Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Jobbikos képviselő nyílt leve
  2009-07-06 20:23:27, hétfő
 
  2009-07-06. 10:37

Jobbikos képviselő nyílt levele Bencze Józsefhez

Tisztelt Bence József Országos Rendőrfőkapitány Úr!


Ezúton kívánok tiltakozni a 2009. július 4-én, az Erzsébet téren történt rendőri brutalitás miatt. Megdöbbentő volt számomra a rendőrség fellépése, ahogyan ,,kollégái" a békésen demonstrálókat közvetlen közelről könnygázzal lefújták, az ellenállást nem tanúsító honfitársainkat erőszakkal elvitték, egy Európai Parlamenti párt elnökét bilincsbe verve lökdösték.
Teljesen felesleges és szánalmas a BRFK honlapján szereplő magyarázkodásuk:
,,A felszólításokat követően a jogerős bírósági ítéletben megfogalmazott okoknál fogva a Magyar Gárda egyenruháját viselő személyeket kezdték meg a rendőrök előállítani..."
,,A nap folyamán összesen 216 embert állítottak elő a kollégák, jellemzően garázdaság szabálysértése, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése, illetve hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye miatt."
Biztos Ön abban, hogy július 4-én a Magyar Gárda tagjait és szimpatizánsait kellett elhurcolniuk, előállítaniuk? Ez a magyar rendőrség legfontosabb feladata?
Mikor keresik meg a honlapjukon szereplő 18.746 körözött személyt? Mikor kerülnek börtönbe a rendőrségi TOP 100-as listán szereplő közveszélyes bűnözök, akiket Önök a ,,veszélyes fegyveres!!!", ,,támadásától tartani kell", ,,fegyverrel rendelkezik", stb. jelzőkkel szerepeltetnek internetes oldalukon?
Talán a köztörvényes bűnözőkkel szembeni erélyes fellépésre kellene fordítaniuk azokat a személyi feltételeket és technikai eszközöket, amelyeket most a Magyar Gárda békés, rendszerető, tisztességes tagjaival szemben alkalmaztak.
Elfogadhatatlan számomra, hogy miközben Újpest utcáiról 35-40 rendőr hiányzik, addig hazafiak bántalmazására akadt elég ember. Százmilliós vízágyú megvásárlására is jutott pénz, miközben a IV. kerületi kapitányság épületének több helyisége életveszélyes, a rendőrök primitív körülmények között dolgoznak. Itt a város peremén egy(!) darab fényképezőgép áll a helyi rendőrök rendelkezésére, amivel dokumentálhatják a kerületben elkövetett bűncselekményeket, miközben a hatalommal szembeni tüntetéseken különleges kamerával felszerelt rögzítőkocsival filmezik a résztvevőket. És sorolhatnám a végtelenségig.
Június 4-én Ön a saját szemével láthatta: a Magyar Gárda semmilyen veszélyt nem jelent a társadalom számára. Vonja le a megfelelő konzekvenciákat és távozzon a rendőrség éléről! Ezzel a tettével talán visszaszerezhetne valamennyit a rendőrség megfogyatkozott tekintélyéből.


Pajor Tibor, önkormányzati képviselő, Jobbik Magyarországért Mozgalom


http://kuruc.info/r/2/43188/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mutyikormány: csak júniusban
  2009-07-06 20:19:00, hétfő
 
  2009-07-06. 18:35

Mutyikormány: csak júniusban 246 milliárd a hiány


Az államháztartás júniusban - önkormányzatok nélkül - 245,9 milliárd forint hiánnyal zárt - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn. A szaktárca - önkormányzatok nélkül - pénzforgalmi szemléletben 276,1 milliárd forint államháztartási hiányt várt júniusra, amely a GDP 1,1 százaléka.
Az államháztartás májusban - önkormányzatok nélkül - 35,4 milliárd forint többlettel zárt, az első öthavi államháztartási hiány 568,7 milliárd forint volt, a GDP 2,2 százaléka. A PM az idén az első félévben az államháztartás önkormányzatok nélküli hiányát 844,8 milliárd forintra várta, a deficit az első hat hónapban 814,6 milliárd forint lett, ami a GDP 3,1 százaléka.
Tavaly júniusban az államháztartás pénzforgalmi deficitje 297,2 milliárd forintot tett ki, a tavalyi első félév összesített hiánya 722 milliárd forint volt, ami a GDP 2,6 százalékának felelt meg.
Az idei év hatodik hónapjában a vártnál kedvezőbben alakultak az államháztartás folyamatai: a központi költségvetés 216,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 26,2 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 3,2 milliárd forintos hiánnyal zártak.
Az idei első félévben a központi költségvetésben 713,9 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainál 115,4 milliárd forintos deficit alakult ki, míg az elkülönített állami pénzalapok 14,7 milliárd forintos többletet halmoztak fel. Az államháztartás teljes költekezése az első félévben 6991,2 milliárd forint volt, míg az összes bevétele 6176,6 milliárd forintot tett ki.


(MTI)


http://kuruc.info/r/42/43215/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiböjtöljük
  2009-07-06 20:06:32, hétfő
 
  Borbély Zsolt Attila: Kiböjtöljük


2009-07-06 19:58 barikád.hu



A Magyar Gárda másodfokon történt betiltása egyenértékű a jogállam lábbal tiprásával. E koncepciós per annyiban különbözik a kommunista korszak hasonló ihletettségű formális jogi procedúráitól, hogy itt ,,mindössze" a szombati rendőrterror követte az ítéletet, melynek keretében a Gárda formaruháját viselő embereket minden ok nélkül brutalizálták s nem a fekete autó jött a kiszemeltekért, hogy egy világtól elzárt helyen végezzenek a hivatalos eszmék vélt tagadójával.

Szomorú ez nagyon. Szomorú, még akkor is, ha tudjuk, hogy mire képes a politikával összefonódott magyar bíróság, ha tudjuk, hogy a Gyurcsány-Bajnai-féle bűnbanda a magyar alkotmányjogi berendezkedést odáig züllesztette, hogy aligha alkalmazható rá a jogállami minősítés. Hogy most a demokráciáról ne is beszéljünk. Szomorú azért, mert a rendszerváltás utáni korszak egyik legbátrabb, leginkább előremutató mozgalma az áldozat, egy mozgalom, mely a magyar emberek önzetlenségéből, haza- és nemzetszeretetéből táplálkozva jött létre. Szomorú azért, mert tovább csökken embereknek az állami intézményekbe vetett bizalma. Holott az állam már most igen rosszul áll a bizalmi tőke dolgában. S ha az igazak és tiszták végre bekerülnek az államhatalmi intézmények sáncai mögé, akkor bizony nekik is meg kell majd küzdeni ezzel az érthető módon kialakult szkepszissel, állampolgári bizalmatlansággal. Szomorú végül azért is az ítélet, mert rombolja a hivatalnoki kar morálját. Azt üzeni ugyanis, hogy ma Magyarországon eleget lehet és eleget kell tenni a hatalmasok jogellenes igényeinek, nincs helye az ellenállásnak, a jogszerűségnek, a tisztességnek és az igazságosságnak.

Reiner Péter emberjogi aktivista, a Gárda tiszteletbeli tagja (akinek a Gárda-perbe való beavatkozását a Gárda oldalán a politikailag befolyásolt jogszolgáltatás érdemi indok nélkül megtagadta), a Magyar Gárda betiltása után keltezett soraiban, melyek a világhálón láttak napvilágot, rámutat a lényegre, megjelölve a jövő útját is: ,,Élve alkotmányos alapjogommal, a véleménynyilvánítás szabadságával, megállapítom, hogy kidűlt virtuális áldemokráciánk utolsónak vélt bástyája a függetlennek hitt bíróságunkba vetett bizalmunk.
(...) Sok dolgunk lesz a végre várhatóan közeli valódi rendszerváltás után, hogy újjáépítsük hazánk földig rombolt intézmény rendszerét és visszaszerezni magánvagyonokká vált ellopott értékeit. Meg kell ismernünk a valódi bűnök elkövetőit törvény elé kell állítani és el kell majd ítélni elkövetőit egy hiteles, új alkotmányon, a Szent Korona ezredévnyi hagyományaira is épülő a legszélesebb tudatos nemzet építésre hajlandó nemzet-polgárok Nemzetgyűlése legitimációjával megerősítve."

A Gárda és a Jobbik vélhetően megerősödve kerül ki a szombati csetepatéból, annyira evidens volt, hogy ki áll a szabadságjogok oldalán és ki azoknak az eltiprója. A rendőrség a békés ülődemonstráció részvevőit egyenként, erőszakkal emelte ki és állította elő. Közöttük volt Vona Gábor is, aki férfiként viselkedve odaült az övéi közé, vállalva azt, ami következik. Amiről bizony, ismerve 2006. október 23-a krónikáját, a szadista csonttöréseket és a szemkilövéseket, nem lehetett tudni, hogy miben is áll majd. (S itt azt is le kell írnunk, hogy 2006. október 23-án a Fidesz jelenlevő notabilitásai közül egyes egyedül Révész Máriusz állt erkölcsileg és politikailag a helyzet magaslatán. Ő azt tette, amit politikusként, magyarként és férfiként tennie kellett. Meg is lett a következménye, de ez mit sem von le viselkedésének mintaértékéből. Sőt, ez emeli ki helytállásának erkölcsi nagyságát...)

Kétségkívül örömteli, hogy a főszabály szerint a deviánsok állítólagos jogsérelmeire affinis Amnesty International Magyarország is vitatja a rendőri fellépés jogszerűségét. Nagy Navarro Balázs, a jogvédő szervezet elnökségi tagja azt nyilatkozta: kérdéses, hogy ha jogszerű is volt a kényszerítő eszköz, - például a gázspray használata, - akkor az szükséges és arányos mértékű volt-e, továbbá arra is rámutatott, hogy már maga a demonstrációk betiltása sem volt indokolt, hiszen ha egy tüntetés nincs is bejelentve, addig nem lehet feloszlatni, amíg a résztvevők békések maradnak.

Ismét beigazolódott, hogy a kormányzat mindent megtesz azért, hogy elterelje a figyelmet inkompetenciájáról, s arról, hogy a közakarat ellenében gyakorolja a hatalmat. Célja az is, hogy ellehetetlenítse a társadalom egészséges önvédelmi reflexét megjelenítő mozgalmat, mely fennállása óta jogszerűen és alkotmányosan működött, olyan esetekben lépve fel, amikor az állam kötelessége lett volna megvédeni saját polgárait. Most szombaton csak az nyert megerősítést, amit eddig is tudtunk: a szociál-liberális politikai bűnszövetkezet nem ismeri az erkölcs és a jog írott és íratlan normáit, zsigerből cselekszik, sokszor még saját politikai érdekei ellenére. Ha a közvélenykutatásokat nézzük, ügyesen csinálják. Ilyen mélyen még nem volt ez a briganti tábor. De sajnos az ország sem. Ámokfutásuk legrosszabb esetben is már csak tíz hónapig fog tartani.
Ki fogjuk böjtölni....

Borbély Zsolt Attila
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai K.- Fordulóponton a mag
  2009-07-06 20:00:53, hétfő
 
  Morvai K.- Fordulóponton a magyar nemzeti ellenállás! + KAPCSOLÓDÓ


2009. július 06. hétfő, 14:23


Ezen a nyáron, július 4-én, a pozsonyi csata ezeregyszázkettedik és az Erzsébet hídi csata hetedik évfordulóján fordulóponthoz érkezett a magyar nemzeti ellenállás története.

Vona Gábor, az üstökösként előretörő új erő, a Jobbik elnöke megtette azt, amit pont hét évvel ezelőtt, a jelenlegi diktatúra kezdőpontját jelentő ,,hídfoglaláskor" az ellenzék vezetőjének és vezetőinek meg kellett volna tenniük. S amit - szintén nekik - meg kellett volna tenniük 2006. őszén, amikor százszámra vadászták le és verték össze Budapesten a járókelőket, s amikor százszámra börtönözték be és kínozták meg azokat, akik a Hibbant Néró hazugságbeszéde ellen tiltakoztak. Megtette azt, amit elszánt ellenzéki vezetőktől, közel kétszáz parlamentben ülő ellenzéki képviselőnktől 2002. óta minden egyes tüntetésen, tiltakozó demonstráción elvárnának az emberek. Azt várták, azt vártuk a MI POLITIKUSAINKTÓL, hogy végre ne kívülállóként, előkelő idegenekként viselkedjenek, hanem jöjjenek közénk, legyenek és érezzenek VELÜNK!

Úgy gondolom, ők is a jelenlegi hatalom, a diktatúra megszűntetését kívánják, s tudják, világosan látják, hogy ez pusztán szövegeléssel vagy parlamenti ki-be vonulgatással nem megy. Így a kifosztás zavartalanul, akadálytalanul folytatódik, az ország teljes káoszba, nyomorba, a harmadik világba süllyed. De ha az ellenzéki politikusok követeléseinkkel - a megszállás megszűntetésével, a gyarmatosítási folyamat visszafordításával, a kiszolgáltatott vidéki embereknek a Magyar Gárda segítségével való megvédésével - nem is értenek egyet, akkor legalább azért jöttek volna közénk és velünk az utcára az elmúlt években, hogy tiltakozzanak a rendőrterror, az emberi jogaink sárbatiprása ellen. Nem tették. Ők tudják miért nem.

Vona Gábor megtette.

Békésen, de határozottan szembeszállt a diktatúra pribékjeivel, hagyta magát bántalmazni, bilincsbe verni, fejét lenyomva, megalázva, nagy nyilvánosság - közvetve az egész világ nyilvánossága előtt - elhurcolni, fogságba vetni.

Sorsközösséget vállalt az övéivel.

Ezzel lezárult egy korszak Magyarországon. Az a korszak, amikor úgy éreztük, hogy lehajtott fejjel kell eltűrnünk a hazánk gyarmatosítását, a megszállást, a mezőgazdaság, az ipar tönkretételét, az emberek nyomorúságba taszítását, egy vékony milliárdos réteg és külföldi megbízóik dúsgazdaggá válását. Vége annak, hogy a hazájukért kiállni akaró emberek úgy érezzék, hogy politikusaik - párthovatartozástól függetlenül - a ,,másik oldalon állnak". Vége annak, hogy úgy érezzék: a politikusok ellenfeleik, legjobb esetben pedig közömbösen, tettek és valódi elkötelezettség nélkül tűrik a kifosztásunkat, tönkretételünket.

Szilárd meggyőződésem, hogy ha 2002-ben lett volna ilyen politikusa Magyarországnak, vagy ha azóta bármikor - különösen 2006 őszén - Vona és a Jobbik már jól ismert lett volna, akkor ma Magyarország nem harmadik világbeli lecsúszott gyarmat lenne. Nem lennénk Európai Uniós tagállam létünkre, szégyenszemre olyan ország, ahol az emberi jogok sárba tiprása mindennapos gyakorlat s a tömeges rendőri brutalitás, a koncepciós politikai eljárások hétköznapi jelenségek. Ha bátor, az emberi jogok, az emberi méltóság és a magyar emberek iránt mélyen elkötelezett politikusaink lettek volna, akkor most emelt fejjel, méltóságban élhetnénk, s a diktátorokat pillantok alatt elkergettük volna, már az emlékük is homályba veszne. Sok időt elvesztegettünk, de most végre ,,helyzetbe kerültünk". Végre valódi nemzeti ellenállást tudunk tanúsítani, végre újra úgy érezhetjük, hogy ez a MI HAZÁNK és itt mi alakítói és nemcsak elszenvedői lehetünk a sorsunknak.

Ezt a gyökeresen más, zsigereiben is MÁS, a ,,rendszerváltás" utáni Magyarországon teljesen újszerű politikát folytatja majd a Jobbik, meggyőződésem szerint minden más lehetséges területen is. Ugyanígy szolidaritást vállal a gazdákkal, a kisvállalkozókkal, a munkavállalókkal, nem ,,előkelő idegenként", viselkedik a honfitársaival, hanem sorsközösséget vállalva, melléjük állva, a helyzetüket átérezve. Magyarként, s érző szívű emberként. S a Jobbik Magyarországért Mozgalom - reményeim szerint a többi ellenzéki erővel együtt, őket elszántságra és bátorságra rábírva - vissza fogja venni Magyarországot azoktól, akik elrabolták, túszul ejtették. Mert nekünk, magunkfajtáknak csak ez az egy hazánk van.

Isten óvja és vezesse Magyarországot!

Szeretettel

Morvai Krisztina

K A P C S O L Ó D Ó:
A 21. SZÁZAD LEGBRUTÁLISABB BŰNÖZŐ ELITJE - Európa szégyene, Magyarországon

http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=4 982:morvai-k-forduloponton-a-magyar-nemzeti-ellenallas--kapcsolodo-&catid=41: publikaciok&Itemid=65
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliárd forint felett leh
  2009-07-06 19:58:21, hétfő
 
  Százmilliárd forint felett lehet az egészségbiztosítás hiánya


Százmilliárd forintnál is több lehet az egészségbiztosítási pénztár hiánya év végére, mert a munkanélküliség miatt kevesebben fizetnek járulékot, drágábbak a gyógyászati segédeszközök. A szakértő szerint az egészségbiztosítás struktúráján kell változtatni.



Nem számoltak kellőképpen a válság hatásaival, így alaposan alultervezett lett az egészségbiztosítási alap idei költségvetése - mondja Boncz Imre, a pécsi egyetem egészség-gazdaságtani tanszékének vezetője. A legóvatosabb szakértői számítások szerint is 100-120 milliárdos hiány lesz év végére a kasszában. Az első öt hónap deficitje 41 milliárd forint volt.. Ha csak ebben az ütemben nőne az év második felében, akkor is százmilliárdos lenne a hiány, de Boncz Imre szerint inkább 2009 második felében jelenik meg a gazdasági válság sok kedvezőtlen hatása, elsősorban a munkanélküliség jelent gondot, mert elmaradnak a járulékbevételek.

Az év első öt hónapjában csak a munkanélküliség miatti járulékcsökkenés 31 milliárdos kiesést jelentett az egészségügyi kasszának. További gond, hogy az áfaemelés miatt szinte az összes, társadalombiztosítás által támogatott gyógyászati segédeszköz drágább lett. Ez év végéig egymilliárdos pluszkiadást jelent - tájékoztatott a biztosító.

Sinkó Eszter szakközgazdász szerint az egészségügyi vezetés homokba dugja a fejét. Még akkor is az ellehetetlenülés szélén áll a rendszer, ha kompenzálják a járulékbevétel kiesését. Változtatni kell a struktúrán, mert az ennyi pénzből nem tartható fenn - hangsúlyozza a közgazdász. ,,Kórházakat kellene bezárni, az ellátási utakat kellene meghatározni. El kellene dönteni, hogy milyen ellátó szerkezetre van szükség, amely biztosan el tudja látni a betegeket" - javasolja Sinkó Eszter.

A mostanihoz hasonló mértékű hiány csak 2006 előtt volt az egészségbiztosítási alapban. Az OEP megkeresésünkre nem kívánta kommentálni a számokat.

Dobozi Pálma

MR

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=44634
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél és kérdések a Fid
  2009-07-06 19:55:26, hétfő
 
 
Nyílt levél és kérdések a Fidesz valódi irányvonaláról

Kenessey Csaba, Thalwil, Svájc
Szerkesztette: admin
2009. július 06. hétfő, 11:40
Valódi kérdéseket feszeget AZ alábbi levél, előbb utóbb nyílt válaszokat várnak a választók.

Tisztelt Szijjártó Péter Úr!

Most ide bemásolom Vona Gábor interjúját, ehhez kapcsolódik majd a kérdésem:

,,Nem remegne meg a térdünk" - interjú Vona Gáborral, a Jobbik elnökével
http://www.origo.hu/itthon/20090630-vona-gabor-a-jobbik-elnoke-interju.html
http://www.origo.hu/itthon/20090630-vona-gabor-a-jobbik-elnoke-interju.html
http://www.origo.hu/cimkek/ep-valasztas/index.html?tag=EP-v%E1laszt%E1s
http://www.origo.hu/cimkek/partpolitika/index.html?tag=p%E1rtpolitika
http://www.origo.hu/cimkek/vona-gabor/index.html?tag=Vona+G%E1bor
http://www.origo.hu/cimkek/jobbik/index.html?tag=Jobbik

Beteges provokációnak tartja a melegtüntetést és szerinte egy cigányvicc belefér, mert a humornak helye van a politikában, de visszautasítja, hogy pártját valaki szélsőségesnek nevezze. Szerinte a Jobbik a faltörő kos a Magyar politikában, de közben azt mondja, hogy AZ EP-választáson elért 15 százalékos eredményüket nem szabad túlértékelni. A megérzéseiben akkor is hisz, ha a számok mást mondanak, és nem gondolja, hogy a Magyar Gárda bárkinek AZ érzékenységét sértené. Interjú Vona Gáborral, a Jobbik elnökével.

Ajánlat:

A Jobbik programja <http://jobbik.hu/program
A Jobbik oldala <http://jobbik.hu/

KÉPGALÉRIA

http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/0906/Vona_200962213271/galle ry.xml&rovat=itthon','popup_normal_926_599','width=926,height=599');w.focus

http://www.origo.hu/itthon/20090611-tiszaeszlar-szorgalmatos-europai-parlamenti-v alasztas-jobbik-gyozelem.html

http://www.origo.hu/itthon/20081216-feloszlatta-a-magyar-garda-egyesuletet-a-biro sag.html

Tavaly október 23.-I beszédében azt mondta, hogy levelet ír Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnökhöz, hogy Iránból kérjen választási megfigyelőket a magyarországi EP-választásra.
Ezt jó ötletnek tartja most is?

Hosszú ideje figyelemmel kisérem nyilatkozatait, szerencsére a távolság (1000 km) ellenére, lehetőségem van minden Magyar TV és rádió csatornát fognom.

A mai "balliberális" (k)ormány a lehető legnagyobb erőbevetéssel támadja a JOBBIK-to és a Magyar Gárdát. Ez már lényeges momentum, mivel ha értéktelenek lennének, nem fecsérelnének rájuk energiát.

Miért kell Önnek, mint FIDESZ szóvivőnek ezt a bolsevista jelzőt állandóan hangoztatnia?
Ha Önnek igaza van, akkor miért nem szerepel egy másik "tömörülés" a "szélsőbal" kategóriába? Mitől "szélsőséges a JOBBIK? Kit bántott a Magyar Gárda eddig tényszerűen tétlegesen?

Ha ezeket a kérdéseket nem tudja, vagy nem akarja megválaszolni, akkor kérem, hagyjon fel a bolsevisták majmolásával, ezzel csak a FIDESZ-nek árt.!

Végül: Több általam jól ismert (barátság...) FIDESZ politikust kérdeztem meg, hogy igaz-e AZ, hogy AZ izraeli LIKUD párt a FIDESZ "testvérpártja"... Kérem most már igen hangosan, adjon válasz kérdésemre. Amennyiben igaz, akkor MI ennek AZ értelme? Már csak annak fényében is jogos a kérdés, hogy Shimon Perez úr AZ Izraeli Kereskedelmi Kamara gyűlésén világosan és mindenki számára érthetően kijelentette, hogy akkora a gazdasági erejük, hogy felvásárolják Manhattant, Lengyelország és Magyarországot...

Szíves mielőbbi válaszát várva tisztelettel üdvözli:


KENESSEY CSABA
Kárpáti Harsona munkatársa
FÚSZ újságíró
A MVSZ Svájci Országos Tanácsa főtitkára és elnökségi tagja
Nemzetőr dandártábornok - és
"hívatásos Magyar"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Duna TV elnöke - érzése szer
  2009-07-06 19:45:18, hétfő
 
  A Duna TV elnöke - érzése szerint - kilóg a sorból


2009.07.06. 15:31
Rég hallottunk már a médiában egy politikai színezetű 'vastagbőrről'. Hát íme.

Elöljáróban arról, hogy MI a posztban említésre kerülő Árpád-pajzs kitüntetés:


2007-ben Árpád-pajzs díjat hozott létre a Szörényi Levente által alapított Holdvilág-árok Alapítvány a pozsonyi csata és Árpád fejedelem halálának 1100. évfordulója alkalmából. A díjat a kuratorórium azoknak ítéli, akik munkásságukkal és életvitelükkel, nemzetünkhöz való fennhéjázás nélküli ragaszkodásukkal arra érdemessé váltak. Az Árpád-pajzs jelképes védettséget biztosít a kitüntetettnek a nemzet fennmaradásáért vívott küzdelmében.



Néhány név AZ eddigi kitüntetettek közül:

Balczó András öttusázó olimpikon, Tőkés László királyhágómelléki református püspök, Kondor Katalin újságíró, Szervátiusz Tibor szobrászművész.

Csodák csodájára, tavaly a Duna TV elnöke, Cselényi László is kezébe vehette a díját hazája feltétel nélküli szolgálatáért, ám, AZ idei díjkiosztó után úgy döntött, visszaadja azt. Az indoklás alant:




,,Minél egyoldalúbb világnézetileg egy díj, értéke annál bizonytalanabb. Anélkül, hogy szándékomban állna a javarészt általam is nagyra becsült kitüntetőket megbántani, úgy érzem, kilógok a sorból. Vagy úgy is mondhatnám: érdemtelennek tartom magam AZ Árpád-pajzs birtoklására, ezért azt köszönettel visszajuttatom AZ alapítványnak". Cselényi László hozzátette: - A politika túlságosan átszínezte és egyoldalúvá tette a díjat.

Minden kétséget kizáróan a TV elnököt AZ idei névsor elolvasása ébresztette rá arra, hogy 'ott fent ( a tetőn ahol mindig dolgoznak és nekünk kell vigyázni :) )' is olvasgathatják, hogy milyen nevek között szerepel AZ övé, mint TV elnöké így valószínűsíthetően, hogy ezáltal lobbizási képessége csorbát szenvedhet - visszaadta a díjat.

Ja igen, a névsor:

Dr. Balogh Zoltán főorvos, Czakó Gábor író, Grosics Gyula sportlegenda, Lovas István újságíró, Makovecz Imre építőművész, Dr. Morvai Krisztina jogász, Dr. Papp Lajos szívsebész professzor.

Nos, valószínűleg nem Dr. Papp Lajos szívsebész volt AZ aki nevének olvasása közben hevesen kezdett dobogni szeretett Cselény Lászlónk szíve. De ismerjük el, ahogy ő is mondta, kilóg a sorból.

Érdekelne AZ is, hogy szerinte mit jelenthet AZ, hogy ilyesfajta politikai színezetet kapott a díj? Másfajta esetén is ugyanezt tenné? Vagy nem gondolja ő is úgy, hogy mindenféle hátsó szándék nélkül tényleg ez AZ oldal tesz lépéseket AZ ország jobb sorsa érdekében?

Érzésem szerint sokak véleményét osztom azzal, hogy ha azt mondom, hogy AZ ilyen elveket valló senkiket tényleg NE említsük egy lapon Balczóval, Grosiccsal, Tőkés püspök úrral, de még Morvaival sem.
A Magyar nép nevében, köszönjük, hogy visszaadta a díjat, melynek jelképesített filozófiája ezen tette miatt biztosan nem illeti meg Önt.

50 komment &#8226; Trackback (1)


http://vastagbor.blog.hu/2009/07/06/a_duna_tv_elnoke_kilog_a_sorbol#more1228694



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hogyan eskessék össze a köcsög
  2009-07-06 19:40:31, hétfő
 
  Magyarország legfontasabb kérdése: hogyan eskessék össze a köcsögöket

2009. július 06. 15:34
HunHír.Hu


Útmutató készült AZ anyakönyvvezetőknek, hogy miként viszonyuljanak AZ azonos nemű párokhoz. Július elsején hatályba lépett ugyanis AZ a törvény, amely azonos nemű párok számára lehetővé teszi bejegyzett élettársi kapcsolat létesítését - olvasható a hétfői Népszabadságban.

A bejegyzett élettársi kapcsolat a házassághoz hasonlóan anyakönyvvezető előtti akaratnyilvánítással jön létre, ezért a melegszervezetek útmutatót készítettek AZ anyakönyvvezetők számára. Ennek célja, hogy ők is jobban megértsék a melegek sajátos élethelyzetét, és csökkenjen annak esélye, hogy konfliktusok alakuljanak ki a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése során - áll a cikkben.

A Népszabadság idéz a dokumentumból, amely szerint "ez AZ új feladat sok anyakönyvvezető számára kihívás lehet, hiszen talán ez AZ első alkalom, hogy meleg vagy leszbikus emberrel találkoznak".

A cikk szerint a kiadvány kitér a megfelelő szóhasználatra - meleg vagy leszbikus a homoszexuális helyett- , a családtagok kezelésére, sőt biztonsági problémákra is. A készítők felhívják a figyelmet arra is, hogy AZ első időszakban elképzelhető, hogy homofób ellentüntetők zavarják meg a bejegyzett élettársi kapcsolatok megkötését, ezért érdemes a biztonsági szolgálatot előre értesíteni. Több anyakönyvvezető jelezte. Nem kíván részt venni ebben a tragikomédiában.


Hozzászólás


Pegato60 - 2009.07.06. 19:42

Az sem lesz gyenge, majd ha a Jánoska és Józsika által örökbefogadott (Mert gondolom ez lesz a következő joguk) Ödönke megy személyigazolványt csináltatni, és AZ okmányirodában AZ anyja nevét kérdezik. Mit fog válaszolni Ödönke? Visszakérdez, hogy melyik napokon? Hát lehet, hogy AZ utána sorban állók között fel fogja ütni a fejét némi derű! Vagy remélhetőleg biztosítanak számára külön ügyfélfogadási időt hajnali 2 órakor, mert nem tud a feltett kérdésekre úgy válaszolni, hogy NE legyen belőle közmulatság.


Szívében MAGYAR - 2009.07.06. 19:19
- Jánoska, akarod-e a párodnak a Józsikát?
- Akarom, igen.
- Tehát szereted.
- Igen.
- És hogy szereted?
- A fenekemben...

Ugye szép egy esketési szöveg?!...
Tyer - 2009.07.06. 18:38
Akarod-e ezt a buzit? Igen? Hogy a görcs álljon a szádba, amikor nyalókázod a cerkáját.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=20924
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindannyian gárdisták vagyunk!
  2009-07-06 19:33:24, hétfő
 
  11-ei nagygyűlésünk jelszava: Mindannyian gárdisták vagyunk!


A rendőrterror Ellen, a gárdistának felesküdött állampolgárok védelmében, AZ alapvető szabadságjogok jegyében újabb, bejelentett tüntetést tart a Jobbik július 11-én, szombaton 17 órától a budapesti Szabadság téren, a kommunizmust dicsőítő emlékmű előtt. Megjelenő szimpatizánsainktól szolidaritásként - lehetőségük szerint - sötét nadrág és fehér ing viselését kérjük.








A rendőrséggel hétfőn egyeztető tárgyalást tartott a Jobbik a múlt szombaton tett rendezvény-bejelentéséről. A BRFK tudomásul vette a gyülekezési szándékot, jogvita most csak a gárdisták egyenruhája tekintetében van. A Magyar Gárda Egyesületnek azonban soha nem volt egyenruhája, a tíz tag rendszerint öltönyben jelent meg. Ezt a feloszlatott egyesület alapítói szombaton Le is veszik, szolidaritásként a gárdistákéhoz hasonló népviseletet - fekete nadrágot és fehér inget - hordanak majd, és erre kérik a törvényes tüntetés részvevőit is. Most ugyanis lélekben mindannyian gárdisták vagyunk.








A Magyar Gárda Egyesület feloszlatásának ügye a Legfelsőbb Bíróságon folytatódhat, addigra a Jobbik Magyarországért Mozgalom AZ Országgyűlésben gátat szabhat a bíróságokra gyakorolt politikai nyomásgyakorlásnak, de ehhez szombaton mindenkinek Budapesten a helye! Ha elég sokan leszünk, meghátrálhat a diktatúra...








Vona Gábor,




A Jobbik elnöke




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A liberális csürhének szabad a
  2009-07-06 19:26:33, hétfő
 
  A liberális csürhének szabad a fűben döglenie? Oszlatás csak oroszlános mellényeseknek?


2009. július 06. 16:19

HunHír.Hu
Az Erzsébet téri Gödörnél kéne minden este szétkergetni azt a sok száz fiatalt, akik - a gárdistákkal szembeni rendőrterror magyarázata alapján - a park füvén heverészve a forgalmat akadályozzák. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az Index érdeklődésére elzárkózótt attól, hogy kiegészítse vagy megindokolja a rendőrség tiltó határozatait.


Amennyiben egy tüntetést bejelentenek, a rendőrség azt tudomásul veheti illetve megfelelő indokok alapján betilthatja. A betiltott demonstrációk feloszlathatók, a résztvevők ellen a karhatalom felléphet, őket előállíthatja.

Az Index szerette volna megtudni, hogy a Szabadság tér miért nem minősült közterületnek, hogy bejelentett-e valaki demonstrációt az Erzsébet térre, és hogy a betiltott rendezvények a közlekedést akadályozták-e, vagy a népképviseleti szervek, bíróságok működését.

Az utóbbi eset azért lenne érdekes, mert az említett intézmények szombatonként köztudomásúlag zárva vannak.

A másik esetben viszont az Erzsébet téri Gödörnél kéne minden este szétkergetni azt a sok száz fiatalt, akik - ezek szerint - a park füvén heverészve a forgalmat akadályozzák. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az Index érdeklődésére elzárkózótt attól, hogy kiegészítse vagy megindokolja a rendőrség tiltó határozatait.

Problémát okoz az is, hogy a rendőrség közleményei szerint a rohamrendőrök először a gárdista egyenruhásokat kezdték előállítani. Csakhogy a Fővárosi Ítélőtábla nem a gárdista egyenruha viselését, hanem a Magyar Gárda Egyesületet tiltotta be, a félkatonai osztagok félelemkeltő demonstrációi miatt.

Az öltözet a véleményszabadság része, a fekete nadrág, mellény, fehér ing és piros kendő viselése - mivel azok nem önkényuralmi jelképek - nem törvénysértő, így a ruha alapján történő rendőrségi válogatás jogellenes volt. Hasonlóan kérdéses, hogy a rendőrség milyen alapon hivatkozik az intézkedései indokaként egy jogerős, de írásban még nem közölt, a peres felekhez nem eljuttatott, így jogi érvénnyel egyelőre nem rendelkező ítéletre.

Az is erősen kérdéses, hogy volt-e törvényes alapja annak, amikor a rohamosztagosok az ülő és álló tüntetők közül többeket paprikaspray-vel néhány centiről fújtak arcon. A várható tüntetések miatt az egész főváros területére elrendelt egész napos fokozott ellenőrzés is erősen eltúlzott intézkedésnek tűnt.

index összefoglalója alapján

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=20926
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3963
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.