Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Befellegzett Leisztinger és Gö
  2009-08-13 23:26:02, csütörtök
 
  Befellegzett Leisztinger és Görényi uzsoráscégének


2009.08.13.-22:16:52
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete mai határozatában visszavonta az Athlon Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a Fővárosi Bíróságnál a társaság felszámolását.

A PSZÁF pár héttel ezelőtt arra kötelezte az Athlon Zrt.-t, hogy 45 napon belül maradéktalanul feleljen meg a saját tőke minimális mértékére vonatkozó jogszabályoknak, s egyúttal biztosítsa a megfelelő működési feltételeket az üzletileg megbízható, stabil tulajdonosi joggyakorlás érdekében - derül ki a PSZÁF közleményéből. Érdekesség, hogy az Athlont tavaly év végén megvette Leisztinger Tamás nagyvállalkozó, és a cég igazgatója Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány lett.

A Fővárosi Bíróság arról tájékoztatta a PSZÁF-ot az elmúlt napokban, hogy hitelezői egyetértés hiányában az Athlon Zrt. csődeljárásának megszüntetéséről döntött. Ez azt jelenti, hogy a társaság továbbra sem fogja tudni rendezni tőkehelyzetét, betartani a megbízható ellenőrzésre és irányításra vonatkozó jogszabályokat, illetve az esedékes fizetési kötelezettségeinek sem tud eleget tenni. Ezért aztán a PSZÁF határozott a pénzügyi vállalkozás engedélyének visszavonásáról és a felszámolás kezdeményezéséről.

Az engedély-visszavonást követően, illetve a felszámolás időszakában a korábban megkötött lakossági gyorskölcsön-szerződések feltételei, futamidői változatlanok maradnak, nem módosulnak - szögezi le a PSZÁF. A kihelyezett hitelek törlesztő részleteit az ügyfeleknek az eddig megszokott rendben kell visszafizetniük. Késedelmes teljesítés vagy a fizetés elmaradása esetén a szerződésben, illetve a jogszabályokban meghatározott jogkövetkezmények róhatók ki az ügyfélre.

Az Athlon Zrt. kizárólag gyorskölcsönök nyújtására rendelkezik tevékenységi engedéllyel, betétgyűjtéssel nem foglalkozik.

(Index nyomán Kuruc.info)


http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=12795
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szekeres-villa trükkökkel
  2009-08-13 23:24:54, csütörtök
 
  Szekeres-villa trükkökkel

2009.08.13.-21:35:26
Szekeres Imre honvédelmi miniszter trükkös módszerrel építtethetett közel száz négyzetméteres, Balatonra néző panorámás luxusnyaralót Tihanyban - írja a Magyar Nemzet.

A gyönyörű Dióshegy tetején megvásárolt telekre ugyanis a tulajdonosok - a miniszter és felesége - legfeljebb egy 87 négyzetméter alapterületű földszintes ingatlant húzathattak volna fel, a helyszínen mégis kétszintes villa épült. Ezt úgy oldották meg, hogy az alsó szintet a terepszint alá süllyesztették, és alagsorként fogadtatták el a helyi önkormányzattal.

Az MSZP elnökhelyettese nem árulta el a Magyar Nemzetnek, hogy mennyiért vásárolták meg a telket, és mennyibe került a hétvégi ház. Szekeres csak annyit közölt: az ingatlant a saját és felesége adózott jövedelméből építtette, az APEH-nél pedig maga kérte a vagyongyarapodási vizsgálatát, amely a vagyonszerzést és gyarapodást jogszerűnek találta. Az ügyről további részleteket a Magyar Nemzet csütörtöki számában olvashat.

hírTV

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=12785
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a zsidó: ha ekkora a keresl
  2009-08-13 23:23:30, csütörtök
 
  Ez a zsidó: ha ekkora a kereslet, adjuk ki mi a Mein Kampfot
2009. augusztus 13. 18:53
HunHír.Hu

A Németországi Zsidók Központi Tanácsának főtitkára arról beszélt a ZDF német televíziónak, hogy jegyzetekkel ellátva ki kellene adni Adolf Hitler Mein Kampf című könyvét. Mint fogalmazott: "az akadémiai és történelmi kritikával ellátott kiadványt minél előbb el kell készíteni, hogy ne a neonácik húzzanak hasznot a könyvből".

HunHír.Hu kommentár:
Ezek szeretik a dupla hasznot. Átfirkálni az egészet, meg agymosó lábjegyzetekkel megszentségteleníteni, de a lényeg, hogy Hitler még halála után is nekik tejeljen.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=21972
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A BKV a jelen Tocsik Mártája
  2009-08-13 23:16:36, csütörtök
 
  A BKV a jelen Tocsik Mártája

2009. augusztus 13. 18:05
HunHír.Hu

Jogszabályba nem ütközik, de mégis érvénytelen lehet az olyan szerződés, amely nyilvánvalóan sérti az általánosan kialakult erkölcsi normákat - ezt egyelőre nem a BKV végkielégítési botrányával kapcsolatban fogalmazta meg a Legfelsőbb Bíróság, hanem a Tocsik-per kapcsán.

Számos hasonlóság felfedezhető fel a BKV most zajló végkielégítési botránya és a Horn-kormány alatt kipattant Tocsik-ügy között. A kilencvenes években ugyanis Tocsik Márta ügyvédnő olyan megbízási szerződéseket kötött az Állami Privatizációs Vállalattal (ÁPV), amelynek értelmében Tocsik kapcsolatba lépett az ÁPV-vel perben álló önkormányzatokkal, hogy rendezze a peres ügyeket. Tocsik a tiszta megtakarítás tíz százalékát és annak áfáját kapta sikerdíjul, így végül 804 millió forint ütötte a jogásznő markát.

Az ügyben felmerült egy szocialista politikus, az MSZP egykori pénztárnokának, Boldvai Lászlónak a neve is, valamint Budai Györgyé, akit akkoriban az SZDSZ-hez köthető üzletembernek ismert a közvélemény. Az ügyészség a perben Tocsik Mártát és Liszkai Pétert, az ÁPV Rt. vezető jogászát csalással, az ÁPV Rt. további négy vezetőjét hanyag kezeléssel, Boldvai Lászlót és Budai Györgyöt pedig befolyással üzérkedéssel vádolta.

A Wikipédiában olvasható pertörténet szerint első fokon a Fővárosi Bíróság 1999-ben felmentette Tocsik Mártát, majd a Legfelsőbb Bíróság 2000-ben új eljárásra kötelezte. 2002-ben hűtlen kezelésért 4 év börtönre és 640 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték, 2003-ban azonban a Legfelsőbb Bíróság felmentette a vádak többsége alól, ugyanakkor magánokirat-hamisítás miatt 400 ezer forint pénzbírságra ítélte.

A Legfelsőbb Bíróság szerint a jó erkölcs - polgári jogi értelemben - a társadalom általános értékítéletét, a magánautonómiának a társadalmi közmegegyezés által meghatározott korlátait, az általánosan elvárható magatartás zsinórmértékét fejezi ki. A szerződéses szabadság tehát nem korlátlan, a törvény nem fogadja el érvényesnek azokat a szerződéseket, amelyek nyilvánvalóan sértik az általánosan kialakult erkölcsi normákat.

Az ügyvédnő ellen polgári per is indult, melyet 2008 májusában elvesztett. A 804 milliós sikerdíjból 80 milliót tarthat meg a jogerős ítélet alapján, 562 millió plusz áfa összeget vissza kell fizetnie.

A Budapesti Közlekedési Vállalatnál látszólag ugyanez a helyzet, ugyanis jogszabályokba nem ütköző, ha egy cég egyénileg állapodik meg dolgozójával a végkielégítésről, ám kérdéses, belefér-e a jó erkölcs fogalmába az olyan szerződés, ha valaki százmillió körüli összeget kap távozása után. A Tocsik-per ítélete 12 év alatt született meg.

HunHír.Hu - fnet

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=21967
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szólás meg a szabadsága - av
  2009-08-13 23:14:02, csütörtök
 
  A szólás meg a szabadsága - avagy hülyének lenni szabad!

2009. augusztus 13. 12:49:04


Kezdjük mindjárt egy sarkos megállapítással. Több is fogja követni, de, hát valahol el kell kezdeni, tehát íme az első: Rudolf Hess emlékmenetet szervezni Magyarországon nettó baromság. Mindezt Nagyboldogasszony napján tenni már egyenesen ízléstelenség. Nem azért, mintha Herr Hess bármikor is ártott volna a magyarságnak. Szegény fickó már a Holocaustból is kimaradt, mivel addigra már egy brit börtön mélyén morfondírozott, megérte-e átrepülni egy ihletett, ám meglehetősen zavarodott pillanatában a Csatornát, hogy békejobbot nyújtson Churchillnek.

Rudolf Hess-szel egyszerűen annyi a "gond", hogy egy idegen állam, idegen ideológiájának idegen hőséről van szó, akihez semmi közünk. Azokhoz a magyargyűlölő szlovák, meg román kopaszokhoz meg végképp nem, akik most a nagy fehér internáci testvériség jegyében egy napra hajlandóak megbocsájtani nekünk, hogy létezünk.

Szóval maga a rendezvény önmagában egy paradox hülyeség volna, remélem minél kevesebben vesznek részt rajta. Már, ha hagyják megtartani. És a problémák itt kezdődnek. Pártállásra való tekintet nélkül, a szociktól a Fideszen át a köztársasági elnökig egy hangon csaholt napokon át az egész magyar politikai elit: márpedig ezt a menetet meg kell akadályozni! S a rendőrség eleget téve elvárásaiknak, nem is engedélyezte a rendezvény megtartását.

Nyilvánvaló, hogy a résztvevők egy vállaltan szélsőjobboldali, antiszemita, rasszista politikus emléke előtt szerettek volna tisztelegni, aki saját bevallása szerint soha nem bánta meg, hogy részt vett az NSDAP megalakításában, hatalomra segítésében, és a Harmadik Birodalom létrehozásában. Ezek, mint tudjuk, csúnya, és elítélendő dolgok (minden irónia nélkül: tényleg azok!)...de az ég szerelmére, mai hívei mégis kinek ártanának ezzel a kis belvárosi gyaloglással? Kinek kell félnie párszáz-vagy ezer kordonokkal sokszorosan körülvett, kétannyi rendőr által "őrzött", közepesen részeg kopasz fiataltól?

Rémisztő, milyen gyorsasággal feledkezik el a magyar politikai, és értelmiségi elit szinte teljes egésze a '89-es elcseszett rendszerváltoztatgatás talán egyetlen valóban használható vívmányáról, a szólás-és gyülekezési szabadságról. Persze csak és kizárólag akkor, ha "politikailag inkorrekt", "szélsőséges" véleményekről, vagy rendezvényekről van szó. Nácinak lenni, Rudolf Hess tisztelőjének lenni 2009-ben, magyar földön hülyeség. Csak, hogy akárhogy is forgatom az Alkotmányt, vagy a Btk-t, sehol sem találom benne hogy "a Magyar Köztársaság területén hülyének lenni tilos!". Egyszerűen nincs benne. Márpedig az elmúlt két évtizedben kritikátlanul agyondicsőitett modern liberális demokrácia egyik sarkköve az, hogy amit a törvény nem tilt, azt szabad. Ennyire pofon egyszerű ez, nincs itt helye semmiféle jogi csűrés-csavarásnak, meddő moralizálásnak, historizáló okoskodásnak. Nem, sajnos a nácizmus áldozatainak sincs helye ebben a képletben, ők fáradjanak át a kordon másik oldalára, ott lesz az antináci tüntetés, lehet teli torokból szidni Hitlertől, Göringen át Hessig az egész nemzetiszocialista kompániát. Hál'Istennek ehhez is joga van bárkinek.

És van még valami, amiről szólni kell. Amitől ennyire rohadtul elviselhetetlen hely ez az ország, ami újra és újra minden kicsit is gondolkodó ember zsebében kinyitja a bicskát. Az a milliószor emlegetett, ezerszer elátkozott, de zsigerekben élő, és mindmáig kiirthatatlan jelenkori turáni átok: a kettős mérce. Mert, bizony - ugye, milyen gyorsan felejtünk? - nincs egy hónapja sem, hogy egy vidám júliusi hétvégén Zánkán az MSZP ifjúsági tagozata vendégül látta a világ szocialista ifjúságának színe-virágát. S e szép vörös jamboree-ból eszük ágában sem volt kirekeszteni a munkásmozgalom mostohagyermekeit, a kommunistákat sem. A politikailag hiperkorrekt német, meg francia szocik mellett szépen megfértek Hugo Chavez és az Eudardo Rózsa-Florest kivégeztető Evo Morales vörösbarna rezsimjének fiatal hívei, épp úgy, mint az "afrikai szocializmus" tömeggyilkos kisdiktátorainak ifjú gárdistái. Pólóikon pediig együtt mosolygott Marx, Lenin, Castro, Mao, és Sztálin is. Alig százmillió emberi életet oltottak ki ők így együtt, de büszke viselőiket ez láthatóan nem nagyon zavarta. Ahogyan politikusainkat, és hivatásos megmondóembereinket sem. A zánkai nemzetközi bolsevik meeting-et ordító csend övezte. Érdekes módon még az úgynevezett jobboldal sem eresztette ki a hangját, mint most. Nem hallhattuk tőlük, hogy "miért kell ezt, és miért épp nálunk, és miért nem tesz valamit a kormány..."

A zánkai komcsi tábor szépen, békében lezajlott, senki sem vegzálta a résztvevőket, a rendőrség nem keresett mondva csinált okokat a rendezvény betiltására. Még kordonok sem voltak. És ez így volt helyes. Mert ne feledjük: hülyének lenni szabad!

Balogh Gábor
barikád.hu
Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagyomány vagy meleg büszkeség
  2009-08-13 23:12:15, csütörtök
 
  Hagyomány vagy meleg büszkeség, avagy két választás Magyarországon + "meleg" szószedet

2009. augusztus 13. 13:41:50

Elszakadt a húr. Túlfeszítették. Betelt a pohár. Torkig vagyunk velük. Undor, csömör, émelygés fog el, ha kitárulkoznak, és magukat mutogatják. Folytathatom, hiszen gazdag a nyelvünk; számos közmondás, szólás, kép teheti árnyalttá a mondanivalót, hogy világos legyen: elegünk van a magukat kellető, egyre populárisabbá váló meleg büszkeségből.

A médiából is lassan, de biztosan szivárog a tudatunkba, a gyerekeink agyába, hogy a másság természetes állapot. Egyik este művészfilmet vetítenek a tévében: a csókolózó férfipártól, viharos ágyjelenetüktől lesz ,,művészi" a film. A meséket sem kímélik: A Simpson család-ban időről időre utalást tesznek az egyik karakter, Smithers homoszexualitására, aki titokban a főnökébe, Mr. Burnsbe szerelmes. A South Parkban a saját nemiségével igencsak hadilábon álló Mr. Garrison ki akarja rúgatni magát az iskolából, hogy aztán kártérítést követelhessen - az igazgatóság pedig pontosan azért nem rúgja ki, mert nem akarja kompromittálni magát azzal, hogy homoszexualitása miatt válik meg a tanártól. Házasodni vágyó homoszexuális fiatalok kaptak lehetőséget az egyik délutáni Mónika showban, akik úgy gondolták, hogy ha hivatalosan nem köthetik össze az életüket, akkor majd a tévénézők előtt fognak örök hűséget esküdni egymásnak. A reklámok sem maradhatnak ki. 2007-ben a reklámok amerikai versenyében a nemzetközi IKEA áruházlánc reklámja nyert. A versenybe bekerült a melegek, leszbikusok ábrázolása a nyomtatott és audiovizuális reklámokban. Ezen a szakaszon nyert az említett áruházlánc. Több lakásba is betekint a kamera, ahol különböző családok életének részévé vált a svéd bútor. Az utolsó képben, egy olyan "családot" látunk, melynek tagjai egy boldog ázsiai-amerikai és afroamerikai férfi pár a kislányukkal ül a nappaliban.

Lassan, de biztosan.

Meleg Méltóság Menete

Az alliteráló elnevezés sem szépíti meg magát a felvonulást. Nevezhetik bárhogy, Ádám és Éva leszármazottai nehezen fogadjuk el a magukat mutogató, közösülést imitáló kikent-kifent férfiaknak nem nevezhető egyedek vonaglását Budapest utcáin.

A szokásoktól eltérően idén ősszel, augusztus 30. és szeptember 6. között rendezik meg a Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztivált. A Meleg Méltóság Menete pedig szeptember 5-én, szombaton lesz - írja a Népszabadság. A szervezők szerint, ha nem rendeznék meg, az azt az érzést erősítené, hogy bármilyen kisebbséget félelemben lehet tartani.

Szokásokról ír a Népszabadság, hiszen 14. alkalommal tartják meg a fesztiváljukat. Négy nap helyett most egy hétig tart. Jövőre esetleg már egy hónapig és kötelező lesz a részvétel a felvonuláson. Minden esélyünk megvan rá...Nézzünk szét külföldön, hogyan fogadják a melegfelvonulást?Tényleg csak mi vagyunk ilyen földhözragadtak?

Moszkva

A menetet a melegek már háromszor próbálták hiába megszervezni Moszkvában, soha nem kaptak engedélyt, a rendőrök pedig minden alkalommal előállították a mégis összegyűlt néhány tucatnyi embert.

Szófia

Teológiahallgatók, vallásos családok és nacionalisták tüntettek vasárnap, a pravoszláv mindenszentek napján Szófiában a június 27-re, szombatra tervezett melegfelvonulás, az úgynevezett Szivárvány Barátság gyűlésének megtartása ellen.
A vasárnapi megmozdulás mintegy száz résztvevője az Alekszander Nevszki katedrális elől indult ikonokat a magasba tartva, s a menet a Nemzeti Kultúrpalotánál ért véget. A melegellenes tüntetéshez olyan csoportok csatlakoztak, mint a Bolgár Ortodox Keresztények vagy a Szófiai Ortodox Templomok Testvérisége.

Zágráb

Zágrábban közel 500 meleg aktivista vett részt a nyolcadik alkalommal tartott felvonuláson, amelyet 200 szélsőséges nacionalista igyekezett megzavarni. A rendőrség legalább négy rendbontót őrizetbe vett. Az aktivisták a hatóságok szemére vetik, hogy nem tiltották be a nacionalisták és a bőrfejűek ellentüntetését.

Varsó

Varsóban több száz homoszexuális és leszbikus aktivista vett részt a Meleg Büszkeség-felvonuláson és követelte a melegek közötti párkapcsolat legalizálásának lehetőségét. A rendőrség szerint a résztvevők száma a másfél ezret is elérte a Marszalkowska sugárúton, s bár néhány tucatnyi jobboldali fiatal melegellenes jelszavakkal próbálta megzavarni a békés menetet, az erős rendőrségi készültség megakadályozta, hogy komolyabb incidens történjen.

Sanghai

Sanghajban első alkalommal rendezték meg a Meleg Büszkeség Napját, és több százan vonultak fel. Sok külföldi is megjelent a kínai üzleti-pénzügyi világ központjában tartott felvonuláson.

Bukarest

Homoszexuálisok tervezett felvonulása ellen tiltakozott pénteken Bukarestben 3-400 ember, akik szentképeket a magasba emelve és zsoltárokat énekelve vonultak végig a román főváros utcáin. A bukaresti ortodox pátriárka hivatalánál induló, "A menet a normalitásért" nevet viselő tüntetésen több ortodox pap is részt vett.

Melegolimpia

Hogy a szólásoknál maradjunk, ami végképp kiverte a biztosítékot, az a 2012-es meleg olimpia budapesti megrendezésének híre:

,,Budapest nyerte el a 2012-es Eurogames megrendezésének a jogát. Az esemény az európai meleg társadalom sporteseménye, amely a szervezők szerint több milliárdos bevételt hozhat a fővárosnak. Elsősorban a kontinens leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű társadalma számára nyújt versenyszerű sportolási lehetőséget - jelentették be a szervezők. A Friss Gondolat Egyesület és az Atlasz Sportegyesület közösen nyújtotta be pályázatát az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetségnek (EGLSF), amely március 8-án elfogadta azt. Korábban egyik kelet-európai ország sem rendezett ilyen jellegű rendezvényt, a szervezők célja az volt, hogy a homoszexualitással kapcsolatos társadalmi feszültségeket a sport segítségével enyhítsék.
"A 2012-es budapesti Eurogames megszervezése az előzetes számítások szerint 150-160 millió forintba kerül, amelyhez a nemzetközi szövetség is hozzájárul a költségek egyharmadával" - mondta László Gábor, reprezentációs elnök. A Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen elkészített kalkuláció alapján arra számítunk, hogy az Eurogames három milliárd forintos bevételt hoz majd a fővárosnak - tette hozzá.
A tervek szerint az eseményt 2012 júliusában rendezik meg, négy nap alatt, kilenc helyszínen, tizenkét sportágban mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A programban szerepel tollaslabda, futás, úszás, röplabda, labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, kerékpár, gyalogtúra, birkózás, sakk, valamint tánc. A tervezett helyszínek között szerepel a Papp László Budapest Sportaréna, a SYMA-csarnok, valamint a Margitszigeti Atlétikai Centrum is."

Miért, van hetero olimpia?- teszi fel a kérdést az ember. Az olimpia olyan sportverseny, ahol helye van melegeknek, heteroknak, feketéknek, fehéreknek, ha tehetségesek annyira, hogy eljutnak odáig. Eurogames- Kelet-Európában először Magyarországon rendezik meg. Óriási, hiszen hová engednék be máshová ezt a rendezvényt, ha nem hazánkba, ahol ez a lepusztult, az országot kiárusító, magát is eladni hajlandó ,,politikai elit" uralkodik. A 2010-es triatlon világbajnokság budapesti megrendezése még kétséges, mert nincs rá pénz, de a kontinens leszbikus és meleg társadalmának a szórakoztatása már azt is tudjuk, hogy 2012-ben három milliárd bevételt hozhat a fővárosnak. Egyértelmű tehát, hová vezet az út, mit kell követnünk. Egy látomás tárul elém: akár minden hónapban rendezhetünk egy melegen büszke sportversenyt, máskor egy büszkén leszbikus szavalóversenyt, majd egy biszexuális palacsinatsütőversenyt, vagy egy transznemű súlylökést. Még az országot is kihúzzuk a gazdasági válságból. Igaz Budapest utcáit ellepik lassan a melegen büszkék, de valamit valamiért.

Ezt már nem engedjük. Csordultig van a pohár. Torkig vagyunk velük.

Meleg szószedet

átoperálás/transition "átalakulás"; az a folyamat, amelynek során orvosi kezelésekkel (hormonális és műtéti) a transzszexuális személy testi nemét megváltoztatják.

buziverés melegek provokálása, megfélemlítése és bántalmazása.

closet a "ruhásszekrény", a melegek "búvóhelye" - olyan melegre vonatkozik, aki nem meri vállalni a másságát, aki még nem bújt elő

csempebár A korábban ismerkedőhelyként funkcionáló nyilvános WC elnevezése a meleg szlengben.

Zsuzsi kutya a meleg ismerkedés egyik korábban ismert formája, amikor azzal az ürüggyel szólítanak le valakit az utcán, hogy "Elveszett a Zsuzsi kutya, nem láttad errefelé?..."

(Az írás megjelent a Barikád magazin július havi számában. Az augusztusi Barikád 15-étől, e hét szombattól kapható az újságárusoknál)

Forrás: Barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukarest lekörözte Budapestet.
  2009-08-13 23:08:46, csütörtök
 
  Bukarest lekörözte Budapestet.

2009 júliusában forgalomba helyezték a román fővárosban a Daimler-Benz által Németországban gyártott vadonatúj 12 méteres Citaro busz ezredik, azaz szerződés szerinti utolsó példányát.

(...)

A teljes bukaresti autóbuszflotta mérete 1300 körüli, azaz a budapestivel gyakorlatilag megegyezik.

(...)

Bukarest tehát az elmúlt négy év alatt 200 millió euró, azaz körülbelül 55 milliárd Ft befektetéssel buszflottájának csaknem 80%-át lecserélte. Budapest az elmúlt 15 évben ennek töredékét költötte új felszíni gumikerekes járműállomány beszerzésére, amit remekül illusztrál az a tény, hogy a budapesti autóbuszok átlagéletkora az 1996 és 2008 között eltelt 12 év alatt mintegy 10 évvel emelkedett.

*********


100 millió saját zsebbe...


2009-08-11 08:20


1. Önmagának utalta ki a százmilliós végkielégítést Szalainé (BKV Elore)
Saját magának utalta ki a csaknem százmillió forintot a BKV volt humánpolitikai igazgatója, pedig nyugdíja miatt nem is járt volna neki a pénz. Az egyik internetes hírportál úgy tudja, ezt tartalmazza a közlekedési vállalat belső vizsgálati jelentése.

A jelentés szerint Szalainé Szilágyi Eleonóra már hónapok óta több mint 200 ezer forint nyugdíjat vett fel, amikor vezetői engedély nélkül, egyszemélyes intézkedéssel kiutalta magának a végkielégítés, illetve az elmaradt prémium összegét - tudta meg az Index.

Továbbfoglalkoztatási szerződését 2008-ban Balogh Zsolt, a BKV megbízott vezérigazgatója írta alá. Abban az évben egyébként 25 és fél, idén pedig további csaknem 9 millió forint jutalmat kapott Szalainé a cégtől.

A jelentés szerint a botrányos kifizetést a közlekedési társaság könyvvizsgálója, a Deloitte Kft. később felülvizsgálatra javasolta. Ám végül elfogadták a vezetőség válaszát.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emeszpé
  2009-08-13 23:07:21, csütörtök
 
  Emeszpé

2009. augusztus 13. 15:11:48

Van bármi, amit nem lehet pénzért megtenni?

Van bármi, ami a pénznél többet érne?



Hagyó Miklós mindkét kérdésre egyértelmű választ adott.

Hagyó Miklós ennek a két válasznak köszönheti a felemelkedését.

Természetesen nincs ezzel egyedül a Magyar Szocialista Pártban. Éppen ezért tudott eljutni oda, ahol most van. Segítik egymást.

Hagyó Miklós elképesztően tehetséges ember.

Hagyó Miklós miniszterelnök is szeretne lenni.

Tökéletesen értette Gyurcsányt. Tud Bajnairól is. Ficsorról főleg.

Hagyó esetünkben a példája miatt érdekes. Lehet helyettesíteni a nevét mindenkiével, akit Gyurcsány és exkiszes barátai a magyar közéletre rászabadítottak. Hagyó Miklóst a bő tehetségű Schmuck Andor hozta a pártba. Vele végképp jól megértették egymást. Miként lehet pénzt kiszervezni, és hogyan lehet pártot privatizálni. Működő projektnek ott volt az MDF. Miklósnak tetszett, Andor segített.

Miért baloldal? Budapest jelenlegi főpolgármester-helyettese a baloldalt azért választotta, mert kézenfekvő volt. Ugyanazt a nyelvet beszélték. Ennyiért veszek alapszervezetet, annyiért győzök meg budapesti pártvezetőt. Van erre tökéletes minta, közhelyes Hunvald, találékonyabb Steiner, jól helyezkedő Burány és szívós Verók.

Hárman vannak szabadlábon.

Miért baloldal? Mert lehetett őket korrumpálni, sőt valahol direkt kérték, hogy vegyék meg őket. Így biztosították a túlélésüket. Ezért csinálták meg úgy, ahogy a rendszerváltást, s azért olyan most, amilyen.

Ön eladná a Lánchidat? El tudja képzelni, hogy nemzetnek, történelemnek, múltnak csak eladási ára van? Ön lenne áruló? S ha jól megfizetik?

Magyarország fővárosa a még meglévő állami cégek mellett a Magyar Szocialista Párt pénzmosó műhelyévé vált.

A történet tulajdonképpen egyszerű.

Van állami pénz, ami biztos. Kell hozzá egy állami cég. S innentől csak azt kell kitalálni, hogy milyen módszerrel szerezzük meg a pénzt. El lehetne szimplán lopni, de az mégsem túl elegáns. Feltűnik ügyésznek, rendőrnek, újságírónak. Fölösleges rizikó. Ezért találták ki a privát céget, amely szerződést köt a nagy államival. Ez lehet végkielégítés egy megbízható kádernek, lehet szerződés egy bigyókat szállító cégnek. A bigyókat soha nem gyártják le, értelemszerűen semmi szükség erre. Csak a pénzkifizetés, az igazolható számla a fontos. Budapest állam az államban. Mérete, lehetőségei erre teremtették. Bő húsz éve bitorolják. Budapest példa, amit nagyban is megcsináltak. Meg kicsiben, mondjuk a festői Nógrádban, Kazáron. Életszerű-e, hogy a Magyar Leader Közhasznú Egyesületnek félmilliárd forintot adnak "egyedi kérésre", mert Ficsor úr nevéhez köthető?

Miért baloldal? Mert nem az. Semmi köze sincs elvhez, eszméhez. Tiszta üzleti vállalkozás, amelyben egy üzletember, aki nem túl magasra tette a morális lécet, meg is találja a számításait. Az MSZP vezetői most éppen ezért két dologgal vannak elfoglalva. Egy: lenyúlni, ami még lenyúlható. Kettő: biztosítani a túlélést. Gyurcsány titokminisztere ezért élt túl mindent, s ezért távozott a párt kampánystábjába.

Ficsor Ádám, pontosabban esküvői tanúja, Gyurcsány Ferenc birtokolja jelenleg az elmúlt évek kormányzásának minden kínos dokumentumát. Ő az is, aki összeállíthatja a Magyar Szocialista Párt országos választási listáját.

Ő biztosíthat politikai túlélést és nem utolsósorban mentelmi jogot.

Ő Hagyó, ő Ficsor, és akaratához idomulnak a szocialisták kvázi öregjei. Lendvai, Kiss és az ügyes Szekeres.

Van bármi, amit nem lehet pénzért megtenni?

Van bármi, ami a pénznél többet érne?

MSZP.


Máté T. Gyula
Forrás: Magyar Hirlap online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik felsorakozik az óbuda
  2009-08-13 23:06:03, csütörtök
 
  A Jobbik felsorakozik az óbudaiakért


A Jobbik Óbudai Alapszervezete mély felháborodással értesült róla, hogy Székely Tamás egészségügyi miniszter és Szabó Imre környezet- és vízügyi miniszter közös rendeletével az óbudai lakosság nyugalmának megzavarására - ezen belül is a Sziget fesztivál hangerejének drasztikus megemelésére - adott írásos engedélyt. A hirdetmény ugyanis szó szerint az állami pénzből amúgy indokolatlanul támogatott rendezvény szervezőinek kedvez, éppen hogy csak nem nevesítik benne a kedvezményezettet. Ennek értelmében a Sziget nappal és éjszaka is hangosabb lehet, mint valaha, továbbá az éjszaka kezdetét is ,,átállították", egy órával későbbre, pusztán azért, hogy kiszolgálják a multikulturális, az egészséges magyarságtudatra nézve igen káros fesztivált.

Felháborítónak tartjuk, hogy az Óbudán élők pihenéshez való jogát a Sziget fesztivál rendezői semmibe veszik, a lakók csendigényét pénzügyi kérdések mögé sorolják. Mindenki képzeletére bízzuk, hogy ha a zene kilométerekkel távolabb is tisztán kivehető, akkor milyen sokkoló élményben lehet részük azoknak a lakóknak, akik a pár száz méterre lévő panelházakban élnek. Elfogadhatatlannak tartjuk a politikai és anyagi megrendelésre történő rendeletmódosítást, ezért minden jogi eszközt felhasználunk annak érdekében, hogy felléphessünk a lakosok nyugalmát drasztikus módón sértő Sziget fesztivállal szemben.
Különös adalék, hogy Székely Tamás egészségügyi miniszterként az egészségügyre sincs tekintettel: nem érdekli, hogy a zene hangerősségének megemelésével a Sziget fesztiválon résztvevők fokozott halláskárosodás veszélyének vannak kitéve!
A Szigetre látogató vendégeket felkérjük a normális emberi viselkedésre, legyenek tekintettel az Óbudán élők nyugalmára, valamint környezetük tisztaságára!
Jobbik Óbudai Alapszervezet

http://obuda.jobbik.hu/node/93

Szebb jövőt!

Szanyó Miklós
alelnök, III. kerületi Jobbik

Telefon: 30/ 377-1857
Flottás: 70/ 392-0235
http://obuda.jobbik.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Turbó fokozatban a gyűlöletkam
  2009-08-13 23:04:40, csütörtök
 
  Turbó fokozatban a gyűlöletkampány
2009. augusztus 13. 02:06:28

"Ha Önt annyira izgatja és foglalkoztatja a zsidókérdés, költözzön ki Izraelbe. És akkor ott reggeltől estig lehet ezzel a kérdéssel foglalkozni. De ez itt Magyarország, én egy magyar pártnak vagyok az elnöke, hadd foglalkozzak már Magyarországgal és a magyar emberekkel, ne Rudolf Hess-szel. Nem kívánok erre a kérdésre válaszolni, mert méltatlan a kérdés."

Szó szerint ez hangzott el Vona Gábor szájából a hétfői Kereszttűzben, a Nap-kelte műsorában. A gyűlölet napszámosai pedig gyakorlatilag rögtön az adás után turbó fokozatba kapcsoltak. A jól fizetett balliberós bérrabszolgák ellepték az internetes fórumokat, és tényként tárgyalták, miszerint Vona azt mondta Betlennek: "El lehet menni Izraelbe, akinek nem tetszik itt". És alig telt bele huszonnégy óra, a stop.hu hírportál Pálmai Tamás nevű szerzője le bírta írni a következő mondatot:

"Félreértés ne essék, nem az volt meglepő, hogy Vona Gábor antiszemita, zsidó és idegengyűlölő, ezt eddig is tudtuk, itt azonban kimondott valamit, amit eddig soha, hogy az, aki nem ért egyet vele és pártjával, takarodjon innen, mert ez az ő, és csakis az ő hazájuk."

A magyar nyelvet a stop.hu publicistájánál jóval magasabb színvonalon beszélők nyilván elnéző mosollyal ízlelgetik azt a bravúros megfogalmazást, miszerint "Vona Gábor antiszemita, zsidó és idegengyűlölő". Bizony, bizony, az a fránya kötőjel! Még azt is hihetnők, hogy Pálmai nemtelen egyszerűséggel lezsidózta Vona Gábort, de persze tudjuk, hogy mindössze arról van szó, hiányzott az iskolából, amikor az összetett szavak helyesírását tanították, s ebbéli mulasztását azóta sem sikerült pótolnia.

Ismervén a gyűlöletkufárok módszereit, nincs kétségem felőle, hogy mire beköszönt a tél, az egyszerű választópolgárok körében már szilárdan fogja tartani magát a történet azon változata, miszerint Vona a Kereszttűz ominózus adásában kirontott a pulpitus mögül, kardot rántott, és afféle Zorro módjára Dávid csillagot karcolt Betlen János mellére, miközben a riadt műsorvezető a "De ha elindul a Vona, a szívem majdnem megszakad" refrénű slágert énekelte.

De ezzel persze nem lesz megállás. Vona Gáborról MSZP-közeli csillagászok megállapítják majd, hogy bár augusztus 20-án született, csillagjegye a Nyilas. A Népszabadság drámai hangvételű tudósítást közöl arról, hogyan hagyta a gyerekét a hóban fagyoskodni a Jobbik elnöke, aki még apának is hitvány. Megjelenik Kende Péter könyve A Gábor címen, melyből többek között kiderül, hogy Vona az egyetemi évei alatt, a véget nem érő szipus, drogos és italozós bulik hatására kétszer is feleségül vette Bácsfi Diánát, másodjára nekifutásból. A Népszava kideríti, hogy a Jobbik első embere III/B-s ügynök volt; már 1986-ban, általános iskolás korában jelentéseket írt az osztálytársairól a III. B-ben, s ennek igazolására leközli a beszervezést igazoló hatos kartont, amelyen a pedellus neve szerepel tartótisztként. Az egyik bulvárlap megbízható tanúra hivatkozva (vécésnéni) szellőzteti meg a szenzációt, miszerint Vona Gábor a debreceni Nagyállomás illemhelyén egy ötezrest nyújtott át egy örömlánynak, és ideges lett, amikor az nem tudott visszaadni.

Na, itt fejeztem be, mert azt hiszem, képtelen vagyok "felérni" a gyűlöletkufárok fantáziájához. Levezetésként benéztem a Hajdú Online-ra, amely főoldalon tolta az arcomba a jó hírt: "A Nyilasokra örömteli időszak vár". Részletesebben pedig: "Egy örömteli időszak veszi kezdetét. Remek ötleteid vannak, és boldoggá tesz a tudat, hogy megmutathatod másoknak, mit tudsz. Most az elismerés sem marad el."

Van remény, drága magyar testvéreim! Apró szépséghiba, hogy jómagam egyelőre még Szűz vagyok, de majd teszek róla.

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=Turbo_foko zatban_a_gyuloletkampany_59455
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.