Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Téboly- Németország és Ukrajna
  2023-02-28 18:21:05, kedd
 
  Pénteken Drezdában voltam, A nászasszonyom tévéje egész nap be volt kapcsolva. Már szóltam néha, hogy kapcsoljon át, mert olyan elképesztő ukrán propaganda folyt belőle, hogy nehezen hittem el, hogy ez a kiegyensúlyozottság. Besminkelt arcú tapsolók, ugyanazon néhány szörnyű kép ismételgetése. Ez szó sem arról, hogy ismét német tankok vannak Ukrajnában. Arról sem, hogy Berlinben tüntettek a német háborús részvétel miatt. Igaz, ez már a migráció kapcsán is tudtam - hogy Németország a szólásszabadság korlátozásának bajnoka.
Szó se róla, Oroszország támadta meg Ukrajnát, de hogy a demokrácia Ukrajna kapcsán elhangozhat, az maga a szégyen.
Az, hogy az EU bizottságának elnöke éppen egy vérszomjas német, önmagában önkorlátozásra kellene, hogy serkellje a bizottságot, föl sem merül. Amíg német katona nem hal meg tucatszám, addig harcolni kell. Más vére nem fáj. Nyugaton és az ukrán politikában magyar vérre szomjaznak.
Undorítóan egyoldalú volt a német televízió. Csak az orosz háborús bűnökről beszélt, az ukrán népirtásról egy szót sem. Az demokratikus.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Téboly- Németország és Ukrajna
  2023-02-28 18:21:03, kedd
 
  Pénteken Drezdában voltam, A nászasszonyom tévéje egész nap be volt kapcsolva. Már szóltam néha, hogy kapcsoljon oda, mert olyan elképesztő ukrán propaganda folyt belőle, hogy nehezen hittem el, hogy ez a kiegyensúlyozottság. Besminkelt arcú tapsolók, ugyanazon néhány szörnyű kép ismételgetése. Ez szó sem arról, hogy ismét német tankok vannak Ukrajnában. Arról sem, hogy Berlinben tüntettek a német háborús részvétel miatt. Igaz, ez már a migráció kapcsán is tudtam - hogy Németország a szólásszabadság korlátozásának bajnoka.
Szó se róla, Oroszország támadta meg Ukrajnát, de hogy a demokrácia Ukrajna kapcsán elhangozhat, az maga a szégyen.
AZ, hogy az EU bizottságának elnöke éppen egy vérszomjas német, önmagában önkorlátozásra kellene, hogy serkellje a bizottságot, föl sem merül. Amíg német katona nem hal meg tucatszám, addig harcolni kell. Más vére nem fáj. Nyugaton és az ukrán politikában magyar vérre szomjaznak.
Undorítóan egyoldalú volt a német televízió. Csak az orosz háborús bűnökről beszélt, az ukrán népirtásról egy szót sem. Az demokratikus.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drezda és haza
  2023-02-26 13:01:36, vasárnap
 
  Csütörtökön odafelé végig Szandra vezetett. AZ idő gyorsan elromlott, de egy kis esti séta kettesben belefért. Szombaton délelőtt ketten bevillamosoztunk a belvárosba, a Galeria Centerben vettünk nekem egy nadrágot. Mászkáltunk is egy kicsit. Ebédre mentünk haza, a feleségem főzött tejfölöst, közben Cottbusban befutott Renáta is. Délután temető, bevásárlás, edte még kettesben egy kis séta.
Tegnap reggel indultunk vissza, persze a hegyekben esett a hó. 15 perc alatt átvágtam Prágán. Aztán egy nagy hóvihar a hegyekben, de Brünntől már tisztább volt az idő.
Most pedig készülődők a holnapi vizsgálatra, hamarosan összekotyvasztom a béltisztító folyadékot. Azt hiszem aztán nem lesz kedvem sok mindenhez.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ülni nem jó
  2023-02-23 06:27:21, csütörtök
 
  Órákig persze. Ilyenkor nagyon hiányzik a gyaloglás. A télben a beszorítottságot nem szeretem. Igaz, ár nagyon a vége felé járunk, szeszélyes az időjárás. Fejben persze ezerdolgot gondolok elvégezni, a kivitelezésbe azonban mindig csúszik egy kis hiba.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készülődés
  2023-02-22 19:36:19, szerda
 
  Ma délelőtt a német versesköteten dolgoztam. Haladok. Nem könnyű. Aztán posta és tanítás. Ez utóbbinak semmi értelmét nem látom, ezek a szerencsétlen gyerekek nem képesek normális rendszerben érettségit tenni. Kár értük is, és értünk is.
Be kell fejeznem ezt a játékot, ha nem akarok nagy sérüléseket szerezni. Nincs szükségem erre. De aztán megsajnálom őket, mert egy rossz világban rossz hátérrel kerültek hozzám.
Holnap elszaladunk Drezdába, gyors lesz. Szombaton már idehaza leszünk.
Ma Győrben voltunk, unokám vitt el konzultációra. Hétfőn négykor tükröznek meg "altatásban". Szombattól koplalni fogok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavasz, unokámmal Sopronban és Győrben
  2023-02-21 18:36:35, kedd
 
  Reggel emailokkal kezdődött, egy német szerző verseskötetét (magyar fordításban) próbálom összerakni, de rendkívül bonyolultra sikerült a fordító útmutatása. Valójában szét kellett verni az eddig munkát, címváltoztatások, sorrend, javítgatások stb.
De hát ez így megy.
Reggeli után elmentünk Sandrával Sopronba. A temetőben kicsit beszélgettem szüleimmel. A parkolóban öcsémékkel futottunk össze, beszélgettünk kicsit. Aztán elmentünk Kópházára, a vasúti házat, ahol fölnőttem szerette volna látni unokám, mert dolgozatot ír a nagypapa gyerekkoráról. Megható.
Aztán Győr, az Árkád, a Praktiker és haza.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavasz, unokámmal Sopronban és Győrben
  2023-02-21 18:36:13, kedd
 
  Reggel emailokkal kezdődött, egy német szerző verseskötetét (magyar fordításban) próbálom összerakni, de rendkívül bonyolultra sikerült a fordító útmutatása. Valójában szét kellett verni az eddig munkát, címváltoztatások, sorrend, javítgatások stb.
De hát ez így megy.
Reggeli után elmentünk Sandrával Sopronba. A temetőben kicsit beszélgettem szüleimmel. A parkolóban öcsémékkel futottunk össze, beszélgettünk kicsit. Aztán elmentünk Kópházára, a vasúti házat, ahol fölnőttem szerette volna látni unokám, meg dolgozatot ír a nagypapa gyerekkoráról. Megható.
Aztán Győr, az Árkád, a Praktiker és haza.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mozgalmas hét jön
  2023-02-20 07:01:01, hétfő
 
  Most elmegyek tanítani: a Nyugat előzményeiről beszélünk, az Új Idők és A Hét. Aztán kiszaladok Darnóra, a volt sulimba, majd ismét tanítás. Ebéd: maradt még húsleves és szarvas sült krokettel, erdei gyümölcsszósszal. Azután Parndorf, Kiszaladunk Szandrával "rongyokat" nézni. S bevásárolunk az új Billában.
Holnap szabadnap, Sopronnal kezdünk, szüleim sírjához megyünk ki, majd a Cédrus könyvesbolt. Onnét Győr, az Árkád. Ott ebédelünk. Zsóka nem tud velünk jönni, így kettesben beszéljük meg a világ dolgait unokámmal.
Szerda tanítás, majd este hatra konzultáció. Egy magánklinikára jelentkeztem be, a rá következő hétfőre kaptam időpontot végbéltükrözésre. Altatásban kértem.
Csütörtökön két óra, majd elugrunk Drezdába Szandrával, ott ottmaradt a német nagyinál, vasárnap vonatozik haza Köschingbe. Mi korábbam haza.
Azt hiszem unatkozni nem fogok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarnak lenni - évértékelő
  2023-02-19 06:31:04, vasárnap
 
  Nem tudtam élőben meghallgatni Miniszterelnök Úr beszédét, de az összefoglalót olvastam Okos, jó beszéd volt, még ha minden kérdésemre nincs is válasz. De így van ez rendjén. Kételkedve keresni az utat.
Sajnos, ma Európa szellemileg nagyon rossz állapotban van, egynyári politikusai mások vérének ontásával próbálják magukat a történelembe belopni. Megteremtették a gyűlölködés Európáját.
Azon töprengtem hajnalban, hogy a bolsevizmus miért vert olyan mély gyökeret Nyugaton? Azért nem tudom könnyen megadni a választ, mert e szó kapcsán az oroszokra/szovjetekre gondolunk, Leninre és Sztálinra, s elfelejtjük, hogy ennek gyökereiből Nyugaton virágzott ki a szörnyű illatú virág. Elfelejtjük Marxot és Engelst. Ennek édes/mostohatestvére a fasizmus. E kettős eszme egymásba ejakulásának terméke a mai Európa. Ebből próbálja magát kiszakítani az a Magyarország, amelyik mindkettőben megmerítkezett, amelyet mindkettőbe belenyomták. S aztán elhitte, hogy ezek utódai demokraták lettek. S elhitte, hogy a párbeszédben lehet ellenvélemény is, s kételkedni is szabad. Tévedett. Csak terror van. Véleményterror.
Ha nem bégetsz a kórusban, megölnek. Az "álszent röfögést" - ahogyan Faludy fogalmazott, felváltotta a nyílt agresszió.
Lehet Miniszterelnökünkkel nem mindenben egyet érteni. Nem is gondolom, hogy ezt szeretné ő is. De okos, reálpolitikushoz méltó beszédét csak ebből a szempontból félretolni nem lehet.
Az ember a hétköznapokban él, de azért néha eszébe kellene jutni, hogy a zsigeri gyűlölködés helyett megkérdezze saját magától: te mit tettél azért, hogy a körülötted lévő kis világ jobb legyen? Az kevés, hogy a regnáló hatalmat mindig utáltad.
Orbán Viktor államférfivé érett. Sokáig csak politikus volt ő is. Én büszke vagyok, hogy tudatosítja sokunkban, hogy szabad magyarnak lenni. Ebben a világban pedig egyenesen kötelező nekünk, akik magyarnak születtünk. Mert csak ebben a szabadságban tudunk másokat is tisztelni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszhang
  2023-02-17 07:50:23, péntek
 
  Hajnalban Szabó Feri írt Bécsből.

"... a szél - járást olvasgattam. Most fél négy... A tiszaháti költő verse nagyon tetszett. A Te prózád nagyon jó. Ha Bécsbe jössz, mindig legyen nálad néhány példány, nekem 10 eurót megér. Gondolom, nem olyan vastag, mint a Csendes Don.
Az In memoriam... emlékezésed után az jutott eszembe, hogy 1979-ben már sorkatona voltam Szegeden. Ez az egész, ami Duray és a Kutyaszorító körül folyt, annyira nem érintett, hogy talán csak egyszer hallottam róla, amikor a szüleimnél, Szolnokon, meghallattam a Szabad Európa híreit. Lajos, az Te vagy ott Orbán mellett? Lefogytál. (Én 20 kilót szerencsére leadtam, igaz kezdetben ez a hasamba döfött zsákvarrótűvel sikerült csak a kórházban. Július végén ki kellett hívni a mentőt, mert már a hasam miatt a zoknit sem tudtam felhúzni, 16 liter vizet kiengedtek belőlem. Ez volt 7 hónapja. Most naponta mérem magam. Müzlin élek és joghurton, krumplin, de legalább tudok mozogni.)
Nagyon tetszik, hogy nem vagy antiszemita, és a kommunistákat, neoliberálisokat legalább úgy utálod, mint én. Deák Ernő írását még sokszor el fogom olvasni, mert próbálom megérteni az Öreget. Hagyjuk most a stílusát. Dicséretes dolog, hogy 66 éve nem Magyarországon él, mégis tűrhetően fogalmaz magyarul.
Filozófiája? Seressnek a ,,Szeressük egymást gyerekek!" dalocskájára emlékeztet. Mindig a magyarok széthúzásáról vizionál. Mivel én is immár 35 éve Ausztriában élek, meg tudom ítélni a magyar néplélek hibáit. Ausztriában nincs az a durva hangnem, közel sincs, mint Magyarországon. Mégis. Számomra az a fontos, hogy a nemzeti, keresztény politika, amíg szabad választások lesznek, mindig győzni fog otthon. Nem kicsit. Sehol Európában nincs rá példa, hogy egy közel 10 milliós lélekszámú nép - brüsszeli ellenszélben - háromszor egymás után kétharmados többséggel nyerjen. És sikerült a kisantant szorításból kitörni. A román olyan, amilyen. Soha nem fog megváltozni. Szerencsésebb a fekvése.
Azt nem értem, hogy az osztrákoknak mi baja Orbánnal, legutóbb Sabine, egy régi ismerősöm mondott rá valami rosszat, de elhessintettem. Nyavalyog, hogy a kislánya nem tud tanulni az iskolában, mert a sok török gyerek még németül sem nagyon tud, a tanárnak velük kell foglalkozni stb. Itt is rendkívüli drágaság lett, de senki meg sem nyikkan a szankciók ügyében. És 7 éve még plüss macival fogadták a migránsokat, most cirkuszolnak csak, de el nem ismernék, hogy mégiscsak a magyar kormánynak volt igaza. Kinn rohadt a termény a földeken, s nem akadt migráns, aki 6 nettó euróért dolgozott volna. A Városi Kertészet keresi a segédmunkást, rengeteg betegtoló kéne az egészségügyben, de nem dolgoznak. És sokan vannak! A Favoriten Strassén hébe-hóba hallok német szót. Átestek a ló túlsó oldalára.
Szóval jól szerkesztettél. Színes. A régiók arányosan megvannak. Üdv! - ahogy a rómaiak mondták."

Csak egy megjegyzés: Orbán mellett Bárdos Gyula van az MTI fotón.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 171 db bejegyzés
Összes: 3565 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 72
  • e Hét: 4813
  • e Hónap: 14776
  • e Év: 59749
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.