Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szerelem
  2011-07-19 12:55:52, kedd
 
  Szerelem


Őszibarack íz, s mézé. Összefutott
számban a nyál, amikor megláttalak.
Mint Danaé Klimt képén, ahogy folynak
le az aranyak.

Fölragyogtál te is, napsütötte
arcod fölragyogott.
Csak egy pillanat volt, s most ez
a pillanat e nyolc sorban ragyog.

Az előző vers párja. Tulajdonképpen egy dróton ránganak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leszámolás
  2011-07-19 05:33:32, kedd
 
  Felszámolás

Beszorítva. Rácsokat képzelek
mindenhova. Mintha mindenütt rácsok
lennének. Régi görcsök? Koszlott
madzagon rángok?

Utóízek? Elmúlnak lassan? Nem,
ezek már fényes új korlátok.
Lezárnak, szabad vagy, jelzik, s
elrekesztik a szabadságot.

Nincs semmi új a nap alatt,
szabadság sincs, rabság sincs, látod.

Hiába. Akiben hittél is csak
rozsdás dróton rángat.

Júniusi-júliusi vers, de félreérti az, aki közállapotainkat véli belelátni. Az is benne van. Inkább az érzelemvesztés verse. De csak nem fogok verset magyarázni!
Tegnap kaptam meg Böbétől a pannonhalmi újságot, szép cikk van a találkozóról Ábrahám Imre tollából. Köszönet érte, és a találkozóért is.
Marcival jól megvagyunk, akaratos, de aranyos kölök. Tegnap Jenővel "nyersre" befejeztük a szél-járást. A Mosonvármegyét is föltöltöttem a Lapcom szerverére. Sajtótájékoztató is volt, volt nagyfőnök is, kipihenve, vidáman. Aztán a héten Tusnádra megy még. Már csak kettőt kell aludni. Sandra számolja az éjszakákat, hogy mikor megyek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terv az van
  2011-07-16 05:33:12, szombat
 
  Sövényt kellene nyírni. Már olyan loboncos, mint az én hajam, de nem vettem még magamat rá, hogy fodrászhoz menjek. Marci mindkét nap dolgozik,igazán csak rajtam áll, hogy mit végzek el. Az újság szinte készen van, a szél-járás is. De jó néha lustálkodni is. Nagy ebédeket sem lehet főzni, nincs aki megegye.
Marad a sövényvágás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nehéz
  2011-07-15 19:21:19, péntek
 
  Reggel a hivatal, nem volt sok e-mail, telefon Győrbe, kész a Fellinger könyv. Beültem a kocsiba, érte mentem. Szép lett. Telefon Görfölnek, délután jött Fellingerrel, s elvitték az ezer könyvet.
Aztán barackbefőzés, kicsit gazoltam.
És fölhívtam a feleségemet. Sajnos rossz hír, ma volt a gyerek orvosnál, hétfőn kórházba kell mennie, s rögtön meg is műtik. Csomókat találtak a mellkasban. De jól tudtuk, hogy Zsókának ott kell lenni. A picike még nem tudja. Nem is volt erőm a leánnyal beszélni. Nagyzsóka szerint nem Ingolstadtban, sem Köschnem, hanem valami e betűs településen lesz a műtét. Én mindenesetre csütörtökön délután kimegyek, de ha kell, Zsóka még marad. Amíg kell. Sandrát iskolába kell vinni, az apja dolgozik. Kell valaki.
Ez most sok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép lassan
  2011-07-15 05:57:03, péntek
 
  Még nem látszik a kerten az, hogy kicsit többet vagyok itthon. Tulajdonképpen a folyamatos törődést igényli. Egyéb dolgaimon igen, behozom lassan a lemaradást. Szép lassan - ahogyan német nászasszonyom mondaná.
Az időről jutott eszembe. Nincs olyan telefon, hogy ne kérdezné meg, hogy milyen idő van. A Das Weter, nem a die Zeit. Jelentem, most érdekes. Lehűlt a levegő, kicsit esett is. Csak remélem, hogy az a nagy hőség nem tér vissza. Nehezen bírom. Igazán sem a meleget, sem a hideget nem szeretem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar arany
  2011-07-14 05:44:14, csütörtök
 
  Így hívom a sárgabarack lekvárt. A pincében hűsöl már közel száz üvegnyi lekvár, befőtt, s vadászok üres üvegek után. Lekvárban a sárgabarack a király. Mi ráadásul barackból főzzük, az ipar jórészt sütőtökből "állítja" elő. Nálam ez a különbség a gyümölcsíz és a lekvár között.
Nekünk is van egy kicsi fa, még csak két éves, de terem. S Görföl Jenő lát el bennünket Jókáról évente néhány ládányi gyümölccsel. Szép szokás.
Az idén őszibarackból is hatalmas mennyiség termett. Ezt háromliteres üvegekben mentem át télire.
Málna, ribizli is van néhány tégelynyi a fagyasztóban. S meggy is természetesen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó írások
  2011-07-12 05:30:13, kedd
 
  Ahogyan építgetem föl a folyóirat (szél-járás) új számát, és olvasom az elém kerülő dolgokat, úgy látom sok jó írás gyűlt össze. Nagyon jó a Kovács László-portré, jó Klári bécsi tárlatvezetése, s Ugri Misi gráci anyaga. (Következetesen Gárcot ír Gráz helyett, hisz magyar közegben, magyarul Grác volt a város lejegyzése.) Közel fele készen van a számnak, ez kiadványszerkesztést is jelent, nem csak szerkesztést.
Jó lenne a hét végére úgy elkészülni, hogy már csak javítgatni kelljen. És mehet nyomdába. Hogy miből fizetem ki, azt nem tudom. Van 100 ezer forint nyeremény rá a kulturális alapban, ez fele a nyomdaköltségnek. Tavaly a megye is segített fél számmal, most már nem volt pályázható alap.
Megoldjuk valahogyan.
Zsóka ma utazik, kiviszem az állomásra, s elintézem a hivatali dolgaimat, s újságokat gyártok utána. A jövő heti Lajtapressz is összeáll lassan, s a honlapoknál is utólérem magamat.
Igazából belül a saját verseskötet építgetésére is gondolok, de ha nekilátok, akkor minden energiám oda megy.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kissé feszült vagyok
  2011-07-10 21:25:01, vasárnap
 
  Nem bírom a hőséget, most betartottam, nem voltam kint 11 és 15 óra között. Tegnap megjöttek Jászapátiról a német rokonok, ma hazautaztak. Hívtak Drezdából, majd Renáta Cottbusból.
Azt hittem nyugodt két hét vár rám, átnézek mindent, kicsit rendbe rakom a kertet. Zsóka azt tervezte, hogy a jövő hetet követően egypár napot még nővérével tölt. De KisZsóka kórhába került, el kell mennie Köschingbe. Ugyan ma hazaengedték, de nyugodtabb vagyok, ha ott van. Így 21-én én megyek érte.
Át kell nézni az elektromos leveleket is, nagyon sok válasszal vagyok adós.
Zsóka kedden délelőtt vonattal megy Münchenbe, ma megvettük a jegyet, s onnét Ingolstadtba. Ott már várják.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint a gályán
  2011-07-09 06:44:30, szombat
 
  Jól éreztem magamat Ostry Grunban, Zsóka is velem volt, s két tanítványt is vittem. Szépek a hegyek, más a levegő. Selmecbánya szép, szerdán kutyagoltunk benne.
Aztán csütörtökön haza, délután benéztem a hivatalba, a nagyfőnök szerveztetett péntekre két sajtótájékoztatót. Így elszelelt a péntek. Megjelent a Mosonvármegye. Már az új tulajdonossal.
Most teljes erőbedobással a szél-járást készítem. S Csiszárral egy új kiadványt tervezünk, tetszik az ötlet. És a saját verseskötet is készül.
Nincs kedvem hosszú jegyzeteket írni. Majd bizonyára megjön.
A kedv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem aludtam!
  2011-07-05 06:29:17, kedd
 
  Még csak lusta sem voltam. Pénteken délután elment az Internet, s erre hétfőn már rá is jött a szolgáltató. Így nem először, nem volt hét végén kapcsolatom a külvilággal. Morogtam eleget, pont a Mosonvármegyét kellett befejeznem, amit e nélkül nem lehet. Így nem csoda, hogy még ma reggel is cseréltem a Lapcom szerverén az utolsó oldalt egy reklám miatt. Jó szám lesz. A Trianon keresztes Paukovits László féle tisztázó írás nagyot fog szólni, de ez van.
Kedves német rokonaink is megérkeztek, meghozva a "telet", olyan pocsék idő volt a hét végén, hogy be is fűtöttünk kicsit. Aztán tegnap elmentek Jászapátira, a hét végén jönnek vissza.
Én pedig elmegyek Ostry Grunba egy kicsit, gyerekeket is viszek, meg jó lesz kicsit másutt lenni. (Mert olyan ritkán mozdulok ki!) Kár, hogy Marci nem akar eljönni, "festi" a kisházat. Nos, ettől félek igazán.
Csütörtök délután szerettem volna visszajönni, de nagyfőnököm közölte, hogy nem kíván egyedül beszélni bécsi vendégével, akivel én egyeztettem időpontot. Így csütörtök 11-re itthon leszek. Majd korán indulok vissza. Igaza van, essünk túl a dolgon. Aztán a jövő héten ő is elmegy két hét szabadságra. Nagyon ráfér, sokat dolgozik, mindenütt ott van.
No de nem dícsérem, mert még jól esik neki. Bár a blogírásról és az olvasásról már leszokott. Erre tényleg nincsen idő. Igaz, a múltkor említett egy dolgot, amit csak innét tudhatott. De biztos vannak "jóakaró" olvasói, akiik visszamondják a kritikát. Nincsen semmi gond, teljes az összhang közöttünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 3565 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 719
  • e Hét: 3863
  • e Hónap: 13826
  • e Év: 58799
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.