Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
RIP egykulcsos adó. Élt 0 évet
  2011-09-21 22:25:41, szerda
 
  2011.09.21. 05:10


RIP egykulcsos adó. Élt 0 évet.


Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár mellett jobbra lesz felállítva, a szertartás időpontjáról később tájékoztatást adunk. Ölelünk mindenkit, Orbán Viktor és a gyászoló pártcsalád.

Nagyjából ezt az üzenetet küldte tegnap kormányunk a honlapján, ahol gyönyörű nekrológot rittyentettek az egykulcsosnak. Nyolc pontba szedve vázolták születésének körülményeit, méltatták remélt erényeit, majd a kilencedikben megindokolták halálát. De hagytak pontot - a tizediket - a reménynek is: eccer úgyis olyan jó lesz itt, hogy elképzelni sem tudjuk, akkor jön a feltámadás és az örök élet. " Ne ígérjetek nagyobbat, mint mi szátokon kifér" - mondá az Úr - de azért tuti ami fix megteremté az írástudás lehetőségét, mert gyarlók vagytok.

Ha ezt jelzésnek szánjátok, hogy mégsem vagytok teljesen elrugaszkodva a valóságtól, és végre észletétek mekkora a baj, azt üdvözöljük. Lehet ez az első bátortalan tipegés kifelé a gazdasági kormányzást ért csulatengerből. Csak azt nem értem minek ehhez a megszokott népszínház? Nemmegszorítás és nemadóemelés után jön a nemkétkulcsos-csakúgynézki adórendszer, ami ebben a formában nem, hogy egy söralátéten nem fog elférni, hanem egy apró betűvel körbeírt söröshordón se. Nem volna egyszerűbb végre tiszta vizet önteni a pohárba? Viktor szépen kiáll, mint bátor népvezér, és aszongya:

Drága híveim és egyéb pernahajderek! Megpróbáltuk bevezetni az egykulcsost de nem sikerült. Voltak akik rosszul jártak, a gazdaság akkorát satuzott, hogy lefejeltem tőle a Multivanban a visszapillantó tükröt, és amíg a homlokomból szedegették a szilánkot a sebészeten (úúúú, nagyon fájt, baszki) megvilágosodtam: ez így nem mehet tovább. Szédülök már a mutatórodeótól, zuhanás közben a pittyem telemegy muslicával, és félek behányok, mint Éden Levi az úti kofferbe.
Ezért visszahozzuk a progresszív, többsávos adórendszert, mert a realitásokat nézve ezzel tudjuk működtetni az országot. Ez van, bocsesz, az egykulcsossal megpróbálkozunk később, ha ez a félbolond - jelentőségteljesen a jobbjára néz - kitalál végre valami olyan gazdaságpolitikát, ami működik is. Bízzatok bennem, éljen a haza, most mennyetek' haza, csóközön.

Őszinte beszéd helyett jönnek ezzel a marhasággal, hogy 202 ezer felett mindenki fizessen - nem adót, hogyisne - átmeneti jellegű hozzájárulást. Az odáig világos, hogy nekik is leesett: ha 3,7 millió munkavállaló jár rosszabbul egy adórendszer változással, az Minden Fideszesek Álmoskönyve szerint se jelent semmi jót. Ekkora elégedetlen tömeg simán felköti talpukra az útilaput, és az álmaik pont annyit érnek majd, mint mangalicafing jégesőben a Hortobágy közepén. De ez a megoldás a Becsinált Forradalmár szindrómája, aki legjobban az általa vezetett néptől van berezelve. Néha olyan érzése van az embernek, mintha a sarkát taposó kudarcdémonja szorítaná el halántékán az agyi verőeret.

Ennek pedig egyenes következménye, hogy az újabb átgondolatlansággal azokat is megszívatja, akiket nem volna feltétlenül muszáj. Ha már másolni kell valakit önálló ötletek hiányában, akkor Gyurcsány 4%-os szolidaritási adója helyett Bajnai 5 milliónál meghúzott sávhatárát kellene, mert így aránytalanul alacsonyan, 2,42 milliónál lesz a szolidaritás határ.

Érdekes tudni, hogy a Rogán-Selmeczi féle bérmonitor kommandó is csődöt mondott. Helyette bevezetik a Senkinek Nem Csökkenhet A Fizetése 2012-ben Detélleg rendszert, ahol az állam - meghatározott feltételek mellett - kipótolja a jelenlegi fizetés és az új rend szerinti csökkenésből eredő különbözetet, éves elszámolással, de a havi előleg lehetőségével. Béremelést is szeretnének: minimálbér 92 ezer, garantált bérminimum 108 ezer, versenyszférának 5% emelés ajánlás. Ingyen ebéd! - harsanna a kórus, ha nem állnának döbbenten a szétfoszlott álmok romjai felett. Pedig ezúttal nem biztos, hogy alaptalan lenne a félelem: a végtörlesztésből származó veszteséget is kipótolja az állam az MNB devizatartalékból, és ha a fizetéseket is így gondolja kompenzálni, az jókora teher lesz a költségvetésnek megint. Ettől sokkal egyszerűbb - és olcsóbb - volna visszaállítani a progresszív adózást ahogy van. Igaz, ezzel megetetnék Matolcsyval amit kifőzött, de részemről jó étvágyat hozzá, Gyuri.A bérek ekkora mértékű emelése is az utópia körébe tartozik. A jelenlegi gazdasági helyzetben sok cég nem fogja tudni kitermelni a minimálbér emeléshez szükséges többletet sem. Kísértetiesen emlékeztet ez a 01-02 között folytatott minimálbér politikára, ahol habozás nélkül varrtak 124 milliárdot a kkv szektor, főleg a 0-5, és a 5-10 főt foglalkoztató kis cégek nyakába. Én még emlékszem milyen hatással volt ez a munkaerőpiacra, nekik ezek szerint a tíz év alatt sikerült elfelejteni. Pedig érdemes volna a ködfátylat fellibbenteni pláne akkor, ha munkahelyteremtés - megtartás a cél, és nem az ötmillió közmunkás.

Mindent összevetve szerintem jó, hogy a felismerésig eljutottak és változtatni akarnak a számtalan léktől süllyedő rendszeren. De az irány megint nem stimmel, és az igazságbeszéddel is akadnak problémák. Mi lenne, ha ezúttal a megszokott rohamtempóban kigondolt ökörségek utólagos fésülése helyett leülnétek tényleg, és hozzáértők (igen, ez azt jelenti Matolcsy nem tartózkodik azonos épületben sem) tanácsai alapján átgondoltan szülnétek meg, hogyan adózzunk jövőre legalább két kulccsal. Üdvös lenne, mert a jövőnk és az ország jövője is ezen múlik.

És nem utolsó sorban a tiétek is.


http://varanus.blog.hu/2011/09/21/rip_egykulcsos_ado_elt_0_evet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a teljes Gubcsi-lista
  2011-09-21 21:55:55, szerda
 
  Itt a teljes Gubcsi-lista

2011. szeptember 21., szerda

A kedden kirúgott Gubcsi Lajos szolgálati autójában nem a lézerrblokkoló volt a legfurcsább, de a HM-es cégvezető mindenre tudott magyarázattal szolgálni.

,,A minisztériumból kaptuk az információt, miszerint több illegális módosítás is történhetett G. Lajos autóján, ezért állapítottuk meg a vizsgálat tényállásának megkezdését." - tájékoztatott a BRFK szóvivője. A rendőrség közlése szerint az üzletember a saját magáról készült meztelen fétisfotókat azért tárolta autója kesztyűtartójában, mert ,,tudta, hogy azt hazudják róla az újságok, hogy céges pénzen csináltatott BKV-bérletet". Gubcsi az újságírók megvezetése céljából ezért műteremben fotóztatta magát donaldkacsa-maszkban, fétis környezetben.

,,A halott kurvákat meg tudom magyarázni, az azért volt, mert azt híresztelték rólam, hogy kevés időt töltök a családommal" - magyarázta meg Gubcsi, hogy miért találtak thaiföldi prostituáltakat az autója csomagtartójában. Mint elmondta: az elütött macskák is azért voltak ott, hogy a bulvárújságoknak legyen min csámcsogniuk.

Az ügyről szerettük volna személyesen megszólaltatni az érintettet, ám ő csak annyit nyilatkozott: megvan a véleménye az egész újságíró szakmáról, hiszen a céges pénzen vett aranyrudakat, valamint az autóba épített Damu Rolandot meg sem találták, pedig jó csapda volt.


http://hircsarda.blog.hu/2011/09/21/itt_a_teljes_gubcsi_lista
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két haver régen találkozott. J
  2011-09-21 21:15:33, szerda
 
  Két haver régen találkozott. Jöttek a szokásos kérdések:

- Mit csinálsz mostanában?
- Semmit! - szólt a lakonikus válasz.
- És melyik minisztériumban?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Zsidó vér: Alföldi nem fizet k
  2011-09-21 21:05:33, szerda
 
  Zsidó vér: Alföldi nem fizet közös költséget

2011. 09. 18. vasárnap. - 13:02

Lázadnak szomszédjai Alföldi Róbert ellen. A Nemzeti Színház igazgatója ugyanis több mint fél éve nem fizeti a közös költséget és a társasház közös helyisége után a bérleti díj rá eső részét. Tartozása mostanra 200 ezer forintra duzzadt.

A szomszédok a elmondták, nem ez az első eset, hogy a színész adósságot halmozott fel. Egy éve már közel egymillióval tartozott a társasháznak. Akkor a társasház képviselői beperelték Alföldit ezzel kényszerítve ki, hogy a színész fizessen.

Hiába nyugodtak meg rövid időre a ház lakói, az igazgató hónapok óta ismét nem fizeti a költségeket. "Nem értem, azt a havi körülbelül 30 ezer forintos összeget miért nem tudja kigazdálkodni! Hónapok óta arra várunk, hátha észreveszi magát!" - mondta az egyik felháborodott szomszéd, akinek véleménye szerint megint csak a jogerős végzés hozhat megoldást.

A vér nem válik vízzé, a fösvény zsidó akkor sem fizet, ha van rá pénze. Élősködni jobban szeret...

(pénzcentum.hu nyomán - Kitartás.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/zsido-ver-alfoldi-nem-fizet-kozos-koltseget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az egész világban
  2011-09-21 21:03:28, szerda
 
  Tombol a zsidó agymosó gépezet Németországban


2011. 09. 20. kedd. - 22:14


2013 őszére elkészül Münchenben a Barna Ház (korábban Palais Barlow) helyén épülő NS-Dokumentációs Központ - a nemzeti szocializmusra emlékeztető és oktató intézmény, amelynek kijelölt vezetője Irmtrud Wojak történész. Wojak tudományos pályáját teljes egészében a Holokauszt kutatásának szentelte. - számol be a szombat.org.

Wojaknak egyébként egy fényképe is szerepel a szombat.org hírösszeállításában. Erőszakos, akaratos, ellenszenves, és rosszindulatú személyiség benyomását kelti, ezen a magára erőltetett, jóságosnak szánt, mosolyszerű grimasz sem segít.



De mire is jó egy ilyen "NS-Dokumentációs Központ"? Íme, a válasz: "Hiszen az ifjúság az egyik fő "címzett", akit el akarunk érni. Ilyen és hasonló projektekkel nemcsak lelkesen "nyomoznak", tanulnak, hanem rajtuk keresztül is elérhetjük az idősebb generációkat. Össztársadalmi feladat tudatosítani a következő nemzedékekben: a demokrácia, a tolerancia nem természetes módon adottak. Ezeket az értékeket állandóan újra kell teremteni, biztosítani, erősíteni.

Talán szükséges is egy generációnyi távlat ahhoz, hogy ezt a nehéz témát tárgyilagosan közelíthessük meg. A kor tanúinak kihalása s az egyre növekvő időbeli távolság fokozzák mindnyájunk felelősségét. Fontos a helyi történelem feltárása. Hogyan keletkezhetett a nemzetiszocialista mozgalom, hogyan alakul ki egy megsemmisítő rendszer, az ellenségkép? Mindezeknek sajnos ma is van aktualitása. Irmtrud Wojak átnyújt két publikációt, amelyek a müncheni iskolákkal és más oktatási intézményekkel folytatott kooperációt dokumentálják. Az egyik színes brosúra címlapján ez áll: "Mutasd meg városodat! Vezesd az érdeklődőket a történelmi nyomokon". Müncheni fiatalok az emlékeztetés és a megemlékezés helyszíneire kísérik a város polgárait. Egy másik munka, egy "audio-guide", hasonló céllal készült. "

Körülbelül ennyi lenne a lényeg. Az "NS-Dokumentációs Központnak" tehát, melyet véletlenül kizárólag a nemzetiszocializmus halálos ellenségei üzemeltetnek - képzelhetjük mennyire lehet tárgyilagos, nagyjából annyira, mintha a sátán bibliájából akarnánk megismerni Jézus Krisztust - igazából semmi köze nincs a nevében szereplő dokumentációhoz, hanem egy gigantikus agymosó centrum. A kor tanúinak kihalása pedig kifejezetten előnyös, ha valaki gátlástalanul akar hazudozni, ez már igaz, és ki is lenne alkalmasabb célcsoport, mint a tudatlan és tapasztalatlan ifjúság, akik feltétel nélkül fogadják el valóságnak azt, amit a hazugság apostolai beléjük plántálnak, hogy azután már aktív terjesztői is legyenek mindezeknek.

Wojak szerint, a "a demokrácia, a tolerancia nem természetes módon adottak. ezeket az "értékeket" állandóan újra kell teremteni, biztosítani, erősíteni, ugyanakkor, fontos a helyi történelem feltárása, hogyan keletkezhetett a nemzetiszocialista mozgalom, hogyan alakul ki egy "megsemmisítő rendszer", az ellenségkép? Mindezeknek sajnos ma is van aktualitása."

Tehát, míg ezek az "értékek" nem természetes módon adottak, folyamatosan kell sulykolni őket, tűzzel-vassal terjeszteni és ráerőszakolni az egyénre, addig a nemzetiszocializmusra való hajlam, ezek szerint, természetes módon adott, mert sok évtizedes elnyomás és üldöztetés ellenére, még mindig van aktualitása.

Elgondolkoztató, nem? Jó dolog a demokrácia, csak alig néhány feltételt követel, a fene nagy szabadság fejében: feltétlen, vak hitet és hűséget, uniformizált gondolkodást, egyforma közbeszédet, és semmi ellenállást!

Hogyan alakul ki az ellenségkép? Ezt egyetlen szóval megválaszolhatjuk: Felismerés.

Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/tombol-a-zsido-agymoso-gepezet-nemetorszagb an
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Győzelemre kell játszani!
  2011-09-21 20:29:45, szerda
 
  Mottó:"Sose szakítsd félbe az ellenséget, ha éppen hibát követ el." Bonaparte Napóleon

Pályi György



Győzelemre kell játszani!

Lehet,hogy ez a jegyzetem sokaknak nem fog tetszeni.

Gondoljunk bele egy olyan 2010.es kampányfilmre.Ahol az MSZP-s SZDSZ-s vezérkar a buzikkal parádézik időnként megszakítva Gyurcsány Ferenc Öszödi beszédének részleteivel.Kell ennél hatásosabb kampány film?

Szinte ingyen.Biztos sokan ismerik azt a viccet.Amikor a magyar a cigány és a zsidó horgásznak és kifogják az aranyhalat.

Aki azt mondja ha elengedik teljesíti mindegyikük kívánságát.A zsidó kérése egy országban szeretne élni az összes zsidóval ahol csak zsidók élnek.az aranyhal teljesíti a kívánságát.A cigánynak hasonló a kérése csak a cigányokra vonatkozóan.

A magyar megszólal elégedetten ezek után csak két sört kérek!Ennyi kellet volna a győzelemhez.

Nekünk viszont mind a két fölényesen megnyert mérkőzést hősiesen véráldozatok árán sikerült döntetlenre menteni.

Minden tisztelem a harcokban résztvevő hősöké! Mélyen meghajlok előttük!

Győznünk kell,hogy áldozatuk ne legyen hiába való.De ehhez nemcsak bátornak.hanem bölcsnek is kell lennünk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi vitte az országot a szakadé
  2011-09-21 20:26:10, szerda
 
  Mi vitte az országot a szakadék szélére, avagy - Hol a pénz, urak?!



Mi történik ma, Magyarországon:
Egy ország fuldoklik egy érthetetlenül nagy adóság
szorításában!
Beszéljenek a számok:
1945-ben, a németek után az oroszok (szovjetek) szállták
meg Magyarországot.
1956-ban a magyar nép megkísérelte visszaszerezni a
hatalmat a megszállóktól és a bábkormánytól.
1957 tavaszára, a ?van másik? bábkormány
megszilárdította rémuralmát.
1973-1989 között egymilliárd dollár érkezett be
Magyarországra.
1973-1989 között kifizetett a bábkormány tizenegy milliárd
dollár kamatot az egymilliárd dollár után.
1989-ben: csődhelyzet, mert összegyűlt húsz milliárd
adóság!
Tehát: kölcsön: 1 milliárd dollár!
Visszafizetve: 11 milliárd dollár!
Maradék adóság: 20 milliárd dollár!
Erre, mondta Antal József:
?Az adóságot vissza kell fizetni!?
?Ez becsületbeli ügy!?
Vajon kinek a ?becsülete? múlott azon, hogy ezt a
szélhámos pénzügyi műveletet elismerjék, amit a
megszállók és hű kutyáik a magyar nép nyakába varrtak?
1989-2010 között felvettünk 50 millárd dollárt.
1989-2010 között kifizettünk 150 milliárd dollár kamatot.
2010-ben tartozunk 132 milliárd dollárral plusz kamataival.
Antall József, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter,
Gyurcsány Ferenc is fizette a kamatokat. Mindegyik hazudott
erről a magyaroknak!
Orbán most megpróbál valamit, de mivel nem őszinte a
kommunikációja, kevés az esélye. Csak akkor vehetjük fel
eséllyel a harcot a saját pénzkicsbocsájtásért, ha nem
azzal a porhintéssel foglalkozunk, hogy mennyi a
jegybankelnök fizetése, hanem azzal, hogy minden magyar
tudja, hogy miért nem nyomtathatunk forintot, miért kell
kölcsönt felvenni kamatra.
A rendszerváltás és az államadósság
Ki áll a magyar pártok mögött?
2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollárt fog
fizetni csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a
számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény.
Pedig az adat igaz! Egyetlen egy cáfolat sem érkezett.
Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a
magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben
jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár. Szóval 1990-ben Soros
György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő
miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország
adósságállományát.
Soros György
22 milliárd dollárt. Mit kértek cserébe? ?Mindössze? a magyar
nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire
akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a
kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi
szektor, egészségbiztosítók, stb.)
Antall nem vállalta. Elgondolkodott rajta, de nem vállalta. Mint
mondta: ??ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a
magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat
(Soros és Sarlós!), amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi
a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti
vagyonunkat.?
Antall József miniszterelnök
Antallal a nyugati pénzemberek, bankárok tudatosították, hogy mi
az, amiről sem ő és a kormányzati rendszer egy tagja sem
beszélhet sohasem. Ez pedig az államadósság kérdése volt!
Amennyiben erről beszéltek volna azonnali hatállyal ?forradalmat?
robbantottak volna ki Sorosék (lásd: TAXI-s blokád és a néppel
elsöpörtették volna az Antall-kormányt.) Tilos volt beszélni a fizetési
könnyítésről és az átütemezésről is.
Tilos volt, és ma is tilos beszélni az adósságról!
Ez a doktrína még ma is érvényes. Az a politikai erő, mely erről
beszél, halál fia. Ezért nem beszél erről a Fidesz sem. Tudni kell,
hogy a nyugat a hiteleket a 70-es években arra használta, hogy a
szocializmust gyengítse, és adósságcsapdába hajtsa a kommunista
rendszert. Ezért joggal elvárható lett volna, hogy egy
rendszerváltáskor ezek az adósságok, melyeknek eredeti célja a
rendszer összeomlasztása lett volna, eltörlésre kerüljenek, de
legalábbis ütemezési könnyítést kapjunk. De az elnyomó bankárok
nem tudták megállni az újabb pénzszerzés lehetőségét és
Magyarországot azóta is pénzügyi sarc terepévé tették. Antall
Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést
használja. A statisztikai évkönyvben 1989-ben szerepelt utoljára a
nemzeti vagyon kifejezés.
Antall halálával és 4 év elteltével 1994-ben a nép visszaszavazta a
volt kádereket. A Kádár rendszer biztonsága sokakat csábított és
Horn Gyula elsöprő fölénnyel alakíthatott kormányt. A SZABAD
EURÓPA véleménye szerint az IMF és Sorosék a háttérből
megzsarolták Hornt. Vagy privatizál és fizeti a kamatokat vagy
repül, és jön a választás és a Fidesz. Horn is féltette hatalmát és
engedett. Surányi fizette a kamatokat, Bokros megszorított, és
Suchmann Tamás privatizált. Mindent.
Surányi, Bokros, és Suchmann alatt beindult a nemzeti vagyon
kiárusítása.
Így az a faramuci helyzet állt elő, hogy a 22 milliárd dollár
adósságunk megháromszorozódott, pedig évente 5-10 milliárd
dollár kamatot fizettünk és ráadásul az a nemzeti vagyon, amit
Antall nem adott oda Sorosnak és Sarlósnak mégis idegen kézbe
került.
Miután Hornék elvégezték a piszkos munkát a nyugati bankárvilág a
Fideszt helyezte hatalomba, mert a mezőgazdaságra és a
termőföldre is rá akarta tenni a kezét. Ennek érdekében
megzsarolták Orbánt, hogy Torgyánnak adjon szabad kezet és
pénzt a mezőgazdaságban. Ha nem veszi be a kormányba a
Kisgazdákat, akkor a választást megnyerő és legtöbb mandátummal
rendelkező MSZP-re sózták volna Torgyánt, és jött volna az MSZP-
SZDSZ-FKGP kormány! Így Orbán engedett.
Orbán és Torgyán alatt megkezdődött a mezőgazdaság
szétverése.
A SZABAD EURÓPA újságnál nekünk meggyőződésünk, hogy ennek
az volt a célja, hogy az addig még úgy, ahogy működő magyar
mezőgazdaság a padlóra kerüljön, és fillérekért fel lehessen
vásárolni. Ekkor születtek a zsebszerződések. Mikor Torgyánnal
szétverették a mezőgazdaságot (emlékszünk, működésképtelen
családi gazdaságokba döntötték a pénzt) megengedték Orbánnak,
hogy eltávolítsa. Orbán megzsarolta Torgyánt - akárcsak Antall - az
ügynökmúltjával, Torgyán le is mondott. Jött a 2 éves költségvetés
és Szabadi futópórázon.
A Fidesz is kihasította a saját sápját. Lásd bábolnai gazdaságok
privatizációja stb. De a nagy fölénnyel vezető Fidesz is pofára esett,
mert nem lettek újraválasztva. Eddig Antall (Boross), Horn, és
Orbán is kiszolgálta a nyugatot és Sorosékat, az IMF-t. De
mindegyiket ejtették és mindig az aktuális ellenzéket segítették
helyettük. A 2002 választás eredménye fontos volt, mert az Orbán-
Torgyán-féle mezőgazdasági ámokfutás után már meg lehetett
engedni a csatlakozást az Európai Unióhoz és ráengedni a halálos
ágyán vergődő magyar mezőgazdaságra a nyugati árukat.
Medgyessynek adtak kölcsönt, hogy megcsinálhassa a 100 napos
programot és 2004-ben a csatlakozás eufóriájában nem vették
észre az emberek, hogy vége lett a magyar mezőgazdaságnak és
kereskedelemnek is.
Medgyessy a kölcsönkből osztogatott.
A kölcsönökből megemelt fizetéseket és nyugdíjakat pár év alatt
kiszívattyúzták az országból a multinacionális kereskedelmi
egységek segítségével, a PLÁZÁK-kal, és bevásárló központokkal. A
pénz elfogyott az adósság maradt, a nemzeti vagyon elveszett.
A 100 napos programra adott kölcsönöket egyből
visszaszívattyúzták magukhoz.
Az 1990-ben 22 milliárd dolláros adósság időközben 135 milliárd
dollárra nőtt, miközben évi 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk.
Miután a baloldalt most engedik lejáratni (van is miért), újra a
másik bábot Orbánt hozzák vissza a hatalomba. De ne legyenek
illúzióink, Orbánt ugyanúgy zsarolják (szintén van is mivel) és
irányítják, mint Gyurcsányt. Míg Gyurcsány, Bokros, és Surányi ugye
a Roskefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai,
addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral
Commission nevű csoport tagja (bábja). Így már talán jobban
érthető a Fidesz hintapolitikája is.
És egy kis ráadás
"Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül
volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon,
amelyet ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna,
amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat
ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma
Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk" - mondta Bencze
Izabella. A jogász azt mondja, hazánkban a hivatalos kommunikáció
szerint a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak
költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem
viselte volna el.
Trianon miatt nálunk tilos volt a reprivatizáció!
Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet
Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva(!) volt. "Trianon
miatt volt globális parancs a reprivatizáció megtiltása. A környező
országok könnyen reprivatizáltak abból a rabolt vagyonból, amelyet
véres koncként Trianon után kaptak, s a magukénak tekintettek. Ezt
a Nyugat, a globális hatalmi rendszer is elismeri. Mi lett volna, ha
Magyarországon visszavezetjük a történelmi reprivatizációt? A
Nyugatnak kényes kérdésben kellett volna állást foglalni: legitim
döntésnek ismeri-e el a trianoni békeszerződést. Ezt a Nyugat el
akarta kerülni" - mondta Bogár László.
Top Secret! Szigorúan bizalmas anyagok!
A lenti adatokat erősen őrzik a nyilvánosság elől. A mi
célunk viszont az, hogy minél több ember tudja meg őket.
Küldje tovább minden megbízható ismerősének! Ha
egyetért velünk, segítse munkánkat, azzal, hogy terjeszti
anyagainkat. Az elmúlt egy évben már 2 honlapunk
"fagyott" le "véletlenül". E-mail kommunnikációnkban a
Szabad Európa szóösszetétel használata sokszor az e-
mailküldést megakasztja. Nem csoda, az adatok
megdöbbentőek, és még megdöbbentőbb, hogy egyetlen
magyar politikus sem beszél róla, még évértéklésben sem.
Olvasson a sorok között!
Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, és nem is
ért.
1. hír
Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete
látványosan javult. ? A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-
ML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó
összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel
költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar
államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén
(2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő
többletet mutat majd, ?
2. hír
Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az
eredménnyel
?. Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának
irányát, javul külső pénzügyi helyzete - állapította meg az
Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi
Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített
helyzetértékelésében. (?..) Az elfogadott 2010-es költségvetés
összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és
jelentős tartalékok vannak benne.
Tényadat:
A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es
államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka.
A Független Szabad Európa kiszámolta. Akkor most
nézzük meg mit jelent ez MAGYARUL:
1.
A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál,
azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tízed százalékos
csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)
2.
a fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a
magyar költségvetés 1% az 255 milliárd forinttal egyenlő.
(Sima aránypár: Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány
milliárd?) Tehát 1% 255 milliárd forint!
3.
Idén 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges
többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd
forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt
termel MAGYARORSZÁG. 1352 millárd forintot.
4.
A 2. hír szerint mégis tartható lesz a 3,8%-os hiány!!!
Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz
a hiány.
5.
Kérdés. Hová tűnt az 1352 milliárd többlet és miből
keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez összesen 2321 milliárd
forint, azaz 11,6 milliárd dollár. Hol ez a pénz?
Kapaszkodjon meg!
Ez a pénz a KAMAT, amit mi MAGYAROK, 2010-ben
fizetünk!
2321 milliárd forint, 11,6 milliárd dollár.
Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa:
2321 milliárd forint az
Az öt darab teljes és felépített 4-es METRO,
vagy 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj,
vagy a teljes jelenleg már meglévő magyar autópályák
felépítésének költsége!
vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt
vagyonadóból várt a kormány,
vagy 150 darab Grippen vadászgép,
vagy 2321 darab Combino villamos
vagy 46420 darab Zuschlag és általa ellopott pénz
vagy minden magyarnak a csecsemőtől az aggastyánig 232000
forint.
Ennyit fizetünk csak kamatra 2010-ben.
Mit tehetünk? Előszőr is el kell érni, hogy ez közbeszéd
tárgya legyen hazánkban, mert azoknak a kezében van a
hivatalos és pártmédia, akik a kamatokat szedik tőlünk.
Így soha, sehol nem hangoznak el ezek a számok.
Az a politikus aki beszélne róla, holnaptól a
süllyesztőben találná magát. Kik ezek a befektetők?
Kik szedik a kamatokat?
David Rockefeller
Nicholas Rockefeller
Soros György
Kik tolják ki talicskával a pénzt az országból?
A hülyítés és porhintás: AZ, HOGY LOPNAK!
BKV, Zuschlag, Tocsik, Tribuszerné, autópálya-építés, BAUMAG,
Kaya Ibrahim, Josip Tot, Hunvald, Orbán-papa bányái, Velence-
tavi kaszinó telek, HAJDÚ-BÉT, stb. Mindenkinek a kedve és
pártállása szerint.
De, bármennyit is elloptak, ennek az ezerszeresét viszik ki az
országból teljesen ?legálisan? valakik!
Figyelem!Kapaszkodjon meg! Elmondjuk hol a pénz!
Ahhoz, hogy pontosan megértsük miről van szó, meg kell
néznünk néhány mondatnak a jelentését, amiket nap, mint nap
hallunk a híradókban, de nem tudjuk, valójában mit is jelent!
1. A monetáris politika. Minden nap 20-szor halljuk. De
mi is ez?
A monetáris politika egy gazdaságpolitikai tevékenység,
melynek során az állam a gazdaságban lévő pénzmennyiség
mértékét befolyásolja. A legtöbb országban a központi bank,
vagy más néven jegybank a monetáris politikáért felelős állami
intézmény. A monetáris politika kivitelezésének legfontosabb
eszköze a legtöbb modern jegybank gyakorlatában az irányadó
kamatláb szintjének meghatározása.
Az irányadó kamatláb emelését, és ezen keresztül a
pénzmennyiség szűkítését restriktív monetáris politikának
nevezik. A restriktív politika átmenetileg visszafogja a
gazdasági növekedést, ugyanakkor segít megfékezni az
inflációt. Az irányadó kamatláb csökkentésével a
pénzmennyiség növelését célzó intézkedéseket expanzív
monetáris politikának hívják. Ez átmeneti élénkülést hoz a
gazdaságban, ugyanakkor infláció-növelő hatású lehet.
Nos, felteszek egy olyan kérdés, amire 100 magyarból 100
ugyanazt válaszolja, mert gyerekkora óta belenevelték és ha
írni, olvasni nem is tanították meg, de arra nagyon ügyeltek,
hogy ezt beleégessék belülről a homlokába. De vigyázat! Ez
egy hazugság!
1. Adat. A jegybank (a MAGYAR NEMZETI BANK) az ország
tulajdonába van.
2. Adat. A jegybank kizárólagos joga, hogy pénz bocsásson ki.
Kérdés: Mi van, akkor, ha egy ország költségvetése, hiányt
mutat?
A logikus válasz: A jegybank bocsásson ki pénzt a hiány
fedezésére.
Most minden olvasó fejében az előre beprogramozott sziréna
megszólal és elkezd villogni a vészfény.
TILOS!!! NEM SZABAD!!! NEM LEHET PÉNZT
KIBOCSÁJTANI, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
( ne lepődjön, meg, ha Ön is erre gondolt, mert Ön is rendszer
része és Önt is beprogramozták)
A programozás része továbbá az is, hogy eddig tudjon a
dolgokról. Itt álljon le a gondolkodása, fagyjon le, mint a
Windows a számítógépen. És lám, az emberek nem is
gondolkodnak tovább. Az előre beprogramozás nem engedi.
ITT ÉS MOST MI PROGRAMTÖRLÉST HAJTUNK VÉGRE!
3. Adat. Az elmúlt 80 évben mindig hiány volt a költségvetésben.
4. Adat. Mégis még mindig működünk.
Kérdés: Hogy lehet ez? Nos, programozóink azt megtiltják nekünk,
hogy pénzt bocsássunk ki, de azt már nem, hogy ők adjanak nekünk
pénzt.
Magyarul a PLUSZ PÉNZ a hiány fedezésére, mindenképpen bekerül a
gazdaságba, mert az különben azonnal összeomlana.
Miért nincs sziréna és vészfény?
NEM LEHET! PÉNZT KIBOCSÁJTANI TILOS, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
Pedig ez ugyanannyi mennyiségű pénz, mint, amennyit mi magunk is
kinyomhatnánk, és valóban lesz is egy kis infláció 4-5%, de akkor, miért
nem mi adjuk ki saját pénzünket. Hiszen látszólag ugyanaz a folyamat.
Pénz rakása a gazdaságba a hiány fedezésére.
DE CSAK LÁTSZÓLAG AZONOS A KÉT PÉNZ!
A mi általunk kibocsájtott pénz okoz némi inflációt és ennyi!
A ő általuk kibocsájtott pénz okoz némi inflációt (ugyanannyit) és??.
KAMATOT KELL RÁ FIZETNI!
Ezért programoztak be minket arra, hogy ne tegyünk fel
kérdéseket erről a témáról.
És most kapaszkodjon meg, mert rosszul lesz!
5. Adat. Becsüljük meg, mennyit lopnak a mi politikusaink
rátartással!
Nézzük a 20 év termését
Tocsik
800 millió
Tribuszérné
2000 millió, azaz 2 milliárd
Zuschlag
50 millió
BKV 3000 millió, azaz 3 milliárd
Autopálya
100000 millió, 100 milliárd
Számoljunk minden képviselőre 100 milliót, az 40000 millió,
azaz 40 milliárd
Adjuk össze 145850 millió, azaz 145 milliárd. Kerekítsünk
felfele legyen 150 milliárd. És, hogy biztosak legyünk a
dolgunkban szorozzuk be öttel. Az 750 milliárd forint. 20 év
alatt ennyit lophattak el, úgy, hogy mi öttel szoroztunk!!!!! Ez
4 milliárd dollár!
Ez persze iszonyú sok pénz, ha tud követni.
DE MOST JÖN E LÉNYEG!
TUDJA ÖN, HOGY 20 ÉV ALATT MENNYI KAMATOT
FIZETTÜNK KI?
30.000 MILLIÁRD FORINTOT, 162 MILLIÁRD DOLLÁRT!!!
DE LEGALÁBB TÖRLESZTETTÜNK?
20 éve tartoztunk 20 milliárd dollárral, azóta fizettünk 162
millárd dollár kamatot.
AZ EREDMÉNY: MA 135 MILLIÁRD DOLLÁRRAL
TARTOZUNK NEKIK!
De kik ők?Egy idézet a MAGYAR NEMZETI BANK-ról szóló
törvényből:
I. Fejezet
A MAGYAR NEMZETI BANK JOGÁLLÁSA, ELSŐDLEGES
CÉLJA ÉS ALAPVETŐ FELADATA
1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a
Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi
Bankok Európai Rendszerének tagja.
(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e
törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik
teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek, és nem
fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank
kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és
szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más
szervtől!
Magyarul, mi magyarok választjuk a PARLAMENTET.
A Parlament (országgyűlés) ellenőrzi a Kormányt, a Kormány
nem ellenőrzi a jegybankot. Következésképpen mi magyarok
nem ellenőrizzük a jegybankot, és a pénzkibocsájtást. A
jegybankot, a MAGYAR NEMZETI BANK-ot az Európai Központi
Bank ellenőrzi.
És mit gondolnak, kik a tulajdonosai az Európai Központi
Banknak. Hát a jegybankok, akikre a saját nemzetük
semmilyen befolyást nem gyakorolhat. Azok diktálnak, akiket
oda vezető pozicíóba helyeznek. És őket, kik rakják oda?

David Rockefeller
Nicholas Rockefeller
Soros György


forrás: http://www.mnszentlaszlozaszloalj.info

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Búcsúlevél Orbán Viktor „
  2011-09-21 19:28:09, szerda
 
  Búcsúlevél Orbán Viktor ,,halott országának"

Oláh Norbert magyar fiatalember, de már csak turistaként fog Magyarországra jönni. Előtte egyszer még hazajön a kisfiáért és a párjáért. Dühét-fájdalmát megosztotta Orbán Viktor miniszterelnökkel is.



,,Mert ez az ország halott, itt munkából nem lehet megélni, és önök nemhogy segítenék a Magyart, inkább elűzik az országból! Engem nem érdekel, hogy ki rontott el és mit, de ez egy gyalázat, ami ebben az országban folyik!"
Levelet írt a kormányfőnek Oláh Norbert. Valószínűleg először, és utoljára. A 37 éves kaposvári asztalos, bár meglehetősen felindultan fogalmazott, az országért haragszik, nem ellene.

Megtörtségét szerintünk minden eddigi, és minden leendő kormányfőnek figyelemmel kell olvasnia. Írhatta volna mindezeket korábbi közjogi méltóságoknak is. De nem véletlen, hogy a jelenleginek írta.

Soraiból ugyanis kiderül, hogy Orbán Viktor második kormányától várta a megoldást az ország, s benne elsősorban a saját családjának a problémáira, többször is odatette az ikszet a mai kormányszövetség neve mellé. Levelére nem vár választ, hiszen a döntését már meghozta, inkább csak felhívja a kormány figyelmét, hogy nagy baj közeleg.

,,Ezúton figyelmeztetem, hogy a Magyar fiatalok tömegesen menekülnek az országból! Ki marad itthon! Kinek fognak kormányozni?"
Oláh Norbert néhány napja Münchenben dolgozik asztalosként. Visszavették oda, ahonnan hat évvel ezelőtt visszajött Magyarországra.

Norbert, ahogy írja, Magyarnak született - nagy M-mel - 1975-ben. Iskoláit is itt végezte, szakmunkásnak tanult. ,,Édesanyámmal ketten éldegéltünk, mivel szüleim elváltak, de fel tudott nevelni! Ők még meg tudták tenni." Aztán eljött a nagykorúság ideje, dolgozott, amivel nem is volt probléma.

Tiniként azonban gondolt egyet, és elment külföldre szerencsét próbálni. Szép volt, jó volt, írja. Közben azonban megismerte a párját, s úgy gondolta, itthon alapít családot. Így is történt.

Hat éve vettek lakást, ,,természetesen svájci hitelre", forintban hatmilliós kölcsönt vállalva. Akkor. Miért pont deviza?, teszi föl a kérdést Norbert, amit a kamatkülönbség ismert számaival indokol. Deviza: 31.600 Ft/hó, forint: 55.000 Ft/hó. ,,Ön melyiket választaná?", kérdezi a miniszterelnöktől.

Nem is volt semmi gondjuk addig, amíg el nem érték el az 55 ezres határt. Ez elég hamar eljött. Jelenleg 80 ezer forint a hitel törlesztőrészlete havonta, és 2031-ben jár le.

Norbert fizetése 76 ezer forint - volt, párja is hasonlóképpen keres. Közben megszületett 2008-ban a kisfia, ,,Magyarnak!" Ez évre eljutottak odáig, hogy a folyószámlájuk mínuszba kerül. Itt érkezett el a pillanat a váltásra. Ismét az marad lehetőségnek, hogy külföldön vállaljon munkát.

,,Itthon kell hagynom a 3 éves kisfiam és a páromat! Azt sem fogom látni, hogy megy először óvodába, és nem tudok részt venni a nevelésében sem!"

Oláh Norbert azt írja, nem hibáztat senkit, de hogy miért kellett mindezt átélnie, azt nem érti, és nem is hajlandó elfogadni. Úgy gondolja, hogy ha lehetősége lesz, viszi a családját is.

,,Menekülünk Magyarországról! Mert ez az ország halott..." A mesterember tudja, hogy nála százszor rosszabb helyzetben vannak magyarok százezrei, de mindezt már akkor sem tudta magában tartani. Nagyon nagy ötlet volt az árfolyamrögzítés, mi lesz utána, még egy hitel, írja nem kis éllel a szavaiban.

,,Köszönöm neked Magyarország! Ismét három Magyarral lesz kevesebb!"

Az ,,egy megtört magyar családapának" - ahogy neve alá írta - az üzenetrögzítője már német nyelven kapcsol be. Megkeresésünkre elektronikus levelében azt írta, szeptember 12-én kezdte a munkát.

Tizenöten vannak hazánkból, mindannyian fiatalok. 1300 eurót keres, amiért ugyan sokat kell dolgozni, de legalább pénzért teszik, és nem alamizsnáért, írja. Kéthetente tudnak hazajönni, de ő legközelebb csak egy hónap múlva fog.

A családját még az idén szeretné kivinni, albérletet és a kisfiának óvodát keres. ,,Ha minden úgy sikerül, ahogy elterveztük, akkor mi már nem megyünk haza, csak rokonlátogatóba. Itt kezdünk egy új, élhetőbb életet..."

Az is megy, aki nem akart

Ötévente megduplázódik a külföldön dolgozó magyarok aránya. Jelenleg 100 ezren lehetnek. Harminc év után kapcsolhatnánk le a villanyt, ha a tempó maradna. De nem marad: a magyar az egyik legkevésbé mobil EU-ország. Aki akart, már elment, mondják a szakemberek. Ez nem teljesen igaz: az is megy, aki nem akart.

A külföldön dolgozó magyarok számát az ezredfordulón 25-30 ezerre tették. Az Európai Uniós csatlakozással 50 ezer fölé nőtt a számuk. Az osztrák és a német munkaerő-piaci korlátozás májusi feloldása nem tornászta fölfelé az arányt, a Foglakoztatási Hivatal most százezerre, az aktív népesség 2-2,5 százalékára teszi a külhonban boldoguló honfitársaink számát, ebből Ausztriában 26 ezren, Németországban 50 ezren dolgoznak, javarészt szakmunkások.

Sokan az angol nyelvterületet részesítik előnyben, Anglia, Írország kedvelt célállomás, több tízezren dolgoznak ezekben az országokban is.

Meglepő trend, hogy a válság ellenére lassan, de folyamatosan emelkedik az elvándorlás üteme Magyarországról, miközben a többi új tagállamból jellemzően lelassult vagy visszafordult a munkaerő-kivándorlás. Tőlünk az elvándorlás minden irányba növekszik.

Az elvándorlás EU-szintű fékezését, a munkavállalók megtartását egy uniós program segíti hét ország - osztrák, cseh, német, magyar, olasz, lengyel és szlovén - kutatóinak részvételével, 1,7 millió eurós keretösszeggel, írta a HVG a minap.


Mínuszos hírek - a szerző kommentárja

Orbán Viktortól kedden elektronikus levélben kérdeztük - s közöljük a választ, bármikor is érkezik - mit gondol Oláh Norbert történetéről? Azzal együtt, hogy nem hisszük, személyes felelőssége volna három magyar elvesztésében. Azt pedig pláne nem hisszük, hogy utólag lehetősége volna feloldani egy kiábrándult kaposvári asztalos dilemmáját.
Na de mégis. Kormányfőként ugyan a nagy államháztartási rendszerek kezelése a lényeg, amivel ,,sok asztalos" gondja együtt orvosolható, de emberből van a mindenkori kormányfő is. Mit gondol ilyenkor? Azt is megkérdeztük, szaporodnak-e az elvándorló magyarokról a ,,mínuszos hírek", melyek hátterében a megélhetési lehetőségek általános pénzügyi-gazdasági okokra visszavezethető szűkülése áll. És az önkormányzatok, a kormányhivatalok, s a mögöttük húzódó szociális háló dolga a végletes helyzetek kezelése, vagy esetleg van a kormánynak egy ,,Utolsó Mentsvár Hivatala"?


http://egerjobbik.blogspot.com/2011/09/bucsulevel-orban-viktor-halott.html?spref= fb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétszázhúsz éve született gróf
  2011-09-21 19:25:05, szerda
 
  Kétszázhúsz éve született gróf Széchenyi István
Wed, 2011/09/21 - 13:10


Kétszázhúsz éve, 1791. szeptember 21-én született Bécsben a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István. A magyar történelem egyik legnagyobb alakját Kossuth Lajos a legnagyobb magyarnak nevezte.

Széchenyi István kiváló nevelést kapott, előbb a bencéseknél és a piaristáknál tanult, majd filozófiát hallgatott a szombathelyi akadémián. Az 1809-es nemesi felkelés idején részt vett - mindössze 18 évesen - a vesztes győri csatában, majd 1813-ban a lipcsei "népek csatájában", bátorságáért több kitüntetést is kapott. Fiatal magyar főúrként részt vett az 1815-ös bécsi kongresszuson, majd bejárta Európát, Wesselényi Miklós barátjával.

Széchenyi hol a társaságok által rossz szemmel nézett viszonyokba bonyolódott, hol reménytelen szerelmek gyötörték. Mindez 1824-ben változott meg, amikor beleszeretett Zichy Károlyné Seilern Crescentiába, akit csak tíz év múlva, annak megözvegyülése után vehetett feleségül.

Külföldi tapasztalatai alapján változtatni kívánt az elmaradott hazai állapotokon. Első könyve, a Lovakrúl 1828-ban jelent meg, a második, a Hitel 1830-ban a kibontakozó magyar reformmozgalom programjává vált. 1831-ben írta Világ című művét, a Stádium tizenkét pontba foglalta a nemzeti pénzalap gyarapítására, a földesúr-jobbágy viszonyra, a közös adózásra, a közlekedés fejlesztésére, a kereskedelmet gátló monopóliumok eltörlésére vonatkozó követeléseit.

Tevékenységét még felsorolni is nehéz. 1822-ben vezette be a lóversenyeket, 1825-ben felajánlotta egy évi jövedelmét a Magyar Tudományos Akadémia megalapítására. Elsőként ő szólalt fel magyarul a főrendiházban, majd 1827-ben létrehozta a Nemzeti Kaszinót. Részt vett a dunai gőzhajózás életre hívásában, 1835-37 között királyi biztosként irányította az Al-Duna szabályozását, oroszlánrésze volt az első állandó pest-budai Duna-híd megépítésében. Bankot és gyárakat alapított, támogatta a magyar színház ügyét, ösztönözte a bortermelést és a selyemhernyó-tenyésztést. Az 1840-es években nagy sikere volt a Tisza-szabályozás és a balatoni gőzhajózás megindítása.

Az 1840-es évek elején kezdődtek ellentétei Kossuth Lajossal, akit 1841-ben, Kelet népe című írásában izgatással vádolt meg, s attól tartott, hogy kezdeményezései összeütközést provokálnak Béccsel. 1847-ben mosoni követ lett, s, hogy ellensúlyozza Kossuth szerepét, a diétán nagyszabású közlekedési tervet nyújtott be. Vitáik ellenére Kossuth mindvégig megkülönböztetett tisztelettel viseltetett iránta, egyik írásában ő nevezte a "legnagyobb magyarnak".

Az 1848-as eseményeket örömmel fogadta, a Batthyány-kormány közlekedési és közmunkaügyi minisztere lett. Az egyre élesebb ellentétek az udvarral azonban megviselték idegeit, s szeptemberben ideggyógyintézetbe küldte orvosa. Útközben megszökött és a Dunába akart ugrani, erővel vitték Döblingbe, ahol nyugtalansága hosszú évekig tartó fásultságba csapott át. 1856-ban ismét dolgozni kezdett, 1857-ben Nagy Szatírájában gúnyolta ki az abszolutizmust, majd 1859-ben német nyelven írt választ egy, a Bach-rendszert dicsőítő röpiratra, emiatt rendőri felügyelet alá helyezték.

A hatóságok által folyamatosan zaklatott, őrültek házába zárással is megfenyegetett Széchenyit 1860. április 8-án hajnalban holtan találták. Halálának körülményeiről hosszú évtizedeken át szenvedélyes vita folyt. A kutatók többsége szerint a kétségbe esett gróf önkezével vetett véget életének.

(MTI nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_09_21_ketszazhusz-eve-szuletett-grof-sze chenyi-istvan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A koncentrációs táborban Hitle
  2011-09-21 19:14:11, szerda
 
  A koncentrációs táborban Hitler futóversenyt rendez a raboknak! - Na, zsidók! A verseny szabálya a következő! Az elsőt és az utolsót lelőjük! A többieket elengedjük! A zsidók nagyon örülnek a lehetőségnek, amikor megszólal a hangosbemondó: Az első két versenyző álljon a startvonalhoz!  
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.