Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Beleomlott a rámpa a Kossuth téri új betontóba
  2013-06-05 10:45:22, szerda
 
  Beleomlott a rámpa a Kossuth téri új betontóba

Mit kezdjünk a Parlament mellett kialakult mesterséges tóval?

Budapest kivételes természeti adottságaihoz végre a Fidesz is hozzá tudott tenni a mélygarázsnak indult, de a Duna áradása miatt mesterséges tóvá... Tovább...

A víz mára virradóra alámosta a Parlament mellett épülő, a Duna áradása miatt 8 méter vízzel feltöltött mélygarázs földből rakott rámpáját, ami beleszakadt a vízbe. Ez legalább eldönti, hogy az újonnan kialakult Kormány-tavat pontyozásra lesz érdemes használni.

Számítottak rá, hogy a laza földból rakott rámpa, amin a munkagépek elhagyták a gödröt, a feltöltés után összeroskadhat, ami meg is történt. Jó hír ez a Cyprinidae kedvelőinek, a pontyféléknek ugyanis szükségük van iszaprétegre a víz fenekén. A pontyok fő természetes tápláléka az iszapban élő szúnyoglárva. Idén eleve rengeteg a szúnyog a sok eső és az árvizek miatt, ha lepetéznek a tóba, a kormány dörzsölheti a kezét.

Me reggel be tudtunk lesni az építési területre, ahol jól meg tudtuk figyelni, hogy a víz nem egyszerűen szivárog a betontóba, hanem kis vízesések formájában szabályosan zuhog bele. Megkérdeztük miért, azt a választ kaptuk, hogy azért, hogy ne poshadjon meg a tó vize. Ez kódolva arra utalhat, hogy jobb feltételeket akarnak kialakítani az oldottoxigén-junkie pontyoknak.

Ha mégsem horgásztó lesz belőle a végén, akkor az építkezés folytatása előtt kénytelenek lesznek kiszivattyúzni a gödörből az alján megmaradó jó pár köbméter sarat.

A képen jól látszik, hogy a rámpa Kossuth tér felőli oldala szakadt bele a vízbe, de egy keskenyebb rész azért megmaradt belőle. Nem igazán jól látszanak, de a vízesések a Duna felőli oldalon figyelhetők meg.

http://cink.hu/beleomlott-a-rampa-a-kossuth-teri-uj-betontoba-511392092
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai jogfejlődés" - az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint t
  2013-06-05 10:19:53, szerda
 
  2013-06-05. 09:39
"Európai jogfejlődés" - az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint tűrni kellene a fürdőkben csókolózó buzikat

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint hibázott az a budai fürdő, amelyikben "megalázó helyzetbe hoztak egy meleg párt", mely a medencében csókolózott. A házirendben nincs csóktilalom, és "hiába próbáltak a közerkölcsre hivatkozni". Az ügyet bíróság elé viszi az elmarasztalt szolgáltató, szerintük ugyanis az EBH döntése a viselkedési normák fellazulását okozza (és ez így is van).
Ha normális párok csókolóznak, akkor azt a buziknak is engedni kell, hiába van tőle mindenkinek hányingere - így értelmezhető az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egyik friss határozata. A hatóság május 23-i döntésében kimondta, hogy egy budai fürdőben megsértették az egyenlő bánásmód követelményét egy "csókolózó, meleg férfipárral" szemben. A szolgáltatót, vagyis a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt-t marasztalták el. Az érintett "pár" az Indexnek elcsivitelte, hogy a Király Gyógyfürdőről volt szó.
Az EBH elé került eset még 2012. március 5-én történt. A hatósághoz forduló Balaci Adrián, a "pár" egyik tagja szerint a következőképpen: estefelé ölelkeztek és csókolóztak a központi medencében másik három-négy, heteroszexuális párhoz hasonlóan. Egy 60 év körüli vendég odalépett hozzájuk, és durva hangon felszólította őket, hogy hagyják abba. Kijelentette, hogy ez nem egy "buzi hely" (igencsak korrekt módon járva el - a szerk.). A felháborodott férfi ezután elment, és odahívta a személyzetet.
A fürdő dolgozói nem vizsgálták meg az esetet: rögtön arra kérték a fartúrókat, hogy fejezzék be a közerkölcsöt sértő magatartást. Azt mondták nekik, hogy ha nem teszik, el kell hagyniuk a fürdő területét. Eközben a vendég folyamatosan trágárul szidta őket. A "pár" végül a megalázó helyzet miatt elhagyta a fürdőt. Képviseletüket az EBH előtt a Háttér Társaság a Melegekért civil szervezet jogsegélyszolgálata látta el.
A fürdő személyzetéből két segédmunkás és a fürdővezető-helyettes volt ott a jelenetnél. A tanúvallomások ellentmondásosak voltak arról, hogy pontosan mi is történt, mutatott rá az EBH. A panaszosok elbeszélése szerint csupán annyi történt, hogy "szolidan átölelték egymást", és csókolóztak, mint a többi pár is a medencében. A két segédmunkás egyszerre ért a medencéhez, így különböző dolgokat nem láthattak, mégis különböző részletekről számoltak be az EBH előtt. Az egyik szerint egymáson feküdtek, a másik szerint egymás mellett ültek, amikor odaért. Az utoljára érkező fürdőmester is azt állította, hogy egymáson fekvést látott, holott mire ő megjelent, már a vita zajlott.
A fürdő részéről védekezésképp azt próbálták sugallni, hogy úgy tűnt, mintha szexuális aktus zajlott volna. Az EBH-nál azonban ennek nem adtak hitelt. Ezt azzal magyarázták, hogy amennyiben a két "férfi" valóban szexuális aktushoz hasonló cselekményt tanúsít, abban az esetben ez hangzott volna el a panaszt tevő vendég tanúvallomásában is, ő azonban csak csókról beszélt. Ráadásul az EBH szerint ha tényleg ilyesmi történt volna, feltételezhető, hogy akkor nem csak egy vendég tett volna panaszt, hanem többen, mások is.
A személyzetet odahívó vendég egyébként azt mondta, hogy a heteroszexuális párok csókolózása se tetszik neki, de emiatt nem szokott szólni. A fürdő házirendjébe foglalt általános szabályokból nem lehetett arra következtetni, hogy tilos volna a csókolózás, állapította meg az EBH.
A buzikat kell előtérbe helyezni a többség értékítéletével szemben
A fürdő az EBH előtt azzal védekezett, hogy ők kötelesek a vendégek nyugalmát, a közerkölcs érvényesülését biztosítani, ezeket pedig szerintük a "pár" veszélyeztette a magatartásával. Azt állították, hogy a "pár" viselkedése extrém, megbotránkoztató volt, és a többség emberi méltóságát sértette. Saját intézkedésüket szükségszerűnek, elkerülhetetlennek és arányosnak nevezték.
Hivatkoztak arra, hogy a "pár" végül önként elment, ezért szerintük nem is lehet értelmezni a joghátrány mibenlétét. Végül kifejtették, hogy szerintük az egyéni irányultságok kiélésének a terepe kizárólag a magánfürdő lehet, és a panaszos ugyan csak a jogait gyakorolta, de azt szerintük szokatlanul feltűnő és ellenérzést kiváltó módon tette.
Az EBH a döntésekor korábbi alkotmánybírósági határozatokra hivatkozott, valamint nemzetközi emberi jogi egyezményekre, irányelvekre és ajánlásokra. Kitért arra, hogy "az európai jogfejlődésnek köszönhetően a melegek diszkriminációjáról szóló ügyekben a közvéleményben élő erkölcsi megítélés egyre kevésbé játszik szerepet". A közerkölcs fogalmának pontos meghatározása a jogalkalmazó feladata. A közerkölcsöt a jogalkalmazás ma már máshogy definiálja, mint a közvélemény, a kisebbség jogait védik a többség értékítéletével, "előítéleteivel" szemben.
Bíróság elé viszik az ügyet
Az EBH szerint a történtek zaklatásnak minősülnek, mivel a fürdőben Balaci Adriánékkal szemben "megalázó környezetet alakítottak ki", és ennek kiváltó oka a szexuális irányultságuk volt. (Pedig nem az irányultságuk, hanem a magatartásuk ütközött a közerkölcsbe - a szerk.) Az EBH megtiltotta a jogsértő magatartás jövőbeni tanúsítását. Szankció nem kísérte a döntést, nem szabtak ki bírságot.
Az elmarasztaló határozat ellen fellebbezni nem lehet, de bírósági felülvizsgálatot lehet kérni, erre 30 nap van. A BGYH Zrt. be fog nyújtani ilyen keresetet - közölte a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ. "Mivel bírósági felülvizsgálatot fogunk kérni, nem értünk egyet a határozattal. Megítélésünk szerint az EBH határozata abba az irányba hat, hogy a fürdőbeli közrend, köznyugalom érdekében megkövetelt viselkedési normák fellazulását okozza. A BGYH Zrt. a jövőben is szigorúan ragaszkodni fog ahhoz, hogy közerkölcsöt sértő magatartás ne történhessen a fürdőkben" - írták a sajtó érdeklődősére.
Még azt is elvárnák, hogy bocsánatot kérjenek tőlük
A buzik helyzete iránt különös érdeklődést tanúsító indexesek megkérdezték azt is, hogy a fővárosi fürdők területén most megengedett-e a csók heteroszexuális párok esetén, illetve "azonos nemű párok" esetén. A válasz ez volt: "A közerkölcsöt sértő magatartás nem megengedett a fürdőben. A mostani esetben is vendégpanaszt követően történt meg az intézkedés, hiszen nem egy egyszerű csókról volt szó, hanem közerkölcsöt sértő magatartásról."
Balaci Adrián és "társa", Dávid most Svédországban tartózkodnak. Az eset akkor történt, mikor pihenni voltak Magyarországon. A történtek "rossz érzést hagytak bennük maguk után". "Teljesen tönkretette a nyaralásunkat" - sajnáltatta magát az egyik ratyi. Azóta nem jártak ebben a fürdőben. Elpanaszolták: bocsánatot a mai napig nem kértek tőlük a történtekért. Az EBH eljárása alatt úgy érezték, mintha a fürdő nem is igazán értette volna a panaszukat, mintha meglepődtek volna azon, hogy valaki szóvá teszi: elfogadhatatlan a buzizás.
"A szolgáltatóknak természetesen joguk van magatartási szabályokat előírni a vendégek számára, de azt nem tehetik meg, hogy más szabályokat állapítsanak meg, vagy a szabályokat szelektíven alkalmazzák az azonos nemű párok esetében" - kommentálta az ügyet Dombos Tamás, a Háttér Jogsegélyszolgálat munkatársa. Szerinte ez az eset csak "a jéghegy csúcsa", jogsegélyszolgálatunkhoz tucatszámra érkeznek hasonló bejelentések, csak azok miatt nem indul jogi eljárás. Dombos szerint ez az eset megmutatta, hogy "igenis érdemes az ilyen sérelmek kapcsán a jog eszközeivel is fellépni."
(Index korrigálva)
Frissítés: Olvasónk tömör megjegyzése: "Ez a Balaci egy tetves provokátor":

További részletek: http://kuruc.info/r/2/113175/#ixzz2VKOV56Rd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fiatalember odamegy egy lányhoz a diszkóban, és azt kérdez
  2013-06-05 09:48:15, szerda
 
  A fiatalember odamegy egy lányhoz a diszkóban, és azt kérdezi:
- Mondták már neked, hogy jól nézel ki?
- Igen, már többen is.
- Hát akkor jól becsaptak...... ........... ........... .....
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A megszokottnál is nagyobb lesz a zsidókoncentráció vasárnap
  2013-06-05 09:33:21, szerda
 
  2013-06-05. 08:58
A megszokottnál is nagyobb lesz a zsidókoncentráció vasárnap a Kazinczy utcában

Az MTI az alábbi hírt tartotta fontosnak közzétenni:
Rekord hosszúságú kóser szendvics, maceszgombóc-készítő verseny, filmvetítés és zsinagógalátogatás is várja az érdeklődőket vasárnap a Zsidó Kulturális és Gasztronómiai Utcafesztiválon a budapesti Kazinczy utcában. A sütiverseny után íme újabb ízelítő a programból.
A szervezők tájékoztatása szerint az Elektrotechnikai Múzeum udvarán felállított gyerekszínpadon Szalóki Ági családi koncertjével indul a program, majd a Batyu színház előadása, tombola, szörpivó- és palacsintaevő-verseny következik
A zenei színpadon fellép többek között a Jazzrael, a Klezmerész és Jónás Vera. Polyák Lilla, a Madách Színház énekesnője a Lauder Javne diákjaiból alakult Z'mirim gyerekzenekar kíséretével a zsidó kultúrához köthető musicalekből ad elő.
Neves kóser éttermek is versengenek egymással a gasztroszínpadon, ahol az érdeklődők Hegyi Barbara színésznővel is közösen főzhetnek. Egy olyan Guinness-rekordkísérlet is szerepel a programban, amelyben a világ leghosszabb kóser szendvicsét készítik el.
Lesz jótékonysági futóverseny, valamint óriás csocsó, sakk, dáma, malom és amőba. Aki pedig tud egy jó zsidó viccet, azt vendégül látják egy kóser kisfröccsre, gránátalmafröccsre vagy pogácsára.
Zsidó vonatkozású korai és kortárs, magyar és amerikai filmek legviccesebb pillanataiból készült válogatás lesz látható a mozi sátorban. A minitúra keretében riksával látogathatják meg az érdeklődők a Rumbach Sebestyén, a Kazinczy és a Dohány utcai zsinagógát.
A kibucok kicsinyített másában a gyerekek játékos, szórakoztató formában ismerkedhetnek meg az izraeli kibucok életével. A kirakodóvásáron az ékszerektől a könyveken át a hennáig, a flódnitól a sóleten át a humuszig mindenféle és fajta zsidó portéka kerül a pultokra.
A Kazinczy utcában, az egykori Kereszt utcában annak idején kóser húsüzemek, éttermek, rézüzemek, kártyafestő műhelyek és kávéházak sorakoztak.

További részletek: http://kuruc.info/r/1/113206/#ixzz2VK6U5sW0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bilderberg-csoport: 15 perc hazánkról
  2013-06-05 09:05:19, szerda
 
  Bilderberg-csoport: 15 perc hazánkról
Magyar Nemzet

2013. június 05., szerda 05:24

Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, alapjogokért felelős uniós biztos - szóvivője, Mina Andreeva útján - kedden elismerte: José Manuel Barroso bizottsági elnök mellett ő is részt vesz az angliai Hertfordshire-ben csütörtökön kezdődő és június 9-ig tartó, szigorúan zárt körű Bilderberg-konferencián.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!
0

Április 17-én egyébként egy olasz bizottsági tisztségviselő ezt az információt már megosztotta a Magyar Nemzettel, ám a lap akkori érdeklődésére Viviane Reding szóvivője még azt állította: ,,erről nincs információm, és most hallok róla először".

Mint ismeretes, a Bilderberg-csoport befolyásos személyekből - tudósokból, médiaszemélyiségekből, politikusokból, illetve üzletemberekből - álló, zárt körű társaság. Nevét egy holland szállodáról kapta, ahol először tartották meg a gyűlésüket 1954-ben. A csoport azóta minden esztendőben tanácskozik - ez csupán egyszer, 1976-ban maradt el - szigorúan zárt ajtók és maximális védelem mellett. A Bilderberg-csoport találkozóját minden évben május végén, valamivel a G8-ak összejövetele előtt tartják; témáik titkosak, nem adnak ki közleményt az eszmecserékről.

(Lovas István)

Részletek a szerdai Magyar Nemzetben

http://mno.hu/magyar_nemzet_k_ulf/bilderberg-csoport-15-perc-hazankrol-1165128
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A falu, ahol már győzött az agrárforradalom
  2013-06-05 08:05:56, szerda
 
  A falu, ahol már győzött az agrárforradalom

2012-02-01 09:07


Rozsály - Hiába élnek a hajdú-biharinál is elmaradottabb régióban, kitörtek a kilátástalanságból, és a válság helyett fejlődésben vannak. Megoldották a cigánykérdést, egyre függetlenebbé válnak, és nem hisznek a leminősítésekben. Kapára, kaszára, magyar!

A falu, ahol már győzött az agrárforradalom
Közösségi kenyérsütés


Létezik ma Magyarországon olyan település, ahol nem az égbeszökő benzin- és gázárakon, a forint elképesztő kilengésein, a megszűnő munkahelyeken vagy a cigánykérdésen kell agyalniuk az embereknek. A túlélés helyett a fejlődés ad témát a helyieknek, az elszigetelődés helyett pedig az egymás felé fordulás kap teret. A debreceni agrárforradalommal közeli rokonságot mutató történet éppen a legreménytelenebbnek minősített északkeleti régióban zajlik. A miénkkel szomszédos megyében levő Rozsály polgármestere biciklivel jár, nem hisz a leminősítésekben, és pontosan azt végzi, amivel megbízták: minden erejével a szatmári falu előrelépéséért dolgozik. Eszközei egyszerűek, világosak és hatékonyak, eredményei pedig az egész országnak követendő példát mutatnak!

90 hektár helyre tud tenni egy falut

,,Itt minden arról szól, hogy a falut egyben tudjuk tartani"- foglalta össze a Cívishírnek a lényeget a 800 lelkes települést 2006 óta irányító Sztolyka Zoltán. ,,Ezért működnek az intézményeink, de ezért van a rengeteg közösségépítő, hagyományőrző és sportprogram, én például nemsoká indulok röplabdaedzésre."


Sztolyka Zoltán


Hogy a megfogalmazott cél teljesüljön, az évszázadokon át jól működő, az utóbbi időben mégis kiiktatott szemlélethez tértek vissza. ,,Mindennek az alapja a falu tulajdonában levő 90 hektáros földterület, amit annak idején a tsz felbomlásakor sikerült megőrizni." Az önkormányzati földeken elsősorban takarmánygabonát termesztenek, de van a falunak gyümölcsöse és jelentős állatállománya is, valamint zöldséget is termesztenek.

Nonprofit bolt a helyieknek

Mindent a helyi láncba igyekeznek beépíteni, a takarmányt az állattartás hasznosítja, a helyi hús és zöldség az iskolai és a közétkeztetést támogatja napi négyszáz adag ételt fedezve, illetve a helyi lakosokhoz kerül kedvezményesen. A rozsályi és környékbeli gazdák a falu szociális boltjában értékesíthetik termékeiket, polcpénzt nem kell fizetniük, a bolt nonprofit jelleggel működik. ,,Ma egy átlagos faluból a pénz 75 százaléka eltűnik, hiszen a falusi ember is bemegy a városi nagyáruházba, és ott vesz élelmiszert." Ezt a jelenséget egyre inkább megszüntetik a rozsályiak, ráadásul egy másik fő elvük is érvényesül. ,,Minél kevesebb dolgot kell kívülről igénybe vennünk, annál jobban csökken a függőségünk, kiszolgáltatottságunk." Sztolyka Zoltán hangsúlyozza, hogy az eredmények mögött a folyamatosság áll, hiszen már az előző polgármester Ignácz Zoltán is ezt az utat járta.

Van munka, és még értelme is van

Az önkormányzati föld egyik legfontosabb hozománya, hogy közel száz embernek tudnak munkát biztosítani, a föld bevételei emellett a falu költségvetésének is jó alapot adnak a pályázati pénzek mellett, de nem a pénzügyi mutatókon van a hangsúly. ,,A legfontosabb, hogy emberek olyan munkát végeznek nap, mint nap, aminek látják az értelmét. Itt minden szál répa, vagy minden szem bab visszakerül a közétkeztetésbe, a mi javunkra szolgál. Tudjuk, hogy honnan származik, és tudjuk, hogy egészséges."


A rozsályi EU-s projekt

Ezzel együtt komoly eredményei vannak a pénzügyi stabilitásnak, Rozsálynak ugyanis a szociális bolt mellett saját betonüzeme, vágóhídja, patikája, szociális fürdője és mosodája van. A környék tizenkét erdőháti településén fogható tévét üzemeltetnek, közösségi kemenceház épült, továbbá NYITOK (Nyitott Oktatási Központ) néven egy tudástárt hoztak létre, ahol önképzési lehetőséget biztosítanak a helyieknek.

Se a cigányokkal, se a fűtéssel nincs gondjuk

A rozsályiak az országban egyre súlyosabb feszültségeket okozó cigánykérdést is hatékonyan kezelték. ,,Nálunk csak kétféle ember létezik, rendes vagy rendetlen. Lehet valaki cigány, magyar vagy akármilyen nemzetiségű, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá." A négy főszabály a pontos munkába érkezés, a józanság, a munka elvégzése és a lopás tilalma. A település mintegy húsz százalékát adó cigányok döntő többsége be tudott illeszkedni ebbe a rendszerbe. ,,Aki rendesen végzi a munkáját, és betartja a szabályokat, az lép előre, a cigányok közül is van már olyan, akiből traktoros lett. Nyilván problémák nálunk is akadtak, de aki bomlasztani próbált, azt kiraktuk, ahogy a ládából is ki kell venni a rothadt almát a többi alma érdekében."

Egy másik, sok honfitársunknak fejfájást okozó problémát is sikerrel oldottak meg Rozsályban. Sikerült beszerezniük egy venyigebálázót, melynek segítségével olcsó fűtést biztosítanak a falunak, az átállás néhány héttel ezelőtt indult meg. ,,A venyigebála mázsája 300 forint, ami ötöde az akácnak, de a gázos fűtés még az utóbbihoz képest is négyszer drágább. Ez tehát óriási megtakarítást jelent, csak az önkormányzat költségei évi 8-10 millió forinttal csökkennek. Emellett mindenki jól jár, hiszen az embereknek eddig el kellett valahogyan takarítani a földről a keletkező venyigét, most az önkormányzat ezt megteszi helyettük. Ráadásul újabb lépéssel csökkent a függőségünk, mert a venyigének mindig van megfelelő utánpótlása."


A rozsályi gyerekek a kemenceházban

Ami náluk működik, országszerte elterjedhet

A polgármester büszke rá, hogy a közeli Szatmárnémetiből hozzájuk költöző magyarok nem csupán házat vettek náluk, hanem a közösségi életbe is beilleszkedtek, és már a gyerekeiket is a helyi iskolába íratták. Munkájuk másik nagy elismerése, hogy a Start-munkaprogram kidolgozása során többször is kikérték a véleményüket a közmunkával kapcsolatban. Sztolyka Zoltán hisz benne, hogy más települések is tudják követni a példájukat, és a folyamat már el is kezdődött. ,,Tudjuk, érezzük, hogy lassan visszatérünk a földhöz. Ha nem hinnék benne, nem járnék polgármester létemre biciklivel."

Ha nincs föld, nincs mozgástér

Rozsály követésének fő akadálya Sztolyka Zoltán szerint az lehet, hogy sok faluban egy-két ember kezére kerültek a földek, így az önkormányzatnak földterület híján nincs mozgástere. Ezzel együtt Magyarországot képesnek tartja arra, hogy teljes mértékben önellátóvá váljon az élelmiszer tekintetében. ,,Hazánk óriási víz- és földkészletekkel rendelkezik, amelyek értéke nagyon fel fog értékelődi rövid időn belül." A polgármester ebből kiindulva nem aggódik az országot érő pénzügyi támadások és leminősítések miatt, a legfontosabbnak azt tartja, hogy a földeken minden körülmények között folyamatos legyen a termelés.

HeGergAnd

http://www.civishir.hu/kozelet/a-falu-ahol-mar-gyozott-az-agrarforradalom/0201090 743#.UVn2gthOD_o.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mezőtúron megelégelték a postásokat lerohanó segílyesek ren
  2013-06-05 07:52:59, szerda
 
  2013-06-04. 17:34
Mezőtúron megelégelték a postásokat lerohanó segílyesek rendszeres ostromát

Akciót indítottak Mezőtúron a közterületi pénzkifizetések felszámolására az önkormányzat, a Magyar Posta, valamint a rendőrség és a polgárőrség összefogásával - tájékoztatta Herczeg Zsolt, a város fideszes polgármestere.
A településen gyakran tapasztalható az a visszatetszést keltő látvány, hogy a segélyek és a családi pótlék kézbesítésének napján az útjukra induló postásokat megostromolják a "pénzükre" várók népes csoportjai - mondta a polgármester.
Hozzátette, a postások biztonságának megőrzése, illetve az akár uzsora jellegű visszaélésekre is lehetőséget adó cselekmények megelőzése érdekében az önkormányzat úgy döntött, hogy a postával, a városi rendőrkapitánysággal és a polgárőrséggel együtt júniusban akciót indít a jelenség felszámolására.
Herczeg Zsolt szerint a segélykifizetési napokon a rendőrök, a polgárőrök és a közterület-felügyelők fokozottan figyelnek majd a pénzt hordó postásokra, hogy elejét vegyék a nem kívánatos utcai tumultusok kialakulásának.
A polgármester kiemelte, az akcióval lényegében csak azt a törvényi előírást tartatják be, hogy a postai küldeményeket a feladó által megjelölt címen köteles kézbesíteni a szolgáltató. Ha a kézbesítés eredménytelen, akkor a címzett értesítés ellenében a postán veheti át a küldeményt.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/113177/#ixzz2VJnZvnXl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hadsereg a török tüntetők oldalára áll?
  2013-06-05 07:41:27, szerda
 
 
A hadsereg a török tüntetők oldalára áll?
Origo2013. 06. 05., 00:06

Gázmaszkokkal és szanitécekkel segíti a felkelést a kormánnyal közismerten rossz viszonyt ápoló katonaság.

Egyre súlyosabbra fordul a helyzet Törökországban: a krízis hétfői első áldozata után kedden újra életét vesztette egy demonstráló, akin lőtt sebet találtak. Az isztambuli Taksim-téren az állami propaganda több százas becslésével ellentétben valójában tízezrek gyűltek össze a könnygázfelhőkben, akik jelzőrakétákkal és lézerfényekkel próbálták megtámadni a rendőrségi helikoptereket. Ekkor a német konzulátus dolgozói arra lettek figyelmesek, hogy a közelben lévő katonai kórházból gázmaszkokat kezdenek osztani a felkelőknek, és ez nem az első eset a segítségnyújtásra. Hétvégén a szanitécek megnyitottak néhány kaput, és ellátták a sebesülteket.

A felkelés passzív támogatása felveteti a kérdést, vajon kinek az oldalán áll majd a katonaság, ha a konfliktus eszkalálódik. Míg a rendőrséget több politikai szál is összeköti a kormányzó AKP párttal, addig a sereg vezetése köztudottam rossz viszonyban van az Erdogan vezette hatalommal, hiszen tisztek százait ítélték el kirakatperekben összeesküvés vádjával. A német Die Welt információi szerint a kormányfő - és a honvédelmi miniszter - nem tudta befolyása alá vonni a katonai vezetést, igaz, az nem is annyira erős, hogy Törökország történetében ötödször erőszakos úton magához ragadja a hatalmat. A német lap által megkérdezett szakértők szerint valószínűleg csak polgárháborúig fajuló helyzetben kerülhetne sor egy katonai intervencióra, azt viszont csak találgatni lehet, mekkora erre az esély.


http://www.origo.hu/nagyvilag/20130605-a-hadsereg-a-torok-tuntetok-oldalara-all.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Birodalmi gondolat
  2013-06-05 07:37:29, szerda
 
  Birodalmi gondolat


A trianoni országvesztés évfordulójára mindenki aszerint emlékezik, mit üzen neki a múlt, miként vonja le a történelmi tanulságokat, világnézetétől függetlenül.

Ki gyásznapot tart, ki pedig nemzeti összetartozást ünnepel. Mint sok más tárgykörben, itt is két szélsőséges megközelítés jellemzi a közhangulatot. Mondani sem kell, mindkettő hibás.

Bár azok az idők már elmúltak, mikor jóformán csak néhány rövid hajú fiatal volt egyáltalán tisztába az évfordulóval, a hivatalos politika pedig tabutémának tekintette, egyesek még a parlamentből is kivonultak a felemlítéskor.

A magunk részéről számtalanszor kifejtettük már, hogy a nagy nemzeti siránkozást és önsajnálatot pont úgy elutasítjuk, mint a történelmi tudatlanságról és eszmei felkészületlenségről tanúskodó, érzelmi-indulati, egyébként teljesen üres és impotens követelőző hangoskodást.

A korabeli, és megelőző történelmi tények ismeretében mi nem gyásznapnak tekintjük 1920. június negyedikét, hanem a szégyen napjának. Ezt többször írás és előadás alkalmával kifejtettük már, nem részletezzük most.

Ehelyett egy olyan perspektívából vizsgáljuk a kérdést, mely világnézetünkből fakad, és nem csak a múltat értékeli eszerint, hanem nemzetünk küldetését is.

Az első világháborút követően nem Magyarországot szakították széjjel az idegen érdekek, nem csupán magyart szakítottak el a magyartól. Nem egyszerűen az országot darabolták fel, hanem a birodalmat tépték szét. Nem a hazát rombolták le, hanem a birodalmi gondolatot.

Bár színmagyar Kárpát-medencéről korántsem lehetett akkor, de megelőzőleg sem beszélni (ez az érzelmi-indulati alapokon álló, álmodozó, hangos, de tehetetlen revizionisták hamis illúziója), annál inkább egy olyan földrajzi, gazdasági és politikai egységről, melynek a magyar nemzet volt a megszervezője és mozgatója (még ha a dualista időszakban nem is beszélhetünk teljesen önálló államvezetésről).

A Kárpát-medence sok nemzetiség szülőhazája, melyeket a vezetőnépnek kellett összeszervezni, és életét irányítania. Ez volt a Magyar Birodalom. Nem térünk itt ki annak elemzésére, miként rogyott meg a birodalom, avatkoztak be idegen érdekek, és éledtek ellentétek a társközösségbe rendelt népek között. Itt egy dolgot fontos meg megvilágítani: nem csupán egy országot ért csapás itt Európa közepén, hanem egy birodalomként működő, meghatározó egységet robbantott szét a népek és nemzetek ellen munkálkodó, szabadkőműves, romboló és hódító szellem.

Ennek felismerése és tudatosítása különbözteti meg a tudatos hungarista gondolkodást az érzelmi-indulati alapú nemzeti gondolkodástól. És ez szabja meg számunkra a követendő utat, és a távoli jövő célját is.

A jelenben a következő feladatokat rója ránk az ismert történelmi események által kialakított helyzet.

1. A mai Magyarország szemszögéből nézve reális kell értékelnünk helyzetünket. Lehetőségeinket, erőnket, de képességeinket is. Elég csak onnan kiindulni, hogy feltesszük a kérdést: alkalmas-e jelenleg a magyarság a vezetőnép szerepének betöltésére? Kézben tudjuk-e tartani egyáltalán a jelenlegi országunkat is? Egyáltalán miénk-e az ország? Csak pár alapvető kérdés egy tartalmasabb előadás témájának anyagából, de talán gondolatébresztőnek elég.

2. Országunk, és a benne élő nép (nemzetről már alig beszélhetünk, szervezett nemzetről pedig egyáltalán nem) helyzetének értékelése mellett számot kell vetni az elszakadt területek magyarságának helyzetével, viszonyainkkal. Érdemes végiggondolni, hogy a béka feneke alól, minden erőt, és ezzel jogalapot nélkülöző kurjongatással és hangoskodással segítjük-e őket, vagy nem ártana valóban építő kapcsolatokat keresni feléjük? Mert van ám adósságunk feléjük! Továbbá, mint a nemzet rejtett tartalékaival is számot kell vetni külhoni véreinkkel.

3. A történelmi tények ismeretében, és a birodalmi gondolkodás birtokában kell számot vetnünk nemcsak a múlttal, de a jövővel is. Van küldetése a magyarságnak a Kárpát-medencében? (Az önsajnálaton és önigazoláson kívül?) Milyen út vezet felé?

Világnézetünk szerint válaszolunk hát a történelmi kérdésre. A magyarság feladata a Kárpát-medence újraszervezése, békéjének és fejlődésének biztosítása, ez által pedig a térség stabilitásának szavatolása. Ezért az érzelmi-indulati alapú önsajnálatnak, nonszensz követelőzésnek, és az ezekből egyenesen következő tévutaknak helye nincs!

Annál inkább ki kell jelöni és végig kell járni azt az utat, mely számunkra elrendeltetett. Melynek lépései, a jelenlegi Magyarország visszafoglalása, a nemzet újbóli életre hívása, erkölcsi, szellemi, gazdasági megerősödése, a magyarság mind anyagi, de főleg szellemi erejét tekintve vezetőnéppé válása.Példát véve valós történelmünkből, erőt a tradíciókból, és a kölcsönösség jegyében merítve a külhoni magyarság által megőrzött és konzervált nemzettudatból.

A haza és a nemzet felemelkedése után, a birodalmi gondolkodás jegyében a Kárpát-medence újraszervezésének élére állni, melynek első lépése a szomszédos népek elismerésének kivívása, a közös érdek szükségének felismertetése. A folyamat végén pedig egy új hatalom jelentkezik, itt a Kárpát-medencében!

Célunk: Pax Carpathia!

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2013. június 04.

http://www.jovonk.info/2013/06/04/birodalmi-gondolat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.