2007-10-14 19:08:11, vasárnap
|
|
|
SZóval párolt savanyúkáposztával. És héjában sül krumplival.
Ez volt szombaton a tyúkhúsleves mellé.
Az egész karajt bevágom, olívaolajjal, fűszerekkel bedörzsölöm, tepsibe teszem, meglocsolom vegetás vízzel, lefedem fóliával. Hadd párolódjon. Egy idő után megnézem, fokhagymát szúrok a bordák közé, locsolgatom. Két óra után grillezem kicsit.
Puha, fűszeres, szelhető. (Az időt mindenki maga gondolja ki.)
Egy serpenyőben olajaj hevítek, egy evőkanál cukorral karamellt készítek, ebe beleforgatom a savanyúkápozstát. Kevés fehér száraz borral felöntöm, lepirítom.
Ez az egyik köret.
Néhány közepes krumplit megmosok, fóliába tekerem, s a sütőben így sütöm meg.
Táűlaláskor a krumplit a tányérra teszem: bontogassa mindenki maga ki, melléje káposztát, s egy szelet karajt.
Fölséges.
Ehhez bort kell inni. Könnyű száraz, fehér bort, vagy rozét, vagy gyenge vöröset. Édeset semmiképp, az csak a fejet fájdítja meg, és nem is való húsokhoz.
Ezután le kell dőlni kicsit, egyedül! És szunyókálni.
Jó étvágyat! |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|