Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Kétszáz dolgozót bocsátanak el a szabolcsi kórházakban - köz
  2012-09-27 21:28:14, csütörtök
 
  2012-09-27. 13:31
Kétszáz dolgozót bocsátanak el a szabolcsi kórházakban - közeleg az egymillió megmaradt munkahely



Kétszáz, a háttérszolgáltatásban dolgozó embert érint a leépítés a négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházat működtető Egészségügyi Holding Zrt.-nél (EH) - jelentette be Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Nyíregyházán, miután Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikai államtitkárral együtt egyeztetett a társaság vezetőivel a tervezett elbocsátásokról.
Az érintett dolgozókról igyekeznek gondoskodni, nyitott az átképzés lehetősége számukra, hogy amennyiben szeretnék, továbbra is az egészségügyben tevékenykedhessenek - mondta Szócska.
Czomba Sándor hozzátette, hogy a térségi munkaügyi szervezettel együtt mindent megtesznek azért, hogy minél kevesebben maradjanak munka nélkül az elbocsátottak közül, így segítik átképzésüket, vagy a másutt történő elhelyezkedésüket is.
A holding vezetői augusztus végén még 541 dolgozó elbocsátását tervezték, és erről kezdtek egyeztetést az érdekképviseleti szervezetekkel.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/101856/#ixzz27hSpkMCn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikeres elszámoltatás: Budainak kell bocsánatot kérnie Gyurc
  2012-09-27 21:23:49, csütörtök
 
  2012-09-27. 15:46
Sikeres elszámoltatás: Budainak kell bocsánatot kérnie Gyurcsánytól és Bajnaitól



Első fokon nyilvános bocsánatkérésre kötelezték a volt elszámoltatási kormánybiztost a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök által indított személyiségi jogi perben.
A két korábbi kormányfő azért perelte be a kormánypárti politikust, mert 2010-ben egy sajtótájékoztatóján arról beszélt: a sukorói telekcsere ügyében dokumentumok igazolják, hogy Bajnai és Gyurcsány hamisan tanúskodott az ügyészségen.
A Budapest Környéki Törvényszék nem jogerős ítéletének szóbeli indoklása szerint az államtitkár azzal védekezett, hogy ez csupán véleménynyilvánítás volt, a bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy tényállítás. Az első fokú döntés szerint Budainak jó hírnév, becsület és emberi méltóság megsértése miatt 300-300 ezer forintot kell fizetnie a szocialista-szabaddemokrata, illetve szocialista kabineteket az előző két ciklusban vezető két miniszterelnöknek, valamint sajtótájékoztatón kell bocsánatot kérnie.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/101861/#ixzz27hRlOiO3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döntött a "magyar" bíróság: erkölcsileg pozitív és társadalm
  2012-09-27 20:37:30, csütörtök
 
  2012-09-27. 15:15
Döntött a "magyar" bíróság: erkölcsileg pozitív és társadalmilag hasznos volt Dániel Péter szoborgyalázása



Bár rongálásnak számít, de "erkölcsileg pozitív" és "társadalmilag hasznos" volt, hogy az aljadék zsidó Dániel Péter Kerekiben piros festékkel öntötte le a Horthy-szobrot - mondta ki ítéletében a Siófoki Városi Bíróság.

A kereki Horthy-szobrot piros festékkel meggyalázó mocskos zsidót az ügyben szerdán első fokon ítéletet hirdető Siófoki Városi Bíróság bűnösnek mondta ki rongálás vétségében a sértettnek okozott vagyoni kár miatt, de kimondta azt is, hogy cselekedete "erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt" - ez a magyarnak hazudott bíróság, 22 évvel a rendszerváltásnak nevezett tragikomédia után.
A nagy sajtóérdeklődést kiváltó per ítélethirdetésén a sértett, a szobrot állító kereki önkormányzati képviselő nem jelent meg, viszont a szoboravatáson is részt vevő Gój Motorosok képviseltették magukat, és felvételt is készítettek.
A bíróság nem jogerősen "a véleménynyilvánítás határait túllépő" Dániel Pétert a legenyhébb büntetésként megrovásban részesítette, és a per során felmerülő 121 600 forint megfizetésére kötelezte. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosbításért és pénzbírság kiszabásáért, a vádlott pedig azért fellebbezett, hogy mondják ki a bűncselekmény hiányát, valamint azt, hogy a cselekmény nem jelentett veszélyt a társadalomra.
A budapesti ügyvéd korábban kaszinótojással kente be a kiakasztott Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, valamint összeketchupozta az Alaptörvény Asztalát is.
Dániel Péter ügyvéd még májusban öntötte le a Kerekiben két nappal korábban felállított Horthy-szobrot vörös festékkel. Az akcióról maga a tettes számolt be saját Facebook-oldalán, ahol azt írta, "demokratikus jogállamban nem kaphat szobrot egy tömeggyilkos háborús bűnös".
(MTI - HVG nyomán)
1. frissítés: Szemelvények a magát bírónak nevező Kovacsics István nevű gazember "ítéletéből":
Az 1939-44 között született zsidótörvények idején Horthy Miklós volt a kormányzó, a törvényeket ő szentesítette aláírásával, ugyanakkor halasztó jellegű vétójoga volt, melyekkel e rendelkezések esetében nem élt - erre hívta fel a figyelmet indoklásában a Siófoki Városi Bíróság.
Az ítélkező bíró, Kovacsics István (a bíróság elnöke), Biszku és Mátsik szellemiségét követve indoklásában arra is kitért: nem tagadható Horthy és mindazok felelőssége, akik az említett törvények megalkotásában, alkalmazásában és végrehajtásában szerepet vállaltak.
A szoborállítás elleni tiltakozás ezért a bíróság szerint erkölcsileg pozitív tartalmú, társadalmilag hasznos figyelemfelhívás, de a Dániel Péter által alkalmazott formája büntetendő, mert a rongálással más tulajdonában kárt okozott.
Dániel Péter tettének társadalomra való veszélyessége olyan csekély súlyú, hogy a törvény szerinti legkisebb büntetés kiszabása is szükségtelen - indokolta a szoborleöntő zsidó megrovását Kovacsics István, a bírónak nevezett magyargyűlölő, ítéletében ugyanakkor kötelezte Dánielt 121 600 forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ügyész pénzbüntetés kiszabását kérte, Dániel Péter pedig felmentést szeretett volna, bűncselekmény hiányában.
A bíró hangsúlyozta, hogy Horthy Miklós történelmi szerepének a megítélése nem a bíróság feladata, ám - tette hozzá - a jogalkalmazásra is ki kell hogy hasson, hogy a jogalkotók is fontosnak tartották az 1939 és 1989 között a jog által okozott sérelmek kárpótlását. A törvénysértések által nem keveseket az életüktől, másokat szabadságuktól, jogaiktól fosztottak meg. A Horthy rehabilitálására irányuló törekvések - így a Kovacsics István nevű gazember - ellentétesek a kárpótlási törvények szellemiségével, aláássák a múlt bűneivel kapcsolatos társadalmi közmegegyezést. Egy Horthy-szoborállítás pedig, mivel Horthy személye megosztja a társadalmat, alkalmas lehet az ellentétek szítására, akadályozhatja a kívánatos társadalmi béke kialakulását.
(Sonline nyomán)
2. frissítés: Az egyik kereskedelmi kanális összeállítása Dániel bírósági dicséretéről
3. frissítés: Horthy meggyalázása társadalmilag hasznos? - Vona Gábor véleménye
Ma a bíróság első fokon döntött Dániel Péter szoborrongálós ügyében. A döntés során rongálás vétségében bűnösnek találták (mi mást is tehettek, ha egyszer rongált?), de az indoklásba egészen elképesztő mondatok kerültek be. Dániel cselekedete a bíró szerint "erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt."
Micsoda? Itt nem az a baj elsősorban, hogy valakinek ez a véleménye, hiszen ha már demokráciában élünk, mindenki gondoljon, amit akar, és legyen szabadon hülye, aljas vagy szolgalelkű, ha neki ehhez van kedve. De könyörgöm, ez a bíróság! Milyen jogon formálhat véleményt egy ilyen kérdésben egy bíró? Történt egy rongálás és neki annyi dolga van, hogy ezt a hatályos jogszabályok alapján értékelje, de mióta van neki erkölcsi, történelmi ítéletmondáshoz is joga? Pláne egy olyan kérdésben, amelyről köztudott, hogy abban a magyar társadalom egy jelentős része egészen mást gondol.
Ma több millió magyar számára Horthy Miklós szobrának meggyalázása a huszadik századi történelmünk egyik, ha nem a legnagyobb alakjának, az Ő emlékének a megbecstelenítése. A számomra is. Innentől kezdve vegyem úgy, hogy a bíróság az egyik szobor megrongálása esetén megengedőbb, mint a másiknál? És vegyem úgy, hogy ezzel a bíróság lezárta a Horthy-vitát? Hogy ezennel eldöntötte, hogy Ő egy negatív alakja volt a történelmünknek? Hogy a Jobbik ne is próbálja 2013-at Horthy-évvé nyilváníttatni? Sajnos ezeket a mondatokat nem lehet másképp értelmezni.
Erre lehet azt mondani: na, itt álljunk meg! Eddig és ne tovább! Ha van még Magyarországon a jogállamnak morzsája, akkor ennek a bírónak bíróság elé kellene állnia. Még mielőtt az egyik hozzá hasonló holnap egy ítéletében ki nem mondja, hogy Atilla rablóvezér volt, Szent László kezéhez pedig sok vér tapad...
4. frissítés: A Kúria elnökhelyettese: "A szoborrongálás nem a véleménynyilvánítás szabadsága"
Az erőszak és a jog kizárja egymást, ezért nem fogadható el, ha egy bíró erkölcsileg pozitívnak minősíti a Horthy-szobrot festékkel leöntő ügyvéd cselekedetét - mondta Kónya István, a Kúria elnökhelyettese a Kossuth Rádió Krónika című műsorában csütörtökön. A siófoki bíróság tegnap kimondta, a Horthy-szobrot festékkel leöntő Dániel Péter cselekedete "erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt".
Kónya István a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy a jog, az ítélkezés, a büntető igazságszolgáltatás soha nem állhat az erőszak mellé. "A szobor leöntése rongálás, tehát bűncselekmény. Ez nem a véleménynyilvánítás szabadsága, tehát erre itt nem ideillő hivatkozni" - mondta.
Álláspontja szerint a történelmi szempontból vitát kiváltó hasonló ügyekben a bíróságokon különösen figyelnek erre, hiszen az ítélet, vagyis bűnösség kimondása ebben az esetben például ellentétes a bírói véleménnyel. Az elnökhelyettes nem emlékszik arra, hogy hasonló eset történt volna az ítélkezési gyakorlatban.
Kónya szerint az ilyen ügyeknél a bíróságnak ügyelnie kellett arra - miként a Kúria, illetőleg jogelődje a Legfelsőbb Bíróság is mindig ügyelt rá -, hogy "a konkrét cselekményre, a tényállásra koncentráljon, és emberi magatartásokat meghatározott szituációban a törvényhez mérten ítéljen meg. Hogy az tényállásszerű, bűnös-e vagy sem, elítélendő jogilag avagy sem; de a cselekmények erkölcsi, történeti motivációjával, annak történeti vagy politikai értékelésével nem foglalkozott. Ezt egyébként ki is mondta."
(MTI - Kossuth Rádió nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/101825/#ixzz27hG7Zf6u


http://kuruc.info/r/26/101825/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A választók fele nem menne el szavazni
  2012-09-27 19:31:56, csütörtök
 
  A választók fele nem menne el szavazni

[origo]|2012. 09. 26., 14:06|Utolsó módosítás:2012. 09. 26., 14:44|


A Tárki legfrissebb kutatása szerint a választásra jogosultak fele biztosan nem menne el szavazni, ha most lennének a választások. Csak a megkérdezettek negyede nyilatkozott úgy, hogy biztosan elmenne szavazni, és már azt is tudja, hogy kire.

A Tárki Társadalomkutatási Intézet havi rendszeres pártpreferencia-kutatása szerint szeptemberben tovább emelkedett a nem választók aránya, a választásra jogosultak több, mint fele nyilatkozott úgy, hogy nem menne el szavazni. Eközben a felmérésben részt vevő választók negyede mondta azt, hogy biztosan elmenne szavazni, és tudja is, hogy kire voksolna. Az ezer fő megkérdezésén alapuló, reprezentatív kutatás alapján júliusban az előző hónaphoz képest nőtt a pártpreferenciával nem rendelkezők vagy azt eltitkolók aránya, amely így már stabilan a választónépesség ötven százaléka felett van - olvasható a felmérésben.

A Tárki felmérése szerint minden negyedik választópolgár állítja szeptemberben, hogy egy következő parlamenti választáson biztosan részt venne, és van is választott pártja. Az intézet adatai szerint a Fidesz-KDNP, a Demokratikus Koalíció és az MSZP szavazói a leginkább elkötelezettek pártjuk mellett, tízből körülbelül hat választójuk ugyanis biztos szavazónak tekinthető. A legkevésbé az LMP szimpatizánsai ígérik biztosra részvételüket, tízből négyen nyilatkoztak így - áll a felmérésben,

A Tárki mérése alapján a Jobbik szavazói korábban jóval elkötelezettebbek voltak, mint jelenleg: tavaly novemberben még tízből hét, idén szeptemberben pedig már csak öt szavazójuk áll biztosan a párt mögött.

Szeptemberben a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népességen belül a júliusi 18%-ot követően szeptemberben 15%-ra csökkent, az MSZP-é pedig 12%-ról 11%-ra változott. A pártpreferenciájukat tekintve bizonytalanok vagy azt el nem árulók aránya 52%-ról 55%-ra nőtt az elmúlt két hónap alatt. A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 38%-ról 34%-ra, az MSZP-é pedig 25%-ról 24%-ra módosult.

A többi parlamenti párt népszerűsége lényegében változatlan: júliusban a Jobbikot a teljes népesség 10%-a, szeptemberben 9%-a választotta, a pártválasztók körében pedig 22%-ról 21%-ra módosult a támogatottságuk. Az LMP a teljes népességen belül júliusban és szeptemberben egyaránt 5%-ot, a pártválasztók körében 10-10%-ot ért el. A Demokratikus Koalíció szavazói a teljes népességen belül 2%-ról 3%-ra, a pártválasztók körében viszont 3%-ról 7%-ra nőttek.


http://www.origo.hu/itthon/komment/20120926-tarki-csak-minden-negyedik-ember-menn e-el-szavazni.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1


"Akik a békés forradalmat lehetetlenné teszik, azok miatt válik a véres forradalom elkerülhetetlenné." - John F. Kennedy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet-e igazsága mindenkinek
  2012-09-27 19:26:32, csütörtök
 
 

Lehet-e igazsága mindenkinek

Mindenkinek más igazsága van ! Gyilkosnak a fegyver, az erőszak igazsága, míg az áldozatnak kihullott vére okoz gondot örökre a gyilkosának . Pofon vernek, s mi nem nyugszunk egészen addig, amíg legalább háromszor vissza nem adjuk mint Ludas Matyi tette hajdanán Döbrögivel . Mindezt az igazságunk nevében . De ha egyszer magunkra hagy bennünket az igazság, s tartósan az ellenhez húzódik, akkor mit tehetünk ? Igazság nélkül képtelenség élni, legalább is ezt tanították nekünk szüleink, s nekik is korábban . Vannak, akiknek fontos igazságosan élni, békében dolgozni, nyugodtan aludni este .

Mások erőszak nyelvén értekeznek csak, nem hallják a jajszavakat dúlásuk során . A repülőgépen sem hallatszik a bombák okozta robbanás zaja, az atombomba által a halálba küldött százezrek üvöltése . Hangtalanul siklik tovább az égen, és a maga istenét keresi a fellegek között . Komolyan hitte, hogy legyőzte a gonoszt, mert azt mondták neki egyszer, hogy azok ellen harcol . Közben áldozatát is ezek biztatták ellene . Háttérben maradhat az aljasság sokáig, mire megtanul tisztánlátni az ember . Háborúk sorát indították ellenünk, s mint barmok csatarendbe álltunk védekeztünk, támadtunk, gyilkoltunk, hogy sáros életünket mentsük . Eközben rengeteg élet szünt meg az igazság nevében .

Fegyvert gyártunk, majd tökéletesítjük azt, ma már olyan bombákat készítenek, amelyeket észre sem vesznek azok, akikre rádobták . Némán, kegyetlenül öli a célszemélyeket . Betegséget hordoz, halált terjeszt a szélben, megrontja a szellem szabadságát, beszennyezi olvasója agyát hazugságával, észre sem venni miként rombol tájékoztatás helyett a médiaipar . Központosított hadviselés ez mindenki ellen . Hadba sem lépett senki, élni szeretnének a szerencsétlenek, de útjukban vannak azoknak, akik a földjét már kinézték maguknak . Hatalom . Fegyver . Emberhalál követi útjukat bármerre mennek is ezek, az Új Világ megálmodói, Isten csak a régit teremtette számunkra, de ha képtelenek élni e lehetőséggel, számukra sincs más hely csak ez .

Igazság, becsület, szeretet, jóság, emberség, ezek csak szavak, amíg meg nem tölti valaki tartalommal őket . Mindig a legszebb gondolatot tűzik zászlaikra a legrosszabb emberek . Örökértékű ideálokkal kufárkodnak hitetlenek . Isten nevében beszélnek ördögi gondolatokról, miközben alattomosan reánk mosolyognak . Ránk tukmálták a kereszténység szeretettanát, a birka beletörődését a juhász mindenhatóságába, de mások terelgetik a juhokat ma már . A Szent Könyvet is lefordították minden nyelvre, de valahogy kimaradt belőle a lényeg, amit nem tudtak soha sem megfogalmazni . Csináld azt mással, amit akarod, hogy Ő tegyen veled ! Így kellene mérlegelni a dolgokat, de az ördög sohasem alszik, éberen őrködik a hatalmasok igazságára, az erősebb kutya elve alapján .

Régebben könnyebb volt egy kicsivel, csak a természet erejét kellett megzabolázni, megtanultuk miként szolgálhatnak bennünket az állatok, de emberek elállatiasítását nem erőltették reánk még akkor . Ma embertartással foglalkozik egy kis csoport . Eteti őket, bár haszontalanok, de a rendszerből pénzt szivattyúzik ki általuk . Városokat épít nekik, ellátja minden jóval, finomságokkal, értéktelen kacattal, amiért elveszi tőle mind azt, amit korábban adott neki megélhetésre . Elveszi, mert elveheti . Emberadta jogával él ma mindenki, aki elfogadtatja magát veled . Természetben sincs egyenlőség, az erősebb legyőzi a gyengébbet . A pénz mint fegyver sohasem létezett, amikor még mindenki a saját javait termelte meg önkezével magának .

Megváltozott a világ a városiasodással . Ellátórendszerek születtek, különböző elgondolások valósultak meg egyszerre . Az elvégzett munkáért kapott számait átválthatta mindenki a különféle szolgáltatásokra . Eleinte a megélhetést még segítette ez a számháborúsdi, de ma már fegyverré lett azok kezében, akik embertársaikat barmoknak tekintik . Ezek a másként gondolkodó senkiháziak kaparintották meg az igazságszolgáltatás aranymérlegét, amivel elkezdték méricskélni nekünk az élet igazságait . Rengeteget követelnek ma már tőlünk a jog nevében . Függő helyzetbe kerültünk . Feladtuk szabadságunkat a kényelem lustaságáért, a városi semmittevés mindennapos elfoglaltságáért . Üresen áll a ház melleti pajta, beköltöztették már a kerti budit is a fürdőszoba mellé . Szivesebben élnek így az emberek, mint az áramszolgáltatást nélkülöző tanyán ! De ...

A függőségnek ára van . Amíg haszonélvezői vagyunk mindannyian ennek az ellátórendszernek, addig tűrnünk kell a rendszer urainak a rabságát is . A Tanya egyfajta szabadságot jelent . Belvíz idején rabságot, benzin hiányában hosszú kerékpárutat a legközelebbi faluig, városba . De hosszú biciklizés közben megtisztul a lélek, kihajtja magából a felesleges mérget mire hazaérünk . Otthon aztán szivesen gondolunk vissza az eltöltött nap történéseire, amit legközelebb tökéletesíthetünk . Nehéz mit kezdeni a felbiztatott tolvajokkal, az emberi életet semmibevevő cigányokkal, akik hivatlanul megjelennek nálad az éjszaka leple alatt, és elviszik állataidat, betörnek hozzád, az életedre törnek . Régebben összefogtak ellenük az emberek, kaszára, kapára kaptak, baltára támaszkodva mentek igazságot szolgáltatni . Mire odaértek, már csak hült helye volt a tolvajoknak .

Igazságunk a Természet Rendje adta igazság, amit sokezer év alatt jogrendbe szedett a Szent Korona nevében . Ezt a régi vagyont csavarták ki kezünkből a törvényt alkotó politikusok, akik semmibe vették : a törvénytelenség jogot nem alapít elvét . 1944 óta élnünk alkotmányos védelem nélkül . Egyszer a szövetségesünk serege tört ránk, majd felszabadítóink lettek a szövetségeseink egy darabig . Az erősebb kutya törvényét alkalmazták ők is, de ezeréves államiságunk felfüggesztett alkotmányát nem állították vissza vele . Kétharmados fülkeforradalmáraink is bővítettek egyet a törvényeken, amit már azok sem értenek meg, akik létrehozták, mert a liberális vadkapitalizmus új erői nem értenek egyet vele . Már az önvédelemhez sincs jogalap ebben a világban . Fegyvert nem foghatunk . Termésünket sem védhetjük meg, vagy otthonunkat a tolvaj betolakodók elől . Mire tartunk fegyveres erőt, rendőrséget ? Az államot védik . A demokráciát, a tolvajok jogait, és a csalók identitását .

Nem lesz ennek jó vége ha nem térnek észre az urak, és nem állítják vissza mielőbb Magyarország történeti alkotmányának a jogfolytonosságát . Trianon aljassága semmis e törvény értelmében, hiába az eltolódott nemzetiségi arányok, úgy kezeljük majd őket, ahogyan ők tették velünk a két háború után . Ellenséget ültettek földjeinkre, kitenyésztett tolvajokat, országrablókat, aki egy csettintésre hadisorba állnak megint velünk szemben . Pedig testvérek ők, távoli rokonok, akik a rabolt föld ideológiájának a nevében nekünk eshetnek bármelyik pillanatban . Hiába adtunk meg nekik korábban mindent, más erők mozgatják őket a háttérből . Az igazságot megette a fene 1945 után . Minden nemzetközi szervezet ma ennek a státusz quónak a fenntartásán munkálkodik !

Mit tehetünk mi, átvert nemzetek ? Ha tőlük kérdjük, akkor semmit, ideje lenni keményen dolgozni az életért, sok gyermeket nevelni a Kárpátmedencében, amivel visszafoglalhatnánk idővel őseink földjét, a hivatlanul idetévedt idegenektől . Ők is hasonló nehézségekkel küzdenek . Alacsony a gyermekáldás, csak a cigányok szaporodnak, őket szaporítja Európa ellen egy harmadik erő . Dolgozni sem akar ma már senki . Aki még megpróbálja, azt éjszaka kirabolják, megverik, rosszab esetben meg is ölik . Tenni kellene már tényleg valamit, ameddig többségben vagyunk ebben a csodálatos medencében . Talpra Magyar ! Építsetek színtiszta közösséget magatok, ne engedjetek betolakodót közétek . Akkor talán egyszer megjutalmaz benneteket is az Úr, ha úgy látja jó úton haladtok .





VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kun (Kohn) Béla elrabolt aranyláncokkal menekült repülőgépen
  2012-09-27 19:23:32, csütörtök
 
 



Kun (Kohn) Béla elrabolt aranyláncokkal menekült repülőgépen országunkból
2012. szeptember 25. 11:46
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

kunbela_emlekmu.jpgMindmáig tabu történelemoktatásunkban az 1919 százharminchárom napja alatt élet és halál uraként ismert Kun (Kohn) Béla kiléte, aki valaha az őt megintő tanára katedrája elé rondított, majd a kolozsvári Munkásbeteg-segélyező Pénztár bélyegrablójaként és sikkasztójaként vált hírhedtté, végül a Lenin-fiúk bukása után pedig elrabolt aranyláncokkal menekült repülőgépen országunkból.
Kezdjük a tanárával általa történteken! Egyik osztálytársa, Herczeg Géza 1945-ben indexre tett emlékiratában (Kun Béla, 1929) ezt olvassuk:

,,Súlyos betegségében Ady Endrének is fülébe jutott, hogy Kun Béla, az egykori magántanítvány, akinek ő valaha Kolozsvárott privátleckéket adott, visszatért a hadifogságból, és hogy egyre nagyobb jelentőségre jut, de elmondták neki azt is, hogy Kun Béla sohasem mulasztja el a vele való intim barátsággal kérkedni. A nagy költő sokat jelentő mosollyal, megvetéssel teljes szánakozással a hangjában reflektált az ilyen hírekre, majd egyszer nagyobb társaság előtt - egy időben, amikor még senki sem sejtette volna, hogy mi lesz még Kun Bélából - egy próféta jós tehetségével figyelmeztette az érdeklődőket:

- Vigyázzatok, nagyon vigyázzatok, ez egy nagyon veszedelmes fráter, ez még nagyon nagy csúfságot fog elkövetni. Ha nem vigyáztok rá, ugyanazt csinálja az egész országgal, amit egykor kisdiák korában a tanárjával csinált. Vigyázzatok a disznóra! Alig tíz éves volt, talán első gimnazista, valami miatt megharagudott az osztályfőnökére, talán beírták az osztálykönyvbe, furcsa módon bosszulta meg magát. Kora reggel bement az osztályba és - odarondított a katedra alá. Vigyázzatok rá, mert ha nem vigyáztok rá, azt fogja csinálni az egész országgal, amit egykor a katedrával csinált. Be fogja piszkítani az egész országot. Veszedelmes fráter!"

Aztán mihelyt kikerült az iskolapadból, már szélesebb körben is hírhedtté vált: amint szintén Herczeg felfedi (s mellesleg a könyvében (Láng Európa szívében, 2010) az őt különben mentegető Eytan Bensur - az izraeli külügyminisztérium volt főigazgatója - is), a kolozsvári Munkásbeteg-segélyező Pénztárban igazgatóhelyettesi beosztást kapott, de ,,alig melegedett meg az állásában, alig hogy megházasodott, hogy apa lett, hogy a tekintély szinte felvetette, tolvaj lett belőle, alig egy évi működés után rábizonyították, hogy - milyen prózai - postabélyegeket lopott és egy kis pénzt sikkasztott hozzá, úgyhogy alig másfél éves dicsőség után Kun Béla eljátszotta az állását", ráadásul feljebbvalói így is ,,diszkréten" kezelték ügyét: ,,nehogy még ő lármázzon vagy nehogy még ő neki álljon feljebb, tekintélyes végkielégítést adtak neki".

Végül 1919. július 31-én elrabolt aranyláncokkal menekült repülőgépen országunkból, amint erről Kosztolányi Dezső regénye (Édes Anna, 1926) nyitó fejezetében így írt:

,,Kun Béla elrepül. Kun Béla repülőgépen menekült az országból. Délután - úgy öt óra felé -
a Hungária-szállóban székelő szovjetház körül fölrebbent egy repülőgép, átrepült a Dunán, a Várhegyen, s merész kanyarodással a Vérmező felé tartott. A gépet maga a népbiztos vezette. Alacsonyan szállt, alig húsz méter magasságban, úgy hogy arcát is látni lehetett. Sápadt volt, borotválatlan, mint rendesen. Vigyorgott az alant álló polgárokra, s vásott kajánsággal, csúfondárosan még búcsút is intett egyeseknek.

Zserbókat vitt, melyekkel teletömte puffadozó zsebeit, aztán ékszereket, grófnék, bárónék, kegyes, jótékony hölgyek drágaköveit, templomi kelyheket, sok más egyéb kincseket. Karjairól vastag aranyláncok lógtak. Egyik ilyen aranylánc, mikor az aeroplán magasba lendült, s eltűnt az ég messzeségében, le is pottyant a Vérmező kellős közepére, és ott egy öreges úr, régi krisztinai polgár, adóhivatalnok a Várban, a Szentháromság téren, valami Patz nevezetű - Patz Károly József - meg is találta. Legalább a Krisztinában ezt beszélték."

Miként is írta Márai Sándor? ,,A kommunizmus megbukott, minden értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az Eszmét védi, hanem meztelen életét és a zsákmányt."




http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=57788




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi van zsidainkkal, tán csak nem betegek?
  2012-09-27 19:18:02, csütörtök
 
  Mi van zsidainkkal, tán csak nem betegek?

Ugyanis - pedig már szerda van, semmiféle holokauszt megemlékezés nem volt még a héten.

Szinte szenvedek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 589
  • e Hét: 10856
  • e Hónap: 21967
  • e Év: 175463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.