Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az IMF tehet '56-ról
  2012-10-24 20:09:22, szerda
 
 
Az IMF tehet '56-ról

2012. október 24., szerda

201210_imf.jpgMatolcsy György a Nemzeti Bank büféjében beszélt arról, hogy ki tehet az '56-os forradalom kudarcáról. Történészek szerint ez már korábban sem volt kérdés.

Matolcsy egyértelműen a Nemzetközi Valutaalapot tette felelőssé a forradalom bukásáért, hiszen ez olyan világos, mint az egyszer egy. Ki más is lehetne a felelős, ha nem ők. Elmondta, hogy axiómákat nem szoktak bizonyítani, vagy ha bizonyítják is, az önmagáért beszél.

Martonyi hangsúlyozta, hogyha nincs az IMF, hazánk története teljesen másként alakulhatott volna. Véleménye szerint az IMF nélkül Mohácsnál győztünk volna, Dózsa lett volna György királyunk, nagyhatalom századokon át, hozzátette, hogy Rákóczi világot hódított volna és Kossuth-tal valóra vált volna a Duna-menti Köztársaság is.

Állításait a Századvég Közgazdaságtani Szakkör is alátámasztotta több közvélemény-kutatással és egy 750 oldalas tanulmánnyal, amely hazánk alternatív történetét dolgozta fel ötletszerűen, Sikerország IMF nélkül címmel.


http://hircsarda.blog.hu/2012/10/24/az_imf_tehet_56-rol_825
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a véleménynyilvánításért is börtön jár?
  2012-10-24 19:56:29, szerda
 
 
Már a véleménynyilvánításért is börtön jár?
2012, október 24 - 14:03


A Jobbik Pest Megyei Választmányának elnöksége felháborodva értesült arról, hogy Bodnár Lajost, a nemzeti párt biatorbágyi szervezetének tagját tegnap délután a rendőrség előállította és ,,nagy nyilvánosság előtt használattal elkövetett önkényuralmi jelkép használatának vétségével" gyanúsította meg - írja a választmány elnöksége nevében Császárné Kollár Tímea elnök.

Bodnár Lajos ugyanis a helyi, városi '56-os megemlékezésre egy szovjet zászlóval, továbbá egy Európai Uniós zászlóval érkezett meg, nyakában pedig egy jól olvasható táblán az állt: ,,Elég volt az uniókból!" Noha rendőri felszólításra tagunk a szovjet zászlót bevonta, továbbá átadta azt az eljáró rendőrnek, ennek ellenére mégis előállították.

A rendőri túlkapás miatt a Pest Megyei Választmány elnöksége a leghatározottabban tiltakozik, hiszen álláspontunk szerint Bodnár Lajos csupán a véleménynyilvánítás lehetőségével élt, amennyiben - teljes joggal - párhuzamot vont a két szuperhatalom között, egyszersmind kritikai észrevételt tett, ugyanakkor a kommunista szovjet rendszert semmiképpen sem propagálta, hanem a leghatározottabban elítélte.

Sajnos ma Magyarországon már az is büntethetővé válhat, ha valaki az Európai Unió, valamint az egykori totális diktatúrák között párhuzamot mer vonni. Az ilyen jellegű szankciókat kategorikusan elutasítjuk, továbbá minden jogi segítséget biztosítunk Bodnár Lajosnak, hogy a gyanúsítás alól tisztázhassa magát - zárul a közlemény.


barikad.hu


http://barikad.hu/mar_a_velemenynyilvanitasert_is_borton_jar-20121024
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El kell menni
  2012-10-24 19:04:50, szerda
 
  El kell menni

2012.10.23. 23:22

Valamivel kettő után indultunk el. Borult volt az ég, de nem volt hideg és nem esett az eső. A trolival lementünk a metróhoz, onnan csak egy megálló a pályaudvar. Ez egy Székesfehérvár méretű város. Két metrója van, és tucatnyi trolibuszjárata. Vevey negyedóra. Kisváros a tóparton. A főutcán ott is troli jár, lemegy egészen a fogaskerekűhöz, ami felmegy a hegyre. Elsétáltunk Montreux-ig. A világ egyik legszebb sétaútja.

Ez alatt a három óra alatt hazudta rekedtre magát az Orbán-rezsim hírszolgálata, verték meg a náci patkányok az indexes tudósítót, üzentünk hadat sokadszorra Barrosóéknak. Itt meg senki sem tudja ki a miniszterelnök. Svájcnak nincs is miniszterelnöke, egy kollektív államfői testülete van, de az országot ezernyi helyen kormányozzák, formálisan és informálisan. Itt úgy sem Ő lenne a fontos, hanem Te. Nem arra büszkék, hogy kiknek üzentek hadat, hanem arra, hogy pontosak a vonatok, tökéletes a tejcsokoládé, jók az egyetemek, és, hogy össze tudtak fogni nehéz időkben.

Magyarország arra büszke, hogy nemsvájc. Ez a szerencsétlen ország, büszkén megy körbe Ópusztaszeren, eszi a tőgypörköltjét a turulba' stanicliből és közben marhára büszke arra, hogy nemsvájc. És persze mindenki tudja, hogy ki a miniszterelnök, ki volt a miniszterelnök, és ki lesz a miniszterelnök, mert az a legfontosabb. Magyarországot mindig is egyetlen székből kormányozták. Itt nem Te vagy a fontos, hanem Ő. Magyarország arra büszke, hogy még Guatemalának is hadat üzent, késnek a vonatok, pocsék a csokoládé, rosszak az egyetemek, és, hogy bármilyen időben szét tudnak húzni.

Magyarországon eljátszották az apáink jövőjét, aztán a mi jövőnket, és most kedves fiatal barátom, a te jövődet játsszák el. Nem, nem vagy az aktuális vezér unokahúga, nem meneteltél az első sorban, nem álltál a Hát mögött. Nincs esélyed. Mondhatnám neked, hogy: látod a jobbarcú ember egészen értelmes dolgokat mondott, és talán el is hiszi, amit beszél. Valóban mondhatnám, és nagyon közel voltam ahhoz, hogy mondjam, de hidd el, aki ilyesmire bazírozza az életét, az nem teljesen normális. Ezt a hülyeséget hagyd meg... mondjuk nekem.

Hogy a romkocsmák a Kazinczy utcában? A séta a Ligetben? Ezt nekem mondod? Olyan romkocsma nem lesz, olyan séta sem lesz, még Vevey és Montreux között sem.

De nem zabálják fel az életed. Nem törik darabokra a reményeid, nem kell gyűlölnöd a tegnapi barátot, nem kell fülkeforradalomnak hazudnod a mindennapos politikai szart. Húsz év múlva késő lesz. Nem, otthon megölni nem fognak, nem zárnak börtönbe, csak a reményeid törik darabokra. Szépen, lassan. Nem úgy fogják elvenni a szabadságod, mint a nagyapádét. El fogják magyarázni, hogy minden a te érdekedben történik, és lehet, hogy egy nap el fogod hinni. Mert a nagyapádék is elhitték, mert egy idő után nem lehet máshogyan élni. Egy idő után elalszol, nyitott szemmel fogod végigaludni az életed, és elhiszed, amit az újságok írnak. És amikor felébredsz, már késő lesz.

Magyarországon nem lesz polgárháború. Magyarországon már ma is polgárháború van. Nem a golyó, a vér és a halál jelenti a polgárháborút. Amikor arra gondolsz, hogy az aki az utcán szembejön veled, aki melletted ül az előadáson, aki előtted áll a sorban a moziban, ellenség lehet, mert másik tüntetésen volt, másik idióta blogot olvas, másik politikus baromarcúságát hiszi el, akkor polgárháború van.

Ez az ország ezt akarja, úgy szorítja a fogaival a maga kicsi polgárháborúját, mint valami pitbull. A legrosszabb ami történhet, hogy egyszer a te életed is ez fogja kitölteni, hogy felszívja a lelked ezt a mocskot, mint valami szivacs, és nem tudod már kimosni magadból. A döntés a te kezedben van. Nem az övékben. Egy életed van, amit most el akarnak venni tőled. Ne add oda.

P.S fél éve még "lehet"-et írtam.

http://orulunkvincent.blog.hu/2012/10/23/el_kell_menni_457#more4865391
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugodtan mondhatjuk, Magyarországon ma
  2012-10-24 19:00:38, szerda
 
 

Nyugodtan mondhatjuk, Magyarországon ma az emberek személyes tapasztalata az, hogy az ország nyakig úszik a korrupcióban, és központilag szervezett módszerekkel tüntetik el a köz- és európai uniós pénzeket. Nem arról van szó, hogy egyedi esetek történnek valahol a periférián, az a boldog országok privilégiuma. A mi országunkban a kormány, annak feje és minisztériumai szervezik a pénzek eltüntetését.

Orbán Viktor 2007. október 9.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Bencsik Andráshoz!
  2012-10-24 18:54:36, szerda
 
  Nyílt levél Bencsik Andráshoz!

Kedves András!

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy amit velem kapcsolatban nyilatkoztál a HVG-nek az hazugság volt. Nevezetesen, hogy október 23.-án illetve a Békement ideje alatt én a Seychelles szigeteken nyaraltam. Tudod, ebben az a szomorú, hogy ha valaki megnézte az öt napos nyaralásomról feltett fényképeket a Facebook-on, akkor a rajtuk lévő dátumok alapján is l
áthatta, hogy az jóval korábban volt, mint okt. 23-a. /Most is megnézhető./
Természetesen a HVG-nek mondott hazugságodért nem foglak beperelni és nem fogok kártérítési pert sem indítani ellened, mert nem célom a tönkretételed. Annak ellenére sem, hogy te a meggondolatlan kijelentéseid miatt korábban gátlástalanul olyan helyzetbe akartad hozni az ECHO Tv-t több műsoroddal, hogy nagyon komoly kártérítési pereknek nézhetett volna elébe. /pl.: Demján Sándorral kapcsolatos adás./
Különben meg, arra a kérdésre, hogy hol voltam a Békemenet ideje alatt, nyugodtan válaszolhattad volna, hogy nem tudod. De téged nem az igazság érdekelt, hanem valamiféle forrófejűség hajthatott, valami gyűlölet ellenem, akitől csak segítséget kaptál az elmúlt években. Emlékezz vissza mielőtt indult a Demokrata műsorod adása az ECHO tv-ben én kerestelek meg azzal az ötlettel, hogy ha lenne az újságodnak a tv-ben műsora, az segíthetne ismertégben, a példányszám növelésében. A műsorod indulásától a műsor befejezéséig soha egy fillért nem kért az utasításomra tőletek a csatorna. Azt gondolom, Te is tudod, hogy minden műsornak vannak gyártási költségei. Én végig úgy gondoltam és ma is így gondolkodom, hogy ezzel a lapodat segítettem, mert bizony akkor már vészes hírek keringtek a Demokrata eladatlan példányainak tömegére vonatkozólag.
Sajnálattal kell azt is megállapítanom, hogy azzal foglalkozol, hogy a magán életemben öt napot hol nyaralok, és mivel töltöm az október 23.-át. Mit szóltál volna ahhoz, ha a januári Békemenet után én meg azzal foglalkoztam volna, hogy miért mentél el közel egy hónapra Kínába nyaralni?
Mindezekből is látszik, hogy könnyedén sértegeted a barátaidat -akik segítenek rajtad-, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy te szeretnéd.
Szóval csak arra kérlek, hogy mielőtt forrófejűen válaszolnál erre a levélre.... egy kicsit szállj magadba.
Üdvözlettel, Széles Gábor.

ui.
Ha pedig valakit a valóság is érdekel, a Békemenet ideje alatt -akárcsak a 2010-es választások idején- folyamatos kapcsolatban voltam az ECHO Tv vezérlő termével. /Ha érdekel, azt is szívesem megmondom, hogy a vezérlő teremtől milyen távolságra.../ Akkor is, és most is rendkívül fontosnak tartottam ezt a szerepemet, egy ilyen kiélezett belpolitikai helyzetben.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lukács Tamás szerint megengedhetetlenek az Izraelt vagy a zs
  2012-10-24 18:41:06, szerda
 
  2012-10-24. 14:14
Lukács Tamás szerint megengedhetetlenek az Izraelt vagy a zsidókat ért kritikák, melyeket "minden ember elítél"

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke szerint mások emberi méltóságát, vallási meggyőződését, mindenkinek tiszteletben kell tartania. Lukács Tamás az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: jobb, ha ezt - akiket illet - időben megtanulják, és nem a történelem tanítja meg őket.
Mint írta, nem tartja jónak és lehetségesnek, hogy vitatkozzon Vona Gábor frakcióvezető október 23-ai kijelentéseivel, hiszen véleményét - bizonyos határok között - tiszteletben tartja. "A butasághoz szavazatszerzés érdekében mindenkinek joga van" - fogalmazott, hozzátéve: minden hónapban el lehet mondani, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, de "furcsa lenne nemzeti és sorstársainkat, a határon kívüli magyarokat otthagyni". (Akiket annyira szeret az EU, hogy némán tűr minden magyarellenes atrocitást, s a mindezeket jelképező Benes-dekrétumokat is - a szerk.)
A cserbenhagyás és a felelősség hiánya nem mentesít a következményektől, bármely nemzedékhez tartozunk - állapította meg a kereszténydemokrata politikus.
Lukács Tamás kitért arra is, hogy amint azt az Alkotmánybíróság korábban rögzítette: "a gyűlöletkeltés, visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával" Ezért az emberi méltóságot, Izrael államot, vagy a II. János Pál pápa által "idősebb testvéreinknek" nevezetteket ért támadások nemcsak nem megengedhetőek, de minden ember el is ítéli az ilyen kijelentéseket - szögezte le.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke pártja október 23-ai nagygyűlésén meghirdette a "független Magyarország" programját. A 16 pontos programban szerepel a magyar föld alkotmányos védelme, az egykulcsos adórendszer megszüntetése, a csendőrség felállítása és a halálbüntetés visszaállítása, Magyarország kilépése az Európai Unióból, a privatizáció visszamenőleges felülvizsgálata és a jogtalanul szerzett magánvagyonok elkobzása, "a felső tízezer, a politikai szereplők és a cigányság vezetőinek" vagyonosodási vizsgálata és a nem igazolható módon szerzett vagyonok utólagos megadóztatása, valamint "a magyar föld védelmében a Magyarország és Izrael közötti társulási szerződés felmondása".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/103093/#ixzz2AEf1kVYM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elbukott forradalom
  2012-10-24 18:36:45, szerda
 
  Az elbukott forradalom
2012. október 24. 06:15:44

Mostanra már kiderült, hogy az Orbán Viktor-féle kétharmados forradalom elbukott. Sajnos még azt sem mondható el róla, hogy a késői utódok szemében is dicső módon, hanem a végső csatából gyászosan megfutamodva.

Október 23-án a túlerő ellen utolsó pillanatig harcolókat ünnepeljük, akik egy percre sem tették le a fegyvert és soha nem adták fel elveiket. Még a bitófa alatt sem. Ők - ellentétben a mostani forradalmi többséggel - szemtől-szemben vették fel a harcot az idegen hódítók ellen.

S mit tesz a mostani, magát ,,forradalminak" nevező kormány? Míg az utcákon, a kiválasztott médiákban szánalmas kampányt folytat annak bizonygatására, hogy mennyire komolyan veszi a harcot pl. az IMF ellen, addig az első brüsszeli szemöldökráncolásra máris újabb súlyos megszorításokat vezet be. S mindezt teszi annak tudatában is, hogy a bevezetni szándékozó, már sokadik súlyos és igazából semmilyen pozitív eredményt nem jelentő megszorítás hosszú-hosszú évekre befagyasztja a hazai gazdasági növekedést és várhatóan újabb-és újabb komoly történelmi hagyományokkal rendelkező magyar vállalkozás tönkremeneteléhez fog vezetni.

Így nemhogy egymillió új munkahely nem fog létesülni, hanem várhatóan további tömeges elbocsájtások lesznek az elhúzódó gazdasági recesszió mellett. S így hosszú évekre, de lehet, hogy évtizedekre lemondhatunk a becsületes és áldozatokat is jelentő munka nyomán megvalósuló jólétről.

Az orbáni forradalom bukása most októberben vált biztossá, amikor szégyenszemre mindenkinek be kellett végre látnia, hogy az ország költségvetését Brüsszelben és a nemzetek feletti bankholdingok, pénzügyi alapkezelők irodáiban állítják össze, az ország igazi urainál. Ugyanakkor az már a tragikomédia határait súrolja, ahogy ezt a nyilvánvaló tényt még mindig tagadja a kormány, ragaszkodik ahhoz a fantazmagóriához, hogy minden, amit tesz, pont a külföldi gazdasági helytartók elleni hadviselés része, amelynek eredményeképpen már itt kopogtat a gazdasági függetlenség és jólét.

A kétharmados forradalom egyébként abban is magyar kuriózum volt, hogy fő csapásiránya pont a forradalmi többséget létrehozó magyarok nagy része ellen irányult. A munkások, értelmiségiek, tanárok, egészségügyi dolgozók, általában a közszféra munkavállalói valamint a hazai kis-és közepes vállalkozások ellen, akik nélkül pedig nincs és nem is lehet magyar jövő. Ráadásul tették ezt úgy, hogy a forradalmi harcot jórészben a munkahelyteremtés címszó alatt hajtották végre, amelynek gyászos eredményét az utólag súlyos pénzekbe kerülő indoklásnélküli elbocsájtásokban, a versenyszféra létszámcsökkenésében, a rabszolgakódexnek nevezhető munkajogi szabályozásban, az éhhalált jelentő bérekért foglalkoztatott közmunkások létszámának erőteljes növekedésében láthatjuk. Azoknak pedig, akiknek megmaradt az állásuk, a forradalom eredményeiből többek között a keresetek jelentős értékvesztése, a közszféra bérbefagyasztása, az életpályamodellek felfüggesztése és a kilátástalanság, a távolba vesző nyugdíjas évek jutottak osztályrészül. Mindezt tetézi a külföldieket és érdekeltségeiket érintő külön adók és illetékek hatása, amelyek - minden szemforgató ígérgetés ellenére - szinte csakis a magyar családok kiadásait növelte.

Immáron elmondható, hogy az orbáni forradalom tüze inkább a nemzetet, mint azokat emésztette fel, akik miatt az ország ide jutott.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

barikad.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 105678&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Görögország államcsőd közelben
  2012-10-24 18:32:18, szerda
 
  VGB: Görögország államcsőd közelben


Rengetegen prognosztizálnak világválság közeli lehetőséget, ha Görögország csődöt jelentene be a közeljövőben . Rettegnek azok, akiknek veszíteni valójuk van emiatt az egész világon, mert a görög kérdés ma már globális méretű problémát takar . Becsődölt a magánbankrendszer az egész földgolyó területén, a tőke szabad áramlása miatt, mert hiába serkentené közössége gazdaságát az erre felhatalmazott állam, ha az országában jelenlevő nemzetközi tőke mindig lehalássza a többletből adódó hasznot . Egyszerű számtani művelet csupán, hogy egy lyukas vödörből mennyi idő alatt folyik ki, a benne szállított vízmennyiség . Csupán távolság, idő és sebesség függvénye ez .

Görögország adta nekünk a demokráciát ! Köszönjük meg nekik azt is, miként kell lebontani intézményrendszerét, amit a közösség nevében, közpénzen hozott létre egy magántulajdonban álló pénzbirodalom ! Demokrácia csak addig állhat fenn egy zárt társadalomban, amíg idegen tőke nem jelenik meg a határain belűl, ami monopolizálja az egyes iparágakat, s a hasznot kiviszi az országból, és megvásárolja az ország politikusait, mivel nagyobb hatalomra tesz szert, mint amivel egy adott állam kormánya rendelkezik . Mindannyian ismerjük a néhai Rotschild báró üzenetét, amikor kijelenti, hogy nem érdekli kik hoznak törvényt egy olyan államban, amelynek ő intézi a pénzügyeit . Ennyi .

Miként válhatott istenné a pénz a XXI-ik század elejére ? Nagyon egyszerű a válasz erre . Száz évvel ezelőtt, jól szervezett titkos hálózatok összehangolt működésének köszönhetően, megtörték a jézusi egyház, és a feudalizmus monopóliumát . Kik lettek a nyertesei ennek a ma már ellenőrizhetetlen állapotnak ? A láthatatlan háttérhatalom globális magánbankjainak pénzrendszere ! Ma az egész világon használják az általuk garantált fizetési rendszert, ami az amerikai dolláron . Az utóbbi néhány évtizedben megpróbáltak néhányan fellépni e monopóliummal szemben, akiket rövid úton eltávolított, a ma már egyedüli szuperhatalom, akik a NATO szövetségén keresztül, néhány államocska kivételével, elfogadták a Rotschild érdekeltség pénzdiktatúráját .

Ha akarják van pénz gazdaságok működéshez, ha nem akarják, nincs . Ebből indult ki eladósodottsága minden egyes ország kormányának, akiknek meghatározták, hogy mire kaphatnak pénzt és mennyit, amivel birodalmukat megnövelték annyira, hogy már lélegezni sem tudunk nélkülük . A pénz önálló életet él már a tőzsdék globális hálózatán keresztül, ahol jól informált csoportok összehangolt működése komoly veszélyt jelent az emberiség egészére . Amikor Adolf Hitler hatalomra jutott Németországban, egy globális jajkiáltás hallatszott a kisajátított média berkeiből, akik belerángatták ellene az összes ,,önálló" államot egy második, világméretű háború megvívására, aminek fő vesztese, megint csak Európa lett .

Miközben megalakították Izrael sosem volt államát, az Ígéret Földjét, egyidőben azzal, megvonták a sokezer év alatt kialakult nemzetiségek azon jogát, hogy országuk legyen . Ma már mindenhol megjelentek e felbolydult bolygó menekültjei, akiket e torz demokrácia hamis törvényei juttatnak előjogokhoz, kisebbségi státuszuk szerint . Kereszténységgel összeférhetetlen vallások, mint az iszlám, és a judaizmus tolakodtak be Európába, és tájidegen minaretteket, zsinagógákat kezdtek el építeni, miközben kisajátították maguknak egyes szavak használatát . Így lesz antiszemita egy csapásra az ember, amikor kifejezi rosszallását, egy idegen kultúra térnyerését a földjén . Mindkét esetben csak a szélsőségeket hibáztatják, pedig a militarizmus háttérben húzódó sárkeverői irányítják bizonyos célországok bevételét, ezzel a jólirányzott biológiai-etnikai fegyverrel .

Betiltották a swasztika és a nyilas kereszt használatát, miközben menedéket nyújtanak a vörösszínű pentagonnak, amit a sarló kalapácsos diktatúra, hetven éven keresztül kisajátított magának a világforradalom nevében, amit megint csak e pénzbirodalom finanszírozott a háttérből . Összetartozik minden a kulisszák mögött . A hatágú csillag ugyanúgy, mint a horogkereszt és a háromszög . Egyedül a négyágú csillagra lehet még feltekinteni az égen, nyitott szívvel tisztán, amit még nem sajátított ki magának senki a véleménykorlátozó magánbirodalom részéről . Szomorú nagyon, hogy egy kis, szigetekből álló Mediterrán állam miatt összedűlhet bármelyik pillanatban ez a világbirodalom, amit több ezer éven át építettek szorgos kezek a háttérben, a kereskedelem, a pénzrendszer, és a politikai hatalom megszerzése árán, titkos szervezetek működtetésével . Egy nyílt demokráciában nincs szükség titkos társaságokra, láthatatlan, romboló birodalmakra, csak a társadalom építőerejében bízó, egészséges öntudatú emberekre.

Ahogyan korábban is széthullott a Szovjetunió felfuvalkodott rémuralma, ahol egybe csődítették különböző vallások, és kultúrák képviselőit, egy istentelen diktatúra vezetése alatt, amit az Isten kisajátítói, saját kiválasztottságukban vakul elkötelezett zsidók építettek fel maguknak . Az EU intézményrendszere is a végét járja, mert az eladósítás aljas fegyverével felszámolni igyekszik Európa nemzeteit . Amerika multikulturális felépítése is európai alapon nyugszik, csak a rabszolgákat e földrészre kényszerítő kereskedők tevékenységéből elszaporodott négerek, és a helyi őslakosok rezervátumokba kényszerített indiánjainak a maradványai térnek el a kaukázusi ember jellegzetességeitől . Utóbbi időben megindult ott is a hispániai bevándorlás erőltetése, ami feszültséggócokat eredményez, a huszadik század legnagyobb ipari államában.

Ausztrália kontinensét angol telepesek építették ki mai formájára, amit a második világháború után kozmopolita állammá varázsolt, a feltörekvő globális birodalom . Ez a birodalom ma háborúk sorát zúdítja, az addig békében élő muzulmánokra, így akarja kiprovokáljni cselekedeteivel egy újabb világméretű háború kitörését . Háborús menekültek százezerei vándorolnak megélhetést keresve ebben a reánk erőltetett művilágban, ahol semmi sem az aminek látszik . Az internet bizonyos kulcsszavainak követésével azonnal lefülelhető a másként gondolkozó, amivel rettegést keltenek, a szólásszabadságot hirdető demokrácia alapigazságaival szembe menő törvények bevezetésével .
Bukjon Görögország, ha ez lesz a világszabadság ára ! Már Petőfi is megálmodta ezt 164 évvel ezelőtt, de a korai forradalmárok szívében, valódi szabadságszeretet rejtőzött, amiért sokan életüket áldozták, mint jó Petrovics Sándorunk is, akit felkarolt magának a kommunista diktatúra rongylelkű kozmopolitája is a saját érdekében . Ha bukik ez a globális magánpénzrendszer, aminek felhatalmazást korrupt politikusok adtak 99 évvel ezelőtt, akkor megszabadulunk mindannyian a bennünket gyötrő államadósságainktól is egy csapásra . Most kellene meghirdetni a hőn vágyott világszabadság valódi gondolatát, aminek az érdekében összefognának a különböző nemzetek, akiket egymásnak ugrasztott ez a láthatatlannak hitt, óriás polip.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy dicső nap 56 évvel ezelőtt
  2012-10-24 18:20:12, szerda
 
  Egy dicső nap 56 évvel ezelőtt



1956. október 23. Egy nap volt, de nem akármilyen! A XX. század Magyarországának egyik legdicsőségesebb napja. Hazánk 12 évvel volt akkor a Hungarista hatalomátvétel, 11 évvel a II. Világszabadságharc befejezése, s majd' 10 évvel a kommunisták totális diktatúrájának kezdete után.

Sok víz lefolyt a Dunán, sok minden történt akkor az azt megelőző 10-12 évben. Egy szerencsétlen, kiugrási kísérletként emlegetett árulás után még sikerült megmenteni a becsületet, de a háború elveszett, s ezáltal az ország sorsa is megpecsételődött. A Jaltában hozott döntésnek sajnos érvényt tudtak szerezni a győztesek, így a vörös hordák által ,,felszabadítottak" közé, a Szovjetunió megszállása alá kerültünk.

Még tartott az ország területén a háború, amikor megalakult Debrecenben egy ,,Ideiglenes Kormány". Erre a lépésre senkitől nem kaptak felhatalmazást, senki semmilyen választást nem írt ki. Egyszerűen jöttek a vörösökkel, vagy előbújtak a rejtekhelyről, összeálltak, aztán kijelentették, hogy most ők a kormány. Kiváltképp illegitimmé tette őket az a tény, hogy a -máig is utolsó- legitim, a Szálasi Ferenc által vezetett kormány még hivatalában volt, és a német szövetségesekkel harcolt az árulók és Sztálin iszonyatos túlereje ellen a Hazáért. Bár a nemzet nem kért a vörös uralomból, azt ráerőltették. Nem riadtak vissza sem átlátszó, primitív választási csalástól, sem a nyílt terrortól. Az utána következő évek embertelenségeiről, borzalmairól száz és ezer könyvet lehetne írni...

'56. október 23-án mindezek, s minden, ami ezekkel járt közvetve, vagy közvetlenül, megelégeltettek. Azon a napon már tudták, hogy 22-én Debrecenben elkezdődött egy folyamat, ahol még ávós sortűz is eldördült. Fővárosközpontú ország voltunk akkor is, nem akarok találgatni, hogy ez mennyire és hogyan befolyásolta a 23-i eseményeket, de biztos, hogy komoly hatással volt rá.

Azóta sem tapasztalt mértékű és gyorsaságú egységbe kovácsolódtak az emberek. Bár többféleképpen, de valahol ugyanazt akarták. Egy önálló, semleges, senki által nem megszállt és sehonnan sem irányított Magyarországot. Voltak, akik a szocializmusnak nevezett társadalmi berendezkedést akarták megreformálni, voltak, akik várták az angolszászokat, sokan a Horthy-féle rendszert óhajtották vissza, akadtak olyanok is, akik elővették régi honvéd- és csendőregyenruhájukat.

S nem kevesen remélték, hogy visszaáll a legutolsó törvényes állapot, a Hungarista hatalom. Nem az elfogultság, hanem a szívemből jövő meggyőződés mondatja velem: bizony azon a napon igazából a már egyszer megmentett, elnyomott, de le nem győzött becsületünk helyreállítása volt az igazi cél, bárki bárhogyan is fogalmazta meg, képzelte el. Folytatódott a Nemzetvezető és hűséges testvérei által elkezdett harc!

A 23.-i tüntetést aznap egyszer betiltották, majd órák múlva mégis engedélyezték. Betiltották, mert féltek a tömegtől, de aztán mégis engedték, mert féltek a betiltás következményeitől. Az emberek pedig kimentek és tüntettek. Tüntettek az elmúl évek csalásai, hazugságai, a padlássöprések, a munkatáborok, az idegen megszállás, a kommunista diktatúra, a terror ellen. Az emberek gyűltek és gyűltek, egyre többen és egyre hangosabban merték az igazságot kimondani. A kérések követeléssé alakultak, a meggyalázott zászlóból kivágták a Rákosi-címert, helyreállítva ezzel nemzeti lobogónk becsületét. Közismert és ismeretlen emberek szavaltak, énekeltek, tartottak rögtönzött beszédeket. A követelések sora egyre csak nőtt, gyakorlatilag mindent el akartak törölni, ami idegen magyartól, idegen embertől.

Az akkori elvtárs-urak pedig egyre jobban érezték, hogy elvesztették a tömegek feletti kontrollt, az események irányítása kicsúszott a kezükből. Érezték, hogy ez könnyen a hatalmukba kerülhet, ami pedig a bűneik nyilvánosságra hozatalával és a felelősségre vonásukkal jár. A kommunista blokkban az elnyomókkal szemben még ilyen mérvű ellenszegülést nem tapasztaltak. Mindezt a tömeg is érezte, tudta. Ennek magabiztosságával, reményével cselekedtek hát, érezvén, hogy ha most nem, akkor soha.

Így telt el az a nap. Mindenki biztos volt benne, hogy utána másképp lesz. Jobb, vagy rosszabb, de másképp, mert ami addig volt, az tarthatatlanná vált, megbukott. Így tértek nyugovóra, vagy maradtak fenn azon az éjjelen - olyan lelkierővel és bizalommal a jövő iránt, amit szavakba önteni nem lehet.

Az azután történtek részben ismertek, részben még vannak titkok. Olyanok is, melyek valaha kiderülnek, s amelyek soha. Hadd tekintsek el attól, hogy az október 23.-át követő napokról, évekről, évtizedekről írjak. Most arról a napról kívántam szólni. Nem a teljesség igényével tettem, egy ekkora cikkben nem is lehet. Igyekeztem a lényeget megragadni, bízom benne, hogy valamelyest sikerült.

Az a nap egy szabadságharc kezdete volt, de üzenet is egyben. Üzenet a jövőnek, többek között nekünk, mai magyaroknak. Üzenet, hogy a reményt, a harchoz való erőt soha, senki nem veheti el tőlünk, ha mi nem adjuk oda önként. Üzenet, hogy érdemes és kell áldozatot hozni, hogy mindig fel kell állni, megmutatva magunkat: itt vagyunk, egyenes a gerincünk, nyílt a tekintetünk, és mindig marad bennünk erő, mert mi legyőzhetetlenek vagyunk.

Nyugodtan kijelenthetem, hogy mi, hungaristák ennek tudatában élünk, és csak többen leszünk.

Üzenet volt az a nap - miheztartás végett - mindenkori ellenségeinknek is, hogy csak akkor kezdjenek velünk, ha örökké harcolni akarnak, a győzelem édes ízét megérezni nem akarván!

Soraimat ennek jegyében az ,,Egri csillagok"-ból vett idézettel zárom:

,,A magyar pedig olyan, mint a kova. Mentül jobban ütik, antul jobban szikrázik."

Ábrányi Attila


Kitartás mozgalom



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit nem értünk igazán nagyon leegyszerűsített verzió
  2012-10-24 07:34:58, szerda
 
  Amit nem értünk igazán nagyon leegyszerűsített verzió

1. Volt a szocialista kormány.
Láttuk mit is tett, milyen úton halad, amit elért az számunkra sz@r
2. Lett egy másik kormány, aki a szocialisták ideje alatt, mindennek keresztbe tett, mindent nagy pofával kritizált, és elhitette mindenkivel, hogy ŐK csakis ŐK, és Mégegyszer ŐK tudnak rendet és jólétet teremteni ebben a szocik által (szerintük) szétvertt országban.
3. Elhitték, amit mondtak, megválasztották őket, és most azt látjuk, hogy nemhogy szocialista módon, hanem amúgy istenigazából fideszesen mindent, (még a jót is) felfordítottak, és folytatják az ország szétverését, azzal a felkiáltással, hogy majd, ha a következő ciklusban is őket választja ez a már ki tudja hányszorosan átb@szott nép, akkor milyen jó lesz itt ebben az országban élni

Amit nem értünk igazán, az a következő:
Ha valamilyen formában kritizáljuk azt amit tesznek, felhívva arra a figyelmet, hogy ez ugyanaz (ha nem szemetebb) módszer, mint a szocialistáké volt és nem állandó éljenzés közepette dicshimnuszokat rebegünk, tiszteletre méltó kormányunk tettei felől, akkor máris szocialista szimpatizánsok , meg honi labancok vagyunk.....

Magas ez nekünk mint k@rvának a logarléc...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.