Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Socor egy ideje gyűlöli Putyin
  2009-04-08 22:03:02, szerda
 
  A MOLDÁV-ZSIDÓ SOCOR-NAK NEM DRÁGA EURÓPA FÖLDGÁZ MIZÉRIÁJA
2009. április 8. 19:28:51


Az MR1-Kossuth Rádió augusztus 8-án reggel premier plánban interjúvolta meg Vladimir Socor moldáviai zsidót, a Jamestown Alapítvány ,,amerikai szakértőjét", mint a Such-rádió propagálta.

Aki egyébként Münchenben él és nem Amerikában, mint az MR1 hazudta.



A régi zsidó-komcsi famíliából kirepült Socor - akinek apja, Matei Socor a kommunista román állami Agerpres távirati iroda egykori igazgatója - a Szabad Európa Rádió román osztályának kutatórészlegénél dolgozott. Ma ismét Münchenben él, ahol a CIA-val igen szoros kapcsolatot fenntartó Jamestown Alapítvány Eurasia Daily Monitor című kiadványának Kelet-Európa elemzője.



Socor egy ideje gyűlöli Putyint. A hangsúly az ,,egy ideje" szavakon van.



Socor azóta, pontosan 2003. október 25-e óta érez vele szemben engesztelhetetlen gyűlöletet. Ekkor csukták le a zsidó-cionista oligarcha Hodorkovszkijt, a Jukosz olajvállalat tulajdonosát, a világ akkor 16-ik leggazdagabb emberét, mert hatalmas összegeket sikkasztott.



Socor már jó ideje őrjöng, amiért Európa szerinte nem egységes abban, hogy felépítse a Nabucco-olajvezetéket, a süllyesztőbe került amerikai neokonok álmát. A neokonok a Bush kormány idején kulcspozícióba került gazemberek, akiknek Izrael érdekei fontosabbak voltak saját hazájuk, az Egyesült Államok nemzeti érdekeinél.



Az uniós Nabucco projekt arra hivatott, hogy csökkentse Európa függőségét az orosz földgázellátástól. Socor így nagyon nem szereti se a német-orosz együttműködéssel épülő Északi Áramlat földgázvezetéket, sem az elsősorban olasz-orosz Déli Áramlat projektet.



A normális embereknek persze az a jó, ha Európa fedezni tudja növekvő földgázszükségletét. Függetlenül attól, hogy a földgáz honnan ered.



Különben is, mi köze az Egyesült Államoknak ahhoz, hogy Európa honnan szerzi be földgázszükségletéhez szükséges gázt? Mint ahogyan az Európai Unió sem szabja meg Amerikának, hogy ne Venezuelából vagy Szaud-Arábiából importáljon kőolajat.



Socor most habzó szájjal nyilatkozott a Such-rádiónak, hogy meg kell akadályozni a MOL részvényeinek eladását az orosz Szurgutnyeftegaznak. Szerinte a magyar kormánynak és az Európai Uniónak sem szabad hagynia az üzlet megvalósulását.



De Socornak pechje van. Brüsszel ugyanis semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy az osztrák ÖMV eladta a MOL-ban fekvő 21 százalékos részesedését az oroszoknak.



Brüsszel abban sem látott kivetnivalót, hogy Izrael felvásárolt negyed országnyi ingatlant Magyarországon. Ez ellen persze a Fidesz nem tiltakozott, mert a Likud-barát párt mindig a könnyebb ellenállás útján halad.



Socornak korábban még olyan újságírók is ellátták a baját, mint az Economist kelet-európai tudósítója, Edward Lucas, aki a cionista Socort ,,Moldáv-barát héjjának" nevezte. A szélsőségesnek még nem nevezett William Hill amerikai nagykövet pedig azzal vádolta Socort, hogy ,,gátlástalanul hazudozik" Moldova és Transznyisztria ügyében Oroszország ellen.



Socornak semmi nem drága. Őt nem érdekli, ha semmilyen vezeték nem vinne gázt Keletről Nyugatra.



Márpedig a Nabucco jövője a röhej kategóriájába tartozik. Aki március 27-e óta ezt nem vallja be, az profi hazudozó.



Március 27-én az orosz Gazprom feje szándéknyilatkozatot írt alá Moszkvában Rovnag Abdullajevvel, az azerbajdzsáni állami energiavállalat vezetőjével. Ennek értelmében Azerbajdzsán két földgázmezőt ad át orosz fogyasztásra. E két mező alkotta volna az uniós Nabucco fő földgázforrását.



Socor úgy tesz, mintha ezt nem tudná



Academicus


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=2&Cal=&AID=0&Direkt=A_MOLDAV_Z SIDO_SOCOR_NAK_NEM_DRAGA_EUROPA_FOLDGAZ_MIZERIAJA_56424
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Táncolj Feri!
  2009-04-08 21:53:41, szerda
 
 



TÁN-COLJ FERI! BÚ-CSÚ BULI!!

Köszöntlek tégedet, ó, hazánk nagy fia,
Kit miniszterelnökké tett a maffia,
S a libbolsi sajtó úgy nyalta valagad,
Magad is zseninek hihetted magadat.

Öt évig hazánkat bestia uralta,
Öltönye alól ki-lógott a pufajka,
Ám te elűzted a hitvány fenevadat,
A kajánul vigyorgó bolondot: magadat.

Hősies voltál te nagyokat mondásban
Hatalmi gőgben és magyargyalázásban,
Folyton csak hergeltél, kavartál stikába,
Bár mondta Horn Gábor, eriggy a picsába!

Sakkban tartottál te két egész frakciót,
Lefülelt a titkosszolgád minden kis akciót,
Csak a talpnyalóid élvezték a kondért,
Megszavaztak mindent a parlamenti koncért.

Idegen kártyások játékává tetted
Ezt a szép országot, gyűlölt minden tetted!
Nemzetet, erkölcsöt, s ami jó, leszartad.
Nem volt más célod, csak őrizni hatalmad.

Próbáltad erővel, de nem lett csak grimbusz,
Szétzúztad végleg a baloldali nimbuszt,
Harcod lett a végső a komcsi eszmének,
Köszönjük ezt néked, őszödi böszmének.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cenzorka újra bevetésen
  2009-04-08 21:51:03, szerda
 
  Cenzorka újra bevetésen
2009. április 8. 14:31:50

A szocialista párt friss elnöke elkötelezett híve volt az Aczél György-i kultúrpolitikának






Tűrt, támogatott, tiltott. Az egykori világnézeti rendőr ma is papírral dolgozik, és nagy fekete autóval jár (Fotó: Horváth Péter Gyula)



A KISZ és az MSZMP Központi Bizottságában is végzett cenzori tevékenységet Lendvai Ildikó, a szocialisták vasárnap megválasztott elnöke, az MSZP eddigi frakcióvezetője.



Veress Miklós, a Mozgó Világ egykori főszerkesztője szerint Lendvai elkötelezett híve volt az Aczél György nevével fémjelzett kultúrpolitikának, és ha felülről utasították, akkor azonnal engedelmeskedett a parancsnak.



A folyóirat korábbi főszerkesztő-helyettese is hasonlóan emlékezik a friss pártelnök hetvenes-nyolcvanas évekbeli tevékenységére: "A látszat kedvéért inkább beosztottjaira bízta a keménykedést, és hiába volt olykor megengedő, egy ponton túl mindig kőkeménynek bizonyult" - mondja Alexa Károly.

Forrás: Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy eszme, amely egyesít, és n
  2009-04-08 21:44:01, szerda
 
  Egy eszme, amely egyesít, és nem megoszt


http://hungary.indymedia.org/node/11873


szerda, 2009. április 8.

Azt a feltételezést, - ha tetszik a pártok közvetítésével megvalósuló képviseleti demokrácia alapvetését - hogy a pártok által a szavazók kegyeiért folyó verseny, és a pártok cserélődése a hatalomban közelebb vinne bennünket a közjó megvalósulásához, az élet nem igazolta vissza.

A vágyak, az érdekek és a valóság

Sokan sok félék vagyunk. Eltérő látásmóddal, világképpel, kötődésekkel bírunk, más-más vágyak és egyéni célok irányítják cselekedeteinket. És ez így van jól. Amiben talán egyformák, vagy legalább is hasonlóak lehetünk, az a társadalmi béke, a társadalmi jólét és a természeti környezettel harmonizáló társadalom utáni vágy, és az ezek megvalósulásában testet öltő közjó óhajtása.

Ennek a közös érdekként is meghatározható óhajnak a teljesülését sajnos nem látjuk a mindennapokban, sőt a valós folyamatok inkább ezzel ellentétes irányba hatnak. A társadalom egyre mélyülő megosztottsága és élesedő konfliktusai, a leszakadó és elnyomorodó társadalmi csoportok, valamint a természeti környezet megállíthatatlannak tűnő pusztulása mind-mind ezeket a nem kívánatos tendenciákat jelzik.

A negatív folyamatok lassítását, még inkább azok megfordítását célzó egyéni és társas kezdeményezések fontossága felbecsülhetetlen, ám önmagukban, mint ahogy azt tapasztaljuk nem elégségesek. A kívánatos és szükséges pozitív változások nélkülözhetetlen feltétele az is, hogy a politikai döntések, és azok eredményeként maga az állam is ezt a célt, nevezetesen a közjó érvényesülését szolgálja.
Tudjuk, mert látjuk, hogy nem ezt teszi.

Azt a feltételezést, - ha tetszik a pártok közvatítésével megvalósuló képviseleti demokrácia dogmáját - hogy a pártok által a szavazók kegyeiért folyó verseny, és a pártok cserélődése a hatalomban közelebb vinne bennünket a közjó megvalósulásához, az élet nem igazolta vissza.
A miértre egy lehetséges válasz ,,A demokrácia hamis paradigmája" címmel itt olvasható.http://petibatya.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=12093

A zsákutcás eszmékről

A történelmi múltban és a napjainkban uralkodó eszmék és eszme-rendszerek a társadalmi valóságot a társadalmi egyenlőtlenség különböző szintjein létező egyének eltérő csoportjainak a helyzetéből vizsgáló, és a társadalom működtetésének feltétel-rendszereit más és más társadalmi csoportok érdekei mentén újra konstruáló, absztrakt társadalomképek.

Ebbéli minőségükben az uralkodó eszmék társadalmakat megosztó szerepe vitathatatlan.

Ezen eszmék és eszmerendszerek megalkotói az absztrakció folyamatában a társadalmi valóság elemeinek - a társadalmi viszonyoknak és folyamatoknak - a vizsgálatánál a ,,kiemeléseket" önkényesen végezve, a felállított ,,jobb modellt" a társadalom egészére kivetítve alkották, alkotják meg.

Az így megalkotott modellek időlegesen szolgálhatták, mint ahogy szolgálták is a társadalmak fejlődését, de a különböző eszmék szellemében létrehozott társadalmi rendszerek - a hatalmi hierarchiák törvényszerű bemerevedésének következtében - a megújulásra, az elkerülhetetlen társadalmi változások megrázkódtatások nélküli befogadására alkalmatlannak bizonyultak.

A történelem során rendszeresen ismétlődő társadalmi kataklizmák létrejöttében kétségtelen szerepet játszottak a dogmákká merevedő eszmék, melyeknek - mint a társadalmi tudatot alapvetően meghatározó tényezőknek - szerepe az idő előre haladtával az elavult hatalmi hierarchiák létezésének igazolására korlátozódott.

A történelmi múltban megalkotott, társadalmakat megosztó eszmék ma már nem tekinthetők másnak, mint dogmákká merevedett tézisek kiselejtezendő gyűjteményének.

A világ fejlettebb és persze a kevésbé fejlett demokráciáiban is a politikai diskurzus - ha egyáltalán a felek szóba állnak egymással - leginkább ezeknek a zsákutcás eszméknek az érvrendszerei mentén zajlik.
Jó szándékú és kevésbé jó szándékú írástudók, a közember számára értelmezhetetlen, vagy nagyon is értelmezhető módon habosítják a semmit, amivel akarva, vagy akaratlanul a társadalmakat megosztva különböző érdekcsoportok hatalmi ambícióinak állítanak paravánt.

Ez a ,,diskurzus" - a hazai minden képen - inkább hasonlítható egy olyan, vég nélküli háborúhoz, ahol a baloldali, a liberális és a konzervatív lövészárkokból mindenki tüzel mindenkire. Eközben a ,,széleken" is készülnek az új lövészárkok, a régi küzdő felek legnagyobb felháborodására természetesen.
Mi pedig megtévesztett, balga polgárok, hol ide segítünk be, hol oda és közben csodálkozunk azon, hogy a lövészárkok között elterülő csatamező - a hazánk, ahol igazából mindannyian boldogulni szeretnénk - aktív közreműködésünkkel egy gazdasági és morális romhalmazzá változik.

A közjó, mint társadalomegyesítő eszme

A közjó nem más, mint egy racionális cselekvési minták és társadalmi viszonyok által meghatározott olyan értékrend, amely a társadalom tagjai számára elfogadható egyenlőtlen viszonyok mellett képes az embernek, mint közösségi lénynek az érdekeit szolgálva a társadalom fejlődését (fennmaradását) biztosítani.

A társadalmi közjó, mint elméleti kategória tartalmát illetően az emberi társadalmak fejlődésével párhuzamosan folyamatosan változó, viszont célját tekintve történelmileg változatlan értékrendként határozható meg, és ily módon felfogható a mindenkori társadalom ideális értékrendjeként, az adott társadalom kívánatos jövőképeként is.

A társadalmi közjónak az egyén által közvetlenül is jól érzékelhető két eleme a társadalmi béke és a társadalmi jólét. A társadalmi közjónak mára a legmeghatározóbb részévé vált harmadik alkotó eleme a társadalom és a természeti folyamatok harmóniája.

A közjó - ha a három meghatározó elemét el is fogadnánk - konkrét elemeiben mindenki számára más-más tartalommal bírhat. Éppen ezért a közjó vitatható, egy valódi demokráciában vitatandó, és csak a diktatúrákban kisajátítható.

A közjó eszméje a társadalmat, mint rendszert külső kapcsolatainak és korlátainak figyelembevételével vizsgáló olyan absztrakt társadalom kép, amely ,,a társadalom működtetésének feltétel-rendszereit" a hosszú távú fennmaradás céljának alárendelten rendezi újra.

Ezeknek a feltétel-rendszereknek a gondolati megalkotásánál első sorban racionális szempontok lehettek és lehetnek a meghatározóak, amelyek valóban szolgálhatják is a társadalmi béke, a társadalmi jólét és a környezettel harmonizáló társadalom megteremtésének morálisan is elfogadható, sőt kívánatos céljait. Szolgálhatják tehát a közjót.

A közjó eszméje - az én felfogásom szerint - egy olyan demokráciát, egy olyan rugalmas társadalmat vizionál, amely a külső rendszerekhez való alkalmazkodó képességét az egyes emberek tudatosan vállalt cselekedeteinek köszönhetően, a harmónia újból és újbóli megteremtésével, a lehető legtávolabbi időpontig kitolhatja az emberi létezés végső határát.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lendvai Ildikó, az országgyűlé
  2009-04-08 21:39:21, szerda
 
  Lendvai Ildikó, az országgyűlés gyöngytyúkja




,,Hangja kellemetlenül hangos, rikácsoló, nem “szomszédbarát". Veszekedős, tartásához nagy térre van szükség." - Wikipédia a gyöngytyúkról

Tavaly szeptemberben részt vettem egy vetítésen, ahol a Wittner Máriáról szóló, Hóhér, vigyázz! című dokumentumfilmet mutatták be. A film után az egykori elítélt forradalmárral beszélgethettünk kötetlenül mi nézők, kérdéseket feltéve neki, amelyekre ő készségesen válaszolt. Többek között szó esett parlamenti munkájáról is, illetve azokról a személyekről, akikkel kénytelen egy fedél alatt dolgozni. Így tudtuk meg, hogy Lendvai Ildikót - aki akkor még a szocialisták frakcióvezetője volt -, egyszerűen az országgyűlés gyöngytyúkjának nevezik.

Ami igaz, az igaz. Hangja valóban kellemetlen, rikácsolni is tud és nyugodtan elmondhatjuk róla, hogy egyáltalán nem ,,magyarbarát". A sok tyúkeszű mellett pedig senkit nem zavar, ha elkapirgál a parlamenti szemétdombon, egy ilyen, amely szemétdomb már így is messziről bűzlik a tyúkszartól.

Szóval itt van nekünk ez a kommunisták kultur-cenzor gyöngyszeme, ez a vén tyúk Lendvai, akit ha sokáig néz a magyar ember, kedvet kap egy tál vasárnapi aranytyúkhúsleveshez.

Mehetne is a levesbe, hiszen etettük eleget az ilyeneket, mint ő! Lehetne végre valami hasznuk is. Kár, hogy nem éheztünk meg előbb, 1989-ben, akkor most nem fájna a fejünk, ha rikácsolni támad kedve!

Ehelyett ez a kotlós tovább melegítheti a politikai záptojásának, az MSZP-nek parlamenti helyét.

Sőt, úgy tűnik, hogy Ő lett most az MSZP tyúkanyója!

Mikor Lendva Ildikót hivatalosan is megválasztották az MSZP elnökének, Internacionálé helyett én Petőfi Sándor idevágó verssorait zengtem:

Ej, mi a kő! tyúkanyó, kend
A szobában lakik itt bent?
Lám, csak jó az isten, jót ád,
Hogy fölvitte a kend dolgát!

Itt szaladgál föl és alá,
Még a ládára is fölszáll,
Eszébe jut, kotkodácsol,
S nem verik ki a szobából.

Dehogy verik, dehogy verik!
Mint a galambot etetik,
Válogat a kendermagban,
A kiskirály sem él jobban.

Meddig még? Lehet, hogy csak a következő vasárnapi ebédig...


http://ellenkultura.info/lendvai-ildiko-az-orszaggyules-gyongytyukja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunizmus gyermekbetegsége
  2009-04-08 21:26:37, szerda
 
  A kommunizmus gyermekbetegsége


A legtöbben ma már úgy gondolják, hogy Vlagyimir Iljics Uljanov - ismertebb nevén V. I. Lenin - nem sokkal volt több, mint agresszív ,,értelmiségi terrorista", kiváló szervező, a Nyugat titkos ügynöke, akit az orosz cári rendszer megbuktatásával bíztak meg (kik is?), s aki ezt végre is hajtotta, létrehozva a Gonosz birodalmát, a Szovjetuniót. Majd meghalt a Krupszkajától szerzett vérbajban, de az is lehet, hogy koholt pártutasításra Sztálin mérgeztette meg: amikor már nem viselte el a nagybeteg agyhúgyköves dirigálását, puccsot szervezett ellene. Nos, meg fogom mutatni, hogy Lenin ennél sokkal több volt.

Sokkal több... Ideológiai síkon szinte prófétának tekinthető.

Lássuk hát művein keresztül - egy kicsit másképp!

Lenin a filozófiai füzeteiben írt egy tanulmányt, Materializmus és empiriokriticizmus címmel. Igen, ez az a kimondhatatlan című mű, melyben a szubjektív idealistákkal vitatkozik, akik szerint az anyag nem is létezik, csupán az ember érzeteiben, érzékszervei által. Leninnek mai szemmel is tökéletesen igaza van, hiszen saját szemünkkel láthatjuk, tapintásunkkal érezhetjük, sőt mi több, a tudományos ismereteink alapján is megbizonyosodhatunk felőle, hogy az anyag létezik. Bár... azért vannak intő jelek. Mert mintha például az arany és egyéb nemesfémek fokozatosan eltűnnének, s így vagyunk például a drágakövekkel is - közvetlen és átvitt értelemben egyaránt. De általánosságban is nő a hiány, ugyanis a használható, értékes élelmiszerek, gyógyszerek stb. is mintha szintén eltűnőfélben lennének, illetve ha kaphatók is, többszörös áron. Észrevétlenül mindent ellep és ,,pótol" az amerikai vagy japán licenccel gyártott távol-keleti bóvli. A tucat és a kacat technikai civilizációját, kapitalizmusát építjük. Emellett azt is tapasztalhatjuk, hogy minden eltűnik, ami mozdítható. Lopnak mindenütt minden szinten - egyre inkább a fejétől bűzlik a hal -, fáradhatatlanul és következmények nélkül. Ám leginkább a pénzek tűnnek el, elsősorban az államiak. Egyesek bőröndszám hordták el a beszédhibás ,,fedett magyar Démoszthenész" bankjából a pénzt, s a pénztárosokat büntették. Mások még nagyobb tétekben játszanak - a bankjegykibocsátás korlátozása és a pénzforgalom ellenőrzése érdekében kitalálták a bankszámlapénzt, vagyis személytelen utasításokra írogatnak ide-oda milliárdokat, bármiféle tényleges fedezet nélkül. Minden szinten. Ám az egyszerű polgárok soványka filléreit is buzgón nyilvántartják, ezekre ma is maradéktalanul érvényes az ,,anyagmegmaradás" klasszikus törvénye. A fillérek sorsa tételesen nyomon követhető, mindaddig, amíg minden el nem tűnik a bankok, a multik vagy az állam relativisztikus bendőjében...

Társadalmi tulajdon, hitelek, adó, életszínvonal, minden...

Sej, Iljics, sajnos kezdünk szubjektív idealistává válni! A pénzünk már papíron, sőt, laptopon sem létezik! S hamarosan majd csipet is ültetnek a bőrünk alá, mint kétlábú, kivert kutyáknak, mely egyszerre lesz ,,törzskönyv", illetve ,,bankszámla".

Lenin 1915-ben írta Az imperializmus, mint a kapitalizmus legfelsőbb foka című művét. Ma, immár közel 100 év távlatából, azt kell mondanunk: látnok volt. A világkereskedelmet és a világpolitikát szupranacionális monopóliumok és bankhálózatok uralják; hatalmukat ma még jobban nyögik a sarokba szorult, ezer sebből vérző (költségvetésű) nemzetállamok, mint a kapitalizmus hajnalán a felvilágosult, ám a bankároknak végletekig eladósodott európai dinasztiák. Az USA, mely dollárjával és spekulációjával a mai világpénzrendszer fenntartója, s ,,Fed"-ezetlen pénzével az egész világgazdaságot, a pénzforgalmat, a tőzsdét irányítja-manipulálja, jogot formál a világ legfontosabb energiahordozójának, a kőolajnak kizárólagos birtoklására, és törzsi háború ürügyén meg is hódítja a legnagyobb nyersolajlelőhelyeket. A világpénzfunkció és az erre alapozott hitel- és bankmonopólium működtetése révén uralja a világ pénzügyi rendszerét, ami mindenekelőtt lehetővé teszi, hogy óriási extraprofitot realizáljon minden nemzetközi kereskedelmi és pénzügyi tranzakcióból, s emellett mélyen áron alul szerezhesse be önnön szükségleteinek ,,Fed"-ezésére a nagyvilág legértékesebb kincseit, erőforrásait, beruházási javait, technológiáit, agyvelőit és fogyasztási cikkeit. Kiteljesedő világuralmát tehát a legerősebb pillérekre építi: a dollárra (a világpénzre), a kereskedelmi és pénzügyi extraprofitra, a politikai befolyásra, a tudás- és technológiafölényére, de legfőképpen a fegyverekre, a haderő monopóliumára, a folyamatos háborús fenyegetésre, amit sajátos módon a terrorizmus elleni védekezési reflexként ,,átértelmezve" leplez.

Lenin előre látta a világimperializmust.

Kína sem tehet mást, mint betársul.

Lenin 1917-ben, a ,,Nagy Október" évében írta az Állam és forradalom című filozófiai értékű művét, melyet manapság nem sűrűn idéznek egyik oldalról sem. Nem véletlenül! Ebben ugyanis megjósolta az állam elhalását, mely tétel korábban is, most is rendkívül kínos minden pszeudo- vagy kriptokommunista filozófus és államférfi számára. Még hogy az állam, annyi tehetségtelen, ám hatalom- és pénzsóvár technokrata egyetlen egzisztenciális mentsvára, csak úgy elhaljon? Filozófiai és reálpolitikai nonszensz! Az állam az emberi civilizáció korai, nélkülözhetetlen ,,találmánya", ergo az elhalásáról értekezni nem más, mint gátlástalan anarchizmus. Hiába ,,papolnak" a liberálisok reggel, este meg éjjel a kisebb, korlátozott hatáskörű államról; a legújabb balliberális koalíció 2006-ban minden korábbi propagandájával, érveivel és gyakorlati intézkedéseivel szöges ellentétben, hozzálátott az állam növeléséhez, az állami újraelosztás (az adók) fokozásához, az államtitkárok szaporításához, a tanulmánygyártás fellendítéséhez. Ámde amikor kétévi újabb ámokfutás után rádöbbentek, képtelenség egyszerre növelni az állami vízfej nagyságát, közben eleget tenni a maastrichti követelményeknek, majd még növelni a hitelfelvételt (az eladósodást) és a nemzeti teljesítményt (a GDP-t) is - hogy a békés lobbizásnak beállított intézményes lopás (ami a végső cél) mozgástere, eredményessége is még tovább növekedhessék -, nos, akkor rádöbbentek, létezik egy olyan megoldás, mely üdvözítő, ,,kompatibilis", ez pedig a lenini út. Konkrétan: az állam megcsonkítása. Végső szorultságukban kitalálták, hogy nem az állam haszontalan tevékenységeit kell felszámolni, hanem a hasznosakat. Példának okáért, nem az utántöltős Gripenek beszerzését kell elhalasztani, hanem az ingyenes állami egészségügyet kell meghalasztani, hadd támadjon a védtelen népre például a peloponnészoszi influenza, a Grippe, hiszen ha a kórokozók győznek, majdcsak lecsökken az indokolatlan orvos-beteg találkozások gyakorisága. Lenin e szebb jövőt akként látta beteljesedni, hogy időrendben mindig az állam azon funkciói fognak előbb megszűnni, melyeket a proletárdiktatúra megfelelő szervei - a kommunizmus adott fejlettségi fokán - feleslegesnek ítélnek. Újmagyarra lefordítva: néhány tucat ,,panelproli" úgy döntött, hogy az állami egészségügy felesleges funkció.

Lenin tételének igazságát elsőként rajtunk próbálják ki.

Megszüntetik a magyar nemzetállamot.

Baloldaliság, mint a kommunizmus gyermekbetegsége című tanulmányát a nagy Iljics 1920-ban követte el. Meglátása maximálisan beteljesedett: a kommunisták mára maradéktalanul kinőtték ezt a veszélyes fertőző gyermekbetegséget. A felnőtt kommunisták már kivétel nélkül immúnisak rá; véletlenül sem kapják el, nem is szenved benne egy sem. Pártjuk nevéből először a ,,munkás" jelzőt hagyták el, majd minden mást is, ami az alkotó munkával kapcsolatos. Ma a felnőtt kommunistát arról ismered meg, hogy mindent tönkretesz, elpusztít, szétver, dezorganizál maga körül, csak arra vigyáz, hogy előbb mindent, ami használható vagy értékes, magáévá tegyen. Kedvenc előfordulási (vadász)területe az állami hivatalok és azok háttérintézményei, tanulmány- és pályázatíró, valamint -elbíráló közvetítő cégek, szocialista párt- és önkormányzati lobbik, ellopott állami vállalatok, bankok, szociális fontoskodó fantomcégek, off-shore cégek és a Kajmán-szigetek.

A baloldaliság a jobboldal ,,gyermekbetegsége" lett.

Lenin legkorábbi, vaskosan gyakorlati jelentőségű műve a Mi a teendő? [Sto gyélaty?] igen korán, 1902-ben született, hiszen már az előző századfordulón felismerte: a hatalmat nélkülöző politikus olyan, mint az öreg rocker gitár nélkül, vagy mint a géppisztoly nélküli ávós. Vagyis ha valaki alakítani kívánja országa jövőjét, annak előbb a politikai hatalmat kell megszereznie. Akié a hatalom, azé a pénz és minden cselekvőképesség, az ellenzéknek így nem marad más, mint a párolgó étel illata, vagy az aprópénz csörgése. Az alkotó ellenzékiség önellentmondás; olyan, mint a szociálisan érzékeny multimilliárdos vagy a növényevő oroszlán - fikció.

Tudományos kutatásaim eredményeként arra a végső meggyőződésre jutottam, hogy Leninnek a címben feltett kérdésre adott válaszában is igaza volt, s válasza egyetemes, így ma is érvényes.

Czike László

(Megjelent a KAPU márciusi számában)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A valódi céljuk a Nemzet tönkr
  2009-04-08 21:22:19, szerda
 
  Olvasó: NEM LESZ JOBB velük SOHA!





2009 április 08 - szerda, 13:23


http://www.l88.hu/about3638.html

A megszorítások nem a gazdaság rendbehozatala miatt lettek "elrendelve". Nem volt olyan megszorítás az elmúlt időszakban, amelyre azt mondhatnánk: Igen, valóban megérte az áldozathozatal! Nem volt, mert nem a Magyar gazdaság rendbetételére hozzák régi-új "elvtársaink", a hülye "reformjaikat".

A valódi céljuk a Nemzet tönkretétele, kilátástalan helyzetbe hozása, mentális és lelki "kivéreztetése". A lényeg a REMÉNY elvétele! Nincs szükségük a Magyarra, se fizikailag, se szellemi síkon. Ne tervezz, ne bízz, csak FIZESS és KUSSOLJ!! Ők így gondolják..1945-óta azt mondja ez a briganti, hogy "Majd jobb lesz!". NEM LESZ JOBB! Velük sosem lehet jobb!

Az ő feladatuk nem a Nemzet és Országépítés! Az ő feladatuk a harácsolás, tolvajlás, rablás, egyén és közösségek tönkretétele, félelemkeltés és széthúzás erősítése. Ez egy "beltenyészet", új maszkok régi arcokkal! Az eddigi "megszorításoknak" hol van az eredménye, elvtársak? Ti nem tudtok "megújulni". .képtelenek vagytok rá.. lemondani sem tudtok, mert az általatok felépített "bűnbarlang" maga alá temetné az elmúlt 20-évet.

Milyen megszorításról álmodoztok? Ti kormányoztok. Ha a szakadék felé vittétek az országot, akkor ne várjátok Tőlünk, hogy rántsuk el a kormányt.. A Nemzetet 20 évig "kormányközelbe" sem engedtétek. Maradjatok csak, és "kormányozzatok" a semmibe, érezzétek át az összeomlás minden pillanatát! Érezzétek a haragot és a reménytelenséget.

Nem lesznek szirupos, jól kitervelt demonstrációk, nem lesznek médiában mutogatott, fizetett "bunkó magyarok" nem lesznek zászlólengetők és "kukagyújtogatók". CSAK KORGÓ GYOMROK és KILÁTÁSTALAN, REMÉNYTVESZTETT, FÉKTELEN, DÜHÖNGŐ TÖMEGEK! Akkor jön el az igazi rettenet. Kevés lesz a vízágyú és semmitérő a könnygázfelhő. A poklok kapuit nyitogatja az, ki egy népharagot erőszakkal kíván megfékezni! Az egész rothadt rendszer "reformálhatatlan". Nem tudnak a szegfűnek álcázott narancsszínűvé festett, tulipánillatú szabadmadarak lemondani, ha akarnának sem. Itt lehet a probléma.

Ha kiveszünk egy téglát, omlik az egész fal. Minden csak látszat, még az előrehozott választások meséje is. Olyan, mint a rohadó gyümölcs, kívül még ép a narancs, belül már kiszáradt roncs. Változás? Velük? Ugyan már. Akkor inkább az államcsőd!

KT.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szélesség, mélység
  2009-04-08 21:18:15, szerda
 
  Szélesség, mélység
2009.04.08.

Ünnepi közgyűlést tartott ma a Debreceni Nagycirkusz, emiatt el is maradt a szokásos alázás és sértegetés. Boldog kalácsillat lengte be a termet, a büdös ajtón kívül maradt, türelmesen várakozva. Ezen a napon osztják ki Cívishon különböző kitüntetéseit. Nagy részükre büszkék vagyunk, hiszen a fáradtságos munkát köszönik meg vele, amellyel polgártársaink Debrecen felemelkedésén munkálkodnak városhatáron innen és túl. Van azonban olyan, amelyen inkább felvisít az ember.

Ilyenkor adják át Debrecen Város Sajtódíját is. Az eredeti alapító szöveg így szól:

"Ezzel a szakmai díjjal a képviselő-testület kifejezésre juttatná nagyrabecsülését az írott vagy elektronikus sajtóban dolgozó azon újságíró iránt, aki elismerésre méltóan kiemelkedő, magas színvonalú tevékenységet fejt(ett) ki a városról való objektív tájékoztatás, a város népszerűsítése és az elért eredmények publikálása terén."

Bár ezeken az oldalakon már lelőtték a poént, most úgy teszünk, mintha nagyon meglepődtünk volna: a hatalmas volumenű elismerést az idén maga Széles Tamás, a DTV igazgatója kapta, aki igazgatás mellett újságot ír elektronikus formában.

Szélessel nem lenne semmi probléma. Hűséges katona, aki azt teszi, amit mondanak neki. Önálló gondolata ritkán, de akkor nagy. Ilyen volt például, amikor egyszerre három önkormányzati képviselő ellen indított személyiségi jogi pert, mert azok hangosan mondták ki, amit mindenki tud Debrecenben: a DTV Kósa Lajos személyes szócsöve a városban. Nem értem, ezen miért kell felkapni a vizet, minden önkormányzati tévé az adott város uralkodó pártjának a fenekéből lóg ki, csak néhol ízlésesebb a látvány, máshol nem annyira. Széles persze bebukta a pert, máig röhögnek is rajta.

A baj ott kezdődik inkább, amikor a kitűnő pártmunkát végző igazgató nekiáll megcáfolni a tényeket, és ideológiát gyárt a süketeléshez. Újra és újra elmondja, az ő kis birodalma nem dolgozik politikai megrendelésre. Amiben igaza is van. Nem rendel itt senki semmit. Egyszerűen felemelik a telefont, aztán odaszólnak. Kicsit elvtárs az elvtársnak íze van a dolognak, kábé olyan, mint amikor Gyurcsány Friderikuszt tüntette ki Szabad Sajtó díjjal.

De nem rontom tovább az ünnepi pillanatot. A díj odaítélésének indoklásában található "objektív tájékoztatással" némileg vitába szállnék, a "magas színvonalú tevékenységgel" még inkább, de hogy népszerűsíteni népszerűsít, az már tarhonyás élet! Városházi pletykák szerint Széles vért izzadt, hogy kilobbizza magának a mai dicsőséget, tartson neki hosszan, a pletykáknak pedig nem hiszünk. Megérdemli, mert hatalmas műveltségű, kiváló szakmai felkészültséggel rendelkező zsurnalisztáról van szó.

Aki kíváncsi, milyen kvalitásokkal rendelkezik a Nap Hőse, az tekintse meg Basahalom két szórakoztató jellegű videóját. Mindkettőn Kósa Lajossal beszélget a DTV főnöke, újságírói minőségben, mély alázattal, és még mélyebb szakmai bravúrral. A legmélyebben gratulálunk.


http://www.indavideo.hu/video/Tiszta_vicc



http://www.youtube.com/watch?v=LKq9rlQO0qw&feature=player_embedded


http://holdrablo.blog.hu/2009/04/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Likvidátorok
  2009-04-08 21:07:54, szerda
 
  Likvidátorok
2009-04-08 06:40:43

A színjáték tegnap folytatódott: a szocialisták benyújtották a Gyurcsány Ferenc elleni bizalmatlansági indítványt. A papírforma szerint egy hét múlva Bajnai Gordon miniszterelnök lehet, az országnak lesz szakértői válságkezelő kabinetje. Mulatságos elnevezés. A Bajnai-kabinet ugyanis ideiglenes, kizárólag az exkormánypártok által támogatott testület. Az MSZP, az SZDSZ képviselői szavaznak majd rá - no meg talán a biztonság kedvéért néhány MDF-es is.

Mi lesz a feladata?

A gazdasági válság mellett "a társadalmi válság néhány elemét" is kezelnie kell. Ezt a mondatot tegnap a szabad demokraták elnöki székében ingadozó Fodor Gábornak sikerült elmondania. Eszerint elsőként is "a jogállam becsületének visszaadását" jelenti, azazhogy "a rendőrség határozottan lépjen fel mindazokkal szemben, akik a demokratikus normákat veszélyeztetik". Ha Fodor Gábor komolyan gondolja, becsüljük érte: magyar politikus még nem kért saját maga és kollégái ellen rendőri intézkedést. Mert "a jogállam becsületét" nem úgy általában a társadalom tette tönkre, hanem a hat éve nyíltan vagy befolyással kormányzó szocialista és szabad demokrata hölgyek és urak. Igaz, az ő példájukat egyre gyakrabban követi a társadalom szemete, a politikai és gazdasági alvilág is. Eltanulták a kormányzati példát: büntetlenül lehet lopni és csalni.

Fodor elnök úrék azt is szeretnék, hogy ha "a kormány fellépne az egykori ügynökakták megismerhetővé tételének ügyében". Életszerű gondolat, ismerve a parlamenti szocialista és SZDSZ-es többség összetartó erejét. A harmadik liberális óhaj: "Legyenek sürgős változások a szociálpolitika területén." No, ez teljesülni fog. Ez ugyanis tényleg az egyik első számú feladata az ideiglenes kormánynak. Meg kell kurtítaniuk minden még létező szociális kiadást, örökre elfelejtetni a 13. havi béreket és nyugdíjakat. Korlátozni a családi pótlék, a gyes, a gyed mértékét, visszafogni a gázártámogatást. Mindez nem karcsúbb államot jelent, hanem nadrágszíjhúzást. (Csak egy gondolat erejéig: vajon azért fizetjük Európában a legtöbb adót, hogy cserébe semmit se kapjunk?)

Bajnainak meg kell tennie mindent, amit az IMF követel, hiszen már nincs alkupozíció a valutaalappal. Túl sok pénzt tüntettek már el ehhez. És Bajnai ideiglenes kormánya ezt meg fogja tenni, az új miniszterelnöknek ehhez tényleg van tehetsége és tapasztalata: vállalatok, gyárak totális felszámolásán gazdagodott meg.

Lesz még egy feladata a kabinetnek: hagynia kell, hogy a két vagy három kormánypárt emberei tovább privatizálhassanak. Állami és önkormányzati tulajdont, állami és önkormányzati kifizetéseket, uniós támogatást. Egy évre azért ez még komoly pénz, ha sokfelé osztják, akkor is.

Végül az ideiglenes kormány harmadik feladata: eltüntetni hat év kormányzásának nyomait. A szocialista képviselők támogatásának ez meghatározó feltétele. Az MSZP-s parlamenti és helyi képviselők a számonkéréstől rettegnek most a legjobban. A terhelő dokumentumokat és tanúkat el kell tüntetni.

Mind a három feladat Bajnai Gordonhoz méltó, igazi likvidátori munka.

Van egy híres tengerentúli film, ha úgy tetszik, színjáték. Ponyvaregény a címe. Az Oscar-díjas Harvey Keitel alakította férfi nyomokat jön eltüntetni egy gyilkosság színhelyére. Elképesztően hatékony, profi munkát végez. Szinte már szimpatikus a karaktere, ahogy a többiek is meg tudják kedveltetni magukat rövidebb-hosszabb időre.

A Ponyvaregény bűnözőkről szól. Annak is nevezik magukat. Úgy is kezelik őket.

"A társadalmi válság néhány elemével" sújtotta országban erre a jelek szerint még egy évet várni kell.

Máté T. Gyula
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dokumentumok cáfolják Bajnai H
  2009-04-08 20:55:45, szerda
 
  Dokumentumok cáfolják Bajnai Hajdú-Bétről tett kijelentéseit (+videó)
2009-04-07 21:43 hírTV

Öt évvel a Hajdú-Bét csődje után is azt állítja Bajnai Gordon: elkerülhetetlen volt a feldolgozó felszámolása, arra viszont nem válaszolt, hogy miért nem kártalanították a libatenyésztőket. Pedig a napokban nyilvánosságra került dokumentumok szerint a feldolgozónak egy évvel a felszámolás előtt még több száz millió forintja volt - egy részét kölcsönadták a Bajnai vezette tulajdonos, Wallis Rt.-nek, és az is kiderült: a cég a Hajdú-Bét milliárdjaival spekulált a devizapiacon. Egyes ügyleten majdnem 70 millió forintot buktak.

Videók: A dokumentumok cáfolják Bajnai Hajdú-Bétről tett kijelentéseit

Újabb dokumentumok cáfolják Bajnai Gordon azon kijelentését, miszerint az "utolsó pillanatig próbálták menteni a helyzetet", mígnem "be kellett látniuk, hogy ez nem megy". A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok szerint egy évvel a felszámolás előtt 86 millió euróval, mai árfolyamon több, mint 25 milliárd forinttal spekulált az árfolyamváltozásokra devizapiacon a Hajdú-Bét megbízásából a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt., a baromfi-feldolgozó tulajdonosa. Az anyacég határidős devizaügyletekkel akarta csökkenteni a Hajdú-Bét bevételeinek árfolyamkockázatát. A tranzakciókról szóló kimutatások alapján azonban megállapítható, hogy az ügyletek túlnyomó része veszteséges volt. Volt amelyen egy év alatt 67 milliót vesztett a 2003 decemberében fizetésképtelenség miatt csődbe ment Hajdú-Bét.

Egy másik, Bajnai által is szignált dokumentumból az derül ki, hogy 2004. januárjában Hajdú-Bét elengedte a Bábolna Rt. korábbi, 119 milliós tartozását. Három hét múlva az állami cég mégis fizetett, de akkor már a baromfi-feldolgozó helyett egyenesen a Bajnai Gordon vezette Wallis számlájára került a pénz.

Máshogy is szivattyúzták a pénzt

A csőd szélére került Hajdú-Bétből máshogy is megpróbálták kiszivattyúzni a pénzt - a jegyzőkönyvek szerint 2008 decemberében a baromfi-feldolgozó 125 millió forintot adott kölcsön gazdag tulajdonosának, az ingatlaneladásokon pedig több száz milliót kereshetett a Wallis. A libatenyésztőket mégsem kártalanították, 600 család ment csődbe, kilencen öngyilkosok lettek.

"Százmilliók folynak a Zuschlaghoz köthető alapítványokhoz"

Továbbra is kapnak állami támogatásokat a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezetek - állítja az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke. Rétvári Bence szerint a Zuschlag és köre által alapított Gyermek- és Ifjúsági Konferencia (GYIK) alapítványnak most is jelentős befolyása van az ifjúsági pályázati támogatásokról döntő szervezetekben.

A kereszténydemokrata képviselő emlékeztetett rá, hogy 2 évvel ezelőtt Lamperth Mónika, akkori szociális miniszter teljes monopóliumot adott az ifjúsági konferenciának a civil pénzekről való döntésben. Rétvári Bence szerint idén 300-350 millió forint felett rendelkezhet a Zuschlaghoz köthető szervezet.

Kapcsolódó cikkek:
A Hajdú-Bét eurómillióival üzleteltek

*** www.nemzetihirhalo.hu ********
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.