Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Botrány: Az MSZP érdeke a kisz
  2008-09-28 21:50:05, vasárnap
 
  Botrány: Az MSZP érdeke a kiszivárogtatás?


Bűncselekménynek tartja a titkos, lehallgatási hangfelvételek kiszivárogtatását a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke. Bár a titokminiszter a testület MSZP-s tagjainak adta át először a hanganyagot tartalmazó CD-t, Tóth Károly szerint nem tőlük került ki a felvétel.A titkosszolgálat tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz. Boross Péter egykori MDF-es titok- és belügyminiszter viszont azt mondja: az MSZP érdeke lehet a lehallgatási anyagok kiszivárogtatása. A rendőrség egyelőre nem indít vizsgálatot.



Mindössze fél napig volt fent a világhálón az a 32 hangfelvétel, amelyet a titkosszolgálatok készítettek az állítólagos megfigyelési ügybe kevert Ud Zrt. vezetőinek üzleti beszélgetéseiről. A hanganyagon a többi között Bajnai Gordon gazdasági miniszterről készített környezettanulmányról, valamint a biztonsági cég és a Mol kapcsolatáról is beszélnek.

A felvételeket először a nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagjai ismerték meg, Tóth Károly, a testület alelnöke azonban kizárta, hogy azokat tagjaik közül szivárogtatta ki valaki. Szerinte a rendőrségnek, illetve az ügyészségnek kellene kivizsgálnia, hogyan és kitől kerültek a fájlmegosztó oldalra az NBH hangfelvételei.

MSZP érdek lehet a kiszivárogtatás?

Az MDF-es Boross Péter nem zárja ki, hogy az a titkos hangfelvétel szivárgott ki, amit Szilvásy György mutatott be a nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagjainak még csütörtökön. Az egykori titok- és belügyminiszter gyalázatosnak tartja, hogy a titkosszolgálatokat politikai célokra használják fel. A lehallgatási anyagok kiadása szerinte legfőképp az MSZP érdeke volt.

Földi: A kiszivárogtató és Dávid is bűncselekményt követett el

A nemzetbiztonsági hivatal volt hírszerzője viszont azt állítja: vagy a nemzetbiztonsági bizottság tagjainál vagy a titkosszolgálatoknál kell keresni a hanganyagok legújabb, internetes kiszivárogtatóját. Földi László szerint komoly nemzetbiztonsági érdeket sért, ha a titkosszolgálatoktól került ki a hanganyag, ami akár a szervezet ellehetetlenüléséhez is vezethet.

Több év börtönt is kaphat az, aki szolgálati vagy államtitkot sértve eljuttatta a titkosszolgálat által készített telefonlehallgatások felvételét Dávid Ibolyához. A kiszivárogtatót már az ügyészség is keresi. Az eljárás során minden bizonnyal az MDF elnök asszonyát is meghallgatják majd. Földi László volt hírszerző szerint nemcsak a 32 lehallgatott telefonbeszélgetés kiszivárogtatója, de Dávid Ibolya is bűncselekményt követett el, amikor bemutatta az állítólagos megfigyeléséről szóló hanganyag leiratát. Az MDF elnökválasztását később lényegében eldöntő hanganyag egyike azoknak a felvételeknek, amelyeket Szilvásy György titokminiszter csütörtökön adott át a nemzetbiztonsági bizottság nem hivatalos ülésén, a testület MSZP-s tagjainak.

Állam- vagy szolgálati titok sérült?

Szeptember 10-én Dávid Ibolya két helyről kaphatta a CD-t. Ha a titkosszolgálatoktól, akkor államtitoksértés történt, ha viszont a Nemzeti Nyomozó Irodából, akkor valaki szolgálati titkot sértett. Mindkét esetben több év börtön is kiszabható. Az ügyet az ügyészség már vizsgálja.

A titokminiszter továbbra is tagadja, hogy az általa irányított nemzetbiztonsági hivataltól került illetéktelen kezekbe a telefonlehallgatások felvétele. Dávid Ibolya pedig folyamatosan elhárítja a kérdést.

Földi László volt hírszerző szerint viszont nemcsak az követette el bűncselekményt, aki eljuttatta a felvételt az MDF elnökének, de Dávid Ibolya is.

Az ominózus telefonbeszélgetésről azóta már a Legfőbb Ügyészség is kimondta: ez alapján nem állapítható meg bűncselekmény. Az MDF elnökválasztását az ügy mégis előre eldöntötte. Mivel azonban az elbukott elnökjelölt, Almássy Kornél is feljelentést tett, a nyomozóügyészek valószínűleg Dávid Ibolyát is kérdőre vonják majd, ha tudni akarják, kitől kerülhettek a titkos felvételek az MDF elnök asszonyához.

A Fidesz szerint a most kikerült hangfelvételek is azt bizonyítják, hogy a párt politikusai nem követtek el törvénytelenségeket, ezt korábban egyébként a nemzetbiztonsági bizottság tagjai is elismerték.

A rendőrség nem nyilatkozik, így egyelőre nem derült ki, hogy a kiszivárogtatás ügyében indítanak-e nyomozást.

(hírTV)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kívül Országház, belül Nagy Ci
  2008-09-28 21:43:59, vasárnap
 
  Kívül Országház, belül Nagy Cirkusz

2008-09-28 15:40 barikád.hu


Parlament

Tekintsük át, miért is lényeges négy évente több pártot parlamentbe juttatni.No, nem azért, mert " több szem többet lát " alapon az ország jobban jár (bár a normális ez lenne), csupán azért, hogy soha ne maradjon téma nélkül a sajtó. A Bors válogatása az elmúlt év politikai eseményeiről egyértelműen bizonyítja: kriminalizálódott a magyar belpolitikai élet.

Csalás, hamisítás, lehallgatás, megfigyelés, fenyegetés, emberrablás, megfélemlítés, kivégzés. Mielőtt valaki azt hinné, hogy ez egy krimi cselekménye, annak eláruljuk: ilyen események történtek - többek között - az elmúlt évben a négy parlamenti párt háza táján saját politikusaik elmondása szerint.

Botrányos elnökválasztás az SZDSZ-ben

2007. március 31-én rendkívül szoros küzdelemben Kóka Jánost választották az SZDSZ elnökévé Fodor Gáborral szemben. Idén februárban aztán robbant a bomba: egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei SZDSZ-es azzal állt elő, hogy csaltak a választáson, mert a meg nem jelent küldöttek helyett mások szavaztak - állítólag Kókára. Ami bebizonyosodott: több küldött is elismerte, hogy nem vett részt a szavazáson, aláírásuk azonban mégis szerepel a jelenléti íven. Az ívvel kapcsolatban eltérően nyilatkoztak a liberálisok: először azt állították, megsemmisítették, majd, hogy megvan, de tartalmát nem hozzák nyilvánosságra. Végül idén június 7-én meg kellett ismételni a választást, ahol Fodor Gábor két szavazattal legyőzte Kókát, így ő lett az SZDSZ elnöke.

Lehallgatás és emberrablás az MDF-ben

Dávid Ibolya MDF elnöknek úgy tűnt, az idei évben kihívója akadt - nem más, mint alelnöke, Almássy Kornél személyében. A rivalizálás azonban nem sokáig tartott: az elnökasszony ugyanis előállt egy CD-vel, kirobbantva ezzel az UD Zrt-féle megfigyelési ügyet. Ezen egy telefonbeszélgetés hallható, amely Dávid szerint arra utal: Almássy adatokat akart róla gyűjtetni. Almássy visszavonulót fújt, de csak két hétre. Most csütörtökön azzal állt elő: azért lépett vissza az elnökjelöltségtől, mert megfenyegették, sőt, még az őt támogató somogy megyei elnököt, Balla Györgyöt is elrabolták. Dávid Ibolyáék képtelenségnek nevezték Almássy állításait és tegnap ki is zárták őt a pártból.

Megfélemlítéssel vádolták a szocialistákat

Szent-Iványi István (SZDSZ) európai parlamenti képviselő a tegnapi Nap-keltében a költségvetési törvény szavazása kapcsán azt mondta: kiderül hamarosan, hány olyan képviselő van, akit a szocialisták vagy előnyökkel, vagy megfélemlítéssel meg tudnak nyerni a szavazáshoz. A liberális EP-képviselő ugyanis hallott ilyesmiről, bár konkrétumokat nem említett.A szocialisták elnökhelyettese, Juhász Ferenc ugyanebben a műsorban cáfolta ezeket a szavazatszerzési módszereket. A Bors megkereste Szent-Iványit, aki kifejtette: az értintettek azért nem állnak a nyilvánosság elé ezekkel az ügyekkel, mert nehéz bizonyítani.
- Látható, hogy a szocialisták részéről nyomásgyakorlás folyik, csak fel szerettem volna hívni a figyelmet arra, hogy burkolt célzásokkal, baráti beszélgetésekkel meg lehet győzni képviselőket - mondta a politikus.

Halálos fenyegetések a Fidesz vezetőinek

Torkuk elvágásával fenyegette meg levélben csütörtökön egy titokzatos zalai halálbrigád Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezetőt, és a párt szóvivőjét, Szijjártó Pétert. Az irományban az ország elhagyására szólították fel őket, mondván nincs semmi keresnivalójuk Magyarországon. A rejtélyes fenyegetők ráadásul családjaikat is célpontként nevezték meg. "Fasiszták, döglenetek kell! Halál rátok, ez a jelszó!" - áll a postán feladott küldeményben. A két politikus feljelentést tett.

Bors - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párttitkár elvtárs levele a sz
  2008-09-28 21:41:43, vasárnap
 
  Párttitkár elvtárs levele a szélsőjobboldali honlapok elhallgattatásáról

2008-09-26 23:46 barikád.hu

Elvtársak!

Aljas rágalom és a gyurcsányi népi demokratikus banánköztársaság elleni nyílt támadásnak tekintjük azt a híresztelést, hogy mink teljesen antidemokratikusan és törvénytelenül adtuk ki az NBH-nak, hogy heckelje meg ezeket a szélsőjobboldalista honlapokat, és azért tettük volna ezt, mert úgy be voltunk szarva tőlük, hogy más megoldást nem tudtunk kitalálni arra, hogy a múlt hétre el tudjuk hallgattatni ezeket.

Elvtársak, ez aljas hazugság, és visszautasítjuk ezeket a vádakat, és természetesen nekünk semmi közünk ezekhez az eseményekhez!

Viszont az minden népi demokratikusan gondolkodó szociÁLdemokrata számára egyértelmű volt, hogy ezeket a szélsőjobboldalista internetes honlapokat el kellette hallgattatni, mert elvtársak itt volt ugye az öszödi igazságbeszéd második éves évfordulója, meg a 20-ára bejelentett chartás tüntetés valamint a â01Eminden idők legnagyobbâ01D cigány tüntetése az elnyomott, emberi jogaikban alapvetően korlátozott cigány elvtársaink felszabadításáért, és ugye ezek a szélsőjobboldalista honlapok ezek a szélsőjobboldalista államellenes megmozdulások elleni fellépésre mozgósítottak volna, és az ilyen megmozdulások szervezését is segítették volna.

Ezér aztán elvtársak mink egyáltalán nem tehettünk arról, hogy valakik pont egyidőben, az idegroncs I.H.Feri nemzetrongáló főlenincsapásunk őjellemtelensége által megjelölt időpontban, múlt héten hétfőn, és pont ezt a három honlapot heckelték meg! Ez tiszta véletlen elvtársak!

Természetesen a demokrácia és a szólásszabadság védelme érdekében mindent meg fogunk tenni, hogy kideríccsük azt, hogy ki volt aki ilyen törvénybe ütköző cselekedetet művelt, de ugye tuggyátok elvtársak, hogy milyen sok dolgunk van az ilyen ügyekben, ott van ugye a Magyarok Nyilai, ott van a Szilvásy elvtárs megpörkölődött nyaralóajtaja, hogy a rendőrszékház elleni támadásról ne is beszéljünk! Így sajnos nehéz lesz kideríteni a tettest, de elvtársak mink mindent meg fogunk tenni, hogy kideríccsük az igazságot, és ha véletlenül ez sikerülne, akkor természetesen azonnal 80 évre titkosítani fogjuk azt.

Elvtársak! Éljen a gyurcsányi szólásszabadság! Éljen a párt!

Párttitkár elvtárs,
aki biztos benne, hogy a pártnak semmi köze a honlapok meghekkeléséhez, de tuggya, hogy ha lenne, akkor úgyis letagadnánk

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szilvásy Féliksz Dzerzsinszki
  2008-09-28 21:11:03, vasárnap
 
  Nyiri János 2008. szeptember 26. 11:04

Szilvásy Féliksz Dzerzsinszkij, az MSZP ökle



A bűncselekmény fogalmának merőben "újszerű", minden jogállamiságot nélkülöző használata, továbbá a TASZSZ idejéből ismert nyilvánosságkezelés jellemzi a hajdani KISZ-vezető, jelenlegi titkosszolgálati miniszter ténykedését. És nincs egyedül! Vele tart az MSZP vezetése is. Hát a rendőrség?

Szilvásy György az NBH feljelentésében telefonlehallgatásokkal támasztotta alá a megalapozott gyanút. Cáfolta, hogy lehallgattak volna ellenzéki képviselőket. Mint mondta, senki nem hallgatott le ellenzéki képviselőket, viszont rendelkezésükre áll olyan személy telefonbeszélgetése, "akit engedéllyel lehallgattak és ezen a telefonbeszélgetésen a vonal másik végén képviselő szerepel".



Féliksz Dzerzsinszkij és Apró Antal politikai örökösei határozzák meg a magyar demokráciát





"Ennek az az oka, az engedéllyel lehallgatott személyt vagy felhívta egy képviselő, vagy az a személy felhívta a képviselőt, ez azonban nem jelenti azt, hogy a képviselőt lehallgatták volna, vagy az ő telefonját hallgatták volna le" - jelentette ki.

Hogy ez az érv a Nyírfa-ügyben miért nem jutott az MSZP és az akkori, Horn Gyula vezette kormány eszébe, nem tudni.



Juhász elvtárs sajátos jogértelmező


Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese szerint a Fidesz a "nyilvánosságba meneküléssel bagatellizálja" szerepét a megfigyelési ügyben. Demeter Ervin volt fideszes titkosszolgálati miniszter pedig hazudik: nem ritka és alkalomszerű, hanem rendszeres és szoros kapcsolatot tartott fenn az UD Zrt-vel - mondta a politikus az MTI-nek.

Azt Juhász sem részletezi, hogy miféle bűncselekmény kapcsolatot tartani az UD Zrt.-vel.

Emlékszünk még, hogy mit mondott Lamperth Mónika, miért koccintott egy fogadáson a férje azzal a Kulcsár Attilával, akivel közös ingatlanban tartott fönn éveken át irodát? (Helyes megfejtés: "mert pohár volt a kezében".)

A legfrissebb hírek szerint az ügyészség felfüggesztetett minden nyomozati cselekményt az úgynevezett megfigyelési ügyben, mert jogi aggályok merültek fel a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) feljelentéséhez mellékelt lehallgatási anyagok felhasználhatóságát illetően - írja pénteki számában a Népszabadság, amit megerősít az MTI és a Hírszerző is.


A bűnüldöző szervek most választhatnak: ismét elindulnak-e a Berkecz Mária elleni botrányos cselekményektől a 2006. október 23-ai "sortüzekhez" vezető úton.


Viszont a jogállami következményeknek valószínűleg még koránt sincs vége. Három feljelentést tett csütörtökön az UD Zrt. vezetése rágalmazás és államtitoksértés miatt - mondta Futó Barnabás, a cég jogi képviselőj.

Bár a mai világban nem lepődnénk meg, ha a rendőri vezetés megijedne a nyilvánvaló jogsértések kivizsgálásától - is.

http://www.gondola.hu/cikkek/cikk.php?szal=61433
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nép hangját nem lehet csak ú
  2008-09-28 20:45:20, vasárnap
 
  A nép hangját nem lehet csak úgy letiltani!

2008. Szeptember 27. 01:13
Péntek estefelé jóindulatú levelek tucatjait kaptuk, hogy az ECHO TV A nép hangja című műsorának szeptember 25-i adását betiltották, mindenféleképpen nézzük meg, amíg végképp el nem tüntetik az internetről is. Egyben kértek, tegyük közzé minél több érdeklődő számára. Parancsoljanak! - bár a betiltott adás megtekintésének lehetősége egyáltalán nem a mi érdemünk, hírportálunk csupán segíteni szeretne az elérés pontosításában, hiszen "Akinek hangja van ordítson, mire tartogatja"




A "Nép hangja" szeptember 25-i adása (MOM nyilvános felvétel - LETILTVA !!!) 23:38 perc

http://www.atillanepe.net/Utolag_archiv/NepHangja0925.htm

Mindenkinek ajánljuk megtekintésre, amíg nem késő!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segítség, náci lesz a kutyám,
  2008-09-28 20:43:11, vasárnap
 
  Segítség, náci lesz a kutyám, az a taknyos kis szarházi!
2008. Szeptember 28. 20:37
Izigpinn

Néhány napja sírva jött haza középső lányom; kutyasétáltatás közben befenyítették a cigányok. Nem elég, hogy az iskolában állandó szenvedő alanya a tovább már alig fokozhatóan pofátlan cigánykölkök támadásainak, még egy köztéri kutyafuttatóban sem lehet nyugta tőlük. Nem csinált a lányom semmi rosszat, csak szeretett volna játszani kutyapajtásával, szerette volna jól érezni magát a saját hazájában legalább egy fél óráig. Nem hagyták.

Zokogásba fulladó hangon, akadozva tudta csak elmesélni a történteket 12 éves lányom, annyira felzaklatta, ami vele történt. Mint azt sűrű hüppögéssel tarkított szavaiból sikerült nagy nehezen kihámozni, békésen játszadozott a blökivel az erre kijelölt helyen, mikor is besétált a kutyafuttatóba két vele nagyjából egyidős cigánylány, és az egyikük számon kérte őt egy meg sem történt eseményért. A fogadatlan prókátor felelősségre vonási módszerei rasszára jellemzően ordibálással és lányom arcon köpködésével kezdődtek, amit a közel 60 kilós kutya még csak-csak tolerált, - csupán figyelmeztetően morgott. Mert ugye egy kutya azt még nem veszi támadásnak a gazdija ellen, ha azt leköpik, talán nem is látja, de az biztos, hogy nem érti.

Az ember érti. Akit köpött már arcon cigány, az meg is érti, hogy mennyire megalázó érzés.
Lányomnak, akinek számtalanszor elmagyaráztuk, hogy lehetőleg kerülje a konfliktushelyzeteket a cigányokkal - különösen akkor, ha vele van a kutya is, mert nyertesen semmiképpen nem jöhet ki egy esetlegesen komolyra forduló helyzetből -, nem maradt más választása, mint letörölni az arcát és tovább tűrni, hogy terrorizálják. Szerette volna megtudni ugyan, hogy miért is kötöttek belé, de az állítólagos sértett sem tudta meggyőzően elmondani az előzményeket, melyek vélhetően a kutyával voltak kapcsolatosak.

A kutya okos állat, de mégiscsak ösztönlény, nem képes elvont gondolkodásra, amit tud, azt tapasztalatok alapján gyűjti össze. Jó és rossz tapasztalatok alapján viselkedik, reagál a körülötte, vele történő eseményekre - így vagy amúgy. Nincsenek, nem is lehetnek belénevelt ,,gondolatai". A begyűjtött tapasztalatok útján, ösztönszerűen cselekszik. Az, hogy megvédi a gazdáját, még egy palotapincsiben is benne van, nemhogy egy őrző-védő adottságokkal is rendelkező bullmasztiffban. Amikor a cigánylány lökdösődésével túlment az eb toleranciaküszöbét sértő viselkedésen: az harapott. Mert ez a dolga.

A cigánylányok erre sietve eliszkoltak, további következményekkel fenyegetőzve. Azóta a lányom nem is viszi oda a kutyát, mert fél, és félti a kutyát is. Természetesen nem igazán attól félti, hogy a cigányok kinyuvasztják, hanem attól, hogy ha netán komolyabb sérülést okozna a kutya, még elaltatnák. Bírósági határozatra.

Mert lássuk csak, mi történne! A kutya megharapta a cigányt, még ha az teljesen esztelen módon is, de belekötött annak egyik ,,családtagjába". Épeszű ember ugyan nem áll le kötözködni valakivel, akit egy ekkora állat véd, az biztos. Persze, most nem épeszű emberekről van szó, s ez itt a baj. Így tehát a cigány elmondhatja, hogy a kutyát bizony ráuszították, dehogy ment ő oda magától. Pedig odament a nyomorultja, leköpködte a gyerekemet, megfenyegette a családomat, - mégis neki adnának igazat. Nem feltétlenül azért, mert a bíró cigánypárti, hanem azért, mert logikusan gondolkozik. Tisztára olyan ez, mint a 22-es csapdája. Csapda, amelyet a cigánygyerek, még csak nem is tudatosan, csupán a saját hülyeségével állított fel, mert nem hinném, hogy csakugyan olyan bátor, hogy nem tart egy ekkora kutyától. Vagy már eljutottunk odáig, hogy a cigányokból valóban kiveszett minden félelemérzet, olyannyira magas lóra ültették őket? Talán azt hiszik, hogy a számukra még így is felfoghatatlan magasságokban trónoló pártfogóik még a kutyákra is zérótoleranciát parancsoltak, miszerint cigányt megharapni tilos?!

Az fel sem merül túliskolázott eszükben, hogy a kutya akár az élete árán is megvédi gazdáját, a családtagjának tekintett embereket, mert ezt parancsolják az ösztönei. A kutyát nem lehet politikailag átkódolni. Az embereket igen. Várom már azt a pillanatot, amikor a gyerekem azzal jön haza, hogy lefasisztázták a kutyát (is). A rohadt rasszista dög! Még hogy van mersze megvédeni magát és szeretteit a cigányok támadása ellen! Mi ez, ha nem nyílt cigánygyűlölet?!

Pedig a kutya csak egy állat, nem tud a cigánybűnözésről. Csak tapasztalja. Minden egyes újabb ,,élmény", ami azzal kapcsolatban éri, hogy őt magát vagy az embert, akit szeret, megtámadják a cigányok, csak elmélyíti benne azt, hogy egyre agresszívebb lesz, ha cigányok közelítenek felé. Egy idő múlva már nem csak védekezni fog, hanem előre támadni is. Nem érdekli, hogy lefasisztázzák, rohadt büdös nácinak titulálják, csak teszi a dolgát. Védi magát, ha kell, hát támadás árán is. És nem fél, nincs belenevelve a cigányoktól való rettegés, sőt, arról sem tud, hogy amit tesz, az a hatalomnak nagyon-nagyon nem tetsző dolog, főbenjáró bűn. A kutya cselekszik. Nem politizál, nem tüntet, nem rasszista. Egyszerűen eleget tesz a természet egyik legősibb törvényének: annak, aki engem vagy a családomat bántani akarja, neki kell támadni. Pedig ez a támadás valójában védekezés, hiszen ha nem érzi fenyegetve magát a kutya, ha nincsenek rossz tapasztalatai, csak úgy, passzióból nem fog nekiállni senki emberfiát összeharapdálni. Hacsak nem uszítják, de ez már más kérdés, az nem az a fajta kutya, amiről most szó van.

Tanulhatnánk a kutyáktól, különben kutya egy világ fog ránk köszönteni hamarosan, amennyiben nem tudjuk ember módjára megoldani a helyzetet. S erre egyre kevesebb az esély, hiszen még az ember szót is kisajátították maguknak a cigányok. Egy kutyát nem, de minket, egyszerű ,,parasztokat" megfélemlíthet, sakkban tarthat a hatalom, megbéníthat a kódolt iszonyat a cigányoktól, pedig hát ők is ugyanolyan tisztességes magyar emberek, mint mi, - igaz-e, Kolompár Orbán? Igaz-e, Gyurcsány Ferenc? Szegény Kende Pétert csak azért nem kérdezem, mert őt könnyű összetéveszteni egy habzó szájú veszett kutyával, - és elnézést kérek a kutyáktól, ha sértené őket a hasonlat!

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=2&id=2903
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Had öljék egymást!
  2008-09-28 20:39:44, vasárnap
 
  Polgárháborús veszély Izraelben?

2008. Szeptember 28. 16:46
Abcúg.hu

A jelek szerint új ultranacionalista földalatti mozgalom van éledőben, és az felelős a robbantásért, amely megsebesítette a ciszjordánai zsidó telepépítések egy nyílt bírálóját - adot hangot aggodalmának Ehud Olmert izraeli kormányfő vasárnap, a kabinet heti ülésén.

A pokolgépes merénylet, amelyben könnyebben megsérült Zeév Sternhell 73 éves politológus-történészprofesszor, feléleszti a félelmeket attól, hogy az izraeli társadalmon belüli ideológiai súrlódások nyílt erőszakká fajulhatnak, miközben az ország vezetői a szépen hangzó, de kevésbé betartott "földet békéért" elven alapuló megállapodásra törekszenek a palesztínokkal.


"A biztonsági szervek utasítást kaptak az ügy kivizsgálására és a lehető leggyorsabb cselekvésre annak érdekében, hogy bíróság elé kerüljenek az elkövetők, a jelek szerint egy új földalatti mozgalom" - közölte Olmert.



Abcúg.hu: lám, a mi kis médiánkban milyen szépen külön tudják választani a "radikális" zsidót a magyar hazafiaktól! Azok ultranacionalisták, emezek pedig náci-fasiszták. Így jár az, akinek más írja nem csak a történelmét, de a mindennapjait is.

Forrás: MTI nyomán

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A korrupció csak nő és nő
  2008-09-28 20:37:34, vasárnap
 
  A korrupció csak nő és nő


"A szívbillentyűk, amelyeket beépítettek a betegek szervezetébe, 1992-ig kizárólag Amerikából származtak. Akkor viszont egy olasz cég megkezdte saját fejlesztésű szívbillentyűi gyártását. Ismerték Papp Lajos nemzetközi hírnevét és szakmai tevékenységét, ezért megkeresték, és kérték, hogy mondjon véleményt a billentyűikről. A szívsebésznek három apró ötlete volt. Meg is fogadták a tanácsot, és mindhárom javaslatot beépítették az újabb fejlesztésbe. Nagyon hálásak voltak érte, azt mondták, ha a továbbfejlesztett billentyűvel be tudtak törni a világpiacra, akkor azt részben neki köszönhetik. Papp több lehetőség közül is választhatott volna, egyik vonzóbb volt, mint a másik. Ehelyett csak annyit kért az olaszoktól, hogy a billentyűket gyári áron szerezhesse be tőlük.

Nem kellett az olcsóbb

"Sikerült az árat a kétharmadára csökkentenem. Kiváló billentyűk voltak ezek, remekül szolgálták a betegeket, így gyorsan osztottam-szoroztam. Mivel adott keretem volt az eszközökre, úgy kalkuláltam, hogy három billentyű árán egy negyedik műtétet is el tudunk végezni. Ezt büszkén és boldogan közöltem az egyetem gazdasági vezetésével. Mindent följegyeztem, minden dokumentumot eltettem, vagy, ahogy mondani szokás, mindent lepapíroztam. De hamarosan vérszemet kaptam: arra gondoltam, ha billentyűkkel ezt sikerült elérni, akkor a pacemakereknél és más szívsebészeti anyagoknál is ugyanígy fogok eljárni. Legnagyobb örömömre mindenhol húsz-negyven százalékos árcsökkenést sikerült elérnem. Ezeket is dokumentáltam. Aztán olyasmi történt, amire a legvadabb álmomban sem gondoltam. Megrendeltem az eszközöket, ám a számlákból kiderült, hogy azokat teljes áron szállították le. Ha tetszett, ha nem, tudomásul kellett vennem, hogy az általam vezetett intézményben dühöng a korrupció." (Folytatjuk)"



http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153193
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan védekezzünk a vegyi feg
  2008-09-28 20:26:42, vasárnap
 
  Hogyan védekezzünk a vegyi fegyver ellen? I. rész

Jó tanácsok mindenki egészségének védelme érdekében!

Lehel vezér, v, 2008/09/28 - 11:30


Ha gáz van, vegye fel!

"A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez." A Magyar Köztársaság Alkotmánya 78. §-a. Hogyan tudunk védekezni, ha ezt a jogunkat megsértik?

A vegyi fegyver fogalmának meghatározására több értelmezés ismert, ahogy a vegyi anyagok besorolására is. Mi a következőket fogadjuk el, és ezek mentén gondolkodunk a továbbiakban.

Vegyi anyag veszélyessége: Az adott vegyi anyag élő szervezetekre gyakorolt hatása.
Vegyi fegyver: Fegyverként alkalmazott vegyi anyag.

De nézzünk egy-egy példát a fogalmakra a gyakorlatban, szigorúan ,,gondolati kísérlet" jelleggel, népmesei elemekkel, az ,,emberek jelentős véleménye szerint" La Fontaine nyomán. A Hangya szorgalmasan dolgozgatott a kertjében és észrevette, hogy a krumplit megtámadta a krumplibogár. A Hangya, mint jó gazda lepermetezi a krumplit mondjuk Actara 25 WG-vel. Az élőszervezetekre gyakorolt hatása jól látható és érzékelhető a Hangya számára, szemrevételezéssel is. Ha az előírásnak megfelelően készítette el a permetlevet, és mondjuk háti permetezővel megfelelően kijuttatta azt, akkor a krumplibogarak elpusztulnak. Ez a vegyi anyag veszélyessége.

A Hangyánk, mint aki jól végezte dolgát, lepihen egy kicsit, csakhogy a szomszédjában a Tücskök nem bírnak magukkal. Most ünneplik ugyanis, hogy XIV. Tücsök Romeó Brendon Leonszió kiszabadult a Kaptárból, melyet azért kapott mert ellopta a Hangya tavaly nyáron megtermelt terményeit. Valamint 18 nyarat megért már és kijárta a Kaptárban a kisegítő iskola 8. osztályát. Ezzel egy időben pedig rokkantnyugdíjazták immáron jogerősen is 67,5%-kal. Továbbá megszületett Tücsök Orália Eszmeralda Karmenka XIV. Tücsök Romeó Brendon Leonszió nyolcadik gyermeke a hatodik élettársától, mely gyermek akkor fogant mikor a Kaptárban szabadságvesztés büntetését töltötte. Hát, ez igen csak okot ad az ünneplésre, így talán gondolhatjuk is, hogy hamar tetőfokára hág a hangulat, egy-két deci be, pár decibellel erősödik az Aranyeső, és el is kezdik szidalmazni a szorgalmas Hangyát a Tücskök. Mert ugye a Hangya hordta át a tavaly megtermelt termését XIV. Tücsök Romeó Brendon Leonszió portájára, a Tücsök egyáltalán nem lopta el, csak utána a Ganajtúró és Cserebogár a Csendőrségnek jelezte a lopás tényét, galád módon tőrbe csalva XIV. Tücsök Romeó Brendon Leonsziót. A Hangyánk megtört, a több évtizedes tücsökterror alatt, melyet ő és családja, valamint a környékbeli tisztességes Hangyák viseltek el eddig. Betelt azonban ama bizonyos pohár már és ki is csordult a keserűség régen, nem viseli tovább a szidalmazást, fenyegetést és háti permetezőt ragad, s a maradék permetlével megpermetöli XIV. Tücsök Romeó Brendon Leonsziót és igen népes családját. A zene meg csak szól: ,,Savas eső a szép kis tücsökputrira. Savas eső a családomra. Jáj há míghalok! Temerá!" Ez a vegyi fegyver. Abban az esetben, ha a többi Hangya a Hangyánknak tanúsítaná a bíróságon, hogy a Tücskök önként szívták ki a permetlevet a háti permetezőből, akkor az megint csak vegyi anyag veszélyessége.

De most akkor nézzük először a vegyi anyagok élő szervezetekre gyakorolt hatását.

CN-gáz: (klór-aceto-fenon) A CS-gázhoz hasonló hatásmechanizmusú, de annál gyengébb hatásfokú anyag. A CN-gáz leváltására fejlesztették ki a CS-t.

CS-gáz: (orto-klorobenzilidén-malononitril) Igen irritáló anyag, amely a nyálkahártyával kapcsolatba lépve erős könnyezést és köhögést vált ki, valamint megemeli a vérnyomást és a pulzust. Használata kétségkívül igen veszélyes olyan emberekre, akik asztmában, epilepsziában, illetve hasonló tüdő- vagy légúti betegségekben szenvednek. (Nem csének hanem cé-es-nek kell ejteni helyesen.)

CR-gáz: (dibenzo-xazepin) A CS-gáznál jóval irritálóbb kristályos anyag, szaga a borshoz hasonlatos. Erős bőrfájdalmat (különösen nedves bőrfelületen), köhögést, kapkodó légzést, ideiglenes vakságot okoz, és ezek együttes hatása miatt erős pánik uralkodik el a célponton, amely legtöbb esetben teljesen cselekvésképtelenné teszi azt. Zárt térben használva rövid idő alatt halálos dózist lehet belőle belélegezni. A CR-nek kitett bőrfelületen súlyos fájdalom jelentkezhet még akár két nap múlva is, ha vízzel érintkezik. Használata a legtöbb fekete afrikai és demokratikus országban tiltott.

OC-gáz vagy paprikaspray: a csípős paprikát mindenki jól ismeri, ennek a kapszaicin tartalma határozza meg, hogy mennyire is csípős az adott fűszernövény. A kapszaicin-kivonat spray formában igen elterjedt mind az önvédelem, mind a rendfenntartás terén. A célpont bőrével érintkezve égető fájdalmat okoz. A fájdalom különösen erős, ha az orrba, szájba vagy szembe jut - ez utóbbi esetén ideiglenes vakságot is okoz, mivel az áldozat az erős fájdalom miatt nem tudja szemhéjait kinyitni. A hatásidő az alkalmazott anyag töménységétől függ, de fél-egy óra között változik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Együttműködési megállapodást
  2008-09-28 20:21:44, vasárnap
 
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY
2008.09.28.

A Magyar Gárda Mozgalom kapitányi testülete 2008. szeptember 28-án 10:00 órától összeült, hogy megvitassa a Mozgalomban kialakult helyzetet, meghatározza a jövő feladatait és döntsön a Mozgalom Főkapitányának személyéről.

A Fejér megyei Csór községben megrendezett értekezleten részt vett a Mozgalom 11 megyei kapitánya, azaz a kapitányok testületének minősített többsége. E tanácskozást, az átmeneti időszakban Főkapitányi jogkörrel felruházott három megyei kapitány testülete hívta össze a Szolgálati Szabályzat előírásainak megfelelően.

Az egyik legfontosabb kérdésben - a Főkapitány személyének kiválasztásában - a megyei kapitányok minősített többsége úgy döntött, hogy Dósa Istvánnak a Mozgalom Főkapitányának lemondását nem fogadja el.

Megvizsgálva a Főkapitány személye ellen felmerült vádakat, arról is határozott, hogy a szolgálati szabályzat által fegyelmi esetekre előírt becsületbíróság összehívására nincs szükség. A belső vizsgálat által bemutatott bizonyítékokat megvizsgálva a korábban felhozott vádak megalapozatlannak bizonyultak.

Ezt követően a kapitányi testület minősített testülete nyilatkozatot kért Dósa István Főkapitánytól arra vonatkozóan, hogy szeptember 29-től kezdődően elvállalja-e a főkapitányi felada-tok ellátását. Dósa István a testületi bizalmat megköszönte és elvállalta, hogy esküjének szel-lemében a főkapitányi teendőket hétfőtől átveszi.

Így a Mozgalom új Főkapitánya a régi Főkapitány, Dósa István.

A tanácskozás további részében, a 11 megyei kapitány az alábbi nyilatkozatot fogalmazta meg és teszi közzé.

Mi a Magyar Gárda Mozgalom 11 megyei kapitánya nyilatkozunk, hogy a Magyar Gárda Mozgalom továbbvivőinek tekintjük magunkat és a Magyar Gárda Mozgalom eredeti szellemisége, célkitűzései szerint, és Isten előtt tett eskünknek megfelelően folytatjuk munkánkat.

Ehhez rendelkezünk a 11 megye gárdistáinak és kapitányainak felhatalmazásával, valamint a Magyar Gárda Mozgalom legfelsőbb döntéshozó testületének, a kapitányi testületnek a minősített többségével, és egyhangú döntésével.

Tudomásunk van arról, hogy a Magyar Gárda Egyesület kezdeményezésére folyamatban van egy olyan tanácskozás, aminek résztvevői a Magyar Gárda Mozgalom kapitányi testületének néhány tagjából kerültek ki. Ez a tanácskozás - amely a Szolgálati Szabályzat súlyos megsértésével került összehívásra- a hozzánk korábban eljuttatott szándéknyilatkozat szerint dönté-seket kíván hozni a kapitányi testület nevében, a kapitányi jogkörök gyakorlásával - különös tekintettel a Magyar Gárda Mozgalom Főkapitányi kinevezésére irányuló jogkörre.

Kinyilvánítjuk, hogy jelen tanácskozásunk a Szolgálati Szabályzatban előírtaknak megfelelően, előzetesen kérte a Magyar Gárda Egyesület javaslatát a Főkapitányi posztra. A Magyar Gárda Egyesület az általunk kért időpontig nem élt jogával, hogy tanácskozásunkhoz eljuttassa javaslatát. A Magyar Gárda Egyesület elnöke nem fogadta el a kapitányi testület meghívását tanácskozásunkra.

Így az Egyesület elvesztette javaslattételi jogát a Főkapitány személyére vonatkozóan.

A jelenleg Budapesten folyó értekezletet /ha van ilyen egyáltalán/illegitimnek tekintjük, és döntéseit a Magyar Gárda Mozgalom életére nézve semmisnek nyilvánítjuk.

Azokat a megyei kapitányokat, akik ezen a budapesti tanácskozáson részt vesznek, szakadároknak nyilvánítjuk. Felszólítjuk Őket, hogy Isten előtt a Szent Koronára tett esküjük szellemében, a Magyar Gárda kapitányi testülete előtt, valamint a Magyar Gárda Mozgalom gárdistái előtt számoljanak el szándékaikkal, igazolják tevékenységüket megyéik gárdistái felé.

Felszólítjuk Őket, hogy egy héten belül vegyenek részt a Magyar Gárda Mozgalom Főkapitánya -Dósa István Úr - által megjelölt helyen és időben, egy teljes körű kapitányi értekezleten, annak érdekében, hogy a Magyar Gárda Mozgalom tevékenyégét egységben és töretlenül folytathassuk Nemzetünk és a Kárpát-medencei Magyarság érdekének védelmében.

Isten Minket úgy segítsen!
Csonka Magyarország, Csór, 2008. Földanya hava (szeptember) 28.

Fekete Tamás m. kapitány, Baranya megye
Fejes István, m. kapitány, Békés megye
Szabó László kapitány, Fejér megye
Szabó Róbert m. kapitány, Győr megye
Gombár István m. kapitány, Hajdú megye
Kun Ágnes m. kapitány, Jász-Nagykun-Szolnok megye
Joó Sándor m. kapitány, Somogy megye
Katona Miklós m. kapitány, Szabolcs megye
Simon Zsolt m. kapitány, Tolna megye
Varró Szabolcs gárdista, meghatalmazott m. kapitányi képviselő, Veszprém megye
Magyar Zoltán m. kapitány, Zala megye





*** www.nemzetihirhalo.hu *************





Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Gárda Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület

Együttműködési megállapodás, amely kötetett a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom között

A Magyar Gárda Egyesület (továbbiakban Egyesület) és a Magyar Gárda Mozgalom (továbbiakban Gárda) együttműködési megállapodást köt, amelyben lefektetik, hogy a két szervezet egymástól független, de összeköti őket a közös eredet, a közös cél és a közös szellemiség.

1. Kijelentjük, hogy az Egyesület és a Gárda egymástól független szervezetek, amelyeket azonban szoros, széttéphetetlen családi kötelék fűz össze.

2. Kijelentjük, hogy a Gárda az Egyesületre, mint szülő atyjára tekint, és annak az Alapító Nyilatkozatban lefektetett ideológiai-szellemi iránymutatását a magáénak vallja.

3. Kijelentjük, hogy a két szervezet egymás mindennapi tevékenységébe nem avatkozik bele.

4. Kijelentjük, hogy zökkenőmentes együttműködés folytatása végett az Egyesület arra kijelölt tagjai meghívott vendégként rendszeresen részt vehet a Gárda országos vezetésének tanácskozásain, míg a Gárda arra kijelölt tagjai meghívott vendégként rendszeresen részt vehet az Egyesület ülésein.

5. Kijelentjük, hogy a mai nappal a két szervezet közös díjat alapít: "Egy Istennel, egy Hazával életmű-díj" néven, amelyben minden évben háromszor - március 15-én, június 4-én és október 23-án - egy-egy arra érdemes magyar nemzettestvérünk részesül.

6. Kijelentjük, hogy az Egyesület a jövőben is vállalja a Gárda országos avatásainak anyagi, szervezési és infrastrukturális támogatását.

7. Kijelentjük, hogy a Gárda a jelen megállapodásban foglaltakat az Egyesület megszűnése esetén az Egyesület alapítói által megjelölt új szervezettel hajlandó felülvizsgálni.

8. Jelen megállapodást a felek közös megegyezéssel módosíthatják.

Budapest, 2008. szeptember 28.

Kiss Róbert
főkapitány
Magyar Gárda Mozgalom

Vona Gábor
elnök
Magyar Gárda Egyesület
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.