Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Kötelező lesz futballmeccsre járni
  2013-10-02 16:34:48, szerda
 
  Kötelező lesz futballmeccsre járni
Vakkomondor

Nem azért épülnek a stadionok, hogy kihasználatlanul álljanak.

A nyakra-főre épülő és bővítés alatt álló stadionok, illetve a magyar NB1-es mérkőzések 1528-as átlag fizetőnéző száma között feszülő ellentét feloldására nyújtott be egyéni képviselői indítványt két kormánypárti képviselő.

üres11_1.jpg

,,A szurkolói részvétel a Nemzeti Együttműködés Rendszerében" című törvényjavaslat szerint minden 6. életévét betöltött magyar állampolgár jogosult és egyben köteles is lesz labdarúgó mérkőzésekre járni. ,,A labdarúgás mint nemzeti attribútum cserbenhagyása jogkövetkezményeket vonhat maga után, ha a gondatlan elkövető két figyelmeztetés ellenére sem teljesíti a jogszabályban meghatározottakat" - olvasható a kissé nyakatekert szövegben, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy aki két kihagyott bajnoki forduló után a soron következőn sem jelenik meg, azt előállíthatják és gyorsított eljárásban bírsággal sújthatják.

A törvény betartása érdekében minden magyar állampolgár köteles lesz éves bérletet váltani valamelyik első osztályú csapat mérkőzéseire. A megjelenést a beléptető rendszerrel ellenőrzik és igazolják, ami online kapcsolatban áll a Nemzeti Adó és Vámhivatallal.

elado-napraforgomag11.jpg

A törvénnyel összefüggésben megkezdik a Nemzeti Szotyola Pirító és Csomagológyár építését.

http://avakkomondor.blog.hu/2013/10/02/kotelezo_lesz_futballmeccsre_jarni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tapasztalatlan ifjú az MNB csúcsszervében
  2013-10-02 16:11:09, szerda
 
  Tapasztalatlan ifjú az MNB csúcsszervében

Index

2013. szeptember 30., hétfő 16:13 | [aznap frissítve] |


Bámulatosan felívelt Kandrács Csaba István karrierje, hiszen a 32 éves jogász szinte biztosan bekerül a jegybank monetáris tanácsába, a nemzeti bank legfőbb döntéshozó testületébe. Ez egy bravúros karrierút újabb lépcsője, annál is inkább, mivel így Magyarország monetáris politikájába egy olyan jogász fog beleszólni, akinek szakmailag semmi hasonlóhoz nem volt köze, de magához a közgazdaságtanhoz se igazán.
Kandrács Csaba eletrajz (1) másolata
A teljes önéletrajzért kattintson!Fotó: kormány.hu

Önéletrajza szerint a Pécsen végzett jogász (de elvileg a Közgázon is tanult jogot) az egyetem vége felé, már 2003-ban a Pénzügyminisztériumban volt ,,pénzügyi szakértő" három hónapig. Utána öt évig ,,igazolás szakértő" volt a beosztása ugyanott, majd pár hónapig csoportvezető is lehetett a PM belső ellenőrzésénél.

Innen azonban 2009 tavaszán átment az V. kerülethez, pénzügyi osztályvezetőnek, ahol tavaly nyárig szolgálta Rogán Antal kerületét. Itt remekül végezhette a dolgát, mivel előbb helyettes államtitkár lett négy hónapra az NGM-ben, majd azzal került be hírekbe, hogy hozzá igazították a szabályozást, hogy kinevezhessék az Államkincstár elnökének kellő vezetői tapasztalat nélkül is. Azonban itt is csak ideiglenes megoldásnak szánták, mivel 4 hónap után már el is küldték a szervezet éléről.

Karrierjének csúcspontja most a jegybank vezető testülete, bár komoly szépséghiba, hogy a Monetáris Tanácsba elvileg az ország legjobb makroökonómiával foglalkozó közgazdászait lenne célszerű beválasztani, ő pedig nem is tanult úgy általában soha közgazdaságtant említésre méltó szinten.


Persze nem lenne teljesen kizárt, hogy valaki magára szed némi közgazdasági tudást a munkahelyein, de ez egy, az igazolásokban és a belvárosi önkormányzat pénzügyeiben jártas embernél nagyon kevéssé valószínű.

Természetesen nincs kizárva, hogy az V. kerület pénzügyi osztálya kemény elvárásokkal teli kompetitív környezet, de azt semmiképpen nem lehet mondani, hogy közgazdász szakmai körökben kiugró elismertséget szerzett volna magának. Most Kandrácsra is bízzuk többek közt a monetáris politikánkat és az ország egész külső stabilitását, a devizatartalékot vagy a teljes bankrendszerünk biztonságát is


http://index.hu/gazdasag/2013/09/30/alkalmatlannak_tunik_az_uj_mt-tag/


Nem értem ezt az alkalmatlanság dolgot. A NER-ben az számít alkalmasnak, aki a központi akaratot a maga posztján érvényesíteni tudja.
Nálunk az MNB monetáris tanácsa is ugyanolyan végrehajtó szerv, mint a Parlament, vagy az NMHH, vagy bármilyen más szervezet. Ez az új rend. Ehhez igazodik a tisztségviselőkkel szemben támasztott követelményrendszer is.
Konkrétan itt: úgy kell majd szavaznia, ahogy megmondják neki. Ha ennek megfelel, akkor alkalmas. A fölösleges szaktudás csak megzavarná a fejét a kiadott ukáz végrehajtásában.

Kinek mi köze hozzá ?

Hogy ebben az országban kiből mi lesz, azt viktorotok dönti el, oszt jónapot.

Kartács kartás biztos ért valamihez. Szép lehet, ha okos nem is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papcsák a Fidesz szent tehene
  2013-10-02 16:02:46, szerda
 
 
Papcsák a Fidesz szent tehene

Spirk József,
Szabó András

2013. október 1., kedd 10:41 |

Bár folyamatosan konfliktusban áll a saját párttársaival, a múlt héten pedig 100 milliós korrupcióval vádolták meg, ennek ellenére a Fidesz továbbra is kitart Papcsák Ferenc zuglói polgármester és egykori elszámoltatási biztos mellett. Az óriási kreditet annak köszönheti, hogy régi harcostárs, és sokat tett a pártért. A Fideszben még azt is az MSZP aknamunkájával magyarázzák, ha Papcsákot egy másik fideszes mártja be.


Papcsák Ferenc zuglói polgármester megítélése nem változott a kormánypárton belül azt követően, hogy a múlt héten nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen egy építési vállalkozó korrupcióval vádolta meg.
D SOS20100607021
Fotó: Soós Lajos

A Fidesz parlamenti képviselői kivétel nélkül védelmükbe vették az egykori elszámoltatási biztost, azt állítva, hogy bárkiről készíthető ilyen típusú hangfelvétel, de az még nem jelenti azt, hogy az illető el is követte azokat a bűncselekményeket, amelyekkel a felvételen vádolják. Az, hogy a zuglói beruházások pénzügyeit érdemes lenne tisztázni, fel sem vetődött. Több képviselő azt is előhozta, hogy az MSZP a múlt héten droghasználattal vádolta meg a szombathelyi fideszes alpolgármestert. Szerintük a két eset hasonló, és azt jelzi, hogy megindult a választási kampány.
Biztos a pozíciója

A kedd este megjelent - az interneten azóta már nem elérhető - hangfelvételen Papcsák helyettese, Zugló fideszes alpolgármestere, Ferdinandy István egy helyi vállalkozóval beszélget. Utóbbi arról panaszkodik, hogy miután az önkormányzati közbeszerzésén elnyert egy építési munkát, az üzlet értékének 20 százalékát, 100 millió forintot vissza kellett fizetnie. A vállalkozó szerint a pénzt az önkormányzati tulajdonú zuglói vagyonkezelő vezetője szedte be, de szerinte tudni kellett róla Papcsáknak is.

Mivel a Fidesz összezárt Papcsák mögött, így a hangfelvételen elhangzottak nem kerültek szóba sem a képviselőcsoport, sem az elnökség ülésén. Annak ellenére sem, hogy a szintén Fidesz-KDNP-színekben megválasztott alpolgármester múlt szerdán lényegében megerősítette, hogy az ő irodájában egy valódi beszélgetésen készült a felvétel. Az országgyűlési képviselők szerint a pártvezetés azért is kitart Papcsák mellett, mert a politikus régóta a Fidesz tagja, és sokat tett a kormánypártért. ,,Biztos a pozíciója" - mondták róla a fideszes politikusok, meg azt is, hogy ,,,,jó a beágyazottsága".
DSZZS20100606001
Régi fideszes. Papcsák Ferenc és Szijjártó Péter 2010. június 6-án, Lovasberényben a kormány háromnapos, rendkívüli ülésén.Fotó: Szigetváry Zsolt

Papcsák a Fidesz több alapítójához hasonlóan a Bibó István Szakkollégium tagja volt, 1997 óta Fidesz-tag, 2002 és 2006 között volt már parlamenti képviselő. A politikust a Fidesz szombati kongresszusán újra beválasztották a párt számvizsgáló bizottságába, amely a párt vagyonkezelésének, pénzügyeinek ellenőrzéséért felel. A Fideszben a botrányért így nem Papcsákot, hanem a helyettesét, Ferdinandyt tartják felelősnek.
Orbán nem szólt

Papcsák megtarthatja a zuglói választókerület vezető címét, vagyis nagy valószínűséggel őt indítják egyéniben a tavaszi parlamenti választáson.

Megkérdeztük a politikust, hogy a párt elnöksége, illetve személy szerint Orbán Viktor kormányfő nem jelezte-e neki, hogy helyi botrányok miatt elvesztheti a jelöltségét. Annyit mondott, hogy a pártvezetésből senki sem kereste emiatt, majd Pesti Imréhez, a Fidesz budapesti regionális igazgatójához irányított bennünket, mert ilyen ügyekben ő jogosult nyilatkozni. Hozzátette: a továbbiakban is Zuglóért dolgozik, és a zuglói emberek mondanak majd véleményt a munkájáról.
Mesterházy feleségével indult

Pesti Imre az Indexnek azt mondta: a hangfelvétel nyilvánosságra hozatala a választási kampány része, még ha abban Ferdinandy személyében egy fideszes politikus is érintett. A regionális pártigazgató szerint azt követően indult lejárató kampány Papcsák ellen, hogy a kerületi önkormányzat vizsgálni kezdte egy olyan cég ügyeit, teljesítési igazolásait, ahol Mesterházy Attila MSZP-elnök felesége dolgozott.

Papcsák két nappal a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után, szeptember 26-án kiadott egy közleményt, amelyben beígérte, hogy hamarosan fény derül a az előző ciklus szakértői szerződéseinek szabálytalan kifizetéseire, jogellenes teljesítésigazolásaira. Az elmúlt nyolc év egyik fő témája Zuglóban az EMC Cunsulting Kft. ügye, mert a tanácsadó cégben többek között Mesterházy és a kerületi MSZP-s képviselő, Tóth Csaba neje is tulajdonos volt. Az EMC szerződtetése már a 2010-es választási kampányban is téma volt, írt róla többek között a Magyar Nemzet, de a kft. már legalább három éve nem működik, Mesterházy Szilvia pedig a kritikus időszakban nem volt a cégben, sőt az MSZP szerint az önkormányzattal szerződések sem köttettek.

Pesti Imre arra vonatkozó kérdésünkre, hogy indul-e etikai eljárás, vizsgálat Ferdinandy ellen, azt felelte: bízik benne, hogy mindenki a békés kampányban érdekelt, de az ellenzék vasárnapi tüntetése, ahol egy Orbán-szobrot döntettek le, azt mutatja, hogy gátlástalan választási kampány várható.
Baktalórántháza helyett Zugló

Papcsák, aki korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés tagja volt, 2002-ben és 2006-ban is Baktalórántházán indult egyéniben, 2010-ben választották a XIV. kerület polgármesterévé. A Fidesz számára ez azért volt komoly eredmény, mert Zugló korábban hagyományosan baloldali körzet volt.
v2010 plakatok6 15
Fotó: Nagy Attila / Index

Az önkormányzati képviselő testületben 1994 óta mindig MSZP-SZDSZ-többség volt, még 2002-ben is, amikor a fideszes Rátonyi Gábort választották polgármesterré. Rátonyi megválasztását annak köszönhette, hogy az szocialisták és a szabad demokraták nem tudtak megállapodni a visszaléptetésekről, és egymást ütötték ki a győzelemből.

Papcsák 2010-ben viszont nagy támogatottsággal szerezte meg a parlamenti mandátumot a körzetben, és erős emberként indította a ciklust, Orbán Viktor a kormányváltás után az elszámoltatásért felelős kormánybiztosává emelte. Polgármesterré választása miatt azonban le kellett mondania a kormánybiztosságról, mert a két tisztség összeférhetetlen volt.

Vagyonnyilatkozata szerint a politikus egyike az Országgyűlés legvagyonosabb képviselőinek, valószínűleg korábbi ügyvédi tevékenységének köszönhetően 116 millió forintos megtakarítása van. Az exkluzív szolgáltatások iránti vonzalma sem maradt ismeretlen a nagyközönség előtt. Felső árkategóriás autói, tripla méretű polgármesteri parkolóhelye és saját bejáratú, milliós önkormányzati WC-je miatt sokat foglalkozott Papcsákkal a sajtó.
Az első ülésen leszavazták

A polgármesternek a helyi Fidesszel többször is meggyűlt a baja, úgy tudjuk, néhányszor maga Pesti Imre látogatott el Zuglóba, hogy rendet tegyen a felek között. Az első konfliktus már a képviselő-testület alakulóülésén megmutatkozott, miután a helyiek eleve nem őt gondolták a legalkalmasabbnak a polgármesteri posztra. Ez közrejátszott abban, hogy a kormánypárti képviselők többsége nem szavazta meg a kívülről hozott alpolgármester kinevezését sem. Papcsák saját korábbi kampányfőnökét, Kovács Balázst jelölte a posztra. Kovácsot végül megválasztották, de az ellentét végig ott lappangott az erőt alkalmazó polgármester és a helyiek között.

Kovács Balázs kevesebb mint két év után lemondott azzal az indokkal, hogy szakmailag nem értett egyet főnökével, ezt követően Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. igazgatójává nevezte ki.
Feltört ajtó, pénzmegvonás

A következő komolyabb összetűzés viszont olyan mély törést okozott, hogy már nem is próbálták eltitkolni a kerületi vezetés és a helyi fideszesek között ellenséges viszonyt. Idén februárban Papcsák hiába győzködte órákig zárt ajtók mögött a frakciót, hogy támogassák a BVSC ingatlanának átvételét, a zuglói fideszesek többsége kihátrált a polgármester mögül. Azzal magyarázták ellenállásukat, hogy a polgármester olyan üzletet akar rájuk erőltetni, amelynek ők ihatják meg a levét. Papcsák ahogy jött, 2014-ben el is megy a kerületből, a milliárdos költségvetési kötelezettségek viszont ott maradnak a helyeik nyakán, érveltek.

A titkos felvételen hallható Ferdinandy alpolgármester is a BVSC-ügy során vált végleg kegyvesztetté. Papcsák annyira felhúzta magát, hogy először elvonta tőle feladatköreit, majd megkísérelte leváltatni. Ám ez a kísérlete nem sikerült, mert a helyi frakció nem támogatta. A nyáron az önkormányzat épületében feltörték Ferdinandy irodájának ajtaját, amit később azzal magyaráztak, hogy az alpolgármester nem adta le a kulcsot, a nyári renovációs munkákat viszont el kellett végezni.

De az sem tartozott a barátságos gesztusok közé, hogy Papcsák olyan beadványt terjesztett a képviselő-testület elé, amely - ha megszavazzák - lehetővé tette volna a polgármesternek, hogy megvonja a kormányoldali frakció fizetésnek jelentős hányadát, ha rosszul szavaznak. Természetesen nem szavazták meg.

Az MSZP viszont, annak ellenére, hogy Papcsák és Pesti most durva kampányolással vádolja, eddig nem sok borsot tört Zugló vezetőjének orra alá. Tóth Csabával kapcsolatban sokan kifejezetten azt észrevételezték, hogy az elmúlt három évben akkor is hallgatott, amikor egy ellenzéki politikus számára kitűnő lehetőség adódott volna a szereplésre.

Tóth nem szólalt meg a vagyonkezelő cég ügyeiben, és nem szólalt meg az utóbbi napokban sem, amikor 2014-es országgyűlési jelöltként előre bevihetett volna néhány balegyenest leendő ellenfelének. Az MSZP tartott ugyan sajtótájékoztatót a hangfelvétel ügyében, de azon a szocialisták XIV. kerületi parlamenti képviselője nem vett részt.

http://index.hu/belfold/2013/10/01/papcsak_a_fidesz_szent_tehene/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán elszólta magát a választásokról
  2013-10-02 15:57:14, szerda
 
  Népszava: Orbán elszólta magát a választásokról

2013. október 02., szerda, 07:52 • Utolsó frissítés: 7 órája
Szerző: hvg.hu

Bár a köztársasági elnök még nem tűzte ki a jövő évi parlamenti választások időpontját, Orbán Viktor a pártkongresszuson elmondott beszéde alapján mégis tudja, mikor lesznek - írja a Népszava.

Hét hónappal vagyunk a választások előtt - mondta Orbán Viktor a szombati Fidesz-kongresszuson elmondott beszédében, ez pedig azt jelzi, hogy Áder János köztársasági elnök nem májusra, hanem áprilisra tűzi ki majd az országgyűlési választás időpontját. Ez annak jele, hogy nem a május 25-i európai parlamenti választásokkal együtt rendezik a parlamenti választásokat - írja a Népszava, amely úgy véli, hogy az együtt rendezett voksolással ugyan spórolt volna az ország, de a lap szerint a Fidesznek "nincs ínyére" az EP-választással járó fokozottabb nemzetközi figyelem, az uniós választási megfigyelők jelenléte, valamint a magasabb részvételi arány.
Fotó: Túry Gergely

A Népszava emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor milyen jól informált ilyen kérdésekben, 2005 decemberében például egy Fidelitas-rendezvényen elsőként beszélt arról, hogy 125 nap van a választásokig, s bár mindenki cáfolta, hogy egyeztetett volna Sólyom László köztársasági elnökkel, de jóslata gyakorlatilag bejött.


http://hvg.hu/itthon/20131002_Nepszava_Orban_elszolta_magat_a_valasztas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma is aktuális 20. század elejei példázat a kazárokról
  2013-10-02 15:47:16, szerda
 
  2013-10-01. 19:14
Ma is aktuális 20. század elejei példázat a kazárokról

1901-ben jelent meg Bartha Miklós Kazárföldön című klasszikus szociográfiai remekműve, amely az akkori Magyarország északkeleti országrészében, a beregi-máramarosi régióban kialakult áldatlan és nemzetpusztító szociológiai állapotokat taglalja. Azt, hogy a nagyobb részt ruszin, kisebb részt magyar parasztok miképpen lehetetlenültek el, mentek tönkre egzisztenciálisan egyfelől a Schönborn-uradalom gazdasági improduktivitásának, másfelől a Galíciából tömegesen beáramló kazár, azaz zsidó uzsorások tevékenységének következményeképpen. Korántsem véletlen tehát, hogy a Klik nem szorgalmazza Bartha művének a középiskolai tananyagba történő beépítését.

A Kazárföldön szépirodalmi jelentőséggel is bír, számos tájleírást és szebbnél szebb metaforikus és impresszionista jellegű képet tartalmaz. A kazár jelenséget, annak a magyar életre gyakorolt hatását - számos konkrét statisztikai és ténybeli adat közlése mellett - egy metaforával is plasztikusan érzékelteti a könyv szerzője. Amikor a kazár átsétál a Kárpátok hágóin, még szerencsétlen nyomorult, miként annak a földnek a bennszülöttjei, ahová megérkezik. Majdnem olyan szánalmas, mint leendő áldozata. Azonban e nép nagyobbik része élhető állapotban van. De honnan szívhatná el a meggazdagodáshoz szükséges életnedveket? Hiszen az az organizmus, amelybe gyökérkarmaival kapaszkodik, már kiélt, elsatnyult. Silány mező silány takarmányt ad. Más szóval: üres kamrából nem lehet dús asztalt teríteni. Évszázados tölgy alatt vajon ki látott már viruló tenyészetet? Ott bizony gyéren, soványan, sápadtan nő a fű és virág. A cserje is vézna lesz és időnap előtt elpusztul. A százados tölgy, vagyis az uradalom hatalmas lombsátora elfogja a kis egzisztenciáktól az éltető napsugarat, az esőcseppet, a harmatot. A vegetáció bizony vézna, sápadt és erőtlen az örökös árnyékban.
A kazár erre az erőtlen tenyészetre vetette magát. Képzeljük el ezt az élethelyzetet úgy, mint azt a vackorfát, amelyet fagyöngy parazita támadott meg. A fagyöngy magvait évtizedek óta hullajtja a fára a szürke rigó, seregély és más madarak. Ameddig azonban ép, egészséges és életerős a vackorfa, addig a mag nem tud megfoganni, nem hajt gyökeret. A fa rezisztens és ellenáll. Amikor viszont taplósodni kezd a fakéreg és odvasodásnak indul a törzs, megszűnik a vackorfa természetes ellenálló képessége, s a fagyöngy magva megfogamzik. Így fogant meg a hegyvidéken a kazár. A vackorfa kérge már eltaplósodott-korhadt. A fagyöngy embriója élni kezd. A törzs pedig pusztul. Tavaszi hajtása gyönge, idétlen, terméketlen és életképtelen, virága kevés, gyümölcse silány. Minél inkább sorvad és fogyatkozik a megtámadott fa életereje, a fagyöngy vaskos, egyre sűrűbben burjánzó merev és érzéketlen levélzete annál jobban díszlik. Azonban megmarad fagyöngynek. Ahhoz már nem nyújt elég tápanyagot a sínylődő-pusztuló vackorfa, hogy a fagyöngy önálló fává fejlődhessen. A fa lombozatának végzete beteljesedik, amikor megjelenik a kora téli dér. A halványpirosra kínzott levél ekkor már váltogatja az elmúlás sárga színét, és a legenyhébb szélfuvallatra tömegesen szállingózik az enyészet világába. Éppen ezért a fagyöngy bokrok még inkább feltűnnek az ágak között. Mert ezek nem veszítik el színüket a dér csípése alatt. Kiállják a legzordabb időjárást is. Télen is zöldek, merevek, érzéketlenek. Baljóslatú energiával indázzák körül a megtámadott fa redvesedő ágait.
Végkövetkeztetésként Bartha Miklós azt a tételt fogalmazza meg, miszerint nem minden esetben igaz az a filozófiai tézis, hogy a semmiből csak semmi lehet: ex nihilo fit nihil. A kazár esetében ugyanis a semmiből is lesz valami. Ráadásul mérhetetlenül sok valami...
Lipusz Zsolt - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/6/118403/#ixzz2gZXWItr4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holokauszt-palota helyett a turizmusra kéne költeni a közpén
  2013-10-02 15:34:23, szerda
 
  Holokauszt-palota helyett a turizmusra kéne költeni a közpénzt
2013. október 02. 08:19
Kostás Roland - Hunhír.info

Néhány nappal a turizmus világnapja megünneplése után lefagyhatott a mosoly az ágazat szereplőinek arcáról, amikor meglátták, hogy mindössze 9,9 milliárd forint szerepel a 2014-es költségvetési törvényjavaslat turisztikai célelőirányzat rubrikájában. Mások viszont örülnek, hogy a holokauszt-évre előre be vannak tervezve a milliárdok.

Ezen lobbizással ugyan lehet még szépíteni, de egyelőre 2012 és 2013 után ezúttal egyelőre nem nyertese, hanem vesztese a turizmus a büdzsének. Idén ugyanis 12,5 milliárd forintot kapott a turizmus, és még 2012-ben is bőven 10 milliárd forint felett volt ez az összeg.

"A turizmus a magyar gazdaság egyik meghatározó, szolgáltató ágazata, mind a GDP-hez való hozzájárulás, mind a foglalkoztatás vonatkozásában. A turizmus elősegíti a helyi hagyományok fennmaradását, a kulturális- és természeti értékek bemutatását, javítja az országról kialakult képet és jelentős szerepe van az elmaradott térségek felzárkóztatásában, a vidéki népesség megtartásában is" - olvasható a törvényjavaslatban. Ráadásul a turisztikai célelőirányzat terhére történik a világ legnézettebb sporteseményei közé tartozó, Magyarország számára jelentősen pozitív makrogazdasági hatással bíró Forma 1 - Magyar Nagydíj rendezői jogdíjának támogatása is.

At egész ország javára váló turizmus fejlesztése helyett a holokultuszt erősítik jövőre is 6.5 milliárd forint közpénz felhasználásával, aminek legfeljebb annyi a haszna, hogy egyes cionisták és a liberális médiahatalmak szócsövei nem százszor mondják ki, hogy Orbán nyilasfasizta, csak 99-szer. Ráadásul a jövő évre tervezett erőszakos holokausztozás megint csak az átlag magyar és az átlag zsidó közötti ellentétet fogja erősíteni. Nem igaz, hogy nem lehet megérteni: olyan még nem volt a világtörténelemben, hogy az erőszakos térítés sikeres legyen. Egy egész évet szentelni 70 évvel ezelőtti negatív történéseknek semmi más, mint pénzkidobás, mert az emberek többségétől olyan távol van már térben és időben a holohistória, hogy egyszerűen nem érdekli őket, mint ahogyan Trianon hallatán sem tépik meg milliók a köntösüket.

A holokausztév megint csak a kötelezővé tett szenvedéskultuszról szól majd tízmilliárdokért, amely nem rokonszenvet, hanem ellenszenvet szül. Nem lehet kötelezni az embereket arra,, hogy megmondják nekik: ezt kell sajnálni, ezért kell bűnbocsánatot tartani, ezeket kell megkövetni. Mert azért sem fogja! Miért nem lehet normális mederben tartani a holokausztozást, akkor még lenne esély az elfogadásra? De kötelezővé tétellel, propagandával nem megy. Miért nem kérdezik meg a híres kommunikátorok mondjuk a Kádár, és még csak nem is a Roth Manó korszakban szocializálódottakat, a mostani hatvanasokat, akik akkor voltak fiatalok? A nagy szovjet ünnepeken kiterelték az iskolásokat az emlékművekhez meg a szovjet temetőkhöz, aztán énekelt meg lobogtatta a zászlókat a sereg, közben az emberek egy része meg azt gondolta: a jó k. anyátokat. A többség meg csak a bajsza alatt röhögött. Miért nem lehet egy kegyeleti eseményt a normális, elfogadható mederben tartani? Annak haszna lenne...

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69168
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfogatóparancs Orbán barátja ellen
  2013-10-02 15:27:34, szerda
 
  Elfogatóparancs Orbán barátja ellen 2013. szeptember 30. hétfő 21:38 Forrás: AN, MTI


Elfogatóparancs Orbán barátja ellen
Hernádi Zsolt, Csányi Sándor és Orbán Viktor. Ki nevet a végén?

Budapest, Zágráb - Úgy tűnik, hogy a horvátok nem viccelnek, és komolyan gondolják, hogy gyanúsítottként hallgatnák meg Hernádi Zsoltot. A Mol vezérét vesztegetéssel vádolják, elfogatási parancs van érvényben vele szemben.

Tízmillió euróról van szó, a vád szerint ennyit adott át Hernádi Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek. Utóbbit már elítélték Horvátországban, ám Hernádi még szabadlábon van, a magyar ügyészség ugyanis hülyének tetteti magát. Csupán egy nyilatkozatra futotta az erejükből, eszerint ők már lezárták a nyomozást, és megállapították hogy Hernádi ártatlan.

A Hina horvát hírügynökség értesülése szerint megkapta a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató letartóztatására vonatkozó kérelmet a horvát rendőrség igazgatósága. A rendőrség a Hinának azt mondta, hogy a letartóztatási kérelmet nemzetközi elfogatóparancs követi majd, amelyet az Interpol oldalán tesznek közzé.

Hernádit azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA olajipari vállalat irányításában.

A zágrábi megyei bíróság pénteken előzetes letartóztatást rendelt el Hernádi Zsolt ellen a horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) kérésére, mert úgy ítélték meg, hogy fennáll a szökés veszélye.

Az ügyészség azért kérte a fogva tartást, mert Magyarország a közelmúltban elutasította, hogy kézbesítse Hernádi számára a horvátországi meghallgatásra szóló idézést, korábban pedig a magyar hatóságok nem akarták kihallgatni a Mol elnök-vezérigazgatóját nemzeti érdekekre hivatkozva. A magyar fél azt mondta, hogy már lefolytatták az eljárást, és megállapították, hogy a Mol vezetője nem követte el az említett törvénytelenségeket - írta a horvát hírügynökség.

2012 novemberében a zágrábi bíróság első fokon tíz évi börtönbüntetésre ítélte Ivo Sanader volt horvát kormányfőt korrupció vádjával, egyebek mellet a Mol-INA-üggyel összefüggésben.

Múlt pénteken a Mol csoport jogi igazgatója az őrizetbe vétel elrendelését Mol és a cég elnöke elleni fenyegetésként értékelte. Az MTI-hez eljuttatott közleményében Kara Pál értetlenül fogadta, hogy a zágrábi megyei bíróság Horvátországra vonatkozóan elrendelte Hernádi Zsolt előzetes letartóztatását. A jogi szakértő emlékeztetett, hogy a magyar ügyészség által lefolytatott magyarországi nyomozás során Hernádi Zsolt teljes mértékben együttműködött a magyar hatóságokkal és részletes tanúvallomást tett.

http://nepszava.com/2013/09/magyarorszag/egyre-nagyobb-bajban-orban-baratja.html/ comment-page-1#comment-311373

A fidesz és tulajdonosa ilyenkor nem tépi a pofáját, hogy így a multik, úgy a multik, jól adóztassák meg őket a horvátok különadóval.
Ha a haverjáról van szó és az általa vezetett cégről, akkor a magyar multi kizsigerelheti akár kenőpénzek segítségével is a külföldieket.
Mikor lesz horvát békemenet, akik a “nem leszünk MOL gyarmat" felirattal masíroznak a horvát állam pénzén???
És azon vajon kik és mennyit kerestek, hogy 500milliárdért vettek részvényt az IMF hitelből a bugrisok, ami mára 400-at sem ér. És egyre kevesebbet fog, ha elkapják hernyót.
Ez a fideszes gazdasági csoda, a korrupció, a kenőpénz, a 20% leadása, a trafikok, a földek, a simicskák meg a többi, amiket jobb helyeken (mint pl. Horvátország) nem tűrnek!!




Hivatalos: az Interpol körözi Hernádit
Origo2013. 10. 01. 18:10
125komment
Címkék:

Hernádi Zsolt
körözés
Mol

Horvát lapértesülés szerint az Interpol kiadta a körözést Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen.

Az értesülést a Jutarnji Listnek a horvát rendőrség meg is erősítette. A magyar rendőrséghez viszont - az MTI szerint - még nem érkezett be a hivatalos elfogatóparancs.

A hír nem meglepetés azok után, hogy a horvát rendőrség tegnap megkapta a Hernádi Zsolt letartóztatására vonatkozó kérelmet.

Hernádit azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader horvát exkormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA olajipari vállalat irányításában.

Az MTI megkeresésére az Interpol nem kívánta kommentálni a hírt.

A horvát portálok szerint Hernádi az Interpol úgynevezett vörös körözési listájára került fel. A lyoni székhelyű nemzetközi rendőrségi szervezet honlapján kedden kora este Hernádi még nem szerepelt a vörös körözési listán.

Az Interpol illetékese ennek kapcsán annyit mondott az MTI párizsi tudósítójának, hogy ennek három oka lehet. Az egyik, hogy a horvát kérelem még nem érkezett meg Lyonba, egy másik ok lehet, hogy a kérelem még elbírálás alatt áll, a harmadik pedig az, hogy az elfogatóparancs csak a tagországok rendőrségei számára hozzáférhető.

A vörös körözés a legmagasabb riasztás, amely arra szólítja fel a szervezet tagjait, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba a keresett személyt, abból a célból, hogy később kiadják annak az államnak, amely a körözést kezdeményezte.

Az Interpol gyakorlatilag nem tud kiadni nemzetközi letartóztatási parancsot a szó legszorosabb értelmében, ehhez nincs jogköre, ám a vörös riasztás mégis hasonló erővel bír.


http://www.origo.hu/gazdasag/20131001-a-horvat-lapok-szerint-hivatalos-hogy-az-in terpol-korozi-hernadi-zsoltot.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balatoni hekksütő, DJ és duguláselhárító a Monetáris Tanácsb
  2013-10-02 15:19:09, szerda
 
  Balatoni hekksütő, DJ és duguláselhárító a Monetáris Tanácsban

2013. október 2., szerda

,,Széles látókörű és a társadalomban gyökerekkel rendelkező Monetáris Tanács tagokat szeretnék, akik nem látják át, hogy mennyire nem értek a dologhoz" - fogalmazott az MNB elnöke egy belső egyeztetésen.

uj_mnb_tag.jpg

,,A száraz közgazdaságtan, a makroökonómia, a pénzpiacok ismerete mind-mind olyan, egy nemzetközi összeesküvő csoport által kitalált agyszülemény, amelynek semmi köze nincs a reálgazdasághoz. Nagyon sok családanyának nincs közgazdasági végzettsége, nem Samuelson-Nordhouse csinálmányain nőtt fel, mégis belefér a havi kosztpénzbe. Nekünk ilyen családanyákra van szükségünk, nem naftalinszagú, vagy véres olajtól bűzlő közgazdászokra, akik már több ízben a pusztulásba sodorták a világot" - erősítette meg a Monetáris Tanács új tagja Sashalmi Dominiquke, a CLUB 69 rezidens DJ-je, hobbiméhész.

A Monetáris tanács ülései is változnak, ugyanis ezek közös imával kezdődnek a jövőben, majd az MNB-himnusz eléneklésével (amit Ákos írt) érnek véget.

http://hircsarda.blog.hu/2013/10/02/balatoni_hekksuto_dj_es_dugulaselharito_a_mon etaris_tanacsban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne feledd!
  2013-10-02 14:44:35, szerda
 
  Ne feledd!

- a parazita, ha vesztét érzi, akkor is öl, ha tudja, hogy a gazdaállattal maga is elpusztul.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mérges az elköltöző zsidókra az izraeli miniszter
  2013-10-02 14:06:18, szerda
 
  ÉS MIND IDE JÖN!!!!!

Mérges az elköltöző zsidókra az izraeli miniszter
2013, október 2 - 10:51


Izraelben botrányt keltett Jair Lapid pénzügyminiszter Facebook-bejegyzése, amelyben ostorozta az országot megélhetési okból elhagyókat; szerdán szinte minden médium foglalkozott a gazdasági emigránsokkal.

"Nem tudom megérteni azokat a zsidókat, akik otthagyják népük egyetlen országát, mert Berlinben kényelmesebben élnek"- írta Lapid, a centrista Jes Atíd (Van Jövő) párt elnöke még Budapesten, miután részt vett a Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában címmel a Tom Lantos Intézet által megrendezett kétnapos nemzetközi konferencián.

"Azért jöttem Budapestre, hogy beszédet mondjak a parlamentben az antiszemitizmus ellen, és emlékeztessek arra, hogy meg akarták ölni az apámat, csak mert a zsidóknak nem volt saját államuk" - közölte a holokausztra utalva.

A Facebookon több ezer hozzászóló bírálta a pénzügyminisztert a holokauszt felemlegetése és amiatt, hogy ezzel párhuzamosan olyan megszorító intézkedéseket hoz, amelyek újabb izraelieket kényszerítenek külföldre a jobb megélhetés reményében.

Az ügy előzménye, hogy az utóbbi napokban a tízes tévécsatorna nagy visszhangot kiváltó riportsorozatban számolt be az országot gazdasági okból elhagyó, a 2011-es nyári tüntetéshullám óta tömegesen Berlinbe, Londonba vagy New Yorkba költöző, csalódott fiatalokról.

A Maariv című lap szerdai száma adatokkal támasztja alá, hogy a zsidó államban többet dolgoznak, kevesebbet keresnek és drágábban vásárolnak, mint a nyugati világ legtöbb pontján. Az átlagfizetések összehasonlításában az izraeli 2500 dollár (mintegy 550 ezer forint) alatta marad nemcsak a legjobb norvégnak (7200 dollár, 1 millió 600 ezer forint), de nyugat-európai bérek legtöbbjének, még a viszonylag alacsony spanyol, 3400 dolláros (750 ezer forint) átlagnak is.

Egy lakás megvásárlásához Izraelben kell a legtovább dolgozni: átlagos bérezéssel 138 hónapig, míg ez a szám Franciaországban 76, Spanyolországban 71, Amerikában 65, Nagy Britanniában 64, Hollandiában 59, Írországban pedig 55.

A megélhetési költségek is kiemelkedően magasak Izraelben: az átlagfizetés 45 százalékát kell lakbérre és élelemre fordítani, miközben Nagy-Britanniában 32, Amerikában 30, Spanyolországban és Franciaországban 28, Németországban pedig csak 25 százalék megy el erre.

A Globes című gazdasági lapban megjelent szeptemberi felmérés szerint az utóbbi időben az izraeliek 51 százaléka mérlegelte az ország elhagyását, és 45 százalékuk támogatná, ha gyermekei a távozás mellett döntenének.

Mégis, az elköltözés általában csak terv marad. A Háárec című lap gazdasági melléklete szerint 1990-hez képest a mostani évekre 35 százalékkal csökkent azoknak a száma, aki tartósan külföldre költöznek. 2011-ben az országból kilépők közül 16 ezer 200-an nem tértek vissza legalább egy évig, míg korábban sokkal többen, például 2002-ben 27 ezer 300-an hagyták el tartósan az országot.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/merges_az_elkoltozo_zsidokra_az_izraeli_miniszter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.