Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Karantén - Kétszázkilencvenegyedik nap
  2020-03-17 05:58:44, kedd
 
  Végül tegnap este jöttem rá, hogy vissza kell fognom magamat, önkéntesen az itthonlétet választom.
Nem a félelem okán. Reggel fölnyomta kissé a rádió az agyamat, egy órán belül ötször szembesítettek azzal, hogy öreg vagyok. És rám vigyázni kell. Nem vigyáztak eddig. Ha 65 éves korig nem lehet nyugdíjba menni, akkor miért kezdik félteni a 65 éveseket?
Zsóka délben jött haza, neki nem kell semmit csinálni a suliban, mert 65 éves. Majd a többiek föltöltik helyette is az anyagot.
Gyorsan megpróbáltam bevásárolni a zsúfolt. lassú Tescóban, Egy órát álltam sorba. Itt lehet jól megfertőzódni, Persze liszt most sem volt, de amúgy mindent kaptam.
Megnéztem a barátomat, de a héten oda sem megyek. Ebéd után a kert, telefonok. Este lányomék hívtak Köschingből, s ismét megtudtam, hogy azért vigyázzunk, mert öregek vagyunk.
Korán le is feküdtem.
Ma csak a bolt ismét, tartalékot kell beszerezni.
Még azon is töprengtem, hogy Pestre is el kellene menni, de megvárom, míg lecseng ez a dolog. Kezdem belátni, magamnak is fontosnak kell lennem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üres pálya - Kétszázkilencvenedik nap
  2020-03-16 06:10:14, hétfő
 
  Szombaton elmentünk Jászapátira, megköszöntöttük sógornőmet. 70 éves. Egyedül él, de annyi élelmiszert halmozott föl, hogy őszig ha nem megy ki a házból is elég. Egy kiló lisztet hoztunk tőle.
Oda sem volt sok autó a sztrádán, de vissza még kevesebb. Vasárnap két német, egy szlovák, egy román, két osztrák rendszámú autót számoltam meg. Ennyi volt a külföldi. A benzinkút is üres volt, csak mi kávéztunk.
Aztán jött a suliból értesítés, ma nyolcra be kell menni eligazításra. Közben lassan kitalálom a módszert, de hirtelen kell másként kapcsolatot tartani, s tanulásra ösztönözni a kölyköket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
zárás, zűrzavar - Kétszáznyolcvankilencedik nap
  2020-03-15 07:35:09, vasárnap
 
  Nem örülök, hogy tudtam, bezárják az iskolákat. A digitális oktatás egy kicsit humbugnak tűnik, technikailag ettől messze vagyunk. Én év elején az érettségizőktől elkértem az e-mail címeket (mindnek volt), így a jövő héten küldöm át az eddig át nem beszélt tételeket. Nincs már túl sok. Alaposan kidolgozom őket, tudom a gyerekek nyelvét. Ezzel nem lesz gond. A nagyobbik baj az, hogy még szövegalkotást is kellett volna iratnom, az nem ment nekik. Fura mód, szinte életükben nem írtak elemző dolgozatot, s nálam is csak egy-kettőre volt lehetőség.
A szövegértéssel nem volt baj. A tavalyi érettségit megirattam velük, innét tudom.
A másik két osztály akkor sem gond, ha a tananyag végére nem érünk, és sokáig tart ez a helyzet.
Más.
Kicsit eltúlzottnak tartom a félelemkeltést. Úgy látszik, egymást hergelik az országok Európában. Ma nem lehet mindent lezárni, és betiltani. Higgadt felvilágosításra lenne szükség inkább.Áldozatvállalást úgy lehet kérni, ha annak értelméről is meg tudják győzni az embert.
De lehet, hogy én vagyok naív. Az voltam akkor is, amikor nem vásároltam be, elhittem, hogy az ellátás zavartalan lesz. Nem az. És ez csak romlani fog.
Lányomék is üres polcokat fotóztak Németországban, nem tudtak bevásárolni.
Azért persze nem halunk éhen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most ért véget - kétszáznyolcvannyolcadik nap
  2020-03-13 20:06:19, péntek
 
  Az egész hét feszültséggel teli. A koronavírus, és a láncreakció. Egymást licitálják felül az Eu országai. Már darabokra hullott mára az egész kotinens, csak a félelem közös.
A világjárvány mögött világválság van, ezután semmi nem mehet úgy, mint eddig.
1945 óta egy fura "rend" tartotta össze a mi kis világunkat. Ezt 1989 sem verte szét. Egy vírus azonban igen.
Ennek következményei lesznek.
Ma tanítottam, érezni lehetett a félelmet a gyerekek között. Ezt hülyeségekkel kompenzálták. A tanítványok szüleinek nagy része Ausztriában dolgozik. Közben zárnak a határok. Volt, aki megkért, hogy azért engedjem, el, mert el akar köszönnni az anyjától, aki néhány hétre Bécsbe költözött, mert nem tud bejárni.
Aztán hívott unokám Bajorországból, hogy 5 hétre bezárták az iskolát. Mennék érte, de nem biztos, hogy haza tudunk jönni. Náluk távoktatás jön. Ott van internet. Délután bevásárolni akartak, de a boltok üresek, s mindenütt rendőr. Ez Németország.
Biztos vagyok, hogy a jövő héttől itt is bezárják az iskolákat, s akkor az érettségizőimet a neten segítem majd.
A minisztériumba is mennem kellene, de a mai levelek alapján ott sem tudom, hogy mi van.
Ez a XXI. század. Nincs remény.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lemondás - Kézszáznyolcvanhetedik nap
  2020-03-11 06:20:54, szerda
 
  Tegnap a kertet rendeztem, metszettem, kánavirághagymát ültettem, s főztem.Maradt persze tennivaló bőven. Esre hugom hívott Sopronból, s Pista. A csütörtöki bécsi dologról beszélgettünk. Bécsben lemondtak minden száz fő feletti rendezvényt, s őt is kapacitálták mindenfelől, hogy mondja vissza a részvételt a március 15-i ünnepségről.Dilemma, már csak azon okból is, hogy a kinti marakodáson - magyar a magyar ellen, ahogyan szokás - neki mint miniszternek kívül kell maradni. S nekem is. Nem könnyű látni barátaink eszetlenségét. A jó ügyek sikkadnak el így, válnak jelentéktelenné.
Én azt tanácsoltam, hogy a járvány miatt végül le kell úgyis mondania a részvézelt, ahogyan közeledünk 15-ke felé, ez egyre nyilvánvalóbb. Azt mondta, megvárja a mai kormányülést. Végül éjjel jött az sms, hogy nem megy Bécsbe.
Így persze én sem.
Azt csak lábjegyzetben teszem hozzá, hogy a magyar diaszpóra néhány éven belül fölszívódik odakint.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberiség java a föld alatt, Kettőszáznyolcvanhatodik
  2020-03-09 17:17:09, hétfő
 
  Néhány nap távol. Kész a mecséri újság, beszédeket írtam, s hallgatttam,látom, hogy az emberek milyen ostobák. Mindenki a másikat akarja eltiporni. Csak ő, csak ő. Én már eljutottam odáig, hogy a másik oldalt is meghallgatom, s elgondolkodok azon, hogy hátha igaza van. Nem könnyű.
Holnap kert, aztán csütörötk Bécs, szombat Jászapáti.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem volt jó hét - Kettőszáznyolcvanötödik nap
  2020-03-07 05:35:52, szombat
 
  Volt benne minden. Tanítás, villanyszerelés, net javítás, Ez utóbbi kettőt persze nem én végeztem, hiszen élek. A mecséri újság is készük "ezerrel". Ráadásul tanulom új programon gyártani, mert lassan az XP és a PM6.5 nem működik. S amit megszokott az ember, azt nem szivesen váltja le.. Nehezen válok meg a régi gépekől, pedig alig működnek. Van néhány. A W 10-et pedig nagyon nem szeretem. Ezen a héten tanultam ezt is megszeretni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pest - Kettőszáznyolcvannegyedik nap
  2020-03-04 19:22:05, szerda
 
  Tegnap Pest. Rjaet. Olyan lassan ment, hogy háromnegyed óra késést hozott össze. Ez mindennapos, még elnézést sem kértek érte, nem, hogy kártalíntanák az embert. No, ha azt akarják, hogy ne autóval menjek, valamit változtatni kellene. A MÁV ma katasztrofális, és megbízhatatlan.
Aztán NFK, Minisztérium, sikerült fél órát miniszer Úrral töltenem. Pista még a nyomokban mindig a régi nagypista, és nagyon szeretetre méltó. Megbeszéltünk néhány embert, akit ki kellene tüntetni, hadd legyenek boldogok!
Még mindig egy húron pendülünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Méreg - Kettőszáznyolcvanharmadik nap
  2020-03-03 06:24:01, kedd
 
  Amikor a Falunet Keszthellyel összeházasodott, már lehetett tudni, hogy rosszabb lesz a szolgáltatás. A kis cég mindig megbízhatóbb, a házasság meg üzlet. Az erlan után - úgy tűnik - ettől is el kell búcsúzni. Persze az azért furcsa, hogy ma Magyarországon még minidg nincs országos lefedettség, s megbízható szolgálatás. Közben már sok dolog csak itt intézhető. Nem tudok beírni az e-naplóba, más meg nincsen. Jött valami a Navtól, de nem lehet letölteni. Utalási határidők vannak.
Ez még csak digitális rosszullét.
És drága is a mérgelődős net.
Ma Pest, föltorlódtak a dolgok. A könyv belíveit már kinyomták, a borító is végleges lett. Föltenném a facéra, de arra ez az ailg net nem képes.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szakálysanyi - Kettőszáznyolcvankettedik
  2020-03-01 06:20:48, vasárnap
 
  Olvasom a Hírlapban a Sanyival készült interjút Örülök lassú felépülésének. Múlt szombaton járt nálunk, fiával voltak Pándorfban. Hozott könyveket nekem és Pistának. Ekég rosszul nézett ki a régi Szakályhoz képest, s a szörnyű betegséghez meg jól. De már terveiről beszélt. Mondtam neki, hogy nem éri meg azon a hőfokon égni, Lám, hogy majd egy évre eltűnt, szinte el is felejtették. Vissza kell venni. Ezt persze magamnak is mondtam. Túl nagy ár ez. Persze már sorolta, hogy hova kell mennie előadást tartani. Elvitte a tavalyi széljárásokat az intézetbe.
Ő olyan nálunk, mintha rokon lenne.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 217 db bejegyzés
Összes: 3564 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 346
  • e Hét: 3490
  • e Hónap: 13453
  • e Év: 58426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.