Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Huss!
  2014-07-31 06:03:00, csütörtök
 
  Az idő szárnyas. Ezt már Berzsenyinél megtanultuk.
Jászapátira is rávarasodott az idő. Azóta egy hét telt el. Elkészült a Mosonvámregye, s Veres Ildikó könyve is az utolsó ránézésre vár.
Hétfőn Pest, aztán kedden is és szerdán is. Néha kocsival, néha vonattal.A programok, dolgok összerendezése. Kedden Beke Karcsival találkoztam, leültünk egy kávéra, s készítettem vele egy interjút. Beválasztották az MSZP elnökségébe. Karcsi kellemes ember, szeretek vele beszélgetni, még ha nem is értünk mindenben egyet. Nem is kell. De a másik oldalról normális véleménnyel szembesülni jó. Azt hiszem, ez így van jól.
Meglepve tapasztalom, hogy többet vagyok együtt Pistával, mióta államtitkár, mint előtte. Gondolom, ezért is akarta, hogy menjek vele. Sokat beszélgetünk, s értjük egymást. Tegnap a Kunigunda utcában kezdtük, a Kosssuthon izzasztották egy kicsit. Érthetően, jól tud beszélni, büszke voltam rá.
Ma reggel orvoshoz megyek, megnézetem a vérnyomásomat, s savlekötőt iratok. S aztán megyünk Köschingbe, hazahozom Sandrát. Nem hiányzik a vezetés, oda-vissza 1200 km. S van bennem az elmúlt hónapban vagy ötezer.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jászapáti
  2014-07-23 19:51:31, szerda
 
  Reggel Marci munkába ment,én néhány dolgot elintéztem, s Jászapáti. Holnap megyünk vissza. Feleségemért jöttem.
Jó vezetés, hamar ideértem. Vacsora, aztán alvás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
megérzem
  2014-07-23 08:51:05, szerda
 
  A frontokat. Tegnap délután zuhogott, előtte nagyon meleg volt. Ügyintézésre azért jó idő ez. Ma is teszem a dolgokat, a rámbízottakat, s a rámesetteket is.
Szépen haladok az újsággal. Este Szabó Miklóssal találkoztam, Adósa vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nem pihenés
  2014-07-21 21:19:37, hétfő
 
  Megjöttek Veres Ildiék, hozzáláttunk a könyv szerkesztéséhez. A német résznél padlót fogtam a gépeléstől, de délutánra (34 fok) összeállt az anyag. Ildikóék elmentek Pozsonyba. Ő egyébként a miskolci egyetem filozófia tanára. A könyv bécsi adatokkal jelenik meg. Az egyetem fizette a nyomdaköltséget és Kolozsvár. Azért ez is nemzetközi kiadvány. Én valahogyan nem tartom nagyra ezeket a dolgokat, de néha megérint: azért elég jó nemzetközi kapcsolataim vannak. Én barátságoknak élem meg őket.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krónika
  2014-07-20 20:07:45, vasárnap
 
  Pénteken Óváron voltunk, intéztük dolgainkat. Én a hivatalt, könyvtár, kulturális központ. Beszélgetések. A kert elvadult, gaz, gondozatlanság egy hét után. Szerencsére a jövő héten végig idehaza vagyok.
Szombaton hajnalban háromnegyed ötre jött József (a sofőr), és nekivágtunk a világnak Pistával. Hajdúnánáson kezdtük. Pásztorfesztivált szerveztek, István volt a ,,dísz". Barátokhoz mentünk. Szép kisváros, kedves polgármesterrel (Szólláth Tibor), aki azért kellemesen szekálgatott, mikor megtudta, hogy nem vadászok, s csirkét eszek, semmi vad. Nagyon tetszett a kertészet, s a szürkemarhák, a mangalicák, az épülő ,,önfenntartó" központ. Tibor szívóssága, hite, hogy a vidék talpra tud állni. A fejekben iszonyú a zűrzavar, az elmúlt hatvan év tönkretett mindent. Újra meg kell tanítani a falusiakat állatot tartani, földet művelni.
Innét Apagyra mentünk, ez már inkább protokoll volt, de kellemes néhány órát töltöttünk el. Többen őszintén örültek annak, hogy végre van egy mezőgazdász a minisztériumban, ráadásul olyan, akivel szót lehet érteni.
Meleg van. Várom Veres Ildiéket Miskolcról, az egyetem filozófiatanára, én adok ki egy könyvét, azt véglegesítjük holnap.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hegymászás
  2014-07-16 14:39:53, szerda
 
  Pontosíthatnám a címet, mert félúton felkapaszkodtam a hátizsákjainkat szállító teherautóra. Igaz, előtte leszakadt az ég, vagy negyed órán át zuhogott. Aztán kisütött a nap. A Fischerhütte 2049 méter magasan található a Schneebergen. Lepakoltunk, vacsora, iszogatás, beszélgetés. Alvás a hegyen. Reggeli után lesétáltunk az állomásig, majd fogaskerekűvel Puchbergbe. Utána ebéd egy étteremben, majd haza. Még nyomdába kellett mennem.
Kedd:minisztérium, szerda szintén. Államtitkár úr (Nagy István) hozott tegnap, vonattal mentem vissza. Ma jött értem reggel. Itt befejeztem a Bécsi Napló interjút, kicsit több lett két flekknél. Leküldtem a sajtóosztályra, holnap megy Bécsbe.
Ma kora reggel a jövő heti Lajtapressz cikkeket is elkészítettem, még egy anyagot megírok. Holnap jövök Pestre, pénteken otthon maradok, hivatal és egyéb ügyek. Aztán szombat hajnalban megyünk Hajdúnánásra majd onnét Apagyra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy kis nyaralás
  2014-07-12 20:54:21, szombat
 
  Csak négy nap volt, de szép volt. Még tavasszal egy Rab szigeti szállodában lefoglaltam két szobát, vittük a fiatalokat is. Odafelé Grácon, Szlovénián át mentünk, tetszett a sziget, az ellátás. Az utolsó nap visszafelé leszakadt az ég, ahogyan kiértünk a szigetről. végig esett az eső.
Nem vittem semmi elektromos eszközt magammal, pedig volt csábítás, csak egy telefon volt velem. Ki kellett volna kapcsolni. Volt egy pozsonyi, egy kolozsvári, két osztrák hívásom, s néhány óvári. Tudatosan kikapcsoltam magamat, sokat aludtam. De fürödtünk, kirándultunk.
Aztán péntek Óváron, hivatal, s egyéb averziók. Beszélgettem Árvayval is, erről később.
Ma a Mosonvármegye befejezése volt soron, sövényt nyírtam. Holnap Sneebreg, ott is alszunk a menedékházban. Ez még a szabadság része, kedden megyek a minisztériumba, s egész héten ott leszek. Van elintéznivaló, sok apró ügy.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horvátországban voltunk
  2014-07-11 21:37:42, péntek
 
  Rab szigetén. De holnap ...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint
  2014-07-04 20:39:00, péntek
 
  Ezek szerint júliusban nem írtam. Üres papír jött ki. Hiába, a munkahelyváltás kissé megviselt. Mindig lelkiző voltam, , most, hogy alapvetően át kell rendeznem az életemet, persze, hogy átgondolok mindent. Leginkább az zavart, hogy tudtam, nekem kell kitalálni a dolgomat, főnököm az első felét mondja. Itthon is ezt szerettem meg végül, s most látom, hogy a minisztériumban is ez van. Neki is új. Rázódunk össze.
Hétfőn Óváron voltam, köztisztviselői nap, volt kollégáimmal szerettem volna lenni. Meg még volt elintézendő dolog is. A Mosonvármegye új számát korrektúráztam. Iváncsics Jancsi fia hozott haza.
Kedden munkaszüneti nap, Pista Belgrádban, közös szerb-magyar kormányülés. Büszke voltam rá belül.
Szerdán vonattal mentem fel, el is rontottam, nem tudtam, hogy át kell szállni Győrben, így fel sem szálltam a személyre. Egy pótjegybe került.
Csütörtök együtt mentünk-jöttünk, s ma Óvár, Győr, sok elintézni valót kaptam.
A héten ne volt vers.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 183 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 119
  • e Hét: 281
  • e Hónap: 2024
  • e Év: 33689
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.