Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Dinamikusan nő az EU építőipar
  2010-08-19 09:28:20, csütörtök
 
  Dinamikusan nő az EU építőipara - Magyarországon hanyatlik
2010. augusztus 18. - 19:08

Az EU és az eurózóna építőipara dinamikusan bővül, de hazánkban zuhan a szektor teljesítménye. Júniusban, az előző hónaphoz viszonyítva 2,7 százalékkal nőtt az euróövezet építőipari teljesítménye, az EU-27-ben 3,5 százalékot mértek. Éves alapon 3,1 százalékkal nőtt az eurózóna építőipara, és 5,4 százalékkal az egész EU-ban.

Az országok vegyes képet mutatnak: valahol jelentősen visszaesett a szektor, máshol dinamikus növekedést mutatott. Havi alapon a legnagyobb növekedést Románia érte el, 16,5 százalékot, Spanyolországban 7,2 százalékos bővülést mértek. Magyarország sereghajtó: 2,3 százalékos csökkenés jellemezte hazánkat májushoz képest.

A szektor havi alapon mért növekedésének egyik oka lehet, hogy májusban csökkenést mértek, az ezrózónában 0,3 százalékot, az EU-ban 0,5 százalékot.

Éves alapon a legnagyobb növekedést Spanyolország érte el, 18,6 százalékot, az Egyesült Királyságban 13,5 százalék volt a bővülés üteme.

A legnagyobb ,,hanyatláson" Szlovénia, Bulgária és Magyarország ment keresztül, éves alapon. Szlovéniában 16,9 százalékos, Bulgáriában 17,5 százalékos és Magyarországon 19,6 százalékos visszaesést mértek.

Forrás: VG.hu

http://szebbjovo.hu/node/4173
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szemben a kevéssel
  2010-08-19 09:23:25, csütörtök
 
  Szemben a kevéssel
2010-08-19 06:47:24

Néhány héttel ezelőtt az egyik hírportál automatikus népességszámlálót szerkesztett, amelyen folyamatosan nyomon követhető a magyar népesség változása, vagyis hát fogyása, természetesen. Merthogy a magyarságnak harminc éve ez a ,,természetes" állapota.

A tovább vezetett népességszám persze mindig hordoz bizonytalanságot, ami az új népszámlálás előtti hónapokban tetőzik. Hogy mi a pontos adat, azt valószínűleg csak 2012 januárjában tudjuk meg, de az már biztos, hogy akkorra a népesség már messze a lélektani határ, vagyis tízmillió alatt lesz. Amikor majd 2012-ben megtudjuk a pontos számot, amely tehát bizonyosan tízmillió alatt lesz, azzal kell szembesülnünk, hogy Magyarország népességszáma az 53 évvel azt megelőző szintre süllyed, tehát az 1959-ben egyszer már ,,elért" szinten lesz. Az ember azt gondolná, ez éppen elég ok a szembenézésre, de valahogy ez nem nagyon sikerült az elmúlt évtizedek során. Talán azt is mondhatnánk, hogy a magyarságnak nemcsak válasza nincs sorsának erre a mindent eldöntő mozzanatára, de magát a kérdést sem nagyon akarja, tudja, meri feltenni. Márpedig a kérdés megfogalmazása és kimondása nélkül aligha reménykedhetünk a válasz megtalálásában. Voltak persze nagy, drámai pillanatok és személyek, ezek között első helyen bizonyosan Fekete Gyulát kell említeni, amikor úgy tűnhetett fel, hogy végre nem odázható tovább legalább az alapkérdések megfogalmazása. Reménykeltő volt az is, hogy 2000-ben - és a millennium ehhez igazán jó történelmi háttérül szolgált - a miniszterelnök vezetésével népesedési kormánybizottság alakult, amelynek titkárságát a 2002 után hatalomra kerülő új kormány sem számolta fel.

Mit kellene legelőször is végiggondolnunk ahhoz, hogy megállítsuk a további lecsúszást a végzetesnek látszó népesedési lejtőn? Mindenekelőtt azt, hogy a népesedési folyamatok minden emberi közösség elé tükröt tartanak, és ez a tükör pontos, átfogó képet ad a közösségről, teljesen függetlenül attól, hogy úgy egyébként mit gondol magáról ez az emberi csoport. És nem árt jó előre rögzíteni, hogy ez a tükör ma nagyon megrázó és módfelett kényelmetlen képet nyújt a magyarságról, s ezt bizony elég nehéz lesz feldolgozni. Azt is tudnunk kell: nincs abszolút garancia arra, hogy mindenképpen lesz (lehet) visszafordulás erről a népesedési lejtőről. Az élet ugyanis tele van visszafordíthatatlan folyamatokkal, amelyek ha egy bizonyos kritikus határt átléptek, akkor már semmilyen erőfeszítéssel sem állíthatók meg. Ma még nem tudhatjuk, hogy átléptük-e ezt a határt, vagy ,,csak" veszélyesen megközelítettük.

Ráadásul nagy távú népesedési folyamataink elemzése drámai módon nyitva hagy egy kérdést, s erre persze vannak uralkodó népesedési narratívák szerinti válaszok, mindenesetre az látszik kiderülni, hogy ezek az uralkodó elbeszélési módok éppen most mondanak látványosan csődöt. Ha ugyanis az 1910 és 2015 közötti 105 évet három egyenlő részre osztjuk, és összehasonlítjuk a főbb népesedési adatokat, megdöbbentő összefüggésekre bukkanhatunk. Az első időszak 1910-től 1945-ig tartott. A mérleg: két világháború, Trianon, világválság, holokauszt, ,,málenkij robot", kitelepítés, minden elképzelhetetlen szörnyűség, ám a mai országhatárok között az időszak végén mégis másfél millióval több ember élt, mint az elején, ami körülbelül húszszázalékos növekedést jelent. A második időszak 1945-től 1980-ig tartott. A mérleg: sztálinista terror, 1956, megtorlás, kivándorlás, kolhozosítás, ám az időszak végén mégis újra másfél millióval többen vagyunk (17 százalékos növekedés), igaz, a növekedés zöme éppen a legszörnyűbb első harmadban (1945 és 1957 között) ment végbe. És már itt feltűnik, hogy a békésebb viszonyok és az anyagi gyarapodás körülményei között megrendítő gyorsasággal kezdenek romlani népesedési trendjeink. Végül a legutolsó időszak, 1980 és 2015 között. Ez már a kommunista rendszer felbomlása, a demokrácia, az új remények, új perspektívák, sőt az utolsó 11 évben már az európai uniós tagság periódusa. Ám a népesség az időszak végén csaknem egymillióval lesz kisebb, mint az időszak elején, ami 9 százalékos csökkenésnek felel meg.

Minden jel arra utal tehát, hogy a hagyományos háborúk véres fegyvereivel szemben sikerrel vettük fel a demográfiai küzdelmet. Ám amint a sokkal veszélyesebb fegyverekkel (mint például ,,béke", ,,demokrácia", ,,piacgazdaság") zajló újfajta világháborúkkal kellett szembenéznünk, tehetetlennek bizonyultunk. Nos, ezzel a módfelett kellemetlen és kényes nemzetstratégiai dilemmával kellene szembenézni. Ezt azonban nehezíti, hogy az uralkodó demográfiai narratívák ezt egyszerűen azzal magyarázzák, hogy a tradicionális paraszti társadalmak felbomlásáról, illetve a modernizáció ,,természetes" következményeiről van szó, és ez az egész nyugati világban végbement. Ezzel a magyarázattal az a baj, hogy ezeket a változásokat evidens módon mint par excellence ,,természetest" tételezi. De hát éppen az látszik kiderülni, hogy ez nemcsak hogy nem ,,természetes", hanem a Nyugat létmódjának teljes csődje, önmegsemmisítő végfázisa is egyben. A remélhetőleg mihamarabb létrejövő népesedési nemzetstratégiának pontosan ezzel az igen kényes kérdéssel kell szembesülnie.

Bogár László
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó Kádár-tanítvány az elnökünk
  2010-08-19 03:50:31, csütörtök
 
  Jó Kádár-tanítvány az elnökünk: 'A versenyzőknek nem kellene túlságosan hazafiasnak lenniük, ne vigyék magukkal az országuk zászlaját a dobogóra'


2010. augusztus 19. 02:08:33

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint a sportolóknak meg kellene tiltani, hogy felvigyék országuk zászlaját a dobogóra eredményhirdetéskor, mert az túlságosan hazafias. A szingapúri ifjúsági olimpián tartózkodó korábbi NOB-elnök javaslatáról - a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség honlapja szerint - tájékoztatta Jacques Rogge-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét is.


http://www.nemenyi.net/lib/gall/egyeb/schmittgyurcsannyal.jpg

Ebben biztosan egyetértenek


"Az ifjúsági olimpia egy nagyon jó ötlet, szükség van fiatal hősökre és példaképekre" - idézte Schmitt Pált a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, az AIPS honlapja.

"Beszélgettem Jacques Rogge-gal, és azt mondtam neki, meg kell hozni néhány fontos döntést, például, hogy a versenyzőknek nem kellene túlságosan hazafiasnak lenniük, ezért ne vigyék magukkal az országuk zászlaját a dobogóra. A zászló már ott van a helyszínen és az akkreditációs kártyán, a himnusz is hallható, nem szabad eltúlozni a rivalizálást. Roppant fontos, hogy az emberek közel kerüljenek egymáshoz. Éppen ezért arra kértem az elnök urat, hogy tiltsa meg ezt a dolgot" - mondta a párbajtőrben kétszeres olimpiai bajnok Schmitt - írja az Origó.

Kapcsolódó:

- Forradalom, de milyen? - Orbán Kádárék miniszterhelyettesét lépteti elő államfővé

- Hogyan lett fideszes Schmitt Pál? - Egy hírecske a közelmúltból

- Hogyan (és miért) kerülhetett Schmitt a Kádár-rendszer szűk elitjébe?

- Emlékeztetőül: Schmitt az Élősködők Menetén Eörsi, Gusztos, Horváth és a többi antimagyar társaságában

Forrás: kuruc.info


http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=70500
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Javíthatatlanok
  2010-08-19 03:39:52, csütörtök
 
  Javíthatatlanok

2010. augusztus 18. 13:24:10

...az marad a liberális magyar értelmiségi, ami volt: hazaáruló...


Szegény Magyarország, akinek ilyen barátai vannak, nincs is szüksége ellenségre! Itt van például az egyik kiváló magyar, Konrád György, aki Esterházy Péterhez, Nádas Péterhez vagy éppen Kertész Imréhez hasonlóan, meghálálva azt a rengeteg pénzt, amit a külföldi karrierjére és üdültetésére költöttek a magyar adófizetők, ahol tud, segíti szegény itthon ragadt honfitársait. Például avval, hogy Nyugaton a szebbik arcát mutatja meg a hazájának, ide csalva turistát, értelmiségit, befektetőt...

Konrád most is mindent megtett, hogy hiteles képest fessen Magyarországról a nyájas francia olvasóknak. A Libération tegnapi számában ez a nemzeti érzésektől duzzadó keblű egykori szalonellenzéki azt fejtegeti többek között, hogy politikai perek új korszaka vette kezdetét nálunk, de csak a sakktábla bal oldalán keresik a vádlottakat. Sajnálkozva jegyzi meg, hogy az istenadta nép ráadásul támogatja mindebben a kormányt. ,,Sőt a televízióban megbilincselve mutatott emberek mindig szereznek egy kis örömöt, és a baloldalon vett reváns e cirkusza foglalja le a közgondolkodást."

Borzasztó! - szörnyülködhet a világbékét és az igazságot mindig és mindenekfelett óhajtó francia olvasó, de mindjárt némi segítséget is kap Konrádtól, hogy hova lője be magának Orbán Viktor kormányát. ,,A hatalmon lévő erő konzervatív, radikális, paternalista, valahol Berlusconi és Putyin között" - hangzik a megfejtés, majd a nemes szívű Konrád a Fidesz-börtönnel fenyegetett szoclib tolvajok apropóján, némi bukfenccel oda jut, hogy mindez olyan, mint a Rajk-per és az 1949-ben induló párton belüli leszámolás korszaka. Azonban korunk Petőfije nem adja fel. ,,Magyarország történelmében mindig voltak repedések, amelyek meggátolták a zsarnokság totális működését. Lesznek akadályok azon a csodálatos úton is, amelyet Orbán elképzelt magának" - eleveníti fel a legszebb partizánromantikát az író.

A Libérationban közölt interjú azonban csak finom felvezetése a lap másik írásának, amelyben az SZDSZ-ben és a Hit Gyülekezetében múló feltűnést keltő Hack Péter alkotmányjogászt szólaltatják meg. A Hit csarnok bukfenckirálya azon bosszankodik, hogy a Fidesz-KDNP kiherélte az antiszemitizmust büntető törvényt, és (figyeljenek!) relativizálta holokauszttagadást azzal, hogy minden más elnyomó rendszer által elkövetett bűn tagadását is szankcionálni rendelte. Az igazmondó juhász Hack professzor szerint a helyzet már annyira elviselhetetlen Magyarországon, hogy miközben a kommunista bűnöket senki sem tagadja, egyes politikusok egyenesen Hitlert rehabilitálnák.

Ezek után a Libération újságírója, Florence La Bruyure összegzi a két hazafitól kapott, kikezdhetetlenül hiteles információit, és ő maga vonja le a következtetést: ,,A harmincas évek jobboldalához hason­lóan Orbán Viktor sem tartott soha távolságot a szélsőjobboldaltól. Így nem meglepő, hogy egy játéktéren találja magát a Jobbikkal." A jól tájékozott La Bruyure asszony szerint Orbán Viktor a szocialisták és a liberálisok elszámoltatásának ötletét is az ,,újfasisztáktól csente el". De Orbán tulajdonképpen Hitlernél is gonoszabb - gondolhatja a lelkes Libération-olvasó -, hiszen Bruyure szerint a miniszterelnök egy valóságos felforgató, aki az Orbán-bullával (értsd: a Nemzeti együttműködés nyilatkozata) egyesíteni akar minden magyart a határon innen és túl. Például a magyar állampolgárság kiterjesztésével ,,fölélesztette a magyar sovinizmus rémét a szlovák szomszédoknál, sőt Szerbiában és Romániában is".

Amiatt főjön a Libération főszerkesztőjének a feje, hogy munkatársa, Bruyure asszony ilyen mérhetetlenül rest és ostoba. Konrád Györggyel és Hack Péterrel meg a többi kiváló informátorral viszont akad némi elszámolnivalónk. Mert hogy van az, hogy a liberális értelmiség mással sem foglalkozott a három jobboldali kormány idején, mint hogy minden erejével lejárassa az országot? A nómenklatúra kurzusai alatt pedig hólyagos lett a tenyerük a szerecsenmostatástól.

Az elmúlt hónapokban megjelent objektív tudósítások egész sorából már-már arra lehetett következtetni, hogy a Konrád-kommandó felhagyott a külföldi közvélemény permanens hergelésével. Ám most kiderült, hogy csupán erőt gyűjtött, és éppen ott folytatja, ahol 2002-ben abbahagyta. Sajátos hungarikumként tehát az marad a liberális magyar értelmiségi, ami volt: hazaáruló.


Huth Gergely

Forrás: Magyar Hirlap online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
K und K
  2010-08-19 03:35:01, csütörtök
 
  K und K
2010-08-16 06:29:04

Lassan megszokjuk, hogy a választások - sőt már a kampányidőszak - előtt is a pártoktól hangos a világ. Kik csendesebben és szerényebben, kik harsányabban és szemtelenebbül igyekeznek előtérbe tolni magukat, és elhitetni a közvéleménnyel: nélkülük nincs élet Magyarországon, ahogy demokrácia se. Most azonban - túl azon, hogy az MSZP a legelképesztőbb arcátlansággal támadta eddig is a kormánypártot és a kormányt - most Szanyi Tibor ingerülten kikéri magának, hogy őket kommunistának és korruptnak bélyegezzék. Ilyen nyolc év után! Ezzel igyekszik elébe menni az önkormányzati választásoknak, hátha némiképpen tisztábbra törölgetheti pártját a közvélemény előtt.

Aki Szanyit hallja, felmerül benne a ,,minek nevezzelek?" klasszikus kérdése. Szanyi erre nyilván azt mondaná: szocialistának, hiszen pártja hivatalos neve is ezt mondja. Talán még jobban örülne, ha szociáldemokrataként emlegetnénk. A baj csak az, hogy az MSZP-sek hiába akarták elhitetni magukról korábban is, hogy ők valójában szociáldemokraták, ezt senki sem hitte el nekik, már csak azért sem, mert vállaltan az MSZMP-vel való folytonosságot képviselték, alighanem az örökölhető tetemes vagyon érdekében. Ennél is fontosabb, hogy a szociális gondolkodásnak és a dolgozó emberekkel való szolidaritásnak még az írmagját is kiirtották magukból. Így aztán szocialistákként is csak megszokásból lehet emlegetni őket.

Ha eszmékhez való kötődésüket nézzük, akkor Szanyinak abban igaza van, hogy ők kommunistának
sem nevezhetők már. Hisz nincsenek esz­méik. Sem ilyenek, sem olyanok.

A kommunista elődöktől a módszereket és a bolseviki magatartást tartották meg, egyébként a pénz és a hatalom imádatán kívül nem hisznek ők már semmiben. Akkor hát minek is nevezhetnénk őket? Alighanem a K und K Pártjának. Tudjuk, a k. u. k. eredeti jelentése: császári és királyi. Ez esetben persze szó sincs ilyesféle jelentésről. A két ,,K"-t most így oldhatjuk fel: Kiárusítás és Korrupció. Ma ugyanis e kettő jellemzi leginkább Gyurcsány és Szanyi pártját. Vagyis - mondhatnák, ha bevallanák: eladjuk az országot, Lauderéknek vagy másnak, mint Sukorót, a bevétel egy részéből meg a csúszópénzekből pedig folyamatosan feltöltjük a kincstárat - a magunkét meg a pártunkét. Ez a valóságos programjuk, ami lelepleződhetett már számtalanszor, de bevallani mégsem lehet. Ezért hát jobb volna, ha hallgatnának, és megpróbálnák eldönteni, hogy kicsodák is akarnak lenni tíz-húsz év távlatában, miután vezérkaruk és segédtisztjeik, ha kényszerűségből is, de elszámoltak az elmúlt évekkel.

Van ám itt másféle furcsaság is, így választások idején. A balliberális pártoknak van egy közszeretetnek és köztiszteletnek örvendő, jótékony és pártok felett álló emberük: Schmuck Andor. Jótékony egyesülete a ,,Tisztelet Társasága". Ők tisztelik a balliberális pártokat. A nyugdíjasok szellemi értelemben kevésbé szerencsés része kap tőlük pogácsát és kabarét, ennek fejében az MSZDP meg a Szili-akciócsoport kap majd tőlük szavazatokat. Maga Schmuck pedig kap ezért főpolgármester-jelöltséget Budapesten. Meg is érdemli, hiszen ki mindenkinek segített már! Segítette, amíg csipetnyi esélyt látott bennük, Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt. Most talán megsegíti Seres Má­riát, a szociáldemokratákat, és ha minden jól megy, még Szanyi Tiborékat is. Schmuck nagy kapacitású ember, meg sem kottyan neki néhány párt és Nagy-Budapest. És ő maga a megtestesült szívjóság, hát mért ne szeretnék? Lényeg a ,,Tisztelet". Egyébként pedig nekik oly mindegy, hogy ki lesz jelölt, csak a nemzetiek, a jobboldaliak jelöltjétől, az egyetlen főpolgármesternek való Tarlós Istvántól vegyen el annyi szavazatot, amennyit csak lehet. Mert Budapest a balliberális pártkoalíciónak nagyon kell. Ha már a főváros sem lehet az övék - egy újabb, maguk alapította bankocskával -, akkor vége a világnak. Váltig hiszik, amit Demszky sokéves uralma alatt tapasztaltak, hogy tudniillik nagy itt a kassza, sokat lehet meríteni belőle Demszky után is. Emellett Pest birtoklása már-már szakrális-szimbolikus jelentőségű a számukra. ,,Pest az Pest", pesti kabaré, pesti Broadway, Andrássy úti paloták, Váci utca, Dohány utca, Mazsihisz stb. Kell ennél több?

A vidéki Magyarország nekik most nem fontos, de Pest annál inkább: itt lehet csinálni egy kis Manhattant, a Kárpát-medence ölelésében. Angyalföld maradhat Szanyi Tibornak. Schmucknak meg Schiffernek pedig maradjon az álom, ami immár aligha tud teljesülni, s jöhet egy ábrándos szemű LMP-s poétaféle, aki elénekelheti pártja helyett is Heltai Jenővel: ,,És dalaimnak az a része / Mely túlnyomónak mondható / Kegyednek semmiképp se tetszett / Sőt visszatetszett, kis Kató."

Bíró Zoltán
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az uráni átok
  2010-08-19 03:33:30, csütörtök
 
  Az uráni átok
2010-08-18 19:42:42


A hírek szerint Irán meglehetősen közel jár az atombomba kifejlesztéséhez, ami az izraeli kormány szerint mostanra már a holokauszttal is összemérhető fenyegetést jelent a zsidóság számára. Ennek megelőzése végett a zsidó állam akár amerikai segítség, sőt egyes hírek szerint amerikai jóváhagyás nélkül is kész megelőző csapást mérni Iránra, ha úgy véli, hogy annak bombája nagyjából elkészült. A fegyverkezését pedig Izrael már meg is kezdte, Ehud Barak védelmi miniszter ugyanis augusztus 15-én elvi hozzájárulását adta ahhoz, hogy a légierő F-35 típusú, ötödik generációs harci repülőgépeket vásároljon az Egyesült Államoktól.

Dan Gillerman, az ENSZ-ben korábban Izraelt képviselő diplomata tavaly úgy nyilatkozott a The Age című ausztrál napilapnak, hogy ,,a világ nem engedheti meg magának, hogy együtt éljen egy nuklearizált Iránnal". Azonban a jelentős kettős mércét élvező Izrael által a Gázai övezetben elkövetett háborús bűnök, valamint az embargó alatt álló, gyakorlatilag fél Magyarországnyi területen létrehozott koncentrációs táborba igyekvő segély-flottilla nemzetközi vizeken (!) történő megtámadása (és kilenc, fegyvertelen békeaktivista lemészárlása) után sokkal inkább azt a kérdést kell feltenni: vajon a világ megengedheti-e magának, hogy együtt éljen egy nuklearizált Izraellel? Iránnal ellentétben ugyanis Izrael titokban, a nemzetközi közösség ellenőrzése nélkül szerelte fel magát atomrakéták százaival, míg Irán a maga részéről a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel (NAÜ) együttműködve folytatja nukleáris programját, nem mellesleg Izrael (szintén Iránnal ellentétben) soha nem írta alá az Atomsorompó Egyezményt.

Irán és a nyugati világ (az USA és az EU) vitája az urándúsítás ügyében már évek óta folyik. Vizsgálatok, jelentések, tárgyalások és gazdasági szankciók követték egymást furtonfurt, a fejlemények egyhangúsága pedig már régóta nem érdekli a kívülálló olvasóközönséget. Ám a nyugati lakájmédia ennek ellenére szakadatlanul retteg és ajvékol a perzsa atom miatt.
Ne legyenek azonban kétségeink a tényeket illetően! Szemben az Egyesült Államokkal és Izraellel, Irán soha nem támadott meg egyetlen más országot sem az újkori történelem során, Amerika azonban több, előre eltervezett és százezrek halálát követelő olajháborút is indított, ahogyan Izrael is rendszeresen gyilkolja túlzott katonai akcióival az őslakos palesztinokat, s aminek egy erős (atomfegyvere által pedig komoly zsarolási potenciállal rendelkező) perzsa állam akadályt jelenthet területi terjeszkedésében. Így tehát aligha érthetetlen, ha Irán valóban arra törekszik, hogy önvédelme érdekében hatékony és elrettentő nukleáris kapacitást fejlesszen ki és halmozzon fel.

A módszer világos: Amerika és Izrael minden rezisztens (értsd: a ,,fejlett" Nyugattal és annak rendszerével, elsősorban az USA-val és Izraellel szemben álló) országtól elvárja a fegyverkezés feladását, hogy ellenőrzésünk alá vonhassák és ,,biztosíthassák" a ,,labilis" területeket, ellenkező esetben megtámadják azokat.

Arra a kérdésre, hogy a világ miért is ,,nem engedheti meg magának, hogy együtt éljen egy nuklearizált Iránnal", eleddig még senkinek sem sikerült valós választ adnia, ugyanis lássuk be, a világ éppen attól válik biztonságosabbá, ha a különböző államok elrettentő mennyiségű atomerővel rendelkeznek. Persze romantikusabb egy atommentes világról ábrándozni és valóban szebb is volna úgy, de a realitás talaján állva azt kell mondanunk, hogy ha mindenkinek van atombombája, akkor senkinek sincs. Ha ugyanis a jelen mennyiségű atomrakéta arzenálok mellett világháború törne ki, a győztes hatalmak nyereménye alighanem egy marék homok volna, így egy esetleges harmadik világégés rémképe értelmét veszti. A világ emellett remekül együtt él az atomnagyhatalom Amerikával, Oroszországgal, Kínával, Franciaországgal, Nagy-Britanniával, Indiával, Pakisztánnal, Izraellel és valószínűleg még számos egyéb olyan országgal, amelyeket érdekes módon senki nem fenyeget e tevékenysége miatt háborúval, nem korlátoz szankciókkal, és senki nem vonja kétségbe békés vagy akár háborús célú nukleáris programjaik kifejlesztéséhez és fenntartásához való jogukat. Akkor Iránnak miért kell más megítélés alá esnie? A kérdés persze költői, a válasz világos.

A perzsa nuklearizáció miatt aggódók attól is félnek, hogy Irán nagyon kemény ellenség. Tudni kell, hogy a síita iszlám hit egyik fontos motívuma a mártírok tisztelete, az iráni katonák önfeláldozó harcossága pedig már megmutatkozott a 80-as évek nagy iraki-iráni háborújában is. Míg az USA, a Szovjetunió és a gazdag arab államok is Irakot támogatták, addig Irán sikerrel ellenállt, és végül meghátrálásra is késztette a vegyi és biológiai fegyverek bevetését sem átalló iraki hadsereget. Ez az önfeláldozás a nyugati nemzetek számára nem egyéb öngyilkos merényleteknél és fanatizmusnál, holott éppen ez a hit és elvhűség volt az, ami példásan bizonyította egy ellenálló ország sikerességét és nemzeti önrendelkezésének védelmét. Mindez a túloldalról persze rémisztő, veszélyes, sok esetben pedig lesajnált elvakultságnak minősül, ami újabb okot szolgáltat a támadásra, illetve a lefegyverzésre.

Mellesleg: ha feltételezzük, hogy Irán valóban egy egyoldalú és alaptalan atomháborúba kíván belekezdeni (a nagyhatalmi erőviszonyokhoz képest csekély fegyverzetével), vaktában lövöldözve mindenfelé, aligha volna esélye a hosszú távú folytatásra a világ ellenében. Így aztán világos, hogy érdeke sem fűződik egy közel-keleti háború kirobbantásához, horribile dictu: egy újabb világháborúhoz. A paranoid izraeli katonai elemzők persze így is, úgy is saját vesztüket vizionálják. Szerintük ugyanis Irán akkor is ledobná rájuk atombombáját, ha tudná, hogy az izraeli válaszcsapás elkerülhetetlen lenne, ami még több halálos áldozatot hozna, épp ezért a sok millió iráni halála ellenére is a háború vége az lenne, hogy Izrael megszűnik létezni, míg Irán csak megrokkan.

Hogy egy nyíltan elhárító atomháborúra készülődő Izrael és egy elrettentő atomütőerő létrehozására törekvő Irán közül melyikük jelent valós veszélyt a világbékére, aligha lehet kérdéses. A nyugati hatalmak pedig hiába gyanúsítják pusztító szándékokkal Iránt, miközben rendszeresen áldásukat adják Izrael terveire és mindenkori tevékenységére, amiért egyébként más országokat zokszó nélkül titulálnának veszélyes terrorállamnak és lépnének velük hadba. A tények pedig önmagukért beszélnek: nagy mennyiségű atomrakétával jelen állás szerint Izrael rendelkezik, célpontokkal pedig Irán. Nem kétséges tehát, hogy Izrael törekvéseinek objektív korlátozásával, valamint Irán nuklearizációs törekvésének elősegítésével végre elérhetővé válhatna, hogy egy csapásra véget érjen a terror aránytalansága, amely egyfelől Izrael erejéből, másfelől Irán gyöngeségéből következik, és amely szüntelenül egy atomháború kísértetét lebegteti a világ feje fölött.



Ágoston Dániel

ellenkultura.info


További cikkek az Althír Tallózóból
Hozzászólások
Időrend: csökkenő növekvő
#1iferenc2010-08-18 20:24:50válasz erre


Remélem, hogy mindenki számára nyilvánvaló, hogy a világ két legveszélyesebb terrorista állama az USA, és ennek áttételes rákos daganata, Izrael. Ez a két cionista hatalom terrorizálja a világot, ahol jelenleg is ott vannak, ott vér, pusztulás, háború, és nyomor mételyezi az ott élő, hazai lakosság életét.
Amelyik kormány nem korrumpálható, ott "fenntartják a békét" és kinyírják a kormányt, terrorizmus elhárítás címen, és olyan kapzsi, hatalommániás bábokat tesznek demokratikus látszattal a hatalomba, amelyik, mint Magyarország mostani (Orbán), és eddigi kormányai, a saját elitjük jólétének a fejében, kiárusítják hazájuk kincseit, és népük munkaerejét, vagyonát, amelynek a vége a nemzet elnyomorodása, gyarmati sorba süllyedése, elpusztulása. Ez folyt húsz éven keresztül, és most csak folytatódik. Az nem baj, hogy cigányok, bűnözők, zsidók, és a klientúra még mindig a Likud-Fideszt támogatja, de a magyarok zömének már kinyílhatna a csipája, hogy ez az út a veszedelem útja, a húsz év alatt jól kitaposva, és csak további romlást jelent a nyomorgó magyar népnek.
Négy hónap is eltelt, és nincs elszámoltatás, a húsz éves hazaárulók, lopott vagyonukat szorongatva még mindig ott ülnek a parlamentben, és a felső vezetésekben, jól összekapaszkodva ügyészekkel, bírókkal.
A közbiztonság az összeomlás határán, a cigányok ugyanúgy gyilkolnak, lopnak, rabolnak, és verik félholtra az idős, magatehetetlen és védtelen embereket, mint az előző kormányzat alatt, de most még vadabbul, mert látják a felelősségre vonás kettős mércéjét. A két hét elmúlt, az ígéretek hangjai azonban ott csenghetnének a fülekben, mert a nemzet érdekében, az ország élhetőbbé tételében semmit nem tett ez a cion-csicska Orbán.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány a szlovák tejet szer
  2010-08-19 03:29:47, csütörtök
 
  Gyurcsány a szlovák tejet szereti

Alapvető tényeket próbál megértetni a volt miniszterelnökkel a terméktanács
2010. augusztus 19. 00:01


Magyar Nemzet
Felháborította a tejtermelőket Gyurcsány Ferenc egyik legutóbbi blogbejegyzése. A bukott miniszterelnök nyilvánosan foglalt állást a szlovák termékek mellett, mondván: a magyar sokkal drágább. Az ágazati terméktanács most felidézte azokat a próbálkozásokat, amikor hiába szerették volna megértetni a szocialista kormányokkal a jelenség okát.

http://www.mno.hu/portal/731374


--------------------------------------------------------------------------------- --------------



Gyurcsány a Tescóban
Feri úgy tudja, hogy vannak, akik még nála is kevesebbet keresnek...
2010. augusztus 16. 08:58

Nosztalgiából a mai napig be-benézegetek a korszakalkotó exminiszterelnök blogjába. Igaz, amióta levette vállairól a haza gondjának palástját, már nem az a szimpatikus nagyképűség süt a soraiból, ám most mégis sikerült villantania valamit régi önmagából�

A boglári Tescóban

Feri a heti nagybevásárlást megejtve, egy karton tejet is akart, mert az két hétre is elég. Hogy kinek azt nem írta, de ilyen gyerekszámmal, amivel a Gyurcsány-család rendelkezik, kissé kevésnek tűnik az ellátás.

Mifelénk van egy olyan ómódi szokás, ha valami fogytán, akkor a gyereket leküldik a sarki boltba, hadd lássa a Mári nénit, meg hogy tényleg pénzér� adják a tejet, kenyeret, egyebet. Ebből is látszik, hogy belőlünk nem lesz soha exminiszterelnök, mert akkor tudnánk, hogy a boltba tetszési index mérésért kell járni.

A nép fia elvegyül

Feri viszont tudja, így aztán az zemberek közé vegyült, akiket tudvalevőleg a Tescóban lehet megtalálni. Firgett-forgott, megismerték, nézegették, súgtak-búgtak, fényképezkedtek vele, néhányan biztatóan szóltak, de Feri ebből nem akar messzemenő következtetéseket levonni. Éppen csak jelzi, hogy a nép szereti az ő fiát.

Duplatej

Na de vissza a tejhez. Feri kifigyeli, hogy csak az egyik fajta tejből raknak a kosarukba a zemberek. Feri is megnézegeti az árakat, s látja ám, hogy az egyik 120 forint körüli, a másik meg majd a duplája. Ha az életünk függne tőle, mi akkor sem találnánk ki, hogy a duplaárú a magyar termék. A Tescóban azonban vannak csodák, ahogy Feri 2010 augusztus közepén észrevételezi a problémás különbséget, azonnal bevillan neki a haza érdeke, és egyedüliként megveszi a magyar tejet. Kegyes cselekedetéről gyors számítást készítve az utókorra hagyományozza, hogy mennyit is tesz a magyar gazdák és/vagy a multik kasszájába. Bizony majdnem egy ezresbe fáj neki a szlovák tej hanyagolása.

Vannak, akik kevesebbet keresnek Ferinél?

Feri úgy tudja, hogy vannak, akik még nála is kevesebbet keresnek, de azért mégis nagyon szeretné megtudni tejválasztás kapcsán, hogy a magukat �nemzeti elkötelezettségűnek� mondó radikális jobboldaliaknak mi a fontosabb: a magyarok teje, vagy a saját pénzük?

Hát azt meg nem mondom, hogy melyik a lényegesebb nekik, azt meg végképp, hogy mit csinál egy ultra, ha neadjisten mégis megveszi a szlovák tejet. De mink például elébb kardélre hányjuk a dobozát, aztán a gyomorsavunkkal elpusztítjuk a beste szlovák fehérjét.

Ferinek igazán nem kell aggódnia, mindent megtett a magyar áru védelméért; a Gyurcsány-korszakkal elintézte, hogy magyar tejet még jó darabig nem juttathatunk a szlovák tej sanyarú sorsára.

Koronics Márton

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Küzdés a hatalomért
  2010-08-19 03:25:01, csütörtök
 
  Szakadás az MSZP-ben: kizárják az országos kampányfőnököt?

2010-08-18 15:53 barikád.hu


Akár a pártból is kizárhatják Szanyi Tibort, mivel felvetette: Tóth Imre, XV. kerületi szocialista polgármesterjelölt helyett végül mégis azt a Hajdu Lászlót támogassa az önkormányzati választáson, aki ugyan tizenhat éve a kerület vezetője, a helyi viták miatt viszont most függetlenként, az MSZP ellenében indul a választáson - tudta meg a Népszabadság.

Feszült légkörben kezdődött az MSZP budapesti választási munkacsoportjának hétfői ülése. A Népszabadság információi szerint Horváth Csaba fővárosi pártelnök -több kerületi polgármesterjelölttel együtt - egyértelművé tette: azok a vezető politikusok, akik kétségbe vonják a helyi szervezetek legitim döntéseit, szembemennek azokkal és nyilvánosan kritizálják, az alapszabály szerint fegyelmi eljárás alá vonhatók, adott esetben a pártból is kizárhatók.

A napilap szerdai cikke szerint Szanyi Tibor nevét nem mondták ki, de valójában az országos kampányfőnöknek címezték a figyelmeztetést. A hétfői tanácskozás napján jelent meg ugyanis a Népszabadság azon írása, amelyben beszámoltak róla: Szanyi több belső fórumon is megemlítette már, hogy egyes kerületi polgármesterjelölteket vissza kellene léptetni, és mások mögé felsorakozni a jobb eredmény érdekében.

Szanyi többeknek is úgy érvelt házon belül, hogy a XV. kerületben nem a helyiek által egyhangúan támogatott Tóth Imrét, hanem a jelenlegi polgármester Hajdu Lászlót kellene támogatni. Hajdu és a kerületi szervezet között régóta feszült volt a viszony, amely odáig mérgesedett, hogy a polgármester felfüggesztette párttagságát, és most függetlenként indul az önkormányzati választáson. Ezzel automatikusan ki is záratta magát az MSZP-ből. Hajdu a Népszabadságnak korábban élesen kritizálta a pártot és a kerületieket. Azt állította, hogy megtisztulás nélkül nem lesz képes talpra állni az őszi választások után sem az MSZP.

Tóth Imre, az MSZP XV. kerületi elnöke és polgármesterjelöltje a Népszabadságnak megerősítette: valóban elhangzott a hétfői budapesti tanácskozáson, hogy sokat árt a pártnak, ha a jelöltek legitimitását bárki megkérdőjelezi. Az alapszabállyal pedig valóban ellentétes, ha valaki a saját pártja jelöltjeinek esélyeit rontja, különösen akkor, ha a kopogtatócédula-gyűjtés már megkezdődött. Tóth hangsúlyozta, hogy a megjegyzés nem Szanyi ellen irányult, hanem ,,általánosan".

nol.hu - barikad.hu

_____--------------------------__________________________------------------------ ---------__________________



Fideszes belharc Békésen: kizárhatják a polgármestert
2010-08-18 19:24 barikád.hu


Kizárhatják a pártból Izsó Gábort, Békés város fideszes polgármesterét, mert mégis elindul a helyi fideszes jelölttel szemben a városvezetői székért - erről a békési Fidesz elnöksége értesítette elektronikus levélben szerdán az MTI-t.

Izsó Gábor, aki négy ével ezelőtt a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör, valamint a Fidesz közös jelöltjeként nyerte el posztját, szerdán elmondta az MTI-nek, hogy függetlenként, de a polgári kör támogatásával mégis elindul a választásokon. Izsó Gábor az idei választásokon előbb a KDNP és a polgári kör, majd függetlenként, de a KDNP támogatásával kívánt indulni újra, végül azonban visszalépett a jelöltségtől.

Időközben a Fidesz helyi csoportja ugyanis arról döntött, hogy Erdős Norbertet jelöli polgármesternek, aki már a harmadik ciklusban a térség országgyűlési képviselője, és az utóbbi négy évben a város alpolgármestere is volt. Korábbi visszalépését Izsó Gábor azzal indokolta, hogy a jobboldal egysége megbomlani látszik Békésen a polgármester-jelölés körül kialakult vitában, valamint hogy a város fejlődését kormánypárti vezetés mellett látja biztosítottnak. A helyi polgári kör ezután úgy döntött, hogy Vámos Lászlót indítja polgármesterjelöltként.

A polgármester újabb döntését azzal indokolta az MTI-nek, hogy mindenekelőtt a lakosság részéről jelentkező támogatás miatt változtatta meg véleményét. Mint mondta, úgy látja, hogy Békés választópolgárai azt a fejlesztéspárti, közösségépítő jobboldali politikát kívánják ismét támogatni, amely mentén négy évig vezette a várost. A döntését segítette továbbá, hogy az elmúlt néhány nap alatt csaknem ezer ajánlószelvény gyűlt össze számára. Hozzátette: mindig is jobboldali gondolkodásúnak tartotta magát, sőt a Fidesz országos politikájával "abszolút" egyetért.

Izsó Gábor szerdai bejelentésével párhuzamosan Vámos László jelezte, hogy visszalép a javára a polgármester-jelöltségtől.

A Fidesz helyi elnökségének az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy a párt alapszabályának értelmében Izsó Gábor tagsági jogviszonya kizárási javaslat nélkül automatikusan megszűnik, mert a szövetségen belül, az arra felhatalmazott testülettel történt előzetes egyeztetés és annak hozzájárulása nélkül a szövetség hivatalos jelöltjével szemben jelölteti magát.

Az MTI érdeklődésére Izsó Gábor ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy amikor mégis a jelöltség mellett döntött, számított erre.

MTI - barikad.hu


--------------------------------------------------------------------------------- ----------


Fideszes utasításra hagyta cserben saját jelöltjét az érdi KDNP
2010.08.18 |

Az Érden független polgármesterjelöltként induló Horváth András szerint a helyi KDNP-szervezet "felsőbb kérésre" vonta meg tőle korábbi támogatását. Horváth az MTI-nek szerdán azt mondta, hogy noha a Fidesznek és a KDNP-nek is tagja, az érdi emberek kérésére függetlenként indul az októberi önkormányzati választáson. Az érdi KDNP-szervezet elnöke elmondta, hogy valóban elálltak a független polgármesterjelölt támogatásától.

"A KDNP, illetve mások mellett az érdi civilek támogatásával, független polgármesterjelöltként kezdtem hozzá a kampányhoz, ám egy napja valami megváltozott" - mondta Horváth András. Tudomása szerint a KDNP "felső vezetése" állítólag közölte az érdi szervezettel, hogy a párt logójával, azaz hivatalosan nem támogathatnak a szövetséges Fidesz-jelölttel szemben senkit. (A Fidesz polgármesterjelöltje a jelenlegi városvezető, T. Mészáros András.)

Horváth András szerint a már elkészült, KDNP-logóval is ellátott szórólapjait nem kell újranyomtatni. A polgármesterjelölt úgy vélte: neki nem a KDNP, hanem a kereszténydemokrata érzelmű, illetve a vele és elképzeléseivel szimpatizáló érdiek támogatására van szüksége. Ennek ellenére furcsállja, hogy a párt direktívákkal, utasításokkal igyekszik szabaddá tenni a Fidesz-jelölt előtt az utat.

Eöry Örs, az érdi KDNP-szervezet elnöke a független jelölt véleményével kapcsolatban az MTI-nek elmondta: két okból álltak el Horváth támogatásától. Egyrészt azért, mert a KDNP országos vezetése megkérte a szervezetet, hogy ne "menjenek" a pártszövetség ellen, másrészt azért, mert a helyi fidesszel két nappal korábban folytatott megbeszélésen a fideszesek nem fogadták el Horváth András személyét.

"Toleráltuk a kérést, s mivel nem akarjuk borzolni a kedélyeket, elálltunk a független polgármesterjelölt támogatásától" - húzta alá Eöry Örs.

Az MTI információi szerint, míg a Fidesz saját polgármesterjelöltet és saját képviselőjelölti csapatot is indít a Pest megyei településen, addig a helyi KDNP "csapatot" sem állít, támogatottjai az érdi Civil Érdek Egyesület (Meggyesek) képviselőjelöltjei között kaptak helyet.

Az érdi döntéstől eltérően a váci KDNP-szervezet továbbra is a Vácott független polgármesterjelöltként induló Fördős Attilát támogatja, s valamennyi választókerületben indít képviselőjelölteket. A szervezet elnöke, Áfra Tamás az MTI-nek szerdán azt mondta: nem tud "felülről jött" direktívákról, s azokról a híresztelésekről sincs értesülése, amelyek szerint automatikusan feloszlatnák a helyi Fidesz-jelöltekre "ráindult" KDNP-s szervezeteket.

Mint hozzátette: a függetlenként induló Fördős Attila támogatásáról kedden ismét egyeztettek a Fidesz helyi polgármesterjelöltjével, Pető Tiborral, mi több, a Parlamentben is jártak, ahol Harrach Péter frakcióvezetővel és Semjén Zsolt pártelnökkel is beszéltek, de senki sem említette, hogy "tilos lenne" önálló váci KDNP-s listát állítani, vagy saját képviselőjelölteket indítani.

"A váciak valószínűleg karakánabbak" - kommentálta a kettősséget az érdi KDNP-s támogatást immár nélkülöző Horváth András.

(forrás: MTI - barikad.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Berágott Marosán, mert buzikat
  2010-08-19 03:15:10, csütörtök
 
  Berágott Marosán, mert buzikat akarnak a helyére - és így hazudik erről a buzibarát MTI


08/13/2010


http://jacks-corner.weebly.com/1/post/2010/08/bergott-marosn-mert-buzikat-akarnak -a-helyre-s-gy-hazudik-errl-a-buzibart-mti.html


"Pert indított egykori munkahelye, a buffalói Trocaire College ellen egy magyar professzor, mert ott állítása szerint heteroszexuális nemi irányultsága, magyar származása és férfi neme miatt hátrányosan megkülönböztették.

Az 53 éves Dr. Marosán Csaba magyar származású egyetemi tanár, aki a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végzett, azért indított pert a Trocaire College ellen, mert ott állítása szerint heteroszexuális nemi irányultsága, magyar származása és férfi neme miatt hátrányosan megkülönböztették. Azt állítja, az előléptetésekből kihagyták, majd amikor emiatt panaszt tett az állami oktatásügyi hatóságnál, nem újították meg a szerződését a kétéves képzést nyújtó magánegyetemen."

(MTI)

Na, ezt írja az ügyről a buzik kiszolgálására mindig kész szocionista Magyar Távirati Iroda. A buzikat kihagyta, pedig minden amerikai hírforrás és hírügynökségi jelentés az ügy ismertetésekor ezzel kezdi.

Itt ugyanis nem Marosán úrról, nem egy magyarról, nem csak egy szimpla munkavállalóról, hanem egy egészséges, normális, nem buzi fehér és keresztény munkavállalóról van szó, és arról, hogy mára már - a többek között a mindig hazug, elhallgató vagy csúsztató MTI segítségével - odáig jutottunk, hogy a buzikat már minden szempontból az egészséges emberek elé akarják erőltetni.

Még a jövő nemzedékét egy katolikus főiskolán - és nem egyetemen, kedves MTI - oktató tanári kar tagjai között is.

A hír ilyenfajta elfogult és csúsztatott tálalásával a cionista érdekeket és a szőrös partú homokos seggeket mindig készségesen kinyaló Magyarellenes Távirati Iroda ezt a természetellenes vonalat akarja a magyarokra ráerőltetni.

Tény és való, hogy undorító az egész és undorító az MTI is.

Jack Corn

************************
Korábban írtuk:

Berágott Marosán, mert buzikat akarnak a helyére

Berágott Marosán Csaba, aki eddig a New York állambeli Buffalo városkában tanított. Meggyűlt a baja munkaadójával, a kis Trocaire College vezetőségével, akik a szerződésének lejárta után tavaly év végén útilaput kötöttek a talpára.

Az előzményekhez tartozik, hogy a főiskola vezetői többször szóvá tették, hogy Marosán úr erős magyar akcentussal beszél és angol nyelvtudása nem éri el az általuk megkívánt szintet. A tanárnak rosszul esett a vád és panasszal fordult az állam emberi jogi bizottságához.

Panaszában annak a gyanújának is hangot adott, hogy a főiskola azért nem akarta meghosszabbítani a szerződését, mert ő nem buzi, nem ferde hajlamú, hanem maradi módon ellenállva mindenféle divathullámnak a fenekét 53 éve kizárólag egy célra használja. Közölte a csodálkozó főnökeivel, hogy ha hiszik, ha nem, de ő heteroszexuális, aki egy normális magyar embertől elvárható módon egészséges nemi életet él. Az akcentusára való hivatkozás csak rosszindulatú vádaskodás, hogy indokot találjanak a kirúgására. Azért akarják őt eltávolítani a Trocair-ből, mert a helyére két egymással élő hímnemű buzerákot akarnak felvenni.

A jövő katolikus értelmiségét szépre, jóra, önfeláldozó hitre, önzetlen szeretetre és lelki gazdagságra tanító Robert Mock "atya" dékánhelyettes és Thomas Mitchell alelnök, a két buzifavorizáló tagadja a "képtelen" vádakat és azt állítja, hogy nem csak Marosán doktor akcentusával és tanári stílusával voltak bajok, hanem hirtelen azt is felfedezték - ha már a 10 évvel ezelőtti felvételénél elmulasztották - hogy a Semmelweisen szerzett orvosi diplomája nem elég a mindössze két éves oktatást nyújtó intézményben betöltendő tanári álláshoz.

Marosán úr egyébként minden panasz nélkül 8 éven át tanított az 1958-ban Sisters of Mary of the Americas nevű jótékonykodásal foglalkozó egyházi szervezet által Sancta Maria College néven alapított ír gyökerű római katolikus főiskolán.

A vitát valószínűleg New York állam munkaügyi bírósága, az emberi jogi és az egyenlő bánásmódot ellenőrző bizottsága, vagy - fellebbezés esetén - az USA oktatásügyi minisztériuma fogja eldönteni.

Jack Corn
2010 augusztus 13.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fa és a víz felhasználására
  2010-08-19 03:10:40, csütörtök
 
  A fa és a víz felhasználására is adót vetnének ki
2010. augusztus 18. 22:07

http://www.mno.hu/portal/731366


MNO - PK
Megadóztatná az Európai Bizottság a különböző nyersanyagok, energiahordozók, de még a fa és a víz felhasználását is a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerdai beszámolója szerint.

A lap idéz egy belső dokumentumot, amely szerint az uniós törvényalkotók ezzel a háztartásokat és a termelőket egyaránt az alapanyagok hatékonyabb felhasználására akarják ösztönözni. A lépés nemcsak a klímavédelmet szolgálná, hanem a hatékonyabb nyersanyagfelhasználás révén hozzájárulhatna a gazdasági növekedés gyorsításához, a versenyképesség növeléséhez is.

A brüsszeli dokumentum szerint az Európai Unióban jelentősen nőtt a nyersanyagok termelése 1980-2005 között, 40 milliárd tonnáról 58 milliárdra, és 2020-ban elérheti a 80 milliárd tonnát. Az európaiak egy főre vetítve háromszor annyi nyersanyagot használnak fel, mint amennyit a fejlődő országok lakosai, de csak kétszer annyit termelnek, mint az utóbbiak.

A tervezet azt is megállapítja, ha az erőforrások kihasználásának hatékonysága 20 százalékkal javul, akkor az egy százalékos pótlólagos gazdasági növekedést eredményez, tekintettel arra, hogy a nyersanyagok egyre drágábbak lesznek.

A brüsszeli irat szerint a nyersanyagfogyasztási adót fokozatosan vezetnék be, hogy a lakosság és a termelői szféra is kellőképpen felkészülhessen rá.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.