Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Gondolatok a nacionalizmusról
  2008-09-29 22:05:44, hétfő
 
  Gondolatok a nacionalizmusról


A nacionalizmus kifejezés jelentéstartalmát döntően befolyásolja társadalmunk jelenében a XX. század első felében megerősödött, szélsőséges, soviniszta eszmék ámokfutása, melyhez népcsoportok kirekesztettsége, kiirtása párosult a II. Világháború borzalmaiban kiteljesedve.

A II. Világháború után, a Nyugati ,,demokráciák" által eladott országunk, a szovjet-orosz dominancia érdekszférájába került, melynek következtében a nacionalizmus, amely sértette volna a szovjet-orosz gyarmatosítási érdekeket, nem kívánatos elemmé vált és megkezdődött a nacionalizmus, tudatos pellengérre állítása a vádlottak padján, a II. Világháborúban való szerepvállalásunk főbűnöseként. Így sulykolták évtizedekig egész generációk fejébe, hogy a nacionalizmus egyenlő a fasiszta, soviniszta, antiszemita, hitlerista ideológiákkal, melyek felelősek a háború kirobbantásáért.



A rendszerváltás /rendszerváltoztatás/ után úgy tűnhetett, hogy népünk esélyt kapott lemosni a gyalázatot, amely csorbát ejtett nemzeti önérzetünkön, de hiába szűnt meg a szovjet-orosz dominancia zsarnoki befolyása hazánkra, a moszkoviták egykori vazallusai érintetlenek maradtak. Tévedés volt azt gondolni, hogy a rendszerváltás, újjászületése nemzetünknek és egy új kezdet hajnala. Az egykori kollaboránsok felülről irányították a részleges társadalmi változásokat, melynek következtében sikerült megőrizni hatalmi státuszukat, továbbra is kezükben tartva a felhalmozott nemzeti javakat, továbbra is vörösen, azonban immáron a vadkapitalizmust szolgálva, a demokrácia álarcába bújva. Ironikus, hogy manapság ugyanazok az emberek próbálják a szabadság és demokrácia eszméivel megbabonázni a népet, akik az előző rendszerben a szocializmusnak hazudott, szovjetek által megalapozott diktatúrát tartották fent és elnyomást gyakoroltak az ország felett.



A diktatúra hierarchiájából gyökeredző, jelenlegi politikai elit, akárcsak elődeik, közel 50 évig, továbbra is igyekeznek minden nacionalista felfogást kiirtani a társadalomból, összemosva a sovinizmus fogalmával, ezáltal megfosztva a nemzetet önérzetétől, büszkeségétől és lelki egyensúlyának helyreállásától. Folyamatosan bűntudatot keltenek mindazokban, vagy lejáratják mindazokat, akik közösséget vállalnak olyan fogalmakkal, mint a nacionalizmus, vagy a nemzet. Ez a megrögzött gyűlölet, azon félelmükből táplálkozik a hatalom bitorlóinak, hogy felelősség terheli Őket a nemzetgazdaság eladósítása miatt, mind a rendszerváltás előtt és után, úgy, hogy közben személyes érdekeiket tartották fenn, vagyongyarapításuk céljából, a nemzet építésével szemben.



A nacionalizmust, azonban nem szabad összemosni a sovinizmussal, amely a nemzeti felsőbbrendűséget hirdeti más nemzetek, népcsoportok kárára. A nacionalizmus eszméjének kell lennie annak a közös kapocsnak, amely összeköt mindnyájunkat, magyarokat. A nacionalizmus, a hazafiság, a nemzeti összetartozás eszméjének rendszerezése, melynek elemei a közös nyelv, kultúra, szokások és a történelem. Egyetlen nemzetnek sincsen jövője, identitása megőrzése nélkül. Az identitás tudata volt az egyetlen fegyverünk, amely ezer éven át hajtott Minket tovább a történelem viharain keresztül. A jövőben is erre a rendíthetetlen hazafiságunkra kell támaszkodnunk. Éppen ezért is olyan fontos, hogy ne engedjük a nacionalizmusunk, a sovinizmussal való szándékos összetévesztését!



A nacionalizmus nem a nemzetek alá és fölé rendelt viszonyát kell, hogy megszemélyesítse, hanem a nemzet egységét és helyét a világban. A nacionalizmus nem zárja ki a toleranciát, sőt, nagyon fontos eleme kell, hogy legyen egy nemzet eszmeiségében. Mi magyarok is, csakis úgy várhatjuk el más nemzetek Velünk szembeni toleráns viselkedését, ha Mi is elfogadjuk és tiszteljük nemzeti identitásukat. Ez lehet az alapja a nemzetgazdaságok kölcsönös együttműködésének is. Ugyanilyen toleranciával kell viseltetnünk népcsoportjaink iránt is, akiknek többsége szintén a magyar nyelvet beszéli, ebben az országban él és dolgozik, elfogadja kultúránkat és hazájának érzi azt a földet, ahol lakik. Történelmünk nem egy példája igazolja, hogy sokszor egy-egy, az országhatáron belül született, származását illetően más népcsoporthoz tartozó ember hazafisága megkérdőjelezhetetlen volt.



A nacionalizmust nem köthetjük fajhoz, vérhez vagy valláshoz, hiszen Mi magyarok is rengeteg népcsoporttal találkoztunk, keveredtünk, ismereteket cseréltünk vándorlásaink során, míg el nem jutottunk hazánk földjére, a Kárpát-medencébe illetve az azt követő ezer évben is. Ennek ellenére azonban megőriztük nyelvünket, kultúránkat és szokásainkat is. Fejlődtünk és gyarapodtunk, melyet hozzánk csatlakozott népcsoportjainknak is köszönhetünk.

Nem szabad leragadnunk történelmünkben a XX. század első felénél, mikor a világot a gyűlölet hajszolta pusztító háborúkba. Nem engedhetjük, hogy folyamatosan gyűlölködő, rasszista népnek állítsanak be Minket és ezzel bűntudatot ébresszenek bennünk, nacionalista érzelmeink miatt.
Szabaddá kell válnunk végre, hogy újjászülethessünk a nacionalizmus és az azzal párosuló tolerancia jegyében, demokratikus alapokon!



,,A magyar név megint szép lesz,


Méltó régi nagy híréhez;


Mit rákentek a századok,


Lemossuk a gyalázatot!


A magyarok istenére


Esküszünk,


Esküszünk, hogy rabok tovább


Nem leszünk!"

http://ellenkultura.blogspot.com/


Petőfi Sándor (Nemzeti Dal - részlet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre több a nyomorgó művész
  2008-09-29 20:59:44, hétfő
 
  Egyre több a nyomorgó művész
2008.09.29. 13:01

Már itt a blogon is volt szó a "nyomorgó művészekről" (Sáfár Anikó, Nagy Feró), a Vasárnapi Blikk megint felhozta a témát:

"A lap információi szerint Csala Zsuzsának már a házát is el kellett adnia, és most abból él, amit az otthonáért kapott. Ha az otthonáért kapott pénz nem állna a rendelkezésére, akkor gyógyszerre sem futná a havi 100 ezres nyugdíjából."

Csak jelezni szeretném, hogy aki dolgozik, és nettó 100 ezret keres, annak bruttó 141 580 a fizetése. Ez a nagy magyar átlagfizetés, vagy még annál is több ... és ugye 13-szor kapja meg a művésznő.

"Medveczky Ilona viszont nem bír megválni ajándékba kapott villájától, noha a művésznő a rezsit is alig bírja kifizetni. Ő 47 ezer forint nyugdíjat kap, az ennivalót és a kutyatápot a barátai állják."

Ajándékba kapott villa - na, itt durrant el egy hajszálér az orromban ... ízlelgessük egy kicsit... Tegnap kaptam ajándékba egy bögrét, örültem, mint majom a farkának. Medvczky 1974-ben hozzáment egy német herceghez, és el is hagyta az országot! Kedves Ilona, külföldről is utalta a TB és nyugdíj-járulékot haza? Vagy mégis mit gondolt, névre szólóan állapítják meg a nyugdíjat? És a Ön nevétől error-ra fut a kalkuláló szoftver? Ön csak egy számsor a rendszerben, amennyit törvényesen befizetett a pályafutása alatt, annyi pontosan a nyugdíja. És ez 47 ezer forint. Amit én még sokkallok is, mivel nagyrészt nem is élt/dolgozott itthon.

"Sztankay István 150 ezer forintból gazdálkodik, de már előre fél attól, hogy ha nem lesz képes fellépésekre, akkor neki is el kell adnia a lakását."

Mégis mennyi nyugdíjat szeretne? 250 ezeret? 300 ezret? Mire fel? Csak úgy? Gondolom van neki feleség, aki szintén kap nyugdíjat, vannak gyerekei, akik támogathatják a szüleiket, ahogy sokan mások teszik az országban. Ezek az emberek még tényleg a szocializmusban élnek ...

"Koncz Gábor csak talált pénznek hívja a nyugdíját, olyan kevés, de szerencséjére folyamatosan van munkája, nem úgy, mint több kollégájának, akik azt fontolgatják, hogy beállnak egy kőműves mellé malterhordónak."

Anyádat ... "talált pénz"? Elszedik a rendesen dolgozók fele fizetését, hogy neked meg a másik 3 millió 800 ezernek jusson "talált pénz", 13-szor egy évben.

Hányszor kapták vajon zsebbe kapták a gázsit? Ez nem az ő hibájuk volt, ilyen volt a rendszer. De az átlagnál sokkal értelmesebbek, gondolhatták volna, hogy az akkori jólét nem fog jó nyugdíjas éveket hozni.


66 komment • Trackback (1)

http://vastagbor.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha az USA-nak viszket, azt Kín
  2008-09-29 20:53:48, hétfő
 
  http://ctrlma.hu/?q=content/don%E2%80%99t-panic-vagy-m%C3%A9gis

Don't panic! Vagy mégis?

Ha az USA-nak viszket, azt Kína vakarja
Bankcsődökről, tőzsdekrachról szóltak az elmúlt hetek vezető hírei. A válság több mint egy éve tart. Azt azonban kevesen gondolták, hogy a két legnagyobb amerikai jelzáloghitel intézet a Fannie Mae, és Freddie Mac is igen nehéz helyzetbe kerül. Még kevesebben gondoltak arra, hogy a világ legnagyobb biztosító társasága az AIG, vagy a 160 éves múltra visszatekintő Lehman Brothers is a csőd szélére kerül.


Hogy mekkora a baj tulajdonképpen akkor derült ki, amikor az amerikai állam több százmilliárdos tőke injekcióval mentette meg a világot egy átfogó válságtól. Nem hiszem, hogy az amerikai állam most államosítana. Valószínű, hogy ők is ismerik a hazai ifjú törökök élcsapatának neolib felfogását miszerint az állam rossz gazda. Csak visszalízingelni jó állam bácsi.

A válság elsősorban az amerikai ingatlanpiaci buborék kipukkanására vezethető vissza. Mintegy 5 éve nyilvánvaló volt, hogy nagy gondot fognak okozni ,,egyszer" azok az amerikai másodlagos ingatlan jelzáloghitel piacon kibocsátott részvények, amelyek enyhén szólva is ingatag lábon álltak.

Azok a pénzintézetek, elsősorban bankok, akik ezen a piacon aktívak -,,kicsit" mohók- voltak, ma komoly veszteségeket könyvelnek el, vagy bedőlnek. Ilyen a pénzügyi világ. Ha extra hozamokat szeretnél, extra kockázatokat szükséges vállalnod.

Bármit is sugallnak a válságnak még nincs vége. Ennek a hitelválságnak a sajátossága lesz, hogy nehezebbé válik majd a hitelfelvétel. A bankok drágábban és kevesebb hitelt nyújtanak majd, igen kritikus lesz a hitelbírálat. Hiszen az eddigi gyakorlat szerint azok is kaptak hitelt, akik nem voltak hitelképesek.

A válság Magyarországot is érinteni fogja, méghozzá érzékenyen. Ha az EU-ban lassul a gazdasági növekedés, akkor a magyar gazdaság potenciálja is csökkenni fog. 2007-ben szinte szárnyalt a régióban a gazdaság. Magyarországon viszont csak 1.3%-os volt a növekedés a megszorító intézkedések miatt. Most ha növekedhetnénk is meg a külső feltételek nehezednek meg. Nincs pénzbőség sem. Ennek is van hozadéka: nem lehet trükközni.

Mi lehet még a hozadéka ennek a válságnak? Nagyon egyszerű összefoglalni: Ha az USA-nak viszket, azt Kína vakarja! Gondolom, egyre nagyobb számban kerülnek majd nagy és neves bankok ázsiai kezekbe, vagy többségi tulajdonba. Ennek a hozadéka, hogy az erőhatalmi centrum már fokozatosan és egyre nagyobb mértékben csúszik az Euró-atlanti zónából a Csendes óceáni térségbe.

E folyamatok felgyorsítják Kína szuperhatalommá válását, és az Egyesült Államok lecsúszását. Azt csak remélhetjük, hogy az amerikai állami beavatkozás valamivel hatékonyabb lesz, mint a magyar konvergencia program!

Lőrincz Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előretört a radikális jobbold
  2008-09-29 20:48:50, hétfő
 
  2008-09-29 12:45
Előretört a radikális jobboldal az ausztriai választásokon

A radikális jobboldali pártok előretörését hozta az előre hozott parlamenti választás Ausztriában. A szociáldemokrata párt 30 százalékát kapta a voksoknak, de ilyen rosszul az I. világháború óta nem szerepelt.






A második helyen a jobbközép néppárt végzett több mint 25 százalékkal. A bevándorlás leállítását és a bűnözés elleni kemény fellépést hirdető radikális pártok együtt 30 százalékot szereztek.

Arcára fagyott a mosoly a szociáldemokrata párt aktivistáinak a szavazókörök zárása után. Csak a voksok 30 százalékát kapták, a párt az I. világháború óta nem szerepelt ennyire rosszul parlamenti választáson.

,,Meg akarjuk mutatni, hogy mi dolgozunk, és nem beszélünk" - próbált lelket önteni híveibe Werner Faymann kancellárjelölt, nem sok sikerrel, pártja még a szövetséges zöldekkel együtt sem alakíthat kormányt.

A második helyen a konzervatív néppárt végzett. A megoldás az ő kancellárjelöltjük, Wilhelm Molterer kezében van. Választhatja ismét a szociáldemokratákat, az előző koalíciós kormány tapasztalatai azonban nem sok jót ígérnek, a két nagy párt kormányzás helyett folyamatos civakodással töltötte az időt. De a néppárt a radikális jobboldalt is választhatja.

,,Csodálatos győzelmet arattunk" - ünnepelt Heinz-Christian Strache, a harmadik helyen végzett szabadságpárt vezetője. Ez a párt közel 20 százaléknyi voksot kapott, miközben Jörg Haider Szövetség Ausztria Jövőéjért nevű pártja is 10 százaléknyi szavazatot szerzett. A bevándorlás leállítását és a bűnözés elleni kemény fellépést követelő radikális pártok így most ugyanakkora erőt képviselnek, mint a mérsékelt baloldal vagy a mérsékelt jobboldal.

A Néppárt és a Szabadságpárt 2000-ben már kormányzott együtt. Igaz, akkor az Európai Unió éppen emiatt politikailag kiközösítette az osztrák kormányt. Most aligha tenné meg még egyszer ugyanezt Brüsszel. Egyrészt azért, mert az akkori szankciók eredménytelenek maradtak. Másrészt az unió több államában sokkal radikálisabb, sőt szélsőséges nézeteket valló pártok is hatalomra kerültek, mint például a szomszédos Szlovákiában a Jan Slota-féle Szlovák Nemzeti Párt, ami ellen Brüsszel egy szóval sem tiltakozott eddig.

Az előre hozott választás újdonsága volt, hogy már a 16 évesek is szavazhattak. Ilyen fiatalon az Európai Unió egyetlen más államában sem lehet szavazni.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar titkok - orosz levéltá
  2008-09-29 20:47:42, hétfő
 
  Magyar titkok - orosz levéltárakban!

2008. október 1-én, szerdán, 18.00-kor Tolcsvay Béla klubjában, Budapesten, a XIV. kerület, Kassai tér 34-ben Határok nélkül vitaest lesz, melynek témája


Magyar titkok - orosz levéltárakban

Vendégünk:


Baráth Magdolna

történész,

az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának osztályvezetője



Az Ön jelenlétére is számítva, tisztelettel:

Gecse Géza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányellenesen fojtanák be
  2008-09-29 19:01:49, hétfő
 
  Alkotmányellenesen fojtanák belénk a magyar szót a cionista cenzorok + olvasó
2008-09-29. 15:47


Aránytalanul korlátozná a véleménynyilvánítás szabadságát az IRM újabb "gyűlöletbeszéd" (értsd: nemzetféltő magyar hang) elleni javaslata - véli a TASZ. A jogvédő szervezet alkotmányellenességet emleget.

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet (TASZ) szerint alkotmányellenes az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által készített legújabb, a gyűlöletbeszédet és az egyes társadalmi csoportokat sértő magatartást polgári jogi eszközökkel kezelni kívánó törvényjavaslat, melyet a kormány szeptember 12-én nyújtott be az Országgyűlés elé. Miután az Alkotmánybíróság idén tavasszal az Országgyűlés által elfogadott büntető törvénykönyvi, és polgári törvénykönyvi gyűlöletbeszéd-törvénymódosításokat megsemmisítette, az IRM újabb, hasonló tárgyú törvényjavaslatot készített - emlékeztet hétfői közleményében a jogvédő szervezet.

A TASZ nem ért egyet sem a törvényjavaslat tartalmával, sem azzal a módszerrel, ahogy a törvényjavaslatot a kormány benyújtotta a jogalkotó elé. A javasolt új jogszabály a TASZ szerint több okból is kifogásolható. Álláspontjuk szerint alapvetően hibás az a koncepció, amely egy-egy kifogásolt, valamilyen csoportot sértő magatartás esetén automatikusan megnyitná a jogvédelem lehetőségét a csoporthoz tartozó egyének számára - függetlenül attól, hogy a jogvédelmet kereső személynek volt-e esélye a kifogásolt magatartás szenvedő alanyává válnia vagy sem. A nagy nyilvánosság rendkívül tág kategória - hívja fel a figyelmet a szervezet -, a TASZ éppen ezért differenciált, mind a közönségre gyakorolt hatás, mind az elkövetés helye, a média típusa szerint tartja a véleménynyilvánítás jogát korlátozhatónak és a jogsértést megállapíthatónak.

A TASZ kifogásolja azt is: a csoportot megsérteni kívánó magatartás pusztán annak célja, és nem a valós - esetleg be sem következő - jogsérelem alapján adhatna okot jogérvényesítésre a megtámadott csoport bármely tagja számára.

A fenti megoldások parlament általi elfogadásuk esetén még annak fényében is a véleménynyilvánítási jog szükségtelen és aránytalan korlátozását jelentenék, hogy a törvényjavaslat szerint kártérítési igénnyel a megsértett csoport tagja nem élhetne. A kifogásolt törvényjavaslat Országgyűlés elé való benyújtása során az előterjesztő IRM és a kormány egyáltalán nem vette figyelembe sem az elektronikus információszabadságról szóló jogszabályt, sem a hatályos jogalkotási törvényt - így a törvényjavaslat előkészítése során nemcsak hatástanulmány nem készült, hanem szakmai-társadalmi vitára sem kerülhetett sor - hívja fel a figyelmet a jogvédő szervezet.

(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máris lemondatta az SZDSZ-esek
  2008-09-29 18:46:19, hétfő
 
  Máris lemondatta az SZDSZ-esek felkötését jósoló képviselőjét a Fidesz
2008-09-29.

Lógni fogtok! - kiáltotta oda a magyar nemzet, annak értékei ésmaradék országa ellen tudatosan és következetesen dolgozó szadeszos gazembereknek a Fidesz egyik képviselője. Pár óra telt csak el, máris mandátumába került, éppen mert sok elkeseredett ember körében rokonszenvet ébreszthet felvetése, melynek a tartalmát képező büntetés szebb időkben jogosansújtotta a hazaárulókat.


Az ókori görögök leghíresebb jósnöje azt a súlyosbítást kapta tehetségéhez,

hogy mindig igaz lesz a jóslata, de a plebs nem fog hinni neki.

A Szadeszosok görögön czizellált müveltségének ez tehette be,

hogy a jóslatok gyakran beszoktak jönni, hiszik vagy nem...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar nép és a magyar föld
  2008-09-29 18:37:54, hétfő
 
  A magyar nép és a magyar föld költőjére, Sértő Kálmánra emlékeztek
2008-09-29. 17:53


1910. szeptember 29-én, tehát 98 évvel ezelőtt megszületett Sértő Kálmán, mely ünnepélyes alkalom apropóján megemlékezést szervezett a Pax Hungarica Mozgalom a budapesti kerepesi temetőben, ahol is a költőfejedelem sírja található. A verőfényes vasárnapi napon mintegy harminc emlékezni vágyó jelent meg.

A megemlékezésen részt vett a Nemzeti Akarat Platform is, melynek képviseletében Oszlár Antal osztotta meg gondolatait a megjelentekkel, melyben tiszteletét fejezte ki Sértő Kálmán felé. Majd Domokos Endre János, a Pax Hungarica Mozgalom (PHM) vezetője ismertette Sértő Kálmán életútját, melyben kiemelte, hogy a zsidó-liberális körök hogy használták ki, s hogyan tették tönkre. De a költő ösztönösen érezte, hogy rossz oldalon áll, és 1938-ban, akkor már súlyos betegen, de szolgálatait felajánlotta a Hungarista Mozgalomnak, s három évig szolgálta is azt. Csupán 30 év adatott neki, de életműve így kerek, és így egész - akárcsak Petőfi Sándoré -, mondta Domokos Endre János.

Őt Németberta Péter, a PHM budapesti kerületvezetője követte, aki hangsúlyozta, hogy Sértő Kálmán egy jelkép, egy szimbólum. A megtérés szimbóluma. Hiszen tagadhatatlan, hogy nem a helyes úton járt, de élete utolsó éveire megtért, s rátalált a helyes útra. Majd egy hasonlattal élt, hogy Isten számára mindig kedvesebb az, aki megtér, majd hozzátette, hogy Krisztus nélkül a Hungarizmus semmit sem ér. A magyar nemzet pedig jelenleg megtérésre vár, melynek elősegítése a mi feladatunk. A megemlékezés kétségkívül legfelemelőbb pillanata az volt, amikor Németberta Péter megkérte az egybegyűlteket, (akik éppen kör alakzatban állták körbe a sírt) hogy mindenki fogja meg a mellette álló kezét, és mondják el közösen a Mi Atyánkat.

A megemlékező beszédek között Szentgyörgyhegyi Ferenc szavalt Sértő Kálmán-verseket. A szertartás végén a résztvevők elénekelték az Ébredj, magyart.

Zárásként pedig szeretném idézni Sértő Kálmánt, a magyar nép és magyar föld költőjét, mely szavakkal üzenni kívánunk nemzetünk és hazánk ellenségeinek:

/"Mikor utolsó rohamra megyünk,
Völgybe hegyeket temet a szelünk,
Lángba borul az arcunk, a karunk,
Mi lángseregek, magyarok vagyunk,
Hetvenhét világ jöhet ellenünk,
Mikor utolsó rohamra megyünk!"/

Lantos János - kitartás.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsideszes járókalívia is ugyan
  2008-09-29 18:29:13, hétfő
 
  Zsideszes járókalívia is ugyanakkora tetű, mint az SZDSZ-es Mohácsi-klán
2008-09-29. 16:31


Közismert tény, hogy hiába zsideszes Járóka Lívia EP képviselő, Mohácsi Vikike jó barátjaként jóban-rosszban vele tart és általában vele (SZDSZ) szavaz. A nevezetes, az olaszok mellett a magyarokat messze a legrasszistábbnak nevező, szocialista, liberális, kommunista és zöld európai egységben létrejött határozat* ellen sem szavazott (tartózkodott csupán), összes néppárti képviselőtársával szemben. Tényleg nem értem, hogy a Zsidesz miért tűri meg ezt a Magyarországot besározó tetvet EP parlamenterként. Nincs jobb, alkalmasabb káderük a díszcigány posztjára?!

*: ITT a sztori; szolgálati közlemény: a cikket nem dátumoztuk előre, hasonlóan sok más júliusi-augusztusi dátumú, csak szeptemberben feltöltött cikkhez; emiatt még viszonylag kevesen olvasták. Nyomás megtenni, érdemes!

Járóka most is lankadatlanul uszít. Lássuk legújabb mocskát:

"Járóka: Meg kell törni a szegénység ördögi körét
2008. szeptember 29. 14:58

MNO
Ma kezdődött Párizsban az európai esélyegyenlőségi csúcstalálkozó, melynek idén az Európai Unió soros elnökségét betöltő Franciaország a házigazdája. Járóka Lívia, az Európai Néppárt fideszes képviselőnője a szakmai tanácskozás egyik fő szónokaként plénumhoz intézett üzenetében az oktatási szegregációra hívta fel a figyelmet, mert ez a roma gyermekeket sújtó egyik legkomolyabb jogsértés, ráadásul érvényesülésüknek is ez a legsúlyosabb akadálya. (Kuruc.info: mit nevez érvényesülésnek? Azt, hogy nincs kitől elrabolni a pénzt, az uzsonnát, ha nincs fehér a suliban?! Mert tanulni azt nem akarnak a deviáns cigánykölykök.)

A magas színtű konferenciát - a francia elnökség nevében - Xavier Bertrand francia foglalkoztatási és szociális miniszter, illetve Vladimir Spidla, a foglalkoztatásért, szociális ügyekért és esélyegyenlőségért felelős európai biztos nyitotta meg.

A tanácskozásra meghívottak között a kormányok, az európai szociális partnerek és az esélyegyenlőség területén legjelentősebb európai jogvédő és civil szervezetek képviselői foglaltak helyet.

Járóka - a Fidesz EP-képviselőcsoportjának sajtóirodája szerint - figyelmeztetett, hogy munkafelvételnél tapasztalható megkülönböztetés mellett (Kuruc.info: Járóka hazudik. Lásd EZT a hivatalos tanulmányt & statisztikát) a romák elsősorban alacsony iskolázottságuk folytán szorulnak ki a munkaerőpiacról. ,,A roma fiatalok túlnyomó többségének nincs középfokú végzettsége, és a rossz minőségű alapfokú oktatás következtében csak jelentéktelen részük szerezhet felsőfokú végzettséget.˝ Járóka továbbá hangsúlyozta, hogy mint alapvető emberi jog az oktatásnak kulcsfontosságú szerepe van az egyéb emberi jogok érvényesítésében. A roma gyermekek korai oktatásába való befektetés az európai uniós tagállamok gazdaságának megerősítését jelentheti. A képviselőnő szerint szükséges ezen összefüggéseket a legszélesebb körben - romák és nem romák között is - tudatosítani. Ugyanis minél korábban kezdi meg a roma diák az iskolát, úgy nőnek az esélyei arra, hogy a munkaerőpiac termelékeny tagjává váljon; a jövedelem és a fogyasztás után fizetett adókon keresztül pedig hozzájárulnak a nemzeti költségvetéshez.

,,A romáknak európai uniós állampolgárságuk jogán biztosítani kell a minőségi oktatáshoz való jogukat és garantálni kell az alacsony színvonalú és elkülönített oktatásuk felszámolását" - emelte ki Járóka Lívia. (Kuruc.info: Gyengébbek kedvéért: ez a büdös cigány is azt akarja, hogy akár fegyverrel, törvényileg is összekényszerítsék a tanulni vágyó fehért a deviáns, tanulni még csak véletlenül sem akaró, szó szerint tetves, büdös, mosdatlan cigánnyal) A képviselőnő szerint szükséges az Európai Unió cél- és cselekvésorientált összefogása az iskolai deszegregációs folyamatok azonnali felgyorsításához, ehhez a meglévő és a tervezett antidiszkriminációs direktívák helyes betartatása alapvető fontosságú. ,,Meg kell törni a szegénység, a szegregáció, a munkanélküliség ördögi körét, meg kell adni a roma gyermekeknek a demokratikus tér adta lehetőségeket, hogy teljes jogú polgárként járulhassanak hozzá Európa jövőjéhez" - követelte Járóka. (Kuruc.info: Járóka, te tetű, mondd már meg, melyik országban sikerült integrálni benneteket? Még a finneknek is belétek tört a bicskájuk, pedig - gazdagok lévén - irdatlan sok pénzt pumpáltak belétek, a lehető legjobb tanárokat, iskolákat biztosították nektek. Az eredmény? Közismert...)

A mindenki számára biztosítandó ,,esélyegyenlőség európai évének˝ jegyében a tavalyi berlini találkozó óta évente megrendezésre kerülő európai esélyegyenlőségi csúcs célja, hogy egyedülálló fórumot biztosítson az európai és tagállami szinten kitűzött esélyegyenlőség és megkülönböztetésmentesség céljainak előmozdításához."

Kuruc.info
http://kuruc.info/r/35/28751/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lógni fogtok!
  2008-09-29 18:18:48, hétfő
 
  Vádló Bitófák

Lógni fogtok!

Lógni fogtok, ha itt maradtok
Eltakarítjuk a zsivány mocskot
Sok ember torkát vágtad át
Méltán érdemeltek kínhalált
Kezedben tartod a világot
Felbátorodtál
Álarcnak használod a múltadat
Mindent letagadtál

Lógni fogtok!

Ha rájövök a hazugságokra
Antiszemita vagyok
Ha azt akarom Magyarország
magyar maradjon
Neonáci vagyok

Kormányunk azt mondja
Hogy van szólásszabadság
De ez nem igaz, mert szólás után
Nincs szabadság
Kötél kerül a nyakad köré
Érzed, hogy szorít már
De nyugodj meg, mert minden
Zsivány az akasztásra vár

rockerek.hu/dalszovegek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.