2022-09-02 18:51:54, péntek
|
|
|
Már étteremben nem eszek ilyent, nagyon sokfélét kaptam, de jót alig. Volt, hogy elrontott pörkölt volt.
Én szűzpecsenyét kockáztam fel, csíkoztam inkább, olyan ujjnyi darabokra. Olívaolajon szalonnát pirítottam, s egy fej hagymát. Majd beletettem a húst, s amikor üveges lett sóztam borsoztam, pirospaprikába forgattam, egy csipet őrölt köményt is tettem hozzá. Majd egy kis vizet, s fedő alatt pároltam. Közben egy darabka babérlevelet is hozzá tettem, de ezt tíz perc múlva kivettem. Amikor megpárolódott, vigyáztam, hogy ne pirítsam le nagyon, kell a szaft - A kockázott, olajon megsütött krumplidarabokkal átforgattam. Kovászos uborka volt hozzá.
Végre brassóit ettem, igazit. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|