Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Úton
  2011-04-28 14:26:16, csütörtök
 
  Lassan eltelik ez a hét is, s szombaton egyedül leszek Sandrával. Piacolunk, főzünk, s várjuk a nagyit Pestről. (Egyetem.) S vasárnap korán szeretnék indulni, mert az én tervem szerint, aznap még vissza is jövök Köschingből. Húzós út lesz, de hétfőn tanítok, s egy éjszakárért nem fontos maradni. Vasárnap amúgy sincsenek kamionok, nem lesz vészes. Igaz, oda-vissza 1200 kilométer az út.
Sandra aranyos, igaz, hamar elfáradok vele. Kérdez, minden érdekli. Leköti az embert.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét iskola
  2011-04-27 07:07:09, szerda
 
  Gyorsan elröppent az idő, ma ismét tanítás. Vörösmarty és Janus. Ezeket szeretem.
Hétfőn délután fagyiztunk, sétáltunk, aztán a szép idő elromlott, tegnap esett az eső. Szandra kicsit kesergett, sóvárgott szülei után, aztán megnyugodott. Vasárnap visszük haza.
A Kufstein konferencia könyvét leadtam, nyomják. Ez nagy teher volt rajtam, de dr. Deák a hátamon ült, és hajszolt. Most egy verseskönyvet készítgetek, ez azért jobb, mint a Kufstein könyv. Már gyorsan átlátok a blöffön.
Tegnap testületi ülés is volt a faluban.
Ennyi a gyorsleltár.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feltámadtunk
  2011-04-24 06:01:04, vasárnap
 
  Gyönyörű idő szombaton. Gyorsan kimentem palántákért a piacra, aztán kertészkedtem. Deák Ernő reggel még hívott, megkaptam korábbi átírásait, szörnyű, hogy minden könyv így készül vele. A megjelenés időpontját tűzi ki elsőnek, a kéziratok az utolsó pillanatban érkeznek. De milyen állapotban!
Elképesztő, hogy neves egyetemi tanárok milyen munkát adnak ki a kezük alól.
Vagy még mindig naív vagyok?
Örüljünk a feltámadásnak!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdetben volt a kert
  2011-04-22 19:26:55, péntek
 
  Lesznai Anna regénycímét loptam el. A könyv alig olvasható, nem tudok új kiadásról. Csodálatos regény az elsüllyedt Felvidékről, a huszadik század reményeiről, a századelőről.
Lesznai Amerikában halt meg.
Nálunk is bezárul lassan a kert, megnőtt minden. Csuda szép. Délelőtt Sandrával Sandras Gartent készítettünk, lekerekítettem egy négyzetmétert, s ő ültetett bele virágokat. Megjött Zsóka is Jenssel Köschingből.
Amúgy mozgalmas hét volt, kaptam feladatot eleget, de megoldottam őket. Szerdán este Éberhardon Görfölt öregítettük, a múlt hónapban volt hatvan éves. Tamás eljött velem, örültem neki, már régen voltunk együtt valahol. S jó volt a csapat is, csak gyorsan röpült az idő.
Aztán megjelent a Mosonvármegye is. Jobbak lettek a képek, lassan kitalálom, hogy mit kell tenni ennek a nyomdának.
Most pár szép húsvéti nap, s május ragyog be hamarosan az ablakon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sűrű az élet
  2011-04-20 05:44:20, szerda
 
  Vasárnap negyed nyolckor indultunk Köschingből, s fél kettőre itt is voltunk. Azóta Sandra uralja a dolgokat. A kertet, a kisházat, mindent. Nagyon aranyos, minden érdekli. Jön velünk mindenhova.
Tegnap föltöltöttem a húsvéti Vármegyét, pénteken itt lesz. Aztán jövő héten nem jelenünk meg. Persze ez sem pihenés.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap
  2011-04-14 09:22:11, csütörtök
 
  És látom a picikénket, megyek érte, s elhozom két hétre. Nálunk a jövőv hét szünet, Lupus szerint Nagyhéten nem szabad tanítani.
Röpül az idő, feltöltöttem a Vármegyét, holnap itt lesz a lap, készítem a darnózseli újságot is.
A kert gyönyörű, így a hűvös tavaszban, esőben. Harsányan zöld minden. Persze én elégedetlen vagyok az időjárással, hogy nem enged dolgozni, de csak az eper nincsen rendben, szinte minden kikelt, a kisházat kitakarítottuk.
Deák Ernő Kufstein könyve is majdnem kész, s Fellingeré is alakul. Elkezdtem tegnap a húsvéti számot is, utána lesz egy hétnyi pihenő. Jó is lesz. Április végén még az oroszvári majálisra megyek Pistával, s elsején viszem vissza Sandrát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyűgös nap
  2011-04-12 06:38:03, kedd
 
  Semmi sem az eltervezettként alakult, talán a legjobb még az iskolában volt, meglepően csendesek voltak a gyerekek.
Vasárnap a kerti kút bedöglött, igaz, hét éve volt az aknában a szivattyú, s már tavaly is köhögött. Vettünk egy kínait, igaz, mást nem is kapni. Tamás kellett hozzá, át kellett szerelni egy csomó dolgot. De végül remekül sikerült. Monilia ellen próbáltam a ritka szélcsendben permetezni, s a nektarinon már észrevenni a fodrosodást. Most már tudom, hogy a bio gyümölcs attól bio, hogy ráírják.
Aztán este a Vármegye rendezgetése, ma este fel kell töltenem a nyomda szerverére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az agyamra megy a szél
  2011-04-10 19:28:47, vasárnap
 
  Péntek zűrös nap volt. Megjelent a Mosnvármegye, aztán münnerstadti diákokat fotóztam, majd Kopettivel a Báger tó mellett interjúztam. Délután készültem a KOMP kiállításra. Jó akció volt, sok ismerős, barát. Lehet, hogy bennem a hiba, de nem kellene ugyanazon képeket fölaggatni a falra, mint tavaly. Jó az anyag, csak számomra rém unalmas. S azért egy kiállítás közepe ma a tárlat. Nem volt három kép, stílus, amit már egy-két éve ne ismernék.
Szombaton a piacon kezdtem, majdnem elfújt a szél. Nagy nehezen meg tudtam közelíteni a romokon keresztül. Ez a felújítás nagyon lassú. Az erőket össze kell vonni, és rövid idő alatt rendbe kellene rakni a terepet. Most az egész egy romhalmaz.
Földdel együtt vettem saláta palántákat, beraktam a kocsiba, s irány Bécs. Közel fogtam egy parkolóhelyet, s egész nap szavalóverseny. 75 gyermek mérette meg magát, kemény munka volt. Délben elmentünk Ernővel egy közeli étterembe ebédelni, cseh étlap volt, nem hagytam ki a finom krumplilevest, s a töltött húst. Jól kibeszéltük magunkat. Igyekeznem kell a Kufstein konferencia könyvével, május 13-án ketten megyünk Ernővel, s két éjszakát töltünk ott. Közgyűlés lesz. 2004-ben nem tudtam fölmenni a 2-3000 méteres hegycsúcsra, mert a felvonó le volt zárva, most pótoljuk.
Itthon a kerítést javították, festették, s a kisházat a kertben. Ma délután lett kész.
Napok óta tombol a szél, elviselhetetlen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg aki a megmetszette
  2011-04-08 06:02:44, péntek
 
  Görföl Jenő babrált néhány percet a fáimon vagy két hete, s én ezt nem említettem meg. Hogyan is lehettem ilyen? Bezzeg Pista állandóan említve van a blogban - szerinte. Igaz, vele több időt töltök, mint Jenővel. Ami nem is olyan rossz, hisz Görföl tud nyűgös is lenni. Sőt, az egészen rossz nyelvek szerint csak az tud lenni.
De én ilyent nem írok, s nem mondok.
Mert én kedves és aranyos vagyok.
A metszés után persze otthagyta a fa alatt a gallyakat. Ismerem az ilyesmit.
MA este KOMP kiállítás, vendégek, meg föstmények a falakon. Holnap Bécs.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kikelt
  2011-04-06 18:36:31, szerda
 
  Aztán tegnap kibújtak a fehérrépa zöldjei. Csak néztem. Nem hittem volna, hogy Pistának igaza van. De jó ez a kúpba történő vetés. Aztán a spenót már rendesen zászlózik. A kút is beindult. Szóval van remény. Ezt némiképp lelohasztotta, hogy a kibontott ribizlivesszők betegek. Szerintem gomba. Ma le is permeteztem. (A tetveket észrevenném.) Belehalnék, ha nem lenne a kert. Csak emberek lennének, meg kötelezettségek, meg papírok. A növények és az állatok az igaziak! A cicák, akik reggel verik a terasz ajtaját. Akik tanítanak. Tudom, hogy melyik mit nem szeret. Nem egyformák, ez is szép.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 196
  • e Hónap: 1939
  • e Év: 33604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.