Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
nehéz napok
  2018-05-30 05:50:38, szerda
 
  Jó lenne elvégezni dolgaimat rendesen, de most csak a legfontosabbakra futja. Tegnap egész délelőtt a városban voltam, az iskolásoknak tartottam egy kis előadást a várban és környékén, majd a Magyar utcán nyolc csoportnak mondtam el egyenként a Szent László szobor történetét. Szigetköz napot tartott az iskola, ennek keretében volt ez. Amúgy roppant fontos, hogy a környékbeliek ismerjék a város történetét. Sikerült 56-ot is belecsempésznem a dologba. Valójában a Gyásztérre mindenkinek el kellene menni egyszer. Valahogyan nincsen összerakva ez a városmarketing...
Ma még iskola, aztán holnap Budapest, egy kis minisztériumi látogatás. Már előre fáj a szívem, hogy szombaton visszavisszük Németországba Szandrát. De megjegyezte, hogy csak nyolc hét és jön.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy váratlan telefon
  2018-05-29 14:36:01, kedd
 
  Tegnap délután felhívott Duray Miklós, s egy ausztriai eseményről érdeklődött, hogy megyek-e rá.
Az 1868-as nemzetiségi törvényről lesz konferencia a magyar követségen, s védnöke a szlovén és a szlovák külügy is az osztrák mellett. A konferencia nyelve német.
Nem tudtam róla, pedig Ernő mond nyitó beszédet. Fölhívtam Ernőt, s a hír igaz volt. Ő azt mondta, hogy a témát életben kell tartani.Visszahívtam Miklóst. Szerinte ez a törvény nem olyan nagyszerű, mint gondolják sokan, s állítják, hogy a végrehajtásban volt a hiba.
Erről nem tudok mit mondani, csak hallomásokból ismerem a témát.
Visszahívtam Miklóst, s s kicsit elbeszélgettünk mai dolgokról is. Nem tudom, hogy ez a gubanc valaha kisimul-e, s szerinte is néha előreszaladunk, s néha ácsorgunk. Túlzottan optimisták voltunk 89-ben, aztán átlendült az inga. Viszont az igaz, a témát felszínen kell tartani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pihenés
  2018-05-28 12:12:29, hétfő
 
  Szombaton elmentünk Sopronszentmártonba (Burgenland, Pulya alatt). Szép idő volt, eszegettünk, iszogattunk, s beszélgettünk. Deák Ernő és Szonja aranyos volt. Szandra nagyon szeret náluk lenni, s mi is, ha nincsenek sokan. Ott is aludtunk, másnap kicsit túráztunk, majd húsokat sütögettem tárcsán. Ebéd után, egy kis pihenéssel betoldva jöttünk haza.
Jól éreztem magamat.
Ma megjött postán Szandra útlevele is, papírok nélkül hoztam el, a lányok erre nem ügyeltek. Deggendorfnál jöttem rá idefelé, de visszafordulni már nem volt jó ötlet.
A hét végén persze megint papírok nélkül voltunk Ausztriában. Jó, hogy itt van a Kinderpassport, mert pénteken Pozsonyba is eljönnek velem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Változás
  2018-05-24 06:26:17, csütörtök
 
  Még három hét, és vége a sulinak. Utána szabadság, majd az utolsó napon lemondok közalkalmazotti jogviszonyomról. Ezt két hónap felmondási idő követi, ami alatt a munkavégzés alól felment a munkáltató. Ebben állapodtunk meg a tankerülettel. Igaz, csak szóban, de ez nálam azonos a leírttal.
Ezt követően benyújtom nyugdíjazási kérelmemet.
Ez a két év Darnózselin felért egy évtizeddel. Le tudtam mérni a változást a korábbiakhoz képest. Jó iskola volt. Én választottam, hiszen nem volt kényszer vállalni ismét egy kicsit kötöttebb munkát azután, hogy lényegében mindig kötetlen munkám volt. De elfoglalt, s a sok egyébbel együtt tartalmas élet látszatával ajándékozott meg.
Ma könyvbemutató, holnap iskola, szombat és vasárnap Ausztria. A jövő héten csütörtök Pest, péntek Pozsony, s szombaton visszük vissza Németországba unokámat. Nagylány már, komolyan lehet vele beszélni. S nagyon szófogadó, dolgos. Persze nagyon szeretjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazaértünk
  2018-05-21 14:06:38, hétfő
 
  Itt van unokám. Hat óra vezetés után hazaérkeztünk. Jót fog tenni neki a magyar nyelvi közeg fél év után. Egyre jobb tanuló, matekból is hozott egy egyest, s szóbeli francia nyelvvizsgája sikerült, várja Franciaországból vissza az írásbeli eredményét. Csak egy éve tanulja ezt a nyelvet, de jobban szereti az angolnál.
Mozgalmas hét lesz, a ma a pihenésé.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép feladat
  2018-05-18 11:00:21, péntek
 
  Június elsején Anka László könyvéről beszélgetünk a Csemadokban. Szakály Sanyi lenne a moderátor, de ő Kanadába megy. Örülök, hogy rám gondolt maga helyett, de fordítva is lehetett volna: én megyek Kanadába,ő Pozsonyba,
Apponyi levelezéséről lesz szó. Ankát ismerem, egyszer Sanyival járt nálunk Feketeerdőn. Fiatal történész a Veritasban A könyv is megvan valahol, csak meg kell találnom. Kutathatok, fel kell túrni a szobát érte.
Szép egy feladat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hallgatás
  2018-05-15 19:15:13, kedd
 
  Most egy kicsit hallgatás. A magánéletben egy németországi út hét végén, az unokáért.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma Bécs
  2018-05-14 05:38:46, hétfő
 
  Délután kiugrunk Bécsbe. A Mátyás év meghívóit viszem, s Kaláka évkönyveket is, s egy tankönyv kiadását is meg kell beszélni Erzsikével. Elmegyünk vacsorázni egy étterembe, s mindent kitárgyalunk.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vártam
  2018-05-12 05:38:43, szombat
 
  Nagyon vártam már ezt a hétvégét. A kert megázott, minden él és virul, fizikai munkával szeretném eltölteni ezt a két napot. Reggel piaccal kezdődik a nap. Ez fontos hely, és én nagyon élvezem, Ha másutt ér szombat, ott is elmegyek piacra. Nagyon jó a debreceni, a cottbusit is szeretem. Itt a mosoni piac a piac. Azon persze már nem is csodálkozom, hogy gyakorlatilag a felújításkor elfelejtettek parkolókat építeni. Óriási a káosz a városrészben ilyenkor. Az nem válasz, hogy járjunk gyalog.
Valójában a piac beszélgetőhely. Találkozóhely.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jönnek a lányok
  2018-05-11 08:16:45, péntek
 
  Ma hat tyúkocska érkezik az ősszel kiürült ólba. Bundi is várja már a lányokat. Hiányoztak neki. Különös viszonya volt a tyúkokkal, úgy vélte, azokat őrá bíztuk. Némelyik beleizzadt abba, hogy átkeveredett az első kertbe, s a Bundi megrendszabályozta.
Rendberaktam a tyúkudvarka kerítését, bent is felfrissítettem a szalmát, vettem nevelő tápot.
Álljon helyre a rend.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 189 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 79
  • e Hét: 241
  • e Hónap: 1984
  • e Év: 33649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.