Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Nohát, ez az idő
  2011-02-27 19:45:04, vasárnap
 
  Ez az idő röpül. Szerdán Győr, interjú a vízügy igazgatójával, majd este Jókai Annával. Őt már régóta jól ismerem, többször találkoztunk, megismert ő is. Kár, hogy dög fáradt voltam, s a rövid interjú után eljöttem, nem hallgattam meg az előadását. Megbocsájtott, de szívesen hallgattam volna. Szerdán két ülés is, a kistérségi a múzeumról, s a testületi a költségvetésről. Én három után kimentem Éberhardra az asszonyért és a gyerekekért.
Aztán a sok interjú lejegyzése, a darnói újság és a Mosonvármegye összerakása. Meg morgás a hideg miatt. Ilyen hosszúnak és hidegnek már régóta nem éreztem a telet. Öreg vagyok, mint a világ. Csontjaimban érzem a telet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alsóbodok
  2011-02-24 06:51:19, csütörtök
 
  Kedden elmentem Alsóbodokra, reggel még benéztem a hivatalba. Vittem magammal dzsípíeszt, így könnyen odataláltam. Igaz Nyitráig tudtam az utat. Jó kis helyen táboroznak az iskolások, köztük Zsókával néhány bezenyei nebuló. Tartottam egy előadást a nyelvemlékekről, aztán vissza. Kicsit sok volt az utazásból. Tegnap aztán tanítás után Győrbe mentem, Janák Emillel, a Vízügy igazgatójával készítettem Pista utasítására riportot az elnyert 13 milliárd sorsáról, a Mosoni-Duna és Szigetköz rehabilitációjáról. Ma reggel jegyeztem le, ez sürgős, postamunka. Visszajövet Jókai Annával beszélgettem tíz percet. Jól ismerem őt, ő is engem. Könnyű, jó riport lett. Aztán itthon pihenés.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elröppent
  2011-02-22 06:19:24, kedd
 
  Tegnap este értünk haza. Odafelé bementünk Nemes László festőművészhez, néhány órát eltöltöttünk hétvégi házában, a szlovén határ mellett. Interjút készítettem vele, nézegettük dolgait. Nagyon jók! Ezt ritkán írom le festmények láttán. De nem csak fest. Jó volt érezni, hogy az egész mögött ott van egyféle rend, műveltség, tudás.
Lendván rögtön koncertre mentünk, a Lendvai Nótázók tíz évesek voltak, s Bencze Lajos is énekelt a férfikarban. Protokoll is volt, de jó találkozó a világ magyar tájairól összeseregletteknek. Este mulatság a hosszúfalusi kultúrházban. Tegnap délelőtt a Csemadok meg Kepe Liliék intézete aláírta az idei együttműködési megállapodást, beleírtuk a szél-járást is. Aztán ebéd, majd egy kávé Göncz Lacival. És persze haza.
Most már kedd reggel, beszaladok a Városházára, s nyolckor indulok Alsóbodokra. Dolné Obdokovce a neve, mindig meg kell kérdeznem.
Kitaláltam, hogy arról beszélek, hogy egyáltalán mi az irodalom, meg az első írásos emlékekről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Muravidék
  2011-02-20 07:36:50, vasárnap
 
  Elkészültem, várom Jenőt, hogy Lendvára utazzunk. Ez most Szlovénia északi csücske. Azt nem kérdeztem meg, hogy mi az oka látogatásunknak, de majd kiderül. Holnap este itthon is vagyok. Aztán Alsóbodok kedd délelőtt, ha nem húzzák át Mártika számítását. Olvasótábor. Szép vidék, mióta megtudtam, hogy ott vannak a Csitári hegyek azóta belül még szebb. Nyitráig tudom az utat, de azt hiszem odatalálok. Eddig még vittek. Itt rendhagyó irodalomóra lesz.
Holnap hazafelé még egy interjút kell megbeszélnem Győrrel, ettől is függ minden. Pista megbízott egy téma földolgozásával.
A keddi Lajtapressz oldal rendben van, elküldték a "levonatot" pdf-ben.
Tegnap pihentem, főztem, s közben szél-járást raktam össze, a darnói újság két oldalát is elkészítettem (nincs még itt minden anyag), é a Mosonvármegyét is "simogattam". Meg megetettem újdonsült kiscicánkat a kisházban, fönn trónol a faszerkezeten, csak akkor jön még le enni, ha elmegyünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szombat hajnal
  2011-02-19 05:52:39, szombat
 
  Aztán elröppent ez a hét is. Volt benne minden. Hétfőn a nagytérségi hulladéktársulás összejövetele a környezetvédőkkel, kedden közös testületi ülés Dunakilitivel, szerdán este fél hétkor még egy 97 éves nénit látogattunk meg Pistával, csütörtök este itt volt a somorjai testület, tegnap Pintér Éva kiállítás. Ezek az esték. Egy vers is született, s sok kéziratot böngésztem át. Kicsit szél-járásoztam is. De a legtöbb dolgot félretoltam, hogy majd szombaton.
Most van szombat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Édesanyám születésnapja
  2011-02-17 05:41:09, csütörtök
 
  1930. február 17-én született édesanyám Csapodon. Nagymama leányfejjel szülte, csak három évvel később házasodtak (házasodhattak) össze.
Drága mama 2006 augusztusában halt meg. Nincs olyan nap, hogy ne jutna valamikről eszembe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hóviharban
  2011-02-13 18:51:26, vasárnap
 
  Pénteken Ingolstadtba mentem. Sandra már várt bennünket. Odafele végig esett az eső. Nagyon rossz volt vezetni. Aztán este a gyerekekkel, gyorsan elröpült az idő. Szombaton délelőtt boltokban voltunk, Sandra kapott egy világítós cipőt, én elviseltem a lányok boltozását. Este mongol-kínai étterembe mentünk, jó volt. Kagylót, szusit, rákot, s mindenfélét ettem. A bor kissé savanyú volt, nem is ittam többet, mint két decit (ez is négy ojró volt).
Ma reggel indultunk vissza, Linztől Bécsig nagyon havazott. És a tavasz?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tegnap egy nap volt
  2011-02-11 05:35:48, péntek
 
  Fél kilenckor beültem egy autóba, aztán Somorja. Rövid beszélgetés a hivatalban, a műv.házban időpont egyeztetés a KOMP kiállításra. Majd megnéztük Juhász Attilát, aztán rájöttem, hogy ismerem, festményeit is, őt is. Rövid beszélgetés, finom bor mellett, majd Dunaszerdahely, itt az alpolgármesterrel egy kis beszélgetés, majd elnéztünk Lipcsey Gyurihoz. (szobrász). Aztán Bősön, Csúnyon át haza. Kettőkor már az irodámban ültem.
Mint amikor vetítenek.
Vártam, hogy megjöjjön az újság, a Vármegye. Kicsit késve érkezett. Aztán idehaza. S most jut eszembe, hogy meg sem néztem rendesen a lapot.
Három óra tanítás, majd az osztrák és német sivatag (autópálya).
Majd elfeledtem, tegnap este még megírtam kis ajánlómat Mészely Józsi verseskönyvének hátlapjára.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
szabad evezni
  2011-02-10 05:44:32, csütörtök
 
  Unalmas, egyforma a tenger, de legalább evezni szabad. Számlák, kötelesség-cikkek, tanítás.
Számlaírásban az a jó, amikor beérkezik a pénz. AZ meg odább van. A kötelesség cikkben kevesebb jó van, amikor megjelenik, akkor már másként fogalmaznál. A tanításban? Berzsenyi volt, az jó, Dante volt, az tanítható. Morfémaelemzés volt, favágás, retorika jön, nem szeretem. Mégis kellenek ezek a dolgok az általános műveltséghez, meg a rendszerhez.
Ma Somorjára kell mennem a KOMP rendezvény szervezése miatt, ez nem jött jókor. Az autót le kell mosatnom kitakarítani, felkészülni a jövő hétre. Egyszerűen itthon kell lenni. A szél-járás is a körmömre ég, szép anyagok jöttek össze, de meg kell szerkeszteni. A jövő héten egy napot itthon kellene lenni, és ezzel babrálni. És várom a tavaszt. Már itt mocorog a kertek alatt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készülődés
  2011-02-09 05:50:35, szerda
 
  Csak gyors út lesz, de már nagyon mehetnékem van. Pénteken délig tanítok, s utána elegyünk unokázni. Csak a feleségemmel, Marci marad szokás szerint. Sandra szombat óta minden este hív bennünket, számolja, hogy hányat kell aludni. Csak egy teljes napunk lesz vele, de áprilisban elhozzuk két hétre. Jó lesz már.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 179
  • e Hónap: 1922
  • e Év: 33587
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.