Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Vége a lopakodó eurodiktatúrának, nyílt birodalomépítés zajl
  2012-09-14 18:20:17, péntek
 
 
Vége a lopakodó eurodiktatúrának, nyílt birodalomépítés zajlik

2012, szeptember 14 - 12:14


José Manuel Barroso új alapokra helyezné az Uniót és az Európai Egyesült Államok felé terelné a tagországokat, amely lényegében egyenlő lenne a nemzetállamok szuverenitásának felszámolásával. Az Európai Bizottság elnöke - bár tagadta ennek célját - olyan szuperállam körvonalait vázolta fel szerdán Strasbourgban, amely a nemzetállamok föderációját jelentené, összeurópai pártokkal, új alapszerződéssel és egységesített adórendszerrel.

"Új irányra van szüksége Európának" - jelentette ki Barroso az Európai Parlament plenáris ülésén tartott évértékelő beszédében és hangot adott annak a véleményének, mely szerint a globális világban a tagállamok önállóan nem képesek hatékonyan irányítani az eseményeket.

"Míg a huszadik században egy 15 milliós ország globális szereplő lehetett, a 21. században a legnagyobb európai országok is alulmaradnak Kínával vagy az Egyesült Államokkal szemben" - érvelt Barroso, aki kijelentette: föderációra van szükség. De vajon ilyen Európát ígértek Magyarországnak a 2004-es csatlakozás előtt?

2003-ban félretájékoztatták a magyar lakosságot

balczo"A föderáció messze több mint államok laza szövetsége" - jelentett ki péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke és frakcióvezető-helyettese. Arra figyelmeztetett, hogy a föderációban résztvevő tagállamok, a nemzetközi jog alapján nem minősülnek szuverén államnak. "Barroso elnöknek, a föderációra vonatkozó bejelentésével vége a lopakodó eurodiktatúrának, a brüsszeli birodalomépítésnek egy nyílt szakaszába léptünk" - tette világosság Balczó Zoltán, aki szerint 2003-ban félretájékoztatták a magyar lakosságot, mert nem egy olyan föderációra szavaztak, amelyben Magyarország egy súlytalan tartománnyá válik.

A Jobbik alelnöke hangsúlyozta: mindent el fognak követni azért, hogy bármilyen, a föderáció irányába történő további lépésről, szerződésről, vagy megegyezésről, népszavazással dönthessen a magyar lakosság.

Balzcó Zoltán a ,,lopakodás" fázisainak nevezte, hogy a lisszaboni szerződés megteremtette az Európai Egyesült Államok létrehozásának a jogi keretét, ezt követte a gazdasági kormányzás bevezetése, majd a tagállamok költségvetésének szigorú kontrollja, amely a főszámokban a döntés jóváhagyását teljes egészében Brüsszelre bízza. A nemzeti radikális politikus szintén a fázisokhoz sorolta a pénzügyi paktumot, amely esetében arra emlékeztetett, hogy Orbán Viktor a magyar parlamentben kezdetben elutasítóan nyilatkozott, később azonban mégis a paktum részese lett Magyarország. A Jobbik alelnöke szerint a Magyar Nemzeti Bank függetlensége az Európai Központi Banknak (EKB) történő teljes alárendelést jelent, miközben már a központi bankfelügyeletről esik szó Brüsszelben.

Európai Egyesült Államok 20-30 év múlva?

Balczó Zoltán úgy véli: voltak annak előjelei, hogy Európa meghatározó vezetői az Európai Egyesült Államokat kívánják megteremteni. A jobbikos politikus emlékeztetett Angela Merkel német kancellár, a prágai Károly Egyetemen tartott beszédére, amelyben azt mondta, hogy 20-30 évet kell csak türelemmel várni és megszületik az Európai Egyesült Államok. A német kancellár azt is kifejtette, hogy a nemzeti kormányok legfeljebb az önkormányzatok szerepét játszhatják majd el.

A Jobbik alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy Európában közel sem ért mindenki egyet a föderáció létrehozásának elvével. Václav Klaus cseh államfő elutasította Barroso felvázolt föderációs tervét. "Barroso ezen elképzelését határozottan elutasítom. Az egyetlen dolog, amit beszédében értékelek, hogy első ízben nyíltan beismerte, mi is a valódi célja a mélyebb európai integrációt szorgalmazóknak" - nyilatkozta egy cseh hírportál interjújában csütörtökön. "A Jobbik ezt a határozott elutasítást várja a magyar kormánytól is" - jelentette ki Balczó Zoltán. "A föderáción belül, centrum és periféria országok vannak" - hangsúlyozta a Jobbik alelnöke, aki szerint másképp megfogalmazva az újonnan belépett országok nagy része, gyarmati helyzetbe került.

A Jobbik alelnöke szerint eleve a csatlakozási szerződésekbe kódolva volt, hogy a különbség a ,,tizenötök" és a tizenkét bekerült ország között nem csökkenni, hanem nőni fog. Úgy fogalmazott: ,,közgazdaságilag alátámasztott, hogy évente 100 milliárd eurót szivattyúznak ki a centrum országok a periféria országaiból." Balczó Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a kohéziós alapok tekintetében szintén súlyos döntés várható: a tervek szerint a következő hétéves költségvetési ciklusban Magyarország 30%-kal kevesebb Európai Uniós támogatáshoz fog jutni.

Van alternatívája a föderációnak

A Jobbik pesszimistán látja Európa jövőjét, ugyanakkor a párt alelnöke kijelentette, hogy jelentős ébredés is tapasztalható, hiszen ,,kibújt végre a szög a zsákból". Az EU vezetői világosan beszélnek és ez ráébreszti Európa lakosságát, a föderációval szembenálló pártokat, sőt most már egyes kormányokat is, hogy ,,ezen az úton nem lehet továbbmenni".

Balczó Zoltán leszögezte: nem igaz, hogy az Uniónak, az európai országok együttműködésének nincs alternatívája és a Jobbik mindent meg is fog tenni azért, hogy ez az alternatíva megvalósuljon.



barikad.hu


http://www.barikad.hu/vege_a_lopakodo_eurodiktaturanak_nyilt_birodalomepites_zajl ik-20120914#.UFNYdSGQFhF.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A budapesti agglomerációt 61%-os BKK-s díjemeléssel örvendez
  2012-09-14 18:04:18, péntek
 
  2012-09-14. 17:57
A budapesti agglomerációt 61%-os BKK-s díjemeléssel örvendezteti meg a fővárosi Fidesz-frakció

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén tárgyalta a főváros és a BKK közötti feladat-ellátási szerződés módosítására vonatkozó előterjesztést. A javaslatban általános működési változtatásokat fogalmaztak meg, azonban egy része bizonyos típusú tömegközlekedési jegyek drágulására vonatkozott - fogalmazott közleményében Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012. szeptember 1. hatállyal módosította az országos közösségi közlekedési szolgáltatásokkal kötött Közszolgáltatási Szerződést, olyan tartalommal, hogy megszünteti az 5 km-es távolságra szóló jegyeket. A benyújtott javaslat értelmében ez alapján változtatná meg a BKK a díjszabását ugyanerre a termékcsaládra vonatkozóan. Ennek következtében a külső agglomeráció és Budapest között tömegközeledést igénybe vevők akár 61 %-al magasabb árat fizethetnek majd busz, vagy HÉV menetjegyükért.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által bevezetett módosítás azonban - ahogy a javaslatban le is írták - nem jelent automatikus kötelezettséget a BKK-nak a díjemelésre. A fővárosi Jobbik számára ezért elfogadhatatlan, hogy mégis bevezetik ezt a módosítást.
A díjemelésre vonatkozó rész miatt az előterjesztésre külön szavazást kért a Jobbik frakciója, és nem szavazta meg a drágulást. A Fidesz képviselői támogatták a nagymértékű díjemelést.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/101309/#ixzz26SciYAUd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NESZTEK! 1 MILLIÓ ÚJ munkahely!!!!!!
  2012-09-14 17:56:06, péntek
 
  2012-09-14. 13:50
Több ezer fős leépítés várható a közszférában - a kormány tagadja saját lapjának értesüléseit

A jövő évre tervezett hiánycél elérése érdekében további "létszám-racionalizálásra" lehet számítani a közalkalmazottak körében.
A Magyar Hírlap pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja: egyfelől megszüntetik azokat a státusokat, amelyeket jelenleg sem töltenek be, másfelől több ezer fős leépítés is megvalósulhat mind az államigazgatási apparátusban, mind pedig az önkormányzatoknál.
A lap úgy tudja, a létszámcsökkentés elsősorban a minisztériumi háttérintézményeket érintheti komolyabban. Azt írták: a kormány 2015-ig ebben a körben a bérköltségeket is befagyasztja. Számítások szerint mintegy tízezer közszolga elbocsátásával 4045 milliárd forint spórolható meg évente - tették hozzá.
Frissítés: A kormány tagadja saját lapjának értesüléseit
A kormány nem tárgyalt erről a kérdésről - így kommentálta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóosztálya a Magyar Hírlap közszférában várható elbocsátásokról szóló hírét pénteken az MTI érdeklődésére.
A napilap - pontosan meg nem nevezett forrásból származó - értesülése szerint a jövő évre tervezett hiánycél elérése érdekében további létszám-racionalizálásra lehet számítani a közszférában. Egyfelől megszüntetik azokat a státusokat, amelyeket jelenleg sem töltenek be, másfelől több ezer fős leépítés is megvalósulhat mind az államigazgatási apparátusban, mind pedig az önkormányzatoknál - írta a Magyar Hírlap, amely úgy tudja, a létszámcsökkentés elsősorban a minisztériumi háttérintézményeket érintheti komolyabban.
Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában azt mondta: Magyarország az IMF/EU-tárgyalások elején áll, és van egy nagy, legalább harminc javaslatból álló halmaz, amely egy tárgyalási pozíció, de "ezen az alapon nem lesz megállapodás", ezeket az IMF/EU-elvárásokat ugyanis a magyarok nem tudják elfogadni, legfeljebb a bürokrácialeépítést, ha annak módszerében meg tudnak állapodni a felek. Hozzá hasonlóan Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője is arról beszélt vasárnap, hogy a Magyar Nemzetben megjelent IMF-kölcsönfeltételek listájából szerinte egyetlen intézkedést lehet megfontolni, a bürokráciacsökkentést.
Idén januárban már volt egy létszámcsökkentés, amely a központi közigazgatásban dolgozók mintegy öt százalékát érintette. Nekik egy Karrier Híd nevű programot indítottak, hogy segítsék az elhelyezkedésüket.
(MTI - MHO nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/101270/#ixzz26SaZ6VWv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háborúra készülnek Orbánék?
  2012-09-14 17:07:06, péntek
 
  Háborúra készülnek Orbánék?

434 komment|
Megjelent: 2012.09.14. 07:04|


A kormány adatbázist készít az úgynevezett ,,polgári védelmi szolgálatba" való belépéshez a teljes lakosságról. Az adatok megadása kötelező.

Hamarosan újabb levél érkezik a magyar emberek postaládájába, ezúttal azonban nem a kormányfő kíváncsi a ,,véleményünkre", hanem a helyi polgármester a személyes adatainkra. Mégpedig azért, hogy megtudja, kit lehetne mozgósítani a településen katasztrófahelyzetekben - írja a Népszava.

Ha nincs kitöltve, jön a bírság

Az újabb adatgyűjtés a főváros XI. kerületében már megindult, ott elkezdték postázni a - melléklettel együtt - három oldalas leveleket. Az adatok az úgynevezett ,,polgári védelmi szolgálatba" való belépéshez szükségesek, ugyanakkor ebben részt venni nem az állampolgár egyéni döntésén múlik, hanem egyenesen a kötelessége.

A levelet adatokkal kitöltve 15 napon belül vissza kell küldeni a hivatalba, ellenkező esetben szabálysértési eljárás alá vonják az állampolgárt. Ez jelenthet akár 60 napos elzárást, pénzbírságot - 5000 forinttól 150 ezerig - vagy közmunkát.

Mindent tudni akarnak

Az adatgyűjtésre a katasztrófavédelmi törvény tavalyi módosítása jogosítja fel a polgármestert. A nevet, a születési helyet és időt, az anya családi és utónevét, valamint a lakcímet mindenkinek meg kell adnia, azután, ha valaki mentességet élvezne a szolgálat alól, akkor annak okát is. Ám ha nem, a hivatal már szakképzettségünkre, foglalkozásunkra, munkahelyünk megnevezésére, sőt munkahelyünk címére is igényt tart a nyilvántartásba vételhez.

A polgári védelmi szolgálatba gyakorlatilag a lakosság minden tagja ,,belép", ha nincs mentessége. A jogszabály szerint - néhány további kivétellel - csak a 18 éven aluliak, a terhes nők, a legfeljebb 6 éves gyermekét egyedül nevelő, illetve három 14 éven aluli gyerekét egyedül nevelő szülők, a munkaképességüket 67 százalékban elvesztők, valamint az országgyűlési képviselők, az EP-képviselők, a település jegyzője, a bíró és az ügyész nem kötelezhető polgári védelemre.

A Népszava szerint a népszámlálás után ez lehet az Orbán-kormány egyik legnagyobb adatbázisa a lakosságról.


http://www.hir24.hu/belfold/2012/09/14/haborura-keszulnek-orbanek/?fb_comment_id= fbc_269990276451955_1136993_270147659769550#f1cb60ec802b042
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
közmunka-program
  2012-09-14 16:44:46, péntek
 
  Kunpeszér Háziorvosa Voltam

Valaki azt írta, hogy az igaz magyaroknak nem csupán a cigányokkal és a zsidókkal kellene foglalkozni! Gondolom arra akart utalni, hogy programot is kellene "adni", például a cigányok irányában. Ma főleg "pozitív" dolgokkal foglalkozok, vagyis a "programról" írok.
Hogyan lehetne fellendíteni a gazdaságot? Nyilván nem az Orbán-féle közmunka-programmal, ami annyit ér, mint halottnak a napszemüveg! Vagy mint buzinak a tábori fapina!
A cigánykérdés sarkalatos pont. Ez a nem magyar (csak részben magyarul beszélő) nép már lassan az ország népességének 10%-át teszi ki. Úgy saccolom, hogy közülük maximum 50 ezernek van állandó, rendes munkája, ami 5%-ot jelent (a gyerekeket is beszámítva). Rendkívül sokat költenek rájuk a magyar adófizetők pénzéből, amit ők természetesnek vesznek és gyilkosságokkal, lopásokkal, betörésekkel stb. "hálálják meg".
Mit kellene tenni velük? Lehet, hogy kicsit csapongó leszek, a pontok nem jelentenek fontossági sorrendet.

1. Az Orbán-féle közmunka-programot azonnal abbahagyni, mert az egyenlő, a szitába öntött vízzel (vagy az árnyékszékbe szórt lóvéval). Mit "termeltek" eddig a közmunkások? Viktorom ott Felcsúton! Mennyivel járulnak hozzá a GDP-hez a közmunkások?

2. A "felzárkóztatás" liberális, komcsi, zsidó és EU-s, lepra dumát egyszer és mindenkorra elfelejteni! A cigányok sohasem fognak felzárkózni! Erre nincs is szükség! A magyarországi bankemberek, brókerek, orvosok, mérnökök, jogászok, tanárok stb. között soha nem lesz 10%-nyi cigány! Erre ők 1000 év múlva is képtelenek lesznek. A "kivételek" pedig úgyis viszik valamire, ám őket segíteni kell.

3. A "cigánybűnözés" szót használni kell, ez ugyanis Magyarországon mindennapos és fokozatosan növekszik. Léteznek bűnözési formák, amelyekben 50-100%-ban cigány az elkövető. Visszaszorításának eszközei: csendőrség szervezése (a mai impotens rendőrség helyett), a halálbüntetés visszaállítása, kemény ítéletek és kemény börtönviszonyok, egyenlőre talán cigány rendőrök nagyobb méretű alkalmazása is jelenthet valamit.
A cigányközösségek a bűnözés kitermelői, melegágyai. De nyilván léteznek hangadók. Ezek kiemelése is fontos lenne!
Összefoglalva: A cigánybűnözés ellen keményen kell fellépni és azt minden áron, tűzzel- vízzel (ismétlem: minden áron!) visszaszorítani, legalább az 1989 előtti szintre.

4. A teljesen indokolatlan leszázalékolásokat meg kell szüntetni! Ez a cigányok körében ugyanis elképesztő méretű. Az egyéb egészségügyi "juttatásokat" is felül kell vizsgálni és szükség esetén megszüntetni. Sok helyen a cigánygyerekek kétharmada asztmás, amely ugyebár képtelenség! Ez is jár bizonyos anyagi előnnyel. És kicsit körmére kell nézni a tüdőgyógyászoknak is!
A közgyógy. igazolványok kiadását jobban meg kellene vizsgálni!
Akinek ilyen van, az akkor is kikönyörgi a gyógyszert, ha kell, ha nem! Az egészségügyben rettenetesen sokat költenek rájuk - jórészt indokolatlanul!

5. A "segélyeket" rendkívül komolyan meg kell nyirbálni, hiszen az is ablakon kidobott pénz! Három gyerek felett nem járna plusz pénz, legyen akár tíz-tizenkettő! De biztosan vannak más lehetőségek is! Az ún. cigány-önkormányzatoknak juttatott pénz útját szigorúan követni kell! Egyébként még a "kretén kolompárorbánok" is túljárnak az eszünkön!

6. A cigányok nagy többségét arra kell használni, amire valók, segédmunkára. Földet nem szabad adni nekik, a földművelésre ugyanis alkalmatlanok. Viszont például a lovakhoz már értenek néhányan. És talán az állattenyésztés más ágazataihoz is! Ezt is ki lehetne használni. És a "hagyományos" cigány foglalkozásokat preferálni: cigányzenészek, vályogvetés, (erre is lenne kereslet), vásárosok stb.

7. A gyerekszámot (szaporulatot) minden áron vissza kell szorítani, ha kell adminisztratív eszközökkel! Kínában is ez történt! Miért ne tehetnénk meg mi is? És ezt igen fontosnak tartom!

8. A cigánygyerekeket a sport felé kell irányítani! Vannak köztük ügyesek, gondolok például az ökölvívásra, labdarúgásra, birkózásra stb. Vagyis: a sportra költött pénz nem az ablakon kidobott! Persze ne a Gyurcsány-féle hülyék legyenek sportminiszterek!

9. Perifériás dolog, mégis! Ha magyarországi cigány elhagyja az országot, menedékjogot kér, akkor ide soha ne térhessen vissza! Miféle dolog ez? Először "eláztatja" hazánkat, majd visszakéredzkedik!?

Most ennyi jutott az eszembe! Nem vagyok a téma nagy szakértője, de ami 1989 óta történt ezen a téren, az elképesztő, katasztrofális! Annál minden más megoldás jobb lenne!

A fotóhoz: inkább 1 millió az a 600 ezer!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=415814501815730&set=a.128854633845053. 20639.100001615507505&type=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előregisztrációval a regisztrációért - nem vicc
  2012-09-14 07:40:38, péntek
 
  Előregisztrációval a regisztrációért - nem vicc

- 2012.09.11. 09:01

Két-három hete jót vigyorogtunk ezen a képen, ezen a zseniális paródián, amiben annyi minden benne van az utóbbi 2 évből.

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2012/09/el%C5%91regisztr%C3%A1ci%C3%B3.jpg

Előregisztráció a regisztrációra, fenomenális ötlet!

Ráadásul megcsinálják.

No nem Kecelen és egy nemlétező napon, de lesz előregisztráció. Erről Lázár János tájékoztatott mindenkit, kevéssel azelőtt, hogy megtudtuk, ő irányítja az Információs Hivatalt is.


"Jövő augusztusban minden magyar állampolgár, aki szerepel a népesség-nyilvántartásban, kap egy felhívást arra, hogy döntse el, akar-e szavazni vagy sem, ha igen, hogyan akar részt venni a voksolásban - személyesen vagy levélben -, hol akar szavazni - határon belül vagy azon kívül -, majd ezt a dokumentumot visszaküldi - ismertette a menetrendet a fideszes politikus.

Ezt követően, 2013. szeptember 1-jétől kezdődik az önkéntes regisztráció, amely a választást megelőző második hétig, azaz nagyjából 2014 márciusának második feléig tart majd. Ez az eljárás a Fidesz szerint növelni fogja a részvételt a szavazáson.

A feliratkozás "első vonalhúzása" november-december körül lesz, ekkor kapnak egy visszajelzést az állampolgárok arról, hogy felírták őket, így szavazhatnak, azoknak pedig felhívják a figyelmüket, akik még nem regisztráltak - részletezte Lázár János, megjegyezve, hogy a feliratkozók névjegyzéke 2017-ig fix, vagyis ez alapján bonyolítják majd például a helyhatósági választást és az időközi voksolásokat is."

Tehát jövő augusztusban, mikor mindenki szabin van, strandol, nyaral, kertészkedik, fagyizik, egyszóval igyekszik jól érezni magát, elfelejteni a gondokat, akkor majd (a nyomdászok nagy örömére) hoz a postás egy levelet az Államtól, amit kitöltve vissza kell küldeni. Életszerű...
Ráadásul 8 hónappal (!) a választás előtt.

Elég nyilvánvaló, hogy a választók létszámának csökkentése a cél, de persze az ellenkezőjével magyarázzák:


"A feliratkozás bevezetésének indokaként a politikus megerősítette: a határon túli új magyar állampolgárok - akik körülbelül félmillióan lehetnek addigra -, a Nyugat-Európában munkát vállaló magyarok - legalább 250-300 ezren - és a leszármazói jogon magyar állampolgárrá váló emberek - akiknek száma jelenleg megbecsülhetetlen - voksolása csak így bonyolítható le.

Kifejtette továbbá azt is, a terveik között szerepel, hogy megkönnyítsék a fogyatékkal élők 600 ezres közösségének szavazását. Esetükben szerinte pozitív diszkriminációra van szükség.

Összegzése szerint a 2014-es választáson a jelenlegi 8 millió helyett 8,5-9 millió, választójoggal rendelkező állampolgárral lehet számolni.

Az új választási eljárási törvény - amely egységesen tartalmazza majd az összes voksolás szabályát - várhatóan jövő hétfő este kerül az Országgyűlés elé, kikérik róla az Alkotmánybíróság véleményét, így decemberben megszülethet az új jogszabály, és 2013. január 1-jén hatályba léphet."

Meglátjuk, hogy az AB mit szól hozzá, csodát ne várjon senki.
Inkább az Alaptörvényen módosítanak, de lesz feliratkozás.

A Hír24 megkért pár kormánypárti képviselőt, hogy indokolja meg a dolog szükségességét:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EqSNOiUMzEI

"ezt most kapcsolja ki"


http://vastagbor.blog.hu/2012/09/11/eloregisztracioval_a_regisztracioert_nem_vicc #more4767368
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfenyegették a cigányok a francia belügyminisztert
  2012-09-14 07:36:33, péntek
 
  Megfenyegették a cigányok a francia belügyminisztert

2012, szeptember 13 - 17:49


Az erdélyi Aranyosgyéresen tájékozódott a roma közösség életkörülményeiről Manuel Valls francia belügyminiszter és Bernard Cazeneuve, a francia kormány európai ügyekért felelős tárca nélküli minisztere.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a két francia miniszter egy olyan iskolába látogatott el a Kolozs megyei városban, amely uniós támogatással romaintegrációs programot valósít meg. A miniszterek az osztálytermekbe és az iskola menzájára is benéztek, és elégedetten nyilatkoztak a látottakról.

Ezt követően a város egy romák által lakott negyedébe mentek, ahol több roma családot is felkerestek. A roma közösség több tagja elpanaszolta nekik, hogy nincs pénzük a gyermekeik felnevelésére. "Ha nem adnak munkát, megyünk Franciaországba" - idézte a Mediafax hírügynökség az egyik cigányasszonyt.

A francia és a román kormány miniszterei szerdán kétéves keretegyezményt írtak alá Bukarestben a Franciaországból hazatérő romániai romák társadalmi beilleszkedésének támogatásáról.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/megfenyegettek_a_ciganyok_a_francia_belugyminisztert-20120913
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.