Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Esik
  2008-07-14 06:28:37, hétfő
 
  Lassan olyan leszek, mint egy rossz német, az időjárás az első számú téma. De én nagyon nehezen bírom a hőséget, ezért örülök, hogy esik, és leesett a hőmérséklet.
A szomszéd tegnap egy kis összejövetelet tartott, s segítettem marhapörköltet főzni. Jó volt látni, hogy vagy húsz gyerek csivitelt. Én "nyomott" voltam (nem gyárilag), s végre a vihar kisöpörte a fülledtséget.
Korán lefeküdtem, a tévé nem érdekelt. Előtte még a Bécsi Naplónak begépeltem Borbándi recenzióját, nyelvileg átnéztem, s ma reggel el is küldtem Bécsbe, két orosz versfordítással (Cseh Karcsi) együtt.
Még három anyagot kell átnéznem, s begépelnem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem a szomszédasszonyhoz
  2008-07-13 07:25:41, vasárnap
 
  Elolvastam a tegnapi jegyzetet, s rögtön leesett az utolsó mondat pajzán értelme is. Nem a szomszédasszonyhoz kellett a száraz fehér bor. A húsokhoz.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pince hűvös
  2008-07-12 06:21:37, szombat
 
  Tegnap a feleségem rámparancsolt, és rendet raktunk a pincében. Ideje volt kialmolni, most már van kedvem lemenni. Lehet, hogy a mai meleg csak ott bírható ki.
Pedig tennivaló van bőven, hiába bágyaszt a hőség. Begépelni néhány Bécsi Napló írást, Pomogáts Béláét átnézni és rövidíteni, vezércikket írni az augusztusi számba. Olyan lírait - mondta Deák Ernő. A halászi '56-os könyvről a recenziót a Kisalföldbe. Aztán az evát kiszámolni s föladni, a járulékokat bevallani. És még a versről említést sem tettem.
Közben kitaláltam, hogy hortobágyi palacsinta lesz az ebéd, s húsleves.
Este sütünk a tárcsán néhány szelet húst, átjön pozsonyi szomszédasszonyunk, s száraz fehér borra gondoltam hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs idő semmire
  2008-07-11 06:37:17, péntek
 
  Ezzel az általánossággal üthetném el azt, hogy miért nem írtam napok óta. Magam is csoádlkozom, hogy miközben nem kell időre bemennem egy munkahelyre, a magamra osztott penzumokat is alig tudom tartani.
Tegnap Győr, elhoztuk a Mosonvármegyét, szép lett. Ez az első szám, amit technikailag is én készítettem, a színrebontástól a levilágításig.
Persze az időhiánynak az is az oka, hogy teljes gőzzel szervezem a három határon átnyúló történelmi-kulturális egyesület alapítását. S a múlt héten elkészült a negyedévente megjelenő Ellenszél folyóirat borítóterve is. Az egyesületről még csak ennyit, de nem a mostanság divatos (átlagos) egyesületnek szánjuk.
Elkészült közben a kertben egy kis "nyári lak" is, s kezdhetem a berendezését.
A hét végén még ejtőzés, aztán kedden jönnek vissza német rokonaink, s megyek a család után Debrecenbe.
De ez már egy másik történet.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Várakozás az időben
  2008-07-08 18:59:30, kedd
 
  Várakozás az időben

Ömlik szét a színarany,
átitat papírt és vásznat.
Isten érintése mindenütt,
tompa ragyogás és alázat.

Csurog a fény, betölt mindent,
megtelik a kert vele.
Csak ámulok. A mézes
levegő az ő lehelete.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Vendégjárás
  2008-07-07 06:09:25, hétfő
 
  SZombaton megjöttek a cottbusi és a drezdai vendégek, ezen a hétvégén nem volt időm gép elé ülni. Csupán a Palatia szerverére töltöttem fel a Mosonvármegyét, bár az internetszolgáltatóm megint keresztbetett. Szombat reggel kezdetem, s 50 megába sikerült becsomagolni a 150-et, de ez is egy óra eftépén. Felénél kikapcsolt a szolgáltató, fél napig nem volt internet. Aztán délután a szerveren ragadt törmeléket vettem le, s sikerült átlőni.
Remélem, minden rendben.
Ma a Balatonra készülün, bár szépen beborult. Igaz, kirándulni jó, nem szeretem a nagy hőséget.
Vendégeink holnap mennek tovább Jászapátira. Én pedig a pincét takaratom a héten, idefent nem férek el, a belső helyiséget szeretném kis irodának berendezni. A vállakozás dolgait külön kezelni.
A múlt héten Joó Józsi küldött egy könyvet. A pekingi kacsa című karikatúragyűjteményt. Ennek hivatalosan én vagyok a kiadója.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letoltak
  2008-07-04 20:41:04, péntek
 
  Tegnap bementem a könyvtárba, valaha ez is munkahelyem volt. Vicuska letolt a könyvheti blogomért, amelyben kicsit lesajnáltam az óvári "könyvehetet". Nem őket akartam bántani, kényszerpálya ez. Óváron nem kell néhány találkozón kívül mást szervezni. Már könyvesbolt sincs. Én tudom, hogy a kultúház feladatellátási szerződésében is volt ezel kapcsolatban kötelezettség, furcsáltam, hogy a könyvtár magára maradt.
Az elmúlt időben sokat utaztam, újságokat szerkesztettem. Most kicsit a versekkel is fogallkoznom kell. A várossal nem nagyon.
Egyénként más dolgok is foglalkoztatnak: augusztis 16-án létrehozunk egy olyan regionális szellemi egyesületet, amely az elkövetkező években a régió szellemiségét meg kívánja határozni. Nem írom le előre a neveket, de három ország befolyásos embereit sikerült meggyőznöm egy politika feletti társaság létrejöttének szülsáégességéről.
Holnap Cottbusból és Drezdából négyen jönek hozzánk, mosom át az agyamat a német (porosz, szász, pomerániai) nyelvre.
Egyébként szeretem könyvtárors kollégáimat, valahogyan érzem, hogy nagy baj esetén is számíthatnék rájuk.
S ez nem semmi.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
üres lap
  2008-07-01 06:58:14, kedd
 
  reggel kinyitom a gépet, s üres lap fogad.
július 1-je van tehát.
Időmániákusok vagyunk. Pedig nincsen idő. A XX. század elején (így római számmal, nem újmagyarul arabbal mindent!) könyvtárnyi irodalom született az időről. Bergsont habzsolták. Aztán nem jutottak előre az idővel kapcsolatban. Volt egy-két megállapítás, aztán eltűnt megállapítóival együtt a lövészárkok mélyén, a sárban.
Pár percre kiültem a teraszra ma reggel, s gyönyörködtem az eső utáni kertben. Néztem, melyik növény győzött a másik felett az éjjel. A gazon kívül most a paradicsom tűnik a legagresszívabbnak.
Nem jó felfedezni mindenben a győzni akarást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 255 db bejegyzés
Összes: 3565 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 784
  • e Hét: 3928
  • e Hónap: 13891
  • e Év: 58864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.