Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Furcsa nap
  2014-03-31 19:59:34, hétfő
 
  Reggel Pistával beszélgettünk, ketten voltunk. Nekem nincs iskola, lelkigyakorlat van a a gyerekeknek.
Nagyon várjuk a végét. Ő Pestre ment, én könyvelőhöz, kultúrházba, gumishoz, majd haza. Megírtam két cikket a jövőkeddi Lajtapresszbe. Belenéztem a gyűlöleztíradókba.
Kár volt.
Nincs nagyon jókedvem, s ennek nem csak a közélet az oka.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nyárelő
  2014-03-30 19:53:57, vasárnap
 
  Az éjszakákat leszámítva, szinte nyár van. Nem voltam Pesten, de követtem a híreket. A kerttel bajlódtam, lassan kinéz valahogyan. Aztán ma sem volt más. Átállítottam az órát, teljes hülyeség. Semmi értelme nincsen.
Elolvastam a szél-járást és feltöltöttem a nyomda szerverére.
Az, hogy nem történt semmi jó hír. A városban sem nagyon voltam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami jó (is)
  2014-03-28 20:41:50, péntek
 
  Reggel a Kisalföld cikke. Korrekt. Aztán a hírek, majd tanítás. Háromnegyedéves jegyek. Aztán Jánosssal egy 90 éves nénit köszöntöttünk. Nekem Hegyeshalom lett volna, s egy barátommal való óra, de Gabika telefonált: ebédelünk. Együtt. Aztán Pista is szólt. Így Nagypista, Polhammer Jenő, Gabika és én beültünk az Azúrba. Lemondtam a többi programot.
De jó volt együt!. A barátokkal. Paradicsomleves, tenger gyümölcsei, tésztával, epres desszert, s kávé. A tészta isteni volt, a kagylókból magam ettem ki a dolgokat. Pista azt mondta végül: mi voltunk neki ma a gyógyszer. Ha én valakinek gyógyszer vagyok, az nagyon nagy szükségben szendved. De a mocskos nyilas támadások, az országos címlap megviselte.
Utána mentem ksimenyemért, hazajöttünk, kicsi kertészkertés, öltöztem a KOMP kiállításra. Melinda jött velem. Ott felolvastam egy verset, s aztán a porotokoll után bevásároltunk, s itthon borozgattunk.
Kicsit megviselős, de végül jó nap volt.
Holnap békemenet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ávós áttűnések
  2014-03-28 06:39:07, péntek
 
  Kreálj egy hírt, egy ráfogást, majd jó hangosan kiáltsd világgá. Majd az érintettet szólítsd fel, hogy magyarázza meg a ráfogott szerepet, majd tüntess ellene, szervezz utcai attakot. A receptben egy kis bibi van, nem lehet az illetőt levinni az ávó sötét pincéjébe, s félholtra verni, hogy írja alá a bűneit
tartalmazó listát.
Valójában e recept mentén működött tegnap a PM - magát baloldalinak nevezett nyilas formáció (szeptember végi fejrugdosásos akciójuk után szabadon nevezhetők így). Nagypistáról terjesztették el, hogy neki is van afrikai útlevele (miért kellene neki az?), s magyarázza meg stb. S mára a Városháza elő "sajtótájékoztatót" hirdetett a Sopronból importált (oda meg Keletről érkezett) baloldali ellenjelölt.
Az, hogy a hírnek semmi alapjai sincs, kreált, a nyilasok demokráciafelfogásába belefér. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit hoz ez a konyhára a viszonylag nyugodt városkában, ahol mindenki ismeri dr. Nagy istvánt. S hogy ezek az erkölcstelen emberkék jövő vasárnap után hogyan sétálnak az utcán. L.A Sopronban sétálhat, ott sem tudja senki, hogy kicsoda. Itt már tudni véljük.
Ha baloldali lennék, biztosan messze elkerülném ezeket a torz lelkű embereket.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bécs
  2014-03-26 18:35:58, szerda
 
  Reggel egy órám volt, aztán a kulturális központ, majd haza. Melinda kijött velem Bécsbe, kivittünk 500 kötetet a Kaláka évkönyvből. Deák Ernő várt bennünket. A szemközti szálloda parkolójában leparkoltuk a kocsit (12 euro volt a három óra díja), s elmentünk a Kartnerstrasséra, a dómba, megnéztük Széchenyi szülőházát, majd az Ilona Strübelben ebédeltünk. Ilona kedves volt, egy bő órát töltöttünk el nála.
Aztán hazafelé Nezsidernél bementünk a Merkurba, tejet vettem, a himalásjai rizst. Drága ugyan, de ez az egyetlen rizs, amit szeretek, s nálunk nem lehet kapni.
Kellmes nap volt, a nagy hajtás után jólesett a szép időben sétálni, s jót ebédelni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
fagy
  2014-03-26 06:26:24, szerda
 
  Ez nem kellett már. Virágzanak a fák. Gyönge fagy van.
Tegnap este még szülői értekezlet is volt. Előtte Fónagy államtitkár,előtte Győr. A Kaláka évkönyveket hoztam el, ma délelőtt kiviszem Bécsbe. Előtte iskola. Ügyek, intézése, válaszok.
Idehaza a nagy számítógép vacakol, a kapcsoló gombja lehet a gond. Meg persze az rlan, ma reggel sem jött be, a Telenoron gépelek, de az is gyenge. A tvn bejön, de más nem igazán.
Szóval nem csak kívül fagy.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pedig volt jegyzet
  2014-03-24 19:54:21, hétfő
 
  Írtam pár sort, elszállt. Hozzá sem értem a billentyűhöz.
Micsoda hitványság ez az elektromos világ. A papír bizonyított eddig csupán, semmi más. Nem fizetek, kipacsolják a honlapomat, elveszik a sok feltöltött érték.
Az este Melindának megmutattam Weöres Sándorral folytatott "levelezésemet". Néhány lap az egész. Elámult. Az megmarad. Ez nem. De kinek is maradna meg?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
áfonyatea
  2014-03-23 06:11:13, vasárnap
 
  Korán ébredtem, ámbár kipihentnek érzem magamat. Befejeztem a Mosonvármegyét, elküldtem a nyomdába. Majd főztem egy finom áfonyateát. A szárított áfonyát Beregszászon vettem szeptemberben. Drága volt, de megérte, igazán jó ízű a tea.
Friss áfonyát utoljára két éve augusztus végén vettem, amikor Jenőékkel jöttünk haza Szepesszombatból. Nagyon finom gyümölcs.
Most nekilátok a szél-járásnak, este jön Jenő "cenzúrázni".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
még mindig a gálya
  2014-03-22 20:21:22, szombat
 
  Amikor már láttam az alagút végét, kinyitottam e-mailjeimet. És rámzúdult a darnózseli újság anyaga. Holnap összerakom.
A szél-járás lassan kész. A Mosonvármegye két oldala reggel megy nyomdába, s az is kész.
Ma kertészkedtem. Ültettem, veteményeztem. Voltam a piacon is. Délelőtt monilia ellen lepermeteztem a fákat. Jól tettem, mert déltől a soros szélvihar megérkezett. Így a jó idő nem volt olyan jó idő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még két hét
  2014-03-21 21:19:01, péntek
 
  Nagyon várom a választások végét. Már alig nézek híradót, hallgatok híreket.
Remélem, hogy Pista győz, s a Fidesz. Ez a nyilas csürhe nem alternatíva.
A héten Tamással is averzióim voltak, nem sokat lendít közös dolgainkon. Pedig lehetne.
Zsóka )kiscsi) sem változik, belefáradtam a folyamatos tűzoltásba.
Nem írom, hogy később.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 183 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 165
  • e Hét: 327
  • e Hónap: 2070
  • e Év: 33735
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.