Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
a szeretet?
  2010-03-31 19:47:09, szerda
 
  Nem törlöm ki, amit nagypistáról írtam és a szeretetről. Lehet, hogy igazságtalan voltam kissé, de kell a figyelmeztetés. Tudom, hogy mi az igazi szeretet, maradt néhány ember a "múltból". Még azt sem mondom, hogy azért gyanakodni kell. Mindenkinek magának kell megszenvedni a fölismerésért. Aztán mire fölismer, már öreg lesz és bölcs. Jó esetben. A rosszban öreg és hülye.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy korty levegő
  2010-03-31 19:43:36, szerda
 
  Tavaszi szünet, egy kis fellélegzés. Holnap még hétköznapi dolgok elrendezése ("pénzbehajtás", lapterjesztés, piac, hivatal, bevásárlás), s aztán pénteken reggel irány Berchtesgaden. Négy nap bámészkodás kettesben a feleségemmel.
Szeretem a szép tájakat.
A gyerekek is elindulnak Köschingből Drezdába, a német nagymamánál húsvétolni. Zsóka vezet, Jens nem ment át a teszten, hogy visszakapja a jogosítványát. Nem féltem a lányomat, bár bizonyára csorog róla a veríték mire odaérnek. Ez 400 km. Remélem Mannfred jól van. (Gégerák.)
Cicánkért is aggódunk, a tavaszi nőzés során jól megtépték, a torkánál egy csomó szőr hiányzik. Ma vérzett is, biztos fölkaparta a sebet.
Túlságosan hozzánk nőtt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretet színe és fonákja
  2010-03-30 21:43:46, kedd
 
  Mindig elolvasom dr. Nagy István jegyzeteit, örülök, hogy rákapott a blogírásra (van némi közöm hozzá). Néha csodálkozok naivításán, de fiatalabb, fölszálló ágban.
Gyakran írja, hogy boldog a feléje áradó szeretettől. Ez bizony sokszor csak dongás, érzik a mézet az emberek, s Pista a hizelgést, amit a siker csúcsa felé haladó ember nem érez mindig annak, hisz jó az önbecsapás, szeretetnek érzi.
Én már voltam lent és fenn is, s most - úgy érzem - elismert és sikeresnek vélt embernek tartanak országhatáron belül és kívül, de már nagyon óvatos vagyok. Vannak érdek nélküli szeretetek is.
De tudom, hogy mi minden szólt a pozíciónak, a vélt rangnak. Kb 80 százalék.
Nem kívánom az alpolgármesternek, a képvislőjelöltnek, hogy megérezze a mélységét is ennek a dolognak, de az idő meghozza ezt a fölsimerést is. S aztán rájön, hogy milyen érték az, ami megmarad.
Ezért is keresem kicsit kevesebbet most, ha tanácsra van szüksége, hív. Most sütkérezik a fényben.
Én viszont akkor is vagyok, ha kicsit lejjebb kapcsolják a fényt.
Csak óvatosan!
Óvatosan!
És gyanakvóan.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy érdekes nap
  2010-03-29 21:38:14, hétfő
 
  Reggel 9-ig itthon voltam, majd posta, otp és egyéb ügyek.
Aztán déltől volt 3 órám a Hunyadiban.
És a kert, majd telefonált németh andi, hogy a fiának mégis kell segíteni a diákújság végső simításában. Jött ádám, s összeraktuk a dolgot. Meglepett, hogy milyen érett, tudatos gyerek. Örülök, hogy ilyenek is vannak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Búcs
  2010-03-28 06:41:11, vasárnap
 
  Pénteken egy jó napra elmentünk odaátra. Jenő hívott bennünket értekezni a szél-járásról Búcsra. Szép hullámos vidék, bár éppen csak megkóstoltuk. Ott is aludtunk, már amennyire alvás az, ami hajnali fél egy és hat óra között történik az emberrel. Vacsora, borkóstoló stb.
Hazajövet átnéztem a szél-járás ügyeit, postáztam, és a szobámat rendezgetem. A jövő héten ugyanis szünet van a piaristáknál, egy szusszanásniy idő akad, mire elindulunk Németországba.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelek
  2010-03-25 19:23:26, csütörtök
 
  Valahogyan csak ki lehet bírni az elkövetkező néhány hetet. A Mosonvármegye elszállt a nyomdába, most már én is csak várok.
Tippelek:

Mszp 20 %
Jobbik 18 %
Fidesz 56 %
LMP 6 %

Csodálkoznék, ha az MDF bejutna. Pontosabban, mi az, hogy MDF?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez valami más
  2010-03-22 22:42:40, hétfő
 
  Nem akartam a tegnapi szenci találkozó kapcsán leírni: soha ilyen jól nem éreztem magamat. Nem azért mert már nem kell görcsölnöm egy találkozótól, hanem mert azt a szeretetet éreztem, ami nálunk itt, Magyarországon így nem jön ki. Este megbontottunk az asszonnyal egy üveg bort, és arról beszélgettünk, hogy mennyire más volt a közeg. És nem arról van szó, hogy hogyan ismernek el és ismernek, hanem az egész bensőségességéről.
Bármilyen furcsa, nagy összetartást éreztem, azt, ami itt nincs már.
Készül a Mosonvármegye, tele politikával. Furcsa, de élvezem. Zsóka szerint perverz vagyok. Aki két héten belül Mesterházyval és Vonával képes leülni beszélgetni, az nem ép - szerinte.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Otthon Szencen
  2010-03-22 06:16:03, hétfő
 
  Tegnap Margitka a szenci könyvtárban úgy mutatott be, mint mosonmagyaróvári és szenci költőt. Egyik sem igaz a maga teljében, de jól esett.
Kellemes délután, este volt. Bárdos Ági ugyancsak összefogta a találkozót, így még nekem is kereknek tűnt. Jó volt barátok közt lenni.
Előtte elkészült Vonával az interjú, nem lesz nehéz lejegyezni, pontosan fogalmazott. Szeretem a jól elhelyezett mondatokat. A környezete nem tetszett igazán, az a világ, amit sugárzott. Sok bakancs, fekete nadrág, jelvények. Kissé avitt a díszlet, és mulatságos is. Meg taszító is. Tudom, hogy ez ellenhatás is, de a kevesebb több lett volna.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gályarabság
  2010-03-21 05:21:17, vasárnap
 
  Gyorsan kiértem Bécsbe, s az iroda mögött fogtam egy parkolóhelyet (egy volt szabad), kipakoltuk a Kaláka évkönyveket, s elkezdődött a szavalóverseny. Délelőtt a kicsik, délután a tizenévesek.
Megható, hogy a szülők és a nagymamák így motiválják a gyerekeket. A tizenévesek között már akadt néhány jó versmondó is. A kicsinél erősebbnek tűnt az akcentus. Volt néhány háromnyelvű gyermek is, s hát a gyerekek német iskolába járnak, a magyar "csak" konyhanyelv. Hogy nem csak az legyen, azért is vannak az ilyen délelőttök. A szülőkkel együtt száz fölött voltunk, s ez azért nagy szó.
Én két kedves tanárnővel zsűriztem. Ez gyakorlatilag hat óra ülést jelentett. A gályán szabadott volt evezni. Itt nyugton kellett ülni. És figyelni és értékelni.
Ma délelőtt egy kicsit kertészkedni szeretnék, aztán Vona Gábor interjú, ebéd, majd beülünk a kocsiba Zsókával és Szenc. Egy óra az út oda is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megjött
  2010-03-19 05:56:03, péntek
 
  Hirtelen húsz fokot változott a hőmérséklet. Kinyitottam a kerti csapot, fehérrépát ültettem. Ez jó.
Az már nem, hogy jól el is fáradtam, még a csontjaim is fájtak.
Holnap 10-re kell Bécsbe érnem, szavalóversenyen zsűrizek. Ez gálya, evezési lehetőség nélkül.
Most talán nemet kellett volna mondanom, annyi dolog van idehaza is.
Vasárnap délben Vona Gáborral készítek ebéd előtt egy oldalas interjút. Egy kicsit erre is készüni kell, nem szeretem a sablon dolgokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 271 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 119
  • e Hét: 281
  • e Hónap: 2024
  • e Év: 33689
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.