Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Olvasnivaló
  2007-05-13 20:58:33, vasárnap
 
 
Már olvasható és ingyenesen letölthető a világháló

www.johafigyelunk.hu

weboldaláról a szocialista nagyváros öntudatos polgárának lapja,
annak is legújabb, sorrendben 191. száma, a JHF 191.

A tartalomból:

A luxus támadása
Az otthonmaradók 12 pontja
Mindenki másképp csinálja
Moldova: Joszif Sztálin szárnyvasút
A nagy összetartozó
Az elhatárolódások titkairól, ideológiáiról és szekértáborairól
Az olaj márciusa
Az utolsó idők
A szelep
Barikád.hu
Az utolsó percek
Bizonyíték
A Tubesért, a radar ellen!
Szégyenközösség
A nyomor vámszedői
Hol a demokrácia fekete doboza?
Jól megrendezett magyarellenes buli
"Metróprojekt"
Kit érdekel a jövő?!
Miért nincs forradalom, és mi van helyette?
Tiltsák be a nemzeti színű zászlót!
"Dőltömre tökmag Jankók lesnek"
Üzleti biztosítók: a gazdagok rühellik saját népüket
VÉG-JÁTÉK

Mindenkinek jó olvasást és jó szórakozást kíván
a szocialista nagyváros öntudatos polgára






JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Für Lajos: súlyos bajok előtt
  2007-05-13 20:51:50, vasárnap
 
  Für Lajos: súlyos bajok előtt áll Magyarország

A lakiteleki gondolat ma időszerűbb, mint valaha volt - állítja Für Lajos, a mozgalom egyik életre hívója. A történész, volt honvédelmi miniszter egyik súlyos mulasztásuknak tartja, ahogyan az Antall-kormány idején a rendszerváltást végrehajtották. Azt hitték, hogy diktatúrából diktatórikus eszközökkel nem lehet demokráciát csinálni. Ma pont fordítva gondolja. Az eredmény a mostani lopakodó diktatúra.

- A Nemzeti Fórum tanácskozásának egyik jelmondata: Lakitelek-Kiskunmajsa 1987-2007. Ön szerint Lakitelek nevén kívül maradt-e még valami ma is érvényes mondanivaló a húsz évvel ezelőtt megfogalmazottakból?

- Történészként tudom, hogy a fontos események beépülnek a történelembe, és Lakitelek már ott van. A találkozó történelmi eseménnyé vált, bármennyire igyekeznek is relativizálni a mozgalmat elindítók szándékait. Napjainkban is büszkeséggel tölthet el minden résztvevőt és szervezőt, hogy ez volt az első nyilvános politikai mozgalom a szovjetek által megszállt kommunista Magyarországon.

- Nem kis dolog. Más kérdés, hogy a lakiteleki nagysátorból később számos sátortábor alakult. Maradt még valami?

- Szervezetileg szinte semmi nem maradt, bár tudom, hogy ma is van egy magát demokrata fórumnak nevező szűk körű társaság, amelynek sem súlya, sem politikai jelentősége nincs. Ott sündörögnek a parlamentben, és ami morzsa lehull az MSZP és az SZDSZ asztaláról, azt csipegetik fel. Hálából pedig, időnként kígyót-békát kiabálnak a Fideszre. Ennél is szomorúbb, hogy az ország oda jutott, amire húsz évvel ezelőtt rémálmában sem gondolt volna senki közülünk. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, Idézek néhány mondatot a lakiteleki nyilatkozatból: "Magyarország történelmének egyik súlyos válságába sodródott. Népmozgalmi erejében megroppant. Önhitében és tartásában megrendült. Kohéziójának kapcsai tragikusan meglazultak. A magyar etnikumot példátlan széttagoltság sújtja. Nemzetünknek nincs közösen vállalható jövőképe. Az országot megrázó társadalmi-gazdasági válság, a demokrácia, a politikai intézményrendszer elégtelensége, a közerkölcs súlyosbodó gondjai, a kulturális élet, a közoktatás aggasztó tünetei, megmaradásunk gondjai kaptak hangot az eszmecsere során."

- Hátborzongató, akár ma is íródhatott volna.

- Azzal a különbséggel, hogy ezek a mondatok százszorta igazabbak, minden még olyanabb lett, mint amilyen volt húsz évvel ezelőtt.

- Hogyan futhatott ennyire vakvágányra a lakiteleki folyamat?

- Sok mindent lehetne felhozni érvként. Az egyik súlyos hiba, ahogyan mi az Antall-kormány idején a rendszerváltást végrehajtottuk. Úgy véltük ugyanis, hogy diktatúrából diktatórikus eszközökkel nem lehet demokráciát csinálni. Ma pont fordítva gondolom. Igenis diktatórikus eszközökkel kellett volna demokráciát csinálnunk, hiszen megátalkodott, jól szervezett, 45 év alatt a lelkek tömegét átjáró diktatúrát kellett leváltani. Ezt nem lehetett végrehajtani azzal a jóhiszemű, a demokráciában hívő magatartással, ahogyan ezt mi képzeltük. Nagyon nagy takarítás kellett volna, kemény nagytakarítás.

- Antall József azt mondta, tetszettek volna forradalmat csinálni.

- Valóban igaz, forradalomban egyszerűbb a képlet. Olyankor többnyire nagyon kemény összeütközésekre kerülhet sor. Ilyen nem volt, de az 58 százalékos parlamenti többségű koalíciós kormánynak keményebben kellett volna lépnie.

- Ha nem fogta volna le a kezét az SZDSZ.

- Sok hibát követtünk el, létrejött egy paktum, amely ugyancsak közrejátszott abban, hogy a kormány keze meg lett kötve. Akárcsak az SZDSZ által szervezett taxisblokád, amely alapjaiban akarta megrendíteni az Antall-kormány tevékenységét és megkérdőjelezni jövőjét.

- Végleg zátonyra futott a lakiteleki gondolat megvalósítása?

- Majdnem teljesen. Ma formálisan van még ugyan demokrácia, van parlament, és több párt is működik, sőt úgy látszik, mintha a demokrácia alapintézményei is léteznének, de valójában Magyarországon mára lopakodó diktatúra alakult ki. Egy szűk kisebbségi csoport kezében koncentrálódik hazánkban minden hatalom.

- A törvényeknek megfelel minden lépés, a demokráciában a többség szava dönt.

- Így van, pláne azoknak a szemszögéből, akik ma a hatalomban vannak. Legutóbb a kormányfő meghirdette a zéró toleranciát. Ez eredetileg Gergényi rendőrtábornok találmánya, ő a közbiztonságra értendően az alvilággal szemben hirdette meg, csakhogy ma már ezt a kormány a politika rangjára emelte. És ez roppant fenyegető.

- De aláírta a nyilatkozatot az ellenzék is.

- Sajnos. Pedig a zéró tolerancia azt jelenti, nincs türelem, magyarán türelmetlenek, intoleránsak vagyunk mindenkivel szemben, aki a hatalmat bármilyen módon támadja, megkérdőjelezi, netántán záptojásokkal próbál dobálni. Akárhogy is nézem, ez tiszta diktatúra, nem?! Az ellenzéki parlamenti javaslatok közül egyet sem fogadnak el, lesöprik az asztalról.

- A jelek szerint lehet ellenzék nélkül is kormányozni.

- Ezek szerint igen. Kétféle módon lehet diktatúrát csinálni demokráciában: vagy puccsal, vagy választásokkal. Hitler és Rákosi is választások útján került hatalomra. És Gyurcsányék? Hazugságokkal, választások útján.

- Megérett a helyzet arra, hogy újra leverjék a lakiteleki sátor cölöpjeit.

- Egyetértek önnel, és már vannak kedvező jelek, például a Nemzeti Fórum mostani országos gyűlése. Ez a politikai egyesület ugyanazokat az alapelveket vallja, mint annak idején a lakitelekiek. De szerintem ezen kívül még számos tennivalónk lenne annak érdekében, hogy megállítsuk az ország zuhanását. Az egyik fontos kezdeményezés a Csoóri Sándor levelével indult Márciusi Charta, amelyet azóta számos csatlakozó, magasan kvalifikált és a nemzeti ügy iránt elkötelezett személyiség látott el kézjegyével. Össze kell fogni mindazokat az értelmiségieket, akiknek helyük van a közgondolkodásban.

- Ma sok szempontból rosszabb a helyzet, mint 1987-ben volt, szétzilált, gyökerét vesztett lett a társadalom, és őrjöng a pénz hatalma.

- Igaza van, de ahhoz, hogy a szellemi elit végre szélesebb társadalmi bázist tudjon teremteni magának, van egy másik elgondolásom is. Létre kellene hozni azokat az apró sejteket az országban, amelyekben néhány elszánt ember dolgozna. Ők kitalálnák, hogy a környezetükben mit lehetne tenni legalább a hanyatlás megállítása érdekében. Másik elgondolásom szerint a szabadkőműves páholyok hálózatát kellene lemásolni, azzal a különbséggel, hogy ezek nem kozmopolita, hanem nemzeti szellemben jönnének létre. A páholyoknak tisztességes, feddhetetlen, tehetséges és megbízható emberek lehetnének a tagjai, akik megbízható embereket juttatnának be a legfontosabb posztokra az államigazgatásban, a politikában, a gazdaságban, a kultúrában.

- Miért lenne szükség polgári őrségre?

- Szerintem szükség volna a társadalom további megszervezésére. Ezt az erőt felmutatni képes szervezetet úgy hívnák, hogy polgári őrség. Amelyik a nevében lévő gondolatnak megfelelően őrizné, védené a településeket mindenféle veszély ellen. Súlyos bajok előtt áll Magyarország. A balliberálisok azt vették a fejükbe, hogy megszüntetik a megyék maradékát is. Az Árpád-házi királyok óta fennálló magyar településhálózat végveszélyben van. A cél mindent szétrombolni az országban, ami hagyománnyal rendelkezik, ami még magyar.

(Forrás: MHO) Varjú Frigyes

Olvasó: Egy jelentéktelennek tűnő, de alapjában elismerése annak, hogy Antall tévedése a békés átmenetben, azt igazolja, hogy mégiscsak létezett az a bizonyos rózsadombi paktum.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Behálózták" a Szilvásy család
  2007-05-13 20:48:07, vasárnap
 
  "Behálózták" a Szilvásy családot?
gondola 2007. május 13. 14:01


Még mindig nem tudjuk, mit kerestek a titkosszolgák egy olyan alapítványnak
a kuratóriumában,
ahol a rendőrségi vizsgálatok szerint hét személyt őrizetbe vettek, sőt
előzetes letartóztatásba is helyeztek
- utalt az Egymásért Egy-Másért Alapítványhoz kapcsolódó csempészési ügyre
vasárnapi
sajtótájékoztatóján Demeter Ervin.

Mint ismeretes, a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) közlése szerint az Egymásért
Egy-Másért Alapítványhoz
kapcsolódó csempészési ügyben hét személyt gyanúsítanak azzal, hogy 8.500
tonna,
az országba behozott élelmiszer után nem fizettek meg összesen 1,22 milliárd
forint áfát és vámot.

Az NBH-nak és alkalmazottjainak nincs helyük egy ilyen szervezetben, és nem
asszisztálhatnak
tevékenysége körül - szögezte le az ellenzéki politikus hozzátéve:
megalapozatlan az a feltételezés,
hogy ez egy fedővállalkozás.

Felidézte, hogy az NBH főigazgatója, Galambos Lajos a kuratórium elnökével
- aki jelenleg előzetes letartóztatásban van - fotóztatta magát, részt vett
az alapítvány szilveszteri buliján,
sőt a szervezet döntéshozó szervében, a kuratóriumban is.
Mint arra a Fidesz szakpolitikusa rámutatott, a főigazgató nem bújhat ki a
vádak alól azzal, hogy magánemberként teszi mindezt.

Miért kezdett kapcsolatépítő tevékenységbe az alapítvány?

Demeter Ervin két fontos epizódra hívta fel a figyelmet.
A Vám- és Pénzügyőrség 2005 októberében titkos nyomozást indított az
alapítványnál, amelynek kurátora a következő hónapban, novemberben jelentett
a Nemzetbiztonsági Hivatalban felettesének,
nyilván a titkos nyomozásról szerzett tudomást - jegyezte meg a képviselő, s
hozzáfűzte:
felmerül a kérdés, hogy kurátorként jelezte-e ezt az alapítványnak?
"A józan ész szerint szinte kizárt, hogy nem" - mondta.
Az NBH főosztályvezetőjének nem szabadna olyan helyzetbe kerülni, hogy
tudomása van egy titkos nyomozásról,
és ahol a nyomozás folyik, ott ő is valamilyen formában jelen van - tette
hozzá a politikus.
A másik fontos epizód Demeter tájékoztatása szerint az, hogy 2006 elején
elhunyt az egyik kurátor,
az NBH egyik első főigazgatója, Nagy Lajosa, akit szoros üzleti, családi és
baráti szálak kötötték
az Apró-Gyurcsány családhoz.

Ez a két momentum, vagyis a titkos nyomozás és az Apró-Gyurcsány családhoz
kötődő személy
halála motiválhatta arra az alapítványt, hogy új kapcsolatépítő
tevékenységbe kezdjen, és ekkor
szemmel láthatóan meg is erősödik az alapítvány aktivitása - emelte ki az
Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja.
Nemcsak a nagy PR-tevékenységről van szó, amely a Törökországból hazahozott
kisfiú körül zajlott,
hívta fel a figyelmet, hanem olyan látványos akciókról is, mint a
BM-kórháznak történt
komoly pénzjuttatás, ahol Szilvásy György egyik testvére, Szilvásy István az
igazgató.
De képben van a másik testvér is, Szilvásy Péter, aki grafológiai munkájával
segítette az alapítvány tevékenységét.

Az NBH nagyon is éber

Maga a miniszter egy védett személy, és a védett személyek melletti
kapcsolatépítési törekvések
nem tűnnek fel a Nemzetbiztonsági Hivatalnak - jellemezte a helyzetet
Demeter Ervin,
emlékeztetve, hogy arról a hivatalról van szó, amely a Szilvásy-nyaraló
építését feltáró újságírók iránt
oly nagyon érdeklődtek, hogy nemcsak észlelték, hanem a lakásukon is
felkeresték őket.
"Tehét ne gondolják, hogy nem éber a Nemzetbiztonsági Hivatal" - jegyezte
meg a Fidesz politikusa,
és hozzátette, hogy ez a Szilvásy Görgy irányába mutató kapcsolatépítési
törekvés valahogy
mégsem tűnt fel az NBH-nak.

Megállapítható, hogy az alapítvány 2004-től, vagyis alapításától kezdve a
kormányelitig érő
kapcsolatrendszert épített ki, amely az Apró-Gyurcsány érdekkörben járatos
Nagy Lajosnak
a megnyerésével kezdődött és a Szilvásy család "behálózásával" folytatódott.
Hogy ez a kapcsolatrendszer jelent-e valamilyen kockázatot az államigazgatás
működésére,
arra a Nemzetbiztonsági Hivatalnak kell választ adnia - szögezte le Demeter
Ervin, és aláhúzta:
a hivatal nem hallgathat tovább, mert "vétkesek közt cinkos, aki néma".







JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint jönnek, követelnek: Ken
  2007-05-13 20:45:00, vasárnap
 
  Megint jönnek, követelnek: Kendermag- rendezvény a Margitszigeten
barikad.hu 2007-05-13 14:40 - Usztics Anna

Jótanács"Nemzeti Legalizációs Népgyűlést" hirdetett meg ma 14 órai kezdettel
a
Kendermag Egyesület Budapesten a Margitszigetre.

A bódult örömünnepet idén ötödik alkalommal rendezik meg Million Marijuana
March néven.

Ebben az évben a világ 226 városában vonulnak utcára a drog liberalizáció
élharcosai.

Itthon május 13-án -eredetileg 6 végül - 5 városban
(Pécs, Szeged, Debrecen, Szombathely és Budapest ) tüntetnek a drogtilalom
ellen.

A Kendermag Egyesület a drog liberalizációért szónokol majd, míg az SZDSZ Új
generáció
"csak" dekriminalizálásért száll síkra.

Az Új Generáció szerint "a konzervatívok által bevezetett, Európa
legszigorúbb kábítószer-törvényének
nevezett szabály nem több mint tudatlanságból született megtorlás".

Az SZDSZ ifjú titánjai úgy vélik, az ellenzéknek és koalíciós partnerüknek
is be kell látniuk,
hogy a fiatalokat "rossz politikai játszmák miatt" nem minősíthetik
bűnözőnek.

A Kendermag Egyesület egy Legalizációs Kátét bocsátott a köz javára,
amelyben követeléseiket fogalmazzák meg: úgy vélik, a teljes
dekriminalizációra a magyar kormánynak minél előbb rá kell szánnia magát,
legkésőbb a jelenlegi Büntetőtörvénykönyv módosítása során.

A döntéshozókat arra kérik, hogy "a csekély mennyiségű kábítószer
megszerzése", tartása és fogyasztása
( ez vajon mit jelent? -a szerk.) az új Btk. alapján ne számítson
bűncselekménynek.

A kendermagosok hozzáteszik, a kormány hosszú távú célja a legalizáció
legyen,
s el kell kezdeni a társadalmi felkészítést a legális kontroll bevezetésére.

A Kendermag Egyesület 1 éven belül dekriminalizációt, 5 éven belül pedig a
legalizációt szeretne.

A BRFK nagy erőkkel biztosítja majd a mámoros délutánt és a követeléseket.

A jobboldali szervezetek közül idén
az IKSZ,
a Fidelitas néhány szervezete és
a Jobbik emelte fel a szavát az öt éve tartó provokáció ellen.

Rétvári Bence, az IKSZ elnöke elmondta, a mai napon transzparensekkel és
sajtótájékoztatókkal
hívják fel a figyelmet a drogok legalizálásának veszélyeire, illetve
emlékeznek meg a kábítószer áldozataira.
Rétvári hozzátette, hogy semmiféle atrocitást nem szeretne a rendezvény
alatt a legalizációt pártolókkal,
csupán békésen szeretnék tudatni véleményüket.
A szervezet elnöke azt is elmondta: szándékosan erre az időszakra
időzítették a Puskin moziban
megrendezésre kerülő Fűnyíró Filmfesztivált is, amely drogokkal kapcsolatos
filmek bemutatását tűzte ki céljául.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom részéről Bíber József Tibor a párt
alelnöke szólalt meg,
aki elmondta, a kábítószer-fogyasztást népszerűsítőkkel szembeni elnéző
kormányzati magatartás egy jól körvonalazható magyarellenes politika része,
amely minél szélesebb néprétegek manipulálhatóságát célozza.

A korábbi félelmeket eloszlatandó- miszerint a Jobbik ellendemonstrációval
"fenyeget"
- Vona Gábor, a Jobbik elnöke elmondta: a fővárosba a helyszín választása
miatt nem terveztek
ellendemonstrációt, az esetleges konfliktusok elkerülése végett, azonban a
vidéki helyszíneken bejelentett rendezvényekkel számolhatnak a
kendermag-hívők.









JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Debrecenben megakadályozták, S
  2007-05-13 20:38:17, vasárnap
 
  Debrecenben megakadályozták, Szegeden megzavarták a kendermagos demonstrációt
2007. május 13. 17:51 MNO

Éles szóváltástól volt hangos a debreceni Nagyerdő vasárnap: helyi polgárok megakadályozták a kendermagos demonstráció megkezdését, a színpad felállítását, Szegeden pedig a Jobbik zavarta meg a Kendermag Egyesület rendezvényét. Budapesten rendben lezajlott a "Nemzeti liberalizációs népgyűlés".

Juhász Szabolcs, a debreceni rendezvény főszervezője az MTI tudósítójának a helyszínen bemutatta azt a hivatalos dokumentumot, amelyben a rendőrség május 3-ai dátummal tudomásul vette bejelentett demonstrációjukat. Többek között azt, hogy színpadot állítanak fel a Nagyerdőben a Békás-tó mellett, ott beszédek hangzanak el, és koncertekre kerül sor. A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya ugyanakkor május 9-én kiadott egy levelet, amelyben "közútkezelői szempontból" nem járul hozzá a színpad felállításához.

Amikor a szervezők neki akartak látni a színpad felállításának, hangos szóváltásba keveredtek helyi polgárokkal. A távirati iroda beszámolója szerint feltűnt közöttük Ágoston Tibor, a debreceni Kossuth téri tüntetők egyik vezérszónoka is, aki ásót tartva a kezében állt a dobogóra, nem engedte azt elmozdítani.

-Karóval jöttem kendert temetni - mondta, indokolva, hogy miért van ásó a kezében. Közben többen koszorúszalagokat feszítettek ki olyan feliratokkal, mint "Tisztafejű magyar fiatalokat a nemzetnek", vagy "Húzzatok el". Ágoston Tibor felszólította a kendermagos demonstrációra érkező fiatalokat, hogy Debrecent ne gyalázzák meg. Közölte azt is: ha azt kívánják hirdeti a szervezők, hogy szigorítsanak a drogfogyasztók elleni fellépésen, akkor felállíthatják a dobogót.

A kendermagos demonstráció szervezői időközben segítséget kértek a helyszínen tartózkodó rendőröktől, akik ugyan távozásra szólították fel a bejelentett tüntetést megzavarókat, de arra azok nem reagáltak. A bejelentett demonstráció megakadályozása miatt Juhász Szabolcs magánemberként a szervezők nevében ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen - tájékoztatta az MTI-t a helyszínen a debreceni demonstráció főszervezője.

A feljelentésben rögzítették azt is, hogy közbiztonságra veszélyes eszközökkel, ásóval, botokkal felszerelkezve akadályozták meg a rendezvényüket, és a magántulajdonban lévő színpadukat megrongálták. Időközben a nagy számban jelen levő egyenruhás rendőrök igazoltatni kezdték a kendermagos rendezvényre érkezett extrém külsejű fiatalokat. A bejelentett rendezvényre érkezők mellett megjelentek nemzetiszín és Árpád-sávos zászlókkal a debreceni Kossuth téri tüntetők is.

Tükrözött, kivezették

Szegeden a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai füttyel és bekiabálással zavarták meg a Kendermag Egyesület rendezvényét.
A város központjában található téren megrendezett békés demonstráción, koncerteken 80-100 szimpatizáns vett részt. A rendezvényen a Jobbik két tucat emberrel vonult a helyszínre, hogy "Ez a belépő a kemény drogokhoz" bekiabálással és sípszóval tiltakozzon a marihuána-fogyasztás ellen. Egy férfit a rendőrök kivezettek a tömegből, mert tükörrel fényt vert vissza a fellépőkre, illetve a technikai hátteret biztosító fiatalokra. A rendőrök később a színpad és a Jobbik közé álltak.

John Emese "szigorúan magánemberként" nyilatkozott

A Margitszigeten "Nemzeti liberalizációs népgyűlés" elnevezésű fesztivált tartott a könnyűdrogok liberalizációjáért fellépő Kendermag Egyesület. Kora délután kéttucatnyi érdeklődő jelenlétében kezdődött meg a rendezvény, melynek közönsége az esti órákra néhány száz fősre duzzadt.

A rendőrség nagy erőkkel biztosította az eseményt és dupla vaskordonnal elkerítették. John Emese, az SZDSZ budapesti frakciójának vezetője néhány SZDSZ-újgenerációs fiatallal a helyszínen, "szigorúan magánemberként" az MTI kérdésére közölte: még hosszú évekig eltarthat a marihuana fogyasztásának engedélyezése, de az SZDSZ támogatni kívánja a liberalizálási folyamatot.

A Jobbik ellendemonstrációt hirdetett, tucatnyi szimpatizáns bement a kordonon belülre, de szervezői felszólításra atrocitás nélkül elhagyták a helyszínt.

Fidesz: van amit nem kell kipróbálni

A Fidesz közleménye szerint a kábítószer, Magyarországon is egyre súlyosabb a probléma. Ágh Péter képviselő leszögezete:
a Fidesz mindig is azon az állásponton volt, hogy van, amit az életben nem kell kipróbálni ahhoz, hogy az ember nemet tudjon rá mondani. "Ha mégis megtette, akkor szembesülnie kell azzal az igazsággal, hogy aki a kábítószerre igent mond, az az emberhez méltó életre mond nemet." - olvasható a Fidesz közleményében.

A Kendermag Egyesület eredetileg hat nagyvárosban demonstrált volna, de Nyíregyházán nem sikerült megszervezniük a gyűlést.

(MTI/hirtv.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drog és az SZDSZ
  2007-05-13 20:35:15, vasárnap
 
  Drog és az SZDSZ
2007-05-13 06:11 - Keresztes Attila

Napjainkban a fogyasztói társadalom és a liberális piacgazdaság szent tehenévé vált a drog. Tökéletesen tipikus: hiszen kereskedelme világméretű, a fogyasztók köre univerzális és a neoliberalizmusnak megfelelően a profit érdekében piaci kegyetlenséggel szaggat szét családokat, embereket. A kábítószer-kereskedelem a különböző jelentések alapján a világkereskedelem 5-10%-ára (!) rúg. A Tökéletes Áru, nagy haszonkulccsal kecsegtető Üzlet olyan termékkel, amelyre a vásárló rászokik: mindig újra kell belőle, és mindig több.

Ráeresztik a magyar társadalomra?

Hazánkban is tombol a drogos szubkultúra. Mozifilmekben, zenében, "underground" helyeken, diszkókban, klubokban. Partiarcok, rasztásfejű dzsangamanok, elektrotrippelők, szpídhuszárok és ekikatonák hada lepi el a szórakozóhelyeket esténként. Felkapott, sokat reklámozot, ismert helyeket (ahol pl. SZDSZ-képviselőknek van izmos tulajdonrészük). "Cuccozni" valójában mindenkinek trendi, még Kóka Jankónak is, (hivatalosan: "egyszer kipróbálni, Hollandiában"). Divat "spanglileveles" cuccokban nyomulni, hisz ezt teszi Dobrev Klárika is. És pletykálják a pesti oldalon, hogy Fodor Gabi és Deutsch Tomi egy időben sokat "tolt"...

A kormánypárti SZDSZ válasza a kábítószerezés terjedésének világméretű kihívására: legalizálni, mindenki számára elérhetővé, megvásárolhatóvá tenni. A liberálisok álom-állama: legyen hát a drog legális, hajtson hasznot az államnak (értsd: a liberális politikusoknak). Ez a fajta kereskedő-igazsága a liberalizmusnak pedig nem más, mint egyszerűen az emberek pénzért függésben tartása. Leginkább egy életen át. Modern kori rabszolgaság, vagy ha úgy tetszik, tartós kizsákmányolása, kiszipolyozása az embereknek. De miért tűrik ezt vajon az emberek?

"A valóság azoknak való, akik nem bírják a drogot" - kiáltja bele egy graffitiszöveg a világba. Miről is van szó? Arról, hogy az élet jelentéktelen, értéktelen, az ember pedig nem más, mint a "szénmolekulák obszcén eltévelyedése". Legalábbis sok fiatal számára ennyi. A lényeg: csak a pénz, csak az boldogít. Mindenütt önzés, hazugság, stressz, igazságtalanság, magas elvárások, megromlott kapcsolatok. Teljes nihilizmus a közösségekben, hisz úgyis mindenki lop, csal, hazudik, még a miniszterelnök is. Iszonyatosan üres az élet, amelynek így középpontjába a pénz megszerzése és elköltése kerül, legtöbb esetben magányos bozótharcos küzdelemre kárhoztatva, a mindennapos túlélésért. Ha "sikeres" akarsz lenni, sugallja ez a világ, beállhatsz a karrierista menedzserek sorába - ha kedved és tehetséged is van hozzá. Egyébként így is, úgy is elveszel a hatmilliárd fős emberbolyban, ahol senki sem fontos...

Egy ilyen világban mitévő legyen az ember? Próbálja mégis azt hazudni magának és környezetének, hogy az "élet szép", hogy az egésznek van valami értelme? Vagy még ezeket a buta kérdéseket is hagyja el, s próbálja élvezni a napot: "Carpe diem"?

Nem egy fiatal vívódik ilyen gondolatokkal manapság. Mindenen kezd eluralkodni a kiábrándultság, a bizalmatlanság és a rosszhiszemű cinizmus. S mivel úgyis minden mindegy, kapóra jön, hogy egy képtelenül elboltosodott, reklámokkal telezsúfolt egész világ harsogja ezernyi helyről: "Legalább élj, ismerd meg önmagad, vágyaid, elégítsd ki azokat, élvezkedj, szerezz, fogyassz, fogyassz és fogyassz. Pénzért bármi kapható! Még gondtalan jókedv, csodás örömérzet is, tablettába zárva, porítva, bárhogy: bódulj csak el! Lazíts, mozizz, bulizz, pörögj, halózz amennyit kedved tartja, hisz minden nap buli! Fizess csak bátran életed végéig! Legalább jól érzed magad - a pénzed meg úgyis nálunk köt ki..."

Pénzért bármit: SZDSZ

Hogy az a világ nem létezik, és hogy minden utazásnak ára van (amit többszörösen kell kifizetni), a kábítószerezők életre szóló tragédiája nem érdekes. Ez épp úgy üzleti alapú "vállalkozás", mint a magyar kormány, az MSZP, de különösképp az SZDSZ. Pénzalapú politikai perverzió, hogy a liberálisok a kormányban "dekriminalizálni", vagyis nem büntethetővé akarják tenni a kábítószert, sőt adóztatással legálissá tenni (a prostitúcióval együtt). A magyarázat: szociológiai tolerancia-maszlag, tudományhamísító porhintés, és a többi szabaddemokrata mákony. "Több liberalizmust, liberális államot, liberális embereket!" - úgymond.

Mi a liberalizmus mérlege hazánkban? Társadalomrombolás, tudatrombolás, egészségrombolás, mindenrombolás! Hazánkban is ezt a neoliberális profit-forgatókönyvet követik: Szétverni a vallást: ne legyen lelkierő. Szétverni az oktatást: ne legyen mentális erő. Szétverni az egészségügyet: ne legyen testi erő! Szétverni mindent: ne legyen semmi. Csak a liberalizmus...

A történelmi vallások helyett persze van több ezer szekta, törpeegyház, szent őrület, káros kapitalista vudu-szokásrendszer. A történelmi oktatás helyett alapítványi, kisebbségi, magán és fizetős iskolák mellett legnagyobbrészt intézményesült a népbutítás. Egészségügy helyett pedig - még azt sem tudjuk, mi... Azt tudjuk csak: a liberálisok már elkezdték piacosítani az egészségügyet is: fizessen, aki beteg! De fizessen az egészséges is! Drogliberalizációt, szívjanak még, bóduljanak többet a fiatalok! Eladnak mindent: fizetheti ki-ki életét-halálát. Előbb a mérgek: kis adagban mérve, évekig. Majd a gyógyszerek, megint csak kis adagokban mérve, évekig. Ez az SZDSZ "liberális megoldása". A duplán fizetős.

Az SZDSZ egy jeles drogliberátora, Geszti "Kreatív" Péter, egyébiránt képes az egyik legszebb terünkből, történelmi panoptikumunkból cigányszotyizó-lószaratót csinálni. De minek is? Talán Csurkának, üldögélni? Vagy a gyülevész szájtáti magyarokon röhögni? Vagy csak simán a pénzért? Megint, SZDSZ? Pénzért bármit? Legalizálni, hirdetni, eladni a drogokat és a ringyókat? Biztatni buzikat, gyerekgyalázókat? Tolerálni kommunistákat, cigánybűnözőket? Ez a kormány? Ez a liberalizmus? Ez a tolerancia, a felelősség meg az igazság? Nem. Ez csupa csalás és hazugság. Hamisítatlan liberalizmus SZDSZ-módon.

Ne kábulj, ébredj magyar!

Keresztes Attila
(barikad.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népszavazással nem lehet megbu
  2007-05-13 20:33:25, vasárnap
 
 
Népszavazással nem lehet megbuktatni a kormányt!

A liberális gyökerű ellenzéki erő 2006. október 23-án meghirdette azt a népszavazási kezdeményezését, amelynek sikeressége esetén az inlegitim Gyurcsány-kormány távozását ígéri a jelenlegi közállapotokkal elégedetlen társadalmi többség számára. Ezzel az ígéretével az ellenzék politikai érdekei alapján nem tesz mást, mint azt, hogy hamis illúziók által reményt kelt a tényleges politikai és gazdasági változás eljövetelében.

A kormány leváltására irányuló népszavazás útja nem járható, mivel az a jelenlegi korszerűtlen és antidemokratikus alkotmányba ütközik, annak több pontját sérti. Népszavazással csak akkor lehetne megbuktatni a kormányzatot, ha a történelmi alkotmányunk jogfolytonosságát sikerülne visszaállítani. Másrészt a FIDESZ-KDNP népszavazási kezdeményezése nem a kormány, hanem a kormány-program megbuktatásáról szól. De semmi garancia nincsen arra, hogy egy sikeres népszavazás esetén a posztkommunista-liberális kormányzat a népfelség elvét tiszteletben tartva, eláll neoliberális népnyuzó elképzeléseinek megvalósításától.

Az ellenzék meg tudná buktatni a jelenleg regnáló kormányzatot, ha valódi ellenzéki erőként viselkedve, elfogadná a nemzeti erők támogatását és mandátumaikat egységesen visszaadnák. Ebben az esetben nem lenne meg az Országgyűlésnek a választási eljárási törvényben előírt létszáma ez pedig az érvényben lévő alkotmányunk szerint is alkotmány-ellenes. Még pótválasztás kiírása esetén sem lenne meg a kívánt létszám, mivel listás mandátumok esetén ki se lehet írni a pótválasztást. Ebben a helyzetben a köztársasági elnöknek fel kell oszlatnia az Országgyűlést és ki kell írnia az új választásokat. Ha pedig nem tenné meg, akkor az Alkotmánybíróság intézkedne az alkotmány-ellenes helyzet orvoslásáról.

Ezen tények ismeretében a Kisgazda Polgári Kör-KPK kénytelen megállapítani azt, hogy az ellenzék a szükséges lépéseket a posztkommunista-liberális kormányzat megbuktatása érdekében nem teszi meg. Ugyanis a parlamenti ellenzék se különb a kormányzó pártoknál, mivel ők is ugyanazt a neoliberális politikát képviselik, amely ide jutatta az országot. Tehát szeretett hazánk érdekében az egész politikai elitet le kell váltani kormány oldallal és ellenzékkel együtt. Ébredj Magyarország!

Budapest, 2007. május 13.
Kisgazda Polgári Kör-KPK
Elnöksége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.