Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Püski-lengyelek
  2014-09-30 05:30:19, kedd
 
  Szombaton lengyel emléknap Püskin. Tavaly kaptam azt a feladatot, hogy kicsit járjam körül ezt a témát. Akkor voltam először Markónénál, kerestem a levéltárat, írtam a Hadtörténeti Levéltárba. Vaskos dosszié gyűlt össze. Egy kis tanulmány keretében össze kellene foglalni, de erre most nincs időm.
Szép dolog, amit Zsuzsa néni tett. Nem szép, hogy többen, akik szombaton sütkéreztek a fényben - végül magára hagyták. Erős kifejezés, de így van.
Az viszont most már teljes bizonyossággá vált bennem, hogy amit eleink tettek, az nemes tett volt. Azt is homály fedi, hogy amikor Hitler lába elé heveredett Ausztria, befogadtuk a zsidó menekülteket onnét is.
Természetes dolog. Emberség is van a világon.
No, irány Pest!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami nincs rendben
  2014-09-27 05:32:54, szombat
 
  Persze, azt szeretnénk, ha az Isten mindig nekünk kedvezne. S olyan időt varázsolna, amilyen nekünk éppen jó. Az idén az érdeklődés hiányában elmaradt a nyár. Lassan a szép ősz is. Nincs égbolt. Csak szürkeség van. Persze, bizonyára kiegyenlítik egymást a dolgok, hosszabb távon mindenképp. Bár azt nem szeretném, ha ennyi csapadék lenne télen. Pestre járni eddig nem volt nagy gond, de egy kemény, havas télben....
Nem irányíthatunk mindent.
Vers az elmúlt hetekben nem született, ahhoz másféle lelkiállapot kell. Ez a a hét hajszoltságban telt el.Persze, nekem mindig sok volt a dolgom, most meg összekötőként még több lett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nem mondom többé
  2014-09-26 19:23:42, péntek
 
  Azt, hogy milyen gyorsan megy az idő, s hogy nagyon nehéz az államtitkár úr mellett dolgait, programjait összesimítani.
Majd két héten nem volt földi internetem. Úgy érzi magét ember, mintha levágták volna a kezét. S mivel három e-mail címről dolgozom össze az ügyeket, kicsit nehéz volt. Vittem a mobilt Pestre, az óvári hivatalban megmaradt a régi mélem, s helyem is.
Tegnap Kimlén voltam író-olvasó találkozón. Jó volt, ámbár kevesen voltak. El is feledtem kissé a napi nyűgöket.
Előtte Németh Zolival és Pistával a mecséri gáton (Zolit jelölték a megyei elnöki posztra, ma már néhány óriásplakátról rám nézett.) Még elébb a minisztériumban, majd Pistával kocsiba, és jöttünk ...
Holnap Püski lesz, lengyel emléknap. Várom. Szeretem a lengyeleket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
elvesztem
  2014-09-21 16:56:02, vasárnap
 
  Mostanra jól elvesztem a történésekben. Nem unalmas az élet. Olyan logisztikát végzek, amelyben a bizonytalansági tényező nem elenyésző. Somlón voltunk egy hete, pocsék idő volt, de azért akadt itt is újdonság. Rájöttem - ízlelés után - , hogy a Juhfark kitűnő bor is tud lenni, ha nem a hipermarket polcáról kapom le. Aztán Csermajorban voltunk, a valahai tejipari iskolában. Még menthető állapotban van. Szörnyű pusztítást tud véghezvinni a gazdátlanság.
Csütörtökön itthon voltam, délután utaztunk Pestre. Rokonoknál aludtam, mert reggel hétkor mentünk Fábiánsebestyénbe, egy tehenészet átadására. Ez Orosháza alatt volt. Innét Szeged, Tesco, a magyar alma népszerűsítése
Mindenütt tévék, újságírók.
Erről jut eszembe, az a csütörtök nem volt eseménymentes: Károlyházán körforgó rendszerű fejőház átadása. Itt jól lehetett érezni az érdekek, azok érvényesítése, a média ,,használata" és kihasználása fogalmak által gerjesztett érzéseket.
A támogatási rendszer átalakítása érdekeket sértett, s bizony akit pénztől ütnek el, főként ha nagybirtokos, az nem kedveskedik. Most éreztem először bizonyos nyomásgyakorlás félét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felsőpulya
  2014-09-13 19:36:20, szombat
 
  A múlt hét vége. Pénteken még délelőtt a Kossuth téren a Magánerdők Szövetsége tartott találkozót. Pista köszöntötte őket. Én reggel Jászapátiról mentem fel, a Minisztériumban parkoltam, majd irány haza. Kocsiba ültünk és Pulya. Grossmutsche. Itt aludtunk a szokott panzióban, Másnap beszélgetés, sörözgetés, egy-két előadás meghallgatása. Az első háború volt a téma. Este Ernő a zárónyilatkozatot velem iratta meg. Mi másnap reggeli után hazajöttünk, hisze hétfő hajnalban Pest.
Valahogyan nem volt olyan kellemes az egész, mint korábban. Ennek oka, az érezhető széthúzás is. Szakály Sanyival sokat dumáltunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
elmaradás
  2014-09-04 20:06:47, csütörtök
 
  Elszállt az idő, mentünk sokfelé, sok emberrel beszélgettem. Tanévnyitók (Műszaki Egyetem, Mátrafüred, vállalkozások), konferenciák.
Ma Jászapátira jöttem Pestről, délelőtt Gödöllőn voltunk a Nemzeti Agrárkamara rendezvényén. Meglep, de szinte mindenhol botlok ismerősbe.
Holnap Pest, majd Felsőpulya (Oberpullendorf), Kufstein konferencia. Jön Zsóka is, régi ismerősökkel találkozni, beszélgetni. A téma az első világháború. Levezető elnök Szakály Sanyi.
Jó lesz pihenni is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 183 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 359
  • e Hónap: 2102
  • e Év: 33767
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.