Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
A kihasznált Fidesz szavazó
  2012-02-16 20:57:03, csütörtök
 
  A kihasznált Fidesz szavazó

Szerencsi, 2012, február 16 - 12:49


A Fidesz amióta megnyerte a választásokat fokozatosan veszít a választói bázisából. Nem is csoda amilyen direkt és kegyetlen módon ássák alá saját szavahihetőségüket, és amilyen mértékben csinálják pontosan az ellenkezőjét annak amit ígértek, minden olyan szavazó aki 2010 nyarán a Fideszre voksolt bár sosem volt Fideszes elpártolt tőlük. Most is a jelenlegi keménymag az, akik az elmúlt 20 évben ilyen olyan módon bedőltek a Fidesznek.

Nézzük a realitások, akárki akármit is mond 2009 vége és 2010 tavasza között a Fidesz zseniális kampánystratégiát vitt végbe. Nyilván ennek köszönhető a kétharmados sikere is 2010 áprilisában. Állításaik ellenére a kampányt nem 2010 márciusában kezdték meg, hanem már az előző év végén. A legelső komoly sikerük Szalainé Szilágyi Eleonóra esete volt, aki 100 milliót tett zsebre, a Fidesz ekkor talált rá legzseniálisabb szövegére és kampány elemére, a balliberális kormány a korrupció melegágya, és ellopták az országot. Azok a Fidesz szavazók vagy szimpatizánsok akik úgy gondolják, hogy ez még nem a kampány kezdete hanem sziklaszilárd tények, azoknak van egy rossz hírem, rejtélyes módon futószalagon kerültek ki az ilyen ügyek alig fél évvel a választás előtt. Hunvald, Hagyó és a többiek 2009 szeptembere és 2010 áprilisa között kerültek a média figyelmébe és vagy mind MSZP-s vagy SZDSZ-es volt, de az biztos, hogy az akkori balliberális kormányokkal jó volt a viszonyuk.



A Fidesz kampányhadjárata persze nem ért itt végett, megjelentek a hangzatos szövege, 1 millió új munkahely, adócsökkentés stb. Azt persze megszokhattuk, hogy a pártok fűt fát ígérnek, de a Fidesz azonban itt újított. Nem ígért semmi konkrétat. Az 1 millió új munkahely 2010 áprilisa után 1 millió új munkahely 10 év alattivá változott, az adócsökkentés pedig a gazdagokat segítő egy kulcsos adó lett. Így a választási ígéreteiket valamilyen formában meg tartották, de a régi mondás szerint vizet prédikáltak és bort ittak. A Fidesz szavazótáborhoz csatlakozottak jelentős része egy év alatt szembefordult Orbánnal, nem is csoda, hisz saját tárcájukon érezték meg, hogy nem egészen azt kapták amit vártak. A Fidesz szimpatizánsok nyilván azt gondolják, hogy ilyen helyzetben lévő országban hát mit tehet a Fidesz? Mit is?



A Fidesz egyik legdurvább stratégiája amit az istenért nem akarnak felfogni a szavazók azaz államadósság kérdése, persze az államadósság fontos dolog, de nézzük a tényeket. Ha valaki tartozik egy másik embernek és kifizeti több lesz a pénze? Nyilván nem, hanem kevesebb. Tehát amíg a magyar állam tovább törleszti az adósságot az amúgy nehéz helyzetben lévő ország csekély keretéből akkor az ország csak még szegényebb lesz. Semmibe nem kerülne azt mondani, amire már többször felhívták a figyelmet, hogy tárgyaljuk újra az államadósságot. Ha a nyugati világ a barátunk nyilván barátilag meg tudunk egyezni. Ha az MSZP kormányok eladósították az országot akkor nyilván mondhatná Orbán, hogy olyat nem fizetünk ki ami jogtalan vagy igazságtalan. De akkor kérdezem a kedves Fidesz szavazót ha Orbán szerint is az MSZP elmúlt nyolc éve Magyarország tönkretételéről szólt miért nem mondja azt olyan hévvel amilyen hévvel védi az alkotmányt, hogy nem fizetjük ki az államadósságnak azt a részét ami igazságtalan? Nyilván a Fidesz szavazó arra gondol, hogy a kormánynak idő kell, hogy rendbe tegye a dolgokat, vizsgáljuk meg ezt egy kicsit.



A Fidesz az egykulcsos adóra még 2010-ben azt mondta, hogy néhány hónap alatt nem fog kiderülni, hogy milyen jó is ez. Tételezzük fel, hogy helyt adunk ennek az állításnak. 2011-ben már azt mondták, hogy 2012-ben igazán kiderül milyen jó is ez az új adórendszer. 2012-ben pedig Orbán az évértékelő beszédébe azt mondta, hogy 2013-ban fog kiderülni, hogy jó az új adórendszer. Kérdezem tehát most hány év kell ahhoz, hogy kiderüljön, hogy jó? Még jobb kérdés, hogyha valami két év alatt nem derült ki, nem lehet, hogy talán nem is úgy van ahogy gondolnák? Nyilván a Fidesz szavazó arra gondol, hogy minden ami Orbán ellen szól balliberális összeesküvés tömkelege, és Orbán az ország javát szolgálja. Elemezzük ezt is.



Orbán Viktor a kampányidőszak alatt igencsak hangoztatta, hogy magyar föld nem eladó. Ez szép és jó, és támogatandó ötlet. Mi is a realitás? A Jobbik javasolta, hogy a föld és víz védelmi törvénybe vegyék bele, hogy magyar földet ne vásárolhasson külföldi, Orbán Viktor saját maga nemmel szavazott a törvényre (az interneten elérhető a videó). Kérdés ha ilyen jó a mi Viktorunk miért szavazott nemmel arra a törvényre, amit a választások alatt annyira hangoztatott? Hány hektár földet vásárolt vissza a miniszterelnök az elmúlt két évben a külföldtől? Hány külföldinek mondta meg, hogy nem lehet az övé, legfeljebb bérelheti? Van egy olyan érzésem, hogy a válasz nulla. Nyilván a kedves Fidesz szavazó arra gondol, hogy miért higgyen nekem vagy bárkinek az ő nézete sziklaszilárd, a Fidesz kormány jó és szép. Hát megmondom miért ne nekem higgyen, hanem a saját szemének.



Az elmúlt két évben nőtt a kenyér ára, nőtt a benzin ára, csökkentek a fizetések, csökkentek a munkahelyek, egyetlen MSZP-s sincs rács mögött, az államadósság nem csökkent, nem épültek iskolák vagy kórházak, nem javult a közbiztonság, és Orbán Viktor és társulata hétről hétre, napról napra, percről perce csak azt hangoztatja, hogy támadnak minket, a szocik így a szocik úgy és sorolhatnám még. Jönnek a tervekkel és programokkal, de nem készült el semmi. Mire alapozom ezt? Kedves Fidesz szavazó számolja ki mennyit költött három-négy éve benzinre, és pár hónappal ezelőtt mennyiért vette a kenyeret. Nézze meg, hogy lett e új állása neki, a családtagjainak, barátainak, ismerőseinek. Nézze meg, hogy mennyivel lett biztonságosabb a környék ahol él, és nézze meg, hogy hány emberrel tud boldogan elbeszélgetni az utcán ismeretlenekkel a napi politikáról, és hány olyannal találkozik, aki azt mondja ,,igen jól döntöttem 2010 áprilisában". Ha veszi a fáradtságot és nem dobja vissza szavaimat csípőből rájön, hogy valószínűleg eggyel sem. Ha azt hiszi, hogy idő kell még a Fidesznek, gondoljon bele, hogy idejüknek a fele már eltelt. Jobb, ha rájön kedves Fideszes szavazó, Önt kihasználta a Fidesz. Maga elé vetette a mézes madzagot, kitudja mikor és azóta is rángatja. Jobb, ha rájön, hogy az Ön élete nem lett jobb és csak egyet tehet, nem védi azt, aki Önt sem védte.



Szerencsi Gábor

http://hazateresradio.hu/node/1227
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dübörög a bérkompenzáció
  2012-02-16 20:47:04, csütörtök
 
  Dübörög a bérkompenzáció

bastya | 2012-02-16 11:27:36 | Módosítva : 2012-02-16 11:33:39


Miután a kormány kivezette az adójóváírást, rögtön láthatóvá is vált, hogy valahogy mégsem sikerült mindenkinek jobban járnia, ezért aztán, szokásos módon, hozzáláttak, hogy tovább könnyítsék az adózást, és bevezették az egykulcsos adó kétkulcsos változatát (mert 202 ezer fölött megmaradt a félszuperbruttó) és a bérkompenzációt.

A kormány valahogy úgy képzelte, hogy az elhibázott adópolitikájukat a cégek és a vállalkozások majd megoldják, és hogy ennek nyomatékot adjanak, rögtön szankciókkal is fenyegették meg azokat a cégeket, amelyek nem hajtják végre a felső utasításokat. A cinizmus csúcsa. Mi elrontottuk, majd más megoldja.

Aztán rájöttek, hogy ez nem fog olyan egyszerűen menni, és a nemkétkulcsos adó második kulcsát, a félszuperbruttósított 202 ezer felettit majd arra fordítják, hogy a mégis csak rosszabbul járókat kompenzálják, azaz a cégeknek adnak ebből segítséget, hogy elhárítsák a Matolcsy-féle adózási hibát. Eddig világos, nem? Söralátét, az.

Azonban a cégeknek ez nem olyan egyszerű feladat, mert hát azok a szerencsétlenek a piacról élnek, és az meg egy kicsit befagyott (még a két Hummert is elbírná magán), mert hát az emberek nem költenek, meg nem vásárolnak, mert nem igazán van miből. Ezért aztán azt gondolták ki, hogy ha ti erre köteleztek, akkor én majd szépen leépítek, hogy ki tudjam fizetni az elvárt béremelést, meg a megnövekedett minimálbért. Mert az úgy van, hogy ha van x összegem a bérekre, akkor abból gazdálkodom, ha azonban többet kell adnom, akkor y dolgozót ki kell rúgnom, hogy a maradóknak a bérét fel tudjam emelni. Ez világos, nem? Unortodox közgazdaságtan.

A szakszervezetek meg közben elkezdtek vizsgálódni a versenyszférában, hogy akkor most mi újság van a bérkompenzációval, mert úgy hallják, hogy nem mindenhol sikerült végrehajtani, pedig Matolcsy még a szemöldökét is összevonta, hogy lássák, hogy nem viccel. Ahol meg sikerült, ott is előfordul, hogy a nettó mégis kevesebb lett, az árak azonban egyre csak nőnek, úgyhogy a 2012-es nettó bér még akkor sem éri el a tavalyi szintet, ha marad. Mert ugye 27%-os áfa, benzinár növekedés, meg ilyenek, amelyek az ortodox közgazdaság szerint csökkentik a fizetések reálértékét. De hát ez már túl lett haladva. Ez világos, nem?

Szerencsére a másik pénzügyi zseni, Selmeczi Gabriella is beszáll a ringbe, és elmondta, szépen, lassan, hogy mindenki értse, hogy ,,a kormány és a versenyszféra egyeztetésén megállapodás született a bérkompenzáció rendszeréről." Na, hát ez az, amit a versenyszférában ügyködő szakszervezetek nem látnak, bár ők nyilván más szemüvegen keresztül nézik ezt a dolgot. Hiszen ha a Fidesz azt mondja, hogy megegyezés van, akkor megegyezés van, ha pedig nem hiszik, akkor törvénybe is iktatják. Ez is világos, nem?

Szóval a versenyszférában nem működik, de úgy látszik, hogy hazai pályán, a közszférában sem, ugyanis lehet olyan rémhíreket hallani, hogy az egészségügyben, az oktatásban, meg az egyéb helyeken dolgozó közszolgák sem kapták még meg a bérkompenzációt. A Nemzetgazdasági Minisztérium azonban megnyugtatta az egészségügyben dolgozókat, hogy meg lesz az, de ugye március 15. a határidő, és majd utána, egyösszegben. Tehát nettó keresetveszteség az nem lehetséges. Világos, nem? Megmondta a Matolcsy is. Akkor úgy is lesz. Ahogy eddig is úgy volt. Csak nem láttuk.


http://magyarcitrom.postr.hu/duborog-a-berkompenzacio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsület Napja 2012 - Német üdvözlőbeszéd
  2012-02-16 18:22:16, csütörtök
 
  Becsület Napja 2012 - Német üdvözlőbeszéd



Barátaink és Bajtársaink!

67 évvel ezelőtt nagyapáink a Kelet tűzhengere elé vetették magukat, hogy megmentsék népeinket a vörös zsarnokságtól. Napjainkban a Nyugat halálos lehelete nehezedik népeinkre, fojtogatva őket. A nemzetiszocialista világnézet érzékeinket annyira kiélesítette, hogy mi felismerjük ezt a veszélyt és nevén tudjuk nevezni azt, akitők az ered. Tudjuk, hogy a vörös és az arany Internacionálé ugyanannak azt ezüstpénznek a két oldala, melyek kedvéért az emberiséget kétezer év óta becsapják.

Együgyű emberek egykor tévesen úgy gondolták, hogy a Nyugat segítségével a Kelet közeledő sötétségét elháríthatják. Nem tudták, hogy a vörös Internacionálé az arany Internacionálétól ered. És nem értették meg, hogy a Nyugat és a Kelet ugyanazon harapófogó két oldala voltak, melyekkel Európa közepét szét akarták zúzni. Ám nem együgyű, hanem bünöző lelkületű emberek voltak azok, akik 67 évvel ezelőtt a frontok összeomlását előidézték. Nagyapáink túlerő ellenében álltak helyt; csupán alattomos tőrdöfés kényszerítette őket a földre.

Napjainkban azt láthatjuk, hogy a vörös Internacionálé rabszolgatartó rendszerét az aranyé váltja le. A látszólag hatalmasok jöttek, aztán mentek, ám a hatalom maradt. A mindent tagadó hatalom az, mely csak azáltal tudja fenntartani magát, hogy az élet rendjét lerombolja. Ezért számára a népek függetlensége szörnyűséges dolog. Akárcsak akkor, a hatalom manapság is az "emberiesség" álarcát használja, hogy az együgyűeket megtévessze. Enélkül az álarc nélkül nem képes fennmaradni és nem képes a népek életén élősködni.

A híradásainak a gépezete, a nevelő- és tanítórendszere, propagandakultúrája azok a dolgok, melyek számunkra ezt az álarcot mint virágzó arcot mutatják. Ám mi meglátjuk a gonosz torz képmását. És mivel mi ezt az álarcot letépjük az arcáról, felismer minket, mint ellenségeit.

A mai napon lélekben elődeink körében vagyunk, akik hősies harcukat vívták népeikért és ezzel egész Európáért. Emlékük adjon nekünk az elkövetkezendő időkben bátorságot és állhatatosságot! Mert akárcsak ők, minket is egy olyan küzdelem szólít, amely elől nem térhetünk ki! Ez ugyanaz a harc és ugyanaz az ellenség. Egykoron meg fog mutatkozni, hogy érünk-e annyit és méltóak vagyunk-e arra, hogy unokáiknak nevezzenek minket.

Éljen fegyverbarátságunk!

Éljen Németország!

Éljen Magyarország!
2012. február 15.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elek Attila: Mit vesztettünk a rendszerváltással?
  2012-02-16 17:37:12, csütörtök
 
  Elek Attila: Mit vesztettünk a rendszerváltással?

Dátum: 2012. February 16. Thursday, 09:09

Publicisztika Sokkal jobban élünk, de mégis rosszabbul érezzük magunkat.

47. évemet taposom és járva-kelve, beszélgetve az emberekkel, olvasgatva a hozzászóló e-maileket az az érzésem, hogy nem vagyunk jól. Mi magyarok nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. De mi az oka ennek a hagyományos magyar pesszimizmusnak? Mitől kesergünk mi mindig? Miért van az, hogy, ha jókedvünk van is, akkor is sírva vigadunk?
Szóljon hát ez az írás arról, hogy emeljük fel végre a fejünket a porból, de azt ne kardcsörtetéssel, hanem józan ésszel tegyük és csodálkozzunk rá a világra, és (kérem, ne nevessen ki a pátoszért) tegyük jobbá egy kicsit.


12 éves koromból örök emlék számomra az Argentínában foci világbajnokság. A 78-as mundiál. Éjjeli meccs az argentin-magyar. Bár vezetünk 1-0-ra Csapó góljával, kikapunk 2-1-re és Töröcsiket és Nyilasit is kiállítják. De az a hangulat, amit az argentin szurkolók teremtettek elfeledtette a vereségünket és onnantól nekik drukkoltam (meg is nyerték a VB-t, gondolom nem csak ezért). A magyar csapat másik két meccse a franciák és az olaszok ellen volt. Már a Himnuszunknál úgy éreztem vesztettünk. Míg a mi Himnuszunk lassú, siránkozó, lemondó, ima, addig az olaszok és a franciák pattogós indulótól felhevülten vetették magukat a harcba. És bár fohászkodtunk áldásért az Istenhez mégsem sikerült nyerni. Sok helyen egyébként nem is Himnusznak mondják a Himnuszt, hanem nemzeti indulónak. Természetesen nekem is, mint minden magyar embernek (legalábbis gondolom) libabőrős lesz a karom a Himnusz hallatán és meghatódom. De ez nem jelenti azt, hogy benne van minden keserűségünk.

De, mint ahogy mondják, Segíts magadon, Isten is megsegít! Itt e földi létben sokszor kevés az ima, tenni is kell a dolgokért. A tevés helyett azonban mi magyarok, hajlamosak vagyunk a múltba fordulni és rég elmúlt vagy sohasem volt dicsőségeken ábrándozni. Ennek alapvető gondját abban látom (és nehogy itt valaki azt higgye, hogy a kereszténység és Európa ellen beszélek), önkéntesen eltöröltük múltunkat. A magyarok nagy része 1000 éves történelmet emleget, meg államalapító Szent Istvánt. Ezek mind igaz dolgok, de ezzel elvesszük saját magunk történelmét. Mi ugyanis nem 1000 éves nemzet vagyunk, hanem sokkal régebbi. A magyarok már több ezer éve léteznek, éltek, sokasodtak, művelődtek, feltaláltak, terjeszkedtek, hódítottak, mielőtt letelepedtek volna a Kárpát-medencében. Mi sajnos a kereszténység felvételével sutba dobtuk több ezer éves kultúránkat és ezáltal elvetettük azokat az alapokat, amire büszkék lehetünk, amiből a mai napig is táplálkozhatnánk. Kérem, hogy ebből most ne azt a következtetést vonjuk le, hogy kereszténység egy rossz dolog. Ez itt és most nem a vallásról szól, hanem a gyökerekről, egy nemzet énképéről.

Sajnos a keresztény világhoz csatlakozó hatalom kiirtotta a magyarság eredetét, elégetette az összes írásos magyar dokumentumokat, kiirtotta a magyar emlékezőket, tűzzel-vassal üldözött mindent, ami a kereszténység előtti magyar múltra emlékezetett. (Erről bővebben itt olvashat!) Ez most nem azt jelenti, hogy el kell vetni a kereszténységet és Európát és holnap mindenkinek, aki magyarnak érzi magát a hunok ruháiban kell járnia és lovon közlekednie (bár a benzin árak mellett megfontolandó), és nem kell íjjal vadászni és otthon nyílvesszőket készíteni. Nem ez teljes félreértés. Ez ugyanúgy archaikus és nem ideillő, mint Bocskaiban parádézni. Ez a kirakat magyarkodás, a divatmagyarkodás. Nem a ruha teszi az embert. Természetesen hagyományőrző klubokban, várjátékokon, történelmi eseményeken elmegy, sőt kívánatos a történelmi viselet, de azt jelmeznek hívják. Munkában járni mondjuk Bocskaiban kissé erőltetett.

A nagy európai nemzeteknek sem a kereszténység, sem a politika nem törölte el a nemzeti gyökereiket. Egy olasz nyilván büszke a Római Birodalomra, a norvégok, a svédek a vikingekre, a muszlim (és keresztény) egyiptomiak Oziriszre, és a piramisokra. Az angoloktól senki sem veheti el Artúr királyt és Merlint, pedig semmi konkrét bizonyíték nincs létezésükre. A Wagnertól ismert germán isteneket is minden német (a keresztények is) hősöknek tartják és a régen szétaprózódott grófságokból egységes német nemzet jött létre.


Ez nem azt jelenti, hogy ha valaki kiutazik Angliába, akkor minden angol oldalán ott fityeg egy Excalibur kard vagy, hogy az olaszok páncélsisakban mennének az utcán. Nem kell félni, kicsi az esély arra, hogy a norvégok a Dunán leereszkedve elérnének egészen Pestig és felégetnék, kifosztanák, és a nőket elrabolnák. De attól még minden nemzetnek megvannak a gyökerei. Mi sajnos elvágtuk ezeket a gyökereket Szent Istvánnal.

És itt visszakanyarodnék egy nagyon fontos dologhoz, a nemzethez! Ki a magyar? Lássuk be, ha egy családfával foglalkozó embert megkérnénk, szinte senki sem tudná visszavezetni vérvonalát a honfoglalásig. Nagyon kevesek mondhatják el magunkról, hogy az ő ősei ott álltak Árpád mellett a Vereckei-hágónál. Mi magyarok kevert nép vagyunk. Az itt talált avarok, betelepített kunok, vándorló cigányok, német szerencselovagok, kereskedő zsidók, tótok, rácok, románok, szászok, csehek, horvátok, oroszok, törökök keveréke. Ez alapján ki lehet valakit zárni a nemzetből, a magyarságból? Aligha. Ez alapján nem lehetne magyar Morvai (értsd morvaországi) Katalin sem, de származás alapján nem magyar pl. a Bayer névvel senki sem. De elvárható mindenkitől, hogy a származás alapján ne rekesszen ki senkit sem. Bizony ugyanúgy magyar az Orsós, Kalányos, Lakatos, Orbán, Kolompár nevű polgártársunk is, még ha származás alapján ezek jellemzően cigány nevek. De ők is magyarok. Magyarok azok is, akiknek a nevük pl. Német, Orosz, Horváth, Tóth, Morvai, Lengyel, Román, Görög, Török, Olasz. Tegyen bátran egy kísérletek. Lefogadom, hogy, ha visszamegy mondjuk az ükszülőkig, igen nagy eséllyel talál benne nem magyar nevet. Nekem például nagyszüleim nevei, Elek, Juhász, Varga és hoppá anyai nagyanyám Krautzek. Na, valószínű az ő ősei nem voltak ott a honfoglaláskor. De attól még magyar vagyok és mi több, ő is az volt. De ki a magyar? Nem a ruha teszi az embert. Haynau például menesztése után Magyarországon telepedett le, megtanult magyarul és Bocskaiban járt-kelt az emberek között, mégsem hiszem, hogy sokan magyarnak tartották volna.

Ki a magyar? Aki magyarul beszél? Liszt Ferenc például meg sem tudott nyikkanni magyarul. Ő akkor nem magyar? (Egyébként három nemzet vallja magáénak, mi magyarnak tartjuk, de a sógorok osztráknak, a csehek szerint meg az ő nemzetük fia.) Ki mondja meg ki a magyar? Semjén Zsolt?

Nekem meggyőződésem, hogy a világot háttérből egy rosszindulatú, elnyomó szűk csoport irányítja a pénzen keresztül. De kik ők? Beszélgetve egy barátommal, aki nem szereti a zsidókat, büszkén sorolja a magyar feltalálókat. Bíró László a golyóstoll feltalálója, Ganz Ábrahám a magyar ipar megteremtője, Szilárd Leo atomfizikus, rengeteg ember, akikre minden magyar büszkén döngeti mellét. Aztán, mikor mondom nekik, hogy tudtad, hogy zsidók? Kínos csend és a ,,szokásos" menekülő válasz, vannak jó zsidók is. Nem hinném, hogy az elnyomó emberek származás vagy vallási felekezet alapján gyűlekeznének. 28 (más források szerint 27) magyar Nobel-díjasunk van, de csak egy volt, aki itthon élve kapta meg a kitüntetést, Szentgyörgyi Albert, a többiek zsidó származásuk vagy politikai üldözetésük miatt mind itt hagyták az országot. Elgondolkodtató. El kell dönteni, hogy tényleg van 28 Nobel-díjasunk, mert akkor nem szabad tovább származás, vallás, politikai világnézet alapján bárkit is kirekeszteni. Most éppen a politikai nézetek alapján való kirekesztés veszélye a legnagyobb. Ma a komcsizás a trendi. Ma az a divat, hogy szajkózzuk a vezér után, hogy a baloldal, amikor tehette rárontott nemzetére. De ki a baloldal?

Az 1989-es rendszerváltás óta már felnőtt egy nemzedék. Ők már nem éltek a szocializmusban ez a 3 millió fiatal nem tudja, mi volt akkor. Nem értik mit jelent az, hogy MERKUR sorszámok figyelése az újságban, nem értik azt, hogy nincs telefon (nem mobil, hanem semmilyen), nem élték meg azt, hogy a német turisták által eldobott üres sörös és üdítős dobozokat miért gyűjtötte valaki. Nem értik, hogy mi az, hogy hiánycikk? Nem értik, hogy mi az, hogy hétfői műsorszünet, és nem értik, mi az, hogy 4 TV csatorna. (Itt Pécsett magyar 1, 2, jugó 1,2). Ők nem hallottak Drazsen Petrovicsról, és sohasem volt kötelező felvonulásuk május elsején.

Ma már minden van, roskadoznak a polcok, tele vagyunk áruval. Éjjel-nappali és hétvégi nyitva tartás, autószalonok egymás után, internet, 100 TV csatorna, élelmiszer hegyek, hatalmas sörválaszték, az üdítő olcsóbb, mint a tej, narancs és banán nem csak decemberben 1 kiló, hanem amennyit akarsz. A technika rengeteget fejlődött, szélessáv, okostelefon, orvosi CT és ultrahang gép, légzsák, ABS, számítógép, egyebek. Minden azt sugallja, hogy jobban kellene élnünk, mert jobban is élünk. Mi veszett hát el mégis?
Először is az emberség! Kétség ne férjen hozzá, én nem sírom vissza a szocializmust, gyerekkoromban mindig a kapitalizmusra vágytam, imádtam az Onedin család című filmet, most persze megkaptam az összes hibájával együtt. De még mindig inkább ez, mint a régi rendszer. De egyet figyelembe kellene mindenkinek vennie, főleg az okostojás, érzéketlen politikusoknak. Hazánkban él 6-7 millió ember, aki abban a rendszerben volt fiatal, ott volt szerelmes, akkor teremtett magának egzisztenciát, ott nevelte fel a gyerekeit. Ezt a múltat TILOS elvenni tőlük azzal a nyegleséggel, hogy abban a rendszerben minden rossz volt. Nem, nem volt minden rossz, például az emberek nem voltak rosszak. De hát ezt, hogyan magyarázzam meg olyan Lázár János féléknek, akik meggyőződésem szerint abban a régi rendszerben is nagyon jól megtalálták volna a helyüket és ott is magas politikai pályát futottak volna be. Szóval, aki elveszi az emberektől a fiatalságukat, az jóvátehetetlen bűn követ el.

Mi a másik dolog, amit elvesztettünk a rendszerváltással? Miért érezzük úgy, hogy rosszabbul élünk, pedig valójában jobban? A válasz a következő. Elvesztettük a biztonságérzetünket. Egyszerűen nem vagyunk biztonságban. Bármikor az utcára kerülhetünk, függünk a főnöktől, az államtól, az önkormányzattól. Minden bizonytalan. Ma ennyi a törlesztő részlet, holnap annyi. Ezen a héten ennyi a benzin, jövő héten annyi. Ma még felveszik a gyereket az egyetemre, holnap már csak fizetősre. Ma még ingyenes a kórházi ellátás, holnap már nem az, vagy ha igen, akkor fél év várólista. Ma még van jól fizető munkám, nagy a gyár, pörög az üzem, holnap az egészet bezárják és elviszik Kínába. Ma még 6 hónap a munkanélküli segély, holnap már csak három, de megalázva sárga mellényben utat kell kaparni érte. A biztonságérzet hiánya, ha nem a mi személyünket érinti, akkor gyerekeinket, szüleinket, testvérünket. Minden családban van valakiért izgulni való. Régen lehetett tanulni, szakmát választani. Lehetett tanulni tanárnak, orvosnak, szakácsnak, asztalosnak, villanyszerelőnek. Ma menedzsernek, rendszergazdának, informatikusnak, meg hasonló megfoghatatlan dolognak, de mi lesz a munkád fiam? - kérdezik a szülők.

És ráadásként elvesztettünk még valamit. Elvesztettük a bizalmat a politikusainkban. Óriási erkölcsi zuhanás következett be a politikai garnitúra népszerűségében. Terjed a politikai opportuniznus, a kettősbeszéd, a porhintés. Nem fontos semmi, csak a hatalom. Ki nálunk a baloldali politikus? A milliárdos Gyurcsány és Bajnai? Volt abban valami nevetséges, de ugyanakkor tragikus, amikor Bajnai Gordon a MSZP kongresszusán, mint meghívott miniszterelnök tátogott az Internacionáléra, a milliárdos vagyonnal rendelkező Gyurcsány meg énekelte, .. fel, fel, te éhes proletár....!

A jobboldal? A konzervatív jobboldal? Sírhatnékom támad, amikor látom kiknek a kezére került. Orbán és csapata nem tett semmi mást a hatalom érdekében, mint lemásolta Lenin és a bolsevikok összes trükkjét a hatalom megszerzésére, Polgári körök, utcai demonstrációk, belső tisztogatás, sajtó kiépítése, populizmus, demagógia, és egy teljesen baloldali politikával hatalomra kerülve a jobboldali konzervativizmus álarcában tetszeleg. Csakhogy se nem konzervatívak, se nem jobboldaliak. Leginkább Putyin Oroszországa és a lengyel katolicizmus keverékét valósítják meg. Úgy jobboldaliak ők, mint amilyen baloldali Gyurcsány.

Mit kell tehát tennünk annak érdekében, hogy újra jól érezzük magunkat? Először is egymással beszélni. Meghallgatni a másikat, nem ráerőltetni a nézetünket. Elismerni a történelmünk minden pontját, a hibákat is. A legfontosabb az lenne, ha valamelyik politikus kiállna és őszintén bevállalná, hogy miben hibázott. Nem úgy, mint Gyurcsány Öszödön. Nem zárt körben, hanem a TV-ben egyenes adásban a nép előtt. Ha végre valamelyik politikus, hogy mi volt a székházüggyel, az olajpénzekkel, a Gripen beszerzéssel, a Kaya Ibrahimmal, a Malévvel, stb., stb. Szerintem még választást is lehetne vele nyerni. Az emberek őszinteségre vágynak, nem kábításra. Nem kell egymillió új munkahelyet ígérni, meg 14. havi fizetést. Elég 100 ezer, de biztos új munkahely (persze úgy, hogy a többi ne szűnjön meg), meg annyi, hogy a 12 havi fizetésből és nyugdíjból meg lehessen élni.

Kíváncsi leszek arra, hogy lesz-e egy ilyen őszinte politikus? Kevés az esély, de nem reménytelen.

2012.02.14.
Független SZABAD EURÓPA,
www.szabadeuropa.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig veti alá magát a kormány a széteső EU-nak?
  2012-02-16 17:33:02, csütörtök
 
  Meddig veti alá magát a kormány a széteső EU-nak?
2012, február 16 - 14:32


Balczó ZoltánIdeje lenne a magyar kormánynak őszintén elgondolkodnia az Európai Unió és intézményeinek függetlenségéről, tisztességéről és hasznosságáról. Ma ismét kiderült, hogy a magyar nemzeti érdekek gazdaságilag éppúgy, mint morálisan, távol esnek az egyre inkább ,,Európai Egyesült Államokként" működő, a tagállami önrendelkezés majd minden formáját fokozatosan felszámoló unió érdekeivel - áll Balczó Zoltán, a Jobbik és az Országgyűlés alelnökének közleményében.

A Jobbik emlékeztet, hogy az Európai Parlament szemet hunyt a magyar és németellenes beneši dekrétumok csehországi hatályban tartása felett, néma maradt a szlovák nyelvtörvény, vagy állampolgársági törvény elfogadásakor, de nem marasztalta el Olaszországot sem a politika által befolyásolt, kiegyensúlyozatlan médiaviszonyok miatt.

Balczó Zoltán szerint a magyar kormánynak le kéne végre vonni a tanulságot, s feltehetné a kérdést magának, meddig veti még alá magát a morálisan és gazdaságilag is széteső Európai Uniónak.



barikad.hu


http://barikad.hu/meddig_veti_ala_magat_a_kormany_a_szeteso_eu_nak-20120216
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és a magyarok behorpadt önbizalma
  2012-02-16 14:19:34, csütörtök
 
  Orbán és a magyarok behorpadt önbizalma

2012. február 16. 12:01
Hunhír.info

Elszoktunk a jó hírektől, az elmúlt 8-10 évben ,,behorpadt a magyarok önbizalma", már annak is örülünk, hogy a holnap nem rosszabb, mint a tegnap - kommentálta a szerdán nyilvánosságra hozott, az elemzőket is meglepő jó magyar GDP-adatot a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A hír kedvezően befolyásolhatja a jövőnkről való gondolkodást, ugyanakkor óvatosnak is kell lennünk: az irány jó, de még nagyon sokat kell dolgoznunk - figyelmeztetett Orbán Viktor.
Ma nagyon sok vita van a világban arról, mi tehet újra gazdaságilag súlyossá, versenyképessé egy országot a következő 15-20 évre, és erre van egy magyar válasz is: egy olyan rendszer, amelyben az ország egy termelési központtá válhat, ahol a fizikai és szellemi munka felértékelődik, ahol csak olyan rendszerek működnek, amelyek a munka felé terelik az embereket, ahol a családfenntartás és a gyermeknevelés érték, a képzés kapui pedig a lehető legszélesebben állnak nyitva a fiatalok előtt - magyarázta Orbán Viktor.

2010-ben sikerült a gazdasági zuhanást megállítani, még ha rendkívüli eszközökkel is, 2011-re elértük, hogy a magyar költségvetés hiánya először az elvárt szint alá essék, az unió bízik a 2012-es magyar számokban is, és legfeljebb 2013-mal szemben vannak kételyei - sorlta az eredmények a miniszterelnök. Még mindig gondot okoz azonban a hatalmas eladósodottság, erről az útról pedig ki kell vezetni az országot, ez most a legfontosabb feladat - hangsúlyozta.

Arra a felvetésre, hogy Magyarország is része annak a tizenkét EU-tagországnak, amely esetében - az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke, Olli Rehn szerint - alaposabban meg kell vizsgálni, nem áll-e fenn a makrogazdasági egyensúlyhiány veszélye, továbbá a túlzottdeficit-eljárás is hatályban van Magyarország ellen, Orbán Viktor úgy reagált: az európai rendszer nem rugalmas, ugyanis mire a számok beérkeznek, és értékelik azokat, "már régen nem ott van a korong, mint ahol akkor volt, amikor megérkeztek az adatok".

Kossuth Rádió


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=50099
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Havonta száz orvos távozik hazánkból
  2012-02-16 14:14:20, csütörtök
 
  Havonta száz orvos távozik hazánkból
2012. február 16. 06:32:55

Havonta száz orvos távozik Magyarországról, miközben egy év alatt sem kérik ennyien a honosításukat - írja a Népszabadság Balázs Péter, a Semmelweis Egyetem professzorának kutatási adataira hivatkozva.

A cikk szerint a frissen végzettek orvosok csaknem harmada már munkába se áll Magyarországon, a gyakorló orvosok közül pedig már 2010-ben is többen haltak meg vagy mentek nyugdíjba, mint amennyi frissen végzett a helyükre került. 2006 és 2010 között négyezerrel csökkent a hazai orvosok száma.

Az Orvosi Hetilapban megjelent kutatási összefoglalóban Balázs arra a következtetésre jutott, hogy változatlan külföldre áramlás mellett a hazai ellátásban rövid távon is krízisközeli helyzet, valódi válság keletkezhet.

(MTI)



Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Szabadságharc": A bank visszavág
  2012-02-16 14:12:05, csütörtök
 
  "Szabadságharc": A bank visszavág

2012. február 16. 07:59:48

,,Itt egy történet a végtörlesztésünkről. Igazi tragikomédia!" A részlet egy levélből való, amit a szolnoki S. Anikó írt. Dühében? Felháborodásában? Tanácstalanságában? Tulajdonképpen mindegy is. A történet sajnos cseppet sem egyedi.

A parlament a Jobbik után kullogva a múlt év szeptemberében egy félmegoldást tartalmazó törvényt fogadott el a devizaalapú hitelek kedvezményes végtörlesztéséről. A törvény szerint a 180 forintos svájci frank, illetve 250 forintos euróárfolyamon törleszthetik hitelüket azok az adósok, akik a múlt év végéig benyújtották a végtörlesztési igényüket. Fontos szabály volt, hogy amennyiben a hiteladós teljesíti a jogszabályi feltételeket, a finanszírozó nem utasíthatta el a végtörlesztési igényt.

A bankok azonban - mint látni fogjuk - sajátosan értelmezik a törvényeket, amiket úgy látszik csak a nemzeti oldalon képes keményen számon kérni a forradalmi kétharmad. Nem is csoda, ha már a Fidesz bástyájának számító Hódmezővásárhelyet és Lázár Jánost is elküldték melegebb éghajlatra.

A pénzintézeteknek jelentős károkat okoz a végtörlesztés - szerintük. Valójában azonban csak a luxusprofitjuk egy részéről kellene csak lemondaniuk. A veszteség sem menti azonban, hogy számos esetben éppen a banki magatartás akadályozta a végtörlesztő szándékokat. Ezek egyike volt S. Anikó ügye is.

,,Már több mint 5 éve fizetem a hitelemet, amit svájci frankban vettem fel" — írta. ,,Hatvanezer forintról indult a törlesztés, és mostanra már elérte a 115 ezer Ft-ot is. Segítséggel össze tudtam gyűjteni a pénzt, konkrétan 7,5 millió Ft-ot. ... December 10-én kértük a végtörlesztést, így a bank a február 10-ét határozta meg végtörlesztési határidőnek. Januárban közölte velünk a bank, hogy január 30-ig vagy ráutaljuk az összeget a számlánkra, vagy pedig, ha hitelből oldjuk meg, akkor egy banki igazolást hozunk, hogy rendelkezésünkre áll a pénz. Január 19-én a számlán volt a teljes, bank által megadott összeg."

Február 9-én, egyetlen nappal a határidő lejárta előtt, az ügyfél rátelefonált a bankfiókvezetőre: ugye minden rendben van? A válasz megdöbbentő volt: nincs! Miután nem áll rendelkezésre a megfelelő összeg, mondta a bankos, nem tudták azt zárolni sem, így a végtörlesztés már valószínűleg meghiúsul. Arra a kérdésre, hogy mindez január 20-tól miért nem derült már ki, miért nem értesítették a gondról a családot, ellenben miért nyugtatgatták őket folyamatosan azzal, hogy megfelelő az összeg a számlán, nem született válasz.

S. Anikóék menteni igyekeztek a még menthetőt. Február 10-én reggel a számlára utaltak még 110 ezer forintot, és így a bank időben zárolni tudta a végösszeget.

— Utólag majd, mondták a bankban, panasszal élhetünk, és ha úgy ítélik meg, akkor visszakaphatjuk a száztízezer forintunkat — zárta S. Anikó a történetüket, immár személyesen. — Előbb azonban legyünk végre túl a végtörlesztésen...

S. Anikóéknak végül sikerült ,,túladniuk" a svájci frank alapú hitelükön. Szerencsések voltak.

Vajon ki volt hibás a határidő elmulasztásáért?

A szintén szolnoki Gy. Gáborék lényegesen rosszabbul jártak, mint S. Anikóék: ők el is bukták a végtörlesztési lehetőségüket.

— Novemberben jártunk először a bankunkban, és bejelentettük végtörlesztési szándékunkat — meséli még mindig felindultan Gy.-né. — December utolsó napjaiban megismételtük az igényt, és a bank a február huszonnegyedikét jelölte meg véghatáridőként. Jeleztük: négymillió forint rendelkezésre áll a férjem számláján, bármikor át tudjuk utalni a végtörlesztéshez, ötmillió pedig munkáltatói kölcsön lesz, amiről benyújtjuk az igazolást. Január második felében még levelet kaptunk a banktól, amiben megnyugtattak bennünket: minden rendben van, és nyolc pontba szedve leírták, hogy milyen feltételeknek kell még eleget tennünk.

Ezek után okkal érezte úgy Gy.-né január 30-án, hogy azonnal megnyílik alatta a föld, amikor a bankban közölték vele: vagy ott lesz a számlán az aznapi pénztárzárásig a teljes kilencmilliós összeg, vagy elmulasztják a végtörlesztési lehetőséget! A munkáltatói kölcsön ugyanis önerőnek számít, mondták a pénzintézetben, így arról nem elegendő aznap az igazolást becsatolni. Utalni kell magát a pénzt is!

— Az utolsó napon persze már nem tudtunk intézkedni, így elbuktuk a végtörlesztési lehetőséget — zárja a történetet Gy. Gáborné. — Azóta már le is mondta a férjem a megítélt munkáltatói kölcsönt...

(Szoljon nyomán Szent Korona Rádió)
Related Links

40 milliárd az OTP profitja - egy negyedévben
Akiknek jól jött a frankhitel: 141 milliárd profit a bankoknak


Forrás: Szentkorona Radio

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=95462
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ébresztő: az euró nem tud magához térni, a forint gyengül
  2012-02-16 14:09:57, csütörtök
 
  Ébresztő: az euró nem tud magához térni, a forint gyengül

ecoline.hu

2012.02.16., 08:19 Frissítve: ma, 08:25 888 0

Az év eddigi legnagyobb Wall Street-i esése után az ázsiai tőzsdéken is csökkentek az indexek. Bár a Eurogroup vezetője szerda este közölte, hogy csupán jövő hétfőig halasztják a döntést a görög mentőcsomagról, a bizonytalanság miatt az ázsiai börzéken sokan úgy gondolták, itt az ideje kivenni jól megérdemelt árfolyamnyereségüket. A nyersolaj és az arany ára kissé csökkent.

A határidős indexek alapján az európai tőzsdéken nyitásban akár 1 százalék körüli csökkenés is elképzelhető.
hirdetés

Az euró a szerdai nagy esését nem tudta kiheverni, az ázsiai kereskedésben 1,30 dollár környékén mozgott a kurzusa.

A forint a bankközin gyengüléssel nyitott. Az euró jegyzése 292,88, a svájci franké 242,93 forinton áll.



http://ecoline.hu/a_nagy_helyzet/2012/2/16/Ebreszto_az_euro_nem_tud_magahoz_terni _a_fo_O41B74
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 168 Óra holokauszttagadása
  2012-02-16 14:04:47, csütörtök
 
  A 168 Óra holokauszttagadása


2012, február 16 - 13:43


Drezda14-én volt a drezdai terrorbombázás 67. évfordulója. Igaz, ez elsikkadt a Valentin-nap árnyékában. A 168 Óra online megemlékezett erről, igaz fontosabbnak tartotta inkább, hogy a “neonáci masírozás" ellen tüntető tömeget méltassa, a halottak számát pedig kb. 90%-kal nyeste vissza. A holokauszt jelentése “égő áldozat", a drezdai bombázást pedig “bombenholocaust"-ként is említik.

Mint ismeretes, 1945. február 13-ról 14-re virradó éjjelen brit és amerikai repülőgépek támadást indítottak Drezda ellen, ami nyílt, haderőtől semleges város volt, több, mint félmillió civil menekülttel. 1945. február 13-án este fél 10-kor az Angol Királyi Légierő összesen 1049 Avro Lancester és De Havilland Mosquitos típusú bombázója két egymás utáni hullámban berepült Drezda fölé és kevesebb, mint öt perc alatt több, mint 3460 tonna hagyományos és gyújtóbombát dobott a légvédelem nélkül maradt városra. A három óra múlva bekövetkezett második hullámban újabb 529 Lancester támadt a már fáklyaként égő városra és az angol gépek ezúttal 1950 tonna gyújtóbombákat szórtak le.

Az első légitámadást követő két napban az amerikai légierő B-17-es bombázókkal további négy támadást intézett az égő, füstölgő, már régóta csak egy óriási menekülttáborként működő Drezda ellen, aminek során az amerikaiak 3900 tonna hagyományos és gyújtóanyaggal töltött bombákat dobtak le a belvárosra. Drezdát ez idő alatt a nagy, sok száz géppel végrehajtott támadásokon kívül több, kisebb arányú bombázás is érte. A városra két nap alatt a hagyományos összetételű bombákon kívül 7560 tonna nagy hatásfokú, napalm, magnézium, termit, klorin-triflurid és fehér foszfor tartalmú gyújtóbombát dobtak le.

A 3-4 emelet magasságú romhalmaz miatt az utcákon közlekedni nem lehetett, és a pokolként lángoló városból az egyetlen kifelé gyalog járható utat az Elba partja jelentette. Ezt az életbe vezető kis ösvényt az alacsonyan szálló angol és amerikai gépek a nagy két napos bombázás után is napokon át többször bombázták, és a menekülő öregeket, nőket és gyerekeket a fedélzeti gépfegyvereikkel ezrével lőtték bele a folyóba.

Na de hány halott volt?

A becslések széles skálán mozognak, néhány tízezertől 600 ezerig, utóbbi számot előbb Göbbels, valamint később az NDK propagandagépezete hangoztatta. Ezekkel szemben Konrad Adenauer, az NSZK első kancellárja 1955-ös interjújában 250 ezer halottról beszélt, a Vöröskereszt 275 ezer halottat tüntetett fel az egyik jelentésében, a német polgári védelem egyik volt vezetője pedig az 50-es években 202,400 megtalált és a gyűjtőhelyekre összehordott halottról írt az emlékirataiban.

Egy másik, a polgári védelem kötelékében szolgált és később a Bundeswehrtől 1950-es évek végén nyugdíjba ment német katonatiszt a feljegyzéseire hivatkozva 253 ezer megtalált halottról ír: ő az embereivel akkor 35 ezer halottat tudott azonosítani, ennyinek állított ki halotti bizonyítványt, 50 ezerről a hozzátartozók valószínűsítették, hogy a rokonaikat találták meg és 168 ezer emberrel nem tudtak mit csinálni, mert a hullák felismerhetetlenségig összeroncsolódtak. Ennyi az általa megtalált halottak száma, de a Drezdában látottak alapján a véleménye szerint két nap alatt eltűntek és elhunytak száma több mint félmillió ember volt, elsősorban az idegen, ismeretlen és senki által nem keresett menekültek nagy száma miatt, akik a városlakókkal együtt nyomtalanul égtek porrá, tűntek el vagy váltak hamuvá a mindent elemésztő tűzben.

A várost később megszálló Vörös Hadsereg adatai szerint az 1946-os drezdai romeltakarítások idején a Németország minden részéből dolgozni érkező emberekkel együtt a helyi lakosság száma nem érte el a 180 ezret. Még 1947-ben is találtak 2-300 egymásra borult halottat rejtő beomlott légoltalmi pincéket. Az áldozatok pontos száma valószínűleg soha nem fog kiderülni.

Holokauszttagadás, vagy sem?

A 168 Óra online így ír: “1945 február 13 -14-én a nyugati szövetségek porrá bombázták Drezdát, a légitámadásoknak mintegy 25.000 polgári áldozata is volt." Tehát jelentősen alálőttek a minimum becsléseknek, valamint az “is" szócska arra utalhat, hogy katonai erők is állomásoztak, ami téves megállapítás, mert a város demilitarizált volt, tehát kizárólag polgári áldozat volt.

A "holokauszt-tagadás elleni törvény" így fogalmaz: "Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." A 168 Óra tehát megvalósíthatná a jelentéktelen színben való feltüntetést, csakhogy egy forrás említése a sok közül aligha lehet támadható, csupán tetten érhető a kettős mérce, ugyanis az emberiségellenes bűncselekmények úgy tűnik, nem tekinthetők elég komolynak, ha azt a világháború nyertesei viszik végbe.



FZ - barikad.hu


http://www.barikad.hu/a_168_ora_holokauszttagadasa-20120216
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.