Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Hirtelen csönd lett
  2021-08-30 11:56:24, hétfő
 
  Pénteken "lóra" kaptam, s irány Drezda. Picinyünket vittük a német nagyihoz. Egész augusztusban vendégek voltak, innét-onnét, s Sandra három hetet töltött nálunk. Most csönd van. Hiányzik.
Nem mentem el Sopronba, pedig Bogi fölajánlotta, hogy értem jönnek. Ott van a mezőgazdasági iskolák országos tanévnyitója. Most pihenek, szerdán megyek be a suliba az órarendért. 14 órám van. Kicsit sok. Pénteken a Vörösmarty téren dedikálok 11 órától, többen ígérkeztek. Zsóka is eljön velem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Dudás-per
  2021-08-25 05:39:55, szerda
 
  A Dudás-per ítéleteit tartalmazó könyv jelenik meg kiadónk gondozásában október elején. A könyvhöz azok jutnak elsőként hozzá, akik vásárlási szándékukat előre jelzik. Ezt megtehetik nevük, címük megadásával, privát üzenetben, valamint az alábbi elérhetőségeken: mosonvarmegyekft@gmail.com, mosonvarmegye@gmail.com, info@mosonvarmegye.eu. (Vagy a facebookon, privát üzenetben.)
A kötet kis példányszámban jelenik meg, akik hozzá szeretnének jutni, jelezzék azt!
A kötet ára 3000 Ft előjegyzés esetén, ezt követően 4000 Ft.

Az előszóból idézünk:

"Könyvünk a megszületett ítéleteket tartalmazza, amelyek jogilag pontot tettek a történtekre. S végül kimondatott: emberiség elleni bűntett történt 1956. október 26-án Mosonmagyaróváron.

Kiadványunk tartalmazza a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága 2002. július hó 2-án és 4-én megtartott fellebbezési tárgyalásának ítéletét, valamint november 8-ki végzését.

Ezt követően olvasható a Habony-bíróság peranyaga, a 2001. június 19-én meghozott ítélet.

Az iratokat szkennelt formában közöljük, bizonyítva azok eredetiségét.

Szándékunk mindössze annyi volt, hogy a szélesebb nyilvánosság elé kerüljön a peranyag, ne süllyedjen az irattárak mélyére. S hogy az utókor, megismerve belőlük a nap történetét, fejet hajtson az áldozatok előtt."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zaklatott hét
  2021-08-24 08:20:59, kedd
 
  Aztán vasárnap este megjött az ősz. Langyos még azért az idő, de hamar sötétedik, eső is esett.
Készülődik vissza kisunokám Németországba, segít elrendezni az előtte lévő dolgokat. Tegnap eljött velem Győrbe, Radektól árajánlatot kértem a Dudás könyvre. Tápot veszünk a tyúkoknak ma, jön Görföl Jenő is Mártikával, fűnyírás, szószok készítése télire, a kocsi föltankolása stb.
Az iskolába is telefonáltam, nem lep meg, hogy szükség van rám. Holnap Pest, fél délre vagyok bejelentve a fodrásznál, majd a minisztériumban teszek egy kört.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez is eltelt
  2021-08-22 05:46:47, vasárnap
 
  Tegnap lányom visszament Németországba, délután háromra ért haza. Két hetet volt itt, ez gyorsan eltelt, igaz, sok helyen voltunk, sűrű program volt. Sandra maradt, őt mi próbáljuk átlopni Németországba a német nagyihoz. Csütörtökön még teszteltetjük, mi már mindketten megkaptuk a harmadik oltást is.
Ma Sopron, szüleim sírjához megyünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A félelem árnyékában
  2021-08-21 06:06:50, szombat
 
  Olyan világvége hangulat van, sietés, kapkodás, dobok verése, harangok félrekondítása. Mintha ebben a hónapban szeretné mindenki behozni az elmaradt másfél év mulatozását.
Világjárvány, afgán apokalipszis elnyomva hátul az agyban.
Nagyon lassítani kellene.
Más: Pintér Éva kiállítása szép esemény volt, bár mintha a festmények csak ürügyül szolgáltattak volna az összejövetelhez. Találkoztam somorjaiakkal, Bárdos Gabinak külön is örültem. S még sokaknak, bár szépen leléptem a végén, de mint említettem, nem is akartam szerepet vállalni. A kívánt verset megírtam és elmondtam. Sűrű családi program volt nekem az egész augusztus, és még nincsen vége.
Tegnap ágyból néztem a pesti tűzijátékot. Szép volt. Ma olvastam, hogy tegnap Majka koncert volt itt a közelben. Ő énekes? Érdekes, én a lotyótévé üzekedőshowjában láttam feltűnni valaha. Persze hinni kell a fejlődésben. Főként az államalapítás ünnepén.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a nyár is véget ért
  2021-08-19 06:08:01, csütörtök
 
  Úgy két hete egy seregnyi fecske társalkodott a villanydrótokon, s mára eltűntek. A gólyafészek is üres. Csak én gondolom úgy, hogy ez korai? Kemény telet jósol a dolog.
Ma Pintér Éva kiállításán olvasok fel egy verset, amit Évának írtam, Sok rétege van, érti, aki érti még ebben a víz alá nyomott városban. Elsőre nemet mondtam Évának felkérésére, aztán a negyven éves barátság fölülírta makacsságomat.
Szombaton lányom visszamegy Németországba, Szandra marad egy hetet még. A jövő héten nyomda, a Dudás-per könyvének anyagi oldalát kell megbeszélni. Csütörtökön Pestre megyek, van egy-két ügyem, s fodrászhoz is bejelentett barátom. Pénteken Drezda, unokámat visszük a német nagyihoz. Előtte még teszteltetjük, nincsen beoltva, majd iskolakezdés előtt, otthon. Nálunk Zsóka is megkapta a harmadik oltást.
Aztán sulikezdés. Szeptember harmadikán Pest, a könyvhéten dedikálok a Vörösmarty téren a Magyar Naplónál. S a második hét végén Balatonföldvár, Szakály Sanyiékkal.
Közben újra cascót kötöttem a kocsira, a napelem után földelést varázsoltak tegnap a villanyszerelők, s újra aktiváltam a ház riasztó berendezését.
Csak szép lassan ...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szentmárton
  2021-08-18 08:17:03, szerda
 
  Közel harminc éve, augusztus 20-a előtt, Deák Ernő burgenlandi birtokán 30-40 ember gyűlik össze, hogy eszegetés, iszogatás közepette eszmét cseréljen. A társaság tagjai cserélődnek, sokan elmentek közülünk, de van azért egy kemény mag. Én is ide tartoznék.
Itt ismertem meg Kiss Gy. Csabát, Ress Imrét, Gereben Ferit. Volt itt Duray is, Zakar Péter immár állandó tag Szegedről, s Szakály Sanyi, aki az idén ismét el tudott jönni.
Főztem itt több ízben is a csapatnak, s aztán ezt a tulajdonságomat szeretik leginkább, pedig van még sok jó. Szerintem.
Sopronszentmárton a leánykori neve a településnek, elrablása után Sankt Martinnnak nevezték el.
Az idén Zsóka lányom és Sandra is jött, sok jó emberrel beszélgettünk. Én leginkább Tarcsay Évával (Graz) és Radics Évával, aki a grázi zeneművészetin volt tanár.
Kópházánál jöttünk vissza késő este.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Együtt a család
  2021-08-15 06:19:59, vasárnap
 
  Két és fél nap a Balatonon is szép ajándék Szakály Sanyiéktól,hiszen az apai családi ház teljesen a miénk volt. Visszafelé Földvár polgármesterével beszéltem (ő hívott), Huba szimpatikus ember. Időpont kérésben próbálom segíteni Miniszter úrhoz, a földvári védett fasor ügyében. Szeretem, ha valaki tudja mit akar.
Aztán hazaérkezésünk után megérkeztek az Alföldről a német rokonság másik ágából valók. Kicsit zsúfolt lett a ház, de kibírtuk.Szombaton korán elutaztak, mi pedig beálltunk a sorba Hegyesnél, hogy Deák Ernő vidéki birtokára menjünk beszélgetni, enni és persze iszogatni is. Lányom vezetett, s az ő német rendszámú kocsijával mentünk. Erről később.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balatonföldvár
  2021-08-13 06:56:23, péntek
 
  Három napot töltöttünk a gyerekekkel a Balatonon. Furcsa a megszokottból kiszabadulni, de jó is.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erős hétvége
  2021-08-09 06:19:33, hétfő
 
  Zsóka és Sandra szombaton rendben megérkeztek, örültünk egymásnak. Aztán vasárnap Renátáék a másik irányból. Madlen, a kisleány nagyon jól föltalálta magát,, beszélgettünk, eszegettünk. Ők ma mennek tovább.
Szombat délután még kimentünk Albertkázmérra. Németh Gyurinál ittunk egy üdítőt. Kicsit nosztalgiáztam, hiszen nekem a régi világban volt ide piros sávos belépőm, olvasnivalót hoztunk az itt lakó néhány embernek.
Ma mi is pakolászunk,lemosom az autót, megtankolok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 177 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 304
  • e Hónap: 2047
  • e Év: 33712
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.