Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
hazaértünk
  2018-08-30 19:06:39, csütörtök
 
  Nagyon jó volt Drezdában, gyalogoltunk egyik nap, ebédeltünk az Elba partján, és egy nap Szász-Svájc. Tegnap este értünk haza. Aztán megint nagyot fordult velünk a világ, s alapvetően változik az életünk. De ez később.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eső
  2018-08-26 06:18:52, vasárnap
 
  Nagyon jól jött az eső, ázik a kert. A hőmérséklet is szépen visszaesett. Esőben nem szeretek vezetni, de minden nem lehet tökéletes.
Betáraztam egy pendrájvot, viszem a munkát magammal Drezdába.
Nem írtam egy sort sem a leégett határőr laktanyáról, mert még nem tudtam feldolgozni. Véget ért egy korszak ebben a rémes történetben. A tűz szimbólum.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A holnap ma van
  2018-08-25 16:40:57, szombat
 
  Nem igazán értem, mi volt az interjúkészítő szándéka azon kívül, hogy a Fideszt szidja. Egészen unalmas, bulváros interjú készült, s a történészből semmi nem látszott, csak egy gyűlölködő figura.
A történész a tényekkel foglalkozik.
A kezdés pedig jó volt, Nagy Imre szobrának állítólagos áthelyezése. Tényként kezelve a még nem tényt. Igazán adódott volna lehetőség egy polémiára Nagy Imre szerepének újragondolására, arra, hogy nincs nemzeti egység alakja körül. Mártírrá az a döntése tette, hogy nem vállalta a Kádár rezsimet, s tudatosan választotta a halált. Pedig ő valóban tudta, hogy a sztálinista rezsimek hogyan működnek. Hisz része volt a gépezetnek. A bűnöknek is.
Jó lenne egy egészséges vitát kezdeni vele kapcsolatban, de erre semmi esély nincsen. Ráomlott alakjára a közelmúlt és a jelen, s piti figurák használják fel pillanatnyi céljaikra.
Régen olvastam ilyen célzatos, felesleges interjút. Ez nem a Magyar Nemzet színvonala.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy Imre
  2018-08-24 16:22:08, péntek
 
  Ma a Magyar Hangban elolvastam az Ungváry Krisztiánnal készített interjút. Az én véleményem holnap.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfolyó idő
  2018-08-23 05:16:00, csütörtök
 
  Most, hogy megint fordult velem a világ, rendszert kell vinnem dolgaimba. Igaz, a nyarat szabadsággal szerettem volna eltölteni,de arra nem gondoltam, hogy ilyen fárasztó a szabadság. Ma még Sopron: temető, nagyobbik húgom nemrég született unokáját nézzük meg, benézek a Cédrus könyvesboltba a lányokhoz, viszem a szél-járás példányokat, s Kópházán öcsémnél fejezzük be. S persze közbe legkisebb húgomat is megnézzük.
Aztán egy pihenőnap, s vasárnap Drezda. Szerdán jövünk haza.
A Sortűz című kötet verseit összeválogattam. Nem arról szól a könyv, hogy mennyi vers született ebben a témában, hanem a sorrendből össze áll-e az a kép, ami a legyilkoltak, s az azt követő mismásolás nyomán bennem van.
A borító koromfekete lesz, A borító belsőkön jó lenne az ismert neveket hozni, de nekem nincsen meg a lista. Talán Simon Zsuzsa ebben is tud segíteni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajnal
  2018-08-21 05:14:43, kedd
 
  Korán ébredtem, ehhez Bundi ugatása is hozzájárult. Munkakutya. Ő aludhat nappal is.
Készülődök Pestre, 11.kor ünnepség az AM-ben (Agrárminisztérium). Aztán a Nyugatiba a lányokért, jönnek haza Debrecenből. Ebéd, és haza.
Nem volt jó nélkülük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyedül
  2018-08-19 05:33:00, vasárnap
 
  a balatoni nyaralás után néhány nap idehaza. Arra gondoltam, hogy kicsit takarékon... de azt hogyan kell? A Hír 14 is megjelent, persze nem magától.
Ilyenkor augusztus 20-ka tájékán Deák Ernő telkén is el szoktunk tölteni néhány napot, szó volt róla, hogy Sandrával, hiszen nagyon szereti őket ő is. De közbejött a debreceni virágkarnevál, s nővérem invitálása. Így a lányok Debrecent választották. Ennek több okból is örültem: Szandra most ismerkedik a rokonság magyarországi ágával, az én testvéreimmel, azok gyermekivel, unokáival. S meséltet a régi időkről. Ez annyira jó dolog, s melengeti a szívemet!
Csütörtökön Pestre mentünk, kikísértem őket a Nyugatiba, s elrobogtak Debrecenbe. Én elvillamosoztam a Kossuth térre, fölvettem a minisztériumi belépőkártyámat, s benéztem az irodámba, a sajtósokhoz, s Pistát is ott leltem, sikerült néhány szót váltanunk. Néhány programjához írtam beszédet az előző napokban, s egy újabbal is megbízott.
Aztán Berkóval volt találkám, ő az MTI megyei tudósítója volt, most a Parlamentből tudósít. Régen láttam, jó kapcsolat alakult ki közöttünk még az évtized első felében. Beültünk a Szamos kávéházba egy gyors ebédre, s beszélgetésre. Megbeszéltük, hogy kapcsolatban maradunk.
Jó fej volt mindig, én nagyon megkedveltem.
Utána némi logisztika, hogy a Keletibe hogyan érek ki, ha már nem áll meg a Kossuth téren a Metro. A 78-as troli mutatkozott jó megoldásnak.
Aztán itthon egy kis semmittevés. Az eltervezett nagy rendrakásból semmi nem lett, de még a sövényt sem nyírtam le.
Aztán szombaton egyedül elmentem Ernő sopronszentmártoni birtokára, azzal, hogy 9-re hazajövők, az állatokat sem hagyhatom egyedül.
Szakály Sanyi is jött, hozott két Veritas könyvet - én minden kiadványukat kapom -, s Pistának is egyet, Boros Péterről. Ott volt aztán néhány régi, kedves barát is, Radics Éva Grazból, Ugri Misiék szintén onnét, Zakar Péterék Szegedről, Varga Sanyi Pozsonyból, S Gereben Feriék Pestről. S Ernő peresztegi rokonai, akik szintén a nagy családhoz tartoznakl S persze a Kántások is. János fölrótta, hogy már napok óta nem írtam a blogba.
Most két nap itthon, a kutyám lelkét is karban kell tartani. Aztán, kedden Pest, megígértem, hogy a kitüntetési ünnepségen ott leszek. S fél egyre megjönnek a lányok, kimegyek eléjük a Nyugatiba, majd a csomagokat beteszem az irodámba, s egy kis séta a Kossuth tér környékén, s egy jó ebéd együtt. Majd vonattal haza.
Nekiláttam a Sor/tűz című verseskötet összeállításának. ... Fájdalmas lesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És újra
  2018-08-13 05:45:32, hétfő
 
  Letelt a nyaralás a Balatonnál, jó volt. Kényelmes, sok séta, jó szállás. fürdés.
Igaz, én beszédet írtam közben-közben, s ott véglegesítettem a Hír 14-et. Már a nyomdában van, alaposan kikorrektúráztuk tegnap este.
Idehaza elvadult a kert, állhatok neki a növényekkel beszélgetni, s gondozgatni őket.
Ma a szél-járásért megyek Győrbe, jó kézbe fogni ezt a szép lapot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rákosztály
  2018-08-12 06:39:44, vasárnap
 
  Jó helyen fogtunk szállást. Közvetlenül a parton. Saját strand,csönd, séták, fürdés. És a Rákosztály. Szolzsenyicin könyve régóta hevert a polcomon otthon. Most kezdtem bele, igazi nyaralásra való olvasmány!
Még nem láttam igazi balatoni vihart, reggel négytől ültünk az ágyban unokámmal, és néztük tegnap, hogy hogyan csapnak le a villámok. Félelmetesen gyönyörű volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdetnek Ábrahámhegy
  2018-08-11 15:18:39, szombat
 
  Kedden Tuba Laciéknál kötöttünk ki Ábrahámhegyen. Strandoltunk, váltottuk a világot. Laciék is belefáradtak már a kétlakiságba, meg is öregedtek kicsit. Kedvesek voltak. Beszélgettünk szűkebb és tágabb régiónk közéletéről, arról, hogy a könyvtár és a művház összevonása miért újabb veszély a valódi kultúrára, s ebből még sehol semmi jó nem származott. Hacsak a pénzek irányátásának módja tesz jót néhány emberkének.
Meg kultúráról, folyóiratokról, és mindenféle dologról.
Aztán Balatonföldvár. Itt előtte vásároltunk ezt azt, s megláttam a Magyar Napló augusztusi számát, megvettem. Benne két szép versem. Igaz, az életrajz hátul nem friss, pedig én küldtem, de sebaj.
Ma ez Magyarország vezető folyóirata, az Irószövetség lapja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 189 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 262
  • e Hónap: 2005
  • e Év: 33670
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.