Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Izrael menekül Jordániából
  2011-09-15 21:03:31, csütörtök
 
  Izrael menekül Jordániából

2011, szeptember 15 - 10:29


Izrael csaknem teljesen kiürítette jordániai nagykövetségét az Ammánban meghirdetett Izrael-ellenes tüntetésektől tartva. Dániel Nevo nagykövet is hazatért - közölte az izraeli média.

A sajtó szerint a zsidó állam attól tart, hogy ammáni nagykövetsége hasonló helyzetbe kerülhet, mint múlt pénteken a kairói. Aktivisták hatalmas tüntetésre készülnek csütörtökön a jordániai fővárosban található izraeli képviselet ellen. Az izraeli külügyminisztérium ugyanakkor csak annyit mondott, hogy a követség személyzete csütörtökönként, a muszlim hétvége előtt általában elhagyja Jordániát.

A múlt hét végén több száz tiltakozó rohamozta meg Izrael kairói nagykövetségét. A tüntetők és a rohamrendőrök közötti összecsapásokban három egyiptomi vesztette életét, és csaknem ezren megsebesültek. A 13 órás zűrzavart követően csaknem minden zsidó diplomatát kimenekítettek Egyiptomból.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/izrael_menek%C3%BCl_jord%C3%A1ni%C3%A1b%C3%B3l-20110915
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elítélték a dinnyetolvajokat m
  2011-09-15 21:01:00, csütörtök
 
  Elítélték a dinnyetolvajokat megverő rendőrt
MTI
2011. szeptember 15., csütörtök 12:03

Lopás közben tetten ért dinnyetolvajokat bántalmazott két civil társával együtt az a mezőkovácsházi rendőr főtörzsőrmester, akit jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a szegedi ítélőtábla.

Az ügy másodrendű vádlottja, Krecs Árpád tavaly július 28-án tett bejelentést a mezőkovácsházi rendőrkapitányságon arról, hogy ismeretlenek dinnyét loptak Kevermes-Nagykamarás-Lőkösháza határában lévő földjéről.



A járőrszolgálatban lévő Bors István elsőrendű vádlott - rendőr főtörzsőrmester - a helyszínre sietett, és átült a gazda terepjárójába, amellyel a harmadrendű vádlott, Czene Zsolt is utazott, majd üldözőbe vették a gyanúsítottakat. A másfél tonnányi dinnyét szállító lovas kocsit, amelynek bakján egy férfi ült a fiával, Lőkösháza külterületén érték utol.

A főtörzsőrmester először egy szőlőkaróval ütötte meg az idősebb férfit, ő a támadástól a földre esett, védekezésül maga elé tartott karja pedig eltört. A rendőr ezután fejen ütötte a védekezésképtelen férfit. A két civil egy szőlőkaróval és egy viperával ütlegelte.

A főtörzsőrmester a fiatalabb férfit is megütötte a szőlőkaróval, ő a bakról leesve a földre került, a vádlottak gumibottal, vasvillanyéllel, viperával és szőlőkaróval ütlegelték.

A vádlottak a büntetőeljárás során tagadták a cselekmény elkövetését. Elmondásuk szerint az ittas dinnyetolvajok menekülni próbáltak, amikor meglátták a terepjárót, és a bakról leugorva a lovak és a kocsi közé estek, ekkor szerezték sérüléseiket. A sértettek tagadták a dinnyelopást.

A táblabíróság kétrendbeli, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében és társtettesként elkövetett testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek Bors Istvánt, és jogerősen egy év - végrehajtásában két évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta. A két civil ugyanezekért a bűncselekményekért, részben bűnsegédként, tíz hónap - szintén két évre felfüggesztett - börtönt kapott.

http://index.hu/bulvar/2011/09/15/eliteltek_a_dinnyetolvajokat_vero_rendoroket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány-rezsim újratöltve? B
  2011-09-15 20:54:37, csütörtök
 
  Gyurcsány-rezsim újratöltve? Betiltotta a Kossuth-téri tüntetést a rendőrség


2011, szeptember 15 - 19:14


Hülye rendőrMegtiltotta a rendőrség a szakszervezetek szeptember 29-től meghirdetett D-Day elnevezéssel szerveződő tüntetéssorozatát - tudatták a megmozdulás szervezői csütörtökön. A rendőrség szerint "a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltották meg a rendezvényt". A szervezők nem nyugszanak bele a döntsébe, bíróságon keresik igazukat.

A szakszervezeti vezetők szerint a rendőrségi tiltó határozat súlyosan sérti az alkotmányos jogokat, a szeptember végére és október elejére tervezett tüntetésük nem marad el, "sőt a hatalom erejének ilyen fitogtatása újabb lendületet ad a szerveződésnek" - tudatták az MTI-nek küldött közleményükben, hozzátéve, a munkavállalói jogok csorbítása és más kormányzat intézkedések miatt szerveződő tüntetésükkel kapcsolatban csütörtök délután sajtótájékoztatót tartanak.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság alaposan megvizsgálta, hogy a megmozdulás ideje alatt és helyén milyen a közlekedés helyzete, milyen úton lehetne elterelni, és megállapították, a több helyszínre, folyamatosan bejelentett rendezvény miatt a forgalmat nem lehet elterelni. Ezért alapos mérlegelés után, a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltotta meg tüntetést.

A dandártábornok megjegyezte, a határozatot a demonstráció bejelentői csütörtökön kézhez kapták, felülvizsgálati kérelmet nyújthatnak be ellene a bírósághoz, és a rendőrség a bíróság döntését végre fogja hajtani.

Az ORFK szóvivője kijelentette: a megmozdulást megtiltó határozat megalapozott volt, mert a közúti és tömegközlekedést semmilyen más módon és úton nem tudták volna biztosítani.

Garamvölgyi László emlékeztetett: korábban, amikor ilyen kizáró okok nem álltak fenn, ugyanezen szakszervezeteknek engedélyezték a rendezvényeket, és hozzáfűzte, a rendőrség mint jogalkalmazó kizárólag a hatályos jogszabályok alapján dönthet.

Megtaposott alkotmány

A szakszervezetek bíróságon támadják meg a rendőrségi határozatot - jelentették be a megmozdulás szervezői csütörtöki sajtótájékoztatójukon, azt hangoztatva, a rendőrség politikai nyomásra hozta meg döntését.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, az akcióegység operatív törzsének egyik vezetője emlékeztetett: a mintegy 70 szakszervezetet, civil és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélést, nagygyűlést tartana, és félpályás útlezárásokkal lassítaná országszerte a közúti forgalmat.

Ismerős ürügyek

Közlése szerint a rendőrség külön határozatokban, ugyanarra hivatkozva tiltotta meg mind a tizenkét, különféle helyre és időre bejelentett rendezvényüket. Az október 1-jére bejelentett Kossuth téri megmozdulásuk megtiltását nonszensznek nevezte, mert a határozat szerint a rendezvény "zavarná az Országgyűlés munkáját", holott szombat délután nem tartanak ülést.

Kónya Péter megjegyezte, korábban olyan napon engedélyezték az élőlánc megtartását a Parlament körül, amikor éppen ülésezett a Ház.

A más helyszínekre vonatkozó tiltó határozatok között említette, hogy az ülősztrájkot a Lánchídnál "a közlekedés aránytalan akadályozására" hivatkozva tiltották meg, miközben köztudott, hogy felújítás miatt másfél évre lezártak hidakat, és egy nappal később, október 2-án egy futóverseny miatt kell lezárni a hidat.

"Lábbal akarják tiporni a demokráciát Magyarországon" - fogalmazott Kónya Péter, hozzátéve, még életbe sem lépett az új alaptörvény, és már most korlátozzák az alkotmányos jogokat.

A jogsérelmet demonstrálva egy asztalt fekete terítővel takartak le, amelyre azt írták: "Az Alkotmány asztala", és egy bakancsot tettek az alkotmány szövegét tartalmazó dokumentumra.

A szakszervezeti vezető szerint semmilyen eredményre nem vezetett korábbi tüntetésük, a hatalom nem figyel arra, hogy mik a választópolgárok igényei, ezért sérül a demokrácia. Megjegyezte: 1686 nap telt el azóta, hogy a Fidesz-frakció tagjai kordont bontottak a Parlament előtti téren azért, hogy az állampolgárok szólásszabadságukkal, gyülekezési jogukkal élhessenek, ma pedig éppen ők elvennék, korlátoznák ezeket a jogokat.

Kónya Péter szerint egyértelmű, hogy a rendőrség politikai nyomásra hozta meg tiltó határozatát, és abban bíznak, hogy "a még független bíróság" nekik ad majd igazat, és elutasítja a rendőrségi tiltó határozatot.

A Fővárosi Bíróság előtt a Társaság a Szabadságjogokért szervezet jogászai képviselik majd a D-Day-nek nevezett megmozdulás szervezőit.

Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke, aki szintén vezetője az operatív törzsnek, azt mondta: ha a bíróság elutasítja kérelmüket, akár más helyszíneken, alkotmányos keretek között megtartják rendezvényüket.

A mintegy 70 szakszervezetet, civil és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység szeptember 8-án sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a munka világát érintő kilencpontos követeléscsomagot fogalmaztak meg, és szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Daynek nevezett sztrájk- és tüntetéssorozatukat.

A tervek szerint Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést tartanának, és félpályás útlezárásokkal lassítanák majd országszerte a közúti forgalmat.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azt mondta: a D-Day elnevezéssel a szövetségesek normandiai partraszállására utalnak, arra a napra, amely végül elhozta Európába a békét.

MTI nyomán barikad.hu

http://barikad.hu/gyurcs%C3%A1ny-rezsim_%C3%BAjrat%C3%B6ltve_betiltotta_kossuth-t %C3%A9ri_t%C3%BCntet%C3%A9st_rend%C5%91rs%C3%A9g-20110915
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A békeszerető, becsületes zsid
  2011-09-15 20:51:48, csütörtök
 
  2011-09-15. 18:32
A békeszerető, becsületes zsidóságról és annak ünnepeiről tartanak előadásokat a balassagyarmati raboknak

Az utóbbi években a Balassagyarmati Fegyház és Börtön intézményének nyitott szellemisége immáron - szakmai körökön túl is - országos elismertséget vívott ki magának. E sajátos, kreatív büntetés-végrehajtó intézet működési filozófiája - és abból fakadó mindennapi gyakorlata - a fogva tartottak munkára nevelését, az intézet falain kívüli társadalmilag hasznos munkavégzését, kulturális, erkölcsi gazdagodását állítja középpontba - áll a Nógrádi Hírlap cikkében. Az érdekességet azonban nem ezekben az általánosságokban találjuk, hanem az írás második felében. Alább a folytatás.


Ennek szellemében az elmúlt néhány évben például a város játszótereinek, parkjainak, egyházi temetőinek kulturáltabbá tételét, egy elhanyagolt kápolna restaurálását és számos egyéb kisebb-nagyobb közfeladat elvégzését vállalta magára az intézet vezetése. Néhány hónappal ezelőtt a fegyház és börtön fogva tartottjai több napi munkával ingyenesen rendbe hozták a helyi országosan védett műemlék ortodox zsidó temető külső környezetét.
A helyi hitközség és az Ipoly mente zsidó kulturális örökségét ápoló Kertész István Alapítvány a munkálatokért cserébe - mintegy köszönetként - vállalta, hogy az intézet lakói számára ismeretterjesztő előadásokat tart a zsidó kultúra alapjainak megismertetése céljából. Az első előadást a napokban tartották a börtön úgynevezett kápolnatermében.
A fakultatív programként meghirdetett foglalkozás keretében a zsúfolásig megtelt teremben Majdán Béla művelődéstörténész, az alapítvány kuratóriumi titkára tartott előadást a helyi zsidó örökség értékeiről és az egyetemes zsidó kultúráról, valamint a holokausztról.
A nagy figyelemmel végigkísért gondolatsorok különösen a mózesi törvények lényegének ismertetésénél, továbbá a Samaj és Hillél történeténél feszült figyelmet váltottak ki a hallgatóságból. A tiszteld az örökkévalóságot és az Örökkévalót és annak törvényeit, valamint ,,ne tégy olyat másnak, amit magadnak nem akarsz" tízparancsolatának örökbecsű emberi, hitbéli és kultúrtörténeti ,,iránytűjét" egyszerűen és közérthetően elmagyarázó előadó érzékelhetően hatott a túlnyomó többségében kevésbé képzett hallgatóság lelkületére. A ,,ne ölj, mert nem örülnél, ha megölnének, ne lopj mert nem örülnél, ha meglopnának, ne csald meg, akit szeretsz, mert nem örülnél, ha megcsalnának" mondatok elhangzása az elítéltek hallgatóságának körében osztatlan csendet és elmélyülést váltottak ki, amelyet követően oldott hangulatú, közvetlen kérdések elhangzásáig is eljutott a rendhagyó találkozás - írja a lap.
E szépen csengő "mózesi törvények" zsidók általi alkalmazására valamiért nem tért ki a derék előadó. Pedig érdekes lett volna összevetni, hogyan "élte meg" a Ne ölj! parancsolat betartását egy olyan magyar Kohn Béláék vagy Rosenfeld Mátyásék tombolása alatt, aki éppen rossz időben rossz helyen tartózkodott. Vagy hogyan élte meg egy palesztin, akinek éppen rossz helyen volt a háza... A válasz egyszerű és tragikus: sehogy. S ugyanezek az emberek mesélhetnének arról, hogyan tartják meg Mózes fiai a Ne lopj! parancsolatot akár Palesztinában (melyet éppen most lopnak) el, akár a mi maradék hazánkban - melyet már el is loptak, vagy arról, valóban nem cselekszik-e másokkal azt, amit maguknak nem szeretnének... (Persze az is igaz, arra nem tért ki az előadó, hogy e törvények csak a zsidók egymás közti viselkedését szabályozzák-e, vagy esetleg vonatkoznak a gojokra, azaz a lelketlen állatokra is...)
Valószínűleg az ő jelmondatuk is az, ami Viktor vezérünké: ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit cselekszem...
A cikk az alábbi jó hírrel végződik: az interaktív előadás végén az intézet kulturális referense bejelentette: a nagy sikerre való tekintettel, néhány hét múltán az előadót újra vendégül szeretnék látni. Majdán Béla a felkérést helyben elfogadta és jelezte, hogy a következő alkalommal - az 5772. év fordulójának közeledtével - a zsidóság nagy ünnepeivel szeretné megismertetni a hallgatóságot.

(Kuruc.info - Nport nyomán)


http://kuruc.info/r/2/85154/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minő meglepetés, felmentették
  2011-09-15 20:04:47, csütörtök
 
  Minő meglepetés, felmentették Joáv Blumot

2011. 09. 14. szerda. - 16:58 "Bűncselekmény hiányában" felmentette Joáv Blumot a közokirat-hamisítás vádja alól a székesfehérvári városi bíróság. Az indoklás: az izraeli-magyar kettős állampolgár "tévedésben volt", amikor bejelentkezett arra a sukorói lakcímre, ahol valójában nem lakott életvitelszerűen.

Blum ugyan valótlan adatot közölt a nyilvántartással, de a bíróság szerint "tévedésében erősítette őt az ügyvédje", illetve a település polgármestere és jegyzője.

Az ügyészség 2 éve emelt vádat Blum ellen, mert Blum sosem lakott életvitelszerűen a sukorói ingatlanban, csak azért jelentkezett be a telekcsereügylet előtt, hogy megszerezhesse a Velencei-tó partján fekvő állami területet.

Ezek szerint tévedés volt az egész sukorói ügylet, mindenki ártatlan és tévedésbe esett, melyben meg is lett erősítve. Még csak nem is bizonyíték, hanem bűncselekmény hiányában mentették fel, valaki az ukázt nagyon ügyesen, árnyaltan le tudta fordítani magyarra... Blum gondolom már fogalmazza a kárpótlási igényét, elvégre meg is lett hurcolva, és a telekügyletet is áthúzták. Utóbbi az ő fajtájának nagyon fájó és megbocsáthatatlan. Persze az sem okozna meglepetést, ha azóta már néhány másik tévedés végett több telekcserét is végrehajtott volna, elvégre teheti szabadon, immáron bírósági végzéssel a zsebében.
S ne legyenek illúzióink: ez mindaddig így is lesz, amíg a bíróságokon valakit az ügyvédje helyett a származása védi!

(HírTV nyomán - Naményi András - Kitartás.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/mino-meglepetes-felmentettek-joav-blumot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világhódítókra mindenhol jut
  2011-09-15 20:02:07, csütörtök
 
  A világhódítókra mindenhol jut pénz

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/a-vilaghoditokra-mindenhol-jut-penz


2011. 09. 14. szerda. - 17:47 A Pozsony Megyei Önkormányzat közgyűlése a múlt héten egyhangúlag megszavazta a kulturális műemlékként jegyzett szenci zsinagóga megvásárlását. "Egy eurós adásvételről írunk alá szerződést, azzal a feltétellel, hogy a megyei önkormányzat felújítja az épületet. Ha a későbbiekben az önkormányzat az épület eladása mellett dönt, a hitközségnek elővásárlási joga lesz, ugyanúgy abban az esetben is, ha a zsinagógát nem újítják fel 2015 végéig. Mindkét esetben az épületet egy euróért vásárolhatja vissza a hitközség" - nyilatkozta a hitközség titkára. Martin Kornfeld elmondta, hogy a hitközségnek országszerte rendkívül sok zsinagógát és temetőt kell gondoznia, ezért örülnek a megyei és helyi önkormányzatok kezdeményezésének.

A várható felújítási költségek kétmillió eurót tesznek ki. Ezt ugye a szlovák adófizetők pénzéből fordítják a zsinagógára. Közben katolikus, református templomok roskadoznak országszerte a "pénzhiánynak" köszönhetően.

A felújított zsinagógában regionális galéria kialakítását tervezik, ahol helyet kapna a zsidó kultúrát bemutató állandó kiállítás is. Ha a felújítás után mégis inkább eladnák, hát egy euróért visszaveszik a zsidók. Az üzlet nyertesei mindenképp a világhódítók. Ugye ismerős?

(múlt-kor nyomán - Cs. Vendel - Kitartás.hu)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döglenek Orbánék libái
  2011-09-15 19:34:03, csütörtök
 
  Döglenek Orbánék libái

2011. szept. 12. 15:52

A történet ismert: döglenek Kohn libái, tanácsért megy a rabbihoz. Kap is jó tanácsot, ám a libák csak döglenek tovább. Újabb tanácsot kér Kohn, a rabbinak megint van egy újabb ötlete. Ám hiába a sok jobbnál jobb tanács, a libák csak döglenek tovább, a végén elpusztul az összes. Milyen kár, mondta a rabbi, pedig lett volna még egy csomó nagyon jó tanácsom.


A mi libáink is döglenek, talán, mert Matolcsy és Orbán rabbik egyre, másra adják a jó tanácsokat. Kitalálták nekünk az azonnali és radikális adócsökkentést, az egykulcsos adórendszert, 16 százalékos adókulccsal, amitől nemcsak, hogy az államháztartáson keletkezett egy jó nagy lyuk, de az is kiderült, hogy ezzel sokan rosszul jártak: csak azoknak maradt több a zsebükben, akiknek már így is volt elég. Aki szegény volt, az ettől még szegényebb lett.

Matolcsy rabbinak felcsillant a szeme, eljött az ő ideje. Kötelezték az állami cégeket, hogy pótolják ki a dolgozók bérét, nehogy bárki is rosszul járjon. Ám ekkor meg az derült ki, hogy nem minden dolgozó állami cég alkalmazottja, vannak, akik annyira elvetemültek, hogy valódi piaci szereplőnél, magáncégnél dolgoznak. A magáncég pedig, tudjuk, csak akkor emel bért, ha van miből emelnie. Ha pezsegne a gazdaság, amint azt Matolcsy és Orbán rabbik ígérték, akkor talán. De még akkor sem biztos, hogy a pénzt dolgozók bérére költenék. Lehet, hogy fejlesztésre, piackutatásra, biztonsági tartalékra.

Sebaj, erre is van megoldás. Nem igazi, csak amolyan Matolcsy-féle, Orbán áldásával: bérkommandók razziáznak a cégeknél, ellenőrzik, emelik-e a dolgozók bérét. Piaci szereplő üzletmenetébe utoljára Kádár idejében mertek nem gazdasági eszközökkel belenyúlni - a rendszer vége felé már akkor is csak szégyenkezve. Mert tudták, hogy ez nem csupán tisztességtelen, de ésszerűtlen is egyúttal.

Matolcsy és Orbán rabbikat nem kell félteni: csak liba legyen elég, nekik mindig van egy újabb ötletük.

Itt vannak a rezidensek. Pontosabban: ma még itt vannak, de holnap már máshol lesznek. Külföldön leginkább. Gond egy szál se, megállítjuk az elvándorlást, mondták Matolcsy és Orbán rabbik. Havi százezer forintot kaphat 600 fiatal orvos, amennyiben vállalja, hogy tíz éven keresztül nem megy külföldre, és nem fogad el hálapénzt.

A rezidensek megmosolyogták az ajánlatot. Alig néhányan jelentkeztek a hatszáz helyre, valamiért nem volt vonzó számukra Matolcsyék libamentő projektje. Újabb libák mentek gajra, de megint akadt újabb jó éca. Nem kell még tíz évig itthon maradni, jött az újabb jó tanács, elég, ha csak addig nem mennek máshová, amíg kapják az ösztöndíjat.

A hatást sejteni lehet - ennek sem lesz nagy visszatartó ereje.

Itt vannak a devizahitelesek. A probléma ismert, elszálltak az árfolyamok, sokan kilátástalan helyzetbe kerültek. De nincs miért aggódni, mert Matolcsy és Orbán rabbiknak ezzel kapcsolatban is van számos ötletük. Még konzultálniuk sem kellett a bankokkal, a hitelesekkel, náluk a bölcsek köve, tudják ők enélkül is, hogy mi a tuti. Kitalálták az árfolyamrögzítést, amitől 2015 után még a mostaninál is többet kell majd fizetni. Amikor rájöttek, hogy ez sem segít, jött a végtörlesztés, vagyis, hogy aki tudja, akár egy összegben, egy utoljára tavaly volt árfolyamon törlesztheti a tartozását.

Ez hozzávetőlegesen ezermilliárdnyi kárt okoz a bankrendszernek, de sebaj! Ráadásul, a hitelesek közül is csak azok járnak jól, akik egy összegben vissza tudják fizetni a korábban felvett milliókat. Akinek eddig volt pénze, annak mostantól még több lesz, aki eddig sem tudott fizetni, az ezután még kevésbé tud.

Nyilván erre is lesz egy újabb ötlet, és ha az sem jön be, akkor majd még egy, annál is jobb, annál is újabb.

Matolcsy rabbival az a baj, hogy Orbán rabbi áldásával, nem gazdaságpolitikát folytat, hanem ötletel. Ha az egyik mutatvánnyal felsülnek nem jön be, előhúznak a kalapból egy újabb képtelenséget. Ha az sem jó, akkor még egyet.

Ötlet mint a pelyva, csak a libák száma véges. És minél inkább pusztulnak a libák, annál inkább fogytán a türelmünk.

Ki tudja, mi tart tovább: a liba vagy a türelem?

http://fsp.nolblog.hu/archives/2011/09/12/Doglenek_Orbanek_libai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Októbertől természetben járhat
  2011-09-15 19:15:18, csütörtök
 
  Októbertől természetben járhat a végkielégítés

2011. szeptember 15., csütörtök

Október elsejétől a 98%-os végkielégítés-különadóval sújtottak akár természetben is kérhetik a munkaadójukat arra, hogy végkielégítse őket.

Bár a végkielégítések után járó különadót legtöbben befizették, a kintlévőség így is tetemes. Ezért az Országgyűlés a napokban tárgyalja azt a tervezetet, ami szerint október elsejétől az elbocsátott munkavállalók természetben kérhetnék a hatalmas végkielégítést.

,,Évekig szoptak a munkahelyükön, most szopjon a munkaadójuk!" - ez szerepel annak a javaslatnak az indokolásában, amely ugyanúgy váltaná át a végkielégítés összegét, ahogy a pénzbüntetést a BTK: egy meghatározott összegű napi tétel és a napok számának szorzata adná ki a természetben nyújtott végkielégítést mértékét.

Lennének elbocsátók, akik emiatt decemberig el lennének havazva, ráadásul a javaslat szerint a végeredmény 98%-a ezután is az államot illetné. A javaslattól a kormány azt várja, hogy az elbocsátott munkavállalók adócsalási hajlandósága, és ezzel együtt a közérzetük is jelentősen javul.


http://hircsarda.blog.hu/2011/09/15/oktobertol_termeszetben_jarhat_a_vegkielegite s

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországot a háttérhatalom
  2011-09-15 19:05:37, csütörtök
 
  Magyarországot a háttérhatalom kormányozza-, -tovább a neoliberális úton!- - Beolvasott "küldött" Viktoréknak Szaniszló a fideszes Echo TV-ben

2011. szeptember 15. 01:16:02


A múlt hét óta Szaniszló Ferenc is azok számát gyarapítja, akiknek, bár eddig valamennyire bíztak, vagy legalábbis reménykedtek a Fideszben, mára elfogyott a türelmük a magyarellenes ámokfutás-sorozat láttán. A kiváló műsorvezető a teljesség igénye nélkül, de kíméletlenül és lényeglátón nyújt ízelítőt a kormány eddigi "áldásos" tevékenységéből - mi pedig azon morfondírozunk, vajon lesz-e még Világpanoráma a jövő héten...

Alább megtalálható a videó, kedvcsinálónak idézünk (nem mindig szó szerint) néhány elhangzott gondolatot a legfontosabbak közül.
Míg hazánkban a zsebmetszőt, a bolti és üzemi szarkát megbüntetik, az országmetsző, a nemzeti szarka képviselőként röhöghet a képünkbe - a mi pénzünkön. A tavaly leváltottak bizonyára le vannak védve egy újabb paktum által, mint 1990-ben.
A mostani kormány megvédi a Nemzeti igazgatóját, aki beengedte volna a románokat Magyarország megszállását ünnepelni, megvédték a magyarságot lefegyverző Károlyi Mihály szobrát, a magyarságot húszezer idiótának beállító bukaresti nagykövetet, a terrorista Szabó Ervin nevét, vagy ott van a Lantos Alapítvány, melynek állami támogatásából kisiskolákat, betegeket lehetne megmenteni, az egyházat "sok házzá" züllesztették; vagy a liberális gyalázkodók, akik ország-világ előtt járatják le hazánkat-nemzetünket, és ehhez a mi adónkból kapják a kormánytól a fedezetet...
Mi ez, ha nem politikai perverzió? Vagy több: képmutatás, háttér-összekacsintás?
Paktumban kiegyezve meghúzták a vonalat: nem érinthető egyetlen minden gyanú felett álló polgár sem, csak harmadrangúak. Kiskunsági betyárok, juhászok igen, de budapesti főgonosztevők nem, csak bizonyos fajta. A többi levédett. Tovább a neoliberális úton!
Törlesszünk csak! Tegyünk fel mindent, s mindenkit az adósságtörlesztés kártyalapjára, holott lehetetlen visszafizetni az adósságunkat. Épp ez is a hitelezők célja, hogy sose fizessük vissza, hogy pórázon tartsák a magyarságot! Mondhattuk volna 1990-ben, hogy nem fizetünk - de nem mondtuk, nem mondhattuk, a küldött ember sem akarhatta. Ha Trianont nem orvosolták, miért akartak volna egy erős, majdan esetleg igényekkel, nemzetegyesítést akarva fellépő Magyarországot épp a trianoni szerződés aláírói?
Hát ezért ültették a nyakunkba az elmúlt 21 évben a küldött embereket, s mi birka módra kullogtunk utánuk, 2/3-okkal szavazva hol ide, hol oda, éppen hol ígértek többet, hol hazudtak nagyobbat.
Tényleg, mi a vektor [, Viktor]? Egyáltalán van-e vektor? Vagy csak egy felfelé ívelő lázgörbe a magyar társadalom állapotáról öt évvel Őszöd után, s pár nappal Berény után?
Tudom, hogy a Magyarországot valójában kormányzó háttérhatalom mindenre képes...
Megjegyzés: E videó vágatlan változata egyszer már megjelent portálunkon, de a hosszúsága és egy másik téma címbéli nevesítése miatt fennállt a veszély, hogy olvasóink egy része lemarad erről a lényeges részről. Azoktól, akik már találkoztak vele, elnézést kérünk.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hh7GS_RfAY8

(Kuruc.info)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebbe tényleg belebukhat a Fide
  2011-09-15 19:02:42, csütörtök
 
  Ebbe tényleg belebukhat a Fidesz!

2011. szeptember 15. 07:24:10

Immár öt éve keres a balsajtó valamilyen fogást a Fideszen, amivel hiteltelenítheti, ellenszenvessé teheti. Lehet, hogy most megtalálta...

A mai Népszavában olvasható egy írás, a címe egy közhely: Ez a sarc lesz a végső? Ebben (tán maguk sem tudják még) megtalálták a Fidesz lejáratásához az eszközt:

,,A miniszterelnök által hétfőn nyilvánosságra hozott konstrukciónál azonban rosszabbat elképzelni sem lehetne! Mit old meg? Kizárólag annyit, hogy lehetővé teszi, hogy azok, akiknek a (devizában fennálló) tartozásuknál nagyobb összegű forint-megtakarításaik vannak, egy mesterségesen nyomott árfolyamon kimenekülhessenek a kockázatos adósságból. Ők nyernek minden svájci franknyi adósságon 60 forintot. Kósa Lajos (vagyonnyilatkozatában szereplő) 240 000 svájci frank adósságára tehát 14 400 000(azaz: tizennégymillió-négyszázezer) forinttal kisebb végtörlesztés (azaz: nemzeti ajándék) jut. Ezt az összeget a bank kénytelen "lenyelni", azaz: Kósa Lajosnak ajándékozni a saját eredménye terhére. (Azért gondoljunk bele: ha 10 000 család kap olyan ajándékot, mint Kósa Lajos, az pontosan 144 milliárd forint ajándék, s ugyanekkora sarc a bankrendszerrel szemben.)"

Mi itt a baj?

A Magyar Bálint-effektus. Hogy Magyar Bálint és még néhány szoclib politikus gyorsan fölvették a kedvezményes lakáshitelt - mielőtt a kormány (amelynek Magyar speciel a tagja is volt) megszüntette azt.

Speciel akkor szabadították rá a magyar népre a devizaalapú hitelt. De ez mindegy abból a szempontból, hogy most nyakig vagyunk az ,,anyagban".

Emlékszünk még, hogy 2006-ban a választást Mikola István ostoba szingliellenes beszólásán el lehetett veszíteni?

Meg kell tanulni, hogy a látszat most is fontosabb a valóságnál. Ha azt a látszatot sikerül kelteni, hogy a Fidesz nagyjai járnak jól a módosítással, akkor a hoppon maradó tízezrek ellenszenvét, sőt dühét sikerül fölkorbácsolni a Fidesz ellen.

És az elmúlt 15 havi kormányzás kevés elkötelezett támogatót hozott a kormánynak, de a többség közösséget érez az Orbán-adminisztráció erőfeszítéseivel - egyelőre. Nem örülnek, de elfogadják a rettenetes nehézségeket.

Van kiút!

A kormányzat és a Fidesz azzal találhatja meg a frankhitelválság ellenszerét, ha értelmesen el tudja magyarázni végre, miről is van szó. Ezzel egyébként olyan pályára viszi a diskurzust, amelyre a baloldal nem követheti. Ugyanis a pénzügyeket övező köd a baloldal gazdagságának, hatalmának a legfőbb őre.

Egész stratégiát kell erre fölépíteni, és nem holnapután, hanem azonnal. Most csak egyet bátorkodunk ajánlani.

Mutassa be a kormány, hogy a devizahitel-szerződésben ki hány forintot kapott, és hányat fizet vissza, amikor lezárja a hitelt.

A konkrét számok letaglózóak lesznek. Leleplezik a bankok extraprofitját, amelyhez erkölcsileg nincsen joguk.

Visszatérve a fent idézett Népszava-cikkhez, amikor azt írja a szerző, hogy ,,14 400 000(azaz: tizennégymillió-négyszázezer) forinttal kisebb végtörlesztés (azaz: nemzeti ajándék) jut" -, nos, akkor leplezi le önmagát. Hogy nem az emberekért, hanem a bankok extraprofitjáért aggódik. Nincsen ugyanis semmiféle ,,nemzeti ajándék", csupán elmaradó banki extraprofit van.

Azt például mindenki hamar megérti, hogy a tényleges pénz az, amiért megdolgoztak, amit meg kellett előbb keresni. Ha valaki pl. kap 10 millió forint hitelt, és ezért visszafizet ténylegesen 14 millió forintot, akkor a bank ténylegesen nem járt rosszul.

A bank siránkozásának oka nem más, mint hogy elmarad a várománya, az extraprofit. A bank előre elkönyvelte magának, hogy milyen sok pénzt fog keresni - és az el nem csattant csókok íze hiányzik.

Ezt kell elmagyarázni végre az embereknek, első körben: nézd meg, mennyit kaptál és mennyit fizettél!

A Népszava meg most is elárulja a kisember érdekét, a bankok extraprofitjának a védelmében. Csak éppen profin teszi, és megint be fogja tudni csapni az embereket - ha hagyjuk.

Weiss A. Manfréd

Forrás: gondola.hu


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=88160
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.