Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
reggel van
  2008-01-31 05:55:02, csütörtök
 
  mai is. három nap szünet után ismét van internetem. vihar volt, s áramingadozás. ehhez persze az EOn-nál nem kell vihar.
ma egy nyelvtanóra, s jönnek rám a "tárgyalópartnerek".
Délután szeretnénk bevásárolni a feleségemmel, s egy kisit kertészkedni is. A gyümölcsfákkal bíbelődni, s lassan jöhet az első lemosó permetezés. Az idén sem volt igazán kemény tél, a sok kártevő pihengethetett, hogy újúló erőver rátámadjon a kertre, s fölzabáljon mindent.
Van egy felfedezésem: a biogyümölcs maga a féreg!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
itt vagyok
  2008-01-30 06:53:13, szerda
 
  A vasárnapi vihar után három napig nem volt internetem. Ez persze nem csak a viharra fogható, a szolgáltatóm sem a legjobb, de itt csak vezeték nélküli internetre tudok előfizetni. (Jó drágán.) A csoda az volt, hogy volt árm, pedig az E-On k az ötvenes évek színvonalán áll, nem is azért rohanta le állami seígtséggel a magyar piacot, hogy szolgáltasson, hanem kaszálás céljából.
Napok óta elég meleg van, a tulipánok ezt már tudják, jönnének elő, én meg tuszkolnám vissza őket.
MA tanítással kezdem, s aztán Győrbe kell mennem. Este jön Bécsből Wurscht Erzsike a kinyomtatott kalendáriumokért, s hoz egy kis honort is. Ez jókor jön, jövő pénteken Köschingbe készülünk unokázni. Azért legalább 100 Euro a tankolás, s nem szeretekl pénz nélkül lenni.
Itt a határszélen három bukszája van az embernek. Az egyikben forint van, a másikban szlovák korona, a harmadikban euro. Persze a mennyiség sem mellékes, koronából van majd egy kiló apró. Ezt annyit ér, mint a kétforintos, semmit nem tudsz vele kifizetni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
sajtos kifli
  2008-01-27 05:25:06, vasárnap
 
  Korán ébredtem, a gyerek ment dolgozni. Jó nagy szél fúj odakint, és esik az eső.
Nővérem Debrecenből küldött egy receptet, ide másolom:

Sajtos kifli




Hozzávalók: 1 kg liszt
1 dl olaj
2 db tojás
5 dkg élesztő
1 nagy kefir
25 dkg rámamargarin
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor


Az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a tojással a kefirrel az élesztővel sóval összegyúrjuk. 8 cipót csinálunk belőle és kelni hagyjuk.
Közben a rámát a sóval összekeverjük. Az egyik cipót kerek formára kinyújtjuk, rámával megkenjük, (sajtot reszelhetünk rá). Kinyújtjuk a másik cipót is akkorára mint az előzőt, és rálapítjuk. Kicsit nyújtunk rajta, és nyolc felé elvágjuk. A hegyes vége felé felcsavarjuk és kifliket készítünk. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és megsütjük. Sajt helyett szórhatjuk szezámmaggal, vagy köménymaggal is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
44
  2008-01-26 19:47:10, szombat
 
  Jól van, unatkoztok? 44-en néztetek rám szombaton este hétig. Pedig most semmit sem írok.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
péntek! végre péntek!
  2008-01-25 20:12:00, péntek
 
  Semmi alapőos beszámoló, lazítás. az kicsit rosszul esik, hogy alig vagytok kíváncsiak rám, mindössze nyolccan kattintottk ide, de lelketek rajta.
Még nem írtam le: nagyon sokkan néhány csillogó, villogó idiótaságot tesztek fel ide néhány mondattal, s ez ember elcsodálkozik: ez a blog? Másolt giccs az egész. S belőletek mit lehet megismerni?
www.borondi.eoldal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terítéken
  2008-01-24 19:26:54, csütörtök
 
  Egy órája jöttem meg Pozsonyból. Jól éreztem magamat a tévé felvételen, kellemes beszélgetőtársak voltak. Bárdos Ágnes Terítéken (Na tanieri) című egy órás műsorát vették fel az egészséges életmódról. Ott volt dr. Kiss László,vele már szerepeltem egy műsorban, és egy szimpatikus pszichológus. A műsort a STV2 (a szlovák kettes csatorna) sugározza 30-án, szerdán este 10 órakor. Én itt nem tudom fogni.
Egy kis beszélgetés után hazavittük Ágit Szencre, beültünk egy étterembe, hogy a honorároium nagyját el is költsük. Finom fokhagymalevest ettem, tintahalat, előtte borovicskát, végül Kelt sört. (Egészséges életmód). S aztán Ágit házhoz vittük, Gyula éppen otthon volt, kávéztunk, s jöttünk haza.
Fáradt voltam, de a tegnapi napot levezette bennem ez a dolog.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
pocsék egy nap
  2008-01-22 20:20:17, kedd
 
  Nem tudom azt írni, hogy nem volt humor nélküli a nap, pedig az ellenem történő áskálódás jegyében telt el.
10-én beadtam állásomra a pályázatomat, ami meglepő módon kóválygott néhány napot a hivatalban. Az ellenség (raklap) azt gondolta, hogy meg sem páyláztam, örömünnepet ült.
Ma ráadásnak kultúra napi ünnepség a hivatalban, körülnézve kicsit lepukkant az egész, s némi izgalom e körül az apróság körül.
Aztán rengeteg telefon idehaza.
Mivel információgyűjtögető vagyok, nemes lesz a bosszú, és kegyetlen.
igazán kultúráról beszélve, s Mosonmagyaróvárt törölve a térképről: összeállt az új verseskönyv anyaga. Jó volt olvasni nekem, a szerzőnek is az első korrekturát. Csütörtökön a szlovák 2-es televízióba megyek, Bárdos Ági műsorába. A felvétel lesz akkor, s 30-án az adás. Ági harmadszor hív szereplésre, s ez jól esik, Szlovákiában a 2-es csatorna a közszolgálati adó. Ami zavar kicsit, hogy minden technikus szlovák anyanyelvű a magyar műsorban, így vannak a felvétel közben problémák. Később vágják, szlovák felirattal látják el, s így mehet műsorba.
Pihenés lesz a magyar viszonyok közül kiszabadulva.
Egy hónap múlva dekódolom ezeket az üzeneteket. Most jó éjszakát minden barátnak és ismeretlennek, s forgolódást, gyomorgörcsöt az ellenségnek.
Ui.: megkönnyítette esténket egy Linz környékéről való osztrák mérnök, aki magyarul akar tanulni nálunk. Kedves ember volt, a gy hang kiejtése nehézségekbe ütközött. Azt mondta, jól beszélek németül. Én nem is tudom, hogy beszélek-e németül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar kultúra napja
  2008-01-22 06:46:09, kedd
 
  Aztán szerencsésen hazaértünk, s ismét pörgetjük az imamalmot.
Kölcseyre gondol az ember ma. A Himnuszra. SZép romantikus alkotás. Nagyívű. Be is takarja szerzőjének szomorú sorsá, magunkért sírunk benne.
Keletkezése a magyar kultúra napja. Ahogy körbetekint az ember: gyásznap ez.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irány Jászapáti
  2008-01-19 10:11:17, szombat
 
  A héten befejeztem a verseskönyv összerakását, vettem ki belőle és írtam hozzá. Varga Gyuri is festett képet, meg kell nézni, borító lehet belőle.
Reggel a Moson Megyei Műhelyt szerkesztgettem, aztán bevásároltunk. Ömlik az eső.
Egy kis ragulevest tettem fel, Zsóka fasírtot készít. Délután kettőkor Pestre megyünk, megvárom, amíg vizsgázik, aztán Jászapátira sógornőmhoz.
Holnap reggeli után már jövünk is vissza. Sajnos egy rohanás az élet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy jó "vicc"
  2008-01-15 20:43:09, kedd
 
  Mi az abszolút jó hír? Ha Kóka özvegye meglátogatja Demszkyt a börtönben, és elújságolja, hogy Gyurcsányt lelőtték Horváth Ágnes temetésén.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 255 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 165
  • e Hét: 327
  • e Hónap: 2070
  • e Év: 33735
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.