Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/54 oldal   Bejegyzések száma: 532 
Ma nincs az a Fidesz Sajtóiroda, amely legyőzné ezt a sajtók
  2014-12-23 11:13:48, kedd
 
  Ma nincs az a Fidesz Sajtóiroda, amely legyőzné ezt a sajtóközleményt - A Gróf Széchenyi Család Alapítvány közleménye

A Széchenyi család a neve védelmében emel szót

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány sajnálattal tapasztalja, hogy előfordult már, hogy a Széchenyi névvel visszaéltek. Aggodalommal figyeli családi alapítványunk a Széchenyi Istvánról elnevezett bank körül kialakult helyzetet is. A család szeretné hangsúlyozni, hogy a Széchenyi Bank alapítói és tulajdonosai között nincs egyetlen Széchenyi sem. A Széchenyi család bízik a Széchenyi Bank kárenyhítésében hozott kormányintézkedések sikerességében és reméli, hogy egyetlen betétest sem fog visszavonhatatlanul anyagi kár érni.

Gróf Széchenyi Család Alapítvány

Kiadó: Gróf Széchenyi Család Alapítvány
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy szabad kezet kapott
  2014-12-23 10:55:28, kedd
 
 
Matolcsy szabad kezet kapott


Az írás a Népszabadság 2014. 12. 23. számában jelent meg.



Egy madárjós magabiztosságával minősítheti szanálásra érettnek a bankokat az MNB. A jelentős tőkevesztést okozó devizahiteles elszámoltatás miatt a jegybank jövőre akár a fél pénzügyi szektor felett átveheti az irányítást.
hirdetés

Megjelent a pénteki Magyar Közlönyben Matolcsy György jegybankelnöknek az a rendelete, amely ahhoz kellett, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) átvehesse az irányítást az MKB Bankban. Még épp időben, az MNB által kirendelt szanálási biztosok ugyanis már aznap magukhoz vonták az igazgatóság jogköreit a szeptember végén állami tulajdonba került pénzintézetnél. A rendelet ugyanakkor több, problémásnak látszó elemet is tartalmaz - itt van például mindjárt az, hogy a jogszabály csak a kihirdetését követő harmincadik napon lép hatályba, azaz csak jövőre.
Orbán Viktor és Matolcsy György az MKB megmentésének bejelentése előtt
Orbán Viktor és Matolcsy György az MKB megmentésének bejelentése előtt
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A jegybank a nyáron elfogadott szanálási törvény alapján vette át az irányítást az MKB-ban, ám a jogszabály néhány kérdést nyitva hagyott, ezeket a részletszabályokat kellett az MNB-rendelettel megalkotni. A szanálási törvény alapján a jegybank három feltétel együttes teljesülésekor avatkozhat be ilyen mélységben egy pénzintézet működésébe: a szanálást közérdek indokolja, a folyamatot más módon, egyéb intézkedésekkel nem lehetne végrehajtani, valamint a bank fizetésképtelen vagy várhatóan azzá válik.

hirdetés

Utóbbit kellett helyretenni, vagyis, hogy milyen feltételek fennállása esetén minősít az MNB egy hitelintézetet fizetésképtelennek vagy a közeljövőben azzá válónak. A pénteken megjelent jegybanki rendelet három lehetőséget határozott meg: fizetésképtelennek minősíti a pénzintézetet, ha bármely tőkemegfelelési mutatója 75 százalékkal az elvárt szint alá csökken, illetve mérlegelés alapján fizetésképtelennek minősítheti az intézményt, ha az említett mutatók legalább 20 százalékkal elmaradnak vagy a következő 12 hónapban valószínűsíthetően elmaradnak majd a törvényi minimumtól.

Bár egy ilyen több hónapos, akár éves előrejelzés elkészítéséhez az MNB számos egyéb szempontot is figyelembe vesz (például jövedelmezőség, a hitelportfólió alakulása, a problémás vagy nem fizető kölcsönök aránya), a rendelet azonban így is tág teret ad a mérlegelésre. Az MKB példájánál maradva: a bank jelenleg 18 százalékos tőkemegfelelési mutatója az egyik legmagasabb a szektorban (köszönhetően a Bayerische Landesbanknak, amely távozása előtt még feltőkésítette a bankot), és pénteki tájékoztatóján Balog Ádám, az MNB alelnöke is arról beszélt, hogy a bank fizetőképességével és tőkehelyzetével nincs gond, baj csak abból lenne, ha a problémás portfólióelemeket hosszabb távon nem kezelik, és nem választják le a bankról.

Tény, az MKB elmúlt években elszenvedett veszteségeit okozó nem teljesítő hitelállomány jelentős méretűre duzzadt (2013 végén 477 milliárd forintra), ám az nem igaz, hogy a bank vezetése, korábbi vagy jelenlegi tulajdonosa ne lenne tisztában a problémával. A portfólióra céltartalékot képeztek, és 2013-ban hozzá kezdtek a problémás elemek leválasztásához és kiszervezéséhez egy külön cégbe, ám a folyamat végül leállt az MKB eladása miatt. Vagyis a bank csak akkor válhatna fizetésképtelenné, ha a bank vezetése és tulajdonosa tétlenül szemléli, ahogy az MKB feléli tartalékait és tőkéjét - de akkor is csak hosszabb távon.
hirdetés

Ezen az alapon az MNB jövőre egy sor magyarországi nagybanknál átvehetné az irányítást. Az elszámolás (az árfolyamrés alkalmazásával és a kamatok egyoldalú emelésével beszedett pénzek visszatérítése) során a pénzintézetek 2015-ben összesen mintegy ezermilliárd forintot fizetnek vissza ügyfeleiknek, és ez felemészti a bankszektor saját tőkéjének nagyjából harmadát. Bár a leginkább érintett, külföldi tulajdonban lévő pénzintézetek anyabankjai már jelezték, hogy készek az így elvesző tőke pótlására, ám a tulajdonosi elkötelezettség nem szerepel azon egyéb szempontok között, amelyeket az MNB-nek a tőkehelyzet várható alakulása mellett mérlegelnie kell. Balog úgy fogalmazott: amennyiben hasonló helyzet állna elő más, akár magántulajdonú banknál, az MNB hasonló módon járna el, mint az MKB esetében - de jelenleg ilyen most nincs folyamatban - tette hozzá.
Jelentős átszervezés lesz a hitelintézetnél

A következő hónapokban a jegybank jelentős szerkezetátalakítást és költségcsökkentést tervez az MKB-nál, ésszerűsítik a banki folyamatokat, azonosítják és leválasztják a nem jövedelmező portfólióelemeket. Az MNB szerint a portfóliótisztítással nagyban csökkenthető az MKB tőkeigénye, és javítható a bankcsoport nyereségtermelő képessége, így a reorganizáció során nem lesz szükség a bank további feltőkésítésére.


http://nol.hu/gazdasag/matolcsy-szabad-kezet-kapott-1506097
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Farkas Flórián: Alanyi jogon adna lakást a munkába álló rom
  2014-12-23 10:50:02, kedd
 
 
Farkas Flórián: Alanyi jogon adna lakást a munkába álló romáknak a kormány
[origo]2011. 05. 25. 10:39


Saját jogán lakáshoz juthatna az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a Bruxinfonak, miután a kormány bemutatta Brüsszelben az európai uniós romastratégiához benyújtott nemzeti tervet.



A Farkas Flórián nyilatkozatára adott kormányzati reakcióról ebben a cikkünkben olvashat részletesen.

A magyar kormány "komplexen szeretné kezelni a problémát, vagyis egyszerre szeretne javítani a romák különböző jellegű gondjain" - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a Bruxinfo című uniós portálnak, miután bemutatta Brüsszelben a múlt csütörtökön a szociális ügyi miniszterek által elfogadott európai uniós romastratégiához benyújtott nemzeti tervet. A terv szerint Magyarország vállalja, hogy 2015-re 100 ezer munkanélküli romát terel vissza a munkaerőpiacra; az átfogó oktatási reform révén 20 ezer cigány fiatal szerezhet szakmát, 10 ezer roma diák érettségizhet le, és 5000 tehetséges roma gyermek esélye nőhet meg arra, hogy feljebb lépjen az oktatási rendszerben. (A tervről részletesen ebben a korábbi cikkünkben olvashat.)
hirdetés

A számszerű vállalások teljesítését az Európai Bizottságnak kell majd figyelemmel kísérnie egy később kidolgozandó monitoring rendszerrel. A testület által kidolgozott keretstratégia arra is kéri a tagországokat, hogy a szegénység, az oktatás és az egészségügy mellett a romák lakhatási feltételeinek javítása érdekében is szabjanak meg konkrét intézkedéseket. A Bruxinfo erre vonatkozó kérdésére Farkas Flórián közölte, látva a korábbi kormányok nem teljesült vállalásait, felelőtlenségnek tartaná előre meghatározni, hogy a kormány bizonyos határideig felszámol valahány nyomortelepet.

"Saját jogán juttatnánk lakáshoz egy roma családot, ha a gyermekét iskolába, óvodába járatja, ha legalább az egyik szülő elkezd dolgozni, és ha látjuk, hogy elkezdett termelni, és képes fenntartani a lakást" - mondta Farkas Flórián a portálnak. A romák munkavállalásával kapcsolatban a fideszes képviselő azt mondta, nem elsősorban közmunkát szeretnének a cigányoknak adni, "hanem szeretnénk, ha mindenütt dolgozhatnának cigányok, ahol képesek felelősséget vállalni, és megállni a helyüket".

A terv bemutatásakor Balog Zoltán, a társadalmi integrációért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a magyar állampolgárok többsége támogatja, hogy "a romák többségi társadalomba való integrálása megtörténjen. Úgy gondoljuk, hogy biztatók a jelek: az emberek jobban meg akarják ismerni a romákat" - fejtette ki az államtitkár. Balog Zoltán felidézte, hogy Magyarország a most megtett vállalások előtt már jogszabályi úton is fellépett a cigányság integrálása érdekében. Példaként említette a zérótoleranciát az etnikai és vallási alapú diszkriminációval szemben, és a megszavazott törvényt "az egyenruhás bűnözéssel" kapcsolatban.

A magyar romaintegrációs stratégia bemutatóján részt vett az Európai Parlament egyetlen romaszármazású képviselője is, akinek a jelentését márciusban szavazta meg az EP. A néppárti Járóka Lívia elmondta, szeretné, ha már szeptemberben megvitathatná az Európai Parlament a 27 tagállami romastratégiát. A képviselő hangsúlyozta, szerette volna, ha az Európai Bizottság nagyobb szerepet kap az európai szintű integráció levezénylésében és ellenőrzésében.


http://www.origo.hu/itthon/20110525-alanyi-jogon-adna-lakast-a-munkaba-allo-romak nak-a-kormany.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készül Kijevben a trónfosztás?
  2014-12-23 10:46:11, kedd
 
  Készül Kijevben a trónfosztás?


Posted on 2014/12/22 Szerző: Admin

A “Lifenews" jelentése-Oleg Carjovra hivatkozva-szerint Nyalókakirály Kolomojszkij által apanázsolt három leghírhedtebb latorzászlóalj-parancsnoka a napokban közös ülésen vitatták meg az ínyükre nem való Maradék-ukrajnai helyzetet.

juj
Andrej Tyetjeruk, Jurij Berjoza, és Szemjon Szemenycsenko martalócvezérek-kihasználva a “csendes üzemmód" tétlenségét-egy kis morgolódásra röffentek össze. Kolomojszkij hiéna föltétlen hívei és követői, valamint hűbéres bérgyilkosai nagyon elégedetlenek a kijevi udvar elsősorban donbasszi pipogyaságai, de úgy általában véve is Maradék-Ukrajna vonatkozásában szerintük gyengekezű politizálása miatt!
A hordavezérek egyetértettek abban, hogy a dolgok így tovább nem folyhatnak! Vérnek kell folyni!-mégpedig nagyon soknak! Orosz vérnek főként. Ha erre Nyalókakirály nem hajlandó parancsot adni-inkább fegyverszünetekben meg “csendes üzemmódokban" gondolkodik továbbra is, hát ők bizony hozzásegítik Őfelségét a mielőbbi távozáshoz Kijev és Maradék-Ukrajna trónjáról. Ezért akár egy Harmadik Majdan összekalapálásában is hajlandók részt venni, az “Ajdar" nevű kolomojszkijista pribékhorda élén. Amelynek egyedei tettrekészen már lesben is állnak.

latrok
A három banditavezér nem is oly régen volt kihallgatáson (és vélhetőleg eligazításon) Washingtonban.
Elgondolásaikat már hallgatólagosan támogatja Jacenyjuk, Gázos Julcsa gáz és bélnagykereskedő, Turcsinov vezérhiéna, és Ljasko királyaspiráns is. A hírek szerint nem fogná vissza magát a Jobb Szektor sem, élén Dmitro Jaros klánfőnökkel. A banderista Tyahnyibok kedvező fordulat esetén szintén örömmel csatlakozna a “Szvoboda" nevű hordájával együtt Nyalókakirály jobb belátásra térítéséhez!
Valcmannak pedig fel van adva a lecke! Vagy “bajtársai" kergetik el a trónról, vagy a mostmár Tél Tábornok által is szorongatott alattvalók milliói.
A Bal-Rad véleménye szerint ez utóbbi eset lenne igazán kívánatos! Az egész dicstelen rablóbanda szétkergetése, és ezáltal Ukrajna megtisztítás minden mocsoktól.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/22/keszul-kijevben-a-tronfosztas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkosítás!
  2014-12-23 10:44:28, kedd
 
  Titkosítás!

Egyik mutyitól a másik mutyiig ténfergünk, és nézünk, mint a moziba! Ballagunk egyre nagyobb léptekkel a gödör alja felé. Jelenteni való annyi van, hogy már igen közel alja, mert a kormány úgy szórja a pénzünket, mintha ő és egyre népesebb holdudvara becsületes adófizető lenne, és lenne miből osztogatni.
Amint egy mutyi sajtóvisszhangja az internetnek köszönhetően is elég magasra felér, azonnal megkezdődik a titkosítás. Ez történt például 2000-ben az első Orbán-kormány idején (nem a szocik titkosították!!) az olajügyekkel, amelyet 85 évre titkosítottak.

Rövid részlet Sándor István (Papa) vallomásából: SÁNDOR ISTVÁN nyugalmazott rendőr alezredes, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság volt főnyomozója: Továbbmennék még itt az olajügyeken, mert van egy robbantásos ügy is, vagyis bombagyáros ügy is, ami szintén gondolom, hogy érdekli a bizottságot. A bombagyáros ügy, az úgynevezett Dietmar Clodo ügy felderítése is sajnos nálam indult el, inkább ne kezdtem volna el. A kezdeti szakaszt követően átvette egy másik szolgálati ág, tehát annak felderítését valójában nem én végeztem. Nem is ez a lényeg. Abban az időben megy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának a vizsgálata, ahol a Pintér úr és Clodo úr viszonyát próbálja kideríteni a bizottság, hogy mi is volt ott kettőjük között.
Az a bizonyos bizottság a parlamenti olajbizottság volt, ez által a bizottság által összegyűjtött cirka 6000 oldalas anyag lett titkosítva, néhányat azonban a Portik-ügy miatt feloldottak. Véletlenül nevekkel együtt volt elérhető az interneten néhány napig. Amit aztán eltüntettek...

Farkas Flórián ügye csak 30 évre van titkosítva, amelyből már cirka 16 esztendő letelt. Mostanában lett Orbán Viktor miniszterelnöki tanácsadója.

A titkos akták mindig van egy titokgazdája. Ez a titokgazda ki lehet jelenleg? Gyaníthatóan a belügyminiszter, vagyis Pintér Sándor. A titkosítást akkor oldják fel, amikor az élet (például büntetőügyek) úgy hozza, hogy indokolt. Az olajügyek nyilvánossága még mindig várat magára, és egyelőre Farkas Flórián is nyugodtan tetszeleghet Orbán oldalán.
Mostanában is szeretnek titkosítani, például a termőfölddel és a trafikokkal kapcsolatos mutyik miatt.
Amíg ez a gyakorlat megmaradhat, addig nemcsak gazdasági, hanem erkölcsi válságban is szenvedünk. Ez az ikerdeficit már kezd életveszélyessé válni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem az a baj Ráhellel, hogy Orbán lánya, hanem az, hogy mibő
  2014-12-23 10:27:50, kedd
 
  Nem az a baj Ráhellel, hogy Orbán lánya, hanem az, hogy miből van pénzük
JámborAndrás
2014. december 21. vasárnap, 15:26

Nem lehet most jó Orbán Ráhelnek lenni. A miniszterelnök lánya számtalan gyűlölködő és gyalázkodó üzenetet kaphatott, és ez szomorú, és mindig elgondolkoztatja az embert, aki részes ebben (ld. a csütörtök este írt cikkemet több, mint 130 ezren olvasták). És igaz az, hogy nem jó ma bölcsödei dolgozónak, tűzoltónak, tanárnak, rendőrnek, sőt egyszerűen állampolgárnak se lenni Magyarországon. De a kettő nem függ össze. Ugyanis Orbán Viktor lánya nem tehet arról, hogyan (rosszul) kormányoz az apukája. De van pár másik dolog, amihez viszont van köze.

Schiffer András Facebook-posztban követelte a kiállást Ráhel melett, arra hivatkozva, hogy azok, akik kiálltak mellette, amikor őt támadták érdemtelenül nagyapja, Szakasits Árpád vélt vagy valós bűnei miatt, álljanak ki Orbán Ráhel mellett is. Ez viszont jelentős csúsztatás. Ugyanis Orbán Ráhelt a többség nem az apák és fiúk/lányok-logika mentén támadta, hanem saját jogon, saját kijelentései miatt. A DK nem Orbán Ráhelt támadta, hanem az apját, és vagyonosodási vizsgálatot kért ellene, amihez az egyik gyanú a miniszterelnök lányának magas tandíja volt. De vizsgálat nem Ráhel vagyonosodása, hanem az apjáé miatt indulna.

A másik lényeges különbség pedig, hogy Schiffer András maga nem dicsekedett Szakasits rokonságával (ahogy egyébként számos más, az előző rendszerben ellenzéki rokonával sem), ellenben Orbán Viktor kampányra használta fel saját lányát. Orbán Ráhel feltűnt a 2014-es kampányban, esküvőjéből a kormánypárt Royal Weddinget varázsolt, összekötve Orbán imidzsével. Maga Ráhel megszólalt több Fidesz kampányvideóban is, a kampány végén lévő foteles sorozatban is ott szerepelt.

De ami a legfontosabb különbség, hogy senki se kényszerítette Orbán Ráhelt megszólalásra, senki se kényszerítette rá, hogy nyilvánosra rakja a Facebook posztjának beállítását, hogy megnyomja a gombot. És abból kiindulva, hogy az első cikk egy senki által nem követett facebookos bejegyzés után 12 perccel született, majd alig egy óra múlva az MTI is kihozta hírként, erős a gyanú, hogy egy tervezett megszólalásról beszélünk. Amelynek lényege pont az volt, hogy támadják Ráhelt, és el lehessen játszani az apuka szegény lánya történetet.

Csakhogy Ráhel “saját jogán" boldogul, és családja, ő és férje, “saját jogán" lett milliárdos. Az Átlátszó cikke szerint férjének cége 2010 után indult növekedésnek. 2009 óta megháromszázszorozta bevételét. Olyan közbeszerzéseket nyer, amelyeknek kiírását saját volt üzlettársa készíti elő. Hogy érthető legyen, ő írja ki, ő nyeri meg. Abban a fél évben, amíg a cégben kisebbségbe szorult, hirtelen eltűntek az állami bevételek, majd visszatérése után, újra elképesztően sikeres lett a cég. Cégei olyan, több esetben százmilliós pályázatokat nyernek, amik tételenként mindig pár ezer forinttal csúsznak a közbeszerzési határ alá.

A cég 2009-ben 8,4 millió forint árbevétel mellett 2 millió forint adózott eredményt ért el. 2010-ben a Közgép Zrt. energetikai cége meghatározó részesedést szerzett Tiborczék cégében; ebben az évben az árbevétel 686 millió forintra ugrik, 2011-ben pedig már 3 milliárd fölött van - írja az Átlátszó.

Mezőhegyes városával nettó 135 millió forint értékben szerződött augusztusban az Elios - a közvilágítás állapotfelmérését és a pályázati előkészítést itt is a Sistrade végezte. Kalocsa Város Önkormányzata idén novemberben 409 millió forint értékben szerződött a KEOP 5.5.0./A/12-2013 keretében Tiborcz cégével - a pályázat előkészítését a 2013 januárjában kötött szerződés alapján szintén a Sistrade Kft. végezte. A Sistrade pedig Tiborcz István volt üzlettársának cége.

Ha pedig ez nem lenne elég:

Ráhel férjének testvére szeptemberben lett a NAV informatikai osztályának a vezetője. Nővére összesen 150 hektárnyi 2 db szántóföldet nyert Bicske közelében, úgy, hogy sajtóhírek szerint mindkettőnél csak a szubjektív pontszám miatt előzhetett meg mindenkit. A szántóföldek között, rendkívül zavaró módon, megtalálható volt még egy Natura 2000-es besorolású, állami kézben lévő természetvédelmi terület is. Más szóval, egy erdő. Valakiknek hasznot hozott, a fákat engedély nélkül kivágták, azt fotókkal dokumentáltan szakszerűen feldolgozták, majd elszállították. Azzal a traktorral, ami az urizálós esküvői fotókon is szerepelt. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított eljárást, sajnos nem sikerült felderíteniük a bűnügyet.

Ezeknek az információknak a birtokában pedig teljesen jogosak a kritikák, a “saját jogon szerzett" vagyonnal kapcsolatban, ugyanis az Orbán Ráhel - Tiborcz István családnak nem a 3 éves vendéglátóipari karrier, hanem a fideszes politikai kapcsolatok teszik lehetővé a 15 milliós tandíj kifizetését. Ez pedig nem adódik mindenkinek. Ehhez abba a fideszes kasztba kell beleszületni, amelynek tagjai “saját jogon" használhatják ki ezeket a lehetőségeket. És ki is használják.

JámborAndrás


http://magyarinfo.blog.hu/2014/12/21/nem_az_a_baj_rahellel_hogy_orban_lanya_hanem _az_hogy_mibol_van_penzuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Selmeczi-ribanc megint jogot alkotott.
  2014-12-23 10:26:57, kedd
 
  A Selmeczi-ribanc megint jogot alkotott.

"Vasárnap lép életbe az a Btk.-módosítás, amely szerint a 18. életévüket be nem töltöttek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények közül az öt évnél súlyosabban büntetendőek soha nem évülnek el, a kisebb súlyúaknál pedig az elévülés határidejébe nem számít be az a tartam, amíg a a sértett nem tölti vagy töltötte be a 18-at. (...) A kormánypárti képviselő szerint az ügy ráirányította a figyelmet arra a problémára, hogy lehetnek olyan, gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények, amelyek elkövetője az idő múlásával elévülés miatt nem büntethető, holott még az elkövetés után több évtizeddel is felszínre kerülhetnek olyan információk, amelyek a tettesek felelősségre vonását egyébként lehetővé tennék. A Btk.-módosítást a parlament jelenlévő képviselői egyhangúlag, 164 igen szavazattal hagyták jóvá."

Hát legyen. Ha ez az okoskodás helyes, akkor miért van még elévülés a gyilkosságok esetében? Vagy a lopás esetében? Vagy a manyup-vagyon lenyúllása esetében?

Ne legyen elévülés a fideszbűnözés esetében sem. Ha Selmeczi Gabriellát hetven évesen éri utol a törvény, akkor hetven évesen kapja meg a jogos húsz év börtönét. Egyhangúan megszavaztam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa visszavonulót fújt: máris megijedtek az orosz medvétő
  2014-12-23 10:17:24, kedd
 
  Európa visszavonulót fújt: máris megijedtek az orosz medvétől?

Posted on 2014/12/22 Szerző: Admin

Egy orosz pénzügyi káosz reális lehetősége egy olyan országban, amely a világ nukleáris haderejének tekintélyes részét birtokolja, megremegtette a térdeket Nyugat-Európában. Egy éve a németek az amerikaikkal együtt még részt vettek a színfalak mögött a Majdan téri tüntetők pénzügyi támogatásában. Az újabb 'Drang nach Osten' politikai és pénzügyi következményei azonban mostanra kezdenek Berlin fejére nőni.
A múlt heti rubel-dráma Oroszország 1998 óta legsúlyosabb pénzügyi pénzügyi megrázkódtatása volt, amelynek esetleges politikai következménye hirtelen félelmeket idézett elő Berlinben és Párizsban. Egy teljeskörű orosz pénzügyi káosz reális lehetősége egy olyan országban, amely a világ nukleáris haderejének tekintélyes részét birtokolja, megremegtette a térdeket Nyugat Európában. Egy esetleges politikai káosz, egy még keményebb orosz vezető, vagy akár egy katonai puccs beláthatatlan következményekkel járhat évtizedekre Európa stabilitása számára.
Ennek is köszönhető, hogy sokak meglepődésére Merkel és Hollande a múlt csütörtöki Európai Csúcson teljesen más hangot ütött meg, mint korábban. A francia elnök - aki már december 6-án váratlan villámlátogatást tett Moszkvában - kijelentette, hogy az oroszokkal meg lehet egyezni, további szankciókra semmi szükség és felszólította az EU-t, hogy csillapítsa a feszültséget. Olaszország, Görögország, Bulgária és Ciprus is kifejezésre juttatta ellenérzését esetleges újabb szankciókkal szemben.
A németek egyenesen új PR-offenzívát indítottak a sajtóban, Merkel ennek keretében elsőként beszélt a szankciók enyhítésének esélyéről. Megszólalt a német külügyminiszter, Frank-Walter Steinmeier is. Ő hangsúlyozta, hogy ,,aki térdre akarja kényszeríteni Oroszországot, az az európai biztonságot gyengíti". Werner Faymann osztrák kancellár is a szankciókkal szemben szólalt meg nyilvánosan.
Súlyos következmények Berlin és Párizs számára
Egy éve a németek az amerikaikkal együtt részt vettek a színfalak mögött a Majdan téri tüntetők és a Vlagyimir Klicskó - volt német-ukrán bokszoló - vezette UDAR párt pénzügyi támogatásában. Az újabb 'Drang nach Osten' (kelet felé terjeszkedés) politikai és pénzügyi következményei azonban mostanra kezdenek Berlin fejére nőni. Merkel és Putyin korábbi bizalmi viszonya példának okáért alapjaiban rendült meg, Moszkva az új stratégiai kapcsolatait már Peking, Ankara és Új Delhi irányában keresi.
A pénzügyi következmények Berlin számára nem kevésbé aggasztóak. Volker Treier, a Német Kereskedelmi és Iparkamara (DIHK) vezetője a napokban jelentette ki, hogy az év végére a német export 20-25 százalékkal alacsonyabb lehet orosz viszonylatban, mint egy évvel korábban és ez 50 ezer német munkahelyet veszélyeztet.
Párizs is már érzékeli a veszély nagyságát. Franciaország 49 milliárd eurót kitévő hitel-állománya Oroszország felé a legnagyobb a nemzetek között. A francia olajóriás Total és az autógyártó Renault komoly termelési kapacitásokkal bír az országban, a Société Générale bank pedig 99,4 százalékos tulajdonnal bír a legnagyobb magánkézben lévő orosz bankban, a Roszbankban.
A nyugat-európai félelmek hatására a Fehér Ház is alacsonyabb üzemmódba kapcsolt Moszkvával szemben. Bár Obama amerikai elnök aláírta az amerikai kongresszus által a múlt héten elfogadott, Oroszországgal szembeni újabb gazdasági szankciók bevezetését lehetővé tevő törvényt, de egyelőre nincs szándékában újabb büntetőintézkedéseket foganatosítani Moszkva ellen. Az Egyesült Államok továbbra is együtt fog működni európai partnereivel és szövetségeseivel, hogy koordinálják az Oroszországgal szembeni fellépést és szankciókat - írta közleményében az amerikai elnök.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Szombaton a francia pénzügyminiszter kijelentette: “a szankciókkal pókerjátszáma kezdtünk Oroszországgal!-és vesztettünk!" Németország már attól vacog, hogy mi lesz akkor, ha a Medve emlékezetébe nagyon belevésődött ez a szankciósdi? Amiben Germánia igencsak komoly szerepet vállalt. És ami miatt a Medve komolyan megorrol Berlinre. És megmakacsolja magát! Ráadásul a dolgok “adminisztratív" rendezése sem megy egyik napról a másikra! Még ha a maci hajlandó is felejteni, a dolgok rendeződéséig újabb károk érik Németországot, no meg a “természetes barátokat és szövetségeseket"! És akkor még mindig hátra marad Maradék-Ukrajna kérdése! Aminek értelmét egyre több nyugati ország immáron megkérdőjelezi! Ráadásul alig több mint egy hét, és startol az Eurázsiai Vámunió! A világ legnagyobb piaca! Van ok Nyugaton az izgalomra! Több is mint kéne!
Amerika viszont óriási presztízsvereséget lesz kénytelen elkönyvelni. Nyugat-Európa ugyanis idő előtt ráébredt, hogy az Oroszországhoz fűződő jó kapcsolatai sokszorosan írják fölül az USA-hoz való mindenároni ragaszkodásukat. Obamaki ugyancsak vakarhatja mostanság az Ovális-iroda falát, és a saját fejét. Rosszul látszik elsülni a Nagy Terv!-és még a maláj utasszállító lelövése miatti fekete leves hátra van.
Nem csak a hideg miatt fázik most a Nyugat! Egyáltalán nem fűti őket az a hír sem, hhogy a Kínai Népköztársaság 5,67 árfolyamon 150 milliárd jüanért vásárolt 851 milliárd rubelt a múlt hét derekán, és több egyéb rafinériát is bevetett az USA kárára. Mindez azt jelzi, hogy igencsak szoros dacszövetség jött létre a latorszövetségek móresre tanítására.
De hogy fokozódjék az USA “öröme"-a mai napon megtörtént az első kapavágás a “Nicaragua-csatornát". A Panama-csatorna vetélytársa a “kommunista" Nicaraguában épül, “kommunista Kína" pénzén. Kína úgy látja jónak, hogy az USA finanszírozása helyett inkább ötven nap arra a célra kidobott haszontalan dollárt a csatorna építésére fordítja. A teljes bekerülési költsége a becslések szerint 50 milliárd USA dollár lesz. De ha többe fog kerülni, akkor is jobban hasznosul az a pénz, mintha Amerikát tömnék vele.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/22/europa-visszavonulot-fujt-maris-megijedte k-az-orosz-medvetol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért pánikolnak Orbánék
  2014-12-23 10:10:57, kedd
 
  Ezért pánikolnak Orbánék

Hír24

2014. december 18. 07:56




Török Gábor szerint nagyon súlyos a magyar-amerikai konfliktus és komoly rivalizálás folyik a Fideszben.



A politikai elemző a hvg.hu-nak adott interjújában azt mondta a politikai káoszról szóló kérdésre, hogy nagyon súlyosnak gondolja azt a konfliktust, ami az USA és Magyarország között kialakult. Ez pánikot okozott a kormányoldalon. Hozzátette, hogy valószínű, hogy olyan dolgok okoznak leginkább pánikot, melyek jelentős részéről soha nem fog tudomást szerezni a közvélemény.

Emellett Török úgy látja, hogy komoly rivalizálás folyik a párton belül az Orbán-Simicska-háború mellett is. Hiszen rengeteg botrányt okozó ügyet fúj be mostanság a szél az újságok szerkesztőségének az ablakán. Olyan ügyekről beszélünk, melyekről legfeljebb a párton belül tudnak, mert például a képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatai nem nyilvánosak - fogalmazott. Szerinte ez annak a jele, hogy valamiért kialakult egy olyan szituáció, ami mindenkit megzavart. Még talán a szerencse is megfordult: eddig minden labda kapufáról befelé, most minden kifelé pattan.
Csak fideszesek buktathatják meg

Arról, hogy a jelenlegi helyzet hozhatja-e Orbán bukását Török úgy vélekedett, hogy novemberben már nagyon sokan úgy gondolják a Fideszben is, hogy bármi megtörténhet. Például vezető fideszes politikusok háttérbeszélgetéseken nem zárják ki, hogy hónapokon vagy féléven belül közjogi fordulat legyen, amire pár hónappal korábban még gondolni sem mertek. A parlamenti matematikára alapozva ciklus közben Orbánt csakis a Fidesz tudná megbuktatni. Persze ez a dolog közjogi része, de tudjuk, alakulhat úgy a gazdasági helyzet vagy kerülhet elő olyan ügy, hogy tarthatatlanná válik egy politikus helyzete - magyarázta az elemző, kiemelve, abban, hogy bármi megtörténhet, benne van az is, hogy a kormányfő stabilizálja a helyzetét.

Török szerint valamilyen betegség rágja a Fidesz testét. Éppen ezért itt valódi kúrára lenne szükségük, azaz rendezniük kellene a viszonyt az amerikaiakkal, megoldani valahogy a Simicska-kérdést, és véget kellene vetniük a párton belüli vetélkedésnek. Nem véletlen, hogy nem hatnak most a kommunikációs ellenoffenzívák - mutatott rá.

A párt belső konfliktusait úgy jellemezte, hogy "tele van Brutusokkal a Fidesz, mint bármelyik másik párt. Kérdés, hogy kialakul-e egy olyan helyzet, amikor egy Brutus meghozza azt a bizonyos döntést. A Fideszen belül eddig is voltak ellentétek, hatalmi harcok, csak annyira le voltak fojtva, hogy most meglepetésként hat a konfliktusok nyilvánosságra kerülése". Szerinte "addig nem lesz lázadás a Fideszben, amíg a vezetői úgy gondolják, hogy Orbán a pártból kilépve, másik pártot szervezve meg tudná verni őket. Ha viszont ez a hit elillan, akkor az ifjú törökök egy percig sem fognak hezitálni".

http://www.hir24.hu/belfold/2014/12/18/ezert-panikolnak-orbanek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vici néni felhívta Petyát
  2014-12-23 10:05:13, kedd
 
  Vici néni felhívta Petyát

Posted on 2014/12/23 Szerző: Admin


Kifejezetten csalódott az amerikai külügy, hogy a kormány így bánik egy amerikai diplomatával.
Bár a Hír24 Hírműsora korábban azt állította, hogy az amerikai külügy egyik hivatalnoka megerősítette nekik, hogy Victoria Nuland külügyi államtitkár felhívta Szijjártó Péter magyar külügyminisztert, hogy tiltakozzon, miután megjelent a sajtóban, hogy az ügyészség André Goodfriend mentelmi jogának felfüggesztését kéri, a csatorna végül pontosította az információit és kiderült, Victoria Nuland államtitkár korábban hívta csak fel Szijjártó Pétert azért, hogy miért szólította fel Orbán Viktor Vida Ildikót arra, hogy jelentse fel André Goodfriendet. A beszélgetés akkor állítólag udvarias, de határozott hangnemben zajlott.
Az amerikai külügyi hivatalnok most azonban azt közölte, hogy az Egyesült Államok kifejezetten csalódott az André Goodfriendet ért támadás miatt, és közölték, hogy ha egy diplomatát azért perelnek be, mert az Egyesült Államok megbízásából jár el, akkor nem szokás felfüggeszteni a diplomáciai mentességét.
A Legfőbb Ügyészség hétfőn közölte, hogy indítványozták a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál azoknak az intézkedéseknek a megtételét, amelyek André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivőjének a diplomáciai mentesség felfüggesztéséhez szükségesek, miután VIda Ildikó, a NAV elnöke feljelentést tett Goodfriend ellen “nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás" miatt, mert szerinte hivatalos személyi minőségében sértették meg.
Orbán Viktor korábban a parlamentben arra szólította fel Vida Ildikót, hogy jelentse fel amerikai ideiglenes ügyvivőt, és ha ezt nem teszi meg, akkor felmenti tisztsége alól.
André Goodfriend a Heti Válasz december 4-i számában megjelent interjújában azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információi szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás. Mint mondta, olyan bizonyítékaik vannak erre, amelyeket megkapott a magyar kormány is és mint mondta, “úgy hisszük, vannak olyan kormányalkalmazottak, akik korrupt cselekményekben vesznek részt".
(HVG)
Bal-Rad komm: A Cukros Néni-a magyar “külügyminiszter washingtoni mentora"-a levél “kézhezvételét" követően felhívta telegonon mentoráltját. Aki éppen Moszkvában volt tarhálótúrán. Nem tudjuk, hogy miként zajlanak ezek a dolgok. Talán úgy, hogy miközben Szíjjártó éppen előadja az őt türelmesen hallgató orosz energiaügyi miniszternek-Alekszander Novaknak-a sírámait, amikor elkezdt trillázni az okosteló Szijjártó belső zsebében. Ő előkapja, és látja, hogy a mentor hívja. És meghallgatja Cukros Nénit, aki őt eligazítja. “Petyám! Tudd ám aztán hol a helyed?!" De lehet hogy úgy történt, hogy a titkár vette föl a telefont...és mondta, hogy kicsit később Vici néni, mert a Petya éppen...-De az is lehet, hogy azonnal átadta Szíjjártónak a telefont...-Történhetett sokféleképpen.
Ugyanis Szíjjártót éppen moszkvai tartózkodása ideje alatt hívta fel Victoria Nuland, az amerikai külügy Közép, és Kelet-európai fölforgatásügyi főmegbízottja. Pedi azidőtájt Washingtonban már későre járhatott az idő! De Mrs Nuland fontosnak tartotta, hogy ÉPPEN AKKOR hívja Szíjjártót.
Hívhatta volna ma is! PARTNEREK között-véleményünk szerint-van annyi tolerancia egymás iránt, hogy ISMERVE A MÁSIK PROGRAMJÁT, NEM HÍVOGATJÁK EGYMÁST PONTOSAN AKKOR, AMIKOR...
Partnerek között így szokás! Persze más a helyzet, ha PARANCSNOK ÉS BEOSZTOTTI VISZONYRÓL van szó! Amikoris a parancsnok úgy látja jónak, hogy ott és akkor hívja fel a beosztottat, amikor és ahogy ő jónak látja!
Godfriend miatt hívta? Ez egy netto hülye indok. Hiszen Godfriend diplomáciai mentességi jogával az amerikai külügy rendelkezik. Szabadon.
Véleményünk szerint egy jól időzített telefonhívásról van szó! Amit gyorsan ismertettek is a közvéleménnyel!
Posted on 2014/12/23 Szerző: Admin
Kifejezetten csalódott az amerikai külügy, hogy a kormány így bánik egy amerikai diplomatával.
Bár a Hír24 Hírműsora korábban azt állította, hogy az amerikai külügy egyik hivatalnoka megerősítette nekik, hogy Victoria Nuland külügyi államtitkár felhívta Szijjártó Péter magyar külügyminisztert, hogy tiltakozzon, miután megjelent a sajtóban, hogy az ügyészség André Goodfriend mentelmi jogának felfüggesztését kéri, a csatorna végül pontosította az információit és kiderült, Victoria Nuland államtitkár korábban hívta csak fel Szijjártó Pétert azért, hogy miért szólította fel Orbán Viktor Vida Ildikót arra, hogy jelentse fel André Goodfriendet. A beszélgetés akkor állítólag udvarias, de határozott hangnemben zajlott.
Az amerikai külügyi hivatalnok most azonban azt közölte, hogy az Egyesült Államok kifejezetten csalódott az André Goodfriendet ért támadás miatt, és közölték, hogy ha egy diplomatát azért perelnek be, mert az Egyesült Államok megbízásából jár el, akkor nem szokás felfüggeszteni a diplomáciai mentességét.
A Legfőbb Ügyészség hétfőn közölte, hogy indítványozták a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál azoknak az intézkedéseknek a megtételét, amelyek André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivőjének a diplomáciai mentesség felfüggesztéséhez szükségesek, miután VIda Ildikó, a NAV elnöke feljelentést tett Goodfriend ellen “nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás" miatt, mert szerinte hivatalos személyi minőségében sértették meg.
Orbán Viktor korábban a parlamentben arra szólította fel Vida Ildikót, hogy jelentse fel amerikai ideiglenes ügyvivőt, és ha ezt nem teszi meg, akkor felmenti tisztsége alól.
André Goodfriend a Heti Válasz december 4-i számában megjelent interjújában azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információi szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás. Mint mondta, olyan bizonyítékaik vannak erre, amelyeket megkapott a magyar kormány is és mint mondta, “úgy hisszük, vannak olyan kormányalkalmazottak, akik korrupt cselekményekben vesznek részt".
(HVG)
Bal-Rad komm: A Cukros Néni-a magyar “külügyminiszter washingtoni mentora"-a levél “kézhezvételét" követően felhívta telegonon mentoráltját. Aki éppen Moszkvában volt tarhálótúrán. Nem tudjuk, hogy miként zajlanak ezek a dolgok. Talán úgy, hogy miközben Szíjjártó éppen előadja az őt türelmesen hallgató orosz energiaügyi miniszternek-Alekszander Novaknak-a sírámait, amikor elkezdt trillázni az okosteló Szijjártó belső zsebében. Ő előkapja, és látja, hogy a mentor hívja. És meghallgatja Cukros Nénit, aki őt eligazítja. “Petyám! Tudd ám aztán hol a helyed?!" De lehet hogy úgy történt, hogy a titkár vette föl a telefont...és mondta, hogy kicsit később Vici néni, mert a Petya éppen...-De az is lehet, hogy azonnal átadta Szíjjártónak a telefont...-Történhetett sokféleképpen.
Ugyanis Szíjjártót éppen moszkvai tartózkodása ideje alatt hívta fel Victoria Nuland, az amerikai külügy Közép, és Kelet-európai fölforgatásügyi főmegbízottja. Pedi azidőtájt Washingtonban már későre járhatott az idő! De Mrs Nuland fontosnak tartotta, hogy ÉPPEN AKKOR hívja Szíjjártót.
Hívhatta volna ma is! PARTNEREK között-véleményünk szerint-van annyi tolerancia egymás iránt, hogy ISMERVE A MÁSIK PROGRAMJÁT, NEM HÍVOGATJÁK EGYMÁST PONTOSAN AKKOR, AMIKOR...
Partnerek között így szokás! Persze más a helyzet, ha PARANCSNOK ÉS BEOSZTOTTI VISZONYRÓL van szó! Amikoris a parancsnok úgy látja jónak, hogy ott és akkor hívja fel a beosztottat, amikor és ahogy ő jónak látja!
Godfriend miatt hívta? Ez egy netto hülye indok. Hiszen Godfriend diplomáciai mentességi jogával az amerikai külügy rendelkezik. Szabadon.
Véleményünk szerint egy jól időzített telefonhívásról van szó! Amit gyorsan ismertettek is a közvéleménnyel!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/23/vici-neni-felhivta-petyat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/54 oldal   Bejegyzések száma: 532 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.