Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Magyarokról, zsidókról, cigány
  2009-05-27 22:53:02, szerda
 
  Magyarokról, zsidókról, cigányokról, az ismét kijátszott rasszista és antiszemita kártyáról és a hivatásos rettegőkről az Uniós választások kapcsán



Publicisztika
Ha látjuk a budapesti utcákat szennyező választási óriásplakátokat, mintha egy utópisztikus képregény lapjait forgatnánk, aminek rémtörténete ,,sohanemvoltisztánban" íródott.


Ha baj van az SZaDeSZ. és a Maszop háza táján, ha valamit még el akarnak lopni, ha valamit meg akartak nyerni újra és újra előhúzzák a tarsolyból cinkelt lapjaikat. Már hetekkel, hónapokkal ezelőtt elkezdődött a félelemkampány először csak az internetes levelezőfórumokon. Ha jól emlékszem három hete írta egy ilyen fórumon természetesen nem itt élő, neve szerint nem magyar uszító: George Hoffmann- Kérlek benneteket, tegyünk valamit. A legszebb az, hogy a Rendőrség biztosította a menetüket. Nagyon sok a fiatal, szörnyű látni. Nekünk két dolgunk van. 1) minél többet és többet tenni az oktatásban 2) rávesszük, inkább ráébresszük a döntéshozókat, Hitler utolsó csatlósa beállhatna végre itt is az európai sorba. A + lehetőség a lábbal való szavazás, menni kell innen!-
Mire kontrázik a másik: Nagy a baj és nem történik semmi! Ők azóta is folyamatosan naponta szervezkednek, építik csapataikat!
Az is elképzelhető, hogy naponta állítanak maguk mellé még 10-20-50-100-500 embert az ország legkülönbözőbb városaiból, településeiből!

Légszíves csak 3 percre gondoljatok komolyan bele, hogy MILYEN NAGY BAJ VAN! Arról nem is beszélve, hogy Köztársasági Elnökünk teret adott ennek a felvonulásnak a "saját háza kertjében". HIGGYÉTEK EL NAGY A BAJ! Madeleine H. Glover
Immár sokadszor beindult a berlini és amerikai Magyarországról kitelepült zsidók ismételt kavarása.

Először a Gárda-ügyben, ahol fel sem ötlik bennük, hogy a cigányok által elkövetett bűncselekmények őket is fenyegetik. A történelmi és általános emlékezetük enyhén szólva másban is hiányos. Egyrészt immár lassan 15 éve folyik az oktatás tönkretevése, ,,európaizálása" gyerekeink agymosása. Mennyi kéne még? Másrészt, ha jól emlékszem 1944 márciusától Magyarországot megszállva tartotta a Wermacht (ezelőtt Horthy Miklós kormányzó nem engedte elhurcolni a zsidókat), és pont a zsidó Ilja Ehrenburg, Derzsinszkij, Visinszkij és társai által uszított sztálini terrorgépezet miatt harcoltak tovább a Magyar Királyi honvédség csapatai a németek oldalán. Hogy a már hazát (?!) cserélteknek azonban ez nem számít, ők onnan a távolból is rettegnek. Csak az a kérdés mitől? Szeretném, ha egy ilyen fórumon valaki felsorolna egy, azaz egy olyan esetet az utóbbi hatvan évből, amikor magyarok agyonvertek, kifosztottak, megerőszakoltak, bántalmaztak valakiket csak azért, mert zsidók vagy cigányok. Még egy megjegyzés ami éppen lakájuktól Gyurcsánytól származó: akinek nem tetszik, el lehet kérem innen menni! (de visszajönni és gyűlölködni sem muszáj)
Ezek a folyamatosan gusztustalan felhangok miatt jön képbe a kettős állampolgárság ügye, amit Orbán Viktor megígért Erdélyben. Én teljes szívvel támogatom az elszakított területek magyarságának helyzetbehozását, ugyanakkor elutasítom, hogy a Nagy- Magyarországból kivándorolt, gazdasági és egyéb okokból emigráltak alanyi jogon kettős állampolgárok legyenek. Nem kérünk a cionisták repatriálásából, de nem kérünk az agymosott amerikai és német ,,magyarokból" sem. Hányan és hányan jöttek azóta vissza ,,befektetni", és fosztogatták aztán a megrendült társadalmat verbálisan és anyagiakban. Aki még is szeretné a kettős állampolgárságot, az sincs kizárva, de ellenőrzötten, mert a Himnuszt nem ismerő, Kossuth nevét kimondani nem tudó, magyarul nem beszélő kaftános ,,magyarokra" nincs szükségünk. Nincs szükségünk arra a lejárató kampányra, amit ugyanezek indítottak külföldi újságokban a cigánybűnözés kapcsán. Ha cigányoknak joguk van az élethez, akkor az adófizető, egy életet végdolgozó magyaroknak százszoros joguk van ahhoz, hogy példát statuáljanak a bűnözőkkel szemben a saját megmaradásuk érdekébe. Eddig a rágalomhadjárat főleg a Fidesz. és Orbán Viktor ellen irányult, (legutóbb Vadai Ágnes is próbálkozott egyet) mára azonban kizárólag a Magyar Gárda (az úgynevezett félelemkeltéseikkel) és rajta keresztül a Jobbik támadása a legfontosabb. Már a Likud barát Orbán ellen is kíméletlenek voltak sokszor (nem is értem miért nem reagált a vádakra) de most minden eszközt bevetnek, hogy a magyar érdekvédelmet, a rendet és a bűnözés megtorlását ígérő Jobbikot ellehetetlenítsék. Még mindig nem volt elég az a pénz a zavarosban halászásból, meg amit kárpótlásból, privatizációból, spekulációból és banki uzsorából szereztek, még több kell!(vízvagyon, megmaradt közművek, Sukkoró, Velencei-tó) Nem tetszik nekik, hogy Morvai Krisztina rendet ígér.

Menjünk el és szavazzunk! Ne higgyünk a közvélemény-kutatóknak, akik kiénekelhetik a sajtot a nemzeti oldal szájából! Bár sokan ezt a Fidesz burkolt támogatásának vélhetik, szó sincs erről. A magyar nemzeti - vagy jobb oldal - azóta bukdácsol igencsak, amióta az ,,egy a zászló, egy a tábor" kezdett dívni, evvel elvesztettük a lehetőséget, hogy mi a civil szavazók formálhassuk a nemzeti oldali politikát. A Fidesz sajnos páholyban érezte (érzi) magát, ami komoly hiba. E sorok írója sem kizárólag a Jobbikot támogatja, hiszen az információk sokszor onnan is szűkösek, hanem egy új út keresésének lehetőségét. Önmagában elhibázottnak tartom, ha egy az ország éltében sorsdöntő Uniós népszavazáson (ha már becsaltak minket) csak a belpolitikáról szóljon az egész kampány és ne az Unióval kapcsolatos problémákról. Ugyanakkor a jelenlegi helyzetben fontos, hogy sárba tiporjuk, és teljesen megalázzuk a most hatalmon regnálókat. Ugyancsak óva intek attól, hogy azt higgyék Önök, hogy egy elsöprő jobboldali győzelem esetén azonnal lemond a kormány. Kell még nekik az idő a pénzek kimentésére, az utolsó sápok lenyúlására és ezt a parlamenti ,,demokrácia" biztosítja nekik. Ne bízzunk a felelőtlen ígéretekben, ugyanakkor most kiderülhet, hogy mennyire gondolja komolyan a Fidesz a megújulást és a számonkérést, illetve együttműködő partner lesz-e a civil társadalommal a Jobbik.

Feladat van bőven: új alaptörvényeket, egyezség a kétkamarás parlament létrehozásában, konszenzus a képviselőkkel kötött társadalmi szerződések és képviselők visszahívásának ügyében, közvetlen köztársasági elnökválasztást, a tolvaj és csaló politikusok felelőségre vonását, hogyan gondolja végrehajtani a politikai elit a bűnözés elleni harcot, támogatnák valóban a halálbüntetés visszaállítását, a korrupt és eszköztelen rendőrség, ügyészség, bíróságok megtisztítását és megerősítését, a cigánykérdés megoldását, egy új magyar társadalmi és gazdasági modell elindítását és ezek jogszabályi kivitelezését. Megújuló honvédséget és újratárgyalt Uniós kapcsolatokat.

,,Szavazz a kirekesztés ellen" áll a rabmadaras plakátokon, és valóban: mi a magunkfajták tegyünk együtt az általuk irányított magyargyűlölet ellen!

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Agyunkban olvasna az amerikai
  2009-05-27 22:40:18, szerda
 
  Agyunkban olvasna az amerikai légierő


2009. május 27. 10:57

Számszerűsíteni akarja gondolatainkat és tetteinket az AFOSR, az amerikai légierő tudományos kutatóirodája - írja a Wired hadiblogja, a Danger Room. A kormányszervezet most felhívást tett közzé: keresi azon kutatókat, akik ezen témában tudnák előrelendíteni a katonai kutatásokat.

Az AFOSR célja az, hogy matematikai modellekkel ábrázolhassák az emberi figyelmet, emlékezetet, kategorizálást, érvelést, problémamegoldást, tanulást, a motivációt, valamint a döntéshozatali folyamatot, ugyanis számítógépes algoritmusokkal akarják megfogalmazni agyunkat, illetve elménket. Mindezek mellett további modelleket akarnak arra felépíteni, hogy megérthessék az egyes demográfiai csoportok közti viszonyokat, az egyes földrajzi csoportok közti versengést, valamint a kulturális különbségeket, mindezt pedig azért, hogy valószerűen tudják modellezni az online információs hadviselést, adta hírül a Danger Room.

A híradások szerint az iroda egy másik projektet is beindított, amely a természet hadviselésre fordítható legjobb találmányait kívánja leutánozni, a hivatalos szövegekből ítélve az AFOSR főként az új típusú anyagok, valamint a jelenlegieknél sokkal érzékenyebb és pontosabb szenzorok iránt érdeklődik.


http://hungary.indymedia.org/node/12317
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szétesik a felújított Kalasnyi
  2009-05-27 22:30:47, szerda
 
  Szétesik a felújított Kalasnyikov - Ilyen ország nincs is

http://vastagbor.blog.hu/2009/05/27/szetesik_a_felujitott_kalasnyikov_ilyen_orsza g_nincs_is

2009.05.27. 12:01

Emlékeztek?

"A Magyar Honvédség 2009-2018. közötti időszakra vonatkozó 10 éves Stratégiai Terv időszakában mintegy 7700 gépkarabély modernizálása tervezett. A program végrehajtására megközelítőleg 7,26 MrdFt került betervezésre 2009-2014. közötti időszakra.

Vagyis:
7700 gépkarabély modernizálása = 7 260 000 000 Ft.
1 gépkarabély modernizálása = 942 857 Ft.

A fegyverbuzik számításai szerint ennyi pénzből 10 000 vadonatúj, a lehető legmodernebb gépfegyvert lehetne vásárolni, az összes létező kiegészítővel együtt."

Nézzük, mi történt március óta!

Először is, a HM pontokba szedve megindokolja, hogy miért jobb felújítani, mint olcsóbban vadonatúj fegyvert venni:


"1, A modernizációhoz szükséges gépkarabélyokkal, valamint a hozzájuk tartozó teljes körű logisztikai és raktári háttérrel már rendelkezik a Magyar Honvédség. Ez a meglévő háttér és tartalék nagy értéket képvisel, amelynek újonnan történő kialakítása egy új fegyvertípus esetében óriási költségtöbbletet jelentene.

2, Az AK gépkarabélyokhoz rendszeresített lőszerből rendelkezésre áll mintegy 10 évre elegendő mennyiség. Ez szintén olyan, már meglévő készlet, melyet nem szükséges újonnan beszerezni.

3, Az AK gépkarabély a Magyar Honvédségben rendszeresített fegyvertípus. Ebből az első pontban említett tartalékokkal együtt meglévő mennyiség mintegy 45 000 db (az inkurrenciával együtt kb. 72 000 db). Fegyvertípus-váltás esetén a teljes mennyiség cseréjével kellene számolni, nem csupán a modernizálandó mennyiségével (7700 db). Értelmetlen lenne ugyanis a két típust egyszerre rendszerben tartani (az AK-t tartalékként, míg az új típust használatban lévőként), mert az párhuzamosan két háttér-rendszer fenntartását igényelné, vagyis két típushoz kellene biztosítani a logisztikai hátteret, a lőszer-utánpótlást, illetve két típusra kellene kiképzést biztosítani. Ez felesleges, logikátlan és költséges megoldás.

4, A Magyar Honvédségben az állomány az AK típus használatára kap kiképzést. Új típus beszerzése esetén a kiképzési rendszert is teljesen meg kellene változtatni.

5, A meglévő eszközök modernizációja helyett új, 5,56 mm (NATO) kaliberű gépkarabélyok beszerzése az alapfegyver árán túlmenően további jelentős költségigényeket támasztana, mivel a szükséges képességek kialakítására szolgáló kiegészítő eszközök (gránátvető, éjszakai irányzék, lézeres célmegjelölő, taktikai lámpa stb.) ugyanúgy nem alapvető részei a fegyvereknek, mint a rendszeresített AK gépkarabélyok esetében, vagyis ezeket új fegyverek vásárlásakor is szintén külön be kellene szerezni. (Ezzel kapcsolatban szükséges megjegyezni, hogy a sajtóban többször megjelent és hivatkozási alapot képező Heckler & Koch MR 223 típus nem katonai kivitelű, hanem félautomata működésű, polgári célú lőfegyver, ezért az nem képezheti alapját sem tudás- sem árbeli összehasonlításnak.)"



Kicsit szájbarágósan:
"Mindezen okok miatt új fegyverek vásárlása egyértelműen gazdaságtalan és indokolatlan lenne. (...) Fontos hangsúlyozni, hogy a modernizáció nem felújítást jelent. A kettő tartalma között jelentős különbség van. Míg a felújítás valóban csak a meglévő eszközök javítását, állapotának megőrzését jelentené, a modernizáció ennél jóval több: a fegyver új képességekkel bővül, azért, hogy megfeleljen - a többek között a missziós tapasztalatok alapján meghatározott - új hadműveleti követelményeknek."

Szekeresék beindították a a "Nagy Gépkarabély Modernizációs Projektet":



A Honvédelmi Minisztérium tavaly írt ki meghívásos (!) pályázatot, melyet a Bátori Épszol Kft. és a Combat Kereskedelmi Kft. nyert meg és készítette el a 150 "modernizált" gépkarabély prototípusát, majd elkészítették a tervet a haditechnikai ellenőrző vizsgálatokra (10000 lövéses tartóssági vizsgálat, klimatikai vizsgálatok, stb.)

Az első tesztek nem sikerültek a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Lőkísérleti Vizsgáló Állomáson (lol) ezért bizonyos módosításokat kértek, melynek elvégzése után a tesztelés folytatható.

Részletesebben:

Illesztési problémák miatt már kétezer lövés után fel kellett függeszteni a modernizált Kalasnyikovok haditechnikai ellenőrző vizsgálatát. A fegyverek tízezer lövés után darabokra estek volna. A szaktárca nem zárkózik el attól se, hogy a Kalasnyikovok felújítása helyett mégis új fegyvereket vásároljanak a honvédségnek.

Combat Kereskedelmi Kft. két vezetője Wéber János ügyvezető igazgató és Székely Herbert ügyvezető igazgató.

És hogy kik ők?

(A Reakcióról)

"A Combat KFT-t 1992-ben alapították, és arra szakosodott, hogy fegyvereket és egyéb veszélyes cuccokat szerez be a magyar fegyveres szervek számára. Ők szállították például azt a 162 milliós tűzszerész robotot, amely idén nyáron Afganisztánban állítólag képtelen volt hatástalanítani egy bombát, egy magyar katona halálát okozva. A kft. néha exportál is: a Combat szerezte meg azt a 66 db BTR-80-as orosz harci járművet, amelyet Magyarország Iraknak akart eladni.

A Combat két ügyvezetője Wéber János és Székely Herbert. Érdemes rákeresni a nevükre.

Wéber János eredetileg a rendőrség terrorelhárító egységénél szolgált, innen ugrott fejest a magánszférába. Wéber a Nészabadság szerint Puch László MSZP-s pártpénztárnok gyerekkori jóbarátja. Felesége, Wéber Judit médiajogász annak a Media Magnet Kft.-nek a fő tulajdonosa, amely 2007-ben 80-90 ezer forintos órabérért végzett ,,marketingcélcsoportelemzéseket" és egyéb vicces szolgálatokat a BKV-nak. Judit asszony az MSZP-nek ügyvédként dolgozik, s Medgyessy Péter 2004-ben őt jelölte az ORTT élére (ez nem jött be). Wéber János maga sem áll távol a fővárostól: ő Hagyó Miklós szóvivőjével, a Stop.hu egyik tulajával, az ellenzék lejáratásáról szóló levelezés egyik résztvevőjével, Horváth Évával alapított közös céget (az EVMA Bt. főleg reklámügyekkel foglalkozik, bár az interneten csak a ,,macska esküvői kellék" kifejezésre keresve akadtunk rá).

A másik ügyvezetőt, Székely Herbertet szintén nem kell bemutatni a kezdő és haladó Bódis Andrásoknak. Ő Amerikából jött, s néhai Fenyő János magántitkára és bizalmasa, majd Fenyő meggyilkolása után családjának képviselője, s gyakorlatilag a sajtómágnás örököse lett. Ebbe nem mennénk bele mélyebben, de megjegyezzük, hogy Fenyő pszichológusa, Perczel Tamás, a halála előtt készült riportfilmben Székelyt is megemlítette, mint akinek, khm, nem volt érdekei ellen Fenyő halála. Aztán Székely felügyelőbizottsági tagja lett annak a Zöld Újság Rt.-nek, amelynek elnök-vezérigazgatója nem kisebb celeb volt, mint Forró Tamás. Később pedig az Elender-utód PSINethez tartozó Inter.net vezetője lett - egy időben azzal, hogy a cégcsoport európai alelnökévé Kóka Jánost tették meg. A Combatba a cég honlapja szerint üzleti tapasztalatai és amerikai kapcsolatai kamatoztatása végett szállt be."

65 komment • Trackback (1)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona: "mérgezett vizet iszunk,
  2009-05-27 22:25:11, szerda
 
  2009-05-27. 18:37
Vona: "mérgezett vizet iszunk, amelyben győzikék, spirók, kertészek, hetihetesek és egyéb baktériumok úszkálnak"


Mikor fogja abbahagyni a Jobbik a menetelést?
A történelmet a legfontosabb tantárgynak tartom. Persze elfogult lehetek, hiszen történelemtanár vagyok. Elnézést kérek ezúton minden kedves pedagógustól, aki nem történelmet tanít, de én mégis úgy gondolom, hogy saját tudományom első az egyenlők között.
Aki a matematikát jól megtanulja, abból jó mérnök lesz, aki a biológiát, az jó orvos, de akinek megtanítják az igaz magyar történelmet, abból tisztességes magyar ember válik. Arra pedig most nagy szükség lenne. Ráadásul a világon szinte minden ország ismeri és felhasználja a történelemtanítás eme identitásképző erejét. Van, akik még hazudnak is érte. Mint például azok a nemzetek, amelyek dicső történelem híján hamisítanak maguknak egyet. Nekünk azonban elég volna az igazságot átadni.
Bizonyára mindenki ismeri az érzést négyévente, amikor az olimpiákon felhúzzák a magyar lobogót, és a világ a mi himnuszunkat hallgatja. Az ember beleborzong a büszkeségbe, megkönnyezi a magyar sikert, és legszívesebben az utcára futna, hogy tömegbe verődve öleljen magához minden magyart. Micsoda energiákat képes felszabadítani a nemzeti büszkeség?! Most gondoljunk bele abba, hogy más országokban ezt az érzést az emberek nap, mint nap átélik.
Hogyan nő fel egy szlovák, egy román, egy cseh, egy lengyel, egy szerb vagy egy horvát? A családjában, az óvodában, az iskolában, a templomban, a munkahelyen, a médiában, a piacon, az utcán és mindenhol azt hallja: ,,Fiam, te szlovák vagy! Szlováknak lenni a földön a leggyönyörűbb dolog. Adj hálát az Istennek, hogy szlovák lehetsz, légy mindig méltó a hazádhoz és add tovább értékeidet!" Mit hallanak a mi gyermekeink: ,,Fiam, te magyar vagy. Egy kicsi, bűnös és vesztes nép kölyke. Szégyelld magad! Lehet, hogy ez az ország Magyarország, de törődj bele, hogy te itt magyarként mindig csak második leszel, ha nem a harmadik."
Az orvostudomány egyik ősi felismerése, hogy az, akiben a lélek megbetegszik, annak előbb-utóbb a teste is odavan. Ez történik a magyar társadalommal. Mérgezik a lelkét, hogy a teste is legyengüljön. Hogy elveszítse önvédelmi erejét. Csodálkozunk ezután, hogy évente egy kisvárosnyi magyar tűnik el a csonka-országban? Hogy világelsők vagyunk mindenben, ami rossz - depresszió, alkoholizmus, dohányzás, szívroham, agyvérzés, rák, öngyilkosság? Hogy nem látunk az utcán boldog, harmonikus arcokat, csak megnyomorított, keserű és kiégett páriákat? Talán mi hitványabbak lennénk, mint bármely más nemzet a világban? Nem hinném.
Ez az ország valódi problémája. A gazdasági válság, a közbiztonság szétesése, a mezőgazdaság felszámolása, a hazai vállalkozások haláltusája, a munkavállalók megnyomorított helyzete, a föld, a víz és az energiahordozóink kiszolgáltatott állapota, a multinacionális tőke és a bankok szabadrablása, a falvak eltűnése, a népességfogyás és az összes többi problémánk csupán mind-mind okozatok. Az ok, a valódi ok a nemzettudat szétverése. Az, hogy a Habsburgok elhazudták az eredetünket, a nagyhatalmak szétszabdalták Trianonban a nemzetünket, a kommunisták eltüntették a társadalmi elitet, az embereket pedig leszoktatták a közügyekről és a magyarságról, és végül az elmúlt húsz év. Az az időszak, amely a média, az oktatás és a kultúra normális esetben éltető patakjait mérgezte meg. Gyermekeink és mi magunk is nap, mint nap mérgezett vizet iszunk, amelyben győzikék, spirók, kertészek, hetihetesek és egyéb baktériumok úszkálnak.
Különösen veszélyes ez a felnövekvő generációk számára. A tiszta lapot jelentők, akik azt hiszik valósnak, amit először és a legtöbbször hallanak. Ha sokat hallják, hogy nekik nincs mire büszkének lenniük, akkor ezt egy olyan kényszerzubbonynak szokják meg, amellyel kötelező módon együtt kell élniük. Ezért a Jobbik számára, ha valami életbevágóan fontos, ha van missziónk a nemzet számára, akkor az az, hogy ezt a kényszerzubbonyt leszaggassuk a nemzet testéről. Akár tűzön és vízen, falakon és hegyeken is át kell mennünk a nemzettudat visszaadásáért. Mert ez a dominó első darabja. Aki ezt meglöki, az az egész dominósort végigfuttatja. Ha valaki képes lesz újra büszkeséget adni a magyarnak, az szinte mindent megoldott. Nem azt mondom, hogy az összes problémánk magától fog megoldódni, dehogy. Viszont minden könnyebb lesz és egyszerűbb, hiszen akkor nem eltunyult és reménytelen milliók néznek szembe bambán a tornyosuló gondokkal, hanem bátor, erős és büszke nemzet akarja majd megoldani a problémáit.
Olyan országban akarunk hát élni, ahol mi és a gyermekeink a családban, az óvodában, az iskolában, a templomban, a munkahelyen, a médiában, a piacon, az utcán és mindenhol azt halljuk: ,,Fiam, te magyar vagy. Magyarnak lenni a földön a leggyönyörűbb dolog. Adj hálát a Jóistennek, hogy magyar lehetsz, mert ez a legnagyobb ajándék neked. Gondolj mindig arra, hogy az ereidben folyik Attilának, Árpádnak, Szent Lászlónak, Hunyadinak, Bocskainak, Rákóczinak, Petőfinek, Horthynak és Pongrátz Gergelynek a vére. Különleges vagy. Légy mindig méltó hozzájuk és add tovább értékeidet gyermekeidnek!"
Nem akarunk hát sokat. Csak ennyit kér a Jobbik. Nem többet, de egy milliméterrel sem kevesebbet. Ha majd ezt elértük, akkor egy szusszanatnyi szünetet tarthatunk. De addig a Jobbiknak nincs megállása egy percre sem, nincs pihenő, nincs megállás, csak erőltetett menet. A tét ugyanis a lét. Június 7-én meg kell tegyük az első lépést!


Vona Gábor - Barikád
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionisták szerződhetnek a fe
  2009-05-27 21:33:34, szerda
 
 

A cionisták szerződhetnek a fegyveres testületekkel, a Jobbik nem + dokumentumok
2009. május 27. 14:31:03

Miközben a cionista média attól hangos, hogy a ,,szélsőséges Jobbik egy fegyveres testület szakszervezetével kötött megállapodást és, hogy ez szerintük milyen veszélyes a nemzetbiztonságra nézve, hajlamosak elfeledni azt, hogy nem is olyan rég a Honvédelmi Dolgozók Szakszervezetével kötött szerződést egy bizony Gyurcsány Ferenc nevű köztörvényes bűnöző és hazudozó. A cionista média kussol, a politikai elittel együtt, amelynek most roppant kellemetlen, hogy a saját fegyverüket fordítják ellenük. Pedig menyire konspiráltak és titoktartottak, hogy ki ne derüljön az alábbi eset.
Több politikus, minisztériumi és rendőri vezezető is felvetette, hogy a TMRSZ szakmai együttműködése egy párttal, konkrétan a Jobbik Magyarországért Mozgalommal nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Nemzetbiztonsági kockázatnak minősül, ha egy szakszervezet a munkavállalói érdekek érvényesítése és érdekvédelmi munkája hatékonyabbá tétele érdekében egy párttal szakmai együttműködést köt. Szeretnénk rengeteg nemzetbiztonsági kockázatot jelentő szakszervezetre felhívni a szíves figyelmüket, akik a TMRSZ-t jóval megelőzve, sokkal konspiráltabban kötöttek együttműködést és még a látszatát is el kívánták kerülni annak, hogy párttal kötik meg azt, bár a mellékelt dokumentumokból azért mindenki rájöhet arra, hogy a háttérben mégis csak egy párt áll. Vagy erről még a párt sem tudott?
Külön érdekesség, hogy a fenti együttműködési megállapodást aláíró szakszervezetek között megtalálni a HODOSZ, azaz a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetét. Tehát szintén egy fegyveres szervezet tagjait tömörítő érdekképviseleti szervet, mert mint tudjuk az alkotmányosságot - a megszólalók szerint - az veszélyezteti, hogy egy fegyveres erők tagjait tömörítő érdekvédelmi szervezet kötött együttműködést egy párttal. Érdekes módon az itt látható együttműködés kapcsán nem történt a média valamennyi vonalán tiltakozás, nem alakultak vizsgálóbizottságok, nem izzott a heves felszólalásoktól egyetlen országgyűlési képviselő arca sem a nemzetbiztonsági kockázat kiáltása miatt.
(Kuruc.info - Tettrekész)
A vonatkozó dokumentumokat megtekinthetik alább:

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=A_cionistak_szerzod hetnek_a_fegyveres_testuletekkel__a_Jobbik_nem__dokumentumok_57730
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fordulat előtt áll az Európai
  2009-05-27 21:30:21, szerda
 
  Fordulat előtt áll az Európai Unió


Külföld

2009. május 27. szerda, 14:12
A pénzügyi és gazdasági válság a politikai intézményrendszer működését és vele együtt a demokrácia működésének jelenlegi hatékonyságát is megkérdőjelezte.

Az Európai Unió legtöbb tagállamában az állam és társadalma közötti szerződés, gondoskodás megerősítése zajlik: kormányok segítnek állampolgáraikon gazdaságélénkítő, adó- és járulékcsökkentő és vásárlást ösztönző intézkedésekkel.

2009-ben Európa is változik: június 4-7-én európai parlamenti választások, október végén második ír népszavazás lesz a Lisszaboni Szerződésről, új Európai Bizottság alakul, és lehet, hogy új posztok létesülnek a Tanács elnökének állandó személyében a Külügyi Főképviselővel, aki egyben a Bizottság alelnöke lesz. És most van a gondolkodás, a pozíciók kialakításának, tervezésének az ideje. De Európában az eltérő modellek, eltérő helyzetek eltérő válaszokat és megoldási kísérleteket eredményeznek, igaz, az alkudozásból senki sem akar kimaradni. Az európai intézmények tanakodnak.

Mi az az ütemterv, amit senki sem akar elvéteni 2009-ben az EU-ban?

A június 4-7. EP választásokat követően a júniusi Európai Tanács, a kormány- és államfők a Bizottság elnökének személyére javaslatot tesznek. A júliusi plenáris ülésen az EP megerősíti ennek személyét. Várhatóan azonban az (első) Barroso Bizottság mandátuma megmarad október 31-ig. A másik eljárási kötelezettség a biztosok jelölése, parlamenti meghallgatásuk, majd a teljes Bizottságról való szavazás. Mindez valószínűleg kitolódik októberre. Október végén vagy november elején lesz a második ír népszavazás, és ha az eredmény ,,igen", akkor a további jelölés már a Lisszaboni Szerződés alapján történik, de addig a Nizzai Szerződés marad érvényben.

Nem végleges a parlamenti helyek száma sem. Nizza alapján 736, míg Lisszabon alapján 754 képviselői mandátum kerül elosztásra 2009-2014-re. A 2008. decemberi Európai Tanács ülésén döntöttek arról az állam- és kormányfők, hogy legkésőbb 2010-re kiigazítják a parlament létszámát -ha Lisszabon érvénybe lép.

A másik nagy kérdés a Bizottság összetétele és a biztosok száma. Nizza miatt csökkenteni kellene. De hogyan? Melyik tagállamot kellene ,,büntetni"? Érdekes ez a büntetés, hiszen a Bizottság ,,nemzet-semleges". A jelölésekre és a parlamenti meghallgatásokra az év második felében kerül sor. Így a svéd EU elnökség végén lesz igazából döntéskényszer a biztosok létszámát illetően, illetve az esetleges elnök személyéről is és az egyenjogú rotációról a tagállamok között.

Ekkorra már - a második ír népszavazás eredményének birtokában - az Európai Tanács tudni fogja, hogy Nizza vagy Lisszabon alapján működik-e tovább az EU. Persze lehet, hogy éppen a Külügyi Főbiztos posztja lesz a 27. biztosi hely, így ebből a tagállamból nem kerül ki újabb biztos. A személyre a júniusi Európai Tanács alkalmával tesznek javaslatot.

Mikor is lép életbe a Lisszaboni Szerződés? Az EU szabályai szerint az utolsóként ratifikációt követő első hónapban, tehát legkorábban december 1-jén. De még négy tagállam is verseng az utolsó helyért:

Írország, Csehország, Lengyelország és Németország. Csehországban a ratifikáció a parlamentben folyamatban van, de a legutóbbi belpolitikai változás a kormány bukása a bizalmatlansági szavazáson - még bizonytalanabbá tette kimenetelét. A német és a lengyel parlament ratifikálta a Lisszaboni Szerződést, ami most az államfők aláírására vár. Köhler német elnök azonban addig nem írja alá a ratifikációs okmányt, amíg a Szövetségi Alkotmánybíróság meg nem hozza döntését a Szerződés és a német Alkotmány összeegyeztethetőségéről. A cseh és a lengyel elnök pedig az ír népszavazás eredményétől tette függővé, hogy aláírja-e a ratifikációs okmányt.

2009 a kivárás, az alkuk éve lesz. Mindenhol zajlik az európai kampány. És ennek előszele már 2008 második felében megmutatkozott.

Nicolas Sarkozy 2008 végére már szerette volna megkötni a megállapodást a lisszaboni két új posztra jelölt személyről, de az ír ,,nem" ezt aláásta. Folytatódik tehát a politikai alkufolyamat, bizonytalanságban tartva egyfelől - a júniusi választások miatt - a Parlamentet, 2009 második felében pedig a Bizottságot, illetve a Tanácsot (az új lehetséges elnök és a formáció miatt). Az Unióban a jobb- és baloldal egyaránt a kényes egyensúly megtartásában érdekelt, folytatva a második világháború óta kialakult tradíciót, s így a néppártiak és a szocialisták kezében maradhatnak a fő pozíciók. A néppárti frakció (EPP-ED) azonban - a brit konzervatívok távozása miatt közvetlenül az EP-választások után, június 8-án - változni fog. És ezzel együtt egy euroszkeptikus mag megerősödése is valószínű, melyben szerepet kap a torykon kívül a cseh ODS és a lengyel PiS is. A gazdasági válság hatására az eddigi két nagy frakció alkuját alapvetően befolyásolhatja a zöldek, a liberálisok és az euroszkeptikusok aránya, tehát az európai politikai térkép akár markánsan is átrajzolódhat.

Európa tehát jelentősen változik 2009-ben. A nem várt globális gazdasági válság hatásával az intézményrendszer működésébe kódolt változások felerősödnek. A Lisszaboni Szerződés ratifikálása is e folyamatnak válik rabjává, függetlenül annak bármelyik kimenetelétől.

Az új Európai Bizottság tagjainak kiválasztási folyamata - az eddigiekkel szemben - összetettebb és kiszámíthatatlanabb lesz. A jelöltállítást tovább bonyolítja a Lisszaboni Szerződés körüli sok bizonytalanság, valamint a jelölő kormányok társadalmi támogatottságának meggyengülése. E tekintetben a magyarországi folyamatok, illetve következményeik a leglátványosabbak között lehetnek.

A nemzeti keretben gyenge teljesítményt nyújtó pártok, pártkoalíciók kihívói, számonkérői európai szinten is megjelenhetnek. Az európai parlamenti választások után kialakuló új erőviszonyok alapján - nem feledve a 2004-es Bizottság kinevezése körüli bizonytalanságokat és vitákat - még látványosabbá válhat a megerősödött legitimitású új Európai Parlament szembehelyezkedése a meggyengült európai kormányok által delegált jelöltekkel.

Nagyvárad.ro
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Innen már nincs hová hátrálni
  2009-05-27 21:11:40, szerda
 
  Innen már nincs hová hátrálni
2009. Május 27. 7:44:46

Tőkés László érzékeltette: járványszerűen terjed a magyarellenesség az egykori kisantant államaiban. Idézte Sólyom László március 14-én, Nyergestetőn tett kijelentését, mely szerint innen már nincs hová hátrálni. Jelezte, hogy a kárpát-medencei országokkal megkötött államközi szerződéseknek még a minimumát sem tartják be Magyarország szomszédai, tehát csakis intézményesített és törvények által garantált jogokban látja a leszakadt nemzetrészek problémáinak megoldását.



'Járványszerűen terjed a magyarellenesség az egykori kisantant államaiban'

Tőkés László a magyarországi vezetőket tájékoztatta Budapesten

Tőkés László EP-képviselő Sajtóirodája az alábbi közleményt jelentette meg 2009. május 26-án Budapesten: - Tőkés László püspök, EP-képviselő 2009. május 26-án a Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottságát tájékoztatta a romániai magyar köztisztviselők leváltásáról. Ezt megelőzően Szabó Vilmos külügyi államtitkárt hallgatta meg a Bizottság az említett témakörrel kapcsolatosan.

Tőkés László érzékeltette: járványszerűen terjed a magyarellenesség az egykori kisantant államaiban. Idézte Sólyom László március 14-én, Nyergestetőn tett kijelentését, mely szerint innen már nincs hová hátrálni. Jelezte, hogy a kárpát-medencei országokkal megkötött államközi szerződéseknek még a minimumát sem tartják be Magyarország szomszédai, tehát csakis intézményesített és törvények által garantált jogokban látja a leszakadt nemzetrészek problémáinak megoldását. eszámolt arról, hogy Romániában a kormány a 37/2009-es sürgősségi kormányrendelettel megszüntette a központi közigazgatás megyei intézményeiben vezető tisztséget betöltő szakemberek köztisztviselői státusát és elkezdte tömeges leváltásukat. A jövőben ezeket a tisztségeket legtöbb négy évre szóló szerződéssel alkalmazott személyekkel fogják betölteni.

A romániai magyar közösség szempontjából az intézkedés etnikai dimenzióban jelentkezik, a leváltott magyar intézményvezetők helyét ugyanis román nemzetiségűek veszik át, amely különösen a 85 százalékban magyarok lakta Hargita megyében és a 75 százalékos magyar többségű Kovászna megyében idéz elő tarthatatlan és elfogadhatatlan helyzetet.

A fenti két megyében 73, a kormányrendelet megjelenéséig köztisztviselői státusban, vezető beosztásban dolgozó magyar szakember közül eddig 41-et bocsátottak el vagy helyeztek át alacsonyabb pozícióba. Ugyanakkor itt már a leváltások előtt sem érte el a magyar intézményvezetők aránya a magyar lakosság arányát, ám az intézkedéssel rendkívül méltánytalan helyzetet teremtett a bukaresti kabinet. Hargita megyében az eddigi majdnem 50 százalékos magyar jelenlét 25 százalék alá csökkent, Kovászna megyében pedig az eddigi 40 százalék kevesebb, mint 20 százalékká válik az intézkedés nyomán.

Továbbá a 40 százalékban magyar lakosságú Maros megyében szintén megfeleződik az eddigi arány, 17 intézményvezető leváltásával kevesebb, mint 10 százalék körülire szorították le a magyar vezetők arányát.

Ha az összes erdélyi megyét tekintjük, 125 magyar nemzetiségű vezetőt váltott le a kormány a 222-ből, így a kormányrendelet életbe lépésével a magyar közigazgatási szakemberek kevesebb, mint fele tarthatta meg állását - egyelőre.

Tőkés László hangsúlyozta: az előállt helyzettel kapcsolatos véleménynyilvánításra kitűnő alkalommá vált az esedékes EP-választás, mert aki elmegy és él a szavazati jogával, az egyben állást foglal a jelenlegi diszkriminatív romániai kurzussal szemben, ezen túlmenően a demokrácia mellett teszi le voksát.

Kozma József, a Külügyi Bizottság alelnöke kifejtette: az európai parlamenti képviselet fontossága hatványozott értékkel bír a határon túli nemzeti kisebbségek részére, hiszen a határon túliak helyzetükből fakadóan egyrészt politikai, másrészt nemzetiségi identitásuk miatt hátrányos helyzetbe kerültek. Az első nem járhat együtt a másodikkal. Ezért a jelenlegi helyzetben a demokráciadeficit mint jelenség vészjósló jeleket hordoz, amely többek között a romániai kisebbségi kérdés megoldatlanságában nyilvánul meg. A legfontosabb, hogy hatékony érdekérvényesítésre van szükség, mind a politikai, mind a nemzetiségi szinten - mondta az alelnök. Horváth János, a Külügyi Bizottság tagja úgy értékelte, hogy a ,,Tőkés-perspektíva' ígéretes, megoldást hozó, közös érdeket képviselő vállalás.

Gogl Árpád külügyi bizottsági tag elismerően szólt Tőkés László európai parlamenti képviselő munkásságáról, rámutatva, Tőkés László azt az értékközösséghez való tartózást személyesíti meg, amely sajnálatos módon nem került be az Európai Unió leendő alkotmányának preambulumába.

Németh Zsolt fideszes politikus úgy vélte: a karhatalmi és az egyházi román honfoglalás jelenségét ma már egy harmadik elem egészíti ki, példának okáért az egyetemi térhódítás, utalva az aktuális román oktatáspolitikai törekvések és megnyilvánulások tényére (lásd a Babeş-Bolyai Tudományegyetem szalontai és kézdivásárhelyi fakultatásának megalakulását).

Az ülésen részt vett Berecz Marianne külügyi főosztályvezető asszony, aki külön megköszönte Tőkés László püspök tájékoztatását. Előre vetítette a várhatóan szeptemberben sorra kerülő magyar-román együttes kormányülést, amelyen a magyar fél szándékai szerint mindezekről szó lesz.

Tőkés László meghívta a Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottságát egy Erdélyben tartandó kihelyezett bizottsági ülésre.

Ezután Sólyom László köztársasági elnök hivatalában fogadta Bauer Editet és Tőkés Lászlót. A szlovákiai Magyar Koalíció Pártja európai parlamenti választási listájának, illetve a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács közös európai parlamenti választási listájának első helyein álló jelöltek programjukról, a következő ciklusban tervezett munkájukról, valamint a határon túli magyarság európai szintű képviseletének kérdéseiről tájékoztatták a magyar államfőt. Tőkés László annak a reményének adott hangot, hogy a lassan kárpát-medencei méretűvé szélesedő erdélyi magyar összefogás szellemében az EP-választáson a felvidékiek is minél nagyobb számban elmennek voksolni az erős magyar európai képviselet érdekében.

Sólyom László a megbeszélésen kiemelte annak fontosságát, hogy az európai parlamenti választásokon minél többen vegyenek részt, és adják le szavazatukat.


http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4383&rovat=
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Működőképes vízfegyver -a 21.
  2009-05-27 21:08:07, szerda
 
 


Működőképes vízfegyver -a 21. század biznisze

A víz egyszerű, de a földi élet fenntartásához nélkülözhetetlen anyag.
Óriási mennyiségben található földünkön, mégsem dúskálhatunk: nagy baj
ugyanis, hogy a vízkészleteknek mindössze néhány százaléka iható, a többi
sós, nehezen kiaknázható vagy fertőzött. Némely földrészen rendkívül kevés
van belőle, ennek következtében évente többmilliónyian pusztulnak el vagy
betegednek meg.

A vonatkozó ENSZ-normatíva szerint Magyarország egész területe aszállyal
sújtott térségnek tekintendő. Hazánk mégis aránylag jól áll a víz
dolgában, de ez sajnos a mostani kormányzat intézkedései nyomán minden
bizonnyal hamarosan megváltozik. A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap
(IMF), a láthatatlan világkormány hihetetlenül nagy hatalmú, látható
tagjai célul tűzték az ivóvízkincs privatizálását. A fokozódó lakossági
ellenállást figyelembe sem veszik.

A Világbank következetesen kényszeríti a kölcsönért folyamodó országokat a
vízművek privatizálására. 2004-ben például négymilliárd dollárt irányoztak
elő a privatizáló óriáscégek támogatására. A kölcsönt vissza kell fizetni,
tehát a privatizáló cégek minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközt
felhasználnak a haszonszerzésre.

Működőképes vízfegyver
Feltételezhető, sőt majdnem biztosra vehető, hogy a jelenlegi kormánynak
nyújtott hitel egyik feltétele a magyar vízművek privatizációjának
elősegítése volt. Ennek előszele már javában fújdogál. Máris napirenden
van az öt állami tulajdonú regionális vízmű összevonása és a tőzsdei
bevezetésre való előkészítése - ez pedig a privatizálás a "hátsó ajtón"
vagy a "kutya lukán" keresztül. Hazánkban nincs annyi tőke, amennyi a
felvásárlásukra kellene. Tehát ha a részvények megjelennek a piacon, a
Bechtel vagy egy másik cég bejön, fillérekért megveszi a részvényeket, és
ezzel a mai államvezetés megint hozzájut kéthavi pazarlás fedezetéhez. A
pécsi önkormányzat is előkészületeket tesz vízműveinek eladására. Sajnos a
polgároknak - sem ott, sem máshol - fogalmuk sincs arról, mi vár rájuk,
milyen gyalázatos kizsákmányolás elszenvedői lehetnek.

A "négy nagy" gigahatalma

Amint említettük, a Világbank óriási összegeket tett félre a világ
vízműveinek magánkézbe kényszerítése céljából. Ennek persze több oka
lehet, de először nézzük meg, mit jelent ez nekünk, fogyasztóknak. Először
is magasabb árat. Ki az a bolond, aki hatalmas összegeket fektetne be -
hacsak nem volna lehetősége a garantált nagy haszonszerzésre. Ez a
vadkapitalizmus lényege. Azaz a legkevesebb befektetéssel a legnagyobb
haszon elérése. Ha pedig monopolhelyzetbe kerül egy vállalat, ki
akadályozhatja meg a lehető legnagyobb haszon kisajtolásában? Mostanában
nagyjából négy óriáscég uralja ezt a területet: a francia Suez és Vivendi
(amely újabban Veolia Environment névre hallgat), a Német RWE-AG és az
angol Thames Water, a Bechtel- United Utilities tulajdona. Ezek
szolgáltatják a vizet, és kezelik a szennyvizet száz országban - majdnem
háromszázmillió fogyasztónak. Ha minden a terveik szerint teljesül, tíz
éven belül a fogyasztók hetven százaléka a markukba kerül.

Mivel jár a víz privatizációja? Magasabb árakkal és gyenge
szolgáltatásokkal - mint a világ számos táján tapasztalható. Ausztrália:
1998-ban a vizet giardia és ryptosporidium paraziták fertőzték meg a
privatizáció után.

Marokkó: Casablancában a víz ára megháromszorozódott.

Argentína: amikor a francia Suez Lyonnaise des Eaux átvette a vízműveket,
a víz ára kétszeresére emelkedett, a minősége pedig romlott. A társaság
kénytelen volt távozni az országból, mert a fogyasztók megtagadták a
számla kifizetését.

Anglia: 1989 és 1995 között a víz ára 67 százalékkal emelkedett. Sokan nem
tudták megfizetni a magas árat, és a vállalat elzárta a csapokat.

Új-Zéland: a lakosság az utcán tüntetett a vízművek privatizációja ellen.

Dél-Afrika: a víz drágult, hozzáférhetetlen lett, minősége csökkent,
miután a Suez Lyonnaise des Eaux Johannesburgban átvette a vízműveket.
Kolera terjedt el.



Egyesült Államok, Felton,
Kalifornia: a város 2008. május 30-án ünnepelte a vízművek privatizálása
elleni győzelmét. "Ez óriási győzelem Felton város lakóinak - mondták -,
és jó példa más városoknak is, hogy szembeszálljanak a magántársaságokkal,
amelyek óriási haszonra tesznek szert, emelik a víz árát, és nincsenek
tekintettel a vízlelő helyek sebezhetőségére."

Franciaország: ott már régen folyik a vízháború. Számos nagyváros kirúgta
a nyerészkedő vállalatokat, és visszavette a vízművek kezelését. Párizs:
amikor a polgármestert újraválasztották, a szavazók felhatalmazták a
vízművek visszaszerzésére. A választási ígéretet az emelkedő vízárak
kényszerítették ki. 2008 júniusában a polgármester hivatala közleményben
jelentette be, hogy teljesítik a visszavásárlási ígéretet. Az 1985-ben
privatizált vízműveket egy városi vállalat, az Eau de Paris veszi
kezelésbe.
Kanada: 2004-ben Hamilton város polgárságának tízéves küzdelme végződött
teljes sikerrel. A városi tanács megszavazta a vízművek visszavételét.
Ezzel véget ért egy hosszú, küzdelmes időszak, amelyet a folyamatos
titkolózás jellemzett - állandóan váltogatták az vállalkozókat, igyekeztek
eltitkolni a rosszul működő gépi felszerelés miatt keletkezett
szennyvízkiömléseket stb.

A 21. század biznisze

A felsorolást hosszan folytatnánk. Ha valaki el akar mélyedni e témában,
pötyögtesse be ezeket a szavakat a Google keresőbe: water privatization.
Annyi adat jön elő, hogy nem győzi feldolgozni őket.


A Fortune magazin szerint a víz "...a világ egyik legnagyobb üzleti
lehetősége. A víz lesz az az üzlet a 21. században, amely az olaj volt a
20.-ban. Az elmúlt tíz évben három óriásvállalat csendben megszerezte
mintegy háromszázmillió ember vízellátásának jogát az egész világon."

Kanada, Egyesült Államok, Európa, Ázsia és Dél-Amerika újságíróinak
tizenkét hónapos nyomozása, az erről készült jelentés szerint a jövő a
kétségestől a katasztrofálisig minősíthető. Amerikai és kanadai
vizsgálatok szerint a jóhiszemű önkormányzatok az óriásvállalatok nagy
rábeszélő technikája által sebezhetők. A létünket fenyegető veszélynek
óriási irodalma van a világban. Talán a legkiemelkedőbb elemzés a Polaris
Institute oldalain jelent meg 2004 januárjában Maude Barlow és Tony Clarke
tollából A vízprivatizáció a Világbank legújabb piacfantáziája címmel
(Water Privatization: The World Bank's Latest Market Fantasy).

Ha mindez nem elég a tömegek megmozgatására, gondoljunk a világhatalmak
küzdelmeire. Egy kialakulóban lévő világkormány által mozgatott világcég a
karmaiba került vízműveken keresztül teljesen megváltoztathatja az
erőviszonyokat - a lakosság élni akarásának, azaz életösztönének
mesterséges csökkentésével. Nem kell hozzá más, csak az ivóvízbe
juttatott, agyműködést befolyásoló kémiai vegyület. Ilyenek már ma is
léteznek. Lehet, hogy máris alkalmazzák ezeket? Fantáziajáték vagy valóság
- ez a kérdés. A vízműveken keresztül baktériumok, vírusok bevetésével
országrészek megbénítása, lakóinak kiirtása is lehetséges. Nyugodtan
mondhatjuk: akié a víz, azé a világuralom.

A víz sokkal fontosabb, mint az olaj, hiszen az utóbbit ki lehet váltani
más energiaforrásokkal, de a vizet semmivel sem lehet pótolni.

A mai magyar kormány ezzel nemigen törődik. A teljes nemzeti vagyont
jórészt elkótyavetyélték - mára alig maradt más, mint a föld és a víz.
Elszántságukból nyilvánvaló: ezek feláldozására is hajlandók a hatalom
megtartása érdekében. Ha ez sikerül nekik, megérdemeljük.

Magyaródy Szabolcs író, könyvkiadó (Hamilton, Kanada)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ron Werber legjobb tanítványa:
  2009-05-27 20:59:20, szerda
 
  Ron Werber legjobb tanítványa: FIDESZ
2009. május 27. 20:12:54

Tisztelt Bencsik András Főszerkesztő Úr, Kedves András!

Meglepődve szereztem tudomást a Demokrata 21. számából arról, hogy Ön rendszeres látogatója a homoszexuális hírportáloknak, internetes fórumoknak, s bennfentes ismerője a magyar ,,melegmozgalomnak" és vezéreinek. Természetesen az ilyesmi - amíg olyan formákban jelentkezik, ami másokat nem botránkoztat meg - teljességgel a magánszférába tartozó dolog, s eszemben sincs elítélni, megvetni Önt ezért. Hogy is szokták mondani? ,,Kinek a pap, kinek a papné..." Mi több, azt is felajánlom, hogy amennyiben Önt pusztán emiatt valamiféle súlyos megaláztatás, jogsérelem érné, akkor fordulhat hozzám, hiszen mint Ön is tudja, egész életemben kiálltam a jogaikban megsértett, indokolatlanul meghurcolt emberek mellett.


Az azonban már nem az Ön magánügye, hogy ha kedves csemegéi, azaz a ,,meleg-anyagok" között politikai ellenfelei lejáratására alkalmasat talál, akkor azt ,,a fiúkkal lepacsizva" közzétegye, az újságírói etika teljes félretételével. Most ez történt. Mivel azt túl meredeknek tartotta volna, ha háromgyerekes egyetemi docens létemre egyenesen pedofíliával vádol, ezért azt híreszteli, hogy legalábbis előmozdítója vagyok a pedofíliának. Nem érzi ezt egy csöppet ízléstelennek, András? Az olvasói közül sokan annak érzik, mert már többen értesítettek arról, hogy mélyen felháborodtak az aljas támadáson, és azonnal lemondják a Magyar Demokrata előfizetését.

Nos, bár az európai parlamenti kampány időszakában fontosabb lenne azzal foglalkoznom, hogyan előzhetnénk meg Magyarország Palesztinává válását, ha Ön erre kényszerít, hát röviden leírom a helyzetet, reagálok az Ön, illetve a Demokrata vádjára. Büntetőjogészként fő kutatási területem sokáig a nők, gyermekek, idősek és más kiszolgáltatott személyek sérelmére elkövetett bűncselekmények, valamint az ún. ,,szexuális bűncselekmények" kutatása volt, a Ph.D. tudományos fokozatomat is e területen szereztem. A kilencvenes évek elején több más téma mellett (mint például a büntetőjogi igazságtétel követelése, szembeszállva egyes parlamenti pártokkal) ezt, illetve az abortuszkérdést kutattam, ezen a területen jelentek meg publikációim, szakvéleményeim. Jogászi tudásomat nem a privatizációk, az ország külföldi kézre juttatásának előmozdítása érdekében kamatoztattam, hanem a legkiszolgáltatottabb áldozatoknak a leggyalázatosabb bűncselekményektől történő védelmére. Büszke vagyok arra, hogy a bűncselekmények áldozatainak jogai mint emberi jogok az én munkám, az én szakmai cikkeim révén kerültek a köztudatba Magyarországon.

Lehet, hogy a Demokrata megmaradt olvasói is megismerik majd e tanulmányaim legfőbb gondolatait, mert ha úgy döntök, hogy pert indítok lapjuk ellen, akkor jóvátételként azt fogom kérni, hogy a kiszolgáltatott áldozatok helyzetéről, jogvédelméről szóló jogászi munkám néhány fontos megállapítását kötelesek legyenek közölni. Persze a csokrot majd úgy állítjuk össze, hogy lehetőség szerint az olvasók is értsék, s ne a legbonyolultabb alkotmányjogi és büntetőjogi összefüggések jogi szaknyelven történő taglalása legyen eléjük tárva, mint a mostani lapszámban.

Tekintettel arra, hogy egy 16 évvel ezelőtti anyagról van szó ,,vádirat gyanánt", amit szerzőként nem én jegyzek, hanem négy férfiember, nehéz helyzetben vagyok a szakmai magyarázattal. Mindenesetre megpróbálom, mivel nem tagadom, hogy a szexuális bűncselekmények sértettjei életkorának kérdése része volt szakmai munkámnak. A magyar büntetőjogban a ,,beleegyezés korhatára" a 14. életév. Azaz: a 14 évesnél idősebb lánnyal vagy fiúval ,,beleegyezése" esetén bárki, akár egy negyvenéves is közösülhet, anélkül, hogy az idősebb, érettebb felet ezért felelősségre vonnák. Ez az életkor nemzetközi összehasonlításban is és a fejlődéslélektant figyelembe véve is rendkívül alacsony, s feltétlenül indokolt lenne mielőbbi felemelése. Sokáig fennállt egy indokolatlan és szerintem alkotmányellenes megkülönböztetés, amely alapján a homoszexuális visszaéléstől 18 éves korig védték a fiatalokat, míg a heteroszexuális visszaéléstől csak 14 éves korig. Szakmai meggyőződésem, hogy ez a különbségtétel nem volt indokolt, s az életkorokat egységesíteni kellett, majd felemelni, egységesen 18 évre.
Számos kutatásom bizonyította, hogy a 15-16 éves gyerekek igen súlyos traumákon mennek át, akár velük azonos nemű, akár ellenkező nemű személy él vissza azzal, hogy látszólag ,,beleegyeznek" a szexuális együttlétbe. Végtelenül sajnálom, hogy a tengernyi BTK-módosításba azóta sem fért bele, hogy a gyerekek szexuális kiszolgáltatottságával szembeni védelem megvalósítása érdekében a botrányosan alacsony ,,beleegyezési korhatárt" végre felemeljék.

Körülbelül 200 szakmai publikációm közül számos érintette ezt a fontos kérdést, az Önök által ,,leleplezőnek" szánt anyag is vélhetően valamelyik e körben készült szakvéleményem felhasználásával készült. Végtelenül primitív és rosszindulatú dolog egy közel három évtizedes, sok nemzetközi fórum és szaklap által is elismert szakmai karrier kétségbevonása, információk egymásra hányása. És végtelenül gonosz dolog egy olyan jogászt, aki egész életében a kiszolgáltatott emberek pártján, a bűncselekmények áldozatainak pártján állt, azzal vádolni, hogy a leggyalázatosabb bűncselekmény, a pedofil visszaélés előmozdításán fáradozott.

De persze van másik vád is ellenem a ,,leleplező cikkben", mégpedig az, hogy büntetőjogászként a nőkkel szembeni erőszakos bűncselekmények kutatása is szakterületeim közé tartozott, s sokat tettem azért, hogy a ,,pénz számolva, asszony verve jó" elve minél előbb nyomtalanul eltűnjön a süllyesztőben. Önnek mi kifogása van ez ellen, András? Ön szerint helyes és férfias dolog ütni-verni egy nőt?

Tudja, én megértem, hogy Önnek láthatóan erős érzelmei vannak e téren. De engedje meg, hogy büntetőjogászi és magánemberi minőségemben is megosszak Önnel egy tapasztalatot és egyben tanácsot. Tudja, sok olyan férfi van, aki - hogy így fogalmazzak - a homoszexuális honlapok és a melegek ügyei területén szeret ,,keresgélni"... Ez a szokás, illetve orientáció azonban egyáltalán nem szükségszerűen jár együtt a női nem féktelen gyűlöletével.
Nem kell elítélni a nők bántalmazása ellen harcolókat csak azért, mert valaki, hogy úgy mondjam, melegen ajánlja olvasóinak kedvenc meleg portáljait. A két dolog - a nők tisztelete, emberi méltóságuk elismerése - és a férfikapcsolatok legkülönbözőbb formái iránti érdeklődés, higgye el, jól megférhet egymás mellett.

Kérem, olvassa el Ön is a Terror a családban című könyvemet, amit politikai lejáratásom érdekében emleget a Demokratában. Meg fogja döbbenteni az a sok szenvedés és fájdalom, amit a kiszolgáltatott nők, gyermekek, idős emberek végigélnek (sokszor erőszakos halálukig) úgy, hogy semmiféle segítséget, támogatást nem kapnak. Ne vegye rossz néven, kérem, hogy szakmai pályafutásomnak több évét is az ő ügyük ,,felszínre hozásával" töltöttem. Kétségtelen, hogy a nők elleni erőszakkal szembeni fellépésnek az egyik legjobb módja, ha mi, nők, kellő önbecsülést, erőt mutatunk. Éppen ezért arra is kérem, hogy a primitív szőke nős vicceket egy polgári értékrendűnek mondott lapból sürgősen ,,felejtse ki". (Lásd például Levelezés rovatukat a mostani számban.)

Büszke vagyok arra, hogy a Jobbik EP-választási listájának első tíz helyén három erős nő szerepel, akik igen sokat tesznek a nemzetért, komoly szakmai hivatást gyakorolnak, s mellette mindegyikük három-három gyermek édesanyja. (Remélem, Andrást nem fogja nagyon bosszantani, hogy történetesen mindhármunknak 3 leánygyermeke van, Szima Juditnak, Hegedűs Lórántnénak és jómagamnak egyaránt. Higgye el, hogy nem az Ön és a női nemmel hadilábon álló sorstársai idegesítésére intéztük így.)

Kedves András! Egy bő hét van hátra az európai parlamenti választásig. Minden lapnak, minden főszerkesztőnek van valami kedves témája, szívügye. Önnek és a Demokratának a melegek jogai. Hát ott egye meg a fene, ha ennél fontosabb nincs Önöknek, mit tegyek. De rögtön utána nem lehetne mondjuk a magyar föld sorsával foglalkozni? Mint tudja, a jelenlegi politikai elit gyalázatos munkája következtében 2011 után meg kell nyitni eladásra a termőföldünket olyanok előtt, akiknek négyszer vagy ötször nagyobb a nemzeti jövedelmük, mint Magyarországnak. Mi ez, ha nem gyarmatosítás? Akkor, ha lehet, a jövő heti számukban inkább ezzel foglalkozzanak, ha kérhetem. Esetleg ismertessék a Jobbiknak az ezzel kapcsolatos programját!

Bár látom, Önök az ,,egy a tábor, egy a zászló" elvét vallják. Helytelen! Az egypártrendszer sem az egyik, sem a másik oldalon nem egészséges. Kérem tehát, hogy ne a Jobbik ellen, hanem a haza kiárusítása ellen, a nemzeti erők összefogása érdekében vesse be a Demokrata erőit!

S bocsánat, hogy végig Andrásnak szólítottam, de hisz' jól ismerjük egymást. Utoljára akkor találkoztunk, amikor Ön a Magyar Gárda alapító tagjaként szenvedélyes lelkesedéssel, könnyes szemekkel tartott előadást a Gárdáról - akiket röviddel ezután váratlanul pocskondiázni kezdett, s ádáz ellensége lett a ,,radikális jobboldalnak", így a Jobbiknak is. Sajnálom.

S kérem, hogy amennyiben nem Ön, hanem a Szerkesztőség más munkatársa írta a lejáratásomra szánt cikket, akkor neki továbbítsa e levelemet - de mivel névtelenül közölték az írást, úgy gondoltam, hogy Ön, mint főszerkesztő jegyezte. Kérem, akár Ön írta, akár más, ne legyen rá büszke! S végezetül kérem, hogy jelen levelemet helyreigazítás gyanánt következő lapszámukban leközölni szíveskedjék.

Adjon az Isten Szebb Jövőt!

Morvai Krisztina

Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tessék: ők irányítják a magya
  2009-05-27 20:53:21, szerda
 
 
Tessék: ők irányítják a magyarországi médiát

2009. május 26. 20:23
HunHír.Hu

A Marketing & Média szaklap második alkalommal készítette el ,,Az 50 legbefolyásosabb ember a magyar médiaiparban" című rangsort. A listára nem média-szereplők, hanem azok a szakemberek kerültek fel, akik véleményükkel, döntéseikkel meghatározzák a magyar médiapiac trendjeit, kijelölik annak irányait, hangsúlyait.

A lap összeállítása szerint a médiapiac legbefolyásosabb embere ismét Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója lett. Nem panaszkodhatnak a TV2-nél sem, hiszen Várdy Zoltán, a csatorna vezérigazgatója három helyet előrelépve az ötödik helyen végzett.

A lista második helyén Bayer József, az Axel Springer ügyvezetője végzett, a sajtópiacot rajta kívül még a negyedik helyezést elért Szabó György, a Sanoma Budapest Zrt. vezér-igazgatója képviseli a listán.

A médiaügynökségi vezetők közül a Top 50 legelőkelőbb helyét Simon Zsolt, a Mediaedge:cia ügyvezetője, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségé-nek az elnöke szerezte meg, miután a tavalyi hatodik után idén a harmadik helyezést érte el.

privátbankár.hu

HunHír.Hu kommentár:
ezektől sok jót nem lehet várni. Ők irányítják a magyarországi médiát, de nem a magyart.

Hozzászólás


saman - 2009.05.26. 23:02
Az azért nem volt piskóta, mikor a zsidesz médiaszakértője azt tudta mondani, hogy szerinte nem igaz az, hogy a média egy hatalmi ág. Utána azért lett zsír tv, meg echo......


Papi1 - 2009.05.26. 20:42
Hát, lesz mit takarítani a JOBBIK-nak! Azt hiszem, ha nem válogat, csak cserél, jobban járunk! Van Magyar szakember is elég, csak nem jutnak labdához. Nem kell kétségbe esni, nem nagy kunct, egy TV-t, vagy Rádiót, tisztességesen vezetni. Kinn az utcán, a piacokon van az igazi véleményformáló iskola, oda kell menni útbaigazításért. A "vágásokat" pedig mellőzni kell! Ha hazafias médiánk lehet, akkor nem lesz nehéz Magyar interjúalanyt találni.


Szívében MAGYAR - 2009.05.26. 20:35
Én ezekre nem is vagyok kíváncsi. Jó nekem a HunHír is.
Hála Istennek, hogy léteztek!



http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=19715
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.