Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Rákóczi karácsonyi üzenete vol
  2007-12-25 10:54:40, kedd
 
  Rákóczi karácsonyi üzenete volt

2007. december 25. 10:45
HunHír.Hu

Emlékezzünk meg egy több mint 290 esztendővel ezelőtti karácsonyról. A fontainebleau-i erdőben, a grosbois-i kamalduli keresztesek kolostorában 1716. december 24-én kezdett hozzá II. Rákóczi Ferenc a Vallomások megírásához.

,,Igazságos voltam, mivel természetszerűleg borzadtam az igazságtalanságtól; nem vágyakoztam semmire azért, nem kívántam semmit, hogy az igazi nemeslelkűség tükrét lássák bennem; a kincset megvetettem, a szűkölködőket felsegítettem..." — olvashatjuk a II. könyvben ezt a karácsonyi hangulathoz is illő üzenetet.

sonline nyomán



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akadály nélkül áramlik a globa
  2007-12-25 10:52:40, kedd
 
  Akadály nélkül áramlik a globalizmus!


2007.12.22.

Megtörtént! Hazánk északi és nyugati határainál eltűntek a sorompók . Ünnepi beszédek, tűzijátékok, pezsgő bontások közepette, szerelték le a határőr bódékat és sorompókat, hogy dec.21-től megállás nélkül áramolhasson a globális tőke Magyarországra.

Mielőtt bárkit is hurrá hangulat kerítene hatalmába, gondolkodjon el a tényen, hogy amíg az említett szakaszokon kényelmesen áthajthatunk, addig a déli és keleti részeken szigorított ellenőrzés mellett jöhetnek elszakított testvéreink a csonkahazába.
A hegyeshalmi átkelőnél mondott beszédet a bandavezér Gy.F. is. Nem volt fütty, bekiabálás mivel csak a túlnyomórészt balos média képviseltette magát. A hazafiak azonban itt is jelen voltak csendben, de hatáskeltően egy transzparenst feszítettek ki, amelyre a következő szöveg volt írva: ,,Terror of the State!!! Hungary" vagyis Magyarország a terror állama!
Persze egyből kapva kapott a szoclib média az alkalmon és nem a ,,főnök" beszédére voltak kíváncsiak, hanem a ,,sztori van fiúk" felkiáltással a mintegy őt-hat főből álló ifjú hazafiak kerültek a kamerák és fényképezőgépek fókuszába.
Záró akkordként elénekelték az Örömódát, majd a ,,gengszter vezér" golyóálló autójával sietősen távozott a helyszínről, megnyugodva, hogy legalább most az egyszer nem zavarták meg fennkölt beszédét a ,,fasiszták".

Várhelyi Elemér

http://fusz.hu/node/7593
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az európai elit fél a néphatal
  2007-12-25 10:49:48, kedd
 
  Az európai elit fél a néphatalomtól és a demokráciától
2007-12-24. 17:38:04

Az üres papírt írták alá?

Esko Seppänen, a finn Baloldali Szövetség EU-képviselője szerint a mostani úgynevezett lisszaboni egyezménynek a 2007. december 13-ikai aláírásával ,,a régi hagyományok folytatódtak": ,,az egyezmény aláírói (most) sem tudták, mit csinálnak. Akárcsak 50 évvel korábban, amikor az EU korábbi szervezetének, az EEC-nek az alapszerződését, a Római Egyezményt írták alá (ls. az alábbi kép): az akkori államfők (ugyanis akkor is) egy üres papírhalmazra tették rá névjegyüket, az egyezmény szövegét csak később csatolták az aláírásokhoz."

A régi hagyomány tehát folytatódott - írja Seppänen -, hiszen ,,amit jóváhagytak, az nem létezik! Nem volt kész az a szöveg, amit felújított egyezménynek neveznek, mely azonban a valóságban egy új, szövetségi államformát jelentő EU-nak az alkotmánya.

Amit a pártbizottság (politbyro) jóváhagyott" - folytatja a baloldali szerző - ,,az egy 288 oldalas zavaros tákolmány tele új cikkelyekkel, régi módosítási javaslatokkal, valamint különböző jegyzőkönyvekkel, nyilatkozatokkal és lábjegyzetekkel. A kész csomagban 3000 oldalnyi szövegmassza lesz majd, melynek nyilvánvaló de kimondatlan célja elősegíteni az Európai Egyesült Államok szövetségi állami «prodzsektjét»."

(...)

,,Az EU-ban ugyanis demokráciának nevezik azt, amikor 27 ember dönt egy olyan szövegről, mely nem létezik, de amely szerint fél milliárd embernek kell majd berendeznie saját életét."

(...)

,,A néphatalom (ezzel szemben) az volna, ha az EU alkotmányáról kikérdeznék a népek véleményét - netán megengednék, hogy arról dönthessen."

A döntéshozók azért nem nevezik a leendő 3000 oldalnyi alkotmányt alkotmánynak, mert ha ezt tennék, akkor több országban is népszavazást kellene róla tartani. A politikai elit azonban nem akar népszavazásokat, mert az azzal a veszéllyel jár, hogy az előterjesztést elvetik.

Finnországról szólva Seppänen nem kevesebbet állít, mint hogy az ország politikai elitje olyan pórázon jár, melynek a túlsó végén a ,,brüszkik" (< Brüsszel + ruszki, eredetiben: bryssät < Brysseli + ryssät, a ford.) vannak. Ez az elit saját népétől fél, s erre meg is van az oka. A közvéleménykutatások szerint ugyanis a finnek több mint kétharmada (65%-a) népszavazást akarna az alapokmányról. A népszavazást akarók száma pedig éppen a Finn Baloldali Szövetség híveinek a körében a legmagasabb: 85%.

a Jobbik balti-finn szakértője, Helsinki


Forrás: http://www.eskoseppanen.net/index.php?option=com_content&task=view&id=284 &Itemid=84


[Forrás: http://jobbikgodollo.extra.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1 29&Itemid=1]


http://nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=1&HirID=28797
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Czakó István: Kirekesztő állam
  2007-12-25 10:48:06, kedd
 
  Czakó István: Kirekesztő államelnökünk van! Hajrá ,,ÚNIÓ"


2007.12.23.

Döbbenettel figyelem a politikai maffia (elit?) viselkedését.
Döbbenettel, mert ma Magyarországon mindenkinek vannak jogai, csak a magyar embereknek, honfitársaimnak nincs!

Elüvölti magát egy kisebbségi, hogy fél, mert a Magyar Gárda felvonul egy ünnepségen, s máris mindenki félelemkeltésről acsarkodik.

Ott voltam az Érpatakon tartott rendezvényen. Árpád-évi záró ünnepségre mentünk, s a gárdások magukkal vittek, mint független újságírót.

A faluba vezető elágazásnál kb. 15 rendőr állított meg bennünket, igazoltattak, csomagtartót vizsgáltak, iratokat vettek el ellenőrzésre, s az egyik buzgómócsing kis rendőr felháborodott, amikor szóvá tettem, hogy nem kellene idegesíteni az embereket. Még neki állt feljebb, pedig szemmel láthatóan arra ment ki a dolog, hogy ne érjünk oda a kezdésre.

A faluban viszont egészen más kép és helyzet fogadott. Körülbelül száz rendőr (közöttük mintegy negyven rohamrendőr - beöltözve) várt bennünket, és ami számomra nagyon kellemes meglepetés volt, hogy bennünket védtek a tüntető kissebségiektől. Mert azok bizony fenyegetőztek! No, meg felhánytorgatták a polgármesternek, hogy elmaradtak a segélyek! Hogy miért, arról a polgármester úr tájékoztatott, tudniillik a helyi kisebbségi vezető nem tud elszámolni egy millió forintnyi támogatással, amit a község adott nekik.

Ezek mellett hallom, hogy köztársasági elnökünk nem fogadta a Magyar Gárda vezetőit. Fogadta a cigány kisebbségi vezetőt, fogad mindenkit, de a Magyar Gárda vezetőit nem! Mindezt teszi az az államelnök, aki a diszkrimináció ellenességről beszél!

Mindenki védheti jogait Magyarországon, csak a magyar nem! A kínainak is több joga van országunkban, mint nekünk, magyaroknak. Mi történik ebben az országban? Állandóan félelemről acsarkodnak egyes nagyszájú tekergők, miközben éppen a magát magyarnak vallónak kell lassacskán igazán félnie.

Honfitársaim!

Politikai maffia uralkodik rajtunk. A liszaboni szerződésnek nevezett gyalázatot egyedül a Keresztény Demokrata Néppárt nem szavazta meg! Mert nem adhatták nevüket olyan anyaghoz, amit el sem tudtak olvasni. Kovász kell a hazai politikai életbe, hogy a romlandó kipucolódjon!

Most, karácsony közeledtével gondoljunk felelősséggel Krisztus második eljövetelére!

"És íme, eljövök hamar: boldog, aki megtartja e könyv prófétai igéit.

Én, János, hallottam és láttam ezeket, és amikor hallottam és láttam, leborultam az angyal lába előtt, hogy imádjam őt, aki megmutatta nekem ezeket.

De ő így szólt hozzám: "Vigyázz, ne tedd, mert szolgatársad vagyok neked és testvéreidnek, a prófétáknak, és azoknak, akik megtartják e könyv igéit: az Istent imádd!"

És így szólt hozzám: "Ne pecsételd le e könyv prófétai igéit, mert az idő közel van.

Aki gonosz, legyen gonosz ezután is, és aki bűntől szennyes, legyen szennyes ezután is, aki pedig igaz, cselekedjék igazságot ezután is, és aki szent, legyen szent ezután is.

Íme, eljövök hamar, velem van az én jutalmam, és megfizetek mindenkinek a cselekedete szerint.

Én vagyok az Alfa és az Ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég". (Jel 22:7-13)

Államelnökünk és egyes politikusaink már önmaguktól is elhatárolódtak. Szerintem azt sem tudják, kicsodák, hiszen a globális pénztőke talpnyalói lettek! Feladták (ha volt egyáltalán) nemzeti tudatukat, hovatartozásukat. Ez a magatartás országunk szégyene.

Én ott voltam a Gárda rendezvényén. Ott voltak cigány családok is, akik végig hallgatták az egész ünnepséget, és a végén lelkesen tapsoltak, mert megértették, hogy nem ellenük jelent meg a Gárda (és a Nemzeti Őrsereg!), hanem éppen az ő tisztességük érdekében. (Majd ők elintézik belső dolgaikat, remélem, egyre jobban felismerve a valós helyzetet)

Köztársasági elnökünk pedig papol a kölcsönös elfogadásról, toleranciáról (erről is ideje írni pár gondolatot, mert szerintem teljesen félre magyarázzák a toleranciát!), befogadásról, diszkrimináció ellenességről,... miközben ő az egyik legdiszkriminatívabb ember az országban!

Karácsony közeledtével szeretettel köszöntöm minden becsületes, tisztességben élő cigány és bárminemű honfitársamat! ISTEN ÁLDJA MAGYARORSZÁGOT!

Áldott, szeretetteljes Karácsonyt, és Békés, Boldogabb Új Esztendőt kívánok minden honfitársamnak.

Czakó István, FÚSZ, 2007.12.23.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőkésmentes Néppártot szeretné
  2007-12-25 10:44:49, kedd
 
  Tőkésmentes Néppártot szeretnének Szekus Béláék is
2007-12-24. 10:45

,,Szekusmódszerekkel és félretájékoztató lobbival" igyekeznek megakadályozni Tőkés László felvételét az Európai Néppárt (EPP) frakciójába a Demokrata Párt (PD) EP-képviselői - mondta pénteken Szilágyi Zsolt, a püspök kabinetfőnöke.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) alelnöke évértékelő nagyváradi sajtótájékoztatóján közölte: a PD-s képviselők ,,nagyon mocskos lobbit" folytattak Tőkés László ellen, rágalmazó információkat terjesztettek róla, többek között azt, hogy a kampányban Tőkés Erdély elszakítása mellett kardoskodott. (Ez sajnos valóban nem igaz, az viszont szomorú, hogyha Tőkés kabinetfőnöke szerint rágalomnak minősül, ha azt állítják valakiről: az ország területi egységének a helyreállításán fáradozik - a szerk.)

,,Ez hazugság, amit Tőkés László politikai programja is bizonyít" - jelentette ki Szilágyi. Ezzel szemben Petru Filip EP-képviselő, a PD alelnöke a Mediafax hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a javaslat, miszerint ne fogadják be a püspököt az EPP-frakcióba, nem tőlük származik. ,,A Demokrata Párt, a Liberális Demokrata Párt és az RMDSZ titkos szavazással döntötte el: azt javasolja a néppárti frakciónak, hogy ne fogadja be soraiba Tőkés Lászlót" - mondta Filip.


Erről januárban születik végleges döntés, közölte Szilágyi. Az EMNT-alelnök amúgy sikeresnek nevezte a szervezet idei tevékenységét. Kifejtette: Tőkésnek az EP-be való bejutása bebizonyította, hogy az erdélyi magyarság sokszínű, így az RMDSZ nem tarthatja fenn magának a jogot, hogy egyedül képviselje. Mint mondta, készülnek az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum összehívására, amelyen a 2008-as helyhatósági választásokon való részvételről tárgyalnak majd.

(Kuruc.info - Krónika)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lelketlen gazdagok ellen eme
  2007-12-25 10:43:30, kedd
 
  A lelketlen gazdagok ellen emelte fel szavát a pápa
2007-12-25. 08:36

XVI Benedek pápa karácsonyi szentbeszédében az önzés és a környezetrombolás ellen emelte föl szavát kedden az éjféli misén, amelyet a Szent Péter Bazilikában celebrált.

Mint a katolikus egyházfő fogalmazott: "az ember annyira elfoglalt önmagával, oly gyorsan akar minden teret és időt magának, hogy másokra már nem is marad ideje". A pápa egyúttal Jézus születéstörténetének azon részletére is emlékeztetett, amikor a fogadóban nem adtak helyet a gyermeknek.

Az egyházfő kiemelte, hogy "minél gazdagabbak az emberek, annál inkább önmagukkal töltik ki a helyet, nem hagyva másoknak belőle". A német származású egyházfő olaszul beszélt a Bazilikában összegyűlt több ezer hívő előtt, valamint a tévékészülékek előtt ülőknek.

A pápa a környezetszennyezéssel kapcsolatban föltette a kérdést, hogy vajon mit szólna Jézus, ha látná "a világ jelenlegi állapotát, az energiapazarlást, az önző és gondatlan fecsérlést".

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ügynököt kaptunk karácsonyra a
  2007-12-25 10:42:04, kedd
 
  Ügynököt kaptunk karácsonyra a Pártkeltétől
2007-12-25. 08:45

Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) számára érthetetlen, hogy a Magyar Televízió közszolgálati műsora, a Nap-kelte miért erőltette Szabó István filmrendező szerepeltetését karácsonykor, a szeretet napjának reggelén.

Különösen a meghívás indoka volt vitatható, hiszen az igaz barátságról való elmélkedésre nem az a legalkalmasabb, aki Képesi Endre művésznéven egykoron jelentéseket irt főiskolai társairól, akkori barátairól.


Budapest, 2007. december 24.
dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-'56 elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elgondolkodtató Magyarország s
  2007-12-25 10:40:10, kedd
 
  Elgondolkodtató Magyarország sorsa


Évek óta vitatkozom olyan emberekkel, akik bizonyitásként hivatkozni szoktak a mások által leirt, vagy elhangzott véleményekre.



A mindenkori kérdésem az volt, hogy a személy mit fog tenni, ha a leirtakban, vagy elhangzottakban megtörtént tévedésekért később elnézést kérnek, vagy bizonyitható lesz a félrevezetés? Akkor talán hiba volt a vitában is? Azt még senki nem vallotta be, hogy neki nincs saját esze-feje, amit éppenséggel használt volna, hanem más véleményét hangoztatta.

Ez történik nagyban kishazánkban, mert a szavazó polgárok nem akarnak, vagy nem tudnak gondolkodni.
Gyurbán vezetéssel tökéletes, mindenpárti koalició (maffia) működik !!!!!!!!!

Nem tévedek:
Orbán bezavarta a magyarságot az EU-ba és a NATO-ba. Miért????????????
2002. Orbán bukott először, de nem számoltatja újra a szavazatokat. Miért???????? (2002. foci-világbajnokság Japánban.)
2006. Orbán az utolsó - de már akkor vesztett - pillanatban inkább lemond a miniszterelnökségről, odadobná a nemzetet Dávid Ibolyának, Orbán bukott másodszor is.Miért????????????
Orbán bukott hamadszor, amikor 2006-ban nem áll a biztos nyeréshez, mert nem vonult ki a parlamentből a többi, hozzátartozó fifikáss-fideszessel egyetemben, a gyurcsányi hazugság ellen. Miért????????

És időközben az EU is oda-vissza bukdácsol, és senki, de senki, Orbán sem magyarázza meg a tévedését, mert szükségtelennek tartja, hogy a szavazó-polgárok pontos felvilágositát kapjanak. Még éppen az hiányozna neki, mert akkor lőttek a megélhetési politikusi gázsijának, amivel időszakos fellépéseit-ballépéseit jutalmazzák a csóró adófizetők pénzéből. (A nem csórók - csoórik nem fizetnek adót, arra mindenkor megvan nekik az alagút). Szemmel láthatóan Orbán az, aki biztositja a jelenlegi kormány aljas cselekedeteit, a mindenkori együttműködésével. Kell e továbbra is asszisztálni azoknak, akik amúgy sem akarnak tenni? Igy is, úgy is, ők megkapják a pénzüket, de ha Magyarországot sikerül kiárusítani a teljes hozzájárulásukkal , akkor esetleg még több is jut nekik!
Senki ne álmodjon arról, hogy ők a hazaszeretetből, és nem a pénzből léteznek!
A kérdés ott van: miért fontosabb az EU a Fidesznek, mint Magyarország sorsa?

Eddig sem, és ezután sem lesznek képesek időközbeni szavazásokkal kormányt buktatni! Ezek csupán felesleges, de annál költségesebb nemzeti kiadások! És a FIDESZ, mintha nem is lenne, már nem számit! Ugyan van, de minek? Fogatlan oroszlán! A körülötte lévő maroknyi papagáj már igen csak erőtlenül csacsog-fecseg! A megkérdezettek 24 %-a támogatja a FIDESZT. Hol van 76 % magyar, azt hová tette a FIDESZ? Nem kellene ezen elgondolkodni?

Ezennel megkérem a 24%-ot, hogy ne is menjen el szavazni a jövőben, mert ennyi szavazat nem elég egy nemzet vezetésére, de ellenzéknek sem elég! Bojkottal mindent el lehet érni! És nem kell a sokszor bukott Orbán, aki már éppen eleget bukott ahhoz, hogy menesztve legyen! A világtörténelem során kevés az olyan politikus, aki ennyi szégyenteljes bukás után még ragaszkodott volna poziciójához.

A jobboldali pártoknak kell az összefogásukból egy olyan erőt létrehozni, hogy az megfeleljen nemzetünk elvárásainak. Nem igaz, hogy 10 millióból nincs egy, aki képes lenne a nemzet vezetésére! Hanem elsősorban azokat kell eltávolítani, akik ezt minden erővel akadályozzák. Azok pedig nem mások, mint akik ma, a Parlamentünket bitorolják.

Ferenczy Zsuzsa
Melbourne

Hogy a gyurcsányit nem szidtam annak az az oka, hogy az naponta lejártja magát nélkülem is.


Felvidéki Polgár Info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keresztre feszítették a kis Jé
  2007-12-25 10:38:39, kedd
 
  Keresztre feszítették a kis Jézust

2007-12-24 22:52 Barikád.hu

Egy amerikai kisvárosban a karácsonyi piac díszletéül szolgáló kis Jézus bábut ismeretlenek kiszedtek a jászolából és felszögezték egy közeli fakeresztre. Alá festékszóróval a következő feliratot fújták: ,,Halál a keresztényekre!". A terület biztonsági ellenőrzéséért felelős cég a saját - a nyilvánosság számára nem bemutatott -felvételeire hivatkozva cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint az elkövetők a közeli zsidó fitalokból álló klub tagjai lettek volna.

Karácsonykor egyébként egyre gyakrabban kerülnek szembe egymással a nyugati világ keresztény és zsidó vallású ünneplői, legtöbbször az ünnepeket üdvözlő díszletek okán. Ettől függetlenül a mostani eset mögött nem biztos, hogy zsidók állnak, hiszen ezt senki nem bizonyította hitelt érdemlően.

Amennyiben még is így lenne az sem a zsidók, mint kollektíva hibája, hanem néhány bizonyára ittas állapotban lévő ifjú önálló cselekedete. Ez következhetett abból is, hogy a többségi társadalom nagyfokú karácsonyi készülődését látván, az izraeliták kirekesztve érezhetik magukat. A kirekesztés pedig frusztrációt és félelmet szül...

Tavaly Bogomilsky rabbi Mitchell Stein-t, a repülőtéren dolgozó egyik hittársát beküldte Mark Reis igazgatóhoz, hogy a zsidók azt szeretnék, ha decemberben a nemzetközi érkezési oldal fogadócsarnokában egy hatalmas gyertyatartót állítanának fel. Később, miután a repülőtér ünnepi feldíszítési terve elkészült, a rabbi küldötte már azonos számú és méretű gyertyatartókat követelt mindenhova, ahol karácsonyfa áll. Bogomilsky rabbi a nyomaték kedvéért levelet íratott Harvey Grad ügyvéddel, aki nem teljesítés esetén azonnali bírósági perrel fenyegette meg az egész Port of Seattle Commission-t. (Ehhez a város önkormányzatának tulajdonában álló céghez tartozik minden Seattle-ben található kikötő és repülőtér). Reis főnöke, John Creighton, a Port of Seattle Commission vezetője helytelennek találta az agresszív és fenyegető módon előadott "kérést", ezért válaszlevelében - a liberális nyugati parton az ilyen témákban teljesen szokatlan határozottsággal - megtagadta a rabbi követelését, és a többi vallás képviselőjének bejelentkezése előtt, a felháborodás csillapítása valamint a fizikai összecsapások elkerülése végett péntekről szombatra virradó éjszaka összegyűjtette a repülőtér területéről a karácsonyfákat. Az ügy bekerült a napi hírek közé és utána országszerte egész hétvégén keresztül, a húsz centi vastag és több kilós vasárnapi újságoktól kezdve a délutáni televíziós csevegő műsorokon át az esti hírösszefoglalókig mindenki ezzel a témával foglalkozott. Beindult a faxok, e-mailek és levelek áradata is: a levélírók Creighton döntését 99,9 százalékban (a baloldali helyi újság, The Seattle Times adata) helyénvalónak és jogosnak ítélték. A Seattle Christmas Tree Story (a Seattle-i karácsonyfa története) hatására keresztény ügyvédek ezrei ajánlották fel szükség esetére az ingyenes munkájukat. Alan Sears, az Alliance Defense Fund, az egyik arizonai ügyvédcsoport vezetője kijelentette, hogy "őszintén szólva röhejes, hogy a keresztény amerikaiaknak kétszer is meg kelljen gondolniuk azt, hogy karácsonyi ünnepeket kívánjanak egymásnak."

Barikád.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kozma Imre: Karácsonyi levél
  2007-12-25 10:36:58, kedd
 
  Kozma Imre: Karácsonyi levél


Ha megengedi Isten, hogy ledőljenek az európai keresztény kultúra és civilizáció falai, amelyeken évszázadok szeretete és tisztelete csüggött, majd feltűnik a romok között a betlehemi Gyermek és a golgotai Krisztus, és kiveszi kezünkből a háborúk és ideológiák fegyvereit, s az ártatlan Isten megváltó szeretetében új életet teremt.



A falak, amelyek évszázadok hitét, keresztény vallásosságát hordozzák, mintha le akarnának omlani, s közben mindig újra és újra feltűnik az éjszaka sötétjében a pólyába takart és a jászolba fektetett Gyermek, hogy elhozza az üdvösséget. Mindazt, amire az emberiségnek szüksége van: az Isten és műve iránti engedelmességet és alázatot, amely legyőzi a világot; a minden vádaskodástól mentes szeretetet; a tökéletes szegénység szabadságát; és a Krisztusban megdicsőülő világ csodáját. Aki mindezt lehetségesnek tartja, az már-már áthidalja a hitetlenség és félelem szakadékát, amelyen túl megszelídülhetnek a ,,farkasok", s egymásnak testvéreivé válhatunk.

Van-e feltétele annak, hogy kapcsolatba kerüljünk a betlehemi, az Egyiptomba száműzött, a Názáretben munkásként dolgozó Jézussal, a vándor apostol Jézussal, aki nem tudja hová lehajtani a fejét, és a keresztre feszített Jézussal? Igen! Ez a tisztes szegénység boldogsága, amely megőriz a gazdagság kísértésétől. Ez az út van megírva az Evangéliumban.

Jézus lehetett volna gazdag, de szegény akart lenni, hogy részt vehessen a szegények egyetemes korlátozottságában; hogy el kelljen viselnie a hiányt; hogy testében érezhesse azt a kegyetlen valóságot, ami a kenyérkereső napszámosokra nehezedik; hogy lelkében szenvedjen a nincstelenek állandó bizonytalanságától.

A mai világ botránkoztatja a szegények lelkét. Óvakodjunk hát a kegyes szavaktól, miközben semmink sem hiányzik, biztonságos lakhelyünk, teli éléskamránk és bankszámlánk van. Ma, amikor az emberiség fele szegény, egyharmada nyomorog vagy az éhhalál fenyegeti, s csak a maradék többi él jólétben, akkor már nem elegendő csupán jótékonykodni és adományozni, hanem arra van szükség, hogy tudjuk elfogadni a bizonytalanságot; vállaljunk olyan helyzeteket, amikor némi aggodalommal kell kérni a mindennapi kenyeret; hogy képesek legyünk méricskélés nélkül adni, javainkat megosztani, és közben nyitva tartjuk lelkünk egén az élő hit ablakát a mindenható Isten gondoskodása felé.

Ha megengedi Isten, hogy ledőljenek az európai keresztény kultúra és civilizáció falai, amelyeken évszázadok szeretete és tisztelete csüggött, majd feltűnik a romok között a betlehemi Gyermek és a golgotai Krisztus (akiben az ég és föld érintkezik), és kiveszi kezünkből a háborúk és ideológiák fegyvereit, s az ártatlan Isten megváltó szeretetében új életet teremt.

Áldott, szent Karácsonyt kívánok, Szent Erzsébet évében, Szent Erzsébet szülőföldjén, aki ,,hatékony tékozlás"-ra biztat bennünket.

Budapest, 2007 Karácsonyán

Kozma Imre OH

irgalmasrendi szerzetes

a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője

Gondola

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.