Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/103 oldal   Bejegyzések száma: 1029 
Botrány: Interneten licitálhat
  2007-12-31 15:58:00, hétfő
 
  Botrány: Interneten licitálhatunk a kórházi eszközökre


2007-12-31 13:35 Barikád.hu Belföld


Bárki vásárolhat január közepétől azon az internetes aukción, amelyen a megszűnő budapesti kórházak eszközkészletére lehet licitálni. A börzét már most hatalmas érdeklődés övezi: nemcsak magyar, de határon túli egészségügyi intézmények is jelezték vásárlási szándékukat.

Január elsejétől bezárja kapuit az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet, a Svábhegyi Gyermekszanatórium, az Országos Pszichiátriai Intézet és az Országos Gyógyintézeti Központ. A megszűnő intézmények berendezéseit megpróbálják árverésen értékesíteni. Kárpáti Zsuzsanna, az internetes börzét lebonyolító Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója szerint bár az érdeklődés már most is nagy, a licitálás csak valamikor január elején indulhat el, az árképzésre vonatkozó jóváhagyás megérkezése után.

Az internetes aukción nemcsak az egészségügyi ellátó központok, házi orvosok, vagy épp a civil szervezetek, hanem bárki, bárhonnan vásárolhat. A börzén licitálni lehet majd a kötszervágó ollótól kezdve, az ágyakon és ágyneműkön keresztül a lélegeztető-gépekig gyakorlatilag mindenre. Az eladásokból származó bevétel nagy részét a megszűnő intézmények tartozásának rendezésére fordítják. A fennmaradó összegből pedig az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet létrehoz egy olyan pénzalapot, amelyből a különböző járandóságokat, például a műhiba perekben megítélt járadékokat fogják kifizetni.

radio.hu-Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliomosok gázártámogatása
  2007-12-31 15:57:00, hétfő
 
  Milliomosok gázártámogatása


A könyvelőiket hívogatják vállalkozók mostanság, hogy mennyi is a nettó jövedelmem, havi negyvenezer?



Miként Szilágyi György régi versében, mi akárhányasok itt az ezredforduló után félszavakból is megértjük egymást. Én azt mondom társadalmi igazságosságnak legalább a látszata, szolidaritás, ingyenes egészségügyi ellátás és létbiztonság, erre te azt mondod, nekem itt ne Kádározz. Én azt mondom parlamenti demokrácia, törvényesen választott kormány, amely mindannyiunk javára hivatkozva tör akár közvetlen érdekeink ellen is, mire te azt mondod Öszöd.

Én azt mondom volna alternatíva, egyszer már bizonyított, felbolydította/bolydítaná a régiek rendjét, ezért csináltak belőle patás ördögöt, erre te azt mondod pártszékház, szőlők, kőbánya. Én azt mondom, hogy akkor pedig kaparj kurta, neked is jut, feledd a nemes eszmét, mire te azt mondod, semmiből kinőtt milliárdos országvezetői vagyonok, kontra másfél millió minimálbéres, adócsaló tömegek, gázártámogatás. És ebben maradunk, ez most éppen aktuális.

Villáikból, amelyek garázsában dzsipek, luxusjárművek parkolnak könyvelőiket hívogatják vállalkozók mostanság, hogy mennyi is a nettó jövedelmem, havi negyvenezer? Ja persze a minimálbér, azután bevallva, bevallatlan tölti ki tovább a gázár támogatás igénylőlapját : - Naná, majd pont én leszek az a hülye, aki kihagyja. A papírok persze rendben, az egy főre eső hivatalos kereset jóval a havi 90 ezer alatt, nagyon sajnálom, de ez nekem a szabályok szerint jár. Hogy a mérleg egyik serpenyőjében havi 3-5 ezer forint támogatás, a másikban viszont a tisztesség, a becsület volna? Ugyan kérem, ma Magyarországon ez utóbbiakért nem adnak a piacon, semmit.

És a válasz - sajna - egyáltalán nem nélkülözi az igazságot. Manapság, ebben az országban a becsület és a jóhírnév legfeljebb csak sajtóperek tárgyaként forintosítható. Itt nyugodtan lehet pénzügyminiszter, sőt akár miniszterelnök is valamely korábbi zűrös ügyei folytán erkölcsileg legalábbis elévülhetetlenül besározódott személyből. Míg boldogabb tájakon igenis vagyonokat ér a feddhetetlen, kikezdhetetlen múlt, amely nélkül felelős állásoknak a közelébe sem juthatsz, nálunk állami szemhunyorítás bátorítja a széles tömegeket a csalásra.

Mert jól tudható, tömeges ellenőrzéstől nem kell félni, hiszen ha a törvényben leírt dolgát az APEH maradéktalanul akarná elvégezni, a máris millió fölötti számú gázár támogatás-igénylőnek a körmére nézéséhez az kellene, hogy a hivatal minden dolgozója átlagban évente legalább százat végezzen el csak ilyen ellenőrzésből, az elnöktől egészen a takarítónőkig bezárólag.

Ez pedig nyilvánvaló képtelenség, marad tehát a régi kormányzati trükk, a nagy cinkosság, ti tovább játsszátok kisded, pár ezer forintos játékaitokat, cserébe viszont nekünk meg hagyjátok békében továbbcsinálni a mieinket.

Michnai Attila

Heti Válasz

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még tart az érzés: a Fidesz is
  2007-12-31 14:10:34, hétfő
 
  Még tart az érzés: a Fidesz is hülyét csinált Magyarországból. Miért? Van rá magyarázat. @ 2007 Dec. 30. 02:25 PM
--------------------------------------------------------------------------------

http://www.udk.hu/index.php?subaction=showfull&id=1199021105&archive=& ;start_from=&ucat=42,54,61&


A nemzeti és keresztény értékeket vallók szerte a kontinensen megvetéssel nézhetnek Magyarországra, a magyar parlamentben nincs szövetségesük. A Fidesz méltatlan szájhős. December 13-án az EU kormányfői aláírták az EU-nak a tagállamok rovására újabb jogokat adó Liszaboni Szerződést. December 17-én Gyurcsány tervei szerint a magyar parlament megszavazta az alkotmánymódosítással járó szerződést. A 2/3-os többséget a Fidesz biztosította. Szavaztak a képviselők, úgy, hogy nem olvasták a képviselők a mintegy 400 oldalas dokumentumot, mert még az nem volt a kezükben, hiszen nem volt le sem fordítva.


Ország-világ előtt nyilvánvalóvá tették, még egy olyan vitát sem akarnak, amely arról szólna, hogy erről és erről a szuverén jugunkról lemondtunk, de az ezért és ezért megéri. Nem, a Fidesz az MSZP-vel együtt kinyilvánította, hogy ők vakon és büszkén, vita nélkül, Európában elsőnek, elfogadják a nemzeti szuverenitást csökkentő szerződést. Megalázták az országunkat nyilvánosan. Immár bátran hülyének nézhetnek bennüneket. A Liszaboni Szerződés egyébként a bukott EU alkotmány visszacsempészése, amelyet egyébkén szintén sietve, de csak másodiknak sikerült Európában ratifikálnunk, akkor is a Fidesz hangtalan támogatásával. Van ennek az önfeladó politikának előzménye az elmúlt 17 évben is, pl. Büszkén az elsőnek ismerte el az Antall kormány Ukrajnát és Szlovákiát is úgy, hogy semmiféle kérést nem fogalmaztunk meg az ott élő magyarok jogainak a biztosítására.

Orbán a szavazás előtt a blamázst ellensúlyozandó pr. látogatást tette Böjte atyánál. És ez dec. 17-i szavazás időben összecsúszott a Shengeni határnyitással, ami meg a határontúli magyarság szempontjából érdekünk. De ez a dec. 17-i szavazás nélkül is bekövetkezett volna.


Az, Európai Unió története az bizonyítja, hogy a politikai cél egy európai szuperállam létrehozása, ahol az egyes államok, a nemzetek mind kisebb és kisebb szuverenitással rendelkeznek. Nem nehéz ebben párhuzamot találni a Szovjetunióval. Mindkét unióban alapelv volt a nemzet-és keresztényellenesség.

A FUSZ( Független Újságírók Szövetsége) nyilatkozata azt sugallja, mintha a szuverenitásunkat, most a Liszaboni szerződéssel veszítettük volna el. Annyiban van igazsága a Fusznak, hogy ilyen brutális szuverenitás csökkentés talán még nem volt az Unió történetében, de valójában egy folyamat újabb állomásáról van szó, pl. az uniós jogrend már 1977-től elsőbbséget élvez a tagállami jogrendekkel szemben, tehát már a belépésünkor lemondtunk a szuverenitásunkról. Az elkeserítő az, hogy a magyar parlamentben értelmes vita sem akkor sem azóta nincs az uniós létünkről.

Miért szavazta meg olvasatlanul a Liszaboni Szerződést a Fidesz a dec. 17-i karácsony előtti sürgés-forgásban? Azért, hogy egy értelmes vita már a csírájában el legyen fojtva. Ha társadalmi vita előzte vona meg a parlamenti szavazást, akkor az rámutathatott volna a jobboldali egypártredszer csődjére ebből a szempontból is. Mert kellene legyen a Parlamentben egy nemzeti párt amelyik nemet mond az EU-ra. Vagy legalább egy olyan párt amely számba veszi a hátrányokat és az előnyöket. De meg lehett volna vitatni az MVSZ javaslatát, mely szerint a Fidesznek a 2/3-os döntéshez csak akkor kellett volna adni a szavazatát, ha az MSZP megszavazza a 'kettősállampolgársági' törvényt. A Fidesznek érdekében állt ezt a vitát is megspórolni.
Meg kellett hát spórolni a vitát, mert Orbán Viktor ugyan képes az igent és a nemet, a hideget és meleget fújó kettős beszédre, a Parlamentben azonban a Fidesz jobboldali egypártendszere nem tudja egyszerre megnyomni az igen és a nem gombot is.
Az igazsághoz tartozik az is, hogy a parlamenti vitában Német Zsolt jelezte, tudják a méltatlan körülményeket, de tudják Gyurcsány hátsó szándékát, hogy a Fideszre akar mutatni, hogy EU ellenes ezért ennek elkerülése céljából, a méltatlan körülmények ellenére megszavazzák a Liszaboni Szerződést. Tehát Gyurcsány így tudja rángatni a Fideszt. Röhej.

Nézzük mi újat hozott az államok elsorvasztásának a folyamatában a Liszaboni Szerződés?

1. A kereszténységre még csak utalni sem lehetett, de az Unió értékeiként megfogalmazták az ismert kettős mércére alkalmas fogalmak (szabadság, demokrácia, emberi méltóság, megkülönböztetés tilalma, pluralizmus stb.) mellett a másság tiszteletét és a nemek egyenlőségét. Ennek egyenes következményeként a Liszaboni Szerződés mellékleteként kötelezőként elfogadott un. Alapjogi Charta burkolt módon, tartalmazza a buzik házassághoz való jogát.
A szerződés ezen túl lefekteti az európai integráció céljait is, amelyek a következők: béke, teljes foglalkoztatottság, fenntartható fejlődés, kulturális sokszínűség, társadalmi kohézió és az állampolgárok védelme. Mi akik éltünk a Szovjetunióban még emlékszünk ezeknek a fogalmaknak a megfelelőire.

2. Brutális hatáskörnövelés a tagállamok rovására. Ezentúl - egyenlőre még körvonalazatlan formában, de - az Uniónak hatásköre lesz az egészségügy, az oktatás a kultúra terén is.


3. Lesz elnök, akit két és fél évre az eddigi Európai Unió Tanács (az állam és kormányfők testülete) választ. Az új elnökségi struktúra a nagyobb fokú integráció (Európai Egyesült Államok) csíráját hordozza magában.
Lesz "EU-külügyminiszter", aki egyedül végzi majd azt, amit eddig ketten láttak el: a közös kül- és védelmi politikai főképviselő (Javier Solana), plusz a külkapcsolati biztos a Bizottságban (Benita Ferrero-Waldner).

4. Megszűnik a tagállami vétó eddig is korlátozott intézménye. Helyette lesz kettős többség elve (melynek értelmében a Bizottságban a jóváhagyáshoz a tagállamok 55, s az általuk képviselt népesség 65 százaléka szükségeltetik) Az Európai Bizottságban (az EU kvázi kormányában) ezentúl rotációval csak az államok 2/3-a lesz jelen, miközben az államokról a legtöbb döntést ebben a testületben hozzák.
- 50 témával bővül azoknak a kérdéseknek a köre, amelyek már nem a tagországok hatásköre, a döntéseket többségi szavazással a Bizottságban hozzák. A tagállamok kizárólagos hatáskörében csak a nemzetbiztonsági és honvédelmi ügyek maradnak (ezekkel az ügyekkel ugye a NATO-hoz kötöttük magunkat).
- Pl. ha egy tagországot terroristatámadás sújt, akkor a többi tagállamtól (testvéri) segítséget kap. Hiszen a terrorizmus ellenes harc természetesen közösségi szintre van emelve.

5. A demokratikus elvek jegyében:
- A tagországok parlamentjei is beleszólhatnak a döntéshozásba: a készülő EU-előírásokat megkapják véleményezésre, és ha a tagállami parlamentek egyharmada kifogást emel, akkor a tervezetet a Bizottságnak vissza kell vennie átdolgozásra (lásd. pl.kereszténység kérdése).
- Az állampolgárok közvetlenül is befolyásolhatják majd az európai jogalkotási folyamatokat, amennyiben több tagállamból összegyűjtött egymillió aláírással támogatott javaslattal kezdeményezni lehet majd, hogy a Bizottság vegyen fel valamilyen kérdést a napirendjére.


Mit kellett volna tenni a magyar parlamentnek?
Legalább meg kellett volna vitatnia, hogy tudjuk hanyadán állunk.(Két ország, Nagy-Britannia és Lengyelország kialkudta magának, hogy rá nem fog vonatkozni az Alapjogi Charta minden eleme.)


Mit kellene tenni?
Mit volt a delpfoi jósda falára írva? Ismerd meg magad és megismered a jövődet! Vagy egy kínai közmondás másként: A célhoz onnan kell elindulni ahonnan vagyunk. De hol vagyunk? A média-tudatipar eleve a tudatlanság pártján áll. A jobboldali egypártrendszer csapdájában gőgösködő un. nemzeti Fidesznek pedig belelavírozta magát abba a helyzetbe, hogy neki is a tudatlanság az érdeke.
Mégis, nincs más választásunk mint folyamatosan tisztában lenni Magyarország helyzetével és készülni arra, hogy az Európai Unió is elmúlik egyszer és nekünk még akkor is kell léteznünk. Az Unió majdani szétesékor pedig nem a csonka Magyarországgal kell folytatódjon a kárpát-medncei magyar történelem.

Mit kellett volna tenni a magyar parlamentnek?
Legalább meg kellett volna vitatnia, hogy tudjuk hanyadán állunk. Két ország, Nagy-Britannia és Lengyelország kialkudta magának, hogy rá nem fog vonatkozni az Alapjogi Charta minden eleme. Nekünk is lehetet volna fenntartásokat tennünk a szerződéshez.

Az ÚDK folyamatosan fog foglalkozni az EU-val (ha nem kapcsolják le a honlapunkat).

dr. Bégány Attila

Európát a nemzetek és a kereszténység tette azzá, ami. Most a keresztény nemzetek Európájának a lebontása zajlik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zeitgeist
  2007-12-31 11:26:47, hétfő
 
  ZEITGEIST

Azon már senki nem lepődik meg, hogy a kereszténységet minden létező fórumon degradálni igyekeznek - így ez most sem okozott különösebb sokkot. Legalábbis számomra nem.

Azonban a prezentáción már érdemes elgondolkodni. A trilógia egyértelmű célja a mítoszrombolás és tabudöntögetés - természetesen szigorúan meghatározott keretek között, azokat véletlenül sem átlépve - legyen az politikai, közéleti, gazdasági, vagy vallási. A koncepció zseniális: ál, vagy féltudományos módon közlik veled, hogy mindaz amiben eddig hittél - nem létezik, Jézus valamiféle asztrológiai-mitológiai hibrid, a világ vallásai pedig a "mocsokság legalja" - remélem pontosan idéztem.

A magam részéről izgalmasabb vállalkozásnak tekinteném ugyanezt az eszmefuttatást mondjuk Mohamed prófétán és az iszlámon keresztül levezetni, hogyaszongya: Mohamed kitalált személy hívei pedig a mocsokság legalját vallják és követik...

De a film készítői nyilván tisztában voltak az efféle szemétkedés következményeivel - meg aztán amúgy is célravezetőbb őket egyszerűen csak leszemétterroristázni, ami egy újabb pénzügyi vállalkozás alapja - úgyhogy továbbra is a jól bejáratott utat választották....

Mint ahogy tették azt a következő két részben is, melyekből mindazt megtudhattuk, ami ránk tartozik. Semmit.
Illetve amit amúgy is tudtunk.

Hogy tapétavágó késekkel nem lehet Boeinget eltéríteni, majd azzal sebészi pontossággal, épületrobbantó profi tűzszerészeket megszégyenítő módon toronyházakat likvidálni.

Hogy nem lehet Boeinggel a Pentagonba forgács nélkül lyukat fúrni.

Hogy úgy az első, mind a második világháború olyan üzleti lehetőség volt, amiből hülye lett volna bárki is kimaradni.

Hogy a vietnámi háborút az USA és a Szovjetúnió háttéralkujának megfelelően addig folytatták, amíg
abból mindkét ország gazdasága (hadiipara) profitált.

Hogy Bush nagypapa volt annak a banknak második embere, aki Adolf Hitlert pénzelte, továbbá részvényese annak az I.G. Farbennek, amely többek között azt a Zyklon B nevű gázt szállította, amellyel "embermilliókat öltek" meg...

És itt érkeztünk el a kultúrált keretek között való tabudöntögetés határához, amikor egy olyan sokat és sokak által vitatott történelmi esemény mellet slisszol el a rendező szinte észrevétlenül, amelyre később a világtörténelem egyik legsötétebb és legjövedelmezőbb üzleti vállalkozása épül, miközben az egész történet ezer sebből vérzik - legalábbis erre enged következtetni az a kétségbeesett igyekezet, amely az esemény tagadását börtönnel bünteti.

Meggyőzőbb érvek híján, ugyebár...

De ugyanez az elegáns diszkréció jellemzi akkor is, mikor mélységesen hallgat a soha nem látott méreteket öltő genocídiumról: Amerika őslakosainak módszeres kiirtásáról, országuk kirablásáról, elfoglalásáról. (Az "alapító atyák"-ról szóló fejezet.)

Összegezve: a nyilvánvalóan létező összeesküvés elméletekben hívők számára egy hatásos, ütős, ugyanakkor féligazságokkal manipuláló filmet készítettek egyértelmű céllal; lám mi mindenről rántottuk le a leplet!
Legelőször arról az ármányról, amiben eddig hittél. (Meggyőző volt, ugye?)

Majd arról, hogy készül a történelem. (Amiről eddig is tudtál, de így filmen sokkal izgalmasabb...)
Végül a pénz nevű játékszerbe vetett hited hatalmáról.... (Nem tévedés: azért ér annyit, amennyit, mert elhiszed...)

Végig nézted a filmet, most már mindent tudsz.

Ám az összeesküvés elmélet nem azért az ami, hogy egy bő kétórás fércművel betömjék az abban hívők száját.

Ezek után talán nem árt elgondolkodni azon, hogy a mindenre kiterjedő figyelmű Nagy Testvér idestova másfél-két hónapja engedi köröztetni a világhálón...

Matkovits János
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Van-e még tartozásunk?
  2007-12-31 11:17:16, hétfő
 
  Van-e még tartozásunk?

Édua, h, 2007/12/31 - 02:07

Mármint a múlttal, múltunkkal szemben — teszik fel gyakran vidéken a kérdést, hisz a rendszerváltozás óta számtalan emlékművet, szobrot, emléktáblát, plakettet és emlékkopját avattunk.
Nincs tér felsorolni Háromszék jeles szülötteinek névsorát, akikről még talán meg sem emlékeztünk! Nincs és nem is lesz soha alkalom arra, hogy ezek emlékét központi szervezés révén örökítsük meg. Kisborosnyói magyar történelmi parkunk a legjobb példa, hogy aki ebből az emlékállító munkából ki akarja venni a részét, helyi kezdeményezésre, helyi erőforrásokból is meg tudja valósítani.

Arra szeretnénk emlékeztetni e fogyó esztendőben, s távolról sem a teljesség igényével, hogy idén — többek között — két olyan személyiség halálának volt kerek évfordulója, akinek emléke előtt tisztünk lett volna főt hajtani. 110 esztendeje halt meg Kökösi Orbók Ferenc (1820—1897) unitárius költő, író, lelkész, a háromszéki mondák és népköltészet gyűjtője, Kriza János gyűjtőtársa, és száz esztendeje annak, hogy elhunyt Málnás jeles szülötte, Bartók György (1845—1907), az Erdélyi Református Egyházkerület jeles püspöke, egyházi író, szerkesztő és tankönyvíró.

A leendő évfordulók közül csak hármat említünk: harminc esztendeje hunyt el Csomakőrös jeles szülötte, az író, Csoma-kutató egyetemi tanár, volt mikós diák, dr. Debreczi Sándor (1907—1978), a Kőrösi Csoma Sándor csodálatos élete című életregény szerzője. Hetven esztendeje temették el a vargyasi temetőbe Dobai István (1899—1938) unitárius lelkészt, aki a Tizenegyek néven ismert jeles erdélyi írói csoportosulás tagja volt. Fél évszázaddal ezelőtt hunyt el a magyarországi Kulcson Köpec jeles szülötte, Kamenitczky Etelka, írói nevén Ádám Éva (1875—1958), A hadak útja — Az Olt partjától Piavéig című világháborús dokumentumkötet írója.

Sok útja-ösvénye van az emlékezésnek. Egy példát villantanék fel: Gocz Józsi bátyánk, volt mikós diák figyelt fel arra, hogy semmilyen emléke nincs Sepsiszentgyörgyön egykori alma matere és a Sepsi Református Egyházmegye főgondnokának, Újvárossy Józsefnek (1838—1919). Jövőben lesz születésének 170., 2009-ben pedig halálának 90. évfordulója. Gocz József az 1940-ben végzett mikós diáktársainak nevében, saját költségén Hunyadi László neves szobrászművésszel elkészíttetett négy Újvárossy-plakettet, melyből egyet a Mikó-kollégium folyosóján, egyet a Sepsi Református Egyházmegye székhelyén, egyet pedig a kökösi református imaházaban helyeztek el, mert Újvárossy József Kökösben született. ,,Mi jövőben emlékezünk — kerek évfordulóján — egyházközségünk jótevőjéről, Újvárossy Józsefről — mondta nt. Ungvári Barna András uzoni református lelkipásztor, egyházmegyei főjegyző —, akkor fogjuk méltó helyen elhelyezni a plakettet." Újvárossy József porai ugyanis az uzoni temetőben nyugszanak.

(Kisgyörgy Zoltán, Háromszék)

http://szentkoronaradio.hu/node/23740
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a természetvédőktő
  2007-12-31 11:14:32, hétfő
 
  Nyílt levél a természetvédőktől Fodor Gábornak

2007-12-28 10:49 Barikád.hu Belföld


Nyílt levélben kérik Fodor Gábor szakminisztertől a korábban elbocsátott munkatársak, hogy ismét aktív szerepet vállalhassanak hazánk természeti értékeinek megóvásában.

Tisztelt Miniszter Úr!

A közelmúlt médiaeseményei során az Ön nyilatkozatai alapján is megerősítést nyert, hogy a minisztériumát érintő korábbi átszervezések és létszámleépítések túlzóak, szakmailag elhibázottak voltak.

Nagy örömmel olvassuk, hallgatjuk az Ön sajtónyilatkozatait, amelyekben mindig hangsúlyozza, hogy prioritásként kezeli a hatósági munka megerősítését és a létszámleépítések előtti állapotok visszaállítását, sőt, Ön már létszámbővítésre is ígéretet tett. Nyilatkozataiból és tetteiből úgy érzékeljük, hogy Ön egyrészt elhivatottabb, másrészt határozottabb elképzelésekkel rendelkezik elődjénél: átlátja Persányi Miklós volt környezetvédelmi miniszter lépéseinek elhibázottságát (lásd az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság önállóságának visszaállítása), és a következetlen lépések korrigálására törekszik.

Az Ön által meghirdetett "létszám-helyreállítási program" minket, a természetvédelem terén menesztett munkatársakat arra enged következtetni, hogy a korábbi vezetés hibás magatartását Ön szükségesnek tartja felülvizsgálni, holott a tisztánlátást nyilván nehezíti az a tény, hogy a természetvédelmet irányító szakállamtitkár még mindig aktív részese a vezetésnek. A létszámleépítéseknek olyan, a természet védelme iránt elkötelezett, szakmailag felkészült munkatársak is szenvedő alanyai voltak, akik most úgy érzik, hogy elhivatottságukkal, egzisztenciájukkal, szakmai és magánéleti boldogulásukkal korábbi munkáltatójuk kénye-kedve szerint játszadozhatott. A korábban elbocsátott munkatársak közül többen is írásos anyagokkal tudják igazolni, hogy elbocsátásuk vélhetően legfőbb indoka szakmai elkötelezettségük és önzetlen kiállásuk lehetett, mely nem volt "kellemes" a korábbi vezetésnek, s így menniük kellett.

Kérjük Önt, hogy amikor a területi szerveket, a nemzetipark-igazgatóságokat érintő létszámbővítésre sor kerül, tegye lehetővé, hogy a korábban elbocsátott munkatársak ismét aktív szerepet vállalhassanak hazánk természeti értékeinek megóvásában.

Nem kérünk Öntől pozitív diszkriminációt - tudjuk, hogy Ön a fair play szabályai szerint szokott eljárni (Ön volt az egyetlen olyan miniszter, aki nem automatikusan hosszabbította meg a felelős felsővezetői gárda 6 évre szóló kinevezését), csak azt kérjük, hogy a minisztériumára nehezedő takarékossági követelményeket is figyelembe véve létszámfejlesztési programja során vizsgálja meg az alábbiakat.

Az átgondolatlan és szakmai szempontokat mellőző elbocsátások miatt hivatásuktól megfosztott munkatársak - köztük ezen levél aláírói - évek óta dolgoztak az ország különböző nemzetipark-igazgatóságain. Ismerik a rájuk bízott területeket, kapcsolatokat építettek ki a gazdálkodókkal, társhatóságokkal, önkormányzatokkal és a civil szervezek képviselőivel, emellett szakmai alkalmasságukat köztisztviselői minősítéseik is igazolják. Az elbocsátott szakembereknek a köztisztviselői jogálláshoz nélkülözhetetlen közigazgatási alapvizsga (többüknek szakvizsga) is rendelkezésükre áll. A Természetvédelmi Őrszolgálat volt tagjai természetvédelmi őri vizsgával és maroklőfegyver-ismereti vizsgával is rendelkeznek.

Az állami természetvédelemben 2005 óta három központi létszám-leépítési hullámban elbocsátott szakemberek (a természetvédelmi őrszolgálat tagjai, valamint természetvédelmi felügyelők, szakreferensek) közül az Ön hívó szavára jelen pillanatban is többen azonnal "hadba állnának" a természeti értékek megóvása érdekében.

Tisztelettel kérjük a Miniszter Urat, hogy levelünk tartalmának érdemi kivizsgálásával és megválaszolásával ne a természet- és környezetmegőrzési szakállamtitkárt bízza meg, mivel az aláírók mindannyian tisztában vannak azzal, hogy a hazai természetvédelem drasztikus és következetes leépítésének folyamatában Haraszthy László személyi felelőssége és elfogultsága vitathatatlan.

Várjuk megtisztelő válaszát.
2007. december 19.

Természetvédő üdvözlettel:

Blaskovits Zoltán volt természetvédelmi őr, DDNPI
Filotás Zoltán volt szakreferens, KNPI
Papp Attila volt szakreferens, DDNPI
Siklósi Máté volt természetvédelmi őr, DDNPI
Tóth István Zsolt volt természetvédelmi őr, DDNPI

greenfo - Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szereti a cigány a Szilveszter
  2007-12-31 11:11:48, hétfő
 
  Szereti a cigány a Szilvesztert

2007. december 31. 10:45
HunHír.Hu

A bűnözők nincsenek tekintettel az ünnepekre, éppen ezért az esztendő utolsó napján is elkél a figyelem. Még a legnagyobb otthoni bulik miatt sem tanácsos elfeledkezni az ajtók bezárásáról, hiszen éppen erre bazírozhatnak a tolvajok.


Jellemzően élelmiszereket, dohányárut és italokat loptak el a besurranók az utóbbi napokban, és még az sem zavarta őket, ha a tulajdonos is a lakásban aludt. Vasárnapra virradó éjszaka például ily módon egy pécsi lakásba hatoltak be, ahonnan egy pénzt is tartalmazó táskát, valamint egy körfűrészt loptak el.

bama.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bin Laden tényszerűen olajlopá
  2007-12-31 11:10:12, hétfő
 
  Bin Laden tényszerűen olajlopással vádolja az USA-t
2007-12-30. 23:28

Oszama bin Laden az al-Kaida hálózat vezetője interneten publikált hangüzenetében felszólította az iraki szunnitákat, ne csatlakozzanak az amerikai zsoldban harcoló hazaárulókhoz, se egy esetleges amerikai irányítású iraki egység-bábkormányhoz. A sejk megerősítette: a bagdadi bábkormány az iraki olaj ellopásában segédkezik az Egyesült Államoknak.

A vezető utalt egy kollaboráns vezető sorsára, aki amerikai zsoldba lépett, de likvidálták.

Oszama bin Laden emellett azt ígérte, hogy a szent háborút kiterjesztik Palesztinára is, hogy elkergessék a zsidó megszállókat, illetve bírálta a Washingtonnal kollaboráló szaúd-arábiai rezsimet.

A hangfelvétel valódisága azonban, mint minden hasonló esetben, nem bizonyított.

Kuruc.info - al-Dzsazíra - nemzetközi hírügynökségek nyomán


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyönyörködteti az SZDSZ-t Sóly
  2007-12-31 11:09:30, hétfő
 
  Gyönyörködteti az SZDSZ-t Sólyom indoklása
2007-12-31. 10:48

Erős rendőri túlbiztosítás mellett nyitotta meg népszavazási kampányát a Szabad Demokraták Szövetsége a Nyugati téren. Az üzenet meglehetősen egyszerű: nemet kell mondani a vizitdíj, a korházi napidíj, és a tandíj eltörlésére. A reform jó, az ellenzék rossz. Sólyom László jó, mert hiányolta a nagyobb verseny az egészségbiztosításban.

Három hungarofób senki, Wittinghoff Tamás, Léderer András és Szabadai Viktor egyként tett hitet a "reformok" szükségessége mellett, miközben leleplezte az SZDSZ népszavazási kampányra készített plakátját. A plakát, s így vélhetően a népszavazási kampány fő motívuma is: a "mondj nemet" (ehhez különösen értenek, lásd 2004. december 5. - a szerk.). Mármint a Fidesz népszavazási kérdéseire, vagyis a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj eltörlésére.

- 2008. a hazugságok leleplezésének éve lesz - fogalmazott Wittinghoff Tamás. Az SZDSZ ügyvivői testületének tagja szerint Sólyom László minapi döntésével - amivel is megfontolásra visszaküldte a Parlamentnek az egészségbiztosítási törvényt - nem csúszik majd annak bevezetése. Ráadásul a köztársasági elnök - szabad demokrata értelmezés szerint - a nagyobb verseny híve, s ők pont ezt akarták.

Wittinghoff szavaira hagyatkozva a tandíj is olyan kérdés, aminek eltörlésére nemet kell mondani. Léderer egyenesen örült is neki, elvégre így egyre több magyar adja majd át helyét az SZDSZ zsidainak. Az Új generáció elnöke szerint ugyanis a fejlesztési részhozzájárulás hozzásegít ahhoz, hogy a felsőfokú intézményekről versenyképes tudással kerüljenek ki a hallgatók. Sőt. A szegény rétegeket sem vágja majd el a továbbtanulástól. Léderer szerint ugyanis a szegények már az egyes egyetemeken bevezetett több tízezer forintra rúgó beiratkozási díjat sem tudják kifizetni.
(Stop - Kuruc.info)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas tömeg Madridban a ker
  2007-12-31 11:08:21, hétfő
 
  Hatalmas tömeg Madridban a keresztény család védelmében
2007. december 30., 15:30 fidesz.hu

Hatalmas tömeg, egyes hírek szerint több tízezer, más források szerint több százezer ember gyűlt össze vasárnap a spanyol fővárosban a madridi érsekség által szervezett tömegmegmozduláson a keresztény családi értékek védelmében.

XVI. Benedek pápa a Vatikánból a vasárnap déli úrangyala imádság során élőben szólt a madridi tömeghez a téren elhelyezett hatalmas kivetítőkön keresztül. A katolikus egyházfő spanyolul köszöntötte az egybegyűlteket, és hangsúlyozta: "érdemes a család, a házasság és Isten legértékesebb teremtménye, az emberi lény érdekében fáradozni". XVI. Benedek arra biztatta az embereket, hogy az emberi életnek méltóságot adó morális értékek tiszteletben tartásával neveljék fel gyermekeiket. A pápa kiemelte: "a család alapját a férfi és a nő felbonthatatlan szövetsége képezi, az a kiváltságos környezet, amelyben az emberi élet létrejön és védelmet talál kezdetétől fogva egészen természetes végéig".

A katolikus egyház több alkalommal bírálta José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök kormányát a melegházasságok elismeréséért és a válások megkönnyítéséért. "Egy olyan társadalomban, ahol a válások száma ugrásszerűen megnőtt, és szinte meghaladja a házasságok számát, súlyos helyzet állt elő, és ez késztet minket arra, hogy nyilvános állásfoglalást tegyünk" - mondta Antonio Maria Rouco Varela madridi érsek az ABC konzervatív napilap vasárnapi számában megjelent interjúban.

A madridi rendőrség és a belügyminisztérium jelezte, hogy nem fog adatokat közölni arról, hányan vettek részt a vasárnapi tömegmegmozduláson, amelyre Spanyolország minden részéből érkeztek családok. A hatalmas tömeg a Plaza de Colon nevű központi téren gyűlt össze, és a részvevők megtöltötték a környező utcákat is.
(MTI)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/103 oldal   Bejegyzések száma: 1029 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.