Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Kifolyt a szemem
  2011-07-31 07:22:29, vasárnap
 
  Alig láttam már Bécs környékén tegnap este, fájt a szemem. Emlékezetből vezettem.
Egész nap várakoztam a kórházi telefonra, végül fél háromkor délután hozhattam el a lányt.
Azután elköszöntünk, és elindultam hazafelé. Az osztrák-német határtól Bécsig megint folyamatosan zuhogott. Az időjárásról aztán semmit, hisz a vacak idő kifejezés enyhe dicséret.
Össze kell szednem magamat a héten, s az iskolára is gondolni, augusztus kezdődik holnap.
Napok óta leendő verseskötetem címe motoszkál bennem, pontosabban az, hogy a január dideregtet nem jó. Nem jelent többet önmagánál. Ha már valami dideregtet, akkor legyen július, legyen nyár. Hogy fölkapja az ember a fejét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint itt - Köschingben
  2011-07-30 09:38:07, szombat
 
  Tegnap jöttem, Zsoka telefonält, hogy en hozzam el ma Kiszsokät a korhäzbol, mert Jens dolgozik. Reggel a nagyfönöknel kis ertekezes, s kocsiba ültem. Regensburgnäl felhöszkadas, stau (dugo), de fel negyre itt voltam. Be a korhäzba. Most värom a telefont, äs az Audi gyär mögött "elhajozok" a korhäzba.
Huslevest fözök, s hortobägyi palacsintät, ez volt a keres. S szeretnem, ha härom körul ismet autoba ülhetnök, s felesegemmel együtt haza. Härom hete van itt.
Vacak hetek voltak. S vege is van a nyärnak.
(Nincs magyar klaviatura.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áh!
  2011-07-29 06:59:47, péntek
 
  Az egész hét nem ért sokat. A jövő hét talán.
A remény hal meg utoljára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan javul
  2011-07-27 05:15:17, szerda
 
  Az idő. Tegnap a mérgeimet a kertben éltem ki. Vajon ki ültetett ennyi gazt a palántáim közé? A sok esőben szépen megnőttek, elterpeszkedtek. Persze, most puha a föld, könnyű kigyomlálni. A gyomlálás szép testet nevel.
Találtam e fagyasztóban egy darab marhafartőt (tövet? hirtelen elbizonytalanodtam), s a kiritkított répákkal feltettem levesnek. Hát! Marci két óra múlva elkezdett szimatolni, s megkóstolta. (Egy nagy tálkával vett belőle.) Szeretjük a húslevest. A s a friss szigetközi talajban nevelődött fehér és sárgarépáknak egészen más íze van.
Ma be szeretném fejezni a szél-járás korrektúrázását, s nagyjából a jövő heti Lajtapressz cikkek is összeálltak, elmegyek a gimibe egy reklámcikk miatt. S persze várom a híreket. Bízom benne, hogy minden rendben lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nem jó
  2011-07-26 21:15:14, kedd
 
  Rossz nap volt, sok averzióval. De az itteni dolgok helyett:Zsóka hívott, délután vettek mintát a nagyobb daganatból, Kiszsóka felébredt, nincs valami jól. A többi majd kiderül.
Fáradt vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A helyzet változatlan
  2011-07-26 06:37:43, kedd
 
  Marcival elvagyunk, főzünk, rendezzük a lakást. Ő a kisházzal bajlódik, meg morog, hogy nem tud füvet nyírni az eső miatt. Én a helyi nyomorúságokon rágódok, s kissé szellemileg el is fáradtam.
Kiszsóka ma megy kórházba, s két-három napot mondtak. A kulcscsont alatt van egy nagyobb csomó, azt vizsgálják meg ma. Tegnap fél napot a klinikán töltött, azt mondta, minden variációról felvilágosították. De bízzunk a jóban.
Egy-két nap és elküldöm nyomdába a szél-járást, jó kis szám lesz. Azt hiszem, ma befejezem a javítgatást. Nem jó, hogy nincs idő soha a már kész szám érlelgetésére, de emögött sincs nagy apparátus, mindent Jenővel csinálunk. S csak ámulok, hogy a végeredményt milyen sokan tartják jónak.
A Vármegye következő számát is elkezdtem, ennél ugyanez a helyzet. Ami az új kiadóval csak romlott. A lap egy autonom műhely, és a feltétlen bizalmon kell a benne lévőknek lenniük egymás iránt. Ez eddig megvolt. De ez egy másik történet, s a megoldás kulcsa nem nálam van. Én csak élére tudom állíthatom a dolgokat, ha nem történik változás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nürnberg, s megint itthon
  2011-07-24 19:55:45, vasárnap
 
  Szombaton Nürnbergben voltunk. Bejártuk a belvárost, piacoltunk (10 euró 1 kg sárgabarack!). Szép volt. Útközben visszafelé megebédeltünk egy étteremben. Elszaladt az idő. Ma reggel indultam vissza, Az osztrák-német határon 11 fok volt! Zuhogott az eső majdnem Bécsig. Elfáradtam. Hamarosan alszom is.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassu ut
  2011-07-22 06:47:21, péntek
 
  Ezen a klaviaturän csak nemet ekezetek vannak. Megerkeztem Koschingbe, lassan jottem, meg is lätszott a fogyasztäson. Fele uton majd megfagytam, zuhogott az eso, aztän Scherdingnöl fülledt meleg volt, majd itt megint esö. Most reggel van, keszulodik Sandra iskoläba, kikiserem a Schulbushoz, s anyäval csavargunk egyet Ingolstadtban. Hoztam egy tyukot, Sandra kerte, jo levest köszitünk belöle. A töröktöl vettem paszternäkot, feherrepa nem volt. Ha van, csak näluk.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint Németország
  2011-07-20 20:29:52, szerda
 
  El tudom képzelni, hogy milyen iszonyú csönd zuhant édesapámra azután, hogy meghalt a mama. Azt a borzasztó értelmetlenséget, amit életnek hívnak. Soha nem szerettem úgy apámat, mint akkor, s mint most. A nyavalyát ér holmi ájtatosság, meg hogy megőrzi az emlékezet az embert.
Egyedül vagyunk mi is most Marcival, de ez azért más. Főként, hogy rendeződnek a dolgok. Zsóka kapott időpontot Ingoldtadtban, végül ott műtik meg kedden. Hétfőn az altatóorvossal kell beszélni. Ez azt is jelenti, hogy a feleségem, a jövő héten is marad. S azt, hogy holnap én elmegyek kocsival (1200 km oda-vissza), vasárnap hazajövök, s a jövő hét végén újból megyek, hogy hazahozzam Nagyzsókát. Egyedül leszel a kocsiban. Utálom az ezerszer ismert utat.
Nagypista mondta mielőtt Tusnádra ment, hogy, menjek, intézzem a dolgomat, amit ilyenkor kell. Vagyis ez a legfontosabb. Persze tudja, hogy amivel megbízott az rendben lesz. Most írom a fesztiválfüzet bevezetőjét, s volt néhány fontos újságcikk is. Tudom, hogy nem udvariasságból mondta, amit mondott. Ismerem.
Holnap Kösching, Marci marad, őrzi a házat. Meg dolgozik is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyhangúan
  2011-07-20 05:46:36, szerda
 
  Egyhangú munkás hét, bár a korábbinál azért valamivel lazább. Marcival elrendezzük az itthoni dolgokat, főzünk, takarítunk. A befőzést abbahagytam, a maradék gyümölcs evésre való, s a darazsaknak is kell valami. Dőzsölnek. Megszámoltam a pincében az üvegeket. 158 lekvár, befőtt, alszik lent. Ehhez még majd cékla jön, paradicsom. Ki fogja ezt mindet megenni?
A szél-járás finisbe ért, tegnap délután átvezettem a rovatcímeket, a dátumokat. Sajnos a szlovák karakterekkel továbbra is bajban vagyok, miután pédéefet kreálom, átalakítódnak. Azt hittem megvan a megoldás, de a föltalált betűtípusnál is ezt teszi. Nem véletlen, hogy az országos lapok sem teszik ki a kacsicákat.
Az idei nyár nagyon szélsőséges, vagy megfagyunk, vagy megsülünk. Ma is jön egy front, lehűlést ígérnek.
Zsókáék tegnap ismét orvosnál, Münchenből visszaküldték Ingolstadtba a leányt, jó lenne már túl lenni a dogokon. Délelőtt telefonálok hírekért, s készülődök is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 196
  • e Hónap: 1939
  • e Év: 33604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.