Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Kicsit szomorú vagyok
  2013-02-18 21:26:08, hétfő
 
  Igen, az élet nagyon törékeny, és véges. Az egyes emberé bizonyosan. Bár - véleményem szerint - az emberiségé is. Kicsit Pilinszky: az emberiség története szenvedéstörténet. S mi azt hisszük, hogy mindennek valahol értelme kell lennie. Pedig nincsen. A világ nem logika és matematika. Egy nagy fekete lyuk felé rohanunk, ahol vége lesz. Ennek. De vannak még világok.
Fáradt lettem, pedig néhány dolog befejeződött. A Bél Mátyás könyv például, a 10. B-ben szövegértés, s megnéztük az isten hozta .. című filmet a negyedikesekkel.
Aludni kellene, de azt sem tudok rendesen. Elgondolom, hogy milyen volt szüleim sorsa. Én sok jókedvre és nagy szegénységre emlékszem. Lehet, hogy ez a kettő együtt az élet?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aztán mégis mentett
  2013-02-17 16:11:53, vasárnap
 
  Hű de nagy probléma! Legfeljebb elszáll a semmibe. Mint ahogyan minden, amit életnek hívnak.
Édesanyám 82 éve született Csapodon. Leányfejjel szülte nagymama, aki aztán Pestre ment cselédnek. 1933-ban vette el nagypapa, aki a Donnál hidász, ács volt. Mindig énekelt, így emlékszem rá.
Mama is sokat énekelt. Áténekelte Rákosit, Kádárt, a nagy szegénységet. Nagyon szeretett olvasni Rengeteg könyvet adtam neki, elfogadta a válogatásomat. Ha tanulhatott volna, nagy ember lett volna belőle. Így is nagy ember lett. Az én édesanyám.
2006-ban halt meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem mentett
  2013-02-17 05:56:12, vasárnap
 
  Egy teljes bejegyzés elszállt, nem mentett a program. Pedig cicákról, s kacsákról írtam benne, meg nyavalygásaimat öntöttem rá a netre.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmentem
  2013-02-17 05:53:38, vasárnap
 
  A megyekből megy lett tegnap este. Nagyon elfáradtam. Látszólag könnyű munka a szerkesztés, s a tördelés, de hogy a kívánságok és a lehetőségek összejöjjenek, dolgoztatni kell azokat a tekervényeket. Igaz, így nem rozsdásodnak be.
Persze a korai (9 óra) lefekvés megbosszulta magát, három órakor ébredtem. Hat óra alvás elég, ezt már tudom.
A "családi" életről is: tegnap előkerült a kandúr, két napig "távol" volt. Gondoskodni kellett a feketeerdei cicaszaporulatról. Szaffi várta, kint üldögélt a kapuban, jött ment. Láthatólag hiányzott neki az öreg. Pedig ő már rendben van, szépen pocosodik. Így kerek a világ.
Délelőtt Pista beállított egy gácsérral, hogy a szegény tojó ne kuksoljon egyedül a helyén. Már nem kuksol. Vidámabb élet lett kacsafronton. Most már sürgető lesz egy kis lekerítés hátul, mert láthatóan ők is a szaporulatról szeretnek leginkább gondoskodni ez idő tájt.
A Pannon Tükör három oldalnyi versemet hozta a februári számban, s méghozzá az előkelő első helyen. Kicsit zavarba is vagyok, de a versek jók. Szeretem őket. Igaz, Péntek Imre kért, s ennyit küldtem. Így még szebb a fekvése. Mármint a leányzónak.
Pénteken Innsbruck, láttam már a meghívót a fészbukon. Szombaton nem is jövünk vissza, egy alapos várásnézésre vágyok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pihenés
  2013-02-16 20:48:58, szombat
 
  Az éjjel jól aludtam, ideje volt kipihenni magamat. De ma nem sok mindenhez volt kedvem. Kicsit szerkesztgettem az újságot, próbáltam rendet rakni körülöttem, nem igazán nagy elánnal. Úgy látszik, az elmúlt héten kimerültem.
Pénteken könyvelőnél is voltam, 33 ezret kell fizetnem még adóba. Tulajdonképpen azt érzem, hogy mást sem teszek, csak fizetek, fizetek. Az egyéni vállalkozást meg kell szüntetnem, teljesen kiürült.
Megy is aludni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pokoli hét
  2013-02-15 06:14:30, péntek
 
  Azt hittem Gráccal vég a télnek. Pedig ...
Kedden már hóban mentünk szél-járás és Bécsi Napló estre Győrbe. A Petőfiben volt, én vezettem le. Kellemes másfél óra, szép számmal a megjelentek. S halkan írom le - értelmiségi (és még értelmes is) közönség. Igazi szellemi torna volt.
Beszélgetések, s Borbély Karcsi hozta a képet. Az ígéret. Aztán Jenőék hoztak haza.
Szerda reggel a szűk csapat Pestre ment. Kornél vezetett, s az ő kocsijával mentünk. Pista bevitt bennünket a Parlamentbe. Én most voltam először. Itt is ebédeltünk. Majd az én kívánságomra a Terror háza. Itt sem jártam még. Ha egy mondattal kellene leírnom: nagyon fontos intézmény, s mindenkinek látni kell, s szembesülni a félmúlttal.
Aztán a Szépművészeti, itt Cezanne - kiállítás. Többet vártam tőle, a nagy dolgok közül alig volt valami. Majd este a Vígszínház: Hegedűs a háztetőn.
Aztán Győrtől ismét a tél, alig lehetett közlekedni.
Másnap kiástam a kocsit a Városház utcán, aztán a hivatalnál. Vergődés, amit közlekedésnek hívunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez bejött
  2013-02-11 18:48:21, hétfő
 
  Bécsig pocsék volt a pálya, egyik oldalon sem volt takarítás. Bécsben fogtunk egy jó parkolót, majd irány Gráz. Kellemes beszélgetés volt.
Visszafelé Bécsben vacsoráztunk, s tényleg éjfélre értünk haza.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Graz - Grác
  2013-02-10 06:49:39, vasárnap
 
  Tegnap jórészt főzéssel és alvással telt el. Meg is lett az ára, éjfél lett, mire sikerült elaludni.
Ma délelőtt összerakom a holnapi tanítást, s kialmolom a kocsit, s délben egy rövid ebédet követően Bécs. Ott leteszem az autót (vasárnap nincsen parkolási díj), s átszállunk Deák Ernőhöz s Szonja vezet. Grácba megyünk, Ugri Misi szervezett egy Galambos könyvbemutatót.
Kétszer voltam Grácban. Egyszer a válogatott verseskötetem kapcsán, aztán néhány éve október 23-án mondtam ünnepi beszédet. Gyönyörű város, de jó lenne már nem csak télen látni.
Nem sok marad az éjszakából, mire hazaérünk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gál Sándor naplója
  2013-02-09 07:15:00, szombat
 
  Tegnap megkaptam Görföltől Gál Sanyi naplójának folytatását. Közöltük a szél-járásban a naplót 2011. április elsejéig. S itt a folytatás. Van munka vele, eléggé javítatlan a gépelés.
Még a nyolcvanas években ismertem meg Sanyit Szencen, én zöldfülüként voltam ott, biztosan verseket olvastam fel valahol. Aztán még talán egy-két összefutás volt.
Ez a napló irodalmi értékű, még akkor is, ha a rák utáni gyógyulás (?) kínságaival van tele. Amolyan személyes kitárulkozás is.
Kár, hogy nem találkoztunk már régóta, pedig folyamatosan bennem van, hogy kellene.
MA reggel verseit is írtam, de fontosabb, hogy néhány szonettet megigazítottam. Egy-egy szó a helyére kerül ilyenkor.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
régi barátokkal
  2013-02-07 06:38:39, csütörtök
 
  Tegnap tanítás, cikkek összerakása, egy kis pihenés, majd értekezlet a piaristáknál, s ötre a könyvtár. A Műhely Piac számát mutattuk be. Viilányi Laci, Borbély Jancsi, Pátkai Tivadar Tönköl Józsi voltak itt a régi ismerősök közül, akikkel egyívású vagyok, s 30 éve tudunk egymás dolgairól, ha szoros kapcsolat nem is volt köztünk. Talán Tönkölt kivéve, akivel az elmúlt néhány évben igen, könyveit adtam ki.
Kellemes óra volt, én a találkozó koordinálását, levezetését vállaltam. Volt is közönség.
Ma Mosonvármegye, de lélekben már a gráci találkozóra készülök. Kettőre megyünk ki Bécsbe, onnét Szonja vezet. Ahogyan sejtem, éjfél előtt nem nagyon leszünk itthon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 246 db bejegyzés
Összes: 3565 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 273
  • e Hét: 5014
  • e Hónap: 14977
  • e Év: 59950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.