Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szeretem Kondor Katalint - Nyolcvannegyedik nap
  2019-03-07 20:08:23, csütörtök
 
   
  Kondor Katalin : Zsákutcák..

Mi a baj azzal, ha megjelenítünk két embert, akikkel vitázni sosem lehetett? Akiktől észérveket nem, csak hagymázas elképzeléseket hallottunk olyasmikről, amiket ránk akarnak erőltetni
Kondor Katalin - 2019.03.07. 00:44

Olvasom, hogy a baden-württembergi zöld miniszterelnök azért mondta le a magyar külügyminiszterrel tervezett találkozóját, mert a magyar kormány Európa-ellenes plakátokat ragasztott ki. Zsákutcába futott, tisztelt Kretschmann úr!

Képeket kaptam a minapi bécsi Operabálról, ahol a férfinő vagy nőférfi Conchita Wurst vezető politikusok és a közszolgálati sajtó munkatársai társaságában díszeleg, immár kopaszra nyírt fejjel, szakállasan, meglehetősen merész női estélyiben. Annyira, de annyira európaiak voltak mindahányan, akik rajongással vették körül az énekes nőférfit, azaz férfinőt, hogy az már fájt nekem, s kitöröltem az e-mailt. Zsákutca, kedves bálozók, ahová betévedtek! Legalábbis innen, kétszáz kilométernyi távolságból nézve. Nagyobb baj az, hogy amerre a világ s benne az éllovas Európa halad, az - nézetem szerint - ugyancsak zsákutca. Ahonnan nehéz kijönni. Jól tudják ezt az autóvezetők, ám úgy tűnik, nem tudják a politikusok. Mi, a szocializmust, kommunizmust átélt európaiak megtapasztalhattuk, milyen hosszú civilizációs zsákutca volt az a rendszer. Vagy inkább valamiféle alagút, ahová betereltek bennünket, a végén aztán nekimentünk a falnak, és nagyot koppantunk.

És harminc év alatt még csak azt sem értük el, ha már utcákról van szó, hogy a régi, rendszerhű kommunista gyilkosokról elnevezett utcákat, tereket átkereszteljük! Valami rendes nevet adjunk nekik. Azt viszont elértük, hogy a régi rendszer hívei közül sokan villámgyorsan a globalizmus híveivé, büszke kapitalistává váltak. Ők sosem fogják tragédiaként emlegetni a kommunista rendszer millió bűnét, a gyilkosságokat, a kitelepítéseket, a vagyonelkobzásokat s az agymosás megannyi sikeres kísérletét. Ők mára már olyan, de olyan nagyon európaiak, hogy nem győzzük tőlük tanulni az európaiságot. (Műfetrengés a földön, keresztény jelképek gyújtogatása, arcátlan hazudozás, nemzeti ünnepek meggyalázása, soroljam még?)

A nyílt társadalomnak, valamint globalizációnak nevezett valami ugyancsak zsákutca. Ez utóbbiból se lesz könnyű kijönni, és nem lesz gyors folyamat sem. S ha sikerül, valószínűleg munkát ad majd az is, hogy a Sorosról, Junckerről és társaikról elnevezett utcákról gyorsan eltüntessék az utcanévtáblákat.

Komolyabbra fordítva a szót, ha a kommunizmust vérrel, verítékkel és könnyekkel hozták létre, ugyanezt mondhatjuk el a nyílt társadalom éppen folyamatban lévő létrehozásáról. Gondoljunk a tengerbe fulladt ,,hajótörött menekültekre", az európai emberek megkérdezése nélkül rájuk szabadított migránsáradatra, gondoljunk a gyarmataikból elképesztő sápot húzó nyugat-európai országok folytonos fölényeskedésére, az immár mindennapossá váló hazudozásokra, amelyekkel hátsó szándékaikat próbálják leplezni. Ne feledkezzünk el a gyilkossággal felérő abortusztörvények megalkotásáról, a fogalmak szándékos félremagyarázásáról, a magyar családjogi törvények dühödt támadásáról, amelynek kapcsán nekünk még azt is megmondják, kinek lehet gyereke s kinek nem. (Mára már kiderült, Orbán Magyarországán lehetőleg senkinek, kivált, ha ,,fehér", a bevándorlóknál mindenkinek, ha kicsit sötétebb a bőre.)

Ha ez nem zsákutca, akkor mi az? Sorolhatnám még a globalizáció kiötlőinek megdöbbentő terveit, amelyekkel mi, magyarok naponta szembesülünk a sajtó jóvoltából, ám kíváncsiskodnunk a tervmegvalósítási szándékok mikéntjéről nem szabad, meg persze hiábavaló is, mert úgysem válaszolnak. Pedig - elhagyva egy apró gondolat erejéig a káoszba fúló Európát - arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy mondjuk Chile több ezer méteres magasságban lévő falvaiba miként jut el majd a globalizáció fantasztikus terve? A terv kiötlői vajon hogyan képzelik el az ottani közigazgatást? Kiket vezényelnek oda a chilei hegylakók meggyőzésére, miért is jobb nekik nyílt társadalomban élni?

No, de vissza írásom elejéhez! A baden-württembergi miniszterelnök ugyebár dühös. Neki szabad, nekünk nem. Mármint dühösnek lenni. Ő a mi - szerinte - Európa-ellenes plakátjainkat bírálja, és nem akarja észrevenni, hogy ő maga az Európa-ellenes. Azáltal például, hogy még csak találkozni sem óhajt a magyar külügyminiszterrel. Ez európai viselkedés? Mármint, hogy meg sem hallgatom a másik érveit. Kultúrember bizony így nem viselkedik, mert tudja, hogy ez a magatartás zsákutca. Ha nem tudunk egymással beszélgetni - és mennyi, de mennyi példa van rá, hogy nem tudunk -, akkor csak a szellemi sötétséget növeljük, ami már most is beborítja a világ nagy részét. Tisztelt miniszterelnök úr, ott, a messzi németországi tartományban! Mi a baj azzal, ha megjelenítünk két olyan embert - s nem a Charlie Hebdo ízléstelen rajzainak, karikatúráinak szellemében, hanem fényképvalóságukban -, akiktől kérdezni, akikkel vitázni sosem lehetett? Akiktől észérveket nem, csak hagymázas elképzeléseket hallottunk olyasmikről, amiket ránk akartak, akarnak erőltetni. Megkérdezni az embereket, észérvekkel vitázni velük sajnos már rég nem divat a ,,művelt" Nyugaton. Helyébe lépett az arrogancia. Ez lenne az új európai norma? Remélem, nem. Mert ez a mostani - zsákutca.

Conchita Wurst viszont - ellentétben a német tartományi miniszterelnökkel - nem dühös. Nincs is rá oka, hiszen igazi hírességnek járó rajongással vették körül őt a bécsi Operabálon. Vele nekem az égvilágon semmi bajom sincs. Mindenki úgy más, ahogy csak akar, de azt azért elvárnám, hogy a viselkedési normákat tartsa be. Az európaiakat. Ez esetben kedves Conchita, csak a báli ruháját kifogásoltam. Mert ilyen ruhában nem jelenünk meg egy patinás bálban. Nem illik. És teljesen mindegy, hogy ön milyen neműnek gondolja magát, attól még kellenek az illemszabályok. Amelyeket nem árt betartani. Ezek nélkül az élet végképp káoszba fulladna - tart is efelé, tagadhatatlan. Képzelje csak, milyen botrány lenne abból, ha valamelyik osztrák politikus felesége mondjuk bikiniben jelent volna meg, vagy akár csak olyan kivágott estélyiben, amilyenben ön a mostani mulatságon. Miért gondolja, hogy az egyik ember durván megszegheti a protokollt, a másik viszont nem? No, de még egyszer mondom, nincs nekem önnel semmi bajom. Az önt rajongással körülvevőkkel is csupán annyi, hogy ha valaki oly nagyon európainak tartja magát, mint az osztrákok, akkor mindenkivel természetesen viselkedik. A másság képviselőivel is, a hírességekkel is. Nem rajongja körül feltűnően, nem tolakszik mellé, hogy a kamerák őt is mutassák, mert úgy érzi, demonstrálnia kell, milyen korszerűen gondolkodik. Azaz nem fut viselkedési zsákutcába.

Mert ez az esemény nem futballmeccs, hanem egy nagy hagyománnyal bíró Európa-hírű bál. Volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fölényeskedésére, kíváncsiskodnunk, utcanévtáblákat, migránsáradatra, kitelepítéseket, globalizációnak, miniszterelnök, karikatúráinak, magyarországán, létrehozásáról, átkereszteljük, gyilkosságokat, elképzeléseket, megalkotásáról, bevándorlóknál, illemszabályok, közigazgatást, képviselőivel, társadalomnak, hírességekkel, gyilkossággal, gyarmataikból, hazudozásokra, demonstrálnia, körülvevőkkel, mindennapossá, plakátjainkat, közszolgálati, társadalomban, megjelenítünk, kapitalistává, tagadhatatlan, villámgyorsan, szocializmust, természetesen, megkérdezése, magyar kormány, minapi bécsi, férfinő vagy, közszolgálati sajtó, énekes nőférfit, éllovas Európa, végén aztán, régi rendszer, globalizmus híveivé, kommunista rendszer, agymosás megannyi, nyílt társadalomnak, kommunizmust vérrel, nyílt társadalom, tengerbe fulladt, európai emberek, Szeretem Kondor Katalint, Kondor Katalin, Conchita Wurst, Orbán Magyarországán, Charlie Hebdo,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon különös  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nem tudhatod  Esti kép  Nevem  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Akarat  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Örülök, hogy látlak!  Neked tudnod kell  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó éjszakát  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mindig jusson idő nevetni  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes délutánt kívánok  Hogy lehet megtartani  Albert Einsteinről  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Akarat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Garai Gábor - Takarítás  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete-erdő desszert  Esti kép  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem  Nem méltó hozzád  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam  Png csokor  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png ház  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 21  Szabolcska Mihály – Ákác...  Sokan azt tartják  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Nagyon különös  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Popper Péter szavai  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Png lepke  Erdőn  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar kormány, minapi bécsi, férfinő vagy, közszolgálati sajtó, énekes nőférfit, éllovas Európa, végén aztán, régi rendszer, globalizmus híveivé, kommunista rendszer, agymosás megannyi, nyílt társadalomnak, kommunizmust vérrel, nyílt társadalom, tengerbe fulladt, európai emberek, gyarmataikból elképesztő, immár mindennapossá, gyilkossággal felérő, fogalmak szándékos, magyar családjogi, bevándorlóknál mindenkinek, globalizáció kiötlőinek, sajtó jóvoltából, tervmegvalósítási szándékok, apró gondolat, káoszba fúló, globalizáció fantasztikus, terv kiötlői, ottani közigazgatást, chilei hegylakók, másik érveit, magatartás zsákutca, szellemi sötétséget, világ nagy, messzi németországi, mostani &#8211, német tartományi, bécsi Operabálon, égvilágon semmi, viselkedési normákat, báli ruháját, patinás bálban, élet végképp, mostani mulatságon, egyik ember, másik viszont, másság képviselőivel, nagy hagyománnyal, fölényeskedésére, kíváncsiskodnunk, utcanévtáblákat, migránsáradatra, kitelepítéseket, globalizációnak, miniszterelnök, karikatúráinak, magyarországán, létrehozásáról, átkereszteljük, gyilkosságokat, elképzeléseket, megalkotásáról, bevándorlóknál, illemszabályok, közigazgatást, képviselőivel, társadalomnak, hírességekkel, gyilkossággal, gyarmataikból, hazudozásokra, demonstrálnia, körülvevőkkel, mindennapossá, plakátjainkat, közszolgálati, társadalomban, megjelenítünk, kapitalistává, tagadhatatlan, villámgyorsan, szocializmust, természetesen, megkérdezése, gyilkosokról, hagyománnyal, szándékaikat, kommunizmust, menekültekre, civilizációs, meggyalázása, gyújtogatása, európaiságot, futballmeccs, tragédiaként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 46 db bejegyzés
Összes: 3565 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 4322
  • e Hónap: 14285
  • e Év: 59258
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.