Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Körbejárás
  2015-10-31 19:31:23, szombat
 
  Tetszett Széles Sándor (kormánymegbízott) gyásztéri beszéde. Itthon maradtam ezen a napon, de nem mentem el máshova, csak a Gyásztéri emlékezésre. Mókuskerék szerűen ismétlődik minden 25 éve.
A Gyásztéren a koszorúzás ... A város, az '56-os egyesület és a szónok koszorúján kívül nem szabadna másnak a prograhoz tartozni, hisz elmenekül az ember a procedúra elől. És már régen nem a kegyeletről van szó. (Bármikor lehet egy szál virággal lzarándokolni az emlékműhöz.)
Egyébként lassan azt gondolom,, addig, míg az óvári temető tömegsírját nem tárják fel, nem igazán érzem huszonöt év után őszintének az egészet. Igaz, ehhez bátorság kell, de miért kell gyávának lenni.
Holnap elmegyek apai nagyszüleim sírjához Répceszemerébe, s a Lackovits srt is megnézem. Őt is itt lőtték meg Magyaróváron.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két nap
  2015-10-30 13:24:58, péntek
 
  Vigaros, mozgalmas volt. Mindkettőben volt Pest is. Fővámház téri sajtótájékoztató, majd egy borászati szakiskola tanodájána átadás Szigetcsépen. Tegnap Pest, majd a Babati húsüzem meglátogatása Körmenden. Innét Sopron, Kormányablak átadás. Nerm csoda, ha ma a fizikai munkát preferálom.
Ásás, a levágott gallyak aprítása.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mátrafüred
  2015-10-24 16:54:02, szombat
 
  Ehy hosszú hétvége másképpen. Tegnap reggel eljöttünk a Mátrába. Jó ötlet volt. Agymosás, felfrissülés, pihenés. Gyönyörű az idő, barna a hegyoldal. Ma Galyatető, Kékes. Először voltam Magyarország legmagasabb pontján.
Aztán haza.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krónika
  2015-10-22 22:36:34, csütörtök
 
  Homokba karcolni jeleket, vízre írni verset. Kb. ennyi értelme van följegyezni az elfutó időt.
De mégis.
Tegnap a hatos vonattal Pestre, majd onnét 10 óra után autóba, és Debrecen. A Tiszántúli növényorvosi konferenciára. Pista fórumot tartott. Én közben eéhívtam Évit, a nővéremet, s beszélgettünk. Fél négykor irány Pest, fölkapaszkodtam a 18 óra 10-es bécsi gyorsra. Nyolckor itthon. Ma reggel a hatossal Pest, tízig sok egyeztetés, majd jöttek vendégek, s utána kitüntetések és ünnepség.
Kocsis Sanyi bácsi Kovács Béla-díjat kapott. Pista terjesztette föl, én írtam az előterjesztést.
Egy óra után autóba, Pista vezetett, majd fölvettem a koszorút a virágboltban, s saját kocsival Jánossomorja. Koszorúzás, megyei ünnepség.
Aztán haza.
Most lemerültem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem rendkívüli
  2015-10-20 08:05:24, kedd
 
  Szeretjük a renkívüli szót. Hírek, időjárás, események. Két napja esik. Nem renkdkívüli, csak kicsit sok már. Persze a gyengén aszályos nyár után ez jól is jöhet.
Emlékszem, 1973 júniusában befűtött anyám. Olyan hideg volt.
Az már peresze más lapra tartozik, hogy kinek milyen a jó időjárás. S hogy miért?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pihentető munka
  2015-10-18 20:08:23, vasárnap
 
  Volt egy kis kert is, néhány tulipánhagymát elültettem az ablakom alá, ástam egy keveset. Tegnap a szél-járást föltöltöttem a győri nyomda szerverére, ma már a Mosonvármegyét kezdtem el bütykölni.
Holnap nagyszervíz, téli gumi csere. Kihasználom a csöppnyi időt, ami adatik Pest mellett. Szerda-csütörtök amúgy is húzós nap lesz. Debrecen, Pest, Jánossomorja. Aztán pénteken elutazunk három napra Mátrafüredre, egy kis másutt levés együtt.
Motoszkál egy vers is bennem, de lecsaptam.
Erről jut eszembe Nagy Frigyessel találkoztam tegnap. Miniszter úr megköszönte a verseskötetet, s azt mondta, hogy kétszer is átolvasta, hogy sötétebb a tónus a korábbiaknál. Nem tudom, ezt én nem éreztem, ez a kötet ugyanis folytatása az Összefércelt világnak. Azonos hangnem, forma, tónus.
Egy kicsit változott a hangnem az újabb dolgokban, filozófikusabbak lettek a versek. Miközben jelen van a versszövet fölfesletése úgy, hogy egy dallamos formán belül történik mindez
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kegyelmi állapot
  2015-10-17 06:26:51, szombat
 
  Mint írtam, szerda este Bécsben voltunk. Amikor a Fleischmarkton sétáltunk a cukrászda felé, néhány étterem előtt is elmentünk. Zsúfolva mindegyik. A süteményező is. Alig kaptunk asztalt. Bécs élte mindennapos életét. Jólét és nyugalom. Azt találtam mondani, hogy talán felfognák a körülöttük lévő valóságot, ha a közel 400 000 állítólagos menekült a belvároson gyalogolna át. Mint tették ezt Budapesttel nyáron.
A pusztulás előtti csönd és enerváltság.
Aztán a másik oldal: Együtt tömeg, egyenként ember. Férfi, asszony és gyerek.
"Nem ítélem, csak nézem a világot."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eső
  2015-10-15 10:40:53, csütörtök
 
  Két esős nap. Szeretem az esőt. Még ilyenkor ősszel is. Tegnap végül lezártuk a szél-járást, még néhány technikai simítás, s megy a hét végén a nyomdába. Jó szám lesz.
Aztán késő délután ki kellett ugranom Bécsbe, a Kaláka-Klub meghívóit vittem ki Erzsikének, s Ernő könyvének fotóit hoztam el. Ernővel utána leültünk egy kicsit egy cukrászdában, süteményt ettünk, s kávét ittunk.
Zuhogó esőben jöttünk vissza Melindával.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövid beszámoló
  2015-10-13 19:32:36, kedd
 
  Hétfőn Pestre mentem, vonattal. Élmény vonattal menni. Néhány hónapja nem igazán van toppon a MÁV, pedig már nincs sok dolga a Keletiben a menekültekkel. Hegyesből indult az IC, késett. Messze van Hegyes Mosonmagyaróvártól.. Három kocsi, az utolsóban se fűtés, se villany. Mindenki a középsőben, mert az első első osztályú. Aztán Győrtől rengeteg ácsorgó ember, akinek helyjegye volt. (Betoldás. Úgy oldotta meg a MÁV az áremelést, hogy gyakorlatilag minden vonat helyjegyes vagy pótjegyes. Ügyes.)
Jön a kalauz, kioktatja az utasokat, hogy a csomagtartóba föl nem tett bőrönd után pótjegyet kell venni. OLyan szűrrealisztikus volt az egész. De nem kezdett el röhögni a 300 utas.
Nem igazán tudtam mulatni rajta én sem.
Aztán délelőtt egyeztetés a minisztérumban, jöttem haza. Nyomda. Újság.
Ma itthon voltam. A kutya keneljét javítottuk Tamással, aztán szél-járás szerkesztés, bolt, telefonok, telefonok, telefonok. Életem szép pillanata lesz, ha kiapcsolom ezt a készüléket.
Sajnos most is várok egy hívást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túl gyors
  2015-10-11 19:12:48, vasárnap
 
  Néha úgy vélem, egy filemt nézek, amiben én vagyok a főszereplő. Ülök az autóban, s fut mellettem a táj. Egyik esemény hozza a másikat. Péntelen reggel Kóny, délután Héhalom Nógrádban. Este itthon. Szombaton Rónafő, 75 éve érkeztek ide a telepesek Böszörményből. Református istentisztelet, ünnepi. Pont egyszerre a falunap kezdésével, ahol ringlispi, gulyás, és fúvószene. Azért a cirkusz kezdését el lehetett volna tolni kissé. De már megszoktam. A normális dolognak az ellentéte is azonnal feltámad.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 188 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 262
  • e Hónap: 2005
  • e Év: 33670
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.