Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Futásod véget ér
  2014-04-30 06:12:09, szerda
 
  Peter Handke cím. Kitűnő író. De magamról jutott eszembe. Két hajszolt nap. Mivel holnap reggel Sepsiszentgyörgyre utazunk a hivatalból néhányan. Szeretném, ha ez az út a töltekezésé lenne. Ezért a jövő heti Vármegyét előre elkészítettem, néhány oldal maradt fenn.
Ráadásul a ballagó osztályt le kellett zárni, értekezlet.
És családi dolgok is voltak, a pici hazament apjával, Zsóka vonattal megy utánuk vasárnap.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahogyan előveszem
  2014-04-24 06:07:17, csütörtök
 
  Néhány vaskos füzet tele a régi jegyzetekkel. De ahogyan előveszem őket, újra átélem akkori magamat, s olyan kár néha, hogy nem tudok visszaszólni az időben. Hogy ez rossz irány. Meg. hogy ezt nem kellene. Főként a hiszékenység lep meg bennük. Egészen kis szelete megjelent a nyolcvanas évek végi jegyzeteknek az Összegyűrt idő című kötetben, de kihagyásokkal. Nevek nélkül. Mosonmagyaróvár elmúlt negyedszázada szépen kirajzolódik belőlük.

Legyen egy friss vers mára, a facebook szonettek tovább íródnak bennem.


Retro

Forog a hanglemez reccsen
Így törik szét az egész
De azért füledben hallod
Azt a régi tánczenét

Illés meg Omega melyik
Az osztály kettészakadt
Istenem hatvanas évek
Örökké bennem maradt

Az ész a fontos úgy fújtuk
Fodrászhoz! Rendőrtől tudtuk
A hosszú haj az oka

Mindennek ami rossz bennünk
Azután nagyokat nyeltünk
S elmentünk a moziba

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eljegyzés
  2014-04-22 06:14:47, kedd
 
  Szűk családi körben ebéd, s Marci fiam gyűrűt húzott Melinda ujjára. Szép volt. Itthon voltunk a három nap alatt, szombaton délelőtt még egy csöpp hiánypótlás.
Tegnap már utalások, dolgozatjavítás, s nézegettem a kertet. Úgy látszik, meggy lesz szépen. Sárgabarack is meg körte. Nektarin kevéske, az is csak akkor, ha ez a párás, csepegős idő szárazabbra fordul, s tafrna ellen lepermetezem a fát. Egyszer már megtettem, kevésnek bizonyult.
Versekkel is bajlódtam, javítgattam a régebbieket, újra sem kedvem, sem időm. Ahhoz kell valami izzás. Mint amikor felkapcsolnak egy lámpást.
Mostanában nincsen lámpás.
Egyébként is gondban vagyok ezzel a naplóval, hisz az öncenzúra elég erős benne ahhoz, hogy magánéleti, lelki dolgokról is írjak. A régivel - írásos - az volt a baj, hogy az meg tele van személyes megnyilvánulásokkal.
1989 óta vezetek naplót.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyhét
  2014-04-18 05:35:48, péntek
 
  Ma nagypéntek. Valami főzelékfélére gondolok. Krumpli. De rég ettem!
Hiába szünet, dolgaim nem kevesebbedtek. A Mosonvármegyét fejezem be, hivatali dolgok. Egy Pozsony-Óvár közös kiállítás rám tartozó része.
A kert állt, hideg, szél. Rosszkedv. Pénzügyek. Kellene már egy kis feltámadás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Auschwitz-Vardovice
  2014-04-15 06:41:03, kedd
 
  Negyedszer voltam Auschwitzban, negyedszer is szörnyű volt. Jó magyar idegenvezetővel bolyongtunk a táborban, s mentünk át Birkenauba.
Aztán Vardovice következett, a pápa szülővárosa. Itt a házat csak kívülről néztük meg, s a templomban töltöttünk egy kis időt. Szép, volt. Édesanyám jutott eszembe, hogy mennyire örült volna, ha ezt látja. Majd Zakopane, s haza. Zakopanéban jórészt csak ebédeltünk, én ismét pirogot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krakkó és környéke
  2014-04-14 06:45:37, hétfő
 
  Aztán gyors pakolás, pénzügyek, s mindenféle dolgok. S pénteken elindultunk Krakkóba a feketeerdeiekkel s néhány óvárival. Szép utunk volt odafelé, délután érkeztünk meg, szálloda, ebédelés az Óvárosban, séta. Jó volt, és szép volt. Kicsit szeles volt az idő.
Este sokáig fönnmaradtam, váltottuk a világot természetesen, mert mi lenne vele nélkülünk?
Meg is volt az eredménye, másnap a Vável, alig tudtam vonszolni magamat. Persze teljesen elszoktam a járástól. Báthory sírja, s a számtalan magyar emlék meghatott, lépten-nyomon őseink lépteit fedeztük fel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ültünk
  2014-04-09 06:15:37, szerda
 
  Néhány napja nem nyitottam ki a postaládát (a valódit), s így délután tudtam meg, hogy testületi ülés.
Elmentem, az idén még nem voltam. Persze közben a piaristáknál fogadóóra. Így ismét egyszerre két helyen kellett volna lennem. Ez még nekem sem megy. Az ülést végül a kocsmában fejeztük be, jól kibeszélgettük magunkból a politikát.
Délután kaptam Dunakilitiről egy irítot, amely Feketeerdő választási eredményeit tartalmazta. Pista győzött itt is, mind mindenütt, jelentős különbséggel (127 szavazat), de nem érte el az ötven százalékot. Második a Jobbik lett 63 szavazattal, s a nagy összefogás 54 szavazatot szerzett. Listán ez utóbbi csak 53-at. A Fidesz jelöltje az egyéni 127 mellett pártjának 121 voksot hozott, ez jelzi, hogy a személy erősebben támogatott. Ez másutt is így van.
A brahi jelöltek 1-1 szavazat jelzi, hogy az emberek nem dőlnek be szélhámosoknak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép a kert
  2014-04-08 05:52:41, kedd
 
  Sokat dolgoztam vele. Zöld minden, bújnak a növények. A kicsi fóliában szépen nőnek a cukkini palánták. Köszönthetően a kampányidőszaknak. Azért annak, mert ha hazajöttem, a kertet bűvöltem.
Ma iskola, az érettségizők az első tíz nyelvi tételből röpdolgozatot írnak. A kilencedikben Villon. Faludy átköltésének eredeti példányát viszem be. Kicsit széteső állapotban van. Kaptam. Benne a dedikáció: Faludy Györgyöd.
Aztán lassan készülődni kell péntekre, Krakkóba és környékére megyünk három napra.
Holnap este még Deák Ernő jön, elviszi a Magyar örökség Nyugaton kötetet. A múlt héten nyomták ki Győrött, s én szerkesztettem, s még előszót is iratott bele Ernő.
Előtte délután Matusz Meditáció című albumának a bemutatása. Ennek kiadója vagyok, bár egy grafikához én is írtam néhány sort.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népszabadság
  2014-04-07 18:28:06, hétfő
 
  Régóta nem olvasom ezt a furcsa lapot. A Teller levél óta. Ma kézbe vettem Marad a kormány. Ennyi a főcím, majd alatta egy írás. Nem nagyon értettem, hogy hogyan lehet kudarcnak leírni a sikert, de nekik ment. Kevesen mentek el, fogy a Fidesz tábora, rossz a rendszer óh, meg demokrácia stb.
A mostani választási rendszer olyan-amilyen, rossznak nem nevezhető, hasonló számtalan van, sőt hasonlóbb is. Van, ahol a győztes mindent visz. Angliában például.
Lehet fanyalogni, hülyeségeket írni. De a dátum 2014. április hét. Nem 1952. Nem akarom ezt a lapot olvasni többé.
Pista győzött, nagy különbséggel. Nem láttam tegnap és ma sem. Ez így helyes. Elvégeztük dolgunkat. Kétszer telefonált viszont, innét tudom, hogy kertészkedik. Az pihentet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tegnap
  2014-04-06 07:51:16, vasárnap
 
  A Központi szövetség versenyén zsűriztem, mnt az elmúlt két évtizedben majd mindig. Akik eljöttek szavalni, azok felkészültek voltak. Azt mondom, a színvonal a korábbi éveké fölött volt. A legszörnyűbb akkor volt, amikor M. Szilvia szervezte, s 90, verset nem igazán mondani akaró gyereket terelt a zsűri elé.
Lengyel Feri szervezte ezt is, mint már évek óta. Tök Tamás felejthetetlen volt Balassival. Hibátlan, tökéletes. Szóval kellemes emlék.
Visszafelé beléptünk Nezsidernél a Merkurba.
Most szavazni készülődünk. Hatan a "családból" Pistát és a Fideszt erősíteni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 183 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 79
  • e Hét: 241
  • e Hónap: 1984
  • e Év: 33649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.