Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Bécs kipipálva
  2022-09-30 20:28:08, péntek
 
  Szerdán kiautóztunk Bécsbe. Eléggé feltúrták azt is, de nem volt dugó, s végül a Kai-nál lévő mélygarázsban parkoltunk ("Csak" 20 Euró volt a végén). Itt legalább biztonságban volt a kocsi, mert Bécsben parkolni eléggé zűrös. Tanultak Pestből?
Vacsoráztunk Ernővel, de megint belefutottam egy nem túl jó ételbe. A marhapofa nem lábszárból készül, és amúgy puha. A tálalás szép volt.
Vacsora után a Collégium, szép este. Könnyedén próbáltam levezetni a találkozót, szerintem nem vallottam kudarcot.
Éjjel fél 11-re értünk haza.
Aztán ma Kőszegdoroszló, de ez egy másik történet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap Bécs
  2022-09-27 06:59:07, kedd
 
  A CH-ban (Collegium Hungaricum) mutatjuk be Deák Ernő vaskos tanulmánykötetét Anzelmmel, a ház igazgatójával. Ötre ígérkeztem Ernőhöz, egy kis estebéd a rendezvény előtt, mert szerinte utána én eltűnök. Persze, hogy sietünk haza, hisz másnap tanítás. Én meg nem vagyok éjszakai bagoly. Persze, ez a társaságtól is függ.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felsőpulyán
  2022-09-26 07:02:04, hétfő
 
  Pénteken délután Oberpullendorfba, magyarul Felsőpulyára utaztunk, ahol négy év után ismét megrendezték az ún. Kufstein konferenciát. Mi Szakályékkal a Sport szállóban laktunk, nagyon jó helyen a városban. Az eleső este az ismerkedésé, azon örömé, hogy akik telefonon, e-mailon, néha személyesen közös ügyek kapcsán tartják a kapcsolatot, most személyesen ismét megölelhetik egymást.
Persze négy év nagy idő, sok öreg harcos nem tudott eljönni.
Szombaton reggel Csibi Kriszti, a Magyarság Házának igazgatója nyitotta meg a Tamási Áron kiállítást, majd két nap előadássorozat kezdődött.
A téma az identitás, Minden elcsatolt országrész magyarságának vezetője jelen volt, s a lényeg: mindenütt mások a viszonyok, s mások az eszközök és a lehetőségek, s teljesen más a szórvány helyzete.
Nekem Pásztor István előadása tetszett leginkább, pontosabban az ő helyzetlátása fogott meg. Persze jó megtapasztalni a szerb-magyar megbékélés előnyeit.
Vasárnap ebéd után jöttünk haza.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mozgalmas hét jön
  2022-09-23 06:43:42, péntek
 
  Előtte egy kis pulyai összejövés, sok ismerőssel, és ezzel el is megy a hét vége. Szerdán Bécs, este a CH-ban Ernő könyvéről beszélgetünk. S pénteken valószínűleg Kőszegdoroszló, somot szedünk Líviáéknál. S a jövő hét vége ne legyen esős, jönne Csabus egy kis kerti munkára és beszélgetésre.
És ennyi a szeptember.
A mecséri újságot elkészítettem, elküldtem átnézésre, a szél-járásnak is kész egyharmada, azt leadom javításra.
Unalmas ez a nyugdíjas élet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan...
  2022-09-22 19:50:25, csütörtök
 
  A Napló korrektúrázása a jövő héten véget ér. 383 oldal, nem semmi. Aztán még egy átpörgetés, és indul a nyomda. AZ ára 4000 forint lesz. 1-2 ember kap tiszteletpéldányt. Kevés lesz a példányszám. A neten lehet majd megvenni. S a Könyvért kap árusítási példányt. Reklámot is adok majd fel az LP-ben.
Sokat dolgoztunk rajta. Vastag könyv lesz. Sokak sziszegnek majd. Sziszegjenek. Tele lesz névvel. Ha én közszereplő vagyok, akkor mindenki, akit névvel említek benne. Persze sokakat nem, mert nem szeretném, ha a nevük általam maradnak fenn.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bonyolult hétvége
  2022-09-19 06:22:52, hétfő
 
  Már péntek sem volt egyszerű. Lomtalanítás volt, Marcival elrendeztük a nyáron összeszedett dolgokat, kivittük a konténerhez. Majd főzés (Pásztorpite). Aztán Győrben nyomdába mentünk, Józsival tárgyalás, majd a Metroban nagybevásárlás. Közben volt itt Varga Sándor Pozsonyból, elvitt néhány Szél-járást. (Ő volt Csehszlovákia utolsó miniszterelnök-helyettese.) Mikorra hazaértünk, itt volt Jenő és Mártika Pozsonyból, s Szencről Kiserzsi. Győrből hoztuk a Kufstein konferencia meghívóit.
Szombaton piac, majd mentem az állomásra W. Erzsi elé, aki Bécsből jött a meghívókért. Majd délután kivittem a vonathoz.
Aztán tegnap már csak főzés, egy beszéd összerakása, a Napló korrektúrázása, s lementettem a mecséri újság anyagait. Hideg volt, este egy kis fával csináltam csöppnyi meleget.
Most esik odakint, s készülök iskolába. Arany János Kertben című versét elemezzük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elindult - akinek nem inge...
  2022-09-16 20:11:25, péntek
 
  Nem volt könnyű hét. Bár csak hat órám van, de elég volt. Úgy tűnik nagyon szigorúnak kell lennem, mert sokan természetesnek veszik, hogy érettségit kapnak, az úgy jár. Nem jár.
Arany Jánost vesszük. A jövő hétre kívülről föladtam az Epilógust. Be fogom vasalni.
Kb. egy éve "örökbe fogadtam" egy fiút, egy félcigány kölyköt, akit próbálok alakítgatni. Nehéz. Nagyon nehéz. Nehezen fogadja el, hogy a szeretet követel is. Most éppen kicsit haragszunk egymásra, de kellünk neki. És bevallom: ő is kell nekünk. Erről talán később...
Lassan vége a Napló javításának, érdekes látni, olvasni, hogy hogy gondolkoztam másfél évtizeddel ezelőtt. Hogy az ellenem elkövetett ganéjságokat milyen balzírt módon fogadtam néha.
Mosonmagyaróvár közélete akkor sem volt különb, mint most, csak nem volt ilyen uunalmas.
Ma Győrben a nyomdában kértem rá árajánlatot, s Józsi kérdezte, hogy a nevekkel mit tettem. Semmit. Közszereplő mindenki, aki elkövetett ellenem valamit. Naná, hogy néven nevezem.
A kiadás nem bosszú, csak tényközlés: tükör. Aki belenéz, belenéz, aki nem, az nem. Én már régen fölülállok ezeknek a kisszerűségeknek.
Amúgy kis hír: úgy tűnik Pesten nyertem egy "kis" pénzt verseskötetem kiadására.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép volt
  2022-09-13 06:38:04, kedd
 
  Sokan jöttek el Peresztegen Ernő könyvbemutatójára. Laza, kellemes beszélgetés volt. A polgármester jó házigazda volt, a közönség örült híres szülöttjének. Bejelentkezett a Radio Burgenland is. Egy rövid interjút én is adtam.
A találkozót követően Kópházán ebédeltünk, jót beszélgettünk a "gondűző" borocska mellett.
Aztán idehaza a mókuskerék.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma Pereszteg
  2022-09-10 06:04:51, szombat
 
  Deák Ernővel megyünk Peresztegre, hogy szülőfalujában beszélgessünk vaskos tanulmánykötetéről. Én szerkesztettem és adtam ki. Régen voltam ott, remélem kellemes nap lesz.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Első hét az iskolában
  2022-09-09 07:19:51, péntek
 
  Kicsit kevesebb órával, mint tavaly indult az iskola. Csak a 11 osztályokban tanítok. Így talán kicsit nyugisabb év jön.
Vettem egy új számítógépet, legális programokkal. Jó gép, csak még kézhez kell idomítani. Lassan megy is. Kedden Pesten voltam, a minisztériumban néhány új kollégával is megismerkedtem, voltam Szakály Sanyi intézetében is, feltankoltam ajándékkönyvekkel. Készül a levéli sportkönyv, jó lassan, s a Napló korrektúrája is halad. A borítót Uzsi megtervezte, a főcim marad: Feljegyzések a Hold túlsó oldaláról. Feleségem szerint, aki korábban ellenezte a kiadását, jó könyv, olvasható, s nincsen benne senkit sem sértő dolog. Miért is lenne? Receptek, versek, s a mindennapi hatások könyve 2007 és 2011 között.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 148 db bejegyzés
Összes: 3565 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 72
  • e Hét: 4813
  • e Hónap: 14776
  • e Év: 59749
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.