Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Civil Fritz Tamás megmondja
  2009-04-17 20:19:22, péntek
 
  Civil Fritz Tamás megmondja


2009.04.17. 11:41

Fritz Tamás politológus a polgári körök jászberényi zászlóátadásán való "ünnepi beszéde" után egy hónappal "Civil Összefogás Fórum" mezében szervezett kormányellenes tüntetést. Bár a Fidesz sosem szűkölködött független politológusokban sőt, független közvéleménykutatókban sem, ezt a "civil" tüntetést a fidesz.hu fő címlaphírként hirdette. Biztos ami biztos Fritz Tamással még fideszes videóinterjú is készült.

A nagy civil tegnapi inforádió aréna című műsorában elhangzott indoklását azonban párthovatartozástól függetlenül értékeljük:

"Fölösleges és értelmetlen tüntetéseknek semmi értelme nincs a továbbiakban"

És fölöslegesek is lennének ugye?

Az interjúrészlet meghallgatható.

http://fideszfigyelo.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokkal több a rossz adós
  2009-04-17 20:16:22, péntek
 
  Sokkal több a rossz adós

2009.04.17.-12:06:33
Több mint 37 ezer lakos került három hónap alatt a Központi Hitelinformációs Rendszerbe (KHR), közismertebb kifejezéssel élve ennyien kerültek fel a BAR-listára - írja a Magyar Nemzet.


Az adatokból az látszik, hogy havonta 12-13 ezer főről mondható el, hogy már több mint három hónapja tartozik a minimálbérnél magasabb összeggel a bankjának.

Jelenleg több mint 654 ezer magánszemély van a listán, míg tavaly decemberben ez a szám 617 ezer volt. Ugyanakkor a nem fizetett adósságok száma meghaladja az 1076 ezret. Ez 77 ezerrel több olyan hitelt jelent, amelyet vagy késve vagy egyáltalán nem fizetnek az adósok.

Ezek közül 335 ezer a lezárt mulasztások közé tartozik, vagyis ezeket - igaz, jóval a határidő után - már rendezték a hitel felvevői, de a késés miatt még szerepelnek a listán.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kín szaga
  2009-04-17 20:14:37, péntek
 
  A kín szaga
2009.04.17.


Egy polgártársunk minden idők egyik legnagyobb poénját eresztette el szerdán, a székesfehérvári APEH és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság irodájában. A dolog első nekifutásra vicces, másodikra is az. Az Ismeretlen Hős - akit Szecsődi Lászlónak hívnak - két szatyor lószarral nyilvánított véleményt a hivatalok kisemberek elleni genyózásáról, s bár esetében igaza volt a bürokratikus intézményeknek, a Népi Odacsapó mítosza már meg is született, legendája élni fog, nevét balladák szellői sodorják majd át a történelmen.

Főszereplőnket szívinfarktus miatt százalékolták le,ezért vállalkozását kénytelen volt megszüntetni. Igen, de az el nem adott készlet ott tornyosult a nyakán, magyar ember pedig nem dobál csak úgy a kukába portékát, ha már egyszer benne áll a pénze. Így aztán a Lógombócok Hercege kijárogatott a piacra, aztán apránként, csendesen eladogatta azt, amit régen vígan és dalolva. Ment és mendegélt a dolog, némi pénz becsorgott, egészen addig, amíg a nép legjobb barátja, az APEH meg nem jelent, és rá nem csapott a napnál is világosabb tényre: "Öcsiboci, neked nincs is adószámod!" A fogyasztóvédelmisek ráadásul egy (borzalom ezt leírni) magyar felirat nélküli (!!!) játékot találtak nála, amitől éppen meg akart szabadulni, némi készpénzért cserébe.

A két emberbarát hivatal összedugta a fejét, majd 190 000 forintra fejelték le a nyomorult szívpanaszost, akinek állapotán ez már nem sokat segített, úgy felcseszte az agyát. Ismerve az APEH hajthatatlanságát, kért egy időpontot, fogott egy szatyor lószart, beballagott az irodába, majd a zacsi tartalmát elegánsan a padlóra borította. Ugyanezt eljátszotta egy másik szatyor lószarral a fogyasztósoknál is.

"Senkit nem dobáltam meg tojással vagy galacsinnal, mindössze a két hivatal irodájának padlójára öntöttem egy zacskóból a lócitromot." (Szecsődi Robin Hood)

Természetesen feljelentették, ő pedig rendkívül együttműködő volt. Szépen besétált a rendőrségre is, aláírni a jegyzőkönyvet. A hivatalokban a döbbenet uralkodik még most is, ilyen náluk még nem fordult elő, hogy valaki szart öntsön az irodába. Becsületsértés miatt indítottak az elmés ex-vállalkozó ellen eljárást, pedig hol itt a becsület, és hol itt a sértés?

Nem ő szart oda, ő csak egy nagy kupac szimbólummal kommunikált. Mondom, az APEH-nek igaza van, papírok nélkül necces árulgatni, ettől függetlenül a Székesfehérvári Ismeretlen - akit Szecsődi Lászlónak hívnak - szobrot érdemelne. Klasszikus példáját mutatta be a jófajta magyaros temperamentumnak, annak a sírva vígadó fajtának, akit dühíthetnek egy darabig, de aztán kiönti a szívét és a szart. Mindezt valami végtelen egykedvű, gyilkos humorral.

Mennyivel szebb ez, mint ha bekattan, és shotgunnal a kezében mosolyog egyet.


http://holdrablo.blog.hu/2009/04/17/a_kin_szaga#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ Soros iskoláját segít
  2009-04-17 20:06:21, péntek
 
  Az SZDSZ Soros iskoláját segítené

2009.04.17.-8:30:02
A külföldi iskolák hazai elterjedését szorgalmazó liberális törvényjavaslat valódi célja az lehet, hogy a Soros György által alapított Közép-európai Egyetemnek szerezzen extraprofitot.


Ha a javaslatot elfogadja a parlament, az iskola hatalmas pluszbevételhez jut, mert tucatjával indíthat el olyan képzéseket hazánkban, amelyeket eddig nem engedélyeztek.

A cikket a csütörtöki Magyar Nemzetben olvashatja.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb 900 milliós megszorítás
  2009-04-17 20:05:04, péntek
 
  Újabb 900 milliós megszorítás

2009.04.17.-12:47:54
6%-os visszaeséssel számol, újabb 900 milliárdot lopna el a libatolvaj-kormány.


A kormányzati válságkezelő csomag azzal számol, hogy az idén 5,5-6 százalékos lehet a gazdaság visszaesése. Egyebek mellett 900 milliárdos "kiadáscsökkentéssel" (értsd: megszorítások, természetesen a parlamenti tolvajelit számára nem) számolnak a választás évében.

Az MTI értesülései szerint ezt Bajnai Gordon miniszterelnök el is mondta abban a prezentációban, amelyet előbb az SZDSZ, azt követően pedig az MSZP frakciójának tartott csütörtökön.

A kormányfő előadásában ismertette a jelenlegi helyzetet, a szükséges intézkedéseket, illetve a válságkezelő program várható következményeit.

A kormánynak a lassú növekedés mellett a költségvetési egyensúlytalansággal, valamint a bizalomhiánnyal is meg kell küzdenie - tartalmazta az információ szerint a Bajnai-prezentáció.

Ezek leküzdésére komplex intézkedéscsomagra van szükség - rögzíti a válságkezelő lépéseket tartalmazó dokumentum.

900 milliárdos megszorítás a választás évében?

A lépések között szerepelnek az "erős, emblematikus megszorítások", amelyek a Gyurcsány-kormány által elfogadott februári csomaggal együtt idén 400 milliárd, jövőre pedig 900 milliárd forintos kiadáscsökkentést jelentenek.

Ezek azok a közszférát, a nyugdíj- és a szociális rendszert érintő lépések, amelyek meghozatalát aláírásukkal támogattak a liberális és szocialista képviselők.

A kormány előtt álló feladat, hogy a gazdasági növekedést kevéssé fenyegető, gyorsan realizálható megszorításokat hajtson végre. Ezzel párhuzamosan a kabinetnek olyan lépéseket kell megtennie, amelyek enyhítik a válság hatásait, és javítják a leginkább érintett társadalmi csoportok helyzetét. A kormány csak úgy tud kitörni az "ördögi körből", ha a rendelkezésre álló (EU, IMF) forrásokat a lehető legnagyobb gazdasági szorzóhatású, leggyorsabb hatású programokra költi - tartalmazza az MTI információi szerint egyebek mellett a programterv.

Vissza kell fogni a növekedést akadályozó állami tevékenységeket, és ösztönzőbb adó- és támogatási rendszert kell kialakítani - derül ki az előadásból.

A bizalomhiány visszaszerzésének eszköze egyek mellett - az előadás szerint - a kommunikáció, illetve a széleskörű társadalmi együttműködés.

Gazdaságélénkítéssel is próbálkoznak

A kabinet tervei szerint a rövid távú válságkezelésnek ki kell terjednie a pénzügyi rendszer stabilizálására, a gazdasági válság hatásainak enyhítésére, a munkahelyek megőrzésére, valamint az uniós források felhasználásának gyorsítására.

Az állami intézkedések mellett a kormányzat "szolidaritást" vár el a vagyonosoktól és a politikától is. Előbbiek esetében felveti a vagyonadó bevezetését, és azt, hogy 2010. december 31-ig fenntartaná a magánszemélyek különadóját.

Az MTI információi szerint a kabinet úgy számol, hogy az egyensúlyteremtő intézkedések révén az ország teljesíti az IMF-szerződésben vállalt kötelezettségeit. Emellett a program tartósan csökkenő pályára állítja az államadóságot; eszerint a 2008 végén lehívott IMF-hitelt 2012-ben lehet teljes egészében visszafizetni.

A válságkezelő program eredménye lehet az is, hogy rövid távon is javul az államháztartási egyenleg, illetve a szerkezeti reformok elindításával a gazdaság növekedésnek indulhat. A számítások szerint 2010-ben még 0,6 százalékos lehet a recesszió, de 2011-ben már 2,6 százalékot is elérhet a gazdasági növekedés.

Vasárnap el is fogadhatják a programot

A kormány első hivatalos pénteki ülésén ennél részletesebb programot tárgyal már meg, amelyet a vasárnapi kormányülésen a tervek szerint el is fogadnak.

Bajnai keddi parlamenti beszédében azt mondta: még a héten nyilvánosságra hozzák a válságkezelő programot.

(Kuruc.info)

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=10928
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a választás a megoldás?
  2009-04-17 20:01:53, péntek
 
 
CSAK A VÁLASZTÁS A MEGOLDÁS?
2009.04.17, 16:57 Nemzeti Hírháló

Csak a választás a megoldás?

Rendszeresen halljuk, hogy csak az előrehozott választás lehet a megoldás és a választásokon kell jól ikszelni, s ez mutatja meg a valódi népakaratot. Ugye milyen tetszetős állítás? Ám a valóság egészen más. A választásokon ugyanis - a politikai osztályban csalódott tömeg -, tehát a magyarság jelentős része nem vesz részt, mert úgy érzi: nem képviseli őt senki és erre az ellentmondásra a jelen rendszer nem ad választ. Tehát az egész rendszer rossz, hiszen a pénz és a politikai korrupció a lényege!

Ilyenkor azzal érvel a (megmondóember) politikus, hogy a polgár ne a rendszert szidja, hanem menjen el szavazni és vegyen részt a demokráciában. Figyelje meg a kedves olvasó, hogy a politikai osztály minden tagja ezt erőlteti, s szinte könyörög, hogy menjünk el szavazni. Nem gyanús ez önöknek? Ha ez ennyire fontos az ő számukra, akkor miért nem szüntetik meg a pártok számára előírt 5 százalékos parlamenti küszöböt, vagy a civil szervezeteknek miért nem azonos feltételekkel biztosítják az országgyűlési választásokon való részvételt? Könnyen belátható, hogy a jelenlegi szabályozás éppen a rossz megoldás bebetonozását jelenti, sőt a hibás rendszer védelmét és folyamatos igazolását szolgálja.

Nézzük, hogyan néz ki ennek az elméleti háttere?

Az egész világ küszködik azzal a problémával, hogy a hagyományos tekintélyi - és politikai hatalom elvesztette kapcsolatát az emberekkel és a társadalommal. A közösségek atomizálása folyik, s önrendelkezési jogunkat is megkérdőjelezi a politika, sőt a pénzgazdaság háttérhatalmának "lobbi törvénykezésével", valamint a média segítségével, uralma alá vette a jog mellé a gondolkodás felügyeletét is. Kialakított, egy - az emberektől végképp elidegenedett - globális hatalmat, s ma már minden, ezt az új globális világrendet szolgálja.

A fogyasztóvá butított lét diktálja a szükségleteket és már szinte falanszterként működik a világ. A rendszerrel aktívan vagy csak hallgatólagosan együttműködő, de mindenképpen cinkossá kényszerített, vagy megfélemlített önmagunk segíti e szisztéma kiteljesedését.

Az új helyzetben, a kormányok politikája láthatóan szembe megy a demokráciával, miközben makacsul ragaszkodik a hazugságokhoz, s így a társadalom többsége kiábrándul, elfordul a politikától, sőt, feladja a közéletben való részvétel minden lehetséges formáját.

Pedig éppen azt akarja elérni a háttérhatalom, hogy a választásokon való alacsony részvételt érdektelenségnek feltüntetve azt mondhassa: aki nem megy el választani az magát zárta ki a döntésből. Pedig ez, egy alapvetően hamis állítás, hiszen a körülményeket ők alakítják így!

Milyen megoldások lehetségesek?

A polgárok világosan megtapasztalták idáig, hogy nincs a politikai palettán olyan erő, amelyre szavazni lehet úgy, hogy az tényleges képviseletet és valódi változásokat eredményezzen a politikában! Ilyenkor vagy a "kisebbik rosszat" választják, amely a háttérhatalom megosztó taktikája folytán - látszatra - a jobb, vagy a bal oldalt képviseli, vagy távol maradnak a szavazástól. Az első esetben törvényesítik a választásokat, a második esetben pedig valóban nélkülük történik a döntés. Mégis ez utóbbi lenne a tökéletes megoldás akkor, ha minden agymosás ellenére a magyar társadalomnak legalább 90 százaléka maradna távol és ezzel kiszállna a "lobbi törvénykezésre" felépített ál-demokratikus rendszerből, amely így lelepleződhetne még az agymosottak körében is.

Mindez persze, csak egy olyan társadalomszervező erő megjelenésével valósítható meg, amely egyszerre utasítja el a fogyasztói társadalom kínálta "fenntartható fejlődést", a pénzdiktatúra kínálta hitelpénzrendszert, és a pártos politizálás és korrupció minden formáját. Ha az új gondolkodási séma, a hagyományok jól bevált és évezredes tanúságaira támaszkodva születik meg, akkor van esély a hatékony erő létrehozására, amely a nemzet együvé tartozásának érzése nyomán teremtheti meg, az értékteremtő élet és az önellátó-önvédelem alapjait.

Ez a közösségi élet és közösségi gondolkodás fejlesztheti ki a jövő új társadalomképét, amely a múltra támaszkodva lassít a világ folyásán és természet közelivé teszi újra az emberiséget.

Minden más megoldás tévút és erősíti az egyoldalú globalizációs folyamatot, amely a közösségi társadalmak tönkretétele után a természet teljes tönkretételét, végső soron az emberiség kipusztulását fogja eredményezni!

Nekünk, magyaroknak pedig, különösen gyors kipusztulást tervez a globalista pénzhatalom.

A nemrégen felvett 6,5 milliárd eurós hitel eltűnik az adósságcsapdában és tovább generálja azt. Ebből nem jut a magyar embereknek semmi, csak a Bajnai csomagját fogjuk megkapni.

Viszont a multik 1600 milliárd támogatást kapnak ma Magyarországon. Válság idején? Igen!

Bajnai 600 milliárdos megszorítása persze a mi zsebünkből fog kikerülni és nem a multik zsebéből. Sőt - mint említettem -, a költségvetés egy jelentős része a multikhoz fog kerülni, s a többi pedig valószínűleg a politikai osztály és a holdudvar zsebébe vándorol majd, trükkök százainak alkalmazásával. Értjük? Zsebből-zsebbe!(lásd: D. I. 70-30 %-ban osztják a pénzt!)

Ez ellen a politikai hazugságáradat, valamint a külső és belső kifosztás ellen csak egy fegyverünk lehet, az önvédelmi önszerveződés, amelyet a magyarokszovetsege.hu segít.

Szeged, 2009-04-17
Dr. Bene Gábor S.
A Kárpáti Harsona főmunkatársa,
a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tiszteletbeli elnöke.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétmillió portugál szegény A s
  2009-04-17 20:00:07, péntek
 
  Kétmillió portugál szegény A spanyol és portugál nyelvterület lapszemléje
2009. április 16. 00:29:38

A spanyol El Mundo két írása a kedden kikiáltott harmadik spanyol köztársaságról, illetve a túlszámlázott villanyszámlákról írt. A szintén spanyol El País bejelentette a köztévé reklámainak drasztikus csökkentését. A portugál Diário de Notícias közölte a portugál jegybank legújabb szegénységmutatóit. A szintén portugál Correio da Manhá megtudta, miért érdekli az adóhivatalt a magánkórházak számlázási gyakorlata.



Elmundo.es - Spanyolország



Csak a jobboldali-liberális napilap számolt be a volt spanyol kommunisták (IU) keddi megemlékezéséről, mivel 78 éve ezen a napon kiáltották ki az úgynevezett második spanyol köztársaságot (1931-1939) a spanyol főváros egyetemi városnegyedében. Julio Anguita és Cayo Lara, vagyis a szétesett kommunista párt (PCE) szervezeteinek volt és jelenlegi koordinátora nemcsak meghaladta a puszta megemlékezést, hanem ki is kiáltotta a harmadik spanyol köztársaságot. Anguita új alkotmányozó folyamatot követelt, Lara pedig a pénzügyi világválság és a neoliberális modell elemzése kapcsán egyszerűen csalásnak nevezte a bankok által nyakra-főre kibocsátott úgynevezett toxikus aktívumokat. Az új koordinátor aggódik a jövő miatt, és a spanyol történelem leginkább elzálogosított nemzedékének nevezte az eseményen megjelent fiatalokat. Ezért felvetette José Luis Rodríguez Zapatero kisebbségi szocialista kormányának, hogy vásárolja meg vagy adja bérbe az el nem adott lakásokat, de nem piaci, hanem valós önköltségi áron.



A lap szombaton újra, immár sokadszor foglalkozott a madridi lakosok sérelmével: a rendhagyó villanyszámlázás ügyével. A fogyasztóvédő szervezet (OMIC) megállapította, hogy az első negyedévben több reklamációt kaptak, mint tavaly összesen, egészen pontosan kétszer annyit. Tavaly november elsejétől például már havonta küldték ki a számlát, de továbbra is kéthavonta olvasták le az órák állását. Ezt a trükköt megtoldották a tarifák emelésével is. Az OMIC ezért felvilágosító kampányba kezdett, és munkatársai eddig több mint háromezer lakost láttak el tanácsokkal személyesen.



Elpais.es - Spanyolország



Az El Pais keddi híre, hogy a kisebbségi spanyol szocialista kormány feje, José Luis Rodríguez Zapatero bejelentése értelmében drasztikusan csökkentik a köztévékben a reklámok mennyiségét. A kereskedelmi csatornák egyenesen kérték a kormányt, hogy még idén hagyjanak fel a főműsoridőben leadott reklámokkal. Jorge Del Corral, a Társult Kereskedelmi Televíziók Uniójának (Uteca) elnöke üdvözölte a kormányfői bejelentést, és szerinte ez lenne az első lépés, hogy teljesen megszüntessék a köztévékben a reklámok sugárzását. Del Corral szerint idén az a minimális cél, hogy teljesen megszüntessék a legnézettebb időszakban sugárzott reklámokat, a következő 12-13 hónapban pedig teljesen eltűnnének a reklámok a köztelevíziókból. Del Corral közölte, hogy a kereskedelmi csatornák ,,már régóta" várták ezt az intézkedést. A jelenlegi szabályozás értelmében a közszolgálati csatornákon óránként legfeljebb tízperces lehet a reklámblokk, amely a következő évben egy perccel kevesebb lesz.



Dn.sapo.pt - Portugália



Az állami tulajdonú Diário de Notícias vezető híre: a 10 és fél millió lakosú Portugáliában 2006-ban kétmillió szegény élt, köztük 300 000 gyermek. A portugál jegybank (BdP) gazdasági tanulmányi osztálya tavaszi közlönyében olvasható a fenti következtetés. Az elemzés azt tekintette szegénynek, akinek havi jövedelme nem érte el a minimálbér hatvan százalékát, vagyis a 2005-ös árfolyamszintet figyelembe véve a havi 382 eurót. Egy másik következtetés szerint az összes szegény 56 százaléka a 15-64 éves korúakból került ki. A szegénység főleg a családokat fenyegeti, amelyekben legalább egy munkanélküli van, vagy az alacsony iskolázottságú idős embereket, de ez a veszély nem kerüli el azokat a családokat sem, ahol egy felnőtt gyermek van, aki munkanélküli, és azok a nagycsaládok is nehéz helyzetben vannak, amelyeknek csak egy felnőtt tagja nem kereső.



Correiomanha.pt - Portugália



A második legolvasottabb portugál lap gazdasági rovata hétfőn foglalkozott a helyi adóhivatal idei célpontjával, a magánkézbe került klinikákkal, kórházakkal és más kórházi létesítményekkel. Az adóellenőrök figyelme többek között azért fordult ezen intézmények felé, mivel az ilyen intézményeket fenntartó társaságok túl gyakran hivatkoztak a szakmai (orvosi) titokra, amikor a hivatal például össze akarta hasonlítani a kiadott számlákat és a betegek által kifizetett összegeket. Ugyanis elég gyakran történik meg, hogy a betegek nem kapnak számlát az elvégzett szolgáltatásokról. Sőt a lap birtokába jutott egy olyan dokumentum is, amelyből kiderült, hogy ,,ezek az intézmények nem fizetik ki a forgalmi adót az olyan unión belül beszerzett felszerelésekért, amelyekre a hivatal különösen figyel". Az adóhivatal másik célpontja a profi labdarúgóliga 32 csapata, amelyek az előző (2007-2008-as) idényben 75 millió euró adót fizettek (személyi jövedelemadó, áfa, társadalombiztosítás stb.).



Sobieski Tamás



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapus a libalegelőn
  2009-04-17 19:57:01, péntek
 
  Kapus a libalegelőn
2009. április 17. 15:37:28



Ha egy sportpálya gyepén több a vakondtúrás, mint a játékos, akkor azt libalegelőnek csúfolja a köznyelv. Most, hogy Magyarország kormányszerű izéje átesett egy szenvedélyessé fajuló gyurcsánytalanításon (na jó: önpuccson), akár az Országgyűlést is hívhatjuk így. Nem azért persze, mert Bajnai Gordon beiktatásának napján élő libákat vágtak a tüntetők a Parlamentet védő rohamrendőrökhöz. És nem is azért, mert később ezek a szerencsétlen szárnyasok csapatokba verődve totyogtak a szervek között a kordonokkal hermetikusan lezárt Kossuth téren, megszegve ezzel a gyülekezési törvényt.

Hiába jut sok minden az ember eszébe, miközben a háta mögül gágogó baromfikat hajítanak el a feje fölött, mindig szem előtt kell tartani, hogy ez a furcsa röptetés egy elkeseredett reakció, egy okozat, amit mindig sokkal kényelmesebb meg- és elítélni, mint a kiváltó okot. Ami pedig nem más, mint az, hogy Bajnai Gordon, az Építők SK leigazolt kapusa lett a miniszterelnök, aki igyekszik libalegelőt csinálni az ország házából. A libákhoz pedig - ő maga mondta - nem ért. Ennek a nem értésnek pedig nemcsak nyögés lett a vége, hanem öngyilkosságok, csődök, felszámolt telepek, kilátástalan gazdák, legatyásított iparág - az egyik oldalon. Gordon pedig mindennek köszönhetően ,,terülj-terülj" offshore cégekhez, remek üzleti kapcsolatokhoz, majd politikai tőkéhez és miniszterelnöki székhez jutott.

A napokban pedig elkezdte összekáderezni egyforintos kormányát, amelyből kiderül, hogy ehhez is körülbelül annyira érthet, mint a libákhoz. ,,Nincsenek politikai ambícióim" - pislogta nem sokkal miniszterelnöki eskütétele előtt, és ez majdnem úgy hangzik, mint a ,,nem értettünk hozzá" a wallisos dúlás után. Ez meg is látszik: a beígért nagy spórolás közepette Bajnainak mindjárt két helyettese is lesz. Az egyikük ki más lehetne, mint Kiss Péter: a szürkék hegedűse ezúttal mint társadalompolitikai koordinációért felelős miniszter fogja húzni a nótát. Ami - nagyon úgy néz ki, hogy - már megint az Internacionálé lesz, ugyanis a hangzatos nevű poszt valószínűleg azt takarja, hogy a szocialisták ,,éhes proletár" platformja egy osztogatásügyi ombudsmant szabadított Bajnai nyakába Kiss személyében. Aztán szocialista kutyából szakértő szalonnává lett a Kóka-klón Molnár Csaba, Szekeres, Hiller, Szabó Imre, Gráf és Székely, sőt Draskovics is - ha csak ő kimaradt volna a kormányból, akkor akár már azt is hihetnénk, hogy elkezdődött a rendszerváltás. A kulcspozícióba kasírozott lézengő közgazdászritterek is biztos igazi hazafiak és kiváló üzletemberek. Aztán nem lesz nehéz elképzelni kabinetfőnöknek a hazudós kampány vezérét, Szigetvári Viktort sem, a szélsőgyurcsányista Ficsor Ádámot a titkosszolgálat fejének vagy a petéző Szollár Domokost kormányszóvivőnek.

,,Kemény csapat" - idézhetné ismét önmagát Horn Gábor, de nyilván nem fogja, mivel az MSZP Gizella utcai munkacsoportja a szokásos hisztije után nagy kegyesen rábólintott a jelöltekre. Koalíció vagy bukás: számukra nincs más. Nem is számít ez, mivel Bajnai úgyis politikai ambíció nélkül fut ki a pályára, akarom mondani a libalegelőre. A motiváció hiánya persze nem csodálnivaló: az április 2-i Magyar Közlönyből ugyanis nemcsak a védendő gerinces állatokról és a közlekedési szabálysértésekről olvashattunk, hanem arról is, hogy pénzügyünket március 10-e óta lényegében az EU irányítja. Nem pedig mi, de még csak nem is Veres. Úgyhogy egy jó tanács a kapusnak: vigyázzon a libalegelőn, mert a buckákon megpattanó lövésekből nagyon könnyen gól lehet. És akkor őrjöngeni fog a stadion.

Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért gazsulál Orbán? Miért?
  2009-04-17 19:56:00, péntek
 
  MIÉRT GAZSULÁL ORBÁN? MIÉRT??
2009. április 17. 02:30:15 | in English


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=2&Cal=&AID=0&Direkt=MIERT_GAZS ULAL_ORBAN_MIERT_56601



Március 27-én, még a Gyurcsány-kormány idején jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, hogy "Lehet nekünk vitánk Surányi Györggyel, de mégis csak egy komoly ember, akire ráadásul az országnak a jövőben is szüksége lesz."



Az országnak? Na ne! Orbán ne keverje össze az országot saját magával!



Az országnak miért lenne szüksége Surányira, aki a trottyá ment Göncz Árpád mellett csatározott, ellentétesen a tőle semlegességet és apolitikusságot kívánó jegybankelnöki pozíciójával; aki a Fidesz gazdasági növekedési tervét bírálta szintén jegybankelnöki pozíciójából; aki eladta a Magyar Nemzeti Bank aranykészletét és aki az MNB bécsi CW-fióján keresztül jóval több mint 100 milliárd dollár kárt okozott a magyar államnak?



Ilyen elvetemült bűnözőre az országnak nincs szüksége.



Orbán e kijelentésével egyet tett nyilvánvalóvá: saját magát Magyarország nemzeti érdekei ellen hadat viselő nemzetközi zsidó érdekek szolgájává tette.



Orbán egyébként választásokat sem akar igazán nyerni.



Legyen elég egyetlen bizonyíték.



A 2002-es választásokon csalt az MSZP?



Igen, a 2002-es törvényhozási választások első fordulóján csalt az MSZP.



Hogyan csalt az MSZP?



Láncszavazással és átjelentkezéssel.



Miként lehet megakadályozni a láncszavazást?



A borítékrendszer eltörlésével.



Magyarán: nem kell boríték, csak szavazócédula, mert akkor senki nem tud kilopni szavazócédulát és azt a szomszédos kocsmába vinni, ahol egy sörért vagy egy ezresért "megfelelően" kitöltik, és a láncszavazó a cetlit a zsebében a szavazóhelyiségbe viszi és ott beteszi a borítékba, bedobja, majd az ott kapott szavazócédulát utána kiviszi a csehóba.



A szocik a 2002-es választásokon modellezték az esélyeiket és oda, ahol ingatagnak látszottak győzelmi esélyeik, az erős szoci körzetekből átirányítottak szavazókat, akik ideiglenesen átjelentkeztek az ingatag körzetekbe.



A két csalást miként lehet kiküszöbölni?



A szavazási törvény módosításával.



A boríték eltörlésével és annak megtiltásával, hogy azok is szavazhassanak új helyeiken, akik ukk-mukk-fukk ideiglenesen átjelentkeznek.



Benyújtott a Fidesz hét év alatt törvénymódosítást erre?



Nem nyújtott be.



Itt nincs félrebeszélés.



Orbán kijelentése Surányi jövőjéről és arról, hogy frakciója nem nyújtotta be a választási csalás lehetőségének kiküszöbölését gátló törvénytervezetét azt bizonyítja, hogy Orbán külföldi érdekeket szolgál.



SZAVAZZ A JOBBIKRA!



Academicus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döglött karakterek
  2009-04-17 19:52:29, péntek
 
  Döglött karakterek
2009. április 17. 15:39:00


Még csak alakulófélben van a Bajnai-kormány, de máris elkönyvelheti az első sikerét. Hiszen Vahl Tamást kedden kora délután nevezték meg hivatalosan a formálódó kormány nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterjelöltjének, és egészen csütörtök délelőtt 10 óráig kihúzta ezen a magas poszton.
Kerek 40 órán át kandidált itt nekünk ez a derék Vahl, nehogy hiányérzetünk legyen nemzeti fejlesztési meg gazdasági területen. Negyven óra nagy idő. A normális, hétköznapi emberek többsége negyven percet nem bírna ki a Bajnai-kormány miniszterjelöltjeként, nemhogy egy egész és kétharmad napot. Ficsor ebben az esetben nem számít, mert ő nem retirált, ő csak totál alkalmatlannak bizonyult, de attól még bőven lehet miniszter. Mi az hogy?! Nagyon is. Sőt, ha esetleges kinevezése után elég esetlen, szerencsétlen és kártékony lesz a hivatala élén, még a miniszterelnöki pálya is megnyílhat előtte. Nem úgy ez a szegény Vahl Tamás, aki jó időre kirúgta maga alól az összes lehetséges bársonyszéket, mert az az elképzelhetetlen és hihetetlen borzalom derült ki róla, hogy ennek az amúgy is terhelt Bajnai-kormánynak tehertételt jelentene. Akár meg is nyugodhatnánk a fátum ilyetén, kiszámíthatatlan és megváltoztathatatlan végzésében, de itt motoszkál bennünk egy lelkünket és intellektusunkat egyaránt felkavaró kérdés, amely bármelyik kereskedelmi tévécsatorna kvízműsorának százmilliós talánya lehetne: vajon Vahl Tamás minek számított volna a Bajnai-kormányban, politikusnak-é, vagy szakértőnek?

A múltjában éktelenkedő sötét foltok alapján első ránézésre politikusnak mondanánk, méghozzá igazi, jóravaló, tüchtig szocialistának, mert mint azt oly jól tudjuk valahányan, senkit nem a tagkönyv tesz szocialistává. Ám egy politikusnak annál sokkal vastagabb bőr van a képén, hogy az első sajtófuvallatok nyomán lemondjon. Ezek szerint szakértőnek kéne tartanunk, főleg azért, mert a gazdasági verseny feltételeit akarta befolyásolni, amely törekvés a neoliberális gazdaság körülményei között igazán dicséretes. Kár, hogy nem megengedett eszközökkel operált, szóval mégiscsak politikus volt, hiszen azokat, akik törvénytelenségeket követnek el, nem szokás szakembernek nevezni. (Remélhetőleg a Bajnai-kormányban sem.) Politikusi vénára utal Vahl Tamás azon indoklása is, miszerint a személyét ért erőteljes médiatámadások miatt lép vissza a jelöltségtől.

Magyarán: eddigi tetteiben, a kartellezésekben, a versenytörvény felrúgásában, a közbeszerzési pályázatok manipulálásában semmilyen kivetnivalót nem talált. Meglehet, ezekben alkalmassága zálogát látta, csak az a piszkos, szemérmetlen és gátlástalan sajtó tett keresztbe politikusi és/vagy szakemberi ambícióinak. Mert a sajtó, azon belül is a jobboldali, egy tőrőlmetszett karaktergyilkos, ami abban áll, hogy a baloldal jeleseiről mindenféle dehonesztáló dolgot ír. Például: a jó Bajnairól is rendszeresen megjelenik, hogy kézen-közön eltüntette a libatenyésztők 6 milliárdját, jóllehet az ő lelkiismerete tiszta. Az ország tragikus állapotának egyik fő oka, hogy a baloldal jeleseinek többségéről, politikusokról és szakemberekről van mit írni. Ők lennének a karaktergyilkosságok áldozatai, akik akkor vélik lejáratónak saját tisztességtelen, nemtelen, bűnös tetteiket, ha azok nyilvánosságra kerülnek, mintha a sajtó lenne a felelős azért, hogy az aljasság aljasságnak minősül, és annak neveztetik.

Horváth Csaba MSZP-s képviselő szerint Vahl Tamás korrekt döntést hozott, bár a miniszterelnök úr ismeretében ugyancsak rovott múlt szükségeltetik ahhoz, hogy a kormány morális összképét lerontsa. Vahl Tamás visszalépése mégis siker. Az offshore matadort, a Tocsik-ügy érintettjét és más hasonló botrányhősöket megelőzve elsőként fogadta el, hogy még a Bajnai-féle kabinetben sem alkalmas vezető tisztségviselőnek. Ez szinte már katarzis.


Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.