Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Öt nap autóban
  2017-04-24 07:58:08, hétfő
 
  Még ha túloz a cím, akkor is van benne valami. Egy hete Marciékat vittük Sopronszentmártonba (ma Burgenlandban van). Pár napot Deák Ernőék hétvégi vityillójában töltöttek. Aztán kedden hajnalban Drezdába indultunk Manfréd temetésére, Fél egykor már a lakásban voltunk. Az Érchegységben már havazott, akkor még játéknak hittem, Istenke jászadozásának. Az utat rövidítette az is, hogy Prágától Drezdáig kész az autópálya, nem kell Teplice felé kanyargós utakon vezetni.
A temetés méltóságos volt, egyszerű, igazi végtisztesség. Szegény Szandimat megviselte, nagyon szerette Maniopát. Utána egy kávézóban uzsonnáztunk, s mi Siegridnél aludtunk. Reggel kocsiba, és haza. Brünntől esett a hó.
Csütörtökön iskola, majd Pinkamindszentre mentünk Ernővel. Itt én voltam a vendég, verseket olvastam föl, s beszélgetés a nyugdíjas klubban. Nagyon jól éreztem magamat, bár oda-vissza négy órát vezettem. Utána Körmenden vacsoráltunk a Berki étteremben.
Pénteken iskola, s utána itthon. Levest főztem. Drezdában vettem jó minőségű fehér spárgát, azt is tettem bele.
Szombaton ismét Sopronszentmárton, hazahoztuk a gyerekeket. Aztán vasárnap újságkészítés. Halat ettünk vajas spárgával. Úgy tűnik sikerült kipihennem magamat.
Közben elkészült A mosoni zsidóság emlékezete harmadik kötete, holnap megpróbálom elhozni győri nyomdából.
Ennyi egy hét kronológiája.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit mondhatnék még?
  2017-04-17 06:01:43, hétfő
 
  Mit mondhatnék még?

Mit mondhatnék még erről a nyárról?
addig tartott míg egy falevél
lehullt az őszbe forduló fáról
egy érintés kéz a kézhez ér

sóhajtásnyi idő csak ennyi
mégis erre a pillanatra
emlékszünk egy életen át
a félig elmondott szavakra

egy kőre egy szál mezei virágra
arra hogy tenger-kék az ég
s a lángra kapott pillanatra mikor
pipacsoktól volt véres a nyári rét
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Öreghegytől a Sneebergig
  2017-04-16 19:53:56, vasárnap
 
  Ma a Magyar Időkben olvastam recenziót Ernő könyvéről. Örültem neki. Ezzel a könyvvel háromnegyed éve járjuk a Kárpát-medencét. S 25-én Semjén Zsolt meghívására megyünk a Magyarok házába. Ő köszönt bennünket. A kötetet én szerkesztettem, megírására való unszolásban is részes vagyok. Deák Ernő sikerkönyve persze, de jó fürödni a fényében.Az is jó, hogy ragaszkodik hozzám, mindenütt én vagyok a társ. Magyaróváron is szeretett volna találkozót tartani, de itt ez nem volt lehetséges ...
No comment.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre
  2017-04-16 19:30:17, vasárnap
 
  A Nyugat Hírmondónak három cikk, a Lp-nek egy Pista interjú. Aztán ma befejeztem a Mihály könyvének szerkesztését. Ez Kálóczi Csaba könyve, családregény. Én adom ki.
Jön Hegyeshalom története, Van dolgom elég. Ma itt vannak a gyerekek, Marci 33 éves. Itt is alszanak, holnap visszük őket Ernő hétvégi házába, egy hetet töltenek ott Pulya alatt. Mi meg temetésre megyünk Drezdába.
A káoszt próbáltam ma átlátni az irodámban, kicsit apadtak a könyv-és kézirathalmok.
Visszatérve a tüntetésekre, rendkívüli módon különböznek a korábbi időkben megszokottaktól. Tulajdonképpen menet közben formálódik a cél. Van bennem némi szimpátia, de egy kis ellenérzés is. Én a béke híve vagyok. Az viszont igaz, hogy furcsa törvényalkotás zajlott az elmúlt időben, s nagyon rossz a kommunikáció. Ha már én is unom, hogy állandóan sorosoznak, az már baj. Nem az a lényeg most, hogy igaza van-e a hatalomnak, hanem ezzel egyfajta közömbösséget érnek el. Ha nem az ellenkezőjét. Amúgy most már kezdem érteni, hogy mit jelent az illiberális demokrácia miniszterelnökünk gyakorlatában.
Megfogadtam, hogy ezekről a dolgokról nem itt, de egy kikivánkozik belőlem. Amikor az Állítsátok meg Brüsszelt! plakátot megláttam, felnevettem. Ez magasra feladott labda, ez az a plakát, ami olcsón meghekkelhető. Mondtam is idehaza, hogy látunk még olyan, hogy a Brüsszel szó helyett Orbán lesz a plakátokon. Vagy a Traktort! - hogy hülyéskedjünk is. Akik ezt kitalálták tanultak némi kommunikációs ismereteket? Ez nem konkrét üzenet, nincs is jelentése azoknál, akik nem csüngenek minden reggel a közhasznú adókon. Bocs közszolgálatin. Hát olyan is az. Ma reggel Orbán Viktorral olyan alányalós interjú készült, hogy a helyében én fölugrottam volna.
Az elmúlt hat év mérlegének serpenyőjében több a kormány javára írható dolog is történt. A gazdaság jó irányba mozdult.a közüzemi díjakat kordában tartják, büszkén lehetünk magyarok, Budapest a régió fővárosa, központja és még sorolhatnám.
Kár lenne elrontani ...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megmozdulások
  2017-04-14 21:04:18, péntek
 
  Öreg és fáradt vagyok, kicsit csodálom a fiatalokat, akik kipróbálják a határokat. És a baklövéseken is csodálkozom. Nagyon rossz a hatalom kommunikációja. A jóé is rossz.
Végignéztem tegnap a két pimasz fiatal bírósági tárgyalását a facén. Csak ők jöttek át. Mekkora baklövés.
A többi a jövő év végén megjelenő Visszaemlékezések című kötetben. Kemény meló.
Ez csak blog.
Különben én nem vagyok közszereplő. Tavaly sem voltam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tegnap
  2017-04-12 07:43:08, szerda
 
  A könyv lezárása után Rajka: a hivatalba vittem újságot, s Vincének szél-járást. Hegyeshalom könyvtár, aztán Szabó Miklós majd Moldoványi. Éppen csak kiértem időre a suliba.
Aztán délután újra elővettem a levilágított könyvet, s még egyszer átolvastam. Este töltöttem fel a nyomda szerverére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alakul
  2017-04-09 18:52:06, vasárnap
 
  Végül elkészült A mosoni zsidóság emlékezete c. könyv harmadik kötete. Megviselt. S a Hír 14 is, s a Darnózseli Szóharang is, s a szél-járás is. S ma befejeztem a Dunakiliti Krónikát. A regény is készen van, a héten talán nyomdába tud menni.
Ezt a sok szellemi munkát a kerttel próbálom kipihenni. Persze alakul, de mindig a kert győz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rég volt
  2017-04-02 13:07:51, vasárnap
 
  Hogy itt jártam. Szinte semmi időm nincsen.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 125 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 119
  • e Hét: 281
  • e Hónap: 2024
  • e Év: 33689
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.