Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Egy állami cég megelőlegezi Sz
  2009-04-17 21:31:01, péntek
 
  Egy állami cég megelőlegezi Szili Katalinnak a polgármesterséget

2009. április 17., péntek 19:48 InfoRádió / MTI

A Mecsekérc Zrt. már polgármesternek titulálja a május 10-ei választáson szocialista jelöltként induló Szili Katalint.


Az állami tulajdonú Mecsekérc Zrt. által szervezett június 11-i nemzetközi környezetvédelmi konferenciára olyan meghívókat készítettek, amelyekben Szili Katalin már Pécs város polgármestereként szerepel a felszólalók között - írja a HírTV honlapja.

Jelenleg Szili Katalin az Országgyűlés elnöke, Pécs szocialista polgármesterjelöltje. A Tasnádi Péter polgármester halála miatti időközi választást május 10-én tartják a városban.

Kapcsolódó cikkek:
Pécs: az SZDSZ és az MDF is Szili Katalint támogatja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány: A HospInvest már az o
  2009-04-17 21:28:36, péntek
 
  Botrány: A HospInvest már az orvosoknak sem tud fizetni

Orvosaitól is türelmet kért a Heves megye összes kórházát és a kiskunhalasi ispotályt működtető, két hete csődvédelemért folyamodó HospInvest Zrt., amely immár a vállalkozói státuszú doktorainak sem tud fizetni.


A Heti Válasz Online úgy értesült, a Heves megyei kórházban van olyan osztály, ahol a kórházvédők távozása után az összes orvost megbízási szerződéssel foglalkoztatták. Mivel előreláthatóan 90 napig ők sem kapják meg a pénzüket, újra megindulhat a munkaerő elvándorlása Egerből.

Húsvét előtt megkapták a bérüket az egészségügyiek a HospInvest kórházaiban, ezért kedden derült égből villámcsapásként érte a dolgozókat, hogy a magáncég összehívta a vállalkozó orvosokat, és közölte velük: ők is a beszállítóknak minősülnek, és a HospInvest nekik sem tud fizetni. A cég súlyos döntés meghozatalára kényszerült, mivel a 602 vele nem szerződő egri kórházvédő nagy részét vállalkozó orvosokkal pótolta, akik extra juttatásért, esetenként 6-8 ezer forintos órabérért utaznak a környékről, esetenként pedig a fővárosból a hevesi városokba.

Most kilencven napra az ő türelmüket is kérték, vagyis pénzüket a többi beszállítóval együtt kapják majd meg, ha a bajba jutott cég úrrá tud lenni anyagi nehézségein. Mindez azért is kockázatos a HospInvest számára, mivel ezek az orvosok érzelmileg nem kötődnek a kórházhoz, így várhatóan többen közülük felmondják a magáncéggel kötött szerződést. Emlékezetes, hogy a kórházban december elejétől márciusig nem működött szívgyógyászati osztály, mivel a tisztiorvosi szolgálat átmenetileg visszavonta az engedélyt, mert a HospInvest nem tudott megfelelő személyzetet biztosítani a gyógyításhoz.

Vizsgálódik az Egészségbiztosítási Felügyelet is, mivel Kollányi Gábor, a cég elnöke maga jelentette be, hogy anyagi nehézségeik miatt csak a sürgős műtéteket tudják elvégezni.

A Heti Válasz Online szerette volna megerősíttetni a vállalkozó orvosokkal kapcsolatos információt a kórházműködtető céggel is. A vállalat nem cáfolta, de nem is erősítette meg értesülésünket, médiaügynökségén keresztül csak annyit tudatott: ,,A HospInvest a cég belső ügyeivel kapcsolatban nem nyilatkozik, a munkatársakat, partnereket érintő kérdésekben közvetlenül velük egyeztet."

Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan lopják el a közpénzeket
  2009-04-17 21:24:32, péntek
 
  Hogyan lopják el a közpénzeket a politikusok I.


Pénzszivattyú az önkormányzatokban: kiábrándult bűnbánókkal magyarázzuk a mechanizmust

szerző: Szombathy Pál
2009. április 16. csütörtök
olvasási idő 10 perc


Polgármesterségből, önkormányzati képviselőségből szépen meg lehet gazdagodni - néhány példát mostanában rács mögött látni. A zóna igyekezett utánajárni a tendenciáknak, trükköknek: hogyan szedhető ki a pénz és mennyi nyerhető ki? Kifacsart közelálló vállalkozó, bejáratos holdudvarnok, bonyolító tanácsadó mesél a kenőpénzverde jól jövedelmező mindennapjairól.
,,A korrupciót iszonyúan egyszerű megszüntetni: de ahhoz becsületes emberek kellenek"
(H., igazából nem is tudom, micsoda: de benne volt az okosságokban)

Tanmese, ami igaz
Áll egy patinás, ám lepusztult ház, mondjuk egy budapesti belvárosi kerület frekventált utcájában. Felvetődik a kerületet irányító pártokban, hogy eladják az épületet, vagyis privatizálják. Helyén, meglehet, új társasház épülne, netán irodaház. Botrány tör ki, nem is kicsi. Civil szervezetek, városvédők tiltakoznak a sunyi adásvételi szándék, a tervezett pusztítás miatt. A kerületi önkormányzat ellenzéki pártjai szintén őrjöngenek, elfogadhatatlannak nevezve az ingatlan elkótyavetyélését. Áll a bál, patthelyzet, elhúzódó tiltakozások, médiaérdeklődés, hatalmon lévők és ellenzék háborúja. Ismerős, ugye?

Történetünk ezen pontján a sorok szerzője véletlenül összefut egy régi ismerősével, akit ezer éve nem látott. Illető régebben feltünt a politika környékén, tanácsadóként, ilyesmik. Ma vállalkozó, kiábrándult a közéletből, pártokból, pártjából. A fenti sztori is szóba kerül köztünk mint kurrens belpolitikai téma azokban a napokban. Emberem csak legyint és elmeséli, mi történt, mi fog történni:

- Amit most látunk, az egy szokásos vita, ezernyi van ilyenből ma Magyarországon az önkormányzatokban, a politika körül. Az ingatlan hasznosítása láthatóan nem tartozik a ciklus elején kialkudott rögzített elosztású ügyek közé. Tiszta sor: még nincs megállapodás, ez egy folyó ügy. Ezért a nagy ordibálás, hőzöngés, szembenállás. Várj csak néhány hetet, figyeld csak meg: ha alábbhagy a hőbörgés, a szembenállás, akkor megállapodtak szépen csendben, s vége lesz a csörömpölésnek.

Megfogadtam a tanácsát, vártam és figyeltem: másfél hét múlva a szembenálló pártok az önkormányzat ülésén együttesen, teljes összefogással megszavazták az épület - eladását. Tipikus eset, kacsintott ismerősöm néhány hónap múlva, mikor újra találkoztunk: megegyeztek az elosztási arányokban, kit mennyi illet az eladásból, úgyhogy szent a béke, a civil városvédők meg csak lestek tovább egy darabig. Magyarország, a szívedben. Ingatlan, az meg a zsebükben. A cikk folytatása...


,,Életemben már kábé 250 milliót adtam ügymenetek megolajozására, közvetítőként"
(Z., középvállalkozó, volt tanácsadó)

Ki működtet itt kit?
Ebben az írásban azt próbálom meg felvázolni, hogyan lop a magyar politikus. Közelebbről: miképpen szedik ki a közpénzeket a magyar képviselők és tettestársaik az önkormányzatokból, a pártfinanszírozás ezen leghétköznapibb, leggyakoribb terepéből. Terepgyakorlatok következnek tehát, melyeket széles körben ismer és alkalmaz a beavatottak nem is oly kicsiny társasága.

Az alább leírt eseteket és módszereket olyan forrásaim ismertették, akik bent ültek önkormányzati testületben, vagy éppen a vállalkozói oldalról álltak kapcsolatba kijáró emberekkel, akik politikusokon keresztül intézték el az üzleteket. Volt beszélgetőtársaim között ,,bonyolító" is, aki vezető politikus nevében járt el, s szedett sápot. Mindannyiukban közös: ma már valamilyen okból, de távolabbról figyelik az eseményeket, az intézményes lopások hálózatát. Az ok általában a kiégettség, a csalódás, a csömör - de némelyiküknél a kiszorítottság, a félretettség érzése és rideg ténye hozta az együttműködési készséget, vagyis a mesélőkedvet.

Nem nevekről lesz szó és pikáns sztorikról, illetve de, talán mégis, csak másképp: megpróbáljuk itt felrajzolni, magyarázni a mechanizmust, ami ma Magyarországon az önkormányzatokat, a politikusokat, a politikát működteti. Igen, így: merthogy régóta nem ők működtetik a dolgokat, hanem azok őket. Ezért kerülnek a rendszerbe csakis a megfelelő emberek és ezért is kerülnek ki a rendszerből az oda nem valók.

,,Ezeknek az embereknek, ennek a rétegnek az a meggyőződése: azért tudják ellopni a közpénzeket, mert olyan okosak. Tehát csak a hülyék nem lopnak - mármint szerintük"
(A., volt önkormányzati képviselő)

A Nagy Ember és a Pajzs
Nézzük tehát, hogyan vándorol a pénz a politikába és ezzel szoros összefüggésben a politikából élők magánzsebeibe. Esetek, modellek, gyakorlatok, szokások következnek, tipikus pénzbányászat a magyar politikában.

Először is: igazi, profi, komoly politikus sohasem tárgyal személyesen senkivel sem pénzről. (Az ilyen meglepően nyílt és mohó balekokról néha hallunk a hírekben: mostanában fővárosi kerületekből és vidéki nagyvárosból, kis falvakból egyaránt. Ők szokták előzetesben végezni). A körültekintő, vagyis profi vezetőnek mindig van egy embere - lehet az illető az önkormányzaton belül, akár frakciótársa, de lehet a testületen kívül is, afféle tanácsadó, metálszürke eminenciás, mondjuk egy ügyvéd, de nem feltétlenül az: lehet egykori villanyszerelő is, szoros kapcsolásban.

Ő a Pajzs. Vele kell mindent megtárgyalni, ő a közvetítő. ,,Ha beborulna a bolt, ő viszi a balhét" - magyarázza efféle ügyekben korábban eljáró informátorunk. Persze a Pajzs is igénybe vesz további bizalmasokat (cégeket, ügyvédi irodákat mondjuk), amelyeken keresztül beérkeznek a pénzek, ezek forrásairól is szót ejtünk mindjárt. De előtte még a hogyan vágjunk bele-kérdése jön.

A kulcskifejezés, megfelelő emberekkel beszélgetve: van egy problémám! Nagyon kényes és fontos számomra, tehát sokat megérne nekem, hogy megoldódjon...A felhívás tehát elhangzott a bajban lévő vállalkozó vagy az engedélyre vágyó befektető szájából. Ezt még akár a Nagy Embernek is el lehet panaszolni, sőt: sok helyütt éppen neki a legcélszerűbb. Ha megnyugtató választ várunk is, profinál be kell érnünk a semmitmondó ,,utánanézünk" -formulával.

De nincs ok az ijedtségre, ügyünk valószínűleg sínre került, a felvételi munkalap ezzel a kurta válasszal le lett fektetve. Néhány nap telik el általában az ügymenetet jól ismerő beszélgetőtársaink szerint, s valaki jelentkezik, általában telefonál. Az illető a Pajzs, illetve valamelyik segítője, aki jelzi, hallott az ügyünkről, a problémáról, amit el kéne simítani. És biztatni fog: valószínűleg van megoldás. Ehhez azonban találkozni kell. Vele.


,,Az a mondás, hogy egy nagyvárosi vagy komolyabb kerületi polgármester évi 1 milliárdot simán el tud tenni"
(H., a klasszikus közvetítő)

Ingatlan, engedély, üzlethelyiség
A helyzetet jól ismerők szerint 2006 előtt az önkormányzatokban jórészt inkább helyben gazdagodtak a benne élő olyanok, de azóta sokkal inkább odafigyelnek a pártközpontokban is az onnan kinyerhető bevételekre. Ebben a két nagy párt közül az egyik korábban eszmélt központosításilag, de ma már a másik sem marad le mögötte. Bizonyos üzletágakat igyekszenek központi irányítás alá vonni: ilyen például a közterületi média, a helyi média reklámbevételei, az egészségügyi intézmények beszerzései, szakértői megbízásai. A legtöbb pénzt manapság helyi szinten (persze egyesítve az egyszínű erőket mindenhol) az egészségügyből lehet kiszedni - vélik a játszmák ismerői.
Út, infrastruktúra? Kevés van belőlük helyi hatáskörben - kapom a választ.

Az idézetben megjelölt évi milliárd persze nem mind polgármester zsebébe kerül - abból tovább kell osztani jó néhány további szereplőnek és harcostársnak. Ők is képbe jönnek nemsokára, de előbb csináljunk költségvetést - mármint nézzük át a pénzkinyerő lelőhelyeket! Íme, egy lehetséges és általános lista:

- Vannak a vagyontárgyak. Lehetnek ipari részek, ahol majd gazdasági tevékenység indul be, lehetnek nagy fejleszthető területek, ahol szintén. A városok, kerületek belsejében pedig ott vannak az eladható paloták, felújítandó épületek, meg a lebontandók, helyükön értékes építési telekkel. És nagyon ne feledkezzünk meg a kiadható üzlethelyiségek tömkelegéről sem.
- Az ipari terület, meg az ingatlan egyszerű ügy: alacsonyra kell értékelni az árát és eladni. Ehhez csak baráti értékbecslő cég kell - látjuk az utóbbi hónapokban, hogy az üzletben van csak igazán barátság - mármint ilyen tipusú.
- Az üzlethelyiségek kiadása a frekventáltabb nagyvárosok szívében, illetve a belső fővárosi kerületekben az igazán jó üzlet. ,,Folyamatosan kiadott üzletek bérleti díjaiból a legmenőbb helyeken havi 100 milliós nagyságrendű fix bevétel lehetséges" - mondja az ilyen bérleti ügyekben korábban többször eljáró forrásunk. Hozzáteszi, hogy csak a szerződéskötéskor kell egy összegben fizetni, de ebből tényleg lehet havi 100. ,,Ha már bent vagy és nem akarsz semmit, akkor nem kérnek pézt, csak ha akarsz".

- Nagy pénzek akaszthatóak még különféle engedélyek kiadásából: telkek átminősítése, működési engedélyek kiadása. És ott vannak még a különféle önkormányzati beszerzések is.
- Előszeretettel élnek egyes elöljárók a lakásbérlet odaítélés jogával. (A most előzetesben lévő VII. kerületi polgármestert többek közt ezzel gyanúsítják: kiutalások rokonoknak, barátoknak, akik aztán jó áron meg is vették az ingatlanokat). Ezekben az esetekben azontúl, hogy kegyként működik a rendszer, áron alul átjátszható a portéka. És ugye jobb olcsón segíteni, mint piaci áron, nem?

És mi történik ezekkel a bevételekkel? Hogyan és hova oszlanak el? Erre vannak jól működő metódusok, amelyek akár évekre is szólhatnak. Embereink szerint általában a testületekben a választások után összeül a két oldal fővezére szárnysegédjeikkel és kemény tárgyalásokon megegyeznek a ciklus közben élő arányokról (60:40; 70:30 - ki milyen erős éppen). Meghatározzák azokat a területek is (üzlethelyiség-bérletek pl.), amelyek beletartoznak majd a havi fix felosztású ügymenetbe. A kívül esők lesznek a nyitott ügyek, amelyekben egyenként kell lejátszani a meccseket - írásunk elején a példa éppen erről szólt, amikor még a felszínen politikai vita van, hogy aztán megszülessen a mélyben a gazdasági konszenzus. Kerek így? Majdnem.

Akkor innen folytatjuk, méghozzá további trükkökkel, meg azzal, merre halad el a pénze egy üzlet bérlőjének, amíg néhány politikus zsebébe jut; miért van két ár, hogyan kerülnek családtagok ezekbe a játszmákba; továbbá bemutatunk egy tipikus mértékű gyarapodást és szót ejtünk a bizniszben részt vevő önkormányzati politikusok tarifáiról is.

folyt. köv.


http://zona.hu/article/2268/hogyan-lopjak-el-a-kozpenzeket-a-politikusok-1.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egri túlélőtábor
  2009-04-17 21:18:01, péntek
 
  Az egri túlélőtábor



A szocialista nem magyar, hanem szocialista. Sok pénze és óriási vagyona van. Kórházügyben is azzal tölti az idejét, hogy töpreng, miképp teheti rá kezét a közpénzekre. Ami az orvosokkal és nővérekkel való szándékait illeti, a legsötétebb ügye az egri megyei kórházé, ahol a HospInvest Zrt. tízmilliárd értékű kórházvagyont szerzett meg húsz évre százmillió forintért. "Ma még el sem tudjuk képzelni, hogy mit jelent a húszévi vagyonkezelés - mondta Habis László egri polgármester a múlt év októberében, a kórházvédők kiűzetésének előestéjén. - Valószínű azonban, hogy olyan mértékű vegyes tulajdon keletkezik, ami csak óriási önkormányzati költséggel teszi lehetővé a szétválást. Az uniós pályázatok elnyerhető milliárdjai nem az önkormányzat, hanem a cég vagyonát gyarapítják." Novemberben 125 szakorvos és szakorvosjelölt, 550 szakápoló és műszaki dolgozó került az utcára, mert tiltakozott, hogy a 280 éves múlttal rendelkező kórházat a magántőkének engedjék át, és nem akart így szerződést kötni. Nemcsak kitiltották őket a kórház területéről, de távozásukkor néhányukat meg is motozták; az egyik orvos arra a kérdésre, mit visz, csak annyit válaszolt: "Mind a harminc évemet."

A polgármester nem gondolta, hogy ilyen hamar elérkezik az elszámolás ideje: csődvédelem, zárolt számlák a banknál, s kérdéses az is, hogy a megmaradt személyzetet fizetni tudják. Bár a megyei önkormányzatot bírói határozat kötelezte, hogy a kórház üzemeltetésében megállapodásra jusson az adósságtörlesztés címén az OEP-pénzeket zároló CIB Bankkal és Eger városával, szavazáskor a baloldal (többséget jelentő) összes képviselője az egyezség elodázása mellett voksolt. Ismerik a példát a szavazógombról és a kínai kuliról a klasszikus gyarmatosítás idejéből? Eszerint ha egy francia vagy angol képviselő megnyomja a gombot, akkor Kínában valahol meghal egy kuli, ő pedig pénzhez jut tetemes kiadásai fedezésére, anélkül, hogy bárki felelősségre vonná. A régi Kína messze van, a posztkommunista hevesi táj azonban közel. Megnyomták volna a szocialisták a szavazógombot, ha ismerik ezt a példázatot?

A kórházvédők hosszú hónapok óta keddenként jönnek össze, gyűléseiken az egri polgármester is felszólal. (Most már vasárnaponként a kórházfalakon kívülre került orvosok is tanácskoznak, milyen szakmai lépések kellenek a kórház talpra állításához, ha annak működtetését ismét rájuk bízzák.) Amikor nemrég Egerben jártam, a Visszalépés című helyi lapban azt olvastam róluk, hogy "csak nyilatkozni képesek, de egy beteget tisztességesen ellátni nem", és "egy portásfülke magasságából osztogatják az észt boldognak, boldogtalannak". S mintha a Heti Hetest másolnák a polgármester támadásában, leírják, hogy nem átall "árpádsávos zászlók és a miniszterelnök megölésére felszólító transzparensek előtt" szónokolni. (Minden zsivány elmés - mondhatnánk erre -, ha antifasiszta jelmezt ölt.)

A minaret tövében tartott október 31-i kórházbúcsúztatáson a szónokok által megfogalmazott szolidaritást - ami áttörte az orvos és nővér közti szigorú hierarchiát - a kórházvédők ma is tartják. (Mint ahogy nem felejtik el azt sem, hogy a tőke védelmére a hatalom akkor százötven készenléti rendőrt vezényelt ki.) A keddi gyűlésezések kicsiben hasonlítanak az egykori hétfői tüntetésekre Lipcsében. Ott azt mondták az NDK polgárai: a nép mi vagyunk, itt pedig azt: a kórház mi vagyunk. S ha - hangzik el a kórházi portásfülkét valóban megjárt szociológus szájából - zavar és lázongás lenne úrrá az országon, az egri orvosok és nővérek akkor is ott folytatják majd a gyógyítást, ahol abbahagyatták velük.

Jogi szempontból nézve sem dőlt el még, hogy a HospInvest által megnyert egri pályázatnak mi az érvénye, miképp értelmezhetők az ÁNTSZ engedélyei, s mi a szerepe a banknak és a betegpénztárnak. Tizennégy osztály ideiglenes működési engedélyt kapott csupán, s a kardiológia és a sürgősségi ellátás kritikus helyzetbe került. A betegek - ha tehetik - Miskolcra, Balassagyarmatra, Gyöngyösre, Pestre menekülnek, s van, hogy százhúsz beteget egy orvos és egy nővér lát el. A városban azon viccelődnek, hogy két arab orvosnak sem honosított diplomája, sem magyarnyelv-tudása nincs, s hogy a kórházi statisztika nyugdíjas orvosok beállításával bűvészkedik. Amikor az egri lakosok védelmére egy ideiglenes ambulancia felállítása is szóba került a város részéről, az ügy megfeneklett a bürokrácia útvesztőiben. A polgárok gyanús halálesetekről, műhibákról beszélnek, s arról szól a fekete humor: a szocialisták nem hiába gondolkoztak azon, hogyan lehet hasznosítani a kórházi nyomort. A beteg ugyanis a végén csak színt vall, eltűnvén a proszektúra tepsijében.

Tamáska Péter történész
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Június 7-én a politika ismét k
  2009-04-17 21:14:47, péntek
 
  Június 7-én a politika ismét kikerül az utcára, kikerül az emberek közé
péntek, 2009. április 17.

Június 7-én a politika ismét kikerül az utcára, kikerül az emberek közé, ,,és mód nyílik arra, hogy egy általános állampolgári bizalmat szavazzunk, vagy bizalmatlanságot jelentsünk be" - mondta. Közölte: a szavazáson az emberek egy egyszerű mondatot mondhatnak el az ország hatalmat gyakorló vezetőinek: ,,Elég volt!". Orbán Viktor arra biztatta az embereket, ha valóban elég volt, szavazzanak június 7-én.


*****************************


Ja, és kikerül a rendőrség, amely mint ordas csap le?
Normális embert nem érdekli az Európai Uniós választási ceremónia, amely végeredménye nem a szavazók által dől el. Valahol talán a Pentagonban és Brüsszelbe döntenek és az IMF végrehajtja.
Junius 7. -n remélehetőleg nem az áljobb és álbal politikát szórakoztató politika kerül ki az utcára, hanem az elkeseredett emberek nagy tömege. A politika egy gyarmaton (Magyarországon) aljasság, a politikus pedig úrihuncut, patásördög!
Az emberek az utcára és nem a szavazóhelyiségekbe mennek!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kulcsár Attilát a kormányba!
  2009-04-17 21:08:35, péntek
 
  2009.04.16. 15:17 sasika61
Kulcsár Attilát a kormányba!


Ne szépítsük a dolgot: az új kormány még el sem kezdte tevékenységét, a válságűzést, még valójában meg sem alakult, máris ,,odakozmált" a miniszterelnök főztje egy kissé. Még nem égett le teljesen, maradtak érintetlen területek, de a szag már érezhető, vagy szellőztetni kell, vagy az illatosítót használni: egyik sem jó előjel az étel minőségét illetően.

Már az alapanyagok egy része is ,,másodlagos frissességű" volt, gondolok itt a szakértők sorára Szekerestől Draskovicsig, az újak pedig..., nos, nem állítom, hogy mindannyian használhatatlanok, de némelyikőjük nemigen lehetne kormánytag Magyarországon kívül, legfeljebb a Burundi-típusú fejlett demokráciákban.

Kezdődött ugyebár Ficsor úrral, akit a Figyelő szerint a még a szocialisták is ,,szakmailag alkalmatlannak tartanak a titkosszolgálatok felügyeletére", s aki tegnap a parlamenti bizottsági meghallgatáson nem kapta meg a többséget: lehetne ilyen ember miniszter pl. Németországban? Ficsor úrból az lesz, nem is akármilyen poszton, ha Bajnain múlik.

Vahl Tamás még a meghallgatásig sem jutott el, visszalépett, miután tegnap több cikk jelent meg a jelölt múltjáról, hogy az általa irányított SAP-t a versenyhivatal kartellezés miatt 690 millió forintra büntette. Mit mond Vahl úr? Ó, nem magát vagy Bajnait hibáztatja, hanem ,,hidegháborús viszonyainkat". Tetszik érteni? Nem az a baj, hogy cégét elmarasztalták, ez szerinte nem lenne önmagában gond normális helyzetben, de hát a hidegháborús viszonyaink...

És itt a legújabb hír: ,,A Tocsik-ügyben korábban a vádlottak padján ülő Boldvai László lesz a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára" (Index). Boldvait, aki korábban az MSZP kincstárnoka is volt, végül a Legfelső Bíróság felmentette, de azért az ellen felhozott vádak (befolyással üzérkedés, zsarolás) sokat mondanak. Hiába, a hidegháború...

Innen indulunk.
A többiek vagy teljesen feddhetetlenek, vagy még nem buktak le. Az azonban, hogy nevezettek jelöltek lehettek, sőt, esetleg lesz is belőlük valaki, mégis jogossá teszi a követelést: Kulcsár Attilát a kormányba!


48 komment • Trackback (1)


http://sasika61mondja.blog.hu/2009/04/16/kulcsar_attilat_a_kormanyba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Best of Nem Lesz Megszorítás
  2009-04-17 21:05:10, péntek
 
  Best of Nem Lesz Megszorítás


A magyarok egy igen tekintélyes tömege különösen hajlamos a felejtésre. A szavazati eredmények legalábbis eleddig ezt mutatják. Ez a videó is fontos kordokumentummá lehet azokról, akik “hazudnak reggel, éjjel meg este".

http://vimeo.com/4135562
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedvcsináló fiataloknak a vála
  2009-04-17 21:01:19, péntek
 
  Kedvcsináló fiataloknak a választásokhoz

2009-04-17 13:12 barikád.hu Belföld

Kampányt indít a fiataloknak az európai parlamenti választáson való magasabb részvételéért az Európai Választási Szakértők Egyesülete (ACEEEO) - mondta el a szervezet főtitkára pénteken.


Parlament
Az ACEEEO tapasztalata szerint az első szavazók keveset tudnak a pártok tevékenységéről, a szavazás menetéről, és rendkívül alacsony a részvételük a választásokon. Ennek okát abban látják, hogy a fiatalok nem tudják, mi a szavazás, mi a demokrácia - mondta Tóth Zoltán.

Az ACEEEO a fiatalok választási részvételének növelése érdekében folytatja az 1999-ben elindított "Első választók a Parlamentben" címmel szervezett pártsemleges kampányát. Minden pénteken 10 és 11 órakor várják az előre bejelentkezett középiskolai csoportokat a Parlament épületébe, ahol előadást hallgathatnak meg a választásról és kérdéseket tehetnek fel a fiatalok. A foglalkozás minden alkalommal a Parlament épületének megtekintésével zárul - tette hozzá.

Az első ilyen előadásra pénteken került sor az Országgyűlés épületében, az első ötven diák egy fővárosi gimnáziumból érkezett. Az előadás után minden diák kapott egy választási képeskönyvet, amelyet a 2004-es EP-választásra készített az Országos Választási Iroda, egy DVD-t a választások módjáról, és egy CD-ROM-ot a magyarországi települések címereiről.

További hat európai országban hasonló módon aktivizálják a fiatalokat, és további 12 országban más eszközökkel operáló kampányban kívánják rávenni a fiatalokat, hogy menjenek el az EP-választásra.

Tóth Zoltán hangsúlyozta: a fiatalok alacsony választási részvételének egyik oka, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy mely párt programja áll a legközelebb az elképzelésükhöz, és gyakran a televízióban látott "politikai színészek" benyomásai alapján döntenek. Ezért az ACEEEO arra biztatja a fiatalokat, hogy ismerkedjenek meg a pártok programjaival.

Ezt segíti elő, hogy a www.firstvoter.org oldalon egy teszt kitöltésével hamarosan segítenek eldönteni, az érdeklődők véleménye mely párt programjához áll a legközelebb. Az EP-választáson induló pártok képviselőit megkérdezik 30 fontos kérdésben, amelyre igennel vagy nemmel válaszolhatnak, és az érdeklődők is kitölthetik a kérdéssort, a számítógép pedig megmondja, válaszai alapján mely párt programjához áll a legközelebb az érdeklődő.

hirextra.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szűcs Erika öröksége
  2009-04-17 20:48:31, péntek
 
  Szűcs Erika öröksége
2009.04.17. 09:01

Nemcsak Gyurcsánynak, hanem személyes "kedvencemnek", Szűcs Erikának is volt nagy horderejű, az egész országra kiható döntése távozása előtt. Nem is egy.

A zabálási kényszerrel küzdő exminiszterasszony zárolta az úgynevezett felnőttírásbeliség-vizsgálatra elkülönített pénzt, és ezzel kizárta Magyarországot a hamarosan esedékes, több mint tízévente megrendezett felmérésből. Kizárt, hogy takarékossági okból, hiszen a nemzetközi felmérésben részt vevő országoknak minden évben tagdíjat kell fizetniük azért, hogy a vizsgálatot előkészítsék. Magyarország tíz éven keresztül minden évben befizette ezt az összeget, csupán most, az utolsó évben nem.

Remek módszer. 10 évig spórolok valamire, aztán a finisben összetépem a bankókat.

A magyarázat egyébként egyszerű: Szűcs ezzel a lépéssel elrendezte, hogy mostanában ne derüljön ki, bevált-e az oktatás reformja, vagy csupán kidobtunk több száz milliárd forintot az ablakon.

Zseniális. Meg persze abszurd és pofátlan, de ezt már megszokhattuk tőlük.

A trampli másik húzása is elég nagy szemétség: 4 milliárd forintot zárolt a közoktatásra szánt keretből a válságra hivatkozva. Egyértelmű, hogy az ország jövőjén, az oktatáson kell spórolni. Igaz, Szűcs? Már csak azért is, mert a pösze Hiller maradhat a helyén, téged meg szélnek eresztettek és még végkielégítést sem kapsz. Csúnya dolog ám az irigység.

A 4 milliárd lebontva: 1,5 milliárdot a regionális szakképzési fejlesztésektől, 1,2 milliárdot főként az érettségik megszervezéséből, a kompetenciamérésekből, az Arany János szakiskolai programból, 1,3 milliárdot pedig a Nemzeti tehetség programra szánt pénzből vont el.

Tudjátok, mi az az Arany János Szakiskolai Program?

"célja, hogy a jelenleginél nagyobb arányban tanulhassanak eredményesen a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók, szakképzésben - szakiskolában - a legszegényebb, gyermekvédelmi ellátásban részesülő fiatalok a legképzetlenebb szülők gyermekei közül."

Vagyis túlnyomó többségben romák.

Ennyit a kormány integrálási szándékairól.

Az intézkedésekkel egyidőben azért nem okozott Szűcs Erikának nehézséget, hogy "aranyos", "jópofa" interjút adjon a Mikom-nak. Természetesen gond nélkül elő tudta adni a szociálisan érzékeny asszony és politikus szerepét, bár majdnem belebukott, mikor félig kicsúszott a száján az "emberhez méltó munka" szókapcsolat. De igazi MSZP-s úrinőhöz illően gyorsan helyesbített, és nyomta tovább a sódert.

http://www.indavideo.hu/video/Szucs_Erika_nem_banja


Azt mondta, hogy nem fáj a szíve a távozása miatt. Nincs egyedül, az enyém egyenesen repes!

45 komment
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Piszkos pénzből, százmilliós n
  2009-04-17 20:40:55, péntek
 
  2009-04-17. 19:04
Piszkos pénzből, százmilliós nagyságrendben költ kampányra a Magyar Dávidibolya Fórum


Százmilliós nagyságrendben költ az európai parlamenti választásra az MDF is, a párt kampányfőnöke szerint azonban a végösszeg jóval kevesebb lesz, mint amennyit az országgyűlési választásokra fordíthatnának. A pártnak azonban papíron erre sem telne, tehát, mint egy ideje, szinte bizonyosan fekete és szocionista (Leisztinger stb.) zsozsóból árulják a hazát a mocskok.
Az MDF korán kezdte a kampányt, mivel a két nagy párt, az MSZP és a Fidesz az év 365 napján kampányolhat, hiszen rájuk irányul a médiafigyelem nagy része. Így aztán az MDF-nek jobban kell figyelnie a láthatóságra - mondta Viniczai Tibor, az MSZP-SZDSZ-szövetséges patkánypártocska kampányfőnöke.
Hozzátette: jóval kevesebbet költenek, mint az országgyűlési választások előtt, de így is elérik a százmilliós nagyságrendet.
A riporter kérdésére, hogy átláthatóvá, megismerhetővé teszik-e a kampányköltségvetést, Viniczai Tibor úgy válaszolt: annyira, amennyire a mai rendszerben minden más pártnál. Hogy nem akarnak-e jó példával elöljárni, arra úgy felelt: "most akkor jó példát mutatunk, elköltünk százmilliót, most akkor azt meg lehet nézni".


(InfoRádió korrigálva)

http://kuruc.info/r/2/38905/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.