Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
hát
  2011-12-31 19:59:17, szombat
 
  Hiába, mégis valamiféle számvetés féle. Nem magán.
Zúdul ránk a politika. Európai és magyar. Rövid leszek. Az első nagy háború után szisztematikusan el akarták törölni a magyarokat a térképről. A pribék béke. Hogy mégis a köztes húsz év után valamiféle ország megmaradt, az a csoda kategóriájába tartozik. Logikus volt a német orientáltság, miféle lehetett volna? Aztán a háború után újabb büntetés. Aztán az orosz. Aztán a ködös duma. Mindez nem volt egyéb, mint az ő gazdasági érdekük. Emberi jogok tekintetében Benes dekrétumok. mint az európai jogrend része, s kisebbségi jogok tagadása.
Meg Srebrenica.
Szóval a magyarirtás európai "érték". A holocaust is, hisz a magyarirtás és a holocaust ugyanaz. Mint ahogyan a bolsevizmus és a fasizmus is szinonima.
Persze nincs európai erkölcs, duma van, meg duma van.
Ezt az uniót így nem szabad elfogadni. Furcsa, hogy erkölcsi szempontból megint mi vagyunk fölényben. De hát mit is várhatnánk népírtók örököseitől?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csipegetünk
  2011-12-31 17:51:12, szombat
 
  Egy hónapig leírom, hogy mit csipegetek, hogy lássam, mennyire egyoldalú a táplálkozásom. Persze ma Szilveszter van. Nyugalom nekünk. Hívtak néhányan, Sárándi Jóska köszönni a könyvet, rokonok, s Nagy Pista. Megköszönte az együtt töltött évet. Nagyon aranyos. Nekem is jó volt vele, egy húron pendülünk.
Reggel piac, vettünk tojást, aztán Tesco. Reggelire francia májast ettem datolyaparadicsommal. S egy kefir rá. Délben töltött káposzta. Most rántott csirke lesz a vacsora. Diétás nap.
Hétfőtől fogyókúra. Csak bele ne hízzak!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új év?
  2011-12-31 06:43:38, szombat
 
  Nem volt soha igazi cezúra. Azon azért elálmélkodok, hogy 2012. Emlékszem, diákként számolgattam, hogy milyen messze van 2000, és milyen "öreg" leszek akkor.
Leltár sem készítek, minek? Hogy megdícsérjem magamat? Jobb ha mások teszik ezt. Megy a gőzös tovább. Csak az zavar, hogy sok az agyhalott a vonaton.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Péntek
  2011-12-30 07:20:30, péntek
 
  Már lassan elkezdtem a januári Mosonvármegye első számát. Nagyon sok anyag kimaradt december végéről az előző számból, s készültek újak is.
Ma Győrbe szerettünk volna menni, de ez csak ebéd után lesz, van egy kis dolgom, s Görföl is át akar jönni Pozsonyból délelőtt.
A tegnapi naphoz még annyit: február 19-én lesz Bécsben a könyvbemutató, Ferenczy Klári lesz a háziasszony.
Reggel heringet ettem vajas kenyérrel, s egy jó pohár tejet ittam rá. Ez sózott hering, nem füstölt. Egészséges.
Ebéd előtt megjöttek Jenőék, egy kis sült tarját ettünk rizzsel, céklával. Aztán Zsókával elmentünk Győrbe az árkádba, Vettem egy cipőt az öltönyhöz, meg egy farmert. Már régen vettem ruhát magamnak, kellett. Itt vásároltunk be.
Föl is raktam egy fazék töltött káposztát levelekbe csavartam a gombócokat. Vacsorára bécsi virslit ettünk mustárral. Előtte egy kis szilvapálinka.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a vég
  2011-12-29 15:17:45, csütörtök
 
  Az év vége. Remélem csendes lesz, szép álommal telve.
Ma reggel heringet reggeliztem vajas kenyérrel, s egy pohár tejet ittam rá. Jött Bécsből W. Erzsike közös ügyeket rendezni. Kimentem eléje az állomásra, hazajöttünk. Aztán a családdal együtt meghívtam a Magyarosba ebédelni. Én egy almalevet kértem, bazsalikomos paradicsomlevest. Másodiknak grillezett csirkemellet párolt gyümölcsökkel és burgonyafánkkal ettem. Ez nem volt nehéz étel. Zsóka vitte ki Erzsit az állomásra, én elmentem vásárolni.
Itthon egy kis szárított fügét ettem, aztán vacsorára káposztalevest. Bort iszogattam hozzá.
A leveshez foghagymás pirítóst ettem. Gyönge vacsora.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaja
  2011-12-28 14:08:32, szerda
 
  Reggel egy pohár tej. Vettem egy kiló savanyúkáposztát. Készítettem egy könnyű káposztalevest. Nagyon kevés szalonnakockán megpirítottam két marék káposztát, pirospaprikával elkevertem, felengedtem vízzel. Só, bors bele. Majd csiperkegombát szeltem, beledobtam, egy rottyanás és kész. Kenyér nélkül ettem.

Egy kis olíván megpirítottam két-három maréknyi káposztát, elkevertem, egy ideig fedő nélkül pirítottam, majd fedő alatt, jól megsütöttem. Ehhez egy kis kolbásszal töltött szűzérmét szeltem melléje. (Ezt a feleségem sütötte meg délelőtt, disznóöléskor készítette a hentes. Hashártyába volt tekerve.) Egy kis szelet kenyérrel befaltam. Rá szódavizet ittam.

Lefeküdtem szunyókálni, főnököm telefonja ébresztett.

Vacsora: tőkehalmáj, citrommal, két szelet barnakenyér vajjal.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Elsüllyedt világ
  2011-12-27 06:23:13, kedd
 
  Esett az eső tegnap. Délelőtt elmentem Tamáshoz beszélgetni, aztán ebéd után (maradék) Sopronba mentünk. Útközben Kópházán Madarászék postaládájába becsúsztattam néhány könyvet. Nem voltak otthon. A szokott helyen fordultam meg, az átjárónál. Odapillantottam a házra, ahol négy és fél évtizede laktunk. Sárága festéket láttam rajta, a fák a kertben a régiek, a "miénkek".
Sopronban a temető, majd néhány perc legkisebb húgomnál. Józsiék is ott voltak. Hangzavar. Húg, sógornő, feleség. Ausztrián át jöttünk haza.
Már itthon jöttem rá, hogy Sopronban feledtem a fotómasinát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titanic
  2011-12-25 22:12:07, vasárnap
 
  Sziszi második része után az asszony átkapcsolt a Cool-ra, ott éppen süllyed a Titanic. Sokszor láttuk már. A vicc az, hogy ezt tegnap premier vetítésnek nevezték a beharangozóban. Ennyit a szavak jelentéséről, meg az ertéel és csatolt csatornáiról.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sziszi
  2011-12-25 07:57:15, vasárnap
 
  A karácsonyozásban többet néztem a televíziót. Ferenc József feleségéről készítettek egy osztrákos, bajoros, cukrozott filmet, s az első részét tegnap adták. Tetszett, annak ellenére, hogy Ferenc Józsefet jó színben nem tudom igazán látni, egyáltalán a Habsburgokat.
Persze az egész hangulatban benne van az is, hogy végtelenül undorít az a silányság, ami az amerikai filmekből árad. És az az erőszakosság, amivel ezt erőltetik a világra.
Tegnap nem főztünk sokat, kis kocsonyamaradék, hal, gombaleves, kolbász volt "csak". Most tettem föl a vasárnapi húslevest. Utána elmegyünk az evangélikus istentiszteletre, a temetőbe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma van holnap
  2011-12-24 14:15:30, szombat
 
  Lassan vége decembernek. Örülök neki. Rengeteget írtam, szerkesztettem, végül a szél-járás is megjelent. Azt mondhatnám, ebből a szempontból jó volt a hónap. Sőt, a hivatalban is megtettem, amit elvártak tőlem, főnökömmel egy húron pendültünk.
Ami viszont nagyon szíven ütött az megint Kiszsóka. Az idei év nem volt a legjobb. A nyári műtét, hetekig kórház. Aztán lelki nyavalyák. Végül úgy döntött, hogy négy hónapra Passauba megy egy klinikára kivizsgáltatni magát, kúráltatni. De a gyereket is viszi, oda jár addig iskolába. És elzárva a külvilágtól. Ennek persze feltétele volt, hogy fizeti a dolgot a német egészségpénztár. Aztán december 6-án bevonultak. A kicsit nagyon megviselte a változás, hívtuk párszor. Arról volt szó, hogy Drezdába megy karácsonyra, ebből sem lett semmi.
Ma ők hívtak, beszéltünk mindkettővel.
Persze, hogy megviselt a dolog, végiggondoltam sok mindent. A tehetetlenség érzése a legrosszabb.
Ráadásul itt van karácsony, egy hónapja nyávog a karácsonyi zene, szeretetről nyivákolnak, meg mindenféle műanyag dologról.
Jól próbára tesz bennünket Isten. De meg is tör.
Amúgy szép volt a mai nap, szép este volt, ajándékokkal, pihenéssel, tévézéssel.
Jó éjszakát!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 304
  • e Hónap: 2047
  • e Év: 33712
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.