Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nem tetszettek csinálni sem fo
  2007-03-27 20:02:53, kedd
 
  Nem tetszettek csinálni sem forradalmat, sem tisztességes reform-csomagot - akkor itt vannak a Draskovicsék
2007-03-27. 11:50:02

Nagy élvezet volt a Kossuth rádión az imént Draskovits elvtársat hallgatni. Össze-vissza beszédének az a lényege, hogy a tolvaj privatizáció után a következő bőrt is le kell húzni az emberekről, és ez ellen nincsen fellebbezés.

A vagyontalanná tett országban a vizitdíj még csak a hangulati előkészítés a később jövő igazán drasztikus megszorításokhoz. Az áldozat óráját is ki kell venni a zsebéből a csata vagy kivégzés előtt. Ezek a mostani reformer-bábuk ilyen részben bűntudattól részben pedig a hülyeségtől gyötört volt komenisták, akik túllihegnek minden rájuk osztott szerepet. De gondolkodni, méltányosan fellépni nem tudnak, nem akarnak, eszükbe sem jutott.

Ezeknél a harmadik vonalbeli volt komenistáknál a 80-as években azért jobb filozófia mentén akartak kompenzációt adni az SZJA bevetésekor. Most a privatizáció miatt kellene kompenzálni az országot, ha tényleg elég jó, azaz elég hatékony tulajdonoskhoz kerültek a termelési javak, akkor a vizitdíjat kb havi 20.000 Ft-ban fejpénz gyanánt kellene az államnak vizitdíj költségkeretként megelőlegeznie a hatékony tulajdonosok adójából, az állampolgároknak.

És még négy-öt hasonló költségkeretből kikerülhetne összesen vagy havi százezer ft fejpénz-előleg (a munkajövedelmen kívül), amelyből ki-ki eldönthetné, hogy inkább orvoshoz jár vagy teniszezni.... És akkor el lehetne hinni, hogy mindez csupán reform, valamely megfizetési ügyleti hatékonyság javítás. De nem az lett belőle. Reform eszméről nem hallani. Nincs idea, nincs tisztességes elképzelés, csak lenyúló lökdösődés, sakálok tülekedése a konccá züllesztett közjavak fölött.
HOLOTT.
Holott az egészségügyi minisztérium egyik oldalsó szárnyában kellene legyen a gyúgyítási főosztály vizitdíjastól meg dobozdíjastól meg kórház csiki-csukistól, gyógyszerlobbistól együtt (a pincében pedig dobozolhatnának a mostani alibi-reformerek). Az egészségügyi minisztériumnak kellene legyen még vagy hat-nyolc főosztálya. A fontosabbak.
Olyanok, mint
1) egészséges táplálkozás főszt,
2) egészséges lakhatás főszt,
3) egészséges társadalmi légkör és egészséget erősítő intézményi
érdekeltségi rendszer főszt,
4) egészséges sport és szabad-idő főszt,
5) egészséges kultúra főszt,
6) egészség az oktatásban, reklámban, általában a médiában főszt,
7) egészség a családban főszt,
8) és így tovább - egészség kutatás főszt,
..... hogy az egészség szempontjaival egyeztetett általában vett társadalmi önszervezés modellekről ne is beszéljünk, stb-stb.

A költségvetésben is meg kellene látszon, hogy nem hanyagolják el a közvetlen gyógyítást, mert a mai költségvetésnek talán a háromszorosát kellene rá költeni, az egészség-költségvetés kb egytizedeként, amolyan karbanetartási költségként a beruházási összegek mellett. És az emberek testileg-lelkileg lehetnének teherbíróak. És akkor lenne egészség, és senkit sem érdekelne, hogy a vizitdíj 3000 Ft/ alkalom, mint most egy maszek fogásznál. De Ho'n el'tás regnálását sem fog-százezrekben lehetne kifejezni (56-ban kiverték, fél századdal később kirohasztják). Most Draskovits jelezte, hogy ha rájuk hagyjuk a folytatást, akkor az nem fog másként folytatódni. A materialista frázisokon felnőtt volt kiszes legények mint reménytelen okkultista varázslóinasok a valóságtól nem befolyásolva folytatják ámokfutásukat, a pisztoly helyett révülten pénztárcákat markolászva.

Ők nem horoszkópolnak, nem a házi alkimista olvasztó kemencékben akarnak békából és pókfonálból érc-aranyat olvasztani, hanem akarnok módjára rángatják a ceruzájukat mindenféle papírlapon, pénznek nevezett ákom-bákomos jegyzetfüzeteket lóbálnak és várják a megigazulást, a nagy sikert, mialatt ordibálva fenyegetőznek, hogy lesz ez még rosszabb is, ha a reformjuk nem vezet sikerre. Erkölcs? Mi az? Nem értik. Talán a pápa hadosztálya? És összeröhögnek, amikor megint a rádióban fognak zagyválni mindenfélét a reformokról. Ez náluk a ráolvasás.

Ha az úgynevezett jobboldanak nem tetszett nemhogy forradalmat csinálni, de valamirevaló reformokat elgondolni sem, akkor itt a jutalom, ezt egyétek meg, ezt a kiszes fertelmet, meg a Draskovits féle szövegeket. És jöhet a találgatás, a torpedósdi, hogy összesküvés? Hülyeség? Impotencia? Talált-süllyedt?

[Forrás: Fáy Árpád]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Farkasházy Tivadar írja Lendva
  2007-03-27 18:59:46, kedd
 
 


Farkasházy Tivadar írja Lendvai Ildikó beszédeit
2007. március 27. 10:14



MNO
Farkasházy Tivadar közismerten szoros viszonyt ápol a szocialista politikusokkal, nagy hatással van a képviselők véleményére, sőt, több képviselőnek is meg szokta írni a parlamenti beszédeit - árulta el egy szocialista politikus. A neve elhallgatását kérő országgyűlési képviselő lapunknak elmondta: Farkasházy legismertebb ,,kuncsaftja" Lendvai Ildikó frakcióvezető.

Farkasházy Tivadart, akiről eddig is ismert volt, hogy szocialista kötődésű, 2002. augusztus 20. alkalmából Medgyessy Péter MSZP-s miniszterelnök javaslatára több baloldali elkötelezettségű művésztársával együtt a Magyar Köztársaság tisztikeresztjével tüntették ki. A nagy felháborodást keltő ,,udvari kitüntetést" megelőzően 1999-től az RTL Klub Heti hetes című műsorának egyik főszereplője volt, és a stábnak ma is tagja.

Hivatalos adatok szerint az 1945-ben született Farkasházy 1969-ben közgazdász-diplomát szerzett, később a Magyar Rádió kabaréműsorának humoristája, szerkesztője és főszerkesztője lett. 1993 és 2003 között balatonszárszói telkén nyaranta szervezett találkozókat baloldali értelmiségi köröknek, amelyeken aktív szerepet játszottak az MSZP-s és SZDSZ-es politikusok. A rendszerváltozás idején, 1989-ben alapított Hócipő nevű lapja főszerkesztői székét 2001-ben átadta feleségének.
Az 1946-ban született Lendvai Ildikó 2002 óta az MSZP parlamenti frakcióvezetője. A rendszerváltozás előtt magyar-történelem-filozófia szakos tanári diplomával a zsebében először középiskolai tanár, majd tanársegéd volt, állampárti karrierje 1974-ben a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályán kezdődött, 1984-től 1989-ig az MSZMP KB - cenzori feladatokat is ellátó - nagy hatalmú kulturális alosztályának előbb munkatársa, majd vezetője lett.
Lapzártáig egyiküket sem értük el. Farkasházy a héten börtönbüntetését tölti.

Bodacz Balázs - Szabó Zsolt
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3963
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.