Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Persze értem én!
  2013-02-28 06:08:32, csütörtök
 
  De úgy teszek, mintha csak tátanám a számat! Ausztriában népszavazást tartottak a sorkatonaság eltörléséről. S marad a katona. Erről egy szó sem jött át Magyarországra. Ezt hívják a hallgatás hazugságának. Miért nem lett hír vajon? S miért fanyalgott az osztrák sajtó "véleményformáló" része.
Mert mást akar a nép, mint amit ők kitaláltak? És tálaltak? Ha összegyűjtenék a Magyarországról írt hazugságaikat, s belenéznének józanul a tükörbe, rájöhetnének, hogy mitől olyan szabadok.
Hazugság mindenütt. Ez a lufi kidurrant ennél az ügynél, de egy levegő nélküli világban nem hallatszik a durranás hangja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaláka
  2013-02-28 05:58:35, csütörtök
 
  W. Erzsi rágja a fülemet Bécsből, hogy mikor lesz meg a könyv. A Kaláka. A héten kezdték nyomni, nem értem, miért a legfontosabb részt kellene elkapkodni. Rajtam nem múlt. De így van ez mindig, én rendezem el a "végső" dolgokat. Amúgy tetszik benne néhány írás.
Tegnap Pistával Győrben voltunk. Átvette az adósságrendezésről szóló dokumentumot. A héten sokat talpalt a városért, s végül neki köszönhető, hogy közel 700 millióval többet engedtek el az adósságból, aminek nagyobbik részét nem is az elmúlt hat évben vették fel és költötték el. Hét elején még negyven százalékról indult a város. Ez nagy siker.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
elhavazva
  2013-02-27 06:50:34, szerda
 
  Még egy ilyen lazítós hétvége is elúsztat, számtalan dolog rámégett. Nincs erőm lehallgatni a múlt heti interjút, lehet, hogy egy számmal tolom odébb. S újra itt a következő Mosonvármegye, a szél-.járás is véghajrában van, s beesett a darnózseli újság is.
Nem vigasztal, hogy jól megtanultam a kiadványszerkesztést. Az sem, hogy a saját káromon. A Bél könyvet már nyomják.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre feljebb
  2013-02-25 20:31:05, hétfő
 
  Az utolsó szakasz már nagyon rideg volt. Itt, kiszállva, csak fotózkodás, körülnézés. 2256 méter magasság. Negyedszer voltam Innsbruckban, de most először fenn. Ezt látni kellett. Ittam egy rumos teát, aztán lassan visszaereszkedtünk a kellemes mínusz 5-6 fokba.
Negyedszer jártam itt, először a hegyen. Alig hagytuk el másnap a várost, újabb követeléssel léptem fel: legközelebb Dél-Tirolba szeretnék elmenni. El is fogok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oszt
  2013-02-25 19:27:38, hétfő
 
  Nem böjtös reggeli a szálláson, majd kristálymúzeum. Vegyes benyomások, néha nevetséges installációk. Összességében értem, egy turistaparadicsom közepén sok lehetőség az idő és a pénz eltöltéséhez, elköltéséhez. A belépő egyébként fejenként 11 euró volt! Ebébre vendéglátóink hívtak meg egy jó kis étterembe. Két órás beszélgetés, eszegetés, vége a fogyókúrának!
Utána a Hafelekaren, a 2256 méteres csúcs. Sikóval mentünk egy darabig, ezt én találtam ki, hogy ne kelljen vezetnem. Aztán az első stáció, közel 1900 méterig egy kabinban. Lassan merült alá Innsbruck a völgybe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZép három nap
  2013-02-25 06:19:53, hétfő
 
  Szörnyű kezdéssel, tehetném hozzá. Pénteken reggel esni kezdett a hó, mire végeztem az iskolában, alig lehetett járni az úton. Gyorsan betettünk mindent az autóba, s irány Bécs. Ott vettük fel Ernőéket. Linzig havazott, én vezettem végig. Egy kis leves Mondsee-nél, s Innsbruck.
Hideg időben érkeztünk, elfoglaltuk a szállást, s nyolckor kezdődött el az est. A galambos könyv bemutatójával kezdtük, de úgy láttam, az a generáció, akinek ez a napló jelent valamit, kihalt, egy-két ember mutatott némi érdeklődést. Majd én következtem versekkel. Nem voltam hosszú, s meglepődtem az érdeklődésen. Aztán éjfélig beszélgetés. Nem csoda, hogy másnap hétkor ébredtem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nyűglődések
  2013-02-21 21:33:48, csütörtök
 
  Tanítás, aztán cikkek a Lajtapressz keddi számába, kis készülődés holnapra. Majd interjú egy hadtörténésszel, aztán az apeh honlap, órákig nem találtam ki, hogyan kell letölteni a 1001-es nyomtatványhoz a programot, míg aztán rájöttem. Bár nem értem, miért kalauzol el egy angol nyelvű honlapra, ahol már nem segít.
Aztán este testületi ülés Dunakilitin. Jobb, ha nem is szólok róla. Majd itthon.
Van bennem némi keserűség. Az egyik az, hogy az adott szó nem mindenkinél működik, a másik az, hogy ha állandóan te vagy az, aki intéz, szervez mindent, s a másik csak ezt elvárja, az nagyon egyoldalú dolog.
Holnap tanítás után Bécs, aztán Innsbruck.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Liberálfasizmus
  2013-02-20 19:11:15, szerda
 
  Egy amerikai szerző. S milyen szörnyű, hogy Európáról szólva azt írja, a mai Európa is fasiszta. S a liberálisok ennek az eszmének örökösei. Tudom én ezt, de szembesülni vele egy okos könyvben?
Mivel Amerikában adák ki, kussol róla mindenki.
Erről jut eszembe, az elmebeteg Gyurcsány országot értékelt tegnap. Gyakrabban kellene látogatni az Andrássy ut 60-at. Bőven elférne a gyilkosok falán.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Innsbruck
  2013-02-19 06:12:09, kedd
 
  Pénteken tanítok két órát, s kocsiba ülünk Zsókával, s Bécsben felvesszük Deák Ernőt és Szonját, s irány Innsbruck. Úgy beszéltük meg, hogy én vezetek. Este könyvbemutató, s verseket olvasok fel a Magyar házban. Ott is alszunk. S két nap kirándulás, szemlélődés, töltekezés következik. Örülök, hogy Zsóka velem jön, ráfér. Igaz, március elején táborozni visz a Nyitra melletti Alsóbodokra néhány bezenyei nebulót. S én is kimegyek utána egy rendhagyó irodalomórát tartani. Csak, hogy néha elhagyjam az országot.
Alig kétszer megyek át a határon hetente, ez nem mehet így tovább! Persze ki a fene figyel a határokra, amikor én dolgok után megyek, eseményekre, meg kirándulni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az elmúlás
  2013-02-19 06:08:04, kedd
 
  József Attila A Dunánál című verséből való a cím. Anyám születésnapján töprengtem el kissé. Persze amúgy tekerem a mókuskereket, s jár az agyam.
Pista parlamentezik, várom vissza, hogy egy tíz percet tudjak kettesben beszélgetni vele. Kissé hasonlítunk abban, hogy mindketten mindent elvállalunk, s meg is csináljuk a dolgunkat, s be is tartjuk az ígéretet. De a környezetünk nem ilyen. Az adott szó ma semmit sem számít.
A Bél könyvnek tudok örülni, a sok szélhámosság, kacat között egy maradandó érték. A marketing világban egy parányi gyöngy.
Mivel én csak újra kiadom, újraszerkesztettem, dícsérhetem. AZ érdem Bél Mátyásé és Mihály Feri bácsié.Én csak "hang vagyok az ő szájában".

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 246 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 119
  • e Hét: 281
  • e Hónap: 2024
  • e Év: 33689
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.