Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Igazi nyár
  2008-06-30 05:33:09, hétfő
 
  Aztán újra itthon. Igazi nyár, rekkenő kánikula. Szombaton piac, végül semmit sem vettünk. Mint kirederült, minden van a kertben, ami kell. Akkkor miért entünk Mosonba. Mert a paic nem csak arubeszerző hely, hanem a társasági élet központja. Egy órácskát beszélgettünk imserősökkel, kofákkal.
Délután Lászlót köszöntöttünk Majorokban, majd Dunaszigeten névnapoztunk. A feleségem vezetett, a következményeket ki lehetett találni. Nagy melegben eszegetés, iszogatás: vasárnap a gyógyulás napja.
Most elkezdetm a Mosonvármegyét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szörnyű autópályák
  2008-06-27 18:48:46, péntek
 
  Az utolsó előtti és az utolsó munkanapon elindulni Nyugatra kész rémálom. Millió kamion rodeózik, szorítja le az autókat. Nehéz volt vezetni, de szépen odaértünk. Igaz Linz és Regensburg között iszonyú nagy volt a forgalom. Aztán alvás .s reggel vissza. Ha lehet, még nagyobb volt a forgalom, úgy tűnt, a törökök is elindultak haza. Németországban tartományonként máskor van iskolaszünet. Branderburgban még tanítás van, azért nem tud Misike (Michael) a sógornőmmel jönni hozzánk jövő szombaton.
A kisunokám csüngött rajtunk, tegnap este még elmentünk a Nettoba (boot), s aztán palacsintát sütöttem neki, hármat megevett belőle.
S reggel alig tudtunk eljönni, azt mondta jön velünk. Közben a drezdai nagyszülők is megérkeztek hozzájuk, s most német a gyermek.
Nem féltékenykedek, kitűnően beszél magyarul, s újabban fordít is, ha valamit nem értek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét úton
  2008-06-26 06:40:43, csütörtök
 
  Még ma reggel elmegyek Győrbe a két újságért, s utána azonnal kocsiba ülünk, s visszaviszem Németországba a gyerekeket, Zsókának holnap már dolgozni kell. Szandra tündér volt, de minden percemet beosztotta. Hizelgett, mint a kiscicák. Nagyon fog hiányozni.
Aztán holnap reggel jövök is vissza, a hét végén idehaza van dolgom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
megint
  2008-06-25 07:16:41, szerda
 
  Azt írtam a múltkor, hogy lassan visszatér a vers. Ez olyan belső érzés volt.
S azóta valóban leírtam néhány sort a füzetbe (szinte kizárólag papírra írok - az az igazi, tehát van kézirat!)

ha van még ereje a szavaknak
ebben a szétszövegelt világban
akkora az csak mint a madársírás
a kirabolt fészek árvasága fölött
(ki-látásaink)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedvesség
  2008-06-23 21:55:12, hétfő
 
  Ezt most többféle értelemben is leírhatnám.
Ma délelőtt én voltam az unokámmal. Korán nyaggatott, hogy menjünk be a városba, vegyünk műanyag medencét. Végül kaptam egy megfelelőt.
Aztán elmentünk fagyizni, elnyaltuk egy padon ücsörögve. Majd elmentünk az egyetem kémia tanszékére, útközben Tóásó állított meg, hogy nézzünk be hozzá. Ittam egy kávét, s beszélgettünk. Mielőtt elindultunk volna, egy bokor krumplit megkotortam, jó háromnegyed kiló volt alatta, s szedtünk hozzá borsót. Egy könnyű borsólevest készítettünk, s lekváros palacsintát hozzá. Nagyon élvezte az ebédet.
Tegnap nem mentem ki a postaládához, így ma reggel hozta be a postát, abban volt egy levél a megyei önkormányzattól, amelyben dr. Szakács Imre értesít, hogy augusztus 20-án Kormos István-díjat kapok.
Szívből örültem neki, jól esett. Azt is tudom, hogy Mosonmagyaróvár polgármestere terjesztett fel.
Jó, hogy nem valami városi dolog, nem lenne könnyű elfogadni a történtek után.
Délután motoroztam egyet, meglátogattam Tamás barátomat. S aztán az elmúlt néhány napban elkészített (vittem laptopot Németországba) darnózseli újságot lőttem át a nyomdába eftépén.
Holnap Szandrával bemegyek a piarista iskolába az ott hagyott könyvekért, fagyizunk, majd hazahozom.
S 11 órára az alpolgármesterhez megyek beszélgetésre. Régen láttuk egymást. Azért.
S elkezdem holnap a júliusi Mosonvármegyét is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hazaértem
  2008-06-22 16:03:57, vasárnap
 
  Reggel nyolctól vezettem, fél kettőr értünk haza. Rettenetes hőség volt az úton is, végig ment a légkondi, érzem a torkomban.
Elröpült ez a három nap, abból kettő autóban. Odafelé sok volt a kamion, most vasárnap gyér forgalomban jöttünk. Minden bokrot ismerek, az út maga inkább unalmas, mint fárasztó. A picike az osztrák - német határon elaludt, Feketeerdőig meg sem álltam.
SOkat gondolkodtam (nem fájt) az elmúlt napokban, méhány dolgora rá szeretnének venni. Jó dologra. És lassan versek is lesznek, érzem. Ez jó.
Fáradt vagyok, öntözünk, Szandrázunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
54 éves lettem
  2008-06-19 22:47:11, csütörtök
 
  A kor nem számít. Az ünnepek számítanak.
Reggel Rajkán, s Dunaszigeten voltam, a hivatalba vittem újságot.AZtán egy kicsit elbeszélgettem Deák Ferivel, Tóth Pistával. Utána elmentem a barátomhoz, majd a Rajkai Takarékba. Aztán barrósit főztem, összeszedtem a vármegye képlinjeit. Este vendégek, köszöntő.
Sokan gondoltak ma rám, volt munkahelyemről is hárman, csak azért nem írom le a nevüket, nehogy ezt megbosszulják nekik. Pápától Bécsig kerestek. Meglepett, s meghatódtam.
Egész nap csörgött a telefon.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
esik az eső
  2008-06-18 07:21:12, szerda
 
  Mára nem szerveztem programot. Legföljebb Rajkára megyek, a hivatalba viszel újságot, s megbeszélek a polgármesterrel egy interjút. És a barátomhoz.
Most esik az eső, ennek örülök, de a kinti dolgaim tolódnak.
Holnap 54 éves leszek, ezt megünnepeljük a legszűkebb körben, s holnapután "elszaladok" Németországba az unokámért, egy hétig lesz itt a leányommal. (Vissza is én viszem.) Marci marad, őrzi a házat.
Szinte naponta telefonál a drága, kérdezi, hogy mikor megyünk.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Szomorú vagyok
  2008-06-17 20:37:34, kedd
 
  Szomorú vagyok, bár tudtam előre, hogy Magyaróváron nem sokan jönnek el gyertát gyújtani Nagy Imre megölésének 50. évfordulóján. A rendezvényt az '56-os egyesület szervezte, s Ági megkért, hogy ovassak verset, s mondjak néhány szót. 15-en voltunk. Nem volt tanár, kultúrmunkás, köztisztviselő, igazgató. De hát ennek a lepusztult városnak nincs is értelmisége, csak élősködője.
Nem értek rá, Általában nem érnek rá fontos dolgokra. Csak mások kinyírására, alakoskodásra, iszonytató nyelvi borzalmaik közszemlére tételére.
A múltkor a közrádióban a Bolyai botrányon húsz percig kajánkodtak főidőben. Ez a városmarketing.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évzáró
  2008-06-16 06:21:21, hétfő
 
  A vasárnap csepergéssel kezdődött, pedig füvet szerettem volna nyírni. Nos, a szerettem szó kissé túlzás, kellett volna.
Aztán Dunakiliti Krónikát készítgettem, néhány oldal készen lett belőle (látható a www.moosnvarmegye.eoldal.hu lapon). Ebéd után aludtam. A feleségem töltött oldalast készített, én maradék bablevest ettem hozzá. Aztán aludtam másfél órát a teraszon, majd elmentem a piarista iskolába évzáróra. Hosszú volt. Lupus az udvaron celebrált szentmisét. Ezszép volt, Lupus is vibrált, szép szentbeszédet mondott. Utána évzáró. Meglátogattam utána a barátomat, kicsit beszélgettünk, majd itthon bontottam egy üveg bort, s megnéztem a Majmok bolygóját. Olvastam valaha könyvben, a film túlságosan erőszakosra sikerült, gyors vágásokkal, erős hanghatásokkal. Olyan unalmasan modern lett. A fölhangosított világban a csöndnek nagy lett a szerepe.
Utálom, hogy minden csatornán ordítoznak, az utcasarkokon csörömpölnek, a vég előtti pillanatok ezek.
Ma kilenckor értekezlet, elmegyek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 255 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 196
  • e Hónap: 1939
  • e Év: 33604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.