Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Feltétlen nézzétek meg, csak 7
  2010-08-22 23:11:17, vasárnap
 
  Feltétlen nézzétek meg, csak 7 perc! Küldjétek tovább!

JOGOS ÖNVÉDELEM!



AKI REST MEGNÉZNI AZ ALÁBBI, MINDÖSSZE 7 PERCES VIDEÓT, AZ BELEEGYEZÉSÉT ADTA SAJÁT GYERMEKEINEK, UNOKÁINAK; AZ EGÉSZ MAGYAR NEMZETNEK AZ ÍRMAGJÁIG TÖRTÉNŐ KIIRTÁSÁRA.

HATHATÓSAN TENNI EZ ELLEN EGYELŐRE SEMMIT NEM TUDUNK! AZONBAN A RÁNK LESELKEDŐ HALÁLOS VESZÉLYT PONTOSAN ISMERNÜNK KELL AHHOZ, HOGY AMIKOR AZ IDŐ ELÉRKEZIK, AKKOR MINÉL KEVESEBB ÁLDOZAT ÁRÁN! -- AZONNAL CSELEKEDNI TUDJUNK. NINCS TÖBBÉ HOVÁ HÁTRÁLNUNK!!!

http://www.youtube.com/watch?v=_etJOrD1u4Y&feature=related
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politológiai elemzés helyett
  2010-08-22 20:55:38, vasárnap
 
  Perge Ottó: Politológiai elemzés helyett
2010. augusztus 22. 13:42:13

Sokan mondogatják - újságírók, politikusok, politológusok és persze mások is -, hogy ,,nehezen érthető", ,,bonyolult" a magyar politikai élet, amelyet nehéz ,,átlátni" és ,,megérteni". Nos, mi sem áll távolabb a valóságtól. Soha nem volt világosabb és egyszerűbb a képlet. Aki közéleti viszonyaink ,,bonyolultságáról" értekezik, az vagy nagyon ostoba, vagy pedig azt szeretné, hogy hazánk polgárai tényleg ne értsenek meg semmit az egészből.

,,Minek azok a sok filozófusok" - jelentette ki egykor Horn Gyula nyugdíjas hallgatóságának ovációja közepette. Jobb lett volna persze, ha a filozófusok helyett politológusokat mond, mert akkor rátapintott volna a lényegre. A politológusok elemzései ugyanis valóban semmire sem jók, hacsak arra nem, hogy mesterségesen keltsenek zűrzavart, és lehetetlenné tegyék a tisztánlátást a közélet ügyeiben. A politikai képlet ma Magyarországon roppant egyszerű. A Világbirodalom teljesen jogfosztott gyarmatává süllyesztett kis hazánkban - mint minden hasonló helyzetbe kényszerített provinciában - ugyanis háromféle politikai állásfoglalás lehetséges.

1. A kollaboránsok: Akár butaságból, akár a világbirodalom érdekében lendületes agymosó kampányt folytató médiumok hatására, akár jól felfogott anyagi érdekből állást foglalhatunk a ,,globalizáció" és az ,,Új Világrend" mellett, hangoztatva, hogy a haladás, a felvilágosodás, a jólét, és egyáltalán, minden földi jó a ,,globális elit" térhódításának köszönhető. Gyarmati sorba süllyesztésünk hívei azt hirdetik, hogy a globális pénzarisztokrácia és egyáltalán a Világbirodalom, valamint a függetlenségétől megfosztott magyar provincia népének érdekei azonosak. A parlamenti pártok közül az MSZP és az LMP teljes mértékben, a Fidesz pedig részben a világbirodalom uralkodó köreinek szolgálatában áll. A Fideszben a hazai áruló ,,elit" azon tagjait találjuk, akik a leigázott nép félrevezetése, esetenként lekenyerezése révén igyekeznek a globális pénzarisztokrácia érdekeit előmozdítani. Talán fölösleges is hangsúlyozni, hogy a kollaboránsok között igen sokan vannak olyanok, akik ilyen-olyan okokból kifolyólag képtelenek azonosulni a magyar nemzettel, netán kifejezetten magyarellenesek.

2. "Realista" kiegyezők vagy mérsékeltek: A másik lehetséges álláspont azoké, akik látják hazánk gyarmati sorba süllyesztésének borzalmas veszélyeit, azonban úgy vélik, oly mértékben kicsik és gyengék vagyunk, hogy nyílt sisakkal nem tudjuk felvenni a küzdelmet a globális elittel szemben. Ők azok a politikusok, illetve közemberek, akik az ,,ahogy lehet" elvét vallják, magukat ,,mérsékeltnek" és ,,realistának" tartják, és ,,okossággal", ,,ravaszsággal", amolyan ,,Bethlen Gábor-i módon" próbálják kijátszani az IMF-et, a Világbankot, az EU-s bürokráciát, Amerikát, a zsidó lobbiszervezeteket, vagyis a Világbirodalom nyakunkra ültetett egész elnyomó gépezetét. A Fidesz politikusainak jó része tartozik ehhez a csoporthoz, továbbá a párt tagságának túlnyomó része. Azok, akik ennek a fajta ,,mérsékelt ellenállásnak" a hívei, azzal nyugtatják lelkiismeretüket, hogy egyrészt megteszik, amit megkövetel a haza, vagyis a maguk módján ellenállnak, de hát végtére is nem mehetnek ,,fejjel a falnak", ezért kénytelenek együttműködni a Világbirodalom képviselőivel és hazai ügynökeivel. Ennek a kiegyező álláspontnak a nagy előnye még, hogy az ember úgy lehet ,,ellenálló" és ,,hazafi", hogy közben jelentős, komoly pénzzel és hatalommal járó posztokat is betölthet. (Mivel elhallgatja magyar érzelmeit, és az országunkat uraló idegenekkel szembeni utálatát.) Felhívnám a figyelmet azonban arra, hogy a kívülállónak nem könnyű megkülönböztetni a ,,Bethlen Gáborokat" és a globális elit szolgálatában álló tényleges árulókat. (És a Világbirodalom urainak sem könnyű.)

3. Az igazi ellenállók: Nos, ők lennének azok, akik ,,fejjel mennek a falnak", továbbá ,,képtelenek figyelembe venni a realitásokat" - legalábbis így vélekedik és ezt hirdeti róluk a megalkuvásokra hajlamos kiegyezők egy része. A másik részük, valamint a kollaboránsok pedig ,,populista", ,,szélsőséges", ,,antiszemita", ,,fasiszta" és ,,náci" jelzőt aggatják rájuk, ha pedig valaki bárhol a világban a fegyveres ellenállás útját választja a cionista-amerikai gyarmatosító erőkkel szemben, akkor az illetőt a ,,politikailag korrekt" nyelven terroristának kell nevezni.

Megjegyzem, Magyarországon a szárnyait bontogató nemzeti ellenállás egyetlen tagja sem óhajt fegyverhez nyúlni: mindenki a békés, sőt, törvényes ellenállás híve, éspedig két okból. Az egyik az, hogy mindenféle fegyveres harc értelmetlen lenne a hazánkat rabigába döntő birodalom elképesztő túlereje miatt. A másik ok pedig, hogy ha bárki is az erőszak eszközeihez folyamodna, a hazánkat elnyomó erők kezére játszana, mivel lehetőséget és ürügyet biztosítana a számukra az egész, kizárólag békés eszközöket alkalmazó ellenállási mozgalom brutális leverésére. Meg kell elégedni tehát a szó erejével, az igazság lankadatlan hirdetésével, de természetesen a békés tüntetések és tiltakozások más, békés formái sem az ördögtől valók. De ami a lényeg: az igazi ellenállók meg vannak győződve arról, hogy a nyugati világot uraló Világbirodalom gyarmataként hazánkra további hanyatlás vár, mi több, azonnali, radikális változások nélkül a magyar nemzet pusztulása is biztosra vehető. Mellébeszélni, hazudni pedig nem vagyunk képesek - de értelmét sem látjuk.

Minden honfitársunknak tudnia kell: bárki, aki Magyarországon politikai kérdésekben véleményt nyilvánít, akár úgy, hogy voksát leadja, valójában három lehetséges ,,irányzat" mögé sorakozhat fel: lehet kollaboráns, (hamis) realista kiegyező-megalkuvó és a (békésen) ellenálló hazafi. Minden más szövegelés baloldalról, jobboldalról, szociáldemokráciáról, kereszténydemokráciáról, politikai középről, zöldekről, szélsőségesekről, fasisztákról, populistákról és nácikról nem más, mint félrevezetés és szemfényvesztés.

Perge Ottó - Kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=70580
[Vissza] Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SIRÁNKOZTAK a JEHUDA SZAKÉRTŐK
  2010-08-22 20:49:20, vasárnap
 
  SIRÁNKOZTAK A JEHUDA SZAKÉRTŐK

Ma az Info Rádióban - amely az egyik legképmutatóbb cionszócső - azon kesergett Nógrádi, a biztonsági szakértő, hogy nem találnak fogást Iránon. Talán most még meg lehetne támadni az erőművűket, mert ha az üzemelni kezd, akkor az késő lesz. Majd azon kesergett, hogy Irakból ugyan kivonulnak az amerikai katonák, ám Irak ,,demokratizálása" nem sikerüLt, sőt a java még csak most kezdődik a harcnak, s ez gondot okoz Izraelnek. Hiszen Irak lakosságának jelentős része siita, akik Iránt tekintik nagy példaképüknek és anyaországuknak, s ezért az iraki kormány a vallási, törzsi megosztottság miatt képtelen lesz rendet tartani a közeli években. Már most arról írnak, hogy az iraki szabadságharcosok azonnal meg fogják támadni ott az amerikai és angol nagykövetséget és kifüstölik onnan őket. A CNN nagy bánatosan bemutatta az amik gyászos kivonulását, de a magyar tévé ettől óvakodik. A jeles szakértő, aki semmi okosat nem tudott kitalálni, érdekes módon az afganisztáni kudarcról hallgatott. Miért? Mert az még nagyobb égés lesz Amerikának, mint Irak. Csak a Press-TV teszi közre, hogy naponta hány amerikai hal meg ott. Mit keresnek ott a magyar zsoldosok? Erre Hende Csabának, az új HM miniszternek kéne felelni....Mert a Ludovika hagyományok és Afganisztán nem fér meg egymással. Mellesleg Orbán narancsbandájának ugyanez lesz a kudarca az új alkotmánnyal is, amelyet megint ránk akarnak tukmálni, mert népszavazást csak a Jobbik követel az alkotmány elfgadásánál. Ma este a Hír-TV-ben 8 után Tóth Zoltán József fogja elmagyarázni azt, hogy Orbán és bandája mire akarja felhasználni a Szent Korona-tant, az új alkotmánynál. Újból hangsúlyozzuk, hogy az új alkotmány cionista alkotmány lesz, nemzeti mázzal leöntve. Patkányköztársaság és a királyság jelképei nem egyeztethetők össze.

IRÁNI RENDSZER JÖVŐJE MÉG NYITOTT

Irán. A cionista világrend vakarja a fejét, hogy hol kezdje ki a perzsa birodalmat. A katonai beavatkozás jelenleg nem aktuális. Szakértők javasolták, hogy segíteni kell az iráni ellenzéket minden eszközzel. Ez ismerős már, hisz sok pénzzel lehet belpolitikai felfordulást csinálni bármelyik országban. Szóba jött még, hogy Reza Pahlavi az elhunyt iráni sah családját kellene felhasználni a jelenlegi iráni kormány ellen. Gyorsan elővettek egy dokumentfilmet, melyet emigráns iráni filmesek készítettek Farah Diba császárnővel, Reza Pahlavi sah özvegyével. Az özvegy hol az USA-ban és hol Franciaországban tartózkodik. A fia Reza Pahlavi II. az USA-ban él. Hát megpendítették neki a filmesek, hogy nem szeretne- e visszatérni Iránba? A császárnő válasza az volt, hogy szeretne, de emlékszik a múltra is, amikor az USA és Anglia előtt kegyvesztett Reza Pahlavit azzal buktatták meg, hogy az USA és Anglia hazahozatta Párizsból Khomeini ajatolahhot és ezzel kezdetét vette az iszlám forradalom, mely a sah bukásához vezetett. Az iszlamisták aztán túszúl ejtették az egész amerikai nagykövetségi alkalmazottakat, melyekett csak Ronald Reagen megválasztása után engedtek szabadon, amikor a Reagen "kibékült" az irániakkal. Tehát az aknamunka teljes gőzzel folyik Irán ellen és és bővelkedik találékony titkoszolgálati újításokkal. Izrael meg röhög a markába. (tudósítónktól)
KÍNA HELYET KÖVETELT MAGÁNAK
Kínát jelenleg nem aktuális kritizálni, mert fejlődő gazdasági potenciálja gondot okoz a nyugati kúfárvilág uzsorásainak. Hát inkább hallgatnak. Viszont lehetett kritikát hallani a kínaiaktól nem régen. He Yafei korábbi kínai külügyminiszterhelyettes kijelentette a koppenhágai környezetvédelmi konferencián, hogy miért ellenzett Kína minden környezetvédelmi javaslatot és hozzájárult a konferencia sikertelenségéhez. He Yafei kijelentette, hogy Kína egy U-ország, ahol 150 millió ember él a létminimum alatt kb. 1 euroból naponta. A kijelentése után felmentteték a külügyi posztja alól és kinevezték ENSZ diplomatának Genfbe. A bejelentés kényelmetlenül érte Barack Obama bábelnököt és Angela Merkel lakájasszonyt is, mert eddig a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak Kínáról. Hát persze. Az emberi jogokat csak Iránban szabad kritizálni. (SVD)
Kép: balra viszik haza amerikai halottakat Afganisztánból, jobbra egyre több a kábítószeres amerikai katona Afganisztánban


http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/2010/08/augusztus-22-elhallgatott-kul foldi-es.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Román kém Moszkvában – I
  2010-08-22 20:33:31, vasárnap
 
  Román kém Moszkvában - Izraeli hadgyakorlat Romániában

http://jovonk.info/2010/08/16/roman-kem-moszkvaban-izraeli-hadgyakorlat-romaniaba n

Kémkedés miatt kiutasították Oroszországból Gabriel Grecut, a román nagykövetség tisztviselőjét, akinek 48 órán belül el kell hagynia az országot - adta hírül az FSZB sajtószolgálata. Grecut augusztus 16-án fogták el Moszkvában, amikor titkos katonai jellegű dokumentumokat próbált megszerezni. Az adatokat egy orosz állampolgártól kapta, akinek a további sorsáról az FSZB nem adott tájékoztatást. A felderítőtől a kémfelszereléshez tartozó eszközöket koboztak el, amelyek teljes mértékben leleplezik az Oroszországi Föderáció ellen folytatott ellenséges tevékenységét.

Az orosz külügyminisztérium diplomáciai csatornákon tiltakozott a román félnél, amiért az illető diplomata státusával nem összeegyeztethető tevékenységet folytatott.
Kapcsolódó cikk:

Lezuhant egy izraeli helikopter Romániában - háttérelemzés

Ugye emlékeznek még kedves Olvasók, hogy nem is olyan régen, a Romániában lezuhant izraeli helikopterrel és a zsidók romániai jelenlétével kapcsolatban elemzést készítettünk és lehetőségeinkhez mérten megpróbáltuk feltárni az események valódi hátterét. Megállapítottuk, hogy az 'Irán elleni gyakorlatozás' csak egy legenda és készülődésük valós célja - ha nem is közvetlenül, de közvetve mindenképpen - az oroszok ellen irányul. Írásunkon még szinte 'meg sem száradt a tinta' és az orosz hírügynökségek világgá repítik ezt a hírt. Micsoda véletlen! Vagy még sem?

Minden esetre a román (CIA, Mossad) hírszerzés valamiért nagyon érdeklődik az orosz katonai titkok iránt. Ezúttal nem akarnak olyan csúfos kudarcot vallani, mint Grúziában? Ez bizony könnyen meglehet... Bennünket ez is csak megerősít meggyőződésünkben és újabb mozaik darabkával egészíti ki a minden bizonnyal helytálló helyzetértékelésünket.


Nyitrai Frigyes - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfigyelhet az APEH?
  2010-08-22 18:10:06, vasárnap
 
  Megfigyelhet az APEH?

2010-08-22 15:41 barikád.hu


Akár a telefonokat is lehallgathatja, illetve a levelezéseket megfigyelheti az adóhatóság, ha a jövőben egyesítik a VPOP-val - írja a Vasárnapi Hírek.

A szélsőbaloldali véleményeknek is rendszeresen helyet adó hetilap arról is ír, hogy tízmilliárdos költséggel feláll az új Terrorelhárítási Központ, amely hozzáférhet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat adatbázisához. A kormány az intézmény működtetéséhez 2 milliárd forint értékben akar pályáztatás nélkül gépkocsikat beszerezni és további milliárdokért sporteszközöket.

Vadai Ágnes, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke arra készül: szeptemberben kezdeményezi, hogy a testület vizsgálja meg, hogyan használja az APEH a titkosszolgálati eszközöket, illetve hogyan működik a Terrorelhárítási Központ.

Vasárnapi Hírek - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
már a Siratófal előtt rettegne
  2010-08-22 17:53:42, vasárnap
 
  http://kuruc.info/r/6/64603/

2010-08-22. 17:39
Nem rossz: már a Siratófal előtt rettegnek a Jobbiktól a zsidók


Főleg magyarországi származású zsidógyerekek és más magyarellenes, főleg cseh, tót, néger, cigány és néhány áruló magyar közreműködésével a világot átfogó kampányt folytatnak a Jobbik lejáratására. A Jobbikot és általában minden nemzeti magyar szervezetet, személyt fajvédőző, nácizó tetvek a közösségi oldalukra ugyanakkor büszkén kiteszik a legszélsőségesebb zsidó mozgalmak és alakulatok fotóját. Itt az alkalom, lehet nekik üzenni.


Jobbik? Nem! címen zsidó gyerekek a Facebookon létrehozták az egész világot átfogó Jobbik-ellenes közösségi oldalt, amelynek a kiírás szerint jelenleg 6443 tagja van. A nevek alapján egyértelmű, hogy a legtöbb magyargyűlölő kretén - vagy a zsidók által félrevezetett személy - magyarországi és izraeli zsidó (sokuk neve héber betűkkel van írva), de rajtuk kívül föltűnően sok a jellegzetes tót betűs nevű egyén és a cigány. Nem volt türelmünk átnézni a teljes listát, de akiket támogatóként találomra felleltünk, nekünk ez is elég. A bejegyzett támogatók között találjuk többek között a kajmán Halmai Gábor alkotmányjogászt, Hiller Istvánt (tudják, kicsoda?), testületileg a Fővárosi Cigány Önkormányzatot, egy Brian Spruill nevű négert (ő vajon kitől hallott a Jobbikról?) és a tehetségtelen Görög Athénát, akiből férje, a Kolozsvárról Budapestre szalasztott kajmán, Heltai Péter csinált televíziós szerkesztőt és írót.

Nos, ez a díszes társulat kitesz a Facebookra minden a Jobbikkal és más magyar nemzeti mozgalommal, személlyel kapcsolatos hírt. Legnépszerűbb forrásuk az ATV, a Hetek, a Népszabadság és a Népszava című zsidó orgánumok. A Jobbik ellen ezek a férgek apáik nyomdokain haladva valóságos internacionalista harcot hirdettek és vívnak. A beírásokból és a kitett fotókból kiderül, hogy Jobbik-ellenes ,,divízióik" vannak Jeruzsálemtől Budapestig, New Yorktól Tel-Avivig. Ezek a zsidók a világ szinte minden pontján agitálnak a Jobbik ellen, amiről az aktivisták és a települések nevei is tanúskodnak.

A mostanáig 271 darab kitett fotó közül a négy kiemelt a következő: 1. A Székely Gárda tagjainak tiltakozása a zsidó tulajdonú bevásárlóközpont (Lidl és Schwarz) helyi kiskereskedőket megfojtó tevékenysége ellen Csíkszeredában. A képet egy Keczer András nevű jó ember tette ki. 2. Egy Eddie Bundity nevű, a Jobbik-ellenes oldal egyik szuperaktív működtetője a saját fotóját tette ki, amint éppen a Jobbikot ,,népszerűsíti" a jeruzsálemi Siratófal fölötti zsidó negyed egyik házának erkélyén állva (lásd fent). Ennek az Eddie nevű magyarországi eredetű zsidónak valóságos életcéljává vált a Jobbik-ellenes harc, amelyről számos beírása is tanúskodik. Lelkiismeretes küzdelméért köszönetet lehet mondani neki. 3. Kiemelt helyen van még az öreg korára eszement Makovecz Imre bátyánk képe, amint a Heti Válasznak mondja, hogy ,,Nem leszek jobbikos!".

A Wisconsin állambeli Beloitban élő Macsari Csilla nevű cigány lánynak a Facebook-beírása szerint nem tetszik Dúró Dóra combja... s a Jobbik szóvivőjét ,,buta, lapos parasztfejűnek" nevezi (természetesen a tolerancia nevében). Csillusnak is lehet üzenni a bőgatyások távoli országából.

A Jobbikot fajvédőző, nácizó, s valamilyen módon Magyarországhoz kötődő zsidók kilétéről, hovatartozásáról az általuk működtetett közösségi oldalakra kitett fényképek is árulkodnak. Néhány kitett fotó a Jobbik-ellenes oldal a közösség tagjainak mélységes magyargyűlöletéről és szélsőséges zsidó nacionalizmusáról tanúskodik. Nézzünk meg két fotót, amelyek témái nagyjából rávilágítanak ezeknek az alja embereknek az igazi énjére.

A Jobbikot mocskoló oldalra kitett egyik beszédes fotón az izraeli zászlóba illesztett, a megszállt palesztin területeket és a szíriai Golán-fennsíkot is magában foglaló térkép mellett az ,,Én is zsidó vagyok" héber fölirat olvasható. Más szóval, a magyaroknak fölróják a külhoniak védelmét, szeretetét (ne feledjük, a kettős állampolgárság ellen az SZDSZ és az MSZP zsidói agitáltak a legjobban), Nagy-Magyarország térképének megjelentetését, miközben ők a megszállt területeket Izraelt szerves részeként tüntetik föl.

A középütt lőfegyverrel ékesített, latin betűkkel, az angol ábécé szabályai szerint átírt ,,Shayetet 13", magyarul ,,13-as Flottilla" nem más, mint az izraeli haditengerészet keretében működő kommandó, s amelynek harcosai 2010. május 31-én végrehajtották a török segélyhajók elleni véres kalóztámadást. Kissé följebb láthatjuk a kommandóegység logóját, a kiterjesztett szárnyú denevért, valamint nyelvtanilag hibás héberséggel a ,,Minden tisztelet a 13-as Flottillának" fölírás olvasható. Érti a kedves olvasó, tisztelet annak a kommandónak, amely kilenc embert lemészárolt a Mavi Marmara fedélzetén...

De a fotón még egyebet is láthatunk és olvashatunk. A kép alsó felén a Méír Káháná rabbi alapította Zsidó Védelmi Liga Káh Mozgalmának logója virít (Dávid-csillagban lesújtani kész ököl). A múlt század '80-as éveiben a Káh Mozgalom Káháná rabbival az élén még az izraeli parlamentbe is bejutott. 1994-ben a mozgalom egyik híve géppisztollyal lemészárolt harmincnyolc imádkozó palesztint a hebroni Ibráhími-mecsetben, mire a világ fölháborodásának lecsillapítására Izraelben látszólag betiltották a Káh mozgalmat. Azóta persze új név alatt és más vezérekkel újraalakult.

Mikó Áron - Kuruc.info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Huszárvágás
  2010-08-22 17:39:24, vasárnap
 
  Huszárvágás

Az amit a monokiak tettek. Augusztus 20.-án, egyidőben a kettős állampolgárság törvényerőre emelkedésével, a monoki polgármester bejelentette, hogy minden, a Trianoni (1920) és a Párizsi (1947) békediktátummal külföldre szakított magyarok és utódaik állampolgársági kérelméhez felajánlja a Monok község tulajdonában levő Kossuth házba való bejelentkezés lehetőségét. Sőt felszólított minden magyar közigazgatási egységet, melyek hasonló lehetőséggel rendelkeznek, hogy kövessék a monoki példát! Ezzel a csonkának tervezett külföldi magyar állampolgárság mellé, amely magyarországi lakás nélkül nem biztosit szavazási jogot, kiegészülhet teljes, tehát szavazási joggal is rendelkező külföldi magyar állampolgársággá! Ez a tett egy igazi magyaros huszárvágás volt!
Az elsőt - ismerjük el - új kormányunk tette, amikor a régen esedékes kettős állampolgárság törvénytervezetét a parlament elé terjesztette, amely azt nagy többséggel megszavazta. Nagy utat tett meg a Fidesz 2004 december 5-i népszavazás óta, amikor is a Magyarok Világszövetsége által elindított, de általuk csak ímmel-ámmal támogatott ügy elveszett. Melyről akkor nemes egyszerűséggel úgy nyilatkozott egyik prominensük: "Kellett ez nekünk, mint púp a hátunkra!". Hat év minden gyötrelme, kudarca, veresége és gyalázata kellett ahhoz, hogy végre törvénnyé érjen a hétfele tört nemzet egyesítése. Ha ez akkor sikerül volna, akkor még a tótok is lenyelték volna. Persze jobb későn mint soha!
A nagy eufóriát, hogy mégis lesz magyar állampolgársága az elszakítottaknak, az atlantista-nemzeti szárny igyekezett rögtön lehűteni: ők nem tömegesen kapják ezt meg, hanem egyénileg kérve, de gyorsított eljárással és nem fog általános szavazati joggal járni, mert az magyarországi lakhelyhez kötött! Tehát lesz magyar állampolgárságuk amely azonban a régi magyar-igazolvány és a teljesjogu állampolgárság között lebeg majd. Ezt a gordiuszi csomót a monokiak egy huszárvágással oldották meg.
Lesz ebből még nagy hajcihő. Az első támadást a maradék liberál-szoció-kommunisták indítják el, mert a külföldi magyarok teljesjogu állampolgársága nagy veszélyt jelent az esetleges jövőbeni visszatérésükre. Ugyan ki lesz az az újszavazók közül, aki valaha is ezekre szavazna mindazok után amit az elszakítottak az elmúlt évtizedekben, de különösen a múlt nyolc évben ezektől szenvedtek el? A végső eltűnésük réme miatt soha nem látott nyomás alá fogják tenni a kormányt, hogy ragaszkodjon eredeti tervéhez és ne adjon választási jogot a határontúliaknak.
Némely szomszédos ország, feltehetően a tótok vezetésévek, össztüzet és fenyegetést fog zúdítani országunk vezetőségére, hogy a majdani kettős állampolgárainak meg ne merjék adni az általános szavazati jogot. Ha mégis, lássák annak súlyos következményeit.
Mindehhez fog járulni az Európai Unió karcsavarása, érvelvén, hogy nem ebben állapodtak meg. Nem volt elég az IMF és az EU küldöttségének nemrég volt kitessékelése? - kérdezik. Most meg ez! Szomszédaink sem fognak tétlenkedni s az EU-tól határozott kiállást kérnek az ,,önállósuló és egyre kezelhetetlenebb" magyarok felé.
Az ,,atlanti-nemzeti" magyarok most pattognak dühükben; a ,,népi-nemzetiek" meg örömükben kezüket dörzsölik, mert az öntudatra ébredő magyarság megtette első huszárvágását.


Edmonton, 2010 Szent István napja.



Dr. Pungur József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyértelmű izraeli üzenet: vez
  2010-08-22 14:42:50, vasárnap
 
  2010-08-22. 12:00
Egyértelmű izraeli üzenet: vezérkari főnökké léptették elő a gázai népirtást levezénylő háborús bűnöst

Joáv Galant vezérőrnagyot nevezte ki az izraeli hadsereg új vezérkari főnökévé vasárnap Ehud Barak védelmi miniszter.
A tábornok februárban veszi át tisztségét, mert akkor jár le elődje megbízatása, és kinevezését a jövő héten még az izraeli kabinetnek is jóvá kell hagynia.
Joáv Galant kiválasztását az izraeli hadsereg számára rendkívül kínos közjáték előzte meg. Egy kereskedelmi televízió bemutatott egy levelet, amely azt bizonyította, hogy a tábornok felbérelt egy újságírót riválisai lejáratására.
Benjamin Netanjahu kormányfő hivatalos vizsgálatot rendelt el, s a rendőrség három napja megállapította, hogy a levél hamisítvány. A hadsereg rádiója pedig vasárnap olyan információt közölt, hogy a távozó vezérkari főnök, Gabi Askenázi szoros kapcsolatban állt Boáz Harpaz alezredessel, akit a hamisítással gyanúsítanak, s dandártábornokká léptette elő szárnysegédjét, Erez Weiner ezredest, aki a Joáv Galantra rossz fényt vető levelet eljuttatta a 2-es csatorna nevű kereskedelmi televízióhoz.
Joáv Galant Izrael déli katonai körzetének parancsnoka, s ő vezette tavaly a Gázai övezet elleni offenzívát.

(MTI)

http://kuruc.info/r/4/64579/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy román tudós vallomása
  2010-08-22 14:00:21, vasárnap
 
  Egy roman tudos vallomasa

NEMZETI ÚJSÁG

1990. március 1.



I. P. BRATIANU:



Egy román tudós vallomása

I. P. Bratianu írása, mely elő­ször angol nyelven a "Transylvania and the Hungarian-Romanian prob-lem" című amerikai kiadványban (Danubian Press) jelent meg, majd a torontói Magyar Elet 1980. március 1-i számában magyarul is napvilágot látott, egy nagyon tisztességes, euró­pai műveltségű, humanista román tudós álláspontját tükrözi. Szükséges­nek tartottuk, hogy a hazai olvasó­közönség is tudomást szerezzen róla. Ezekkel a jóérzésű, emberséges romá­nokkal kell összefognunk, hogy létre­jöhessen az önálló Erdély, e szomorú sorsú tündérország valamennyi lakója javára.

A marxista szocializmustól a

nemzeti szocializmusig

Ceausescu alatt

Büszkén vallom magamat románnak, de még büszkébb vagyok erdélyi román voltomra. Őseim oláhok voltak, ami annyit jelent, "pászto­rok", akik több mint ezer évvel ezelőtt elindultak északra valahonnan a mai Albánia közeléből nyájai-kat legeltetve és maguknak békés, biztonságos életet keresve.

Helytelen és történelmileg megala­pozatlan, hogy román tudósaink politikai okokból olyan származási elméletet találtak ki, mely szerint Erdély földjén őshonosok volnánk. Mi csak körülbelül hat évszázada élünk e földön, és büszkék vagyunk rá, hogy a már régebben itt élt magyarokkal, németekkel együtt átvettük a nyugati kultúrát és az európai népek közösségének tagjai lettünk, így alakult ki az a sajá­tos erdélyi kultúra, mely egyedülálló a világon. Az itt élő népek adták ebbe a kultúrközösségbe a maguk sajátos értékeit, s így jött létre az erdélyi kultúra. Mindig azt reméltem, hogy egyszer a három nép véglegesen egymásra találásából megva­lósul az álom: Erdély, mint a keleti Svájc. Sajnos, ez a remény eddig nem teljesült be. A II. világháború előtt a hitleri Németország tüzelte egy­más ellen az erdélyi nemzetiségeket, hogy azután így megosztva őket, kihasználhassa a nemzeti gyűlöletet. A háború után - habár az un. "szocialista alkotmány" a nemzetiségeknek^ a legszélesebb egyenjogúságot biztosította - a rendszer fokoza­tosan rátért a legkegyetlenebb elnyomási politikára. Ez különösen 1956 után kezdődött el Erdélyben a legdrasztikusabb eszközökkel, amikor az erdélyi magyarságot az 1956-os magyar forradalommal való szimpatizálással vádolták. Ez volt az ürügy, melynek leple alatt megindult az erdélyi magyarság elnyomási folyamata. Az első lépés a kolozsvári önálló Bolyai Egyetem megszüntetése volt, melyet beolvasztottak a román Babes Egyetembe. A beolvasztásnál én is ott voltam és együtt szen­vedtem magyar egyetemi kollegáimmal, amikor Ceausescu brutálisan elvágott minden vitát, mely a Bolyai Egyetem önállóságát próbálta megvé­deni. Akkor lett kollegám és jó barátom, Szabédi László költő öngyilkos, mert nem bírta lelkileg azt a meghurcoltatást, amellyel azért sújtották, mert védte a Bolyai Egyetem önállóságát. Azóta sok száz magyar tanárt és diákot juttatott Ceausescu börtön­be, kergetett öngyilkosságba, olyanokat, akik fel merték emelni szavukat a kegyetlen nemzetiségi elnyomás ellen.

1959-1962 között több mint 2000 magyar iskolát olvasztottak be román isko­lákba, mint azok tagozatait. 1955-ben a X. párt­kongresszuson már nyiltan kimondta, "Románia nemzeti állam, melynek egész területét az egységes román nemzet foglalja el." Ezzel az un. "szocialista" Románia nyiltan nemzeti­szocialista állammá vált Ceausescu diktá­torral az élén. A soviniszta diktatúra módszerei is hasonlóak a hitlerizmuséhoz. A légbőlkapott dáko­román elmélet alapján csak románoknak, "az uralkodó fajnak" van joga ehhez a földhöz, a többi nemzetiség (több mint 5 millió) csak jövevények, betolakodók, akik örülhetnek, hogy egyáltalán megtűrik őket.

Hogy az erdélyi magyarság ezeréves törté­nelmének és kultúrájának nyoma se maradjon, Ceausescu rendszere elrendelte az összes egyházi és magánkézben lévő irattár államosítását. A pótolhatat­lan történelmi értékű levéltári anyagot összeszedték és ismeretlen helyre szállították. A soviniszta düh kiterjedt a magyar temetőkre is, melyeket felszámol­tak, nehogy kopjafák és sírkövek hirdessék Erdély múltját.

Mindezt mint humanista román írom le, akinek fáj a mai román rendszer népgyilkosságot súroló magatartása. Mint olyan erdélyi román írom a fentieket, akit mélyen megrendített Szikszai Jenő és Kuthi Lajos brassói tanárok tragédiája, akiket meggyilkoltak a titkosrendőrség pincéiben, mert véd­ték az erdélyi magyarság jogait. Minden tisztele­tem Király Károlyé, aki vállalva minden áldoza­tot, kiállt az erdélyi magyarság védelmére és segélykiáltását eljuttatta nyugatra.

Végül: hiszek Erdély jövőjében, hiszem, hogy egyszer a három nemzet, a magyar, a román és német megtalálja egymás kezét, és váll­vetve megteremtik az önálló Erdélyt, mely a nagy európai rendezés után a Közép-európai Egyesült Államok méltó tagja lesz.



* * * * * * * * * * * *





Mărturiile unui om de ştiinţă român



Scrierea lui I.P.Brătianu, care prima dată a apărut în editura americană ,, Transylvania and the Hungarian - Romanian problem ,, iar după aceea în revista ,,Magyar Elet ,, din Toronto pe 01.03.1980 a apărut şi în limba maghiară, reflectă punctul de vedere a unui om de ştiinţă umanist şi foarte cinstit.





De la marxism- socialism până la socialismul naţional

În timpul lui Ceauşescu







Mă consider mândru român, dar mai presus de asta sunt mândru că sunt român din Ardeal. Strămoşii mei au fost valahi, ceea ce înseamnă, ,, păstori", care cu mai bine de 1000 de ani în urmă au pornit spre nord de undeva din apropierea Albaniei de azi cu oile , în căutare unui trai mai sigur.

Este incorect ca oamenii de ştiinţă români din motive politice au născocit nişte teorii pentru originea românilor, după care, am fi aborigeni pe pămîntul Transilvaniei. Noi trăim pe aceste meleaguri, doar de vreo şase secole, şi suntem mândrii că împreună cu ungurii şi cu saşii care erau aici la venirea noastră am preluat cultura din occident şi am devenit membrii ai comunităţii popoarelor din Europa. Aşa a luat naştere cultura din transilvania care este unic pe lume. Popoarele care trăiau aici şi-au combinat valorile specifice şi aşa a luat fiinţă cultura din Ardeal. Întotdeauna am sperat, că odată cu regăsira celor trei popoare se va realiza marele vis :Transilvania, Elveţia din

Orient. Din păcate acest vis nu s-a realizat încă.Înaintea celui de al II-lea Război Mondial Germania fascistă a asmuţit unul împotriva celuilalt naţionalităţile din Transilvania, ca după aceea să se folosească de ura dintre naţiuni. După război- cu toate că aşa numita ,, Constituţie socialistă ,, a asigurat egalitate în drepturi pentru naţionalităţi- regimul totalitar a început o politică dură de asuprire. Această asuprire a început în Transilvania cu cele mai drastice metode după 1956, când naţionalitatea maghiară din Ardeal a fost acuzată, că a simpatizat cu Revoluţia maghiară din 1956. Acesta a fost motivul pentru care a început procesul de asuprire a maghiarimii din Ardeal. Primul pas a fost desfiinţarea Universităţii Bolyai din Cluj, care a fost asimilată cu Universitatea Babeş.

La asimilare an fost şi eu prezent şi am suferit împreună cu colegii mei maghiari,când Ceauşescu a încetat brutal orice discurs, care a vrut să arate independenţa Universităţii Bolyai .Un fost coleg şi bun prieten poetul Szabedi Laszlo s-a sinucis pentru că n-a suportat toate interogările la care a fost supus, pentru că a încercat să apere independenţa universităţii Bolyai.În decursul anilor sute de profesori şi studenţi maghiari au fost închişi în penitenciarele lui Ceauşescu sau împinşi spre sinucidere pentru că au avut curajul să protsteze împotriva asupririi naţionale.

Între anii 1956-1962 mai mult de 2000 şcoli cu predare în limba maghiară au fost asimilate în şcoli Româneşti ca nişte secţii a acestora.

În 1965 la congresul PCR s-a vorbit foarte clar : România este un stat naţional care este locuită de naţiunea română unitară. Cu această declaraţie România ,,socialistă ,, a devenit un stat naţional socialist în frunte cu dictatorul Nicolae Ceauşescu.Metodele dictaturii şoviniste sunt asemănătoare cu cele ale fascismului.După aşa zisa teorie daco-romană numai românii au dreptul la acest pământ, celelalte naţionalităţi ( apr.5 milioane de locuitori ), sunt nişte venetici care să fie mulţumiţi că sunt toleraţi.

Ca să fie nimicită în totalitate istoria şi cultura de o mie de ani a maghiarimii din Transilvania, regimul lui Ceauşescu a dat ordin ca toate archivele bisericii romano-catolice, şi cele care se află în particular să fie naţionalizate. Toate documentele de o importanţă însemnată au fost strânse şi transportate într-un loc necunoscut. Furia şovinistă s-a extins şi în cimitirele maghiare care au fost distruse, ca nu cumva pietrele funerare să propoagă trecutul Ardealului.

Toate astea le scriu ca umanist român, care suferă din cauza politicii de represiune a regimului românesc de astăzi, care este asemănătoare cu genocid.Scriu toate acestea, ca un român ardelean, care a fost profund marcat de tragedia profesorilor din Braşov Szikszai Jeno şi Kuthi Lajos ,care au fost omorâţi în pivniţele Securităţii, pentru că au apărat drepturile maghiarilor din Ardeal.Toată stima pentru Kiraly Karoly care a luptat pentru drepturile maghiarilor din România, şi strigătele pentru ajutor cu ajutorul lui au ajuns în occident.

Cred în viitorul Ardealului, cred că odată cele teri naţiuni (maghiar, român şi german ), se vor regăsi şi împreună vor crea Transilvania Independentă, care va face parte din Statele Unite ale Europei.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.