Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Még mindig van lejjebb
  2014-01-31 05:38:40, péntek
 
  Tegnap. Szép délelőtt, aztán délután bementem a testületi ülés elejére, meghallgattam Kovács Tamás hőbörgését a "sajtószabadságról". Kié a Mosonvármegye? - kérdezte. Ez a szerencsétlen agyhalott teljesen tönkretette az MSZP helyi szervezetét. Nem sokan tudják, hogy tavaly meg akarták szüntetni a mosonmagyaróvári alapszervezetet, és újraszervezni. Ide jutott a párt helyben. De ezt már nem kell megtenni, jelenlegi vezetője - aki tavalyi adóbevallásában 25 milliós megtakarítást jelölt meg - ezt megteszi. Azért is szánalmas, és nem túl szerencsés elmebetegekre bízni egy szervezetet, mert vannak tisztes baloldali érzelmű emberek. Akik riadtan látják, hogy baloldalinak vélt pártjuk fasiszta retorikába fullasztja hitüket.
Erről ennyit. Ez is sok.
Ma egy órám lesz, aztán a munkaügyi hivatalba megyek, majd az egyetem éttermébe, ahol Thürmer Gyula tart fórumot. Egy rövid riportot gondolok vele. Majd haza. Holnap Bécs. Ernő délben vár bennünket. Kiviszek néhány doboz borítékot, ebédelünk valahol, s vásárolunk és haza.
Mivel havi áfabevallásos lettem, a cég januári számláit rakom össze, s hétfőn viszem a könyvelőnek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vége
  2014-01-29 21:37:24, szerda
 
  Januárnak. Soha nem szerettem. Hideg, sötét.
Nem túl jó hét, sok melóval, tanítással. Várom a végét. Szombaton kimegyek Bécsbe a lányokkal, kivisszük a borítékok egy részét,s csavargunk. Ernővel is szeretnék összefutni.
Ma Uzsák Zoli átküldte a a Bécsi Napló pdf-jét, azzal a megjegyzéssel, hogy ez az utolsó előtti szám, amit mi készítettünk. Persze lesz vezetőségválasztás, Ernő háttérbe vonul (szorul), de nem kell temetni a Naplót.
No, meglátjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kufstein
  2014-01-27 06:00:56, hétfő
 
  Tegnap nyugis nap volt. Kis disznólkodás: még a húsízű rántotthús a disznóölésből, s rántott brokkoli melléje. Aztán a pince továbbra is. S bégül A tavalyelőtti Kufstein konferencia előadásainak a kötetén dolgoztam. Szépen haladok vele. Még csak egy kézirat volt olyan, amiből ki kellett operálni a haszontalan és használhatatlan táblázatokat. Alig látható vackok wördbe benyomva, hogy sok munkát adjanak.
A bécsi borítékok is elkészültek a nyomdába, valamikor ki kellene vinni őket.Állítólag vagy harminc doboz, nem is lehet egy fordulóval.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó kis verseny volt
  2014-01-26 06:01:25, vasárnap
 
  Hajnalban mínusz nyolc fok volt tegnap. Kilenckor mentem ki az Itatóhoz, már készülődtek a csapatok a nagy bulira. 42 társaság töltötte a kolbászkákat, meg magába a finom pálinkákat. Úgy délre már nagyon jó volt a hangulat. Jókedvű volt mindenki, s ez jó. Azt viszont meglepve láttam, hogy szép kövér legénykék, emberkék voltak mindenütt, látszik a jólét.
11 órától kezdtünk hozzá a kóstoláshoz, s egy órakor ért véget. Voltak szépen diszített tálak, meg egyszerűbbek is. Ami meglepett, hogy a kolbászok zöme eléggé halovány volt. Ízre aztán volt mindenféle. Háromféle alaptípust érezte: a szigetközit: őrölt kömény, paprika, só, fokhagyma a fűszer. Aztán valami görögös, arabos féle ízesítésűvel is próbálkoztak többen: oregáno, szerecsendió, rozmaring ízű kolbászt is hoztak elénk. Ezek nekem kevésbé ízlettek, szeretem a kebabot, de nem kolbászba harapva tudom elképzelni az ízt. Aztán volt zöldfűszeres, sajtos, bajoros típus. Ezt szeretem, Bajorországban, juhbélbe töltve.
Persze minden csapat szája íze más, s magának készítette a kolbászt.
Voltak vagy ezren az eredményhirdetésen.
Most egy darabig nem akarok sült kolbászt enni.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Vízre írni
  2014-01-25 05:29:32, szombat
 
  Nos, kimorogtam magamat korábbi jegyzeteimben. Oka volt annak, hogy egy kicsit föl kellett emelni a födőt, hisz az embert naponta érik olyan hírek, amelyektől azért felmegy a pumpa.
Egy azonban bizonyosnak látszik, a nagy szövege a szabadságról, önrendelkezésről csak duma. Ez a szellemileg megrokkant világ vesztébe fut.
De mielőtt még megteszi: ma kolbásztöltő verseny. Legalább annyira csábít, mint az itthonlét dolgaim, könyveim között. Persze, mint zsűritag, s mint újságíró nem tehetem meg, hogy itthon maradok. Azt is tudom, hogy jó lesz vidám emberek közé menni, s azt is, hogy ez egy jó közösségi rendezvény.
Mivel olyan pálinkázó dolog, jól előre elkészítettem a Vármegyét. Illetve két oldal maradt fenn. S a lányok 10 oldalt korrektúráztak is.
Tegnap Pista Balatonszárszón, frakcióértekezleten volt. Én tanítottam egy órát, elmentem a levéltárba a lengyel 39-es menekültek nyomait keresni. Aztán az irodámat raktam rendbe. Kinyomtattam a tavalyi érettségi szövegértést, hogy hétfőn megírassam a negyedikesekkel. Hazajöttem, csak Melinda volt itthon. Ebédeltem, s kicsit pihentem. De telefoncsörgés zavart föl. Aztán folytattam az újságokat, beszélgettünk négyesben a "jövőről".
Korán ébredtem, s gondoltam följegyzem az elfutó időt. Jó kísérlet, olyan, mint vízre írni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A XX. század legnagyobb magyar tragédiája
  2014-01-24 19:00:55, péntek
 
  Trianon, Holocaust, s a permanens egy évszázada folyó lassú népirtás (magyarirtás).
Legnagyobb csak egy van. Ez együtt a legnagyobb.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szakály Sándor
  2014-01-24 06:04:26, péntek
 
  Sanyi régi, jó barátom. Hallom a híreket, elhíresült nyilatkozatára kapott szélsőséges reakciókat. Amit olvastam e kapcsán az csak azt a gyanút erősítette meg, hogy egy félresikerült mondat milyen kitűnő ürügy gyűlöletszításra.
Felhívtam. Felolvasta azt a két mondatot, amit mondott az MTI-nek. Nem mondom, hogy ezt kellett mondani, de nagyon jó ürügyként. A magukat baloldalinak becéző liberálfasisztáknak ez mindenesetre jól jött. A DK följelentette antiszemitizmus miatt. Sanyi pedig Gyurcsányt. Azért van valami bája ennek. Hiszen a nagyvezír 2006. október 23-án a szemünk láttára vált politikai bűnözőből köztörvényessé. S itt kószál közöttünk. Persze róla legalább lehet tudni, hogy micsoda.
Sanyival váltottunk néhány szót, bár úgy tűnt könnyedén veszi az ügyet, tudom, hogy a stílus takar is.
Aztán olvastam az Index hosszú írását róla, tele csúsztatásokkal, sanda megjegyzésekkel, elemezve történészi tevékenységét. Tanult ember írhatta, aki tudja, hogyan csinálták ezt 48 és 52 között elvtársai. Meg később.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszorult a szívem
  2014-01-21 19:52:33, kedd
 
  Ma postán kaptam egy festményt volt középiskolai tanáromtól. Elszorult a szívem. Én hatvan éves vagyok. Ő közel a nyolcvanhoz - gondolom. Nagyon meghatódtam, Baranyai József, Baranyai Tanár Úr gyapjúfonást tanított a Rejtőben. Műhelyt. Havonta egy nap voltunk nála. Úgy negyedikben érkezett egy új gyűrűsfonógép. Körbeálltuk és csodáltuk. Belenyúltam az olajba, és csodálatos illata volt. Nem tudom, hogy érettségin ezt választottam-e vagy a pamutfonást. Talán ezt. A gépen kellett egy kereket cserélni. (Áttétet) Aztán az élet a gyapjúfonáshoz sodort egy évire, a Soproni Szőnyeggyárban kártoló voltam. Soha nem bánom. Igaz emberekkel találkoztam, bár nagyon nehéz volt a munka. Én előfonalat gyártottam, ami a gyűrűsfonóra került, s aztán ment a szövödébe, ahol szőnyeg készült belőle. A panelokba, meg a KGST palotába, Moszkvába.
Most itt ez a kép. Tudtam, hogy Jocó tanár úr fest. De valahogyan ez a dolog, hogy a tanár a tanítványának fest egy képet olyan csodálatos. Olyan szívet melengető.
Hadd örüljek neki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezen nem múlik
  2014-01-21 19:35:23, kedd
 
  Az Állami Számvevőszék honlapján regisztrálni kellett, ha a lapban politikai hirdetést szeretnél közzétenni. El kellett küldeni a tarifát, s az nyilvános. Ezzel szerintük lehet tudni, melyik párt mennyit költ a kampányban.
Megtettem. De értelmetlen. Úgyis kikerülik. S és szerintem mindenki annyi pénzt szed össze, attól akitől akar. S amennyit.
Ma a helyi szociktól kaptam egy választ Pista évértékelőjére. Jót nevettem, amikor Böröndi elvtársaznak, s személyesen is támadnak. S mindezt az általam szerkesztett lapban szeretnék megjelentetni. Hát, ez nem nevetséges, ez szánalmas.
A hagymázas írást nem közlöm. Évet nem a hagymácska örs értékel, hanem a polgármester, a miniszterelnök. Tetszettek volna nyerni. De elkúrták. Nem kicsit ...
A rezsicsökkentést szerintük szétterítve mindenki viseli. Az SZDSZ Gizella utcai székházának milliárdos tartozását kicsoda: Talán a lerohadt arcú Kuncze elvtárs? Vagy a kis kócos Fodor?
És az én számlámat, amit nem egyenlítettek ki az Egy liberális jegyzetei megjelentetésért? Azt ki fizeti ki?
Meg az ellopott évtizedeket. Azt ki?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lepd meg a májadat!
  2014-01-20 22:10:29, hétfő
 
  Igyál vizet. Olvastam a minap humormorzsaként, s tetszik. Ma megleptem az enyémet. Persze nálunk nagyon jó a víz. A csapból folyó. Hideg, és jó ízű. Valóban szeretem.
Ritkán megiszom a sört is, de egy ideje a könnyű borra tértem át. Rövidet ritkán. Bort is hétvégére kell korlátozni, bár valóban gyenge bort szoktam inni. Vöröset szinte soha, valahogyan nehéznek vélem.
Meg a hét végére fel kell készülnöm: kolbásztöltő fesztivál. A zsüriben leszek, s úgy tudom, negyvennél is több csapat versenyez. Ha öt centi kóstolót gondolok minden csapattól, akkor is két méter kolbászt eszek meg. Ki kell találni valami jó módszert. Az nem jó, hogy közben pálinkákat iszok.
Szóval van gondom. Sajnálom is magamat.

Ma tanítás, majd Pistával egy kis fejösszedugás. Néhány dolgot megbeszéltünk. S minden megy a maga útján.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 183 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 304
  • e Hónap: 2047
  • e Év: 33712
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.